Sadevesi saunaan.

Kaivoton

Käyttäisimme millään sadevettä saunassa pesuvetenä. Merivesi ruostutaa kiuasta. Mutta siitepöly on ongelma. Onko kellään toimivaa kikkaa sen suodattamiseksi pois.

13

6346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sataa

      Itse olen käyttänyt nykyisessä ja edellisessä mökissäni pelkästään sadevettä saunomiseen. Itseasiassa siitepöly ei ole koskaan ollut ongelmana. Aseta vain iso astia syöksytorven alle keräämään taivaalta tulevaa tislattua vesttä, siinä se.. Jos roskaa tai siitepölyä ilmenee on se helppo kuoria vedenpinnalta pois kauhalla.

    • tosikin

      Nyt täytyy olla jo köyhä jos täytyy tommosia miettiä,Kai tämä on vitsi?

      • köyhämyös

        Niinpä..varmaankin köyhä ja onneton. Köyhyys on suhteellista, katsos tämä aloittaja saisi siitä siitepölyn saastuttamasta saavillisesta sadevettä tuhansia ja tuhansia, jos myisi sen esimerkiksi saharan seutuvilla sitä tarvitsevalle. Ei ihan tavatontakaan, jos joku peduiinitypykkä vaihdannaisena antaisi kosketella sillai.. Vesi on kyllä aloittajan keräämää, annetaan hänen miettiä, mitä omallaan tekee. Oletko miettinyt, että ilman köyhiä ei olisi varakkaitakaan. Niin mitenkä maailmalle kävisikään, jos rikkaat puuttuisivat?? Köyhyydellä ja sen eri muodoilla on oma tärkeä roolinsa on tässä maailmassa, vaikka ei sitä aina tiedosteta.


      • tosikin

        Tarkoitin "järkiköyhää"en varallisesti....


    • Sama_ongelma

      Varsinkin nyt kun männyn siitepölykausi pahimmillaan. Kokeilun käyttää noita kylpytynnyri suodattimia, mutta näkyy päästävän siitepölyn läpi. Muut irtoroskat kerää tehokkaasti.

      Pari vuotta sitten joku kehuskeli tällä palstalla kehittämänsä systeemin, jolla sateen alettu ohitti aluksi keruuastian ja vasta muutaman litran ohijuoksutuksen jälkeen käänsi veden keruuastian. Eli katolle kertynyt siitepöly ei pohjautunut vesi astiaan.

      Itse olen yrittänyt pähkäillä miten tuollaisen saisi toimimaan omillaan, mutta ei vielä auennut miten tuon saisi toimimaan.

      • koikkalain

        Tosiaan, männyn siitepölyhän se on vähänaikaa riesana. Mutta sekin ajastaan kerääntyy aika mukavasti astian reunalle, josta se on kauhalla helposti poistettavissa. Hankalampaa tietysti poistaa jos käyttää suljettua astiaa.
        Mitenkä, jos ränninpäässä olisi jousikuormitteinen saranoitu jatke..kourusta kusetusreikä, josta vesi täyttäisi painoastian, joka täyttyessään vetäisi jatkeen sellaiseen asentoon, että vesi lorisisi haluttuun astiaan. No.. painoastiassakin olisi oma kaliproitu kusetusreikänsä, joten painoastiakin tyhjenisi omia aikojaan saaden kourunjatkeen uudelleen erektoitumaan. Helppoa, kuin heinänteko... Vai mitä?
        Jos saat himmelin toimimaan..laitahan kuvia..


    • akka_vaan

      Minulla ei ole ollut kolmentoista vuoteen muuta vettä käyttövetenä kuin sadevesi. Ystävä on tuonut ruokavettä. Vaan tänä alkukesänä on satanut niin usein, että vettä on riittänyt. Saunaveden kanssa en ole niin tarkka, jos on siitepölyä tai pientä roskaa. Siitepöly on ikävämpää pyykkivedessä. Vettä ei saa edes kankaan läpi siivilöimällä puhtaaksi siitepölystä. Sadeveden huonoin puoli on katolta tuleva noki ja ties mistä myrkkytehtaalta tuleva saaste.

    • järkihoi

      Tee saunan kattoon reikä niin saat aina vettä kun sataa,nerokasta!Eikö vain?

    • yliymmärryksen

      Kyllä tätyy olla elämän vaikeaa jutun aloittajalla kun tätä juttua lukee.....ihan oikeasti?Jos tuo elämä on noin vaikeaa,niin hae vaikka huoltsikalta vettä ämpäriin niin saat puhtaan kiuas veden!Voi taivas!Onko mökillä olo todella noin kovan funtsaamisen takana?En ikinä tule omistamaan mitään mökkiä jos näin vaikeaa on mökkeily...enkä tosiaan suosittele kenellekkään muillekaan.

      • saarimökki7

        Jotenkin tuntuu siltä, että isommat ongelmat on sinulla. Sadeveden käyttö on varsinkin meren rannalla olevilla mökillä yleistä. Minäkin mietin sadeveden käyttöä talousvetenä kun on järven rantaan niin jyrkkä mäki. Täältä sai hyviä ideoita ja typeriä kommentteja.


    • Arrj85JU

      Tulimme mökille Lappiin ja sadevesikuutio oli runsaiden sateiden ansiosta täynnä ja suodatinkangas paikallaan,mutta vesi tosi pahan hajuista,vaikka emme olleet kuin kuukauden käyttämättä vettä. Voisiko johtua runsaasta männyn siitepölystä sillä aiemmin ei hajua esiintynyt?

    • sienet

      Seisova vesi säiliössä alkaa haista siitepölyn ja muiden epäpuhtauksien mädäntyessä.
      Joku saaressa kesämökin omistava mökkiläinen kertoi, että hän on saanut siitepölyn suodatettua pois seuraavalla tavalla: Vesisäiliöön rännistä johtavaan putkeen tungetaan ahtaasti sopivia tavallisia pesusieniä kolme kappaletta peräkkäin. Sienet pitää vaihtaa uusiin, kun veden virtaus heikkenee sienien vähitellen tukkeutuessa.

    • Kylpijä

      Hyvä keskustelu ja uskomattoman törppö kommentoija. Olen yksin meren saaressa mökillä. Mietin, että pitääkö käyttää kaupungista kannettuja vesiä saunassa, kun sadevesi haisee pahalta männyn siitepölyn vuoksi. Laitoin sitä jo juhannusaattoiltana, kun oli hämärää. Kuumavesisäiliö ei ainakaan haise enää miltään. Keittäminen teki terää. Onneksi pesin säiliöt aamulla ja nyt ne taitavat olla melkein täynnä puhtaampaa vettä kaatosateen jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1926
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe