Miksi homo sapiens on ylivoimaisen mielisairas?

MmUskonnot

Lajina ainoa maailmassa?

21

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puoli-mieli

      Pitää olla mieli, että se voi sairastua.

    • kirjaskorpioni

      Kai ihminen on ainoa eläin, joka pitää huolta hulluistakin lajitovereistaan

    • sesiinävaanon

      Koska älykkyys ei tarkoita viisautta. Viisauden kehittyminen vie pitempään kuin ehkä aika riittää. Sitä ennen vääränlainen älykkyys voi tehdä tuhojaan.

    • tim99

      niimpä

    • 12or11

      Sama ongelma on kuin vanhassa käyttöjärjestelmässä: Kaiken saa kyllä tehtyä, mutta pitää nähdä melkoisesti vaivaa, kun ei ole valmiina ohjelmia, joilla asiat voisi tehdä helposti. Joutuu siis aina "koodaamaan". Nyt vain olemassa olevaa ihmisen muistia ei olekaan luotu tällaisen rakenteen ylläpitoon vaan unohtuu asioita - tieto tallentuu vaillinaisesti - tulee outoja yhteyksiä - siis ennen kuin evoluutio ehtii korjaamaan asian. Tätä taas ei koskaan tapahdu, jos porukka "karsii" hullut pois liikenteestä. Kuten aina, evoluution kannalta ei ole väliä, kuinka kivuliaasta operaatiosta on kysymys, kunhan jälkeläisten määrä ja eloonjääneisyys lisääntyy..

    • ehhh

      Trolli

    • pijo-lokiaa

      "Miksi homo sapiens on ylivoimaisen mielisairas?"
      Emme ensinnäkään tiedä, onko ihminen lajeista eniten mielisairas. Muiden lajien yksilöiden mielenterveydestä on hyvin vaikea tehdä päätelmiä. Edes simpanssien mielenterveysongelmista luonnossa ei voi sanoa mitään varmaa, ainoastaan jotain päätelmiä käytöksestä voi tehdä.
      Toiseksi, vaikka ihminen olisikin mielisairain laji, sille olisi hyvä selitys. Mitä monimutkaisempi laite, sitä vikaherkempi. Mitä monimutkaisempi ohjelma, sitä helpommin siinä ilmenee bugeja. Ihmisen aivot ovat useimpien muiden lajien aivoja monimutkaisempi laite. Ihmisen sosiaalisen käyttäytymisen säännöt, moraali, tunne-elämä, ajattelun ja päättelyn mekanismit jne, ovat hyvin monimutkainen ohjelmisto. "Bugimahdollisuuksia" on paljon.

    • Vieras_vaikutus

      Ihminen ei ilmeisesti ole lajina täysin mielisairas, mutta outo ja selvä epäsuhta on kylläkin havaittavissa toisaalta ihmiskunnan luonnontieteellisen ja matemaattisen kyvykkyyden ja toisaalta ihmiskunnan sellaisten uskomusten käsittämättömän typeryyden välillä, jotka säännöllisesti palauttavat ihmiskunnan tiettyihin raameihin, esimerkiksi sotien aiheuttamien psykologisten traumojen ja niiden seurausvaikutusten kautta. Tuon epäsuhdan selittäisi sellaisen elämänmuodon vaikutus, joka hyötyisi ihmiskunnan jatkuvuudesta, mutta nimenomaan vain itse asettamiensa parametrien sisällä. Perinteinen selitysmalli on se, että on olemassa sellaisia henkiolentoja, jotka ovat meille jostain syystä hyvin vihaisia.

      Todennäköisempää kuitenkin olisi, että kyseessä olisivat vieraat elämänmuodot. On mm. esitetty sellainen ajatus, että rinnakkaisulottuvuuksista projisoituneet erittäin pitkälle kehittyneet olennot olisivat asettaneet ihmisiin oman käyttöjärjestelmänsä. Tuo perustason ohjelmointi tapahtuisi yksilötasolla varhaislapsuudessa keinoilla, jotka perustuisivat suoraan mielenhallintaan siirtämällä sinne informaatiota keinoilla, jotka ylittävät pääosin ihmiskunnan nykyisen havaitsemiskyvyn. Tuon ohjelmointitapahtuman muistot häviäisivät tietoisuudestamme ennen kuin ehtisimme oppia kommunikoimaan noista kokemuksista lajikumppaniemme kanssa, mikä olisi noiden olentojen näkökulmasta hyvin näppärää. Tuo selittäisi varhaislapsuuden sellaiset ilmeisen traumaattiset psykologiset tilat, joille ei näyttäisi löytyvän mitään tavanomaista ulkoista selittäjää ja myös vähän vanhempien lasten tyypilliset painajaiset, joissa esiintyy erittäin pelottavia olentoja.

      Äkkiseltään tuo kaikki tietysti voi kuulostaa vainoharhaiselta ja kaukaa haetulta salaliittotyyppiseltä viritelmältä, mutta jos niin todella olisi, niin olisimme ikään kuin hypnoosissa, ilman että lajina pystyisimme tunnistamaan todellista tilannettamme ja irtautumaan noiden olioiden käskyvallasta ilman erittäin poikkeuksellisia, tuon käyttöjärjestelmän ohittavia toimenpiteitä.

      Olisi järkevää heittää ainakin väliaikaisesti tuo oletettu käyttöjärjestelmä romukoppaan ja antaa tällekin hypoteesille sen potentiaalista merkitystä vastaava määrä huomiota. Periaatteessa on täysin mahdollista, että evoluutio on tuottanut vuosimiljardien aikana oman planeettamme ulkopuolella sellaisia olioita, jotka ovat lajimme nykyisellä kehitystasolla lähes käsittämättömän kehittyneitä ja vain rajallisesti havaittavissamme ja hahmotettavissamme.

      Mikään biologisista järjestelmistä oppimamme ei viittaa siihen, että ne suinkaan välttämättä olisivat hyväntahtoisia, kuten esimerkiksi Stephen Hawking on tuonut esille. Niiden olettaminen hyväntahtoisiksi, esimerkiksi elokuvasta "Kolmannen asteen yhteys" tuttuun tapaan on hyvin lapsellista. Paljon todennäköisempää olisi, että ne kohtelisivat ihmiskuntaa karjanaan tai muuna sen sellaisena, omasta näkökulmastaan erittäin alkeellisena elämänmuotona, jota olisi normaalia kohdella kuin häikäilemättömästi hyödynnettävää; lähes tiedostamatonta, luonnonvaraa.
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13645637

      • ojhgouygu

        " ja toisaalta ihmiskunnan sellaisten uskomusten käsittämättömän typeryyden välillä,"

        Juttusi on malliesimerkki uskomusten käsittämättömästä typeryydestä rinnakkaisulottuvuuksineen ja erittäin pitkälle kehittyneiden olentojen ihmisiin asentamine käyttöjärjestelmineen.
        Eip juuri tuota hullumpaan huuhaahan törmää enää missään.


      • demiurgit

        "Eip juuri tuota hullumpaan huuhaahan törmää enää missään."

        Todellisuus ei ole pelkästään outo vaan todennäköisesti paljon oudompi kuin pystymme edes kuvittelemaan.

        "Vieras_vaikutus" viittaa Carlos Castanedan kirjoituksiin joissa on paljon yhtymäkohtia muinaiseen mytologiaan ja esoterismiin. Ufologiassa törmää myös vastaaviin käsityksiin.

        Ihmiskunnan historian vanhoista kirjoituksista löytyy vastaavanlaisia hyvin outoja tarinoita ja ne ovat usein yleismaailmallisia ja eivätkä kulttuuririippuvaisia.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Archon_(Gnosticism)

        http://www.bibliotecapleyades.net/vida_alien/alien_archons02.htm

        Itse asiassa elämän synnyn selittäminen demiurgien ja archonien avulla ei ole välttämättä mitenkään huonompi selitys kuin evoluutioteorian sattumaan vetoaminen. Näissä myyteissä ei oleteta että luojajumala olisi täydellinen ja erehtymätön vaan tietyssä mielessä vain nykyihmistä paljon kehittyneempi teknistieteellisesti. Voisi myös ehkä ajatella ihmisen kokema maailma on jonkinlainen archonien simulaatio. Tällainen näkemys on perinteistä Raamatun kreationismia edistyneempi ja uskottavampi.

        Tieteellinen rationaaliseksi itsensä olettava ihminen tietenkin torjuu kaikki viittaukset hänen omaa lajiaan fiksumpiin olentoihin, tietoiseen suunnitteluun, luonnon sisäänrakennettuun älykkyyteen yms. Sattuman ja determinismin yhteisvaikutus on ainoa pätevä selitys tieteessä ja mielummin vielä sillä tavalla että kaikki voidaan ymmärtää jonkun mekaanisen kellokoneisto-analogian avulla.


      • Vieras_vaikutus
        ojhgouygu kirjoitti:

        " ja toisaalta ihmiskunnan sellaisten uskomusten käsittämättömän typeryyden välillä,"

        Juttusi on malliesimerkki uskomusten käsittämättömästä typeryydestä rinnakkaisulottuvuuksineen ja erittäin pitkälle kehittyneiden olentojen ihmisiin asentamine käyttöjärjestelmineen.
        Eip juuri tuota hullumpaan huuhaahan törmää enää missään.

        "Juttusi on malliesimerkki uskomusten käsittämättömästä typeryydestä rinnakkaisulottuvuuksineen ja erittäin pitkälle kehittyneiden olentojen ihmisiin asentamine käyttöjärjestelmineen.
        Eip juuri tuota hullumpaan huuhaahan törmää enää missään."
        Vastaan tässä Castanedan esittämän kognitiivisen järjestelmän näkökulmasta. Tietäjät pyrkivät mitä suurimpaan kurinalaisuuteen ja selväjärkisyyteen. He eivät kuitenkaan anna järkiperäisten oletusten rajoittaa havaintojaan, eivätkä myöskään palvele järkeä, vaan käyttävät järkeä, jos ja vain jos se edesauttaa heidän tavoitteidensa saavuttamista. Syy tuohon kaikkeen on heidän perimmäinen aikomuksensa. Tietäjien tavoitteena on vapaus havaita kaikki se, mikä on havaittavissa. Jos epäorgaanisia olentoja ei pysty havaitsemaan, niin silloin ihmisellä ei ole tuota havaitsemisen vapautta. Jos ne havaitsee, niin silloin on ilmeistä, että niiden taustalla vaikuttava energia poikkeaa siitä energiasta, joka meille on tavanomaisessa tietoisuuden tilassa tuttua. Tietäjät sanovat, että energian kiinnittyminen erilaisiin kokoomapisteen sijainteihin saa aikaan erilaiset vaikuttavan energian tulkinnat. Epäorgaanisten olentojen tulkinnat voivat vaihdella eri uskomusjärjestelmissä, mutta tuon energian vaikutukset ovat erittäin todellisia. Erilaisia tulkintoja ei ole tarkoitus palvella dogmaattisesti, vaan niiden tarkoituksena on viitoittaa tietä erilaisten vaihtoehtoisten todellisuuden tulkintojen olemassaolon havaitsemiseen ja käytettävissä olevan energian määrän lisääntyessä myös niistä tarkoituksenmukaisesti valittujen aikomisen mahdollisuuteen. Tietäjät pyrkivät nimenomaan todellisuuskäsityksen muuttamiseen, jotta sitä voidaan laajentaa, ei sen kiinnittämiseen johonkin tiettyyn sattumanvaraisesti valittuun uskomusjärjestelmään. Tietäjät ovat erittäin käytännöllisiä. Epäorgaanisten olentojen outoutta kannattaa hyödyntää täysimääräisesti pyrittäessä aikaansaamaan tuo todellisuuskäsityksen muutos. Periaatteessa tehokkain ja käytännössä vaarallisin tapa tuon aikaansaantiin on se, että havaitsee epäorgaaniset olennot.

        Epäorgaanisten olentojen havaitsemisen aiheuttama tyypillinen reaktio valmistautumattomissa ihmisissä on suunnaton kauhu. Nuo olennot ovat mitä todellisimpia, mutta vain niissä kokoomapisteen sijainneissa, joissa ne vaikuttavat. Esimerkiksi ne sijainnit, joissa ihminen on sisäisen hiljaisuuden tilassa ja hänen aikomuksensa vapautua havaitsemaan kaikki se, mikä on energeettisesti mahdollista havaita, on moitteeton, noilla olennoilla ei ole vaikutusvaltaa. Tietäjät kutsuvat tuota tilaa äärimmäiseksi vapaudeksi. Castanedan esittämä lähestymistapa todellisuuden kohtaamiseen ei pyri sattumanvaraisesti valittujen asioiden uskotteluun itselleen; eikä etenkään niiden uskotteluun muille, vaan kyseessä on käytännössä selviytymisen kannalta paras mahdollinen toimintatapa havaittaessa todellisuus täysimääräisesti; eli muissakin kokoomapisteen sijainneissa, kuin siinä, mikä on tavanomainen. Reaktiosi aiempaan kirjoitukseen on hyvin samankaltainen, kuin Castanedan itsensä reaktio siihen, kun hänen opettajansa tietäjä don Juan paljasti noita samoja asioita ensi kertaa Castanedalle. Se validoi tietäjien uskomusta siitä, että ihmiset ovat pohjimmiltaan hyvin samankaltaisessa tilanteessa.


      • selvätoirteet

        Tuo sekoilu sopii oikein hyvin tähän: "Koska älykkyys ei tarkoita viisautta. Viisauden kehittyminen vie pitempään kuin ehkä aika riittää. Sitä ennen vääränlainen älykkyys voi tehdä tuhojaan."


    • Vieras_vaikutus

      Castanedan mukaan yllä kuvaamani viisauden saavuttaminen vaati ihmiskunnalta tuhansia vuosia vaarallisia kokeiluja erilaisten tietoisuuden tilojen parissa. Oleellisesti kyse on käyttökelpoisen energian tietyn tason saavuttamisesta. Muinaiset tietäjät olivat erittäin pystyviä, saaden mm. epäorgaaniset olennot palvelemaan itseään. Tuosta huolimatta he kaikki tai lähes kaikki joutuivat epäorgaanisten olentojen asettamaan ansaan. Perussyynä oli ja tietysti lähes kaikkien ihmisten osalta edelleen on se, että ihminen toimii ns. vieras asennus keskipisteenään. don Juan on ilmaissut asian siten, että vieraalla asennuksella ei ole kilpailijoita. Vieras asennus sanoo ihmiselle, että se mitä don Juan on sanonut on hölynpölyä ja sama asennus vastaa itselleen sanoen, että tietysti se on hölynpölyä. Ihmiskunta on siis tuonkaltaisessa noidankehässä.

      Tietäjän on välttämätöntä voittaa järkensä säilyttäen samalla moitteettomuutensa. Vieras asennus on suuri haaste ja sen voittaminen suuri saavutus. Tietäjän nähdessä ihmisen, joka toimii epäorgaanisten olentojen asettama vieras asennus keskipisteenään, hän näkee olennon, jonka energia heijastaa ihmisen itsensä sisällä olevien emanaatioiden tilaa. Tuota kutsutaan itseheijastumaksi. Toisaalta, nähdessään ihmisen, joka on voittanut vieraan asennuksen, hän näkee olennon, jonka emanaatiot ovat alkaneet laajentua ihmisen sisältä ulospäin; kohti äärettömyyttä. Vieraan asennuksen piirissä toimittaessa ihmisen energia pyörii kehässä ja heilahtelee edestakaisin epäorgaanisten olentojen asettamien reunaehtojen puitteissa. Toisaalta, vieraan asennuksen voittaneen tietäjän energia on muuttunut tasalaatuiseksi; kauttaaltaan samalla tavoin värähteleväksi.

      • taas-uusi-sekopää

        Uskonnolliset hullut pitävät taukoa, niin NA hullu tulee tilalle.
        Juttusi ei kuulu evoluutiopaltalle.


      • Vieras_vaikutus
        taas-uusi-sekopää kirjoitti:

        Uskonnolliset hullut pitävät taukoa, niin NA hullu tulee tilalle.
        Juttusi ei kuulu evoluutiopaltalle.

        Kommenttisi ei sisällä argumentteja. Kirjoitus on vastaus aloittajan esittämään kysymykseen. Keskustelun tarkoituksenahan on tässä lajin oletetun mielisairauden syyn selvittäminen. Jos mielisairautta ei pystytä selittämään evoluution havaittujen toimintamekanismien kautta, niin syy voi olla sellaisissa evoluution mekanismeissa, joita ei vielä olla tiedostettu. Evoluutiota tapahtuu geenien ja meemien ohjauksen kautta. Oletettua ns. vierasta asennusta voidaan pitää keinona ohjata memeettistä evoluutiota. Tietäjät eivät kiistele evoluution periaatteista, vaan toteavat, että ihmiskunta ei yleisessä katsannossa ole tiedostanut kaikkia niitä mekanismeja, joiden kautta tuota evoluutiota voidaan ohjata.

        Castanedan esittämän tietämyksen luokittelu New Agen alle on siinä mielessä harhaanjohtavaa, että tietäjät pyrkivät käytännöllisiin toimintatapoihin hengellisyyden sijasta. Tietäjät tarkastelevat näitä asioita evoluutioon käytettävissä olevan energian näkökulmasta. On tosin totta, että tietäjät puhuvat myös hengestä, mutta sillä tarkoitetaan sellaista energiaa, joka on käyttökelpoista tietoisuuden kehittämisen näkökulmasta kokemuksellisella tasolla. Tietäjät pitävät vierasta asennusta tässä kontekstissa lajienvälisenä evoluution ohjausmekanismina. Tieteellinen lähestymistapa on havainnoida tuota asennusta sen olemassaolon kiistämisen sijasta.


      • stiignafuuliaa
        Vieras_vaikutus kirjoitti:

        Kommenttisi ei sisällä argumentteja. Kirjoitus on vastaus aloittajan esittämään kysymykseen. Keskustelun tarkoituksenahan on tässä lajin oletetun mielisairauden syyn selvittäminen. Jos mielisairautta ei pystytä selittämään evoluution havaittujen toimintamekanismien kautta, niin syy voi olla sellaisissa evoluution mekanismeissa, joita ei vielä olla tiedostettu. Evoluutiota tapahtuu geenien ja meemien ohjauksen kautta. Oletettua ns. vierasta asennusta voidaan pitää keinona ohjata memeettistä evoluutiota. Tietäjät eivät kiistele evoluution periaatteista, vaan toteavat, että ihmiskunta ei yleisessä katsannossa ole tiedostanut kaikkia niitä mekanismeja, joiden kautta tuota evoluutiota voidaan ohjata.

        Castanedan esittämän tietämyksen luokittelu New Agen alle on siinä mielessä harhaanjohtavaa, että tietäjät pyrkivät käytännöllisiin toimintatapoihin hengellisyyden sijasta. Tietäjät tarkastelevat näitä asioita evoluutioon käytettävissä olevan energian näkökulmasta. On tosin totta, että tietäjät puhuvat myös hengestä, mutta sillä tarkoitetaan sellaista energiaa, joka on käyttökelpoista tietoisuuden kehittämisen näkökulmasta kokemuksellisella tasolla. Tietäjät pitävät vierasta asennusta tässä kontekstissa lajienvälisenä evoluution ohjausmekanismina. Tieteellinen lähestymistapa on havainnoida tuota asennusta sen olemassaolon kiistämisen sijasta.

        " Tietäjät tarkastelevat näitä asioita evoluutioon käytettävissä olevan energian näkökulmasta."

        Et varmaan osaa määrittää tuotakaan yhtään tuon tarkempaa.
        Tyhjä lause.


      • Vieras_vaikutus
        stiignafuuliaa kirjoitti:

        " Tietäjät tarkastelevat näitä asioita evoluutioon käytettävissä olevan energian näkökulmasta."

        Et varmaan osaa määrittää tuotakaan yhtään tuon tarkempaa.
        Tyhjä lause.

        "" Tietäjät tarkastelevat näitä asioita evoluutioon käytettävissä olevan energian näkökulmasta."
        Et varmaan osaa määrittää tuotakaan yhtään tuon tarkempaa."
        Evoluutio voidaan määritellä esimerkiksi prosessiksi, jonka kautta lajit sopeutuvat ympäristöönsä. Ohjaavana tekijänä toimii informaatio, joka on tallentunut geeneihin ja meemeihin. Ihmislajin tapauksessa sopeutumiseen vaikuttaa oleellisesti memeettinen evoluutio. Ihmisyksilön itsensä kannalta oleellista on viime kädessä kokemuksellisuus, mikä viittaa yksilölliseen tietoisuuteen. Tietäjien mukaan tietoisuus on väline, jonka mahdollisuuksien maksimaalisen hyödyntämisen kautta yksilö voi toimia tarkoituksellisimmalla mahdollisella tavalla elinympäristössään. Elinympäristö sisältää tässä sekä sen osan todellisuutta, josta tavallisesta ollaan tietoisia, että ne osat, joista ei tavallisesti olla tietoisia.

        Energia, johon tässä viitataan on nimenomaan sellaista energiaa, joka on käyttökelpoista ihmisen kognitiivisten mahdollisuuksien tiedostamisen kannalta. Tässä merkityksessä riittävän korkea energiataso mahdollistaa aiempien todellisuutta koskevien käsitysten hylkäämisen ja uusien, entistä laaja-alaisemmin sen huomioivien näkemysten omaksumisen. Voidaan siis puhua memeettisestä evoluutiosta, mikä mahdollistaa noiden lajin säilymistä edesauttavien, entistä paremmin kokonaistodellisuutta vastaavien näkemysten muodostamisen ja niiden leviämisen ihmisyhteisöissä. Tietäjille järki on vain ns. kokoomapisteen erään sijainnin sivutuote. Sen käyttäminen ei ole tietäjille mikään ongelma, mutta sen kautta voidaan kuvata vain pieni osa tuosta kokonaistodellisuudesta. Sen vuoksi tietäjät pitävät ehdottomasti havaitsemista evoluution kannalta ensisijaisena asiana, järkiperäisten pohdintojen sijasta.


      • Haaveita-vain
        Vieras_vaikutus kirjoitti:

        "" Tietäjät tarkastelevat näitä asioita evoluutioon käytettävissä olevan energian näkökulmasta."
        Et varmaan osaa määrittää tuotakaan yhtään tuon tarkempaa."
        Evoluutio voidaan määritellä esimerkiksi prosessiksi, jonka kautta lajit sopeutuvat ympäristöönsä. Ohjaavana tekijänä toimii informaatio, joka on tallentunut geeneihin ja meemeihin. Ihmislajin tapauksessa sopeutumiseen vaikuttaa oleellisesti memeettinen evoluutio. Ihmisyksilön itsensä kannalta oleellista on viime kädessä kokemuksellisuus, mikä viittaa yksilölliseen tietoisuuteen. Tietäjien mukaan tietoisuus on väline, jonka mahdollisuuksien maksimaalisen hyödyntämisen kautta yksilö voi toimia tarkoituksellisimmalla mahdollisella tavalla elinympäristössään. Elinympäristö sisältää tässä sekä sen osan todellisuutta, josta tavallisesta ollaan tietoisia, että ne osat, joista ei tavallisesti olla tietoisia.

        Energia, johon tässä viitataan on nimenomaan sellaista energiaa, joka on käyttökelpoista ihmisen kognitiivisten mahdollisuuksien tiedostamisen kannalta. Tässä merkityksessä riittävän korkea energiataso mahdollistaa aiempien todellisuutta koskevien käsitysten hylkäämisen ja uusien, entistä laaja-alaisemmin sen huomioivien näkemysten omaksumisen. Voidaan siis puhua memeettisestä evoluutiosta, mikä mahdollistaa noiden lajin säilymistä edesauttavien, entistä paremmin kokonaistodellisuutta vastaavien näkemysten muodostamisen ja niiden leviämisen ihmisyhteisöissä. Tietäjille järki on vain ns. kokoomapisteen erään sijainnin sivutuote. Sen käyttäminen ei ole tietäjille mikään ongelma, mutta sen kautta voidaan kuvata vain pieni osa tuosta kokonaistodellisuudesta. Sen vuoksi tietäjät pitävät ehdottomasti havaitsemista evoluution kannalta ensisijaisena asiana, järkiperäisten pohdintojen sijasta.

        "Energia, johon tässä viitataan on nimenomaan sellaista energiaa, joka on käyttökelpoista ihmisen kognitiivisten mahdollisuuksien tiedostamisen kannalta. Tässä merkityksessä riittävän korkea energiataso mahdollistaa aiempien todellisuutta koskevien käsitysten hylkäämisen ja uusien, entistä laaja-alaisemmin sen huomioivien näkemysten omaksumisen. "

        Et taida viitata mihinkään fysiikan tuntemaan energiaan. Juttusi on stiignafuuliaa, joskin kieliopillisesti hyvin muotoiltua. Se ei kuitenkaan merkitse sitä, että jutuillasi olisi tieteen kanssa mitään tekemistä. Te "tietäjät" ette tietääkseni ole koskaan tienneet mitään sellaista, josta olisi ollut konkreettista hyötyä joko tieteellisessä teoriankehityksessä tai teknisenä innovaationa.


      • Vieras_vaikutus
        Haaveita-vain kirjoitti:

        "Energia, johon tässä viitataan on nimenomaan sellaista energiaa, joka on käyttökelpoista ihmisen kognitiivisten mahdollisuuksien tiedostamisen kannalta. Tässä merkityksessä riittävän korkea energiataso mahdollistaa aiempien todellisuutta koskevien käsitysten hylkäämisen ja uusien, entistä laaja-alaisemmin sen huomioivien näkemysten omaksumisen. "

        Et taida viitata mihinkään fysiikan tuntemaan energiaan. Juttusi on stiignafuuliaa, joskin kieliopillisesti hyvin muotoiltua. Se ei kuitenkaan merkitse sitä, että jutuillasi olisi tieteen kanssa mitään tekemistä. Te "tietäjät" ette tietääkseni ole koskaan tienneet mitään sellaista, josta olisi ollut konkreettista hyötyä joko tieteellisessä teoriankehityksessä tai teknisenä innovaationa.

        "Et taida viitata mihinkään fysiikan tuntemaan energiaan."
        Tässäkään kohtaa ei ole todellista ristiriitaa. Fysiikan tunnistaman energian tulkinta riippuu kokoomapisteen sijainnista. Jos esimerkiksi ihmisen aivoihin kohdistetaan tietyt kriteerit täyttäviä sähkömagneettisia kenttiä, niin on mahdollista tiedostaa asioita, joiden tiedostaminen ei aiemmin ole ollut mahdollista. Tuossa alla viitatun laitteen nimeäminen Jumala-kypäräksi on siinä mielessä harhaanjohtavaa, että se liittää noin tuotettuihin kokemuksiin perinteisiä uskonnollisia konnotaatioita, jotka vuorostaan ovat vain seurausta kokoomapisteen perinteisestä sijainnista ns. tonalin puitteissa.
        https://en.wikipedia.org/wiki/God_helmet#Experiences

        "Te "tietäjät" ette tietääkseni ole koskaan tienneet mitään sellaista, josta olisi ollut konkreettista hyötyä joko tieteellisessä teoriankehityksessä tai teknisenä innovaationa."
        Tietäjät, jotka pystyvät liikuttamaan kokoomapistettään täysimääräisesti eivät oikeastaan tarvitse noita mainitsemiasi asioita, koska niistä ei ole heille konkreettista hyötyä. Toisaalta, ne ovat ehdottomasti arvokkaita ja hyödyllisiä niiden kannalta, jotka eivät pysty liikuttamaan kokoomapistettään. Tonal (suurinpiirtein merkityksessä tiedostettu) ja nagual (tiedostamaton) ovat jatkumon osia. Siellä, missä tonal loppuu, nagual alkaa. Koska tieteellinen tieto kommunikoidaan puhtaasti tonalin puitteissa, sen kuvauksissa ei viitata nagualiin, joka kuitenkin viime kädessä on tuottanut nuo mainitsemasi asiat. Nagualiksi kutsutaan myös tietäjää, joka pystyy liikuttamaan kokoomapistettään moitteettomasti sellaisiin sijainteihin, jotka edesauttavat ymmärryksen lisääntymistä.


    • aikalainen

      Se johtuu ihmisen menneisyydessä tehdyistä vääristä valinoista, jonka tuloksena syntyi ihmisen sairas ego sielu.

      Sen tulosta, on sitten tämä sairaaloinen , väkivallan, kärsimysten ja sotien täyttämä yhteiskunta.

      Ihmisellä on myös mahdollisuus saattaa kehitys oikeille raiteilleen, ymmärtämällä, miten ja miksi tuo sairas mieli on syntynyt ja miksi se seuraa perimänä sukupolvesta toiseen.

      Mikään yhteiskunnallinen voima ei sitä pysty tekemään, koska se on tuon sairauden tulos

      Se on yksilökohtainen tehtävä, sillä mitä me olemme yksilöinä sitä on koko yhteiskunta, kun kun me yksilöinä ymmårrämme , menneisyydemme , niin me muutumme ja ja meidän mukana koko yhteiskunta

      Se on sevästikin alkanut jo ammoin ja tulee jatkumaan, niinkauankuin tuo muutos tapahtuu, ellei ihminen ole sitä ennen saattanut toimillaan ihmiskunnan siirtymisen takaisiin kivikauteen

    • havent_heard__

      Koska homo sapiens on juonut "sodium fluoride", syönyt "gmo" ja rokotettu "adjuvant, tehoste = elohopea", sekä hampaat paikattu amalgaami (=elohopea).

      Enjoy your slow kill, BRs your world government (=mega banks & insurance companies).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6689
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4330
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2760
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2080
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1633
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1071
    Aihe