Nuortenkoti Polku kokemuksia!!!

kokelas199

Onko kenelläkään kokemuksia Nuortenkoti polusta joka sijaitsee kuopiossa?
Sieltä tuntuu jatkuvasti olevan nuoria hatkoilla kun niiden iso harmaa paketti auto ajaa ympäri kuopiota (otin rekkarin autosta ja näin että on polun auto)
Haluaisin kuulla että minkälainen paikka tämä ylipäätään on? Henkilökunta?
Kun eivät osaa nuoriaan pitää karkaamatta!
Olisikohan laitoksella parannuksien aika kun nuoret eivät viihdy kyseisessä paikassa.

14

3942

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • polkuonperseestä

      Paska paikka nimim. Kokemusta on...

    • polkuonperseestä

      Itsekin hatkailin paljon polusta, kun siellä vielä asustelin. Jotkut ohjaajaajista pomppottelevat nuoria, minkä kerkeävät. Sitemmin olen joutunut tiukempaan laitokseen...

    • wilijonka

      Nuortenkoti Polku on 7 7 paikkainen lastensuojelun erityisyksikkö 13-17 -vuotiaille lapsille ja nuorille Kuopiossa. Nuortenkodissa toimii kaksi asuinyksikköä: vastaanottoyksikkö sekä kotiutumisyksikkö. Nuortenkoti tarjoaa palveluita kiireellisiin ja arviointia vaativiin lastensuojelutilanteisiin ympärivuorokautisesti. Uutena toimintana nuortenkodissa on kotiutumisyksikkö, jossa sijoituksen kesto voi olla pidempi.

      Nuortenkodin perustehtävä on vastata lapsen ja vanhempien kriisiin sekä huolehtia lapsen perustarpeista ja turvallisuudesta. Nuortenkodilla jokaiselle nuorelle nimetään omaohjaajapari, joka työskentelee tiivisti lapsen sekä vanhempien kanssa. Nuortenkodilla arki koostuu koulunkäynnistä, kotiaskareista sekä harrastustoiminnasta. Koulua käydään omassa koulussa, jos mahdollista. Tarvittaessa koulunkäynti voidaan järjestää väliaikaisesti myös nuortenkodilla. Nuortenkodin arjen perustana on säännöllinen arkirytmi ja nuoren kehitystä tukevat ikätasoiset rajat ja säännöt.

      • polullaasunut

        Polku ei oo mikään erityisyksikkö? Ainakaan siellä nettisivuilla ei niin lue!


      • Olikoyllätys
        polullaasunut kirjoitti:

        Polku ei oo mikään erityisyksikkö? Ainakaan siellä nettisivuilla ei niin lue!

        Lastensuojelun ympärivuorokautiset palvelut 14.11.2014

        Luvanvarainen erityisyksikön hoito

        24. Jatkopolut Oy /Nuortenkoti Polku (vastaanotto- ja kotiutumisyksikkö)
        25. Jatkopolut Oy /Nuortenkoti Pysäkki.

        Nettisivuilla ei näytä tätä lukevan.


    • Kyylä21

      Ja kun nuori on hatkassa niin ohjaajat kyyläävät ja ajelevat autoilla pitkin kaupungia. Käyvät rappukäytävissä ihmisten asuntojen ovien takana kuuntelemassa, kyttäävät pihoilla. Huutavat ja eivät kuuntele nuoria.

    • pennonen

      Voiko , joku kertoa kokemusta saako siellä riittävästi keskusteluapua, jos on vaikeeta ja lisäks onko mahdollista tavata ystäviä kaupungilla ? Hirvee huutaminen ja meihkaaminen just pelottaa mua ja mulle tulee herkästi paniikkikohtauksia semmosesta.

      • polullaasunut

        Pennonen:
        Kyllä siellä välillä saa keskustelu apua ja ohjaajat juttelevat mielellään nuorille jotka tyyliin palvovat heitä.
        Itse olen asunut polulla ja keskustelu avun saaminen oli todella hankalaa koska hatkasin sieltä niin ohjaajat syyttivät minua valehtelusta ja että minusta olisi tullut törkeä ja rangaistuksia haaliva.
        Kavereita saa tavata kaupungilla n. 2.5h päivässä. paitsi yhteisöillassa.


    • keskust

      Kyllä siellä on ainaski yksi ohjaaja, joka on ihan ok

    • Polullaasunut

      Paska paikka

    • moneymonemoney

      Familar Oy on ostanut 9.4.2018 toteutetussa kaupassa koko Jatkopolut Oy:n osakekannan.

      Jatkopolut Oy on kuopiolainen vuonna 2007 perustettu lastensuojelun avo- ja sijaishuollon palveluita tuottava yritys. Jatkopoluilla on toimipisteet Kuopiossa ja Varkaudessa, joista käsin avopalveluita tarjotaan koko Itä-Suomen alueella. Jatkopolkujen sijaishuollon yksiköt Nuortenkoti Polku, Nuortenkoti Pysäkki sekä Perhekuntoutusyksikkö Hermanni sijaitsevat Kuopiossa. Tammikuussa 2018 avattu Nuortenkoti Etappi toimii Janakkalassa. Jatkopoluilla työskentelee noin 70 työntekijän suuruinen moniammatillinen henkilökunta. Toiminnan perustana ovat alusta lähtien olleet henkilökunnan korkeatasoinen koulutus ja ammatillisuus, paikallinen tuntemus ja laaja yhteistyöverkosto.

      Osakekauppa ei vaikuta Jatkopolkujen henkilöstöön eikä asiakkaisiin. Koko henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä mukaan lukien Jatkopolkujen perustajat Tommi Laitinen ja Tommi Holopainen.

      ”Jatkopolut on toimija, jonka henkilöstöllä on vahva osaaminen erityisesti päihde- ja huumenuorten sijaishuoltopalveluiden tuottamisesta useassa eri yksikössä. Olemme erityisen tyytyväisiä, että saamme Familariin tämän puolen osaamista, koska tarve näyttää lisääntyvän kovaa vauhtia”, toteaa Familarin toimitusjohtaja Harri Pomell. ”Jatkopolut on tehnyt myös erittäin hyvää työtä avopalveluiden saralla, jossa uskomme yhdessä pystyvämme jatkossa tarjoamaan entistä monipuolisempia ja vaikuttavampia palveluita asiakkaillemme”, jatkaa Pomell.

      ”Olemme tyytyväisiä, että pääsemme jatkamaan laadukasta työtä johtavan lastensuojelupalveluiden tuottajan mukana. Yhdessä olemme vahvempia tarjoamaan monipuolisia lastensuojelupalveluita valtakunnallisesti”, toteaa Jatkopolkujen perustaja Tommi Laitinen.

      ”Yrityskauppa oli toivottu jatkumo Jatkopolut Oy:lle. Haluamme kiittää kaikkia työntekijöitämme ja yhteistyökumppaneitamme menneistä vuosista ja toivomme tiiviin yhteistyön jatkuvan lastensuojelun muuttuvassa toimintaympäristössä myös jatkossa” kommentoi Tommi Holopainen, joka on toinen yhtiön perustajista.

    • Moneymoneymoney

      Kuopio maksaa lähes 50 000 euroa perheen hajottamisesta ja nöyryyttämisestä Sitran rahoittamassa "perhekuntoutuksessa"
      Pienen ihmisen puolella esiintyvän maakuntajohtaja Marko Korhosen, ylilääkäri Jorma Penttisen, palveluiden turvallisuuden ja luotettavuuden kehittämistyöryhmässä istuvan palvelualuejohtaja Markku Tervahaudan ja Kuopion hyvinvointitutkimuskeskuksen (KWRC) johtaja Antti-Jussi Kouvon soisi pikaisesti puuttuvan Kuopion lastensuojelun ja perhekuntoutuskeskusten toimintaan. Myös Kuopion veronmaksajien on syytä tutustua siihen, miten Kuopio käyttää heidän verovarojaan.

      Kuopiossa lastensuojelun avopalveluihin käytetään Kuntaliiton tilaston mukaan 11 euroa/asukas kun maan keskiarvo on 46 euroa/asukas. Laitoshoitoon käytetään 174/asukas, kun maan keskiarvo on 124 euroa.

      Vinoutuneen rahoituksen ansiosta Kuopiossa on parhaillaan meneillään laatu- ja laillisuustarkastelua kestämätön sijoitusprosessi Sitran rahoittaman Jatkopolut Oy:n omistaman perhekuntoutuskeskus Hermannin toiminnan tuloksena.
      Lokakuun Liike kiinnostui tapauksesta koska Hermannin toiminta on nk. tyyppiesimerkki perhekuntoutuksesta. Monet lastensuojelun asiakkaat ovat kertoneet vastaavista toimintakäytännöistä ja tapahtumakuluista eri perhekuntoutuksissa omistuspohjasta riippumatta. Perhekuntoutuksista ovat huolissaan myös lastensuojeluperheiden tukihenkilöt. Yhä useammin ostaja ei tiedä mitä ostaa, myyjä ei tiedä mitä myy eikä asiakas tiedä mitä saa.

      Tämän selonteon tarkoitus ei ole arvostella erityisesti Hermannin toimintaa vaan kiinnittää huomio perhekuntoutuskeskusten tyypillisiin käytäntöihin; tavoitteiden ja kuntoutuksen sisältökriteereiden puuttumiseen, perheiden avun korvautumiseen huostaanottoperusteiden etsinnällä, asiakirjafabrikointiin hallinto- oikeutta varten ja perhekuntoutusten tuottamiin huostaanottoihin ja syrjäytymispolkuihin.

      Perhe on valmis avaamaan tapauksensa ja antamaan asiakirjansa kiinnostuneille toimittajille ja sosiaalityön tutkijoille.

      Tapaus on malliesimerkki lastensuojelun avohuollosta ja nykyisistä "avohuollon tukitoimista", jotka lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila olisi aiheellisesti valmis lopettamaan ja korvaamaan peruspalveluilla. Huolestuttavaa on myös Sitran ja muiden pääomasijoittajien osuus tapauksen mahdollistamiseen.

      Kurttilan mukaan lastensuojelun kustannusrakenne on läpinäkymätön, kallis ja mahdollistaa valvonnan ollessa heikkoa lapsen kannalta epätarkoituksenmukaiset ratkaisut. Siksi lastensuojelun sijaishuolto pitäisi rajata peruskoulujen tapaan yksityisten yritysten voitontavoittelun ulkopuolelle.

      Tapausesimerkki perhekuntoutuksesta: ei tavoitteita, palvelu- eikä sisältökriteerejä

      Tähän mennessä laittoman sijoituksen kaavaa noudattavassa sijoituksessa tapahtunutta:

      Hyvät tulokset vanhemmuudenarvioinnista (turvalliset kiintymyssuhteet ja hyvä yhteishenki) saanut päihteetön perhe, jossa ei ole mielenterveys- tai väkivaltaongelmia painostettiin Hermannin perhekuntoutuskeskukseen hatarin perustein (erityislapsen käytös) peräti viiden kuukauden ajaksi, vaikka erityislapsen aiemmin huolta herättänyt levoton käytös esim. puihin kiipeily ja ryntäily loppui jo kuntoutuksen alussa.

      Kuntoutuksen sisältö on ollut lähinnä perheen hyvinvointia huonontavaa laitossäilytystä ja perheen ympärivuorokautista tarkkailua huostaanottoperusteiden löytämiseksi.

      Hermannin henkilökunta ei kyennyt kertomaan perheen tukihenkilölle kuntoutuksen sisältöä, tavoitteita tai aikataulua. Kysyttäessä kuntoutuksen teoriaperustasta laitos mainitsi perheterapeuttisen lähestymistavan. Käytettäviksi menetelmiksi laitos nimesi Arnon Bentovimin ja Liza Millerin perhearviointimenetelmän ja perheelle jo aiemmin tehdyn Marschak Interaction Methodin (MIM), joka on psykiatrian erikoislääkäri Ben Furmanin mukaan epäluotettava ja myös räikeästi perheiden oikeusturvaa loukkaava.
      Muina menetelminä perhekuntoutuskeskus Hermanni mainitsi osallistuvan arjen havainnoinnin ja kongnitiivisen käyttäytymisterapian menetelmät sekä muut toiminnalliset menetelmät ja painotti, että käytetyt menetelmät valitaan aina perhekohtaisesti.
      Laitoksen työntekijät eivät osanneet eritellä mitä edellämainitut menetelmät heille tarkoittavat tai mitä sisältävät.

      Perheen vuorovaikutusta arvioinut omaohjaaja ei osannut selventää mitä hän tarkoittaa käsitteellä vuorovaikutus.
      Hän ei myöskään kyennyt kysyttäessä kertomaan perheen tukihenkilölle miten perheen kanssa on työskennelty. Omaohjaaja, jonka avustuksella perhettä oli "arvioitu " ympärivuorokautisesti 5 kk ilmoitti vi isi minuuttia kestäneen keskustelun aikana tukihenkilölle ahdistuvansa kysymyksistä ja tuntevansa olonsa niin epämukavaksi kysymysten johdosta, että halusi lopettaa keskustelun.

      Perhekuntoutuskeskus antoi perheen tukihenkilölle porttikiellon tämän esittämien kysymysten jälkeen.
      linkki :
      https://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/kuopio-maksaa-lahes-50-000-euroa-perheen-hajottamisesta-ja-noyryyttamisesta-sitran-rahoittamassa-perhekuntoutuksessa

    • Voiivittu

      Kaikki on juutalaisia ja tuhoaa maailman

    • Anonyymi

      Moro itse olin tässä laitoksessa 2 kuukautta oli tosi mukavat ohjaajat harrastus illat lounas ruoka isot huoneet jne on tosi hyvä laitos verrattuna muihin Kuopion laitoksiin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      58
      5841
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3697
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1968
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1789
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1199
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      967
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      52
      962
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe