Vertailuvoitto 500X:lle

500X

Fiat 500X 1.4 multiair voitti melko selvällä piste-erolla AutobildSuomi-lehden vertailussa. Muut autot vertailussa olivat Dacia Duster ja Mitsubishi ASX. Fiat oli kylläkin myös kallein auto kolmesta ja ero varsinkin Daciaan oli useita tuhansia euroja.
Kaikenkaikkiaan Fiat sai positiiviset kommentit vertailussa.

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laatupalkitsee

      Vaikka 500X olikin tuon vertailun kallein, on se kuitenkin laatutasoon ja ominaisuuksiin nähden mielestäni asiallisen hintainen. Tuohon vertailuun olisi kyllä sopinut myös edullisempi 1.6 bensiini. Vaikka se onkin pienempitehoinen kuin 1.4 multiair, olisi se silti voittanut tuon vertailun.

      • ostat_siis_Dacian

        Onneksi nykyinen maahantuoja on ymmärtänyt olla tarjoamatta vaparimopoa koeajoihin. Mitsussa on 1,6 l vapari ja nuhaiseksihan se tuomittiin.

        VAGniikan maailmassa esiteltiin jotain Hondan uutta, pientä, katumaasturia. Bensakoneena 1,5 l vapari, joka etenkin automaattivaihteistoon yhdistettynä tuomittiin liian verkkaiseksi.

        Maailma menee eteenpäin, vaariseni, ja enää ei ole pakko tyytyä menneiden vuosikymmenien suorituskykyyn. Pikkuturbojen kanssa "ylimääräinen" tehoreservi ei edes lisää kulutusta samalla lailla kuin ennenwanhaan, kun vastakkain oli esim. 1,4 ja 2,0 l vaparit.

        Sitäpaitsi, sinullehan on jo auto olemassa - se oli tuossakin vertailussa ... siis Dacia!

        500X ei ole tarkoituskaan olla mikään "hinnat alkaen" vehje, tämähän on enempi tällainen fiilistely/retropeli. Arkisen harmaata järkiäautoa etsiville on nämä Daciat ym.


    • jepjepjep-

      Fiatti laadukas..heheeheeheeheeheeheeheeheeheehehehheeheeeheeeheeeheee

    • jepjepjep-

      Fiatti laadukas..heheeheeheeheeheeheeheeheeheehehehheeheeeheeeheeeheeeheheheeheeheeheeheeheeheeheeheeh

      • tietotekniikkainsinööri

        Onko sulla näppis jumissa?


      • asentaja--

        Jumittaa niinkuin Fiatti.


      • tietotekniikkainsinööri
        asentaja-- kirjoitti:

        Jumittaa niinkuin Fiatti.

        Siis Fiat on alkanut valmistamaan näppäimistöjä. Hienoa, uusi aluevaltaus!!
        Tietotekniikan kanssa kannattaa autotehtaan olla omavarainen.


      • tarkkanäköinen
        asentaja-- kirjoitti:

        Jumittaa niinkuin Fiatti.

        Onko omakohtaista kokemusta , vai ihan muuten vaan "kirjoittelet" Onko sinulla jotain parempaa tietoa tosta 500 X:tä


      • asentaja--

        Fiatti ei ole koskaan onnistunut valmistamaan laadukasta autoa, tuskin tämä 500 X on poikkeus.


      • Handeande

        Meillä 2010 Bravo 150 T-Jet 150, huollot vuosittain, ei ylimääräisiä korjaamokäyntejä. No, kesäkumit meni uusiksi alkukesästä, siinäpä ne "remontit". Aiemmin oli myös Bravon 120 Multi-Jet diesel 2007, sekin meni ilman vikoja, joten pakasta lienee sattunut sitten parempaa laatua.


      • eienääVWautoja
        Handeande kirjoitti:

        Meillä 2010 Bravo 150 T-Jet 150, huollot vuosittain, ei ylimääräisiä korjaamokäyntejä. No, kesäkumit meni uusiksi alkukesästä, siinäpä ne "remontit". Aiemmin oli myös Bravon 120 Multi-Jet diesel 2007, sekin meni ilman vikoja, joten pakasta lienee sattunut sitten parempaa laatua.

        Ei ole TSIDSG murheita ja kalliita korjauksia?


      • distantX
        Handeande kirjoitti:

        Meillä 2010 Bravo 150 T-Jet 150, huollot vuosittain, ei ylimääräisiä korjaamokäyntejä. No, kesäkumit meni uusiksi alkukesästä, siinäpä ne "remontit". Aiemmin oli myös Bravon 120 Multi-Jet diesel 2007, sekin meni ilman vikoja, joten pakasta lienee sattunut sitten parempaa laatua.

        Itselläni Bravo 2009 120hp diesel. Ostin 20 000km ajettuna, ja olen ajanut itse 180 000km. Jarrupalat, akku, ja yksi etupyörän laakeri piti vaihtaa. Siinäpä ne "ongelmat" olikin. Alkaa Fiatinkin laatu olla nykyään parempaa ku joskus muinoin...


    • mutu-mutua

      Oli oikein tyypillinen autotoimittajan testi. Ihastui lähinnä Fiiatin mielestään sympaattiseen ulkonäköön ja vänkäs voiton ihastukselleen. Tämmöisiä kaikki muutkin ns. " autotestit" on. Ei mulla mitään Fiattia vastaan ole.

      • oletko_mies_vai_hiiri

        Jos kerran autojen toimivuudessa ei merkittäviä eroja ole, niin miksi ei?

        Kaukana menneisyydessä on ne ajat, kun oikeasti sai jänskättää, kestääkö auto läjässä koko lomareissua. Olihan sitä vaikka mitä vikaa lehtien kestotesteissäkin.

        Joten... jos kerran kaikilla pääsee pisteestä A pisteeseen B, niin miksei mieluummin tyylikkäästi, kuin jollain ankean harmaalla "järkiautolla"?

        Etenkin, kun näillä "järkiautoilijoilla", harmaat skodat ja volkkarit, tuntuu olevan melkoinen kestovitutus päällä, kun liikehdintäänsä tien päällä katselee.

        Lienevät harmaita hiirulaisia, jotka eivät uskaltaneet ostaa mieleistään autoa, vaan piti nojautua essonvaarien perinnetietoon... vähempikin pistää harmittamaan.


      • laatua

        Nykyisin ainoastaan Italialaiset ja Ranskalaiset autot ovat luotettavuudeltaan merkittävästi muita heikompia.


      • kalliit_vai_halvat_viat
        laatua kirjoitti:

        Nykyisin ainoastaan Italialaiset ja Ranskalaiset autot ovat luotettavuudeltaan merkittävästi muita heikompia.

        Nykyisin "laatu"-autoihin uusitaan dieselmoottoreita 100-200 tkm ajettuina (D4D), uusitaan "ikuisia" jakoketjuja useammin kuin hihnoja, rempataan automaattivaihteistoja (mekatroniikka) alta 100 tkm....

        Kaikki nämä hintahaarukassa 2000-8000 € riippuen siitä, ehtikö tulla pahasti tuhoa & tuleeko maahantuoja vastaan kustannuksissa.

        Mutta essonvaarien luotto näihin keksintöihin on horjumaton! Mikä pistää kyllä ihmettelemään. Esim. Opel pilasi maineensa ruostumisella, mutta nyt ei enää minkään tunnut "luottomerkkien" asemaan horjuttavan. Kun ei enää ole essonbaareja, joissa voisi tietämyksensä päivittää?

        Maksan paljon mieluummin muutaman satasen pikkuviat/ominaisuudet (esim. koiranluiden lyhytikäisyys) kuin riskeeraan 5 tonnin remonttien kanssa. Vaikka ns. korjauskustannusten odotusarvo voi olla näin kalliimpi.

        Esim.
        Vaihtoehto A: 5000 € remontti "vain" 20 % todennäköisyydellä 7 vuoden pitoaikana (takuun päätyttyä) = korjauskustannusten odotusarvo 1000 €

        Vaihtoehto B: 300 € remontti joka vuosi (3 vuoden takuu-ajan jälkeen) x 4 vuotta = 1200 €

        Jos autoja omistaa 20 kpl (yritys), niin vaihtoehto A tulee halvemmaksi, vaikka muutamaan yksilöön joutuu kalliin remontin tekemään. Mutta yhden auton omistajalla ei vaakakupissa paina pelkästään juoksevat kulut, vaan myös se, pystyykö kuluja ennakoimaan! Vaikka pyrin aina pitämään muutaman tonnin "takataskussa", niin joku "pitääpä tässä ostaa autoon uusi moottori" tempaus pistäisi kyllä budjetin pitkäksi aikaa sekaisin - voisi jäädä kesän lomamatkat tekemättä yms.


    • Volvo142

      Heh heh. Eiköhän nykyään italian ja ranskan autot ole niitä luotettavimpia. Menneisyydessä Fiatilla oli kyllä joissakin malleissa laatuongelmia, mutta myös luotettavia ja laadukkaita malleja oli myös silloin. Ja ominaisuudet olivat takavuosina Fiateissa usein aikaansa edellä.
      Nykyään ajan Fiatilla, aikoinaan olen ajanut monen merkkisiä autoilla, nuorempana melko iäikkäilläkin autoilla. Joskus 90-luvun alussa ajelin vm.74 Volvo 142:lla ja oli kyllä yli 400 tkm ajettunakin luotettava ja varma peli. Ruoste alkoi paksuista pelleistä huolimatta hieman vaivata ja pakoputki sekä pallonivelet olivat kulutustavaraa. Ne, kuten muutkin huollot olivat tuollaiseen Volvoon tosi helppo tehdä itse.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1690
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1329
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1132
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1075
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1045
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      6
      1023
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      5
      1009
    Aihe