Palkat karanneet käsistä

veroeuroja

Taivalkosken kuntaan valittiin johtavaksi lääkäriksi Pudasjärvellä johtavana lääkärinä toimiva henkilö. Saamani tietojen mukaan palkka olisi vähän yli 11 tuhatta euroa kilometrikorvaus Taivalkoski-Pudasjärven välille.Aika huikea palkka 4000 asukkaan kunnan johtavalle lääkärille.Pudasjärvellä palkka ko.henkilölle on ollut huomattavasti pienempi.Mihin perustuu noin suuri palkka.Miksi muutenkin Taivalkosken päättäjät valitsee terveyskeskuksen ym, virkoihin muista kunnista hakevia ihmisiä,vaikka tarjolla välillä olisi omastakin kunnasta päteviä henkilöitä hakijoina.Kaiken lisäksi nämä muista kunnista valitut henkilöt eivät muuta kuntaan asumaan ja eivätkä maksa luonnollisestikkaanTaivalkoskelle veroja.Eikö Taivalkoskella tarvita veroeuroja Ollaan vissiin niin omavaraisia,että on varaa jättää tämä näkökulma huomioimatta.On ymmärettävä,että on tilanteita missä joudutaan muualta hakenut valitsemaan monista syistä johtuen,mutta sen ei pitäisi olla käytäntöä,mitä se näyttää Taivalkoskella saamani tiedon mukaan olevan.

11

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HaistaP1237

      Totta kai palkka on korkea, koska eihän kukaan muuten tuollaiseen perähikiään halua muuttaa ellei palkka ole lievästi sanottuna kilpailukykyinen. Olisitko mieluummin ilman lääkäriä vai, kun siellä vikiset?

      • hölmöilyä

        Niinkö lienee ettei tuppukylään saada kuin rahalla lekureita. Senkö takia ainoalla hakijalla on hyvä vaatia ylisuurta palkkaa,koska vaihtoehdot on vähissä valitsijoilla.Hallituksen Sote vatuloinnissa erityisesti painotettiin palkkojen kuriin saamista säästöjen syntymiseksi,mutta tappikosken päättäjät eivät ilmeisesti ole vielä edes ymmärtäneet asian todellisuutta ja elävät sitä aikaa,jolloin rahaa syydettiin sulle mulle systeemillä.Kyllä pitäs päättäjillä ja virkaa hakevilla lekurilla olla joku ymmärrys ja maltti pysyä kohtuudessa. Lääkäreitä siellä tappikoskellakin toki tarvitaan,mutta varmasti pienemmilläkin vaatimuksilla sinne hakevia niitä saadaan,jos on tahtotilaa päättäjillä asiaan paneutua. Pitää se olla hyvä lekuri,jos palkka todella on yli 11 tuhatta euroa. Samasta työstä on saanut edellisessä paikassa noin puolet.Miksi siellä ei ole lähdetty ylihintaa maksamaan? Pudasjärviset on Taivalkoskelta muistakin virkoja haalineet ja valtaosin kulkevat pudikselta ja maksavat sinnen veronsakkin.Mitä siitä t.koski hyötyy.


      • tietäjä7261901

        Vaikea tähän tilanteeseen on valtiovallankaan puuttua, koska ei lääkäriä voi sinänsä pakottaa ottamaan työtä vastaan. Työmarkkinoita ohjaa kysyntä ja tarjonta, ja jos tarjontaa on vähän, niin totta kai hinta nousee korkeaksi. Tämä on markkinataloutta.

        On toki mahdollista mennä järjestelmään, jossa vastavalmistunut lääkäri velvoitetaan tietyksi määräajaksi työskentelemään lääkäripulasta kärsiville alueille. Itse en kyllä kannalta tällaista pakkoa, mutta vaihtoehto se on.

        Pitää myös muistaa, että lääkärit ammattikuntana tietoisesti pitävät palkkojaan korkealla sääntelemällä koulutettavien lääkärien määrää, jota keinotekoisesti pidetään matalalla. Tämä vääristää markkinoita ja osaltaan johtaa Taivalkosken tilanteen kaltaisiin asetelmiin. Samanlainen kartelli on esimerkiksi juristeilla koulutuksensa suhteen.


      • ajattelua
        tietäjä7261901 kirjoitti:

        Vaikea tähän tilanteeseen on valtiovallankaan puuttua, koska ei lääkäriä voi sinänsä pakottaa ottamaan työtä vastaan. Työmarkkinoita ohjaa kysyntä ja tarjonta, ja jos tarjontaa on vähän, niin totta kai hinta nousee korkeaksi. Tämä on markkinataloutta.

        On toki mahdollista mennä järjestelmään, jossa vastavalmistunut lääkäri velvoitetaan tietyksi määräajaksi työskentelemään lääkäripulasta kärsiville alueille. Itse en kyllä kannalta tällaista pakkoa, mutta vaihtoehto se on.

        Pitää myös muistaa, että lääkärit ammattikuntana tietoisesti pitävät palkkojaan korkealla sääntelemällä koulutettavien lääkärien määrää, jota keinotekoisesti pidetään matalalla. Tämä vääristää markkinoita ja osaltaan johtaa Taivalkosken tilanteen kaltaisiin asetelmiin. Samanlainen kartelli on esimerkiksi juristeilla koulutuksensa suhteen.

        Kirjoitat asiaa,josta voi toki olla erimieltäkin.Kyllä valtiovalta todellisuudessa pystyisi puuttumaan tälläiseen kenotteluun,mutta sitä tahtotilaa ei päättäjillä näytä olevan.Nämä ylisuuret palkat ja yleensä palkkamenojen hurja terveys-sektorilla maksatetaan sairailla ja köyhillä ihmisillä maksujen kohoamisen muodossa.Lääkkeiden hinnat ovat nousseet kelakorvausten pienemisen jälkeen ja nyt on suunnitteila terveyskeskusmaksujen korotus.Varakkaat voi aina käyttää yksityispalveluja ja heillä on varaa sairauksiaan hoidattaa,mutta köyhät saa kuolla pois yhteiskuntaa rokottamasta.Tämä on tämän päivän moraalitonta ajattelua ja jo käytännön menettelyäkin osittain.Hyvä ,että on kunnassa lääkäri ,mutta pienemmillä palkoilla kohtuuteen tyyvyväisiä lääkäreitä saisi 11 tuhannella eurolla kaksikin yhden sijaan. Aina kaksi jaksaa enemmän kuin yksi hyvä.


    • Palkkaan_en

      tässä osaa ottaa muuta kantaa kuin totean, että lääkäri on palkkansa ansainnut.

      Lääkäreitä pitäisi ehkä kouluttaa entistä enemmän. Muistelen, että jokunen vuosikymmen sitten (ehkä 10-20 vuotta sitten) lääkärikoulutusta vähennettiin, mistä tietysti viiden vuoden viiveellä seurasi valtava lääkäripula. Sittemmin sairaahoitajista koulutettiin lääkäreitä. Se ei ollut yhtään huono homma, vaikka jokainen sairaanhoitaja joutuikin opiskelemaan sen 5-6 vuotta eli saman ajan kuin lääketieteelliseen valitut nuoret ylioppilaatkin.

      Nykyistä tilannetta en tiedä. Yhteiskunnan rattaat kääntyvät sen verran hitaasti, että jos lääkärikoulutusta päätettäisiin lisätä, sen vaikutuykset näkyisivät vasta 5-10 vuoden kuluttua. Terveyskeskuslääkärin pestit eivät liene kovin houkuttelevia.

      Vain potilaan näkökulmasta olen päässyt näkemään lääkärien koulutusta. Nuoret opiskelijat kiertävät vanhemman lääkärin opastuksella potilaan luota toisen luo ja perehtyvät joihinkin tapauksiin. Systeemi vaikuttaa tehokkaalta, mutta aikaa se vaatii.

      Taivalkosken kunnansairaalassa taisi vielä 1960-luvulla olla synnytysosastokin. Synnytykset sielläkin onnistuivat niin kuin satoja vuosia olivat onnistuneet saunassakin. Nyt synnytysosastot lakkautetaan sieltä, missä ei ole vähintään tuhatta synnytystä per vuosi. Ehkä vielä palaavat entiset ajat... sitten kun vireillä oleva SOTE-uudistus on todettu kelvottomaksi.

      • kohtuus

        Onhan se palkkansa ansainnut lääkäri,kuten muutkin työtä tekevät ihmiset,mutta kohtuus kaikessa.


      • kelalainen

        Niin oon minähi palakkani ansainnu. Työttömän peruspäiväraha n. 600 €..ihan oon tyytyväinen, siitä 20% veroa, se on pientä se. Elämä kulukeepi !


    • Kiitostatiedosta

      Kuka se tällainen johtava lääkäri teille Pudikselta tullee. Kyselee entinen pudislainen

    • Huhhhuhhhh

      Hannu Honkanenkohan oli hänen nimensä... Mutta onhan tuo jo lähes järkyttävää. Ministeritkin saavat vähemmän palkkaa. En tiedä onko tuo enää ees eettisesti oikein ja hyväksyttävää.

    • Pudasjärveläinenmaksaja

      Joo ja nyt sitten haetaan vuorostaan Pudasjärvelle kokenutta lääkäriä johtavaksi lääkäriksi. Ja koska sellaisia on hankala löytää pienelle paikkakunnalle, niin varmaan hänellekin on sitten maksettava vähintään kahden lääkärin palkka, että saadaan houkuteltua paikkakunnalle. Näin sitä säästetään sosiaali ja terveysmenoja. Täysin järjetöntä meininkiä laittaa tällainen oravanpyörä käyntiin,ja rosvota lääkäri naapuri kunnasta suurella rahalla itselle, ja samalla aiheuttaa menojen kasvua myös naapurikunnassa näin huonona aikana. Missä yhteiskuntavastuu päättäjillä?

    • hoijokki

      Tämähän se on tässä kunnassa tapana että kumarrellaan yhtäälle ja pyllistetään köyhille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5078
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe