Paskan isän kuolema?

Silmissäni_orpo_katse

Hei, täällä puhutaan kuolleista niin kuin he olisivat kaikki olleet tärkeitä ja läheisiä ihmisiä. Minun isäni ei ollut, mutta muutakaan ei ollut. Äitipuoleni ja isäni pahoinpitelivät minua, pitivät nälässä, estivät kavereitani käymästä meillä, nöyryyttivät seksuaalisesti, huusivat päivittäin jne. En pystynyt kunnolla käymään koulua ja olin aika lailla sekaisin.

Pahimmat teot suoritti äitipuoleni, mutta isäni suostumuksella. Sillon kun isäni pahoinpiteli minut, äitipuoleni palkitsi hänet ja juuri silloin sain kuunnella yhdyntöjen ääniä. Heidän omat lapsensa olivat pelkkiä enkeleitä.

Nyt isäni kuoli minulle yllättäen, mutta ilmeisesti tiesi kuolevansa, koska oli hyvissä ajoin siirtänyt koko omaisuutensa vaimolleen, etten minä peri mitään.

Monin tavoin suren isäni kuolemaa, mutta tunteeni ovat ristiriitaiset. Isäni haudattiin pari kuukautta sitten, ja pidin mielestäni kauniin jäähyväispuheen, mutta haluaisin myös kusta hänen haudelleen.

Olen 23-vuotias, myönnän että vähän eksynyt nuori mies. Haluaisiko joku auttaa?

27

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ikävöiden

      Moikka silmissäni_orpo_katse.
      Suurinosa tämän keskustelupalstan keskusteluista käy ilmi, että menetetyt ihmiset ovat olleet tärkeitä ja läheisiä.

      Ymmärrän kuitenkin täysin tunteesi isääsi kohtaan. Sinua on kohdeltu erittäin väärin, niin äitipuolesi kuin oma isäsi. Mutta miksi? Sitä vain herää kysymys, mikään ei oikeuta tuollaiseen käytökseen, oli asiat sitten miten tahansa. Tuntui pahalta lukea viestiäsi, josta kävi ilmi miten sinua on kohdeltu ja vielä oma isä. Entä oma äitisi? Näätkö häntä miten paljon? Oletko miettinyt asumisjärjestelyjä? Tekisi varmaan hyvää, jos pääsisit pois sieltä, äitipuolesi luota kaiken jälkeen. Ettei hän ainakaan enää millään tavalla satuta tai pahota mieltäsi. Et ole ansainnut tuollaista käytöstä. Isäsi ja äitipuolesi ovat toimineet todella väärin sinua kohtaan, harmi että olet joutunut tähän asti kestämään kaiken. Miksi juuri sinä? Jos heidän omia lapsia "pidetään enkeleinä". Kauhealta tuntuu kyllä lukea tuollaisesta.

      On siis täysin ymmärrettävää, että tunteesi ovat ristiriitaiset ottaen huomioon, mitä jouduit kokemaan ja kestämään. Moni ei välttämättä edes tilanteessasi olisi yhtään osoittanut myötätuntoa, kun olisi niin loukkaantunut. Pahimmassa tapauksessa saanut aikaan jotain vakavampaa kuten esim. pelkotilan. Eikä ihmekään. Tietysti sitä ikinä toivoisi kenenkään kuitenkaan kuolevan. Se on sinulta paljon ja kaunis ajatus kaikesta huolimatta, että pidit kauniin jäähyväispuuheen, moni ei siihen olisi kaiken jälkeen pystynyt. Isä on aina isä, tulee aina sellainen olemaan. Sitä ei muuta mikään. Hän on kuitenkin kasvattanut sinut ja opettanut sinua elämäsi aikana, uskon näin? Mutta kuitenkin väärin kohdellutkin. Mielestäni kaikesta huolimatta olet oikeutettu ihan molempiin ajatuksiin/ tunteisiin. Saat tuntea osittain vihaa isääsi kohtaan kuin myös kaipuuta ja pahaa oloa. Sinun ei tarvitse miettiä onko väärin vai oikein, teet niinkuin parhaaksesi näet. Isäsi on ollut todella kauhea sinua kohtaan, mutta kuten sanoinkin jo; hän silti oli isäsi.

      Kaikkea hyvää sinulle elämääsi jokatapauksessa. Jos kaipaat tukea ja ymmärrystä, voit kirjoitella minulle osoitteeseen [email protected].

      • Ikävöiden

    • sinullehyvääelämää

      Jos lasta noin kohtelee, niin ei kasvattaja ei ole itse mitenkään tasapainossa. Hän toimii vain tunne- ja vietti-impulssien ohjaamana ilman järkeä, vastuuta ja sydäntä. Terveellä ihmisellä on aina moraali, järki ja vastuu.
      Tulee mieleen, isälläsi on itsellään ollut hyvin rikkinäinen lapsuus ja epäkypsät vanhemmat. Kun ei ole saanut tasapainoista kasvualustaa, niin ei voi toiselle jakaa. Mies on toiminut vain sen mukaan kuin itselle on saanut tunnepalkintoa.
      Onnellinen ei isäsi ja äitipuolesi ole olleet. Se ei kuitenkaan mitätöi sitä, mitä sinä olet joutunut kokemaan ja lapsuutesi on jäänyt paljoa vaille. Kuitenkaan ei tarvitse jäädä menneisyyden vangiksi. Sinulla on oikeus kokea surua ja vihaa sitä kohtaan, mitä ilman olet jäänyt turvallista ja huoletonta lapsuutta. Mielestäni asioita ja syitä voi vihata, mutta mihin sinä ja kasvattajasi ovat joutuneet. Kun ihminen on hajalla ja voi hyvin niin kuin vanhempasi, niin ei ole voimavaroja keskittyä lasten hyvinvointiin.

    • Silmissäni_orpo_katse

      Kiitos empaattisista vastauksista ja Annamarille vielä erityiskiitos meiliosoitteesta. Vaikken ole niin herkkä kuin aloituksestani voisi päätellä, myönnän että kyyneleet valuivat poskia pitkin Annamarian viestiä lukiessani.

      Huomaan myös, että perheemme saattoi olla sairaampi, perverssimpi kuin kukaan pystyy kuvittelemaan. Uskokaa tai älkää, mutta minua lukuun ottamatta kaikki näyttivät onnellisilta. Varsinkin sen jälkeen kun muutin kotoani pois, kaikki he olivat suorastaan superiloisia. Heillä oli sukulaisia ja ystäviä, joiden kannssa pitävät juhlia ja kaiken puolin vaikuttivat onnellisilta ja sosiaalisilta. Oikeastaan vain serkkuni näki tuon "onnellisuuskuplan" läpi ja ymmärsi, mitä minulle oli tehty.

      Äitini on myös kuollut, jo kauan sitten (vuonna 2001). Hän koki sydänperäisen äkkikuoleman, vaikka oli liikunnallinen, tupakoimaton ja hoikka. Äitipuoleni, jos häntä sellaiseksi voi sanoa, tuli kuvioihin hyvin nopeasti äitini kuoleman jälkeen.

      Myönnän, että sisälläni palaa viha. Eniten syytän itseäni: miksi en noussut kaikin voimin vastarintaan? Miksi en tehnyt rikosilmoituksia, ottanut sossuun yhteyttä tai taistellut vastaan, vaikka olisinkin tullut kovemmin hakatuksi? Olin kymmenen pitkää vuotta hakattu, sisäänpäin kääntynyt koira. Miksi en jättänyt menemättä isäni hautajaisiin ja näin kertonyt koko surujuhlakansalle, mitä isästäni oikeasti ajattelen?

      Kaiken lisäksi olin myös koulukiusattu. Olin koulussa niin sisäänpäin vetäytynyt ja laihuuteni takia niin voimaton, että olin kiusaajille helppo kohde. En myöskään saanut juurikaan uusia vaatteita eikä äitipuoleni pesssyt vaatteitani koneessa, vaan joudun jynssäämään niitä käsin puhtaaksi lavuaarissa. Taisin olla aika outo näky. Kiusaajillekaan en näyttänyt mitä ajattelin, vaan otin lyönnit ja potkut vastaan ikään kuin olisin ollut niille immuuni. Vain kerran kiusaamiseeni puututtiin, kun kasvoihini jäivät lyöntien jäljet. Yleensä potkut kuitenkin suunnattiin "munille", koska siitä ei näkyviä jälkiä ja kipu on kovempi. Kaiken otin vastaan ja oli ainakin yksi päivä, jolloin minut pahoinpideltiin ensin koulussa ja sitten kotona.

      On vaikea sanoa, unohtuvatko pahat kokemukset ja voinko vielä nousta jaloilleni. Koska en pystynyt käymään yläastetta oikeastaan lainkaan, en päässyt lukioonkaan. Alaluokilla olin kuitenkin erittäin hyvä oppilas. Haluaisin opiskella yliopistossa jonain päivänä, mutta en tiedä miten se on mahdollista.

      Pahoittelen, että kuormitan palstan lukijoita kertomuksellani, mutta en ole juuri koskaan kertonut kokemuksistani aikaisemmin. Tiedän myös, että kaikki tämä ei oikein kuulu "Kuolema ja suru" -palstalle.

      • sinullehyvääelämää

        Kyllä voit kirjoittaa tällä palstalla. Koet surua menneisyyden suhteen. Ja surusi on ihan sitä mitä se voi olla noin rankan nuoruuden kokeneella.
        Eiköhän opiskelu yliopistossakin ole vielä mahdollista. Nykyään reittejä korkeakouluihin on monia.
        Et ole kuormittamassa täällä ketään. Jatka vain mikäli koet kirjoittamisen helpottavan ja saat jotain apua ja ymmärrystä.


      • Ikävöiden

        Ihan ensiksi: älä ainakaan pahoittele mitään. Sinun ei todellakaan tarvitse pyytää anteeksi siitä, että jaat surullisen, koskettavan ja raskaan kokemuksesi kanssamme. Sitähän varten tämä keskustelu -palsta täällä on, täällä voidaan keskustella suruun ja kuolemaan liittyvistä asioista, täällä on mahdollisuus auttaa menetyksen kokenutta. Ja myös sinä koit menetyksen, menetit oman isäsi. Jokaisella voi olla eri lähtökohdat, tilanteet ja kokemukset, mutta enemmän tai vähemmän samasta aiheesta täällä kirjoitellaan: menetyksestä. Sinä jaoit oman kokemuksesi. Se voikin olla erilainen mitä on ollut, mutta kaikesta vääryydestä huolimatta tiedän, tiedän sisimmässäni että sinäkin kaipaat isääsi, vaikka hän käyttäytyi todella väärin sinua kohtaan ja satutti :( olen todella pahoillani siitä.

        Toivon, etten millään tavalla pahoita mieltäsi tai loukkaa sinua viesteilläni, koska se ei ole todellakaan tarkoitukseni, päinvastoin. Yritän asettua tilanteeseesi ja nähdä asioita sinun näkökulmastasi ja kirjoittaa sen puolesta. Anteeksi siis, jos utelen myös liikaa asioitasi. Ja ei mitään, voit koska vain kirjoittaa sähköpostitse, jos siltä tuntuu. Älä epäröi. Haluan vain auttaa ja "kuunnella" parhaani mukaan.

        Itselläni tulevat kyyneleet silmään lukiessani kirjoitustasi ja miettiessäni, mitä kaikkea olet oikeasti joutunut kokemaan. Niin paljon vääryyttä, mitä et ole ansainnut, et todellakaan. Älä siis ainakaan ikinä, ikinä syytä itseäsi mistään. Kuten aikaisemmin kirjoitinkin, mikään ei oikeuta tollaiseen käytökseen, ei mikään. Sitä vain miettii juuri, että miten isä voi tehdä jotain tollaista omalle pojalleen :(

        Onko sulla sisaruksia? Tarkoitan oikeita, en siis sisarpuolia. Saanko kysyä myös, että milloin vanhempasi erosivat? Ja millaista aikaa silloin oli, jos muistat vai ovatko he eronneet jo tosi varhaisessa vaiheessa? Vai silloin kuin äitisi lähti taivaaseen? Olen myös todella pahoillani äidistäsi, en tosiaan tiennyt. Sinulla ei ole ollut kyllä helppoa :( Keitä tähän perheeseesi kuului äitipuolesi ja isäsi lisäksi? Miten he voivatkaan iloita sinun pois lähdöstäsi. En vain ymmärrä. Ja vielä äitipuolesi käytös, täysin ulkopuolinen, uusi "perheenjäsen", miten hän pystyy tekemään mitään tuollaista? Miksi? Tyhmänä kyselen miksi, miksi, miksi, keksimättä yhtä ainuttakaan hyvää selitystä siihen tai ainakaan että ymmärtäisin heitä. Muuttuiko mielestäsi isäsi täysin tavatessaan tämän "äitipuolen"? Käsittääkseni silloin alkoi väkivalta yms.? Mietin sitäkin, että joskus toiset osapuolet tai uudet suhteet saavat ihmiset muuttumaan täysin ja vielä niin huonolla tavalla. Voisiko esim. äitipuolellasi ollut ongelmia, minkä seurauksena on isäsikin käytös muuttunut ja saanut ns. vaikutteita? Jos ymmärrät mitä tarkoitan, en silti tarkoita että äitipuolellasi tai isälläsi olisi kummallakaan ollut mitään syytä siihen, EI TODELLAKAAN. Mutta yritän miettiä sitä, että alkoiko kaikki menemään huonompaan suuntaan kun isäsi menetti sinun äidin ja tapasi tämän "äitipuolesi"? En tiedä, siksi kysyn. Voi olla, että olen väärässä. Se on vaikeaa tietää, miten kaikki on mennyt. Mutta väärinkäsitysten välttämiseksi vielä sanon, että mikään ei ikinä oikeuta tohon, ei mikään.

        Älä syytä itseäsi mistään, oikeasti. Et tehnyt mitään sellaista, koska sinä ajattelet enemmän muita kun itseäsi.
        Se että sattuu kovin ja sitä jatkuu pitkään, sen jälkeen kuka tahansa veisi asian eteenpäin, sinä et vienyt. Kärsisit mielummin itse. En tiedä pelkäsitkö mahdollisesti, mitä siitä voisi seurata vai tuntuiko siltä, ettet enää vain jaksanut välittää kun sitä oli jo jatkunut niin pitkään? Ajattelitko, että menisitkö asiat siitä enää paremmaksi jos ilmoittaisit? Koitko olevasi satutettu ja turhautunut yrittää saada apua? Mutta se, ettet jättänyt menemättä hautajaisiin: sinä et ole itsekäs ihminen, vaan välittävä ja aito sellainen. Menit isäsi hautaisiin vaikka hän kohteli sinua väärin ja huonosti, menit silti koska kuitenkin välitit (vaikka vihaa tietysti tunsitkin) olihan hän silti isäsi, sitä ei vain muuta mikään. Sinä välitit. Niinkuin aikaisemmin jo mainitsin, kuka tahansa tilanteessasi olisi tehnyt toisin: tehnyt ilmoituksen, jättänyt menemättä hautajaisiin ja varsinkaan lukenut hienoa ja kaunista jäähyväispuhetta ihmisestä, joka on satuttanut niin pahasti. On siis niin ymmärrettävää, että on tässä tilanteessa ristiriitaiset tunteet ja ajatukset. On lupa tuntea niin vihaa kuin suruakin, molempia.

        Koulukiusaaminen on aina niin väärin ja sitä ei voi myöskään ymmärtää kun vain sen, että mielestäni siihen ei voi kukaan muu puuttua, se vain pahentaa ja ikään kuin "lisätään vettä myllyyn". Mutta ne kiusaajat, jotka tekevät jotain tollaista kertovat heistä itsestään. Heillä on itsellään yleensä asiat huonosti ja tuntevat pahaa oloa ja sitä kautta purkaavat sitä toisiin, täysin viattomiin, kiusaamalla. Mikä on tietysti myös niin väärin kun vain voi olla, mutta se helpottaa heitä. He saavat siitä hyvänolontunteen, miten typerältä se kuulostaakin. JATKUU->


      • Ikävöiden

        Viestini ei ihan mahtunut, kuten arvelinkin. Niin paljon sanottavaa sinulle. Mutta jatkan tähän: Ja he tosiaan valitsevat kohteen, jonka huomaavat olevan heikko. Mutta lohdutukseksi voin kertoa, että kaikki tämä, mitä sinä olet joutunut kestämään se kasvattaa sinua ihmisenä, vaikka ei juuri nyt siltä välttämättä tunnukaan. Mutta se kasvattaa sinua, usko pois. Tulet olemaan vahvempi!

        Olet käynyt niin kauhean ja tuskallisen vaiheen läpi elämässäsi, mutta pääset siitä yli, en sano että se olisi helppoa. Sitä se ei varmasti tule olemaan. Jo niin pitkään jatkunut.. ei sitä unohda hetkessä, ei todellakaan. Sen voi muistaa aina mutta siitä pääsee kyllä yli, vahvempana ihmisenä. Usko minua. Ja se kaikki on nyt ohi, olet vielä muuttanut. Sinun ei tarvitse palata enää siihen, voit kääntää elämässäsi uuden sivun. Ja tästä on vain suunta ylöspäin. Äläkä sulje pois unelmiasi, älä missään nimessä. Pidä kiinni siitä, mistä olet haaveillut. Kun niihin uskoo tarpeeksi, ne toteutuvat. Ja niin toteutuu vielä sekin kun olet yliopistossa. Reittejä on monia, jos vain jaksat niin pääset kyllä sinne :) Nykyään on mahdollista suorittaa esim. Aikuislukioissa peruskoulun kursseja ja siellä myös lukio! Siellä on vielä sinustakin vanhempia ihmisiä, joten sitä ei tarvitse miettiä. Jos menisit juttelemaan sinne ja kertoisit hieman tilannettasi, he ymmärtäväisivät kyllä. Mutta pakko ei tietenkään ole, jollet halua. Mutta halusin vain sanoa että se on yksi mahdollisuus. Aikuislukio. Pidä siis kiinni haaveistasi, kaikki kääntyy hyväksi vielä! Tämän kaiken jälkeen vielä huomaat olevasi todella vahva, koska se mikä on sinua satuttanut on myös sinua samalla kasvattanut.

        Toivon, että viesteistäni on sinulle jotain lohtua ja apua. Edelleen kaikkea hyvää sinulle elämääsi. Äläkä pois sulje sitäkään, että menisit juttelemaan vaikka jollekin ammattilaiselle. Se ei ole mitenkään häpeäksi. Uskon, että helpottaisi. Olet käynyt läpi niin raskaan ja tuskallisen vaiheen, että se olisi vain hyväksi. Ymmärrän tietysti senkin, jollet pysty tai halua. Ymmärrän kyllä, mutta mieti asiaa. Ja niin minulle voit kirjoittaa koska vain jos/kun siltä tuntuu.
        Jaksamisia! <3

        Ps. Älä välitä tuosta yhdestä täysin asiattomasta kommentista, niitä täällä välillä lukee :( siinä näkee taas, että jollain paha olo ja purkaa sitä muihin, pahottamalla mieltä. Lähinnä tunnen sääliä sellaisia kohtaan.


    • Mies88v

      Orpo_katse voisi nyt käydä armeijan ja miehistyä, eikä ruikuttaa kuin setalainen pelle. Tai sitten hyppää junan alle, jos et muuhun pysty.

    • Mies88v

      Kaikki menettää aina jotain. Lopeta ruikutus. Mulla kuoli marsu pari vuotta sitte, ja vedin viikon lärvätsalot suruuni. Eka tunti surtiin, ja loppuviikko rimputtelua.

      • OletkotosissasixD

        Marsu on HIUKAN eri asia kun ISÄ! Pässi


      • yksvaan2

        Idiootti! Siis tuo Mies88v!


    • Mies88v

      Onhan se. Marsu oli arvokkaampi. Faijan kuoppabileiden jälkeen dokasin myös viikon, mutta pelkästä ilosta ja riemusta.

    • Silmissäni_orpo_katse

      Hei "ikävöiden", laitan sinulle viestiä, kiitos sanoistasi.

      Koska en käsittääkseni ole tyhmä, osasin odottaa MIES88v:n kaltaisia kommentteja. Kaiken lisäksi tuossa mukahuumorissa on jotain totta: olen itsekin miettinyt puuttuuko minusta jotain miehisyyttä, joka toisilla on? Jos olisin noussut vastarintaan, olisin selvinnyt paljon, paljon vähemmällä, vaikka minut olisi sairaalaan. Silloin jonkun olisi ollut pakko puuttua asiaan.

      Ikävöiden, kysyit sisaruksistani. Minulla on itseäni kuusi vuotta vanhempi sisar, joka on hyvissä väleissä äitipuoleni kanssa. Koska hän on niin paljon minua vanhempi, hän pääsi kaiken paskan alta pois, ja näkee asiat hyvin eri tavalla kuin minä.

      Hän toki tietää pahoinpitelyistä, mutta pitää minua pääasiassa niihin syyllisenä. Lisäksi hän muistaa korostaa, että äitipuoleni oli vasta 27-vuotias tullessaan isäni vaimoksi vuonna 2002. Hänen mielestään pahoinpitelyt ym. selittyvät hänen iällään ja hänen saamallaan kotikasvatuksella. En juurikaan ole sisareeni yhteydessä enää: me elämmme täysin eri todellisuutta.

      • fenixlintutuhkasta

        Voiko tänäpäivänä olla noin paskamaisia tyyppejä kuin isäsi ja se nainen . Ikä ei selitä pahoinpitelyä.
        Mietin, että jos minulla olisi ollut tuollaista, en antaisi ikinä anteeksi ja en varmasti olisi mennyt hautajaisiin. Tai, olisin pitänyt puheen ja kiittänyt siitä pahoinpitelystä, nöyryyttämisestä ja perinnöttä jättämisestä. Osa perinnöstä varmaan kuului sinun äidillesi.
        Itsetuntosi on lyöty nollille, kiitos "perheesi".
        Näytä nyt noille packiaisille, että voit menestyä. Ilta-oppikoulussa voit suorittaa lukion ja sitä kautta yliopistoon. Siellä tuskin kiusataan.
        Kaikkein paras näyttäminen on menestyä elämässä, vaikka sinut on maahanlyöty monta kertaa.
        Älä jatka väkivallan kierrettä . Se on sinun isäsi perintö, mutta sen voit jättää huomiotta.
        Toivon todella sinulle kaikkea hyvää ja hyviä kavereita, tyttöystää ja muita ystäviä.


      • 350

        Jotkut ovat törkeitä sellaisia kohtaan, jotka muutenkin ovat saaneet kärsiä. Heistä ei kannata välittää. Tunnen myötätuntoa sinua kohtaan.Minulla oli traumaattinen äitisuhde narsistiseen äitiin. Hän kuoli kolme vuotta sitten, mutta vaikutukset tuntuvat edelleen.Mutta voimia sinulle jaksamiseen, ja toivottavasti aika parantaa.


      • sairassuku

        Perheyhteisöt on vaan joskus niin sairaita.. Ja kaikki siinä alkavat pitää sitä "normaalina", kun se vaan jatkuu ja jatkuu. Jopa uhri. Eri jäsenet näkevät asiat eri lailla. Samoin koulukiusaamisessa. Muille tulee semmonen olo, että tää on oikein ja näin tän kuuluu mennä. Osa manipuloi toisia ja valehtelee. Ne on semmosia sotkuja jotka ei vaan selviä kuin ehkä terapiassa. Uhrina itekin alkaa epäillä olevansa hullu ja syyllinen ja ansaitsevansa kaiken. Tottakai kun sitä p'skaa saa niskaan koko ajan. Sitten kun on "huono" ja pelkää... että jos tää on tässä tätä, mitä jos se on vaan muualla vielä pahempaa..

        Mullakin ainoo järkiratkaisu olis ollu muuttaa heti 18-vuotiaana hevon kuuseen ja katkaista välit. Mutta kun on henkisesti pantu ihan lyttyyn, on niin vaikee uskoa edes siihen, että selviäis jossakin... Se pienen lapsen reaktio vaan jotenkin takertua siihen täysin sairaaseen vanhempaan jää jotenkin päälle.. Aina oottaa, että jos sais jotain lämpöä... Edes vähän. Ja miten lapsena ees kerrot kellekään, jos on uhkailtu ja peloteltu ja isketty päähän, että on paha ja syyllinen?!

        Mä en sitten tehnyt lapsia.. Nää on semmonen paskakirous, että nää vaan jatkuu sukupolvelta toiselle.. Vaikka aattelis, etten minä ikinä, niin näyttää olevan, että se kieroutuma aktivoituu viimeistään omien lapsien kanssa. Ja aina vaan hakeutuu samanlaisiin ihmissuhteisiin, kun se on ainoo tapa olla ihmiisuhteissa mikä on tuttu. Mäkin tarviisin pitkän terapian, mutta sitä en saa, vaikka siskolleni ostetaan autoa auton perään. Isoisääni en itkenyt lainkaan, enkä muita kuolleita sukulaisia. Ja lopulta luulen, että kun vanhemmat on montussa (siis jos itse elän pidempään) en tunne kauheesti mitään ja kotitaloani vihaan. Voisinko sitten olla vapaa? Todennäköisesti en, mutta eipä tarvii ottaa enää mitään kantaa mihinkään tai kuunnella sitä syyllistämistä. Turvat on lopullisesti kiinni.

        Voimia sinulle! Meitä rikottuja nilkuttaa täällä maailmassa luvattoman paljon. Ja vaikka löydettäisiin toisemme, rikotaan vaan lisää, vaikkei se oliskaan aikomus. :(


    • Mies88v

      Toi orpo_katse kyttää säälipillua täältä. Älkää menkö miinaan. Se on runkkaripelle Klaukkalasta, ja vielä homoudesta parantunut

      • sää...olento

        Ettes itse kyttää ja mitä sinä täällä teet, loukkaamassa surevia ihmisiä, vai?


    • näinonon

      Kieltämättä en minäkään surisi niitä ikäviä ihmisiä, jotka ovat minua kohdelleet väärin. Oikeastaan joskus mietin, että eikös niiden ole jo aika kuolla pois.

    • viimeinenlauluni

      Vaikka meillä on jokseenkin erilainen menneisyys, niin silti moni asia ja tuntemus mitä kuvaillit on hyvin tuttua minullekkin. Olen itsekkin nimittäin joutunut elämään pelossa vuosien ajan niin oman perheeni takia kuin kiusaajienkin.

      Et voi mitenkään tietää varmasti mitä olisi tapahtunut jos olisit yrittänyt ilmoittaa vanhemmistasi poliisille ja lastensuojeluun. Älä siis fantasioi mielessäsi että se olisi ollut täysin varma pako vapauteen huonoista kotioloista. He olivat loistavia manipuloijia ja pelottavan julmia ihmisiä halutessaan, jotka olisivat voineet tehdä oikeasti mitä tahansa että mahdolliset todistajat saataisiin hiljennettyä. Olisitkin saattanut kaikista yrityksistäsi huolimatta vain huomata olevasi taas ilman ketään joka olisi uskonut sinua.

      Sinulla on kyllä paljon läpikäytävää mielessäsi, vaikka oletkin nyt vapaa heidän otteestaan. Yritäthän kumminkin keskittyä siihenkin että tunnet kiitollisuutta sitä kohtaan ettei sinua enää kohdella samoin kuin ennen ja olet vapaa. Kiitollisuuden tunne on kumminkin sellainen mitä kannattaa etsiä välillä elämässä, kun se hyvin usein tasapainottaa muita tunteita ja ajatuksia. Antaa toisenlaista perspektiiviä.

      Olet selvinnyt niin monesta asiasta elämäsi aikana.. Älä hetkeäkään epäröi ettetkö pystyisi siis nousemaan tästä vielä jaloillesikin vähitellen omaan tahtiin!

    • ollakovaieisepäsjoo

      Minusta tuntuu että ap. on trolli. Kirjoittaa esm. kuin nainen.
      Minusta on järkyttävää että trollaajat tunkevat joka palstalle, katsoisivat vähän mihin nokkansa työntävät. Suuriosa voisi tänne halutessaan kirjoittaa mitäsattuu, mutta mitä hyötyä siitä itselle on. Ihan typerää.
      Antakaa ihmisten surra rauhassa.
      Miten ap kun itse olet ollut n. 9v. kun äitisi on kuollut,niin siskosi on ollut korkeintaan 15v. Miten hän jo vuoden kuluttua siitä ei asunut kotonaan.
      Mä en oikein usko että hän voi olla välinpitämätön sinua kohtaan, olettehan te oikeita sisaruksia ja äitinne on kuollut. Päinvastoin luulisi olevan.

      • Silmässäni_orpo_katse

        Mä lopetan nyt tälle pastalle kirjoittamisen. Kiitos muutamasta empaattisesta kommenttista.

        Sitten näille munapäille: kirjoitan joo kuin nainen ja olen naismainen. Pitää paikkansa, mutta vituttaa silti, että sitä pitää korostaa. Ja mitä noin 17-18 vuotiaana kotoa muuttaneeseen sisareeni tulee, niin en kyllä ole havainnut mitään syytä pitää häneen yhteyttä.

        Mutta nyt Silmissäni__orpo_katse vaikenee eikä häiritse palstalaisia enää ja antaa "ihmisten surra rauhassa". Enkä lue myöskään tähän viestiin tulevia vittuiluja, joten säästä sinäkin vaivasi.


      • Ikävöiden

        En ehtinyt vielä vastata sinulle kuten olisin halunnut, mutta toivottavasti näät vielä viestini: Toivon todella, että viesteistäni oli jotain apua sinulle ja kuten aiemmin mainitsin, laita ihmeessä minulle sähköpostia. Sähköpostin jo kirjoitinkin aiemmin.

        Jokatapauksessa kaikkea hyvää sinulle elämääsi! :)


    • palstaaseuraileva

      Nuo palstalla v***tuilijat ovat niitä tyypejä, joilla elämässä ei mene hyvin ja ei ole sitten mitään jaettavaa.
      Voimia ja menestystä aloittajalle.

    • yksvaan2

      Ky.llä sulle lakiosa ainakin kuuluu, jos isältäsi jotain perittävää jäi

    • Lakiosuuskuuluusinulle

      Hei Silmässäni_orpo_katse!

      Sinulle kuuluu Lakiosuus, kun olet lapsi. Se on sinun laillinen oikeus, muista ottaa selvää siitä! Onkohan se puolesta puolet tai jotain, käy kysy Suomi24 lakipalstalla.
      Ota yhteys lakimieheen ja hoida se itsellesi.
      Tai ehkä maistraatissa tietävät.

      Ja ole tarkkana, että äitipuolesi ei pimitä mitään.
      Voi olla myös että isälläsi oli joku vakuutus.

      Sitten tee rikosilmoitus äitipuolestasi.
      Se ei ole mitään kostoa, vaan sinun ihmisarvon palauttamista.
      Ei sinun tartte enää pelätä mitään. Usko pois että olosi parantuu, sinä saat niinkuin "oikeuden" kaikkeen tapahtuneeseen.

      Ihmettelen kovasti täällä olijoita, niin kypsymättömiä ja raakoja viestejä. Heillä on todella itsellään ongelmaa, älä välitä niistä typeristä vastauksista!

      Kaikkea hyvää sinulle!
      Iso hali!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe