Mikä on paljon

Himolenkki

Olen miettinyt, että mikä on paljon kun kyse on juoksemisesta. Juoksen joka toinen päivä n. 4km, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Välipäivinä pidän lihakset vetreinä käymällä kävelemässä koiran kanssa hissukseen keskimäärin 6km.

Olenko siis joku "himolenkkeilijä" vai ovatko nämä kilometrit normaaleja? Minulla ei ole erityistä juoksutaustaa mitä nyt tänä keväänä aloitin ja mitään tavotteita ei ole juoksun suhteen.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20-20

      Himolenkkeilijäkö, älä viitsi naurattaa. Et kertonut iästäsi ja sukupuolestasi mitään, mutta keski-ikäinen miespuolinen himolenkkeilijä juoksee n. 80-100 km viikossa.
      Aikuisen ihmisen kunto laskee n. prosentin vuodessa. Tuolla liikkumisella laskua ehkä voi hidastaa, mutta ei sillä kunto ainakaan nouse.
      Jätä nuo hissukseen kävelyt ja ryhdy niiden sijasta vaikka hölkkäämään.

    • Himolenkki

      No kieltämättä ei 16km juoksua viikossa paljolta kuulosta, mutta juuri juoksun aloittanut jos juoksee 4km joka toinen päivä ja välipäivinä kävelee kuulostaa minusta kyllä paremmalta. Onko tuo terveellistä, että juoksee joka päivä 11km? Käytin sanaa himolenkkeilijä vain sen takia, että ei kovin moni ihminen taida juosta 4kilsaa viikossakaan, eli en siis itse semmoiseksi kutsu mikäli niin ymmärsit.

      Juoksu on minusta mukava harrastus ja aion sitä jatkaa niin kauan kunnes terveys ei sitä enää siedä, mutta luulisi näilläkin ehkä sinulle tosi pienillä juoksumäärillä kunnon kasvavan?

    • jaksotus

      Eikös himolenkkeilijäkin tarvitse palauttavia lepopäiviä, mutta sittenhän pitäisi juosta kymmeniä kilometrejä muutaman kerran viikossa?

      • 14-13

        Kun himolenkkeilijä tekee 20-30 km:n lenkkejä, niin palautuspäiviäkin jää, vaikka juoksee 80-100 km viikossa.
        Sohvaperunoilta se ei tietenkään onnistu.


      • löysäperuna

        Olen siis sohvaperuna koska juoksen vain 10 km lenkkejä.


      • Näinonmarjat

        No ei se ihan niinkään mene. Ainakin kilpajuoksijat juoksevat usein kaksi, jopa kolme lenkkiä päivässä. Jos juokset 3x10 km per päivä, tulee siitä jo 30 km päivässä mikä on jo ihan kelpo määrä.


    • Jannetoimisto84

      Pääasia että liikkuu, kaikki mikä on pois sohvalta on plussaa. Siitä se lähtee!!!

    • Lenkillä

      Tuon on aika melko normi määrä lenkkeilyä harrastavalle, sillä moni harjoitusohjelma perustuu 3-5 krt/vko määrään. Keskiverto suomalaiseen verrattuna kuitenkin varmasti jo paljon.

      Kilometrejä ei kannata liiaksi tuijotella, sillä niitä tulee kunnon ja harjoituksen keston mukaan. Terveysvaikutuksia ja kehitystä tulee aluksi jo todella pienillä määrillä, varsinkin jos lenkkeily/kävely korvaa TV:n/sohvalla löhilyn. Liikkumista ja harrastukseen panostamista kannattaa mitata siihen käytetyllä ajalla (esim. tuntia/vko), sillä se kertoo selvemmin miten paljon henkilö panostaa asiaan.

      Asettaisin "himolenkkeilijän" rajan johonkin n. 300h/vuosi, tai yksittäisen viikon osalta johonkin n. 7-8h/vko.

    • 16w

      Itellä tulee n. 5h/vko ja niistä n.90% on rauhallista, reilua 10km/h hölkyttelyä

    • aktiiviliikkuja77

      Minä olen kohta 40v. nainen, enkä ole himolenkkeilijä, vaikka juoksen 6km lähes joka päivä, ja siihen päälle jok'ikinen päivä teen reippaan 4-6km:n kävelylenkin JA kävelen kaikki kauppa-asiat ym. päivän mittaan. Tämän lisäksi käyn uimassa ja pyöräilen 1-3 kertaa viikossa. Reipas hyötykävely mukaan laskettuna liikuntaa tulee juosten ja kävellen noin 10-20km jok'ikinen päivä n.1-3h muuta liikuntaa viikottain. Sinä liikut sen verran, että saat ylläpidettyä kuntoasi, ja se on hyvä se. Ei sinun enempää tarvitse liikkua, paitsi tietenkin jos tahdot kehittyä juoksijana.

    • jästi567

      10t viikossa on aika paljon. 25km viikossa riittää oikein käytettynä pitkälle. Loput tunnit, jos aikaa on, parempi harrastaa liikuntaa ajan kanssa, kuin ahnehtia matkaa hitaasti kiirehtien.

      • 4097km

        Aikoinaan Suomessa huippumailerit harjoittelivat 5000-6500km vuodessa, vitosen ja kympin juoksijat 6500-9000km vuodessa, maratoonarit 7000-14000km vuodessa. Ehkä nuo määrät kertovat himolenkkeilijöiden määristä jotakin. Toki nykyäänkin lukemia 6000-8000 kilometriä aika monet treenaavat. Alisa Vainionkin 18v kilometrit viikossa ovat luokkaa 140-170km. Siitä voi jotain laskelmoida.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe