Johtajuudet Kemijärvellä

kapulakieli43

Onpa hyvä,että kaupunginhallitus puuttuu tuohon johtajien määrään ja laatuun.
Kyllä olisi jo paljon aikaisemmin esim.sote talouspäällikön virka joutanut lopettaa,kyllä kaupungista löytyy resurssia hoitaa se homma muutenkin,
Olisiko syytä myös puuttua Lapponian monijohtajuuteen.Muuan lääkäri ja toiminnat vähentyneet ja VIELÄ kaksi johtajaa,säästäkääpäs siinäkin.
Ottakaa kaikki virat syynin alle ja arvioikaa tarkkaan,onko tarpeellista vai voisiko hoitaa muuten.Se on tätä päivää ja säästöä.....

44

1215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uusi-aika

      Kemijärven johtoon voisi kokeilla triumviraattia, kolme tavallista ihmistä! Ollaan uudistushenkisiä ja oma versio, pois Kuntalain jäkkyys!

    • TulevaisuudessaNäin

      Eteläsuomessa jossa kaupunkien eri osastoista on tehty kunnallisia liikelaitoksia ja ollaan tulosvastuullisia tilanne on eri. Henkilöt valitaan pätevyyde perusteella, eikä poliittisin perustein.
      Silloin kuin henkilö hakee esimerkiksi esimiestehtäviin selvitetään tarkasti ammatillinen pätevyys ja haastateltaville puolueeton firma tekee vielä sygolookiset soveltuvuus haastattelut. Näiden perusteella tehdään sitten valinta, ilman henkilön poliittisen kannan selvittelyä.

    • Kyykytettävänäollut

      Johtajia on liikaa ja osa niistä täysin tehtäviin soveltumattomia vuorovaikutustaidoiltaan. Kemijärvellä on esim. päihdetyöntekijän tehtäviin kokeneita ja koulutettuja, mutta heitä ei haluta työllistää, koska ovat uhka eräille johtopaikoilla oleville. Nyt haetaan täysin kouluttautumatonta henkilöä. Ei ole vaikeaa arvata, kuka tällaista on keksinyt. Onko ajatuksena, että jos ei ole koulutusta eikä työkokemusta , niin kyykytys on helpompaa. Se ajatus on oikeaan osunut. Mutta mistä sellainen löytyy?Nykyaikana ei kovin helposti.

      • korkkikii

        Pitää heittää juomasta...ei tarvita päihetyöntekijöitä !


    • tehokkuutta

      Lapponian johtajat ja asiat selviävät kun uusi SOTE tulee. lapponia jää sotealueen pieneksi terveyskeskukseksi jossa hoidellaa Itä-Lapin immeisiä. Tuloo yksi johtaj ja puolta vähemmän henkilöstöä kun nyt. Ja homma pelaa.

    • 70_lukulainen

      Terveyskeskuksen töiden organisointi on jäänyt -70 luvulle!
      Päivystyksessä lääkäri ottaa vastaa asiakkaan vain kerran tunnissa, vaikka kohtaamisessa ei menisi kuin 10 minuuttia. Siihen epigriisin sanelu 5 minuuttia, sitten pidetään 45 minuutin tauko. Oikeasti töitä tehdään 8 työtunnin aikana 2 tuntia! Ei ihme että Suomi on kriisissä!

      • voivoivoi

        70-lkulainen on tehnyt aidon havainnon. Kyllä tuottavuus on nollassa. Muutos tuloo ko Sotealueet laitetaan pystöön.


    • 90_lukulainen

      VOIVOI voi on tehnyt väärän yhteenvedon, kyllä se tuottavuus on 20% eli ei lähelläkään nollaa!

      • dohtoritlaskee

        Oiskohan..? Miten ois 25 %?


    • Tyypinneronleimaus

      Nykyaikana on tätä työkokeilua ja työhönvalmennusta,avotyötä ja oppisopimusta. Entisaikaan oli suojatöitä ja oikeita töitä. Ny ihan terveitä koulutettuja ihmisiä houkutellaan työkokeiluihin. Kunnollista palkkaa ei saa, mutta kunnon työpanos pitää tuottaa.
      Aikamoinen neronleimaus tämä kouluttautuminen päihdetyöntekijäksi oppisopimuksella. Pitkä lista henkilökohtaisia ominaisuuksia, joita tarvitaan, Sen sijaan peruskoulus ja työkokemus katsotaan haitalliseksi. Jää vain ihmettelemään, että miksi tällainen , jolla on erinomaiset vuorovaikutustaidot ei ole hankkinut itselleen ammattia eikä töitä.

    • kolme000

      Huomasitteko että kaupunki on ottanut jo päihdetyöntekijän kuukaudeksi 15.6.2015 alkaen? Eli henkilökin koulutettavaksi on jo päätetty? Hommaa junailee tuttu kolmikko eli perhemielenterveysjohtaja Pertti Virta, talouspäällikkö Marjatta Pekkarinen ja vastaava hoitaja Jouni Kilpimaa. Mikähän koulutus tällä kolmikolla itsellään on?

    • turha0pois

      Nyt on talous ja kehittämisjohtaja hakemassa Kurikkaan. Siinä taas oiva säästön paikka lakkauttaa kyseinen turha virka!

      • Kurikkaaohtaan

        Eteläpohojalaaset osaa lukia suomi24-palstaa. Kylä ne huomaa mikä soon.


    • Kylläsenarvasi

      Juuri näin. Oispa pitänyt heti hoksata. Ei tänne ketään hakemuksen perusteella haeta ellei ole etukäteen päätetty kuka valitaan. Toisin sanoen, että ensin tehdään valinta ja sitten pannaan homma hakuun julkisesti. Nämä hävyttömät eivät ajattele, että ihmiset hakevat tosissaan näitä virkoja ym. On toki jo tiedossa ollut tämä tunnottomuus ja moraalittomuus.

      • Hahhh...haaaaaaaaaa

        Naurettavaa olisi ollut, jos kaupunkiin olisi perustettu kansalaisopiston rehtorius sivistysjohtajan oheen, jolla ei ole kohta työtä nimeksikään. Miten sivistyslautakunta on moiseen haksahtanut. Eikö se käyttänyt järkeä? Oliko se unohtanut, että ammattiopisto on siirretty Rovaniemen alaisuuteen?

        http://paatokset.kemijarvi.fi/kokous/20151429-4.HTM


    • Hyvävelimenoa

      Kukas on sote-talousjohtaja, joka jää eläkkeelle? Nykyinen sote-johtaja vaati, että virka pitää panna auki jo eläkettä edeltävien lomien ajaksi eli Kemijärvi olisi maksanut yhtä aikaa palkkaa sekä poislähtevälle että tulevalle talouspäällikölle. Kaiken lisäksi tällaista talousjohtajaa ei tarvita lainkaan, kun toimintoja yhdistetään ja siirretään tulevalle sote-alueelle. Johtajaa yritetty saada myös sivistystoimeen, vaikka ammattiopisto on siirretty hallinnollisesti muualle.Väkiluku koko ajan vähenee ja halutaan lisää johtajia. Mistä on kysymys? Eikö hyvä-veli kaverit ole jo saaneet johtopaikkansa vai ollaanko menossa jo seuraavassa sukupolvessa?
      On tosi hyvä, että nykyään koulutus-ja pätevyys-tiedot ovat julkisia. Ei ole enää niin helppoa esiintyä vaikkapa psykologina, kun tällaisen tiedon voi kuka tahansa tarkistaa.

    • Kerrallakuntoon

      Nyt Kempan asiat pannaan kuntoon. Enää ei tarvitse käydä lääkärillä tai sairaanhoitajalla kuin yhden kerran. Kaikki asiat hoidetaan kerralla kuntoon. Tulee säästöjä. Tietysti vastaanottoaika voisi olla 1,5 tuntia, mutta silloin kaikki kuntoon eikä enempää tarvitse näkyä. Toisaalta ei asiakas halua toista kertaa tullakaan. Homma hoidossa ja on halpaa. Asiakas tosin miettii, että minne nyt suuntaisi, kun ei apua saanut. Pitäisi olla sellainen palvelu, jossa kerrottaisiin, että missä kannattaa käydä ja missä ei, niin ei tulisi näitä turhia kulkuja.

    • latvasta

      Johan jossain muualla kymmeniä vuosia sitten lopetettiin ns. apulaisjohtajien virkoja (apulaisjohtajat, apulaisosastonhoitajat). Piti karsia yläpäästä myös. Nyt pitää karsia päällekkäisyyksiä, joissa vaan rahaa palaa...
      Kyseiset tehtävät voi hoitaa jakamalla vastuuta, kaikkeen ei tarvita edes korkeaa osaamista ja karsimalla turhia vuosikymmenien takaa periytyviä toimia, joilla ei ole mitään vaikutusta nykypäivän realistiseen toimintaan. Eri osastojen johtamisia voi yhdistää.

    • Terveisiäpohjoiskoreasta

      Taas kerran saa ihmetellä, että miten paljon töitä perustyötä tekevillä on. Johtajia sen sijaan on joka komerossa. Voi olla hyviäkin johtajia, mutta äärimmäisen karkeakäytöksisiä on varsinkin eräällä osastolla. Puuttuu täysin tuntosarvet sen suhteen, miltä toisesta ihmisestä tuntuu. Lyödään kuin vierasta sikaa, vaikka toinen on on tehnyt kaikkensa, jotta työt tulisi kunnolla tehtyä. Moni kunnon työntekijä joutuu panostamaan voimansa työntekoon. Kotona ei enää jaksa tehdä juuri mitään, täytyy levätä, että jaksaa taas seuraavana päivänä olla töissä. Mikä on kiitos tunnollisuudesta ja hyvästä työpanoksesta. Puukko selkään. Ei tulla kuulluksi , ei ymmärretyksi, ei hyväksytyksi. Kun tekee työtä niin yksi pirulainen roikkuu hännässä, vaatien puhutteluun ja palaute on koko ajan hyvin negatiivinen. Tuli vain mieleen, että miksi tämä henkilö on tällainen. Siinä on kysymystä kerrakseen.
      Koko työyhteisö on kuin Pohjois-Koreasta tänne nostettu. Se on ääärimmäisen sulkeutunut. Sillä tavalla sulkeutunut, että työyhteisön sisällä eikä työyhteisön ulkopuolella saa kehenkään luottaa. Johtajan koiralla on hyvä kuulo, hän juoksuttaa asian hetimiten johtajalle.Työyhteisön jäseniltä ei voi kysyä mitä tahansa, koska kysymys on heidän turvallisuudestaan. Henki ei tosin mene, vaan työpaikka.Potkukortti on ahkerassa käytössä. Sellainen sääntö, että ala luota kehenkään. Puhekieltomääräykset ovat käytössä."Menit puhumaan, vaikka sinua nimenomaan kiellettiin!"
      Kun joku kunnon työntekijä on tarjolla niin mietitään ja mietitään pitkään, että otetaanko tällaista. Kun ei ole ketään lammasta tarjolla, niin on pakko ottaa.

    • Jyrsijälläjyrsittävää

      Yks johtaja suunnittelee jyrsittävää tulevaa lukuvuotta varten. On jyrsitty kaikki hyvät työntekijät pois. Nyt tahotaan yhtä jyrsittyä takaisin, jotta voisi jatkaa jyrsintää. Jyrsijä ei pyydä, vaan on pyytänyt muita pyytämään.

    • Lekottelua

      Eletään kuten ennenkin. Johtaja joka komerossa. Kyllä tässä käy niinkuin Kreikassa, että komento pitää saada ulkoa. Muuten johtoportaan lekottelu jatkuu.

    • Körpäkäs

      Maksaako yksi päällikkö veronsakin Sodankylään, vaikka perhe on asunut jo vuosia Kemijärvrellä ja ovat alun perinkin olleet Kemijärveläisiä? Kyllä on sairasta menettelyä synnyinpaikkakuntaa kohtaan? Rusinat vain pullasta pois kunnallisverot rikkaaseen Sodankylään?

    • Jyrsijääntutustunut

      Ajojahti hyväveli-verkoston ulkopuolisia kohtaan on kovaa. Kesä on sitä aikaa, jolloin taas etsitään jyrsittäviä. On kuuleman jo ainakin yksi löytynyt. Miksi tämä Sodankylästä muuttanut on joutunut jyrsittäväksi?

      • Anonyymi

        Jyrsittiinkin aika kovaa. Kiertäkäähän tasokkaat immeiset Kemppu ja jyrsilahti kaukaa.


    • Hyväveliporukka

      Kemijärvellä on hyvä veli verkosto, joka ei riipu puoluekannasta eikä uskonnollisesta suuntautuneisuudesta. Naisten rooli on vain kahvinkeittohommissa.

    • Siinäpäongelma

      Mitä hyvät veljet sanovat johtajista. Onko kaikilla kavereilla jo johtajanpalli alla. Sellaisen johtajan, että ei tartte tehdä mitään.Sitten voi siirrellä niitä oikeita töitä vaikkapa oppisopimuslaiselle. Olisko tarpeeksi huonossa jamassa, mutta samalla niin osaava, että voitaisiin valita.

    • Luottamusmiestätarvitaan

      Yksi johtaja yrittää teettää alaisillaan työtä heinäkuussa näiden vuosilomalla ja lomailee itse.

    • Uskomatonta

      Sehän on huonon organisointikyvyn merkki, ei ole tehtäviensä tasalla

    • SellainenJohtaja

      Ei ole tehtäviensä tasalla. Huonon organisointikyvyn merkki

      • Anonyymi

        Miksi teille sellainen kirous on siunaantunut?


    • Sejäänähtäväksi

      Eletään sitä aikaa, jolloin palataan lomilta. Tämä on myös se aika, jolloin työpaikkakiusaaja ottaa järeämmät aseet käyttöön suunnitellessaan niiden käyttöönottoa kesäloman aikana.
      Miksi ihminen on vajonnut niin alas, että kun työteliäs, ahkera ja kaikille työrauhan antanut palaa ansaitulta lomaltaan niin hän saa ensitöikseen puukon selkään. Käykö niin myös tänä syksynä? Jyrsijä on valmiudessa, mutta uskaltaako aloittaa jyrsinnän?

    • Eisaaapua

      Aikaa mennyt ja aina vain huonompaan suuntaan.Huono työilmapiiri ainakin mielenterveyspuolella. No se ei ole mikään uutinen. Tätä kestänyt jo lähes 20 vuotta.On se vain hassua,että kaupungissa on Suomen ainoa virka perheterapeutille. Onko joku päässyt laadukkaaseen perheterapiaan Kemijärvellä?

    • Anonyymi

      Mites se yksi käynti terapia tosiasiallisesti toimii? Jos ihminen haluaa laadukasta hoitoa ja mahdollisimman tehokkaasti, hän menee jonnekin muualle kuin Kemijärven aikuisten psykososiaalisen avun piiriin. Yhteiskunnan maksamat palvelut pitää kohdistaa niihin kaikista sairaimpiin, ei mihinkään yhden kerran juttelutilaisuuksiin.. Höpö, höpö-hommaa. Eikös nämä psykososiaaliset ole selvittelyn alla. Raha palaa, mutta tulokset huonoja.

    • Anonyymi

      On kerrottu, että perhe ja - mielenterveysosasto Kemijärvellä leikataan runsaan vuoden sisällä jokseenkin nolliin. Siinä se tulee työilmapiirikin kuntoon.

    • Anonyymi

      Ihan kelvoton paikka. Huono työilmapiiri. Melkein kaikki sairauslomilla. Kertakäyntiterapiaa. Ei semmosta ole olemassakaan. Se voi olla konsultaatio ei terapia, johon yksi kerta riittää. Kukas niitä oikeita sairaita hoitaa? Paljon sellaista, että käydään vain kerran. Se ei johdu siitä, että olisi apua saatu, vaan siitä, että apua ei ole saatu eikä kannata toista kertaa tulla.

      • Anonyymi

        Mistä johtuu huono työilmapiiri? Työilmapiirikö sairauslomat aiheuttaa? Kertakäyntiterapia voi olla ideana hyvä, mutta se on eri asia toimiiko. Kertakäynnillä harvoin saadaan juuri mitään aikaiseksi.


    • Anonyymi

      Kertakäyntiterapia on vain tekijäänsä varten.Avun hakija ei siitä hyödy. "Terapeutilla"tavoitteena itsensä korostaminen. Olen niin hyvä, että asiakas tulee yhdellä käyntikerralla autetuksi. Usein asiakas joutuu kannattelemaan tällaista terapeuttia. On olevinaan tyytyväinen ja poistuu paikalta vähin äänin.

    • Anonyymi

      Kertakäynnit auttavat kenties heitä, joita vähän niin ku ahistaa sillai tajuutsä. Tilanteen jäsentelyä se on, mutta auttaa valikoidusti lievään mielenmataluuteen.

    • Anonyymi

      Ei se ole kuin säästötoimenpide, potilas itse varaa ajan kun siltä tuntuu. Tai ei varaa.. Ennen soiteltiin perään ja huolehdittiin.. Oltiin hoitosuhteessa.. Tätä termiä tuskin enää kuulee.. Sote sopassa vastuu on potilaalla ja omilla valinnoilla. Käynti kerrallaan.. Ei kertakäynti.. Näinhän Lapin kansassa ainakin luki.
      Ja mikä hienoa, tulee 1 päivä viikossa, että voi vain mennä terapeutin juttusille ilman ajanvarausta. Palvelut paranee

    • Anonyymi

      Nuo Kemijärven palvelut ovat terveitä varten. Jos haluaa mennä keskustelemaan niin pääsee. Entäs ne sairaat? Jotka eivät edes ymmärrä hakea apua? Kuka heitä hoitaa?

    • Anonyymi

      Niinpä..

    • Anonyymi

      Juuri mikään ei ole sitä, miltä näyttää...

    • Anonyymi

      Mitä lie semmonen hoito, että kerralla on ns.parantunut tai saanut avun? Palvelu on ilmaista, mutta jokuhan sen maksaa. Se joku on veronmaksaja. Tältä maksajalta ei kysytä mitään, että haluaako ostaa palvelun asiakkaalle tai potilaalle. Jos olis vaikkapa pieni käyntimaksu niin jopas alettaisiin vaatimaan parempaa palvelua. Jos asiakas katoaa eikä tule toista kertaa niin kysymyksessä voi olla myös sellainen tilanne, että ei ole mitään hyötyä ollut käynnistä eikä sen vuoksi halua tulla toista kertaa. Onko tätä tutkittu?

    • Anonyymi

      Taitaa nuo hankkeet olevan yhden sortin suojatyöpaikkoja. Oikeasti ei tartte tehdä mitään. Kopsata vain jostakin häkkyröitä ja himmeleitä. Jos joku kuulija kysyy jotakin niin vastausta ei tule. Epäselväksi jää, mitä tässä oikein halutaan sanoa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      3377
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1945
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1261
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe