IT-alan työläinen kesälomilla

salaraskas

Kuinka paljon ajattelit käyttää kesälomastasi uusien tekniikoiden opiskeluun?
Ymmärrät kai, että saatat jo syksyllä pudota kelkasta ja joutua yt-listalle, jos et voi osoittaa oppineesi uusia tekniikoita.
Kesäloma on mitä parhainta aikaa tarvittavien uusien tekniikoiden opiskeluun. Työaikaa sinä et tietenkään voi siihen käyttää, työaikana täytyy laskuttaa, olla tuottava.
Kyllä kai sinulla edes joku suunnitelma on, onhan?

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei_uo

      Ei oo. Eikä tuu yt:tä. Eikä tarvi laskuttaa.

    • 14or4

      Huono provo. Se nyt vaan on luonnon kiertokulku sellainen, että toisesta päästä työntää uutta ruokaa sisään vatsahapoille ja toisesta päästä röpöttää sontua pihalle. Ainoa syy uusia tekniikoita on se, että vanhat saadaan tiputettua pois. Vai oikeastiko kuvittelet, että jotain olisi vuosien saatossa kehittynyt? Koodi säilyy - bugit ja ideologiat vain vaihtuu!
      Se vaan ihmetyttää, että mikä ihmeen eläin tämä oikein on?..

    • EiVirkamiehille

      Nenänkaivelijat ei kesällä koodaa, mutta heidät karsitaankin seuraavassa yt:ssä. Tosiosaaja tekee omia projekteja kesällä, koska onhan se kivaa ja kompetenssi kehittyy.

    • punttimasa

      Ajattelin keskittyä kesällä penkkitulokseen nostamiseen. Näin saadaan taas lisää jutunaihetta työpaikan urheilukerhossa, jonka jäseniä kaikki johtajat ovat. Samalla voidaan keskustella siitä, että kuka kynäniska irtisanotaan seuraavaksi.

    • SiisOikeesti

      Pätkähommissa on vähän pakko pitää välillä 'lomaa'. Mieluummin olisin kyllä töissä vaikka koko kesän niin tienaisi rahaa laskuvuoren ohentamiseen.

    • Ahdistaa

      Kaiken perheeltä irtoavan ajan.

    • salaraskas

      Huolestuttavaa, että täällä vaikuttaa olevan henkilöitä, jotka kuvittelevat, että osaa kesälomasta ei pidä käyttää uusien tekniikoiden opiskeluun. It-ala on yt-ala, jossa vain sopeutuvimmat selviävät. Muita odottaa loppuelämä lähihoitajana tai vanhushoitajana.

      • it-alaton

        Tunnollinen ja yt-neuvotteluissa työpaikkansa säilyttävä it-alan työtekijä myös hoitaa kiireellisiä työtehtäviä lomansa aikana. Loman viimeisellä viikolla on hyvä myös palata töihin valmistelemaan seuraavan viikon töitä.

        Hyvä suunitelma olisikin ehkä se, että puolet lomasta käyttää uusien tekniikoiden opiskeluun ja toisen puolen nykyisten työtehtävien kiireelliseen hoitamiseen.


      • Developettaja

        Hahhaa. Sarkastinen kommentti toki, mutta jos hiukan enemmän tosissaan miettii, niin tuo ei ole mitään muuta kuin suunnitelmallisuuden puutetta. Jos projekti tai työ menee "yliajalle", niin jossain vaiheessa on epäonnistunut suunnittelu. Se taas kertoo heikosta työpaikasta, jossa ei pidetä huolta tällaisista. Eli kyseessä on siis amatööriyritys.

        Ammattimaisessa työssä ei tehdä yliajalla kuin korkeintaan pari päivää vuodessa jonkin poikkeustilanteen vuoksi. Muussa tapauksessa kannattaa juosta nopeasti pois ko. yrityksestä, jossa ei osata suunnitella. Valitettavasti Suomessa tällaista jaloilla äänestämistä ei vielä tehdä paljoa - esim. Jenkeissä se on arkipäivää. Ammattilainen löytää aina uuden paikan, joten ei tarvitse purra hammasta huonon työnantajan leivissä.


      • Develoopperi

        Ah, voin siis olla iloinen siitä, että on olemassa myös tuloksellisia työyhteisöjä, joissa työntekijän loma on niin "pyhä" että kynnys tavoitella lomalaista on hyvin korkea.
        Lomakaudella tällä on tietysti se haittavaikutus, että akuuteissa tapauksissa työvuorolaiset saavat lisää haasteita ottaa asioista selvää - sikäli kun akuutilta kuulostava on oikeasti akuutti. Onneksi asiakaskunnallakin on kykyä evaluoida prioriteetteja.

        Mitä tulee uusien tekniikoiden opiskeluun loma-ajalla, sillä on toki yleissivistäväkin merkitys, mutta näkisin sen lähinnä energian tuhlaamisena, koska tutkittavia vaihtoehtoja on aina tarjolla niin runsaanlaisesti. Asia erikseen, jos ennalta sinulla on tiedossa, että tulisit olemaan tekemisessä projektissa X, jossa tarvittaisiin soveltaa tekniikkaa Y - silloin on luontevaa olla innostunut briiffaamaan itseään, jopa vuosilomalla vapaaehtoisesti.

        Omalla työmaallani en koe, että henkilöstö milläänlailla kilpailisi siitä, kenellä on minkäkin verran tekniikoita hanskassa. Takana lukuisia vuosia eikä mitään yt-listaa vielä kertaakaan ole tullut vastaan, joten kilpailutilanteelle ei ole ollut painetta ainakaan sitä kautta.

        Lähtökohtaisesti työnantajan tulee tarjota resurssit siihen opiskeluun, joka on työtehtävien kannalta välttämätöntä. Lomalla ladattu akku antaa virtaa, eiks näin?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1418
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1271
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1215
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1165
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1164
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1063
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1048
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1043
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe