vinkit\kokemukset\mielipiteet hoitojärjestelystä

miiiku

Minulla on juuri 3-vuotta täyttänyt ja 1,5 - vuotias lapsi, ne on ollut päiväkodissa n.4kk ajan, sillonkun olen töissä ollut. Päiväkotipaikka on ehdottomasti ollut oikea ratkaisu 3vuotiaalle, koska on ollut vaikeuksia leikkiä lasten kans. Nyt minulla lokaluussa la ja on kauheasti alkanut mietityttämään/ pelottamaan miten jaksan 3pienen kans. (mies päivät töissä ja illat opiskelee) viimeksi äitiysloman aikana olin tosi väsynyt ku vauva valvotti ja tunsin itseni riittämättömäksi esikoiselle, joka kaipasi kokoaja leikkiseuraa. Nyt mietin eri vaihtoehtoja: Onko mahdollista että isommat jatkais päiväkodissa esim. 2/pvä viikossa, onko kotiin mahdollista saada hoitajaa jne. .

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Plektrapeukalo

      Ensimmäiseksi heräsi kysymys, miksi hankit noin nopeassa tahdissa kolmannen lapsen.

      Sanot, että miehesi on päivät töissä ja opiskelee illat. Se ei saa tarkoittaa, että hänellä ei ole mitään perhevelvollisuuksia! Istukaahan keittiön pöydän ääreen ja keskustelkaa järkevästi. Kerro miehellesi, että jaksamisesi huolestuttaa ja vähän pelottaakin. Kenties hän voisi ottaa aikalisän opiskelujen kanssa, onhan hänellä sekä oikeus että velvollisuus panostaa perheeseensäkin.

      Nyt on tärkeää, että osaat priorisoida. Tärkein tehtäväsi on panostaa lapsiisi - anna vaan pölypallojen kerääntyä tai tiskien kasautua. Ehkä voisitte sopia, että se siivoaa, kumpi ehtii tai kumman sietokynnys ensiksi ylittyy. Käytä ihan häpeilemättä välillä valmisruokia, eivät ne kaikki suinkaan ole ylisuolaisia ja -rasvaisia lisäainepommeja. Toivottavasti ei ole niin, että kaikki kodinhoitoon liittyvä on yksin sinun vastuullasi. Ei voi mennä niin, että kolmannen lapsen myötä sinun työmääräsi moninkertaistuu, mutta miehesi vastuualue pysyy ennallaan.

      Kannattaa varmaan puhua päiväkodin kanssa osa-aikahoidosta. Se tuntuu ihan järkevältä vaihtoehdolta ja hyödyttää varmaan ainakin kolmivuotiasta. Se pitää osata markkinoida lapsille oikein: he PÄÄSEVÄT välillä olemaan kavereiden kanssa - ei siis niin, että heidät viedään pois kotoa, että äiti saa olla vauvan kanssa. ;-)

      Kotiin saa kyllä lasten- tai kodinhoitoapua, ainakin, kun itse hankkii apulaisen ja maksaa palkan. Onko tuttavapiirissä teiniä, joka pientä korvausta vastaan hoitaisi lapsia vaikka yhden iltapäivän viikossa, että sinä saisit nukkua unirästejä vähempään?

      • miiiku2

        En näköjään pysty jatkamaan keskustelua samalla nimimerkillä ku en ole mihinkään rekisteröiytynyt. Kyllä mieskin kotitöihin osallistuu mutta aikaa ei vaan ole ku luennot on iltaisin. Koulua ei ole mahdollista keskeyttää koska tätä koulutusta ei yleensä täällä järjestetä. Mutta nyt tuli mieleen yksi vaihtoehto lisää sinun snsiostasi ! ... Olisikohan mahdollista työnantajan puolesta\ rahallisesti jos mies tekisikin lyhhempää työaikaa. Ja se miksi teen kolmannen lapsen näin perään on oikeastaan se että tämä on ns " vahinkoraskaus" . Mutta mitään aborttia emme halunneet tehdä.


    • malttionvalttia

      Kotiin saa "hoitajan", jos riittävästi löytyy teiltä rahaa tai on avuliaita sukulaisia. Kannattaa jo nyt alkaa pohtimaan sopivia ehkäisyvaihtoehtoja tai jos niitä ei mielestänne ole, pidättäytyä...
      Sossua ei kannata päästää perheeseenne ylimääräiseksi pyöräksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6063
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3836
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      249
      2188
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1860
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1303
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe