Lainan todellinen korko 30% - mikä viivästyskorko?

KiaRio_RS

Jos kulutusluoton todellinen vuosikorko on 30% (5 vuoden laina) ja jätän velan maksamatta. Niin tippuuko korko jossain vaiheessa lain määräämän viivästyskoron mukaiseksi, eli 7,5 prosenttiin? (180 päivän kuluttua tuomiosta)

Toki tästä tulee maksuhäiriömerkintä - mutta tässähän säästää 10 000 lainassa koroissa 7000 euroa.

30% korot yli 9000 euroa
7,5 korot noin 2500 euroa

44

617

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gfhfhd34

      ööö..mutta ulosottohan ottaa tuon sitten sulta tyyliin 500e/kk riippuen tuloistasi joten miksi et maksaisi nyt sitä pois 500e/kk....säästää aika lailla kuluissa !!

      ..noh, tyhmä kun on...

      • pois

        Kyllähän tuo tulee halvemmaksi perinnän kautta ja myös uo:n kautta, kuten monet pikavipitkin. Uo:ssa korko vain 7,5% EKP viitekorko = n. 8% nyt. Vaikka tuohon lisää uo:n kulutkin niin pärjää. Perinnässä korko 180 pv jälkeen pienenee tuohon. Minulla on kokemusta yhdestä kulutusluotosta, jossa koron lisäksi tuli toim.maksua jotain 10e/kk.


      • Jfvcvfv
        pois kirjoitti:

        Kyllähän tuo tulee halvemmaksi perinnän kautta ja myös uo:n kautta, kuten monet pikavipitkin. Uo:ssa korko vain 7,5% EKP viitekorko = n. 8% nyt. Vaikka tuohon lisää uo:n kulutkin niin pärjää. Perinnässä korko 180 pv jälkeen pienenee tuohon. Minulla on kokemusta yhdestä kulutusluotosta, jossa koron lisäksi tuli toim.maksua jotain 10e/kk.

        Itse pitäisin jopa 8% korkoa korkeana. Lisäksi, menetät tuossa samassa luottotietosi, joten siitä tulee muutamaksi vuodeksi harmia. Tietenkin, jos et aio ottaa mitään lainaa vuosiin, etkä aio vaikka vaihtaa vuokra-asuntoa niin mikäs siinä. Nimittäin ainakin yksityisiltä vuokramarkkinoilta on turha toivoakaan saavansa vuokra-asuntoa, jos on merkintä. Nimittäin vuokranantajilla on oikeus tarkistaa luottotiedot ja käytännössä kaikki tarkistavat ja kieltäytyvät vuokraamasta niille joilla on maksuhäiriöitä. Jopa kännykkäliittymän saaminen tulee hankalaksi merkinnän jälkeen.


      • ghfdg45

        Noi kulutusluotot on kalliitta koska niissä on niin pienet kk-erät. joku 6000e bigbank laina, siinä taitaa ehkä olla kk-erä joku 150 jos sitäkän, ikuisuus menee maksaessa kun on korot ja kulut.

        No jos ajattelee että jättää tuon maksamatta niin joutuu sitten maksamaan sen uo:n kautta ja jos on tuloja niin kk-erä voi olla vaikka tuon 500e ja se on pakko maksaa kun lähtee suoraan tilistä...eli, miksi ei siis nyt maksaisi itse sen 500 sitä lainaa kun se on vielä vapaaehtoista, ei mene luottotiedot ja tuo summa on maksettu 1,5v pois poikkeeeee


    • Eikä se välttämättä mene ulosottoon jos sovin siitä perintätoimiston kanssa. Ja tuleeko pakolla edes maksuhäiriömerkintää ? Vai tarviiki tulla oikeuden päätös jotta korko tippuu?

    • Tampiothoi

      Voi v*ttu mitä tampioita !

      Kyllä se 30% korko juoksee koko ajan, siihen sitten maksamattomien erien viivästyskorot päälle.

      • Niinpä_niin

        Tampiothoi taitaa itse kuulua tampioihin. Asia on nimittäin niin, että jos velan korko on lakisääteistä viivästyskorkoa korkeampi, samansuuruista korkoa saa periä viivästyskorkona (mutta ei mitään sen päälle) JA max 180 päivää siitä, kun velka on kokonaan erääntynyt. Sen jälkeen korko putoaa lakisääteisen viivästyskoron suuruiseksi. Jos tuon 180 pvn aikana annetaan velkomustuomio, korkeampi korko jämähtää jo siihen.

        Pykälä löytyy korkolaista ja korkolaki Finlexistä. Kannattaisi Tampiothoi Voi v*ttu -tyyppienkin ottaa asioista selvää, eikä huudella perättömyyksiä mututuntumalla.


    • Eli kun laina erääntyy kononaan maksettavaksi, niin alkaa kulua tuo 180 päivän ajanjakso. Eli jättäisi heti heti ekan erän maksamatta ja odottaisi perintään siirtymistä. Perintätoimiston kanssa voi aina neuvotella maksusta ja keplotella useita kuukausia. Jos 180 pv selviää ilman maksuhäiriötä, niin korko putoaa 1/4 osaam alkuperäisestä.. eli jo melko edulliseksi vakuudettomaksi kulutusluotoksi.

      • Einiinfiksua

        "Perintätoimiston kanssa voi aina neuvotella maksusta ja keplotella useita kuukausia. "

        Voiko? Aina?

        Saatan olla väärässä mutta käsittääkseni perintätoimisto edustaa aina toimeksiantajaansa eli sitä tahoa joka nuo rahat on sinulle lainannut. Miksi ihmeessä he suostuisivat kanssasi maksujärjestelyyn joka noudattaa alkuperäisen sopimuksen laina-aikaa (eli viisi vuotta), ja saisivat siitä vain 7,5 % korkoa? Eiväthän he hyödy siitä mitenkään.

        Joten joko vaatisivat huomattavasti suurempaa maksuerää kuin alkuperäisessä lainassa oli, tai sitten siirtävät velan käräjäoikeuden kautta ulosottoon, ja se ulosottohan on myös huomattavasti suurempi kuin alkuperäinen lainaerä (riippuu tietysti tuloistasi miten paljon palkastasi ulosmitataan).

        Joten velka tulee maksettua takaisin huomattavasti alkuperäistä nopeammassa aikataulussa ja samalla tuo korkosäästökin jää pienemmäksi. Lisäharmina tietysti ulosoton kulut, sekä maksuhäiriömerkintä moneksi vuodeksi.

        Ai niin, ja jos Jos kulutusluotto on maksamatta kaksi kuukautta, velkojalla on oikeus ilmoittaa maksuhäiriö luottotietoihin ilman oikeuden päätöstäkin. Ulosottoon siirtämiseen tarvitsevat tuon päätöksen, mutta maksuhäiriömerkintä sinulle kyllä tulee jo huomattavasti ennen sitä.


    • Perintätoimistohan perii rahaa vain velkojan puolesta. Ja tästä velkoja maksaa perintätoimistolle jotain sopimuksen mukaista palkkiota.

      Viivästyskorot / korot menee ymmärtääkseni alkuperäiselle velkojalle (perintätoimiston kautta tosin), JOS rahaa saadaan perittyä. Perintätoimisto voi ehkä saada jotain provikkaa peritystä velasta. Vähän kuin asuntomyyjä. Myyjä saa myydystä asunnosta provikan (välittäjän kannattaa myydä vaikka halvemmalla, koska haluaa provikkaa).

      Jos alkuperäinen lainanantaja haluaisi asian käräjille heti, niin kalliimpi korko tippuu heti oikeudenpäätöksen jälkeen 7,5 prosenttiin. Lisäksi oikeuteen meneminen maksaa myös velkojalle, joten hänen kannalta voi olla parempi että asiasta sovitaan ilman oikeutta. Etenkin kun ei ole mitään taetta, että oikeudenpäätös helpottaisi maksamista yhtään. Useasti tuomio saattaa jopa hidastaa maksua: Tuomio -> maksuhäiriömerkintä-> esim. yritys kaatuu tämän takia -> tulot tippuu -> Ulosottoon -> ei saada perittyä mitään, kun työttömän kun yritys meni nurin maksuhäiriön takia.

    • Einiinfiksua

      "Jos alkuperäinen lainanantaja haluaisi asian käräjille heti, niin kalliimpi korko tippuu heti oikeudenpäätöksen jälkeen 7,5 prosenttiin"

      Eivät varmaan menekään käräjille heti, vaan laittavat sen maksuhäiriömerkinnän kun kaksi kuukautta on kulunut lainan eräpäivästä, ja sitten neljän kuukauden kuluttua siitä (kun korkeampaa korkoa ei saa enää periä) hakevat velkomustuomion ja siirtävät velan ulosottoon.

      "Lisäksi oikeuteen meneminen maksaa myös velkojalle, joten hänen kannalta voi olla parempi että asiasta sovitaan ilman oikeutta. "

      Kulut joutuu velkoja maksamaan ensi vaiheessa, mutta ne kaikki saa periä takaisin velalliselta.

      "Etenkin kun ei ole mitään taetta, että oikeudenpäätös helpottaisi maksamista yhtään. Useasti tuomio saattaa jopa hidastaa maksua: Tuomio -> maksuhäiriömerkintä-> esim. yritys kaatuu tämän takia -> tulot tippuu -> Ulosottoon -> ei saada perittyä mitään, kun työttömän kun yritys meni nurin maksuhäiriön takia."

      Aika harvassa ovat ne tilanteet että joku olisi sitten 15 vuotta niin pienillä tuloilla että mitään ei saa perittyä. Riski on niin pieni että ei tuollainen ammattimaista lainatoimintaa harjoittava firma ota sitä edes huomioon, vaan kun velallinen jättää maksamatta niin pyörät lähtevät pyörimään tavalla jolla on aina toimittu ja joka on vakiintunut.

      Mutta kun täällä lainat ja velka -palstalla ollaan, niin kysytään sitten ihmisiltä. Löytyykö ketään jolla olisi ollut esim. 10 000 euron kulutusluotto, jättänyt sen maksamatta, ja on sitten saanut maksaa perintätoimistolle viiden vuoden ajan (i.e. alkuperäisen suunnitelman mukaan) niin että ei ole edes maksuhäiriömerkintään tullut?

      • fgjdfgj5

        "niin että ei ole edes maksuhäiriömerkintään tullut?"

        Ei ole mahdollista, velkoja kyllä pitää huolen että merkintä tulee! Mutta perintätoimiston kanssa voikyllä sopia maksusuunnitelma vaikka loppuelämäkseen.. Jokaiseen kk-erään sisältyy perintätoimiston käsittelymaksu, siitähän hekin tulonsa saavat joten mielellään tekevät pitkiäkin maksusopimuksia.


      • NytKaikkiGuosissa

        Höpönlöpö!

        Itsellä oli Nordean laina joskus perinnässä reilut 3 vuotta. Ja mitään maksuhäiriö merkintää ei tullut.

        Sovin maksusta heti perintään siirtymisen jälkeen 3 vuoden sopimuksen, jota sitten lyhentelin sovitusti. Ei tullut edes sitä tililuoton LKP-merkintää.


      • NytKaikkiGuosissa
        NytKaikkiGuosissa kirjoitti:

        Höpönlöpö!

        Itsellä oli Nordean laina joskus perinnässä reilut 3 vuotta. Ja mitään maksuhäiriö merkintää ei tullut.

        Sovin maksusta heti perintään siirtymisen jälkeen 3 vuoden sopimuksen, jota sitten lyhentelin sovitusti. Ei tullut edes sitä tililuoton LKP-merkintää.

        Lisäkulujakaan ei käytännössä tullut. Maksusopimus maksoi 50 euroa (kertamaksu, ei mitään eräkohtaisia maksuja). Lisäksi tuli muutama karhukirje, joista tuli muutama kymppi kuluja. Yhteensä kaikki yhteensä noin 100 euroa.

        - Viivästyskorot juoksi 7,5 - 8 prosentin välissä.
        - Joustoluoton normaalikorko oli 11 prosenttia.
        - Eli kokonaisuutena saatoin jäädä jopa plussalle.


      • fgjdfgj5
        NytKaikkiGuosissa kirjoitti:

        Höpönlöpö!

        Itsellä oli Nordean laina joskus perinnässä reilut 3 vuotta. Ja mitään maksuhäiriö merkintää ei tullut.

        Sovin maksusta heti perintään siirtymisen jälkeen 3 vuoden sopimuksen, jota sitten lyhentelin sovitusti. Ei tullut edes sitä tililuoton LKP-merkintää.

        Noh, sehän on siis velkojan moka jos ei ole laittanut maksuhäiriötä. Aika harvinaista jokatapuksessa niin siksi laitoin että ei ole mahdollista!


    • Googlettelin ja löysin tuosta kuluttajaluoton LKP-merkinnästä ehtoja luottotietolaista, että merkintää ei tule jos velasta sopii jotain 60 päivän sisällä. Eli jos sopii hvden eräpäivän siirron, niin alkaa uusi 60 vrk:ta rullata. Näin ymmärsin.


      14 §

      Velkojan ilmoittamia maksuhäiriöitä koskevat erityissäännökset

      Velkojan ilmoittamat maksuhäiriötiedot saadaan ilmoittaa rekisterinpitäjälle ja tallettaa luottotietorekisteriin, jos maksu on viivästynyt vähintään 60 päivää alkuperäisestä eräpäivästä, jolleivät velallinen ja velkoja ole tehneet alkuperäisen eräpäivän jälkeen uutta maksusopimusta. Maksuhäiriötietojen ilmoittamisen ja tallettamisen edellytyksenä on lisäksi, että:

      1) kulutusluottosopimuksessa, jonka velvoitteiden laiminlyöntiä maksuhäiriö koskee, on ollut maininta maksuhäiriötietojen luovuttamisesta luottotietorekisterin pitäjälle;

      2) velkoja on lähettänyt velalliselle vähintään 21 päivää ennen tietojen luovuttamista kirjallisen maksukehotuksen, jossa on muistutettu maksuhäiriötietojen ilmoittamisesta ja merkitsemisestä luottotietorekisteriin sekä maksuhäiriötietojen tallentamista koskevista edellä säädetyistä edellytyksistä

      • ryery

        Niin..mitäs sitten? Ei tule merkintää mutta mitäs meinasit tuolla tiedolla hyötyä ?


    • Kaikkihan tätä voi hyödyntää. Tosin pikku riskiä mukana.

      1. Olet ottanut kulutusluoton liian isolla korolla janyt kaduttaa.
      2. Ei hätää! Anna lainan erääntyä ja sovi velan maksusta perintätoimiston kanssa. Huomioi, että velasta tulee sopia aina jotain väh. 60 pv:n välein, niin et saa LKP-merkintää.
      3. Suurta, lainaehdoissa sovittua korkoa peritään vain 6 kk lainan erääntymisestä
      4. 6 kk:n jälkeen lainan korko tippuu viivåstyskorolle. Nyt 7,5% - mikä on jo hyvinkin kilpailukykyinen korko vakuudettomalle luotolle.
      5. Final: Säästät helposti korkokuluissa tuhansia euroja!!

      • 37374

        Voi tampio! Tuo maksuhäiriö on kyllä 100% varma....ei ne sitä sinne perintään heti laita kun laina on erääntynyt, mulla meni muistaakseni eräpäivästä 4kk ja muutamissa enemmänkin. Silloin oli häiriö ilmoitettu jo aikaa sitten!

        Ja eikä tuo korko ole 8% vaan enemmänkun huomioidaan käsittely ym kulut joka kuukausi. Toki vähemmän kun joku elloksen 38%


    • oravanpyörässä

      Ei välttämättä tule maksuhäiriömerkintää.Lainahan menee kyllä ensiksi perintätoimistoon jonka kanssa voi yleensä sopia maksuohjelma. Voi kyllä olla vaikeaa saada 5vuoden maksuaikaa, mutta esim 2-3vuotta voi hyvin onnistua. Ja ne vipit mitkä minulta on mennyt perintään on heti tippuneet 7,5 %iin.Maksuohjelmasta pitää silloin kyllä pitää kiinni muuten koko summa menee maksuun, tai pikku hiljaa uo:hon

      • KiaRio_RS

        Juuri näin! Varmistin myös perintätoimistolta heidän kulunsa. Ainoastaan kertamaksu. Ei miitän erämaksuja.


      • marttikahtiasaari
        KiaRio_RS kirjoitti:

        Juuri näin! Varmistin myös perintätoimistolta heidän kulunsa. Ainoastaan kertamaksu. Ei miitän erämaksuja.

        Paljonko sulla on kulutusluotto ja paljonko perintätoimisto ottaa kertamaksuna? Onko se jo siellä perinnässä ?


      • marttikahtiasaari kirjoitti:

        Paljonko sulla on kulutusluotto ja paljonko perintätoimisto ottaa kertamaksuna? Onko se jo siellä perinnässä ?

        Lainaa on varmaa noin 9500e. Perintätoimisto ottaa 50 euroa kuluja tän konoisesta lainasta. Kysyin. Ei ole vielä perinnässä koko laina. Tuli vasta ukaasi sieltä että maksa eräsi, jos et maksa niin koko laina siirtyy perintään. No en maksa, koska haluan lainan juuri perintään ja koron pienemmäksi.


      • KiaRio_RS kirjoitti:

        Lainaa on varmaa noin 9500e. Perintätoimisto ottaa 50 euroa kuluja tän konoisesta lainasta. Kysyin. Ei ole vielä perinnässä koko laina. Tuli vasta ukaasi sieltä että maksa eräsi, jos et maksa niin koko laina siirtyy perintään. No en maksa, koska haluan lainan juuri perintään ja koron pienemmäksi.

        Toi 50 Euro on siis maksusopimuksesta. Jos tulee karhukirbeitä nii ne maksaa eriksee lain mukaisesti määrätyt summat.


      • 349076
        KiaRio_RS kirjoitti:

        Toi 50 Euro on siis maksusopimuksesta. Jos tulee karhukirbeitä nii ne maksaa eriksee lain mukaisesti määrätyt summat.

        Just joo, en kyllä usko että perintätoimisto tyytyy 50e tuon kokoisessa potissa! Luulen että sopimus maksaa 50 ja sitten sovituissa erissä on oma kulunsa?

        Joku jolla on tästä oikeaa kokemusta niin voisi valaista lisää, voin olla kyllä väärässäkin mutta ei tuolla 50e kuluilla mitään pisnestä perintätoimisto tee?


      • jarrkoilo

        "Kaikkiaan yhdestä velasta saa peira kuluja pääoman suuruuden mukaisesti seuraavanlaisesti:

        60 euroa, jos saatavan pääoma on enintään 100 euroa
        120 euroa, jos saatavan pääoma on yli 100 euroa, mutta enintään 1000 euroa
        210 euroa, jos saatavan pääoma on yli 1 000 euroa
        51 euroa, jos velka on suoraan ulosottokelpoinen

        Näiden kulujen ylittäminen on mahdollista vain erityisperusteilla, esimerkiksi velallinen on vaikeasti tavoittavissa ja perintä vaikeutuu huomattavasti."

        210e voi olla kaikkinensa, samoin tuo viimeinen kapple on aika ympäripyöreä, kuka määrää milloin velallinen on vaikeasti tavoitettava?

        Ja huom, jos perintätoimisto laittaa erän kireenä niin siitä saa periä myös kulut!


    • Jgbfgf

      Jo 8% on älyttömän korkea korko. Ylipäätään kaikki tekstisi viittaa siihen, että olet täysin pihalla raha-asioista ja sinä haluat ostella kaikenlaisia typeriä leluja, vaikka sinulla ei niihin olisi varaa. Oikeasti, jos johonkin hauskaan, mutta turhaan ei ole varaa, ei sitä vain pidä hankkia. Yksin hailee siitä haluatko sen tai onko muilla sellainen, sitä vain ei pidä silloin ostaa.

    • Nyt siirtyi koko laina perintään. Eka maksjvaatimus tuli. Sain sovittua maksusta 48 kk maksusuunnitelman. Maksoi 50 euroa. Ei siirry käräjille jos noudatan suunnitelmaa. Noin 5,5 kk kuluttua korko putoaa 30 prosentista 7,5 een.

      • 31585

        Miten pitkään oli maksamatta alkuperäiselle velkojalle, menikö luottotiedot? Paljo oli alkuperäinen kk-erä?

        ps. Ainakin intrum justitia perii 8e/lasku kuudennesta erästä alaken..

        "Maksusuunnitelmasta veloitamme Perintälain 10a §:n mukaisesti 30,00 euroa ja kuudennesta erästä alkaen veloitamme 8 euroa erältä (Perintälain 10a § 4. kohdan 2. momentti)."


      • 31585 kirjoitti:

        Miten pitkään oli maksamatta alkuperäiselle velkojalle, menikö luottotiedot? Paljo oli alkuperäinen kk-erä?

        ps. Ainakin intrum justitia perii 8e/lasku kuudennesta erästä alaken..

        "Maksusuunnitelmasta veloitamme Perintälain 10a §:n mukaisesti 30,00 euroa ja kuudennesta erästä alkaen veloitamme 8 euroa erältä (Perintälain 10a § 4. kohdan 2. momentti)."

        Laina erä oli Maksamatta noin 6-7 viikkoa kunnes tuli perinnästä kirje.
        Luottotiedot ei mennyt.

        Kyseessä oli 10000 euron laina. Alkuperäinen maksuohjelma oli 60 kk X 318 euroa = 19000e.
        Nyt maksan perintään 48 X 245 euroa = 11760 euroa.

        Eli säästän yli 7000 euroa!!!


      • Niin lainaa olin ehtinyt lyhentää väjän alle 800 e.


      • Tiedostakiitollinen

        Heippa KiaRio_RS!Mikä perintätoimisto sinulla on tuossa maksusopimuksessasi?Ja saitko sieltä hyvää palvelua?Itsellä menossa laina perintään, pelottaa niin vietävästi...Miten luottomerkintöjen laita on kun minulla käsitys, että ei tule kun perinnän kanssa tekee sopimuksen?Saisivat siis laittaa, mutta yleensä eivät sitä tee.


      • Entajua
        KiaRio_RS kirjoitti:

        Laina erä oli Maksamatta noin 6-7 viikkoa kunnes tuli perinnästä kirje.
        Luottotiedot ei mennyt.

        Kyseessä oli 10000 euron laina. Alkuperäinen maksuohjelma oli 60 kk X 318 euroa = 19000e.
        Nyt maksan perintään 48 X 245 euroa = 11760 euroa.

        Eli säästän yli 7000 euroa!!!

        Kuulostaa kyllä todella oudolta ja itse asiasssa edesvastuuttomalta että minkäänlaista merkintää luottotietoihin ei tulisi. Niiden luottotietojenhan on tarkoitus olla luotettava indikaattori siitä miten olet hoitanut raha-asiasi. Juuri senhän takia ne lähes aina tarkistetaan kun ollaan myöntöämässä lainaa, tekemässä osamaksusopimuksia, tekemässä vuokrasopimusta etc.

        Eli nyt voisit periaattessa hakea vaikka heti toiset 10 000 euroa lainaa eikä millään lainaajalla olisi mitään mahdollisuutta tietää että entistenkin maksaminen on vaivalloista.

        Tuohon pitäisi kyllä saada lakimuutos jos tosiaan on noin noissa tapaukissa ei maksuhäiriömerkintään tule.


      • abckissac1
        KiaRio_RS kirjoitti:

        Laina erä oli Maksamatta noin 6-7 viikkoa kunnes tuli perinnästä kirje.
        Luottotiedot ei mennyt.

        Kyseessä oli 10000 euron laina. Alkuperäinen maksuohjelma oli 60 kk X 318 euroa = 19000e.
        Nyt maksan perintään 48 X 245 euroa = 11760 euroa.

        Eli säästän yli 7000 euroa!!!

        Saanko kysyä mistä tuo sun laina on alunperin ? Onpas lanaajalla käynyt melkoinen töppäys tuon maksuhäiriön kanssa, ellei sitten vielä tule jossain vaiheessa.

        Miten tämäkin sitten tulkiteen..

        "Velkojan ilmoittamat maksuhäiriötiedot saadaan ilmoittaa rekisterinpitäjälle ja tallettaa luottotietorekisteriin, jos maksu on viivästynyt vähintään 60 päivää alkuperäisestä eräpäivästä, jolleivät velallinen ja velkoja ole tehneet alkuperäisen eräpäivän jälkeen uutta maksusopimusta"

        Tulkitaanko niin että olet edelleen alkuperäiselle velkojalle velkaa mutta perintätoimisto perii sitä, eli aika juoksee koko ajan ja kyllä se makuhäiriö sieltä tulee. Jos et ole enää tuolle velkojalle velkaa niin sittenhän perintätoimisto on ostanut velkojalta sun velan, tässä tapauskessa häiriötä ei ainakaan tule.


    • matiia

      eikös viivästyskorko ole yleisesti 8%/pv ajalata eräpäivä-laskun maksupäivä, lasketaan kaavalla pääoma*(8^X)/100

      • hjrthgthjyj

        Laske ensin paljonko viivästyskorko tekee vuodessa. Jaa tulos 360:llä ja kerro sen jälkeen viivästyspäivien määrällä. Esim. velkasumman ollessa 200 euroa ja velan ollessa kaksi viikkoa myöhässä:

        200 * 0,075 / 360 * 14 = 0,58

        Viivästyskorko on nykyisin muuten 7,5 prosenttia vuodessa.


    • Laina on alun perin resurs bankin. Nyt lindorffilla.perinnässä. Palvelu ollut tosi ystävällistä.
      Maksuhäiriötä ei tule jos noudatan sopimustamme. Edellyttää aina oikeudenpäätöstä tuo maksuhäriömerkintä. Tota kulutusluoton merkintääkään ei tule kun velasta on sovittu 60 päivän sisään.

      Joskus mulla ollut yksi lehtilasku 7 vuotta maksamatta. Ja yks hobbyhallin dvd-soitin maksu perinnässä yli 5 vuotta hammaslääkärimaksu 5 vuotta perinnässä, mitään maksuhäiriöitä ei tullut.

      • perintäri

        Kuka hyötyy maksuhäiriömerkinnän laittamisesta. Ei ainakaan lainanantaja, parempi laittaa perintään ja katsoa maksaako lainanottaja kiltisti. Lainanantaja laittaa oman luottokiellon lainanottajalle, mutta ajattelee että lainatkoon muilta jos huvittaa. Palstalla on jokin ihmeellinen lynkkausmieli että maksuhäiriömerkintä kuuluu laittaa jos ei maksa heti lainasoppareiden mukaan. Pikavipit ja muut korkeakorkoiset luotot ovat bisnestä ei muuta, ja kyllä nuo pikavippikeisarit saavat ihan kivasti voittoa vaikka osa menee perinnän kautta.


      • edfjgfjjgj
        perintäri kirjoitti:

        Kuka hyötyy maksuhäiriömerkinnän laittamisesta. Ei ainakaan lainanantaja, parempi laittaa perintään ja katsoa maksaako lainanottaja kiltisti. Lainanantaja laittaa oman luottokiellon lainanottajalle, mutta ajattelee että lainatkoon muilta jos huvittaa. Palstalla on jokin ihmeellinen lynkkausmieli että maksuhäiriömerkintä kuuluu laittaa jos ei maksa heti lainasoppareiden mukaan. Pikavipit ja muut korkeakorkoiset luotot ovat bisnestä ei muuta, ja kyllä nuo pikavippikeisarit saavat ihan kivasti voittoa vaikka osa menee perinnän kautta.

        Jos lainanantaja olisi tiukka ja laittaisi helposti maksuhäiriömerkinnän, huhu kiirisi asiakkaiden keskuudessa ja nämä maksaisivat ensimmäisenä ao. puljun velat pois maksuhäiriömerkinnän pelossa tai välttäisivät kyseistä paikkaa kokonaan


      • 1012

        Kannattavampaa se on olla laittamatta, koska sit velallinen voi ottaa muualta velkaa ja kuitata saatavansa. Vahinko kiertämään ja kilpailijoiden ongelmaksi.


      • jdjvjggjgj

        Jos firmalla olisi tapana laittaa helposti maksuhäiriömerkintä, sen asiakkaille tulisi kiire löytää rahat jostain, käytännössä kai joltain kilpailijalta, joka jäisi sitten nuolemaan näppejään.


    • herranjestas

      Huh mitä hulluja ja vastuuttomia palstalla onkaan...

    • Mitä vastuutonta tässä on, jos haluan säästää korkokuluja 7000 euroa? Itse miellän toiminnan taloussuunnitteluksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4934
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3237
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1385
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      180
      1216
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      64
      897
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      868
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      847
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      718
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe