CO2 päästöt mitataan g/km??

Ede100v

No kertokaas nyt minne se Co2 häviää. Ruuhka-aikana sitähän pitäisi leijua kilokaupalla katujen tienoilla. Lyhyellä matkalla yksi auto voisi päästää 10 g kaasua. Se kun kerrotaan vaikka 1000 autolla puolen tunnin ajan, pitäisi CO2 ta leijua 10 kg tien varrella.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • silkkaa.oletusta

      Päästöt on silkkaa oletusta, ei perustu mihinkään tosiasiaan, aivan kuten harkintaverotus, pahempaa vaan.

      • anti_kemisti

        Koko juttu on vihreiden ja vasemmiston keksintöä, ei mistään voi syntyä tuollaista ainetta.


    • Vihervasemmistopiru

      No siinähän se leijuu kunnes tuuli vie. Voit uskoa että sitä on kilokaupalla katujen varsilla mutta ainakaan minun pakistani ei löydy mittaria jolla sen pystyisi havaitsemaan. Vaikka sitä onkin paljon, ei sen pitoisuus siinä kadulla niin isoksi nouse, että se aiheuttaisi kovin vakavia ongelmia esimerkiksi hengittämiselle. Ongelma tulee siitä, kun se sekoittuu ilmaan ja nousee siitä maanrajasta ylemmäs. Se pihkura kun säilyy ilmakehässä kovinkin hyvin eikä hajoa esimerkiksi auringonvalon vaikutuksesta. Sen lisäksi sillä on tämä kasvihuoneilmiöksi kutsuttu ärsyttävä taipumus heijastaa avaruuteen karkaavaa lämpöä takaisin maahan, sen oletetaan olevan tärkein maan lämpötilaa säätelevä aine. Käytännössä se vaikutus näkyy omituisina, voimakkainan tai poikkeavina sääilmiöinä, esimerkiksi siten, että jouluna ja juhannuksena on ihan samanlainen sää, kuten 2013-2014 oli.

      Eikä se oikein häviä millään muulla tavalla kuin sillä, että joku kasvi keksii napata sen yhteyttämistarpeitaan varten, ja valmistaa siitä esimerkiksi laadukasta mäntyä.

      Mutta ihan turhaanhan minä tuonkin kirjoitin. Kysymyksestä jo huomaa, oletko tarpeeksi viisas ymmärtämään pointtia. Jotenkin toivon että Darwin hoitaisi tämän ongelman ja mielellään nopeasti.

      • ede100v

        Eli osaat sanoa vaan että se menee "tuulen mukana" taivaalle. Et kuitenkaan pysty selittämään tätä painoaspektia vakuuttavasti, valitettavasti. Jokainen suomalainen tietää mikä on yhteyttämisen tärkein tuotos, paitsi nähtävästi sinä. Neeext..


      • res.kulj.au

        Aika harvalla meistä on mittari, jolla pystyy havaitsemaan jonkun aineen määrän, kun sen pitoisuus mitataan miljoonasosissa.
        Tutummin hilidioksidin osuuden voisi ilmaista prosentuaalisesti, 0,038%, josta ihminen tuottaa n. 3%, eli ihmisen osuus tuosta elämälle välttämättömästä kaasusta on 0,00114%. Tuo on se osa, johon ihminen pystyy ehkä jollain tavalla vaikuttamaan, se kaikki loppu 0,03686% tulee luonnosta itsestään, eikä siihen ihminen pysty mitenkään vaikuttamaan.

        Jos joku ihan tosissaan uskoo, että vesihöyryn kanssa samat fysikaaliset ominaisuudet omaavan kaasun pitoisuuden lisääntyminen 0,00114% aiheuttaisi lämpenemistä, niin tulkoon uskossaan autuaaksi.

        Kukaan vakavasti otettava henkilö ei ole koskaan väittänyt, että hiilidioksidi olisi tärkein maan lämpötilaa säätelevä aine.
        Myöskään mitkään sään ääri-ilmiöt ei ole lisääntyneet, ainakaan IPCC AR5 raportin mukaan.

        Ehkä sinun tulisi tutustua vaikka ihan ensiksi siihen IPCC uusimpaan raporttiin.


    • Kasvioppia

      CO2, vesi ja auringonvaloenergia ovat vihreiden kasvien kasvun raaka-aineet. Hienolta nimeltään reaktio on yhteyttäminen. Siispä CO2 menee kasvien kasvuun. Lisäksi CO2:ta liukenee veteen, siis uppoaa vaikka meriin.

      Jos poltetaan biopolttoainetta, muodostuvan CO2:n katsotaan imeytyvän pois ilmakehästä kun niitetyn tai kaadetun sadon tilalle kasvaa uusi kasvusto. Tällöin ilmakehän CO2 pitoisuus ei nouse.

      Jos poltetaan fossilista polttoainetta (öljyä, maakaasua, kivihiiltä), muodostuva CO2 on ylimääräistä ilmakehään, koska uutta öljyä, maakaasua tai kivihiiltä ei enää muodostu. Tämä ylimääräinen CO2 sitten nostaa ilmakehän CO2-pitoisuutta, joka tunnettujen teorioiden mukaan kiihdyttää kasvihuoneilmiöksi kutsuttua ilmaston lämpenemistä.

      Tosiasiassa kasvit eivät kasvaessaan osaa erotella ottavatko ne ilmakehästä biopolttoaineen vai fossiilisen polttoaineen polttamisen tuottamaa CO2:ta, mutta laskennallisesti voidaan kyllä katsoa että biopolttoaineen poltossa syntyneen CO2:n määrä menee takaisin kasveihin.

      • evokymppi

        Jotenkin noin.
        Sitä mietin että mitenkä se öljyn ja kaasun muodostuminen on näin yhtäkkiä loppunut? Vai olisiko näin että ihmiselo on sittenkin niin lyhyt verrattuna öljyn syntymiseen kuluvaan aikaan että sitä ei tapahdu kun sitä ei näe? Sama juttu homo sapiensin evoluution kanssa. Olisi kiva nähdä miltä näytämme parin tuhannen vuoden päästä, sikälimikäli eivät pommita sitä ennen meitä sukupuuttoon ydinaseilla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2834
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      527
      2676
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1865
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1817
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1738
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1302
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      89
      1135
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      60
      1119
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1102
    Aihe