Pimeät kylät, kysely

kalluppisuuntautunu

Miten säkkipimeät tiet kaava-alueen ulkopuolella tulevat vaikuttamaan sinun ja perheesi elämään? Syksyllä valot syttyvät vain kaava-alueelle.

Jatkokysymys päättyvien pihakatujen varrella asuville. Miten elämäsi hankaloituisi, jos ne 3-5 valaisinpylvästä pimennettäisiin lopullisesti sieltä puskien seasta.

Tämä on siis kysely.

19

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EIKIINNOSTAYHTÄÄ

      EVVK

      • kalluppisuuntautunu

        Vastauksista päätellen tämä on yleinen kanta. Eli valot pois vaan. Ketään ei oikeasti kiinnosta. Tämähän voi olla tärkeysjärjestyksenkin edelle menevä peruste.


    • aloittaja__

      Asia ehkei auennut. Teknisessä lautakunnassa on tehty päätös pimentää myös yleiset tiet yksityisteiden lisäksi syksyllä. Toisin sanoen valot eivät syty kesäsammutuksen jälkeen enää. Tievalot siis häviävät kaikkialta kaava-alueen ulkopuolella. Hienoa on, mikäli asialla ei ole mitään merkitystä. Minusta askelia otetaan kuitenkin taaksepäin noin 40 vuotta tässä asiassa. Jo tehtyä ja saavutettua ei kyetä pitämään yllä, koska vaihtoehtona olisi siirtyminen öljyväritauluista taidevalokuviin.

    • vätyysten_valtakunta

      Lapset kulkee kouluun liukkaita, kapeita, vaarallisia teitä. Ja nyt vielä valaisemattomia. Hyvä Ylöjärvi, osaavat päättäjät, lupaatteko ottaa vastuun lastemme terveydestä ? No ette tietenkään, ei teillä ole munaa, pelkkiä vätyksiä, suoranaisia kumileimasimia ilman visioita.

    • bemaridemari

      Ylöjärvi on yli 1300 km2 alue. Ei tuollaista aluetta näe mitenkään vaikka kiipeäisi kaupungintalon katolle. Mitä varten pitäisi verovaroja syytää aleelle jota ei edes näe?

    • totuudentorvi125

      Moni koululainen pääsee takaisin taksikyyditettäväksi. Taksiyrittäjän palkkiolla valot voitaisiin tuplata.

    • ymmällään

      Koulukuljetukset järjestetään perusopetuslain 32 §:n mukaisin perustein. Koulukuljetus myönnetään, mikäli koulumatkan pituus on 1.–2. luokkalaisilla yli kolme kilometriä ja 3.–9. luokkalaisilla yli viisi kilometriä. Koulukuljetus myönnetään myös hakemuksesta lukuvuosittain oppilaan lähikouluun ottaen huomioon koulumatkan pituus, vaarallisuus, rasittavuus ja vaikeus oppilaan ikä huomioiden.

      Valaistuksen häviäminen tarkoittaa vaarallisuusmomentin astumista voimaan. Esimerkillistä säästämistä. Sadan euron sähkölasku vaihdetaan kymppitonnin taksimatkoihin.

      • ymmällään

        Lisään vielä, jotta niitä hakemuksia kannattaisi tehdä hyvissä ajoin.


    • Kuutamohullu

      Pimeys on aivan mahtava asia. Tähtitaivas ja kuutamo näkyvät ihan eri tavalla.
      Heijastinliivit päälle, ja taskulamppu käteen, jos liikkuminen pelottaa.

      • kauhistunu2

        Jätetään nimimerkistäsi tuo kuutamo pois niin ollaan oikeilla jäljillä. Ne vähät valot mitä on asennettu liittyvät koululaisten turvallisuuteen. Sijoittelutoiveet ovat tulleet kouluilta. Kukaan ei ole esittänyt valoja asennettavaksi muusta syystä. Niistä tulee ainakin minulla levoton olo.


      • Kuutamohulllu

        Et tainnut kauhistunu2 ymmärtää ketjun aloittajan kysymystä? Viestissään hän ystävällisesti tiedusteli ihmisten suhtautumista valaistuksen vähentämiseen. Kerroin oman mielipiteeni, ja sinä aloit nimittelemään minua hulluksi.
        Olen edelleen samaa mieltä, eikä sinun kakaroidesi turvallisuus edelleenkään liikuta minua pätkääkään.


    • sähkölaitos

      Käsittääkseni valot palavat jos maksaa sähkölaskun, eli tiehoitokunnat voivat kerätä rahaa sen verran että muutama lamppu palaa

      • arkirealisti

        Käsittääkseni kukaan ei huoli saavutettua etua itselleen riesaksi, koska kyse on nyt verovarojen kohdentamisesta väärässä tärkeysjärjestyksessä. Ovatko öljyvärein feikatut taidevalokuvat tärkeämpiä? Entä onko päättyviä pihakatuja tärkeämpi valaista verovaroin kuin sora- ja linjuriliikenteen käyttämiä väyliä, joita pitkin kouluille kuljetaan? Tässä kommunistihallinto vain näyttää viimeisillä hengenvedoillaan mistä kana kusee.

        Kun tärkeysjärjestys on kohdallaan niin katsotaan sitten.


    • alkuperäinenhuihai

      Huoleton on hevoseton poika. Eli ei valoja ei huolia valoista. Lapset voi kyyditä taksilla kuten ennen valoja.

      • trollaaja8876

        Kannattaa lukea tämänpäiväinen Ylöjärven Uutiset. Sielläkin trollataan.


    • samalleviivalle

      Nyt olisi varmaan hyvä miettiä mitkä asiat kuuluvat lakimääräisesti kuntien järjestettäväksi, ja sitten JOS rahaa jää miettiä mitä muuta voidaan kustantaa verovaroin, eli JOS rahaa jää niin miettiä vapaaehtoisten toimien tärkeysjärjestys, en usko että tämä valaistus asia on listan kärkipäässä?

      • arkirealisti

        Eli esimerkiksi päättyvät pihakadut. Onko jossain laissa, että päättyville pihakaduille pitää järjestää valot? Pihakaduilla on muutaman talon yhteisö, joitten pihat valaistaan verovaroin.

        Onko säästämisen tärkeysjärjestys jotenkin pois suljettu päätöksenteossa?


      • edelline

        Niin. Päättyvillä pihakaduilla on 2500 valaisinta. Ne ovat vanhoja 125W elohopealamppuvalaisimia. Yleensä tiheissä puskissa. Noitten paapomisessako on nykyisen politiikan kyvykkyys kirkkaimmillaan esillä?


    • arjensankari226778

      Yleisiä teitä käyttävät vieraspaikkakuntalaisetkin. Miten voidaan kuvitella, että yleisten teiden valaistus hoidettaisiin talkooperiaatteella?
      Tässä on tulossa kunta kuntaan. Jotenkin pitää verotuksessa asia huomioida. Eli kaava-alueen verotusta tulisi nostaa ja maalaiskunnan verotusta laskea. Mikä ei ole oikeus ja kohtuus ei voi olla lakikaan. Näinhän tuo lakikirja alkaa. Pannaanpa Sipilälle pohdittavaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1555
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1045
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe