Mekonomen, Autokorjaamo Aalto, Virkatie 5, Vantaa

onnetonasiakas

Korjaamolle annettiin tehtäväksi selvittää jo aika kuluneen ja vanhan auton moottorin vika, että kuinka kalliiksi tulisi korjata, koska ei kannata jos korjaus maksa enemmän kuin auton arvo. Luulin että he ymmärtäisivät tästä että tarkoitan koko moottoria ja heidän asianmukaisesti ja ammattitaidolla tarkistavansa koko moottorin ennen hinta-arviota. Minulla kun ei ole paljoa kokemusta autokorjaamoista tai en tiedä auton moottorin osista mitään, niin uskoin heidän tietävän.

Hinta-arvioksi antoivat aika äkkiä 550 €. Olimme toki yllättyneitä hinnasta ja nopeudesta joten kysyimmekin että silläkö pakokaasut (ja tarkoitimme tietenkin muutenkin moottori) tulee kuntoon. vastaus oli kyllä, joten he saivat luvan korjata sekä saivat korjattavaakseen muita auton tarvitsemia huoltoja.

Yllätys oli iso kun saavuin hakemaan autoa ja heti alkuun aika ärsyyntyneen oloinen asiakaspalvelija alkaa puhumaan kuinka autossa on niin paljon vikaa ja että sitä ja tätä on vielä korjattavaa ja hinnaksi tulisi vielä yli 1500 €. Olimme siis kyselleet muiltakin huoltamoilta soitellessamme hintaa vian etsintään että mikähän autossa olisi vailla ja tämä huoltamo ei ollut osannut edes auton nähdessään etsiä vikoja jotka toiset olivat jo puhelimessa arvioineet olevan mahdollisia!

Ihmettelin mielessäni hänen käytöstään ja sanoin ääneen vain että no pakko kait se on nyt korjata loppuun. Asiakaspalvelija ei oikein virkannut siihen mitään. Auto ei ollut vielä valmis. Minulle ei sanottu että mitä he vielä tekevät tai että kauanko menee. Sain odotella aikas kauan kun tämä asiakaspalvelija hommaa koneellaan jotakin ja hän välillä jotain auton moottorista selittää niin kuin tietäisin mistä hän puhuu.

Tässä vaiheessa tunnen oloni jo aika epämukavaksi, koska asiakaspalvelija vaikuttaa jo aika vihamieliseltä kohtaani.

Myöhemmin odotellessa selvisi että he vielä tarkastavat autosta suuttimien kuntoa. Ihmettelen miksi vikaa e etsitty alkuperäiseen hinta-arvioon niin kuin olisi pitänyt. Hän alkaa syyttämään minua vain siitä että ei saanut hoitaa asioita minun kanssani vaan siskoni, jonka huoleksi olin asian jättänyt koska itse käyn töissä ja sisko ei, joten hänellä on aikaa hoitaa tällaisia asioita. Asiakaspalvelija vain syyttää meitä koko ajan siitä että kommunikointi ei ole sujunut koska joutui hoitamaan asioita kahden ihmisen kanssa, mutta ei ollenkaan ota kantaan siihen miksi auton vikaa ei etsitty kunnolla. Minä en tehnyt mitään muuta kuin toin auton ja hain auton, joten mielestäni hän ei ole ollut kuin sisareni kanssa tekemisissä, mutta tämä kaikuu kuuroille korville. Hän korottaa ääntään ja alkaa käyttäytyä mielestäni jopa uhkaavasti. Hän myös sanoo että ei edes aikonut laskuttaa suuttimien tutkimista.

Haluan vain pois tilanteesta joten yritän olla mahdollisimman rauhallisesti ja otan laskun vastaan, joka ylittää hintakaton josta sovimme ja sekä laskulta löytyy laskutettuna tämä suuttimien tutkiminen vaikka juuri sanoi ettei laskuta siitä.

Yritän jälkeen päin neuvotella hinnasta vaikkakin aika vihaisen kuuloisesti, koska olinkin hyvin vihainen, mutta sana vain lisää syytöksiä ja saman toistamista ja he eivät myönnä tehneensä mitään väärin vaikka kuluttajaviraston sivuilla lukee:


Palvelussa on virhe silloin, kun

työtä ei ole tehty ammattitaitoisesti ja huolellisesti. Ammattitaitoon kuuluu esimerkiksi se, että yritys kykenee paikallistamaan vian ja sen perusteella tarjoamaan sopivan palvelun vian korjaamiseksi. Yrityksen on myös osattava valita tarkoituksenmukainen työtapa ja osattava päättää, kannattaako korjata viallinen osa vai vaihtaa se uuteen.
Huolellisuutta on sekin, että kotikäynnillä on mukana oikeat välineet vian paikallistamiseen ja korjaukseen. Huolellisuuteen kuuluu myös tietojen kysyminen tilaajalta työn kannalta merkityksellisistä asioista etukäteen ja sen varmistaminen, että korjaus on onnistunut.

kuluttajan etua ei ole otettu tarpeeksi huomioon. Kuluttajan edun huomioon ottaminen tarkoittaa esimerkiksi sitä, että yrittäjän on vältettävä aiheuttamasta kuluttajalle tarpeettomia kustannuksia.


Nämä eivät käy mielestäni mitenkään yhteen saamani palvelun kanssa. He sanoivat vain että voin viedä jutun oikeuteen asti jos haluan ja taas syyttelevät vain siitä että minä en ole kuunnellut mitä he sanovat.

Siskoni yrittii ottaa asian hoidettavakseen, koska minä joudun päivällä olemaan töissä, mutta huoltamo ei vastaa hänen puheluihinsa tai soittopyyntöihinsä. Soitan itse koska heillä ei ollut vieläkään numeroani niin he vastaavat.

Auto alkoi korjaamokäyntiä seuraavana päivänä vuotamaan polttoainetta ja he kuulemma voisivat sen korjata, mutta minulla pitäisi sekin maksaa heille hinauksineen. Virhe on heidän joten mielestäni minulla ei tarvi maksaa kuin heidän asentamansa osat. Asiakaspalvelija löi luurin korvaani. Ja minä kun olin niin ylpeä itsestäni etten edes huutanut hänelle vaikka mieli olisi kyllä tehnyt.

Loput arvostelusta löytyy:
http://www.korjaamovertailu.fi/korjaamo/autokorjaamo-aalto/

3

328

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vittuuntunutasiakas

      Surkea paikka. Autoni oli vaihdelaatikon tarkistuksessa. Avasivat sen ja vaihtoivat laakerit. Sen jälkeen kaikki vaihteet takersivat. En meinannut saada pakkia päälle kun lähdin pihasta. Myöhemmin asiaa selvittäessäni korjaamolla, paikan omistaja tosiaan oli silloinkin kovin hermostuneen ja vihamielisen oloinen. Ei mitään jakoa, että olisivat myöntäneet ryssineen koko asian. Liekkö vääränkokoiset laakerit, koska niitä ei meinannut löytyä alkuun oikein mistään.

    • vittuuntunutasiakas

      Niin. Ja nyt tuo yrittäjä pitää Mekonomen Airporttia Veromiehenkylässä. Et sinne vaan.

    • Pois

      Tässä ilmenee se mikä vitsaus autojen korjaus voi olla. Korjaamolle. Olihan auto joku Rellu tai fiiatti, josta olisi pitänyt tehdä hyvä alle viidellä sadalla, siis jotain mitä se ei ollut uutenakaan.
      Jos arvo on siis alle sen 1500. Olihan moottoria kulutettu (so. laiminlyöty) asianmukaisesti ennen huoltoa? Onhan pakko ajaa jollei ylläpitoon ole varaa tai varauduttu?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      164
      2783
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2011
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1816
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe