Kuuskymppisen aineenvaihdunta

eloilas

Täytän tänä vuonna kuusikymmentä ja olen miettinyt jämähtääkö naisen vartalo hedelmällisen iän mentyä tähän samaan pullukkana oloon ikuisesti. Mitään ei tapahdu vaikka kuinka liikut ja syöt säännöllisesti ja hoitajan työnikin on liikkuvaa. Paino ei tipu, lihakset ei kasva eikä vahvistu, vartalo eikun vain löllöttää. En etsi missin mittoja mutta toivoisin olevani normaalivartaloinen, liikkuvainen ja aktiivinen kuusikymppinen. Olen alkanut uskoa että naisella kuukautiskiertojen lakattua aineenvaihduntaa lakkaa kokonaan. Tunnen itseni välillä jauhosäkiksi, pieni pyöreä pullukka nainen jonka iho on reisistä ja takapuolesta kovaa ja muhkuraista, vatsasta pehmeän hyllyvää ja käsivarret tuntuvat koko ajan lyhentyvän. Näitä mietin eläkkeelle pääsyä odotellessa.

40

617

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Psykoterapeutitar

      Jostain luin, että neljäkymppisen on turha kuvitella enää olevansa nuori, mutta kuusikymppisellä se taitaa lapsuus lähestyä. Lapsetkin ovat tietyn ikäisinä tietyn muotoisia. Joitakin eroja voi olla, mutta noin yleensä. Se on varmaan sillälailla, että se mikä on tullut, niin jää teki mitä hyvänsä.
      Katselin tänään kaupassa ihmisiä ja heidän ostoksiaan noin sivusilmällä ja ajattelin, että läski on kuitenkin parempi, kun kärryllinen salaattiaineksia ja tiukan pepun lisäksi tiukat kurtut otsalla. Ne laihat kun ovat jotenkin niinkuin elämän kovettamia noin muutenkin. Ovat useimmin kiukkuisen näköisiä. Voi oikein kuvitella kuinka tiukasti katsoen ja sormeaan heristäen vaahtoavat, että salaattia sinun syömän pitää, ettet liian leppoisalta näytä.

    • Minijamaskara

      Olen ikäisesi eikä mikään ole jämähtänyt. Hypin tramboliinilla illansuussa sukulaiskylässä pikkupojan kanssa, kaikilla oli hauskaa kun tätsykkä sai oikein kunnolla vauhtia ja otti sitä kyllä itsekin vähän varovaisemmin.

      Juotko aloittaja tarpeeksi nesteitä per päivä? Syötkö varmasti vain terveellisesti ravintorikasta ruokaa ja riittävästi kuituja? Olethan jättänyt kaiken turhan mössön pois ruokavaliostasi? Liikuthan säännöllisesti ja monipuolisesti? Em. lisäksi elimistö kannattaa puhdistaa joko ihan oikealla paastolla tai ns. sellaisella eli Detox-kuurilla. Laihtumista ei tapahdu ellei aineenvaihdunta toimi, joten etsi itsellesi sopivat konstit sen toimeen panemiseksi.

      Itse jätin noin kymmenen vuotta sitten pullat, kakut, keksit yms. valkoisella vehnäjauholla valmistetun. Limuja ja karkkeja en syö enkä myöskään minkäänlaisia alkoholijuomia, jotka sisältävät paljon kaloreja eikä niistä ole elimistöllesi mitään hyötyä, kerääntyvät vain kuona-aineiksi suolistoosi ja estävät normaalitoiminnan.

      Se on totta, että työtä ja ajatusta aihe tässä iässä vaatii, mutta on se palkitsevaakin, ei tunnu "jauhosäkiltä" eikä myöskään näytä siltä kun voi käyttää muunlaisia vaatteita kuin säkkimekkoja.

      • Ei pahalla. Haluan elää elämääni vahtimatta jokaista suupalaa tai hyppimällä trampoliinilla, mikä siinä jos sellaisesta pitää. Itse pidän yli kaiken pyöräilystä.
        Satunnaisia kalorien laskemisia lukuun ottamatta syön mitä haluan ja mikä maistuu. Jos paino alkaa nousta noin viisi kiloa pidän parin viikon kuurin lasken kalorit ja kaikki on taas hyvin. En tarvitse tehdä sitä edes yhtä kertaa vuodessa, en ole mikään suursyömäri.
        Tämä sopii minulle en vaadi muita tekemään samoin. Kroppa muuttuu iän myötä, teki mitä hyvänsä, hidastaa muutoksia toki voi.


      • Vaihyppimättä

        Sinäkin siis tykkäät trampoliinihypyistä. Heh.


    • iki.nainen

      Olen heti 70v. Pituudesta on lähtenyt monta senttiä. Massa siirtyy leveydeksi kun lyhenee. En silti ole ruma, oikeastaan nuoren näköinen ikäisekseni, lievä ylipaino on näillä kymmenillä etu. Turha haikailla samaa kroppaa kuin nelikymppisenä, kyllä tälläkin bodilla pärjää kun hyväksyy muutokset.

      • ei.maha.mittään

        Kyllä se on niinkuin aloittaja kertoi.
        Minä olen 70 M ja yrittänyt saada parin vuoden ajan viittä liikaa kiloa pois. Tuloksella, että kaksi on tullut lisää. Nyt siis pituus 169 (50 v sitten oli 171) ja paino 72. Kun ei painoa saa alemmas millään konstilla, kävin ostamassa kahdet uudet farkut, jotta levennyt perse ja pullistunut maha mahtuvat. Pitänee vanhat vaatteet lahjoittaa kirpparille ja huonoimmat sekajätteeseen.


      • tosikuinvesivesi

        Yli 70 vuotiaitten ei tarvitse laihduttaa, kohta laihdumme itsestään, oota vaan!


    • näinseonnähtävä

      Kyllähän se niin on, että naiset alkavat rupsahtaa jo heti rippikoulusta päästessään.
      Vanhetessa vain pahenee kaikki venymät ja ylimääräiset pullistukset kropassa.
      Kannattaisi hankkiutua hyviin naimisiin heti ripiltä päästessä ja tehdä kunnollinen avioehto, että tulevaisuus olisi edes jotenkin turvattu.
      Kuusikymppinen, sadan kilon keijukainen on armotta ulkona seurustelukuvioista.

      • Nikittömänä_privaattia

        No voi hyvät hyssykät, EI todellakaan pidä paikkansa. Myös pyöreitä naisia kosiskellaan ja kosintaan vielä 70- ja 80-vuotiainakin.
        Joku haluaa naida rahaa, joillekin ovat ihan toisenlaiset arvot tärkeitä.

        PS: Pirkko Mannolakin kosi Stubin isää karkauspäivänä, eikä saanut hamekangasta, vaan tulee avioitumaan uudelleen jo 70 vuotta täytettyään.
        Itsekin kosin samana päivänä ensimmäisen kerran elämässäni ihan vain leikkimielellä. En saanutkaan hamekangasta, vaan jouduin katumaan ja vähän kiemurtelemaan, etten loukkaisi ihan mukavaa miestä.


      • mene.itseesi

        Kuusikymppinen, sadan kilon keijukainen on armotta ulkona seurustelukuvioista.<<<
        Säälittää kuinka suuret luulot monilla miehillä on vetovoimastaan. Haaveilee rippikulutytöistä ressukka.
        Olen viimeiset 35 vuotta seurustellut ainoastaan paljon nuorempien miesten kanssa, ukkelit ovat sietämättömän täynnä itseään ilman mitään oikeaa syytä. Kaksi pitkää suhdetta on ollut nuorten miesten kanssa, itse tein lopun ensimmäisestä samasta syystä kuin Aira Samulin Ekestä. Nykyisessä suhteessa menee oikein hyvin.
        Olet "näinseonnähtävä" pahasti harhapoluilla luuloinesi.


      • luulettelet
        mene.itseesi kirjoitti:

        Kuusikymppinen, sadan kilon keijukainen on armotta ulkona seurustelukuvioista.<<<
        Säälittää kuinka suuret luulot monilla miehillä on vetovoimastaan. Haaveilee rippikulutytöistä ressukka.
        Olen viimeiset 35 vuotta seurustellut ainoastaan paljon nuorempien miesten kanssa, ukkelit ovat sietämättömän täynnä itseään ilman mitään oikeaa syytä. Kaksi pitkää suhdetta on ollut nuorten miesten kanssa, itse tein lopun ensimmäisestä samasta syystä kuin Aira Samulin Ekestä. Nykyisessä suhteessa menee oikein hyvin.
        Olet "näinseonnähtävä" pahasti harhapoluilla luuloinesi.

        Olet joutunut ylijäämäksi, oikeat miehet etsii nuorempaa.


      • usko.hyvällä
        luulettelet kirjoitti:

        Olet joutunut ylijäämäksi, oikeat miehet etsii nuorempaa.

        Ehkä mielikuvituksessasi kun kuvittelet saavasi rippikoulutytön. Itse kirjoitan elävästä elämästä, sinä haaveistasi.
        Harva mies on kuusikymppisenä tasavertainen naisen kanssa, seksin ja terveyden suhteen, nainen elää kauemmin, pakko ottaa nuorempi mies kun omanikäiset on kuolleet tai ovat muuten ulkona kaikesta.


    • reppuriika

      Voi hieman aineenvaihdunta hidastua, mutta kyllä se niin on että liikkumiseen pitää saada energiaa ja kyllä 60-kymppiselläkin aineet vaihtuu. Syy on yksinkertainen syöt enemmän kuin kulutat.

    • flegmaatti

      Eiköhän ikääntymisen myötä kaikkien perusaineenvaihduta heikkene. Fyysisellä aktiviteetillä on oma vaikutuksensa mutta perusasia on ja pysyy.
      Tässäkin asiassa luonnonlaihat läpipaskurit ovat parhaita asiantuntijoita, omasta mielestään.
      Heidän neuvonsa: Syö vähemmän kuin kulutat! Ajatella. Uskomaton viisaus!

      Olemme yksilöitä. Vaimoni piti painonsa sairastumiseensa saakka 52-vuotiseksi, 52kg:ssa. Yllättäen puhjenneen geneettisen sairauden kylkiäisenä hän sai lääkäriltä määräyksen nostaa painoa. Rouvallehan tämä sopi. Täytekeksejä, viinereitä yms. ja 160cm / 52kg lihoi 58kg:oon johon lääkärikin oli tyytyväinen. Jatkuvuuden laki osoitti voimansa ja painon nousu jatkui 60kg:oon.
      Sepostukseni sanoma pyrkii olemaan se, että toisille painon hallinta on helpompaa kuin toisille mutta kaikilla tapahtuu ikääntymisen myötä muutos kehossa ja kulutuksessa.
      Kuntoilun nimiin vannovienkin on myönnettävä, ettei 60 pysty samaan kuin 20:nen jos vartailukohdat ovat likimainkaan kohdallaan.

      Itselläni tuo hiipuminen näkyy lihaskatona. Painoni laskee 1kg/vuosi vauhtia ponnisteluista huolimatta ja rasvojen pysyessä ennallaan. Rasva% ja viskeraalirasvat ennallaan.

      Ps. Katsokaa esimerkiksi InBody720 tulosteen viskeraalirasvan suositusaluetta! Se on koilliseen suuntautuva, ovaali alue = ikääntyessä viskeraalirasvan suositusalue kasvaa!

      • Onpas sulla kaunis lause:
        Viskeraalirasvan suositusalue on koilliseen suuntautuva ovaali.
        Täytyypä gooklettaa.


    • akats

      Olen 169-senttinen (pituus ei ole pudonnut yhtään, ehkä syy on hyvä ryhti?) ja painoin tänä aamuna 63 kg. Paino on koko aikuisikäni ollut välillä 62-68, paitsi pari vuotta sitten laskin tiukemmin kaloreita ja jos olin syönyt yli ko. päivän kulutuksen niin lähdin ylimääräiselle iltakävelylle tai -pyöräilylle. Paino putosi ja oli minimissään muistaakseni 56,6 kg. Huomasin että se on liian vähän, 58-60 kg on minulle ihanne paino. Ikäni on 60 ylärajoilla ;-))
      Tämä talvi on mennyt turhan laiskasti, mutta toki siihen on syynsä. Tarkistan taas nyt keväällä syömisten ja liikunnan keskinäistä suhdetta ja pudotan pari-kolme kiloa, en enempää.
      Ai miten? Käytän aika-ajoin kalorilaskuri.fi -ohjelmaa, eli kirjaan ylös mitä syön ja miten paljon liikun ja tarkistan illalla miten meni. Helppo nakki himmata painoa joko ylös tai alas, tapeen mukaan. Monipuolisen liikunnan vuoksi kuntokin pysyy hyvänä, just tulin muuten 8 km:n iltalenkiltä. Aineenvaihdunnan vuoksi pitää myös muistaa juoda tarpeeksi. Lähinnä vettä!
      Kuntoilu & painonhallinta vaatii - valitettavasti - pitkää pinnaa ja päämäärätietoisuutta, mutta kuka tahansa voi onnistua vielä kuuskymppisenäkin. Tsemppiä vaan!

      • Voi-Pyhä-Pietari-joo

        Olet malliesimerkki ulkopuolelta tulleen aivopesun seurauksesta.


      • eimuuhunpysty

        Kuka haluaa vaivoiksee tupaukka, joka murjottaa ja odottaa et sitä hoivataan.


      • flegmaatti

        Olet luonnonoikku! Kaikkien muiden ihmisten selkänikamien välilevyjen nestepitoisuun pienenee ikääntyessä ja, lukumäärästä johtuen seuraus on väistämättä kokonaispituuden pieneneminen.
        Ilmiö ei ole riippuva ryhdistä! Mittaustilanne sitävastoin on. Kun aamulla, heti heräämisen jälkeen venyttää ja varmuuden vuoksi pitää painon hieman päkiöillä, niin saa mieleisiään tuloksia.


      • akats
        flegmaatti kirjoitti:

        Olet luonnonoikku! Kaikkien muiden ihmisten selkänikamien välilevyjen nestepitoisuun pienenee ikääntyessä ja, lukumäärästä johtuen seuraus on väistämättä kokonaispituuden pieneneminen.
        Ilmiö ei ole riippuva ryhdistä! Mittaustilanne sitävastoin on. Kun aamulla, heti heräämisen jälkeen venyttää ja varmuuden vuoksi pitää painon hieman päkiöillä, niin saa mieleisiään tuloksia.

        Joka ikinen fakta on tarkistettavissa mutta ihan sama mulle mitä kukakin ajattelee. Jos ei selkeät vinkit ja pikku ohjeet kiinnosta niin ool rait, minä en väännä pakosti mitään, en edes yritä.
        Tiedän että kyynikot täällä hallitsee, olette itse vissiin aivopestyjäkin. Minulla sentään toimii oma terve järki.


      • flegmaatti
        akats kirjoitti:

        Joka ikinen fakta on tarkistettavissa mutta ihan sama mulle mitä kukakin ajattelee. Jos ei selkeät vinkit ja pikku ohjeet kiinnosta niin ool rait, minä en väännä pakosti mitään, en edes yritä.
        Tiedän että kyynikot täällä hallitsee, olette itse vissiin aivopestyjäkin. Minulla sentään toimii oma terve järki.

        Miten ihannepainosi on määritetty? Millä välineellä kehon koostumus? Kenen toimesta?
        Paino yhden desimaalin tarkkuudella! Paljonko aikaa viimeiseen ateriaan tai nesteen nauttimiseen? Entä vessareisun ajankohta mittaukseen nähden?
        Tarkkuutesi vuoksi voisi odottaa selkeää ja luotettavaa tilastointia myös em. asioiden suhteen.


      • akats
        flegmaatti kirjoitti:

        Miten ihannepainosi on määritetty? Millä välineellä kehon koostumus? Kenen toimesta?
        Paino yhden desimaalin tarkkuudella! Paljonko aikaa viimeiseen ateriaan tai nesteen nauttimiseen? Entä vessareisun ajankohta mittaukseen nähden?
        Tarkkuutesi vuoksi voisi odottaa selkeää ja luotettavaa tilastointia myös em. asioiden suhteen.

        Miksi kyselet hölmöjä? Ei minuakaan suuremmin kiinnosta paljonko saat irti penkistä, kehosi koostumus eikä mikään muukaan.
        Pituudesta sen verran että mittaus on tehty terveyskeskuksessa. Verrokin kanssa oli aikoinaan 13 cm pituuseroa, nyt nafti 10. Eli jonkun ranka on mennyt enemmän kasaan kuin minun. Tai ehkä olen kasvanut sitten nuoruusvuosien?


      • flegmaatti
        akats kirjoitti:

        Miksi kyselet hölmöjä? Ei minuakaan suuremmin kiinnosta paljonko saat irti penkistä, kehosi koostumus eikä mikään muukaan.
        Pituudesta sen verran että mittaus on tehty terveyskeskuksessa. Verrokin kanssa oli aikoinaan 13 cm pituuseroa, nyt nafti 10. Eli jonkun ranka on mennyt enemmän kasaan kuin minun. Tai ehkä olen kasvanut sitten nuoruusvuosien?

        Kysymys muuttuu hölmöksi kun sitä ei ymmärrä tai ei halua ymmärtää!
        Mielestäni kysymykseni "ihannepainosi" perusteista on paikallaan.
        Ei minua kiinnosta sinun ominaisuutesi vaan jokunen itseriittoisen, opettajatätimäisen vuodatuksesi peruste.
        Tuo välilevyjen muutoksen vaikutuksen kiistäminen on, no jätänpä sanomatta!


    • pullopoki

      Mistäs sä tiedät, onko markkinoilta pois jospa tulis vastaa pullea mies, joka pitää pullerosta.

    • tööttt

      Oletko koskaan kokeillut luonnonkasveista keiteltyjä yrttiteelaatuja
      - koivu, viinimarja, voikukka tms - niiden kerrotaan lisäävän aineenvaihduntaa ja puhdistavan maksaa, lisäävän aineenvaihduntaa, nokkosellakin terveysvaikutuksia
      - puhdastavettä pitäisi juoda myös riittävästi. Jotkut ovat kokeilleet vuorenkilpi-nimistä kasvia laihduttamiseen - lämpimässä uunissa kuivatetaan lehtiä ruskeiksi ja rapeiksi, murskataan muruiksi ja lisätään ruoan joukkoon - maistui lähinnä sellulle ja wc-paperiil lähinnä - joten enemmät kokeilut jäi sikseen. munmielestä vanhemmat ihmiset on jotenkin viehättäviä just sen takia kun ovat niin ihanan ryppyisiä.

      • Juokkonäki.vettä

        Mistäs niitä luonnonkasveja kerrostaloasukas saa? Tuosta tienvieripöheiköstä jos haen, on siinä liikaa eitoivottuja lisäaineita. Nokkosiakaan ei metsässä kasva vaan jonkun toisen ihmisen pihan perällä jossakin vanhassa kaatopaikkakasassa. Voikukkaa on kiitettävästi tien luiskassa ja kaupungin puistossa, vaan taitaa niittenkin ylimääräiset hivenaineet olla enemmän haitaksi kuin hyväksi. Viinimarjoja ei kerrostalon parvekkeella kasva eikä koivuja. Pohjavettä sentään saa kaupungin vesipostista ja sen olen todennut, että ei sitä juoden hampaat mätäne samalla tavalla kuin Oulujoesta putsatulla kraanavedellä, joka sekin on aika hyvän makuista. Nykyään Oulun kraanavedessä on vielä ne Talvivaaran sulfaatit ja uraanit, poloniumit, radiumit, toriumit ynnä muut. Kai nekin aikanaan pohjaveteen tulevat, vaan ei minun elinaikanani.


    • En pidä luurangoista, viikko sitten tapasin hennes tyttärensä noin 40vuotias hyvin kaunis, mielestäni liian laiha ehkä hänen työ vaatii- muoti ja sen alan maailma sen laista kuvaa naisista.

      Sopusuhtaisuus on hyvä tosin iällä on vaikutus.

    • kevyempiliikkua

      Ei sitä lihavuutta pidä hyväksyä. Eikä kuuskymppinen ole vielä vanha laihduttamaankaan. Ihmeellisiä käsityksiä et saat olla jo läski, pullukka ja leikkiä ruoan kans kun olet jo 60 v. Mitä sit tolla menolla kun täytät 70 v oletko silloin jo kanto kunnossa, - pyörätuoli kutsuu ??

    • Terveysennenkaikkea

      Mitä enemmän ikää sitä kovempi työ kropan hyvässä ja timmissä kunnossa pitämisessä ja pysymisessä. Pelkkä ruokavalio ja lenkki ei enää riitä. Salille puntteja nostelemaan, jotta lihakset eivät ala hapertua ja myös ruuasta tulee löytyä entistä enemmän proteiineja.

      Entistä enemmän vihreää, salaatteja, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, marjoja ... jotta veri pysyy juoksevana ja suolen tuote liikkuvana. Aivoinfarktipotilaan lautaselle jäävät salaatit ja vihannekset koskematta. Aina.

      • Merilii-huumorilla

        70 - v. täytettyäsi joudut juoksemaan yhä kovempaa vauhtia pysyäksesi edes paikallasi.

        Muista, että nauru pidentää ikää, ellet nyt ihan kuoliaaksi naura.


      • Missäsehuumorioli

        En juokse nytkään. Kävelen hikivauhtia. Huomasin jo 50 kohdalla, että pelkkä lenkki ei auta eikä vaikuta mitään, siispä keinot ja konstit monipuolistuivat. Olen joskus nauranut niiin paljon, että jos siitä lasketaan, elän satavuotiaaksi. Pitkä ikä on myös suvun 'rasite'.


    • Rosaliin..kysyit
      • flegmaatti

        Hyvä linkki! Kohdehenkilö on todella tiukassa kunnossa. Lihasmassan osuus yli 50% ja rasva% lähestyy maratoonarin tasoa.
        Toivottavasti mahdollisimman moni "ihannepainoihminen" tutustuu tuohon.


    • töött

      Naisilla kuitenkin rasvakudokset taitavat olla ainoat omia hormoneita varastoivat alueet kehossa - its olin vanhus all nelikymppisenä.

      • flegmaatti

        Naisten rasvat. Miesten rasva%:n suositusalue on 10 - 20%.
        20%:n nainen on hoikka.


      • lesken

        Olen 62 vee ja nyt ylipainoinen. Kun olin tylelämässä, elämä oli säännöllistä. Sanmoin kun hoidin edesmennyttä miestäni, tuli paljon arkiliikuntaa.
        Jäin yksin, olin alakuloinen ja elin kuin usvassa. Kaupasta ostin valmis mikropakkauksia ja söin tosi epäterveellisesti. En välittänyt. Paino nousi, en välittänyt. Mutta sain jossain vaiheessa, rintaleikkauksen jälkeen uutta puhtia. Lenkkeilin ja söin salaattia. Paino putosi. Mutta nyt taas olen lepsuillut. Paino on noussut reilusti, vaatteet kiristävät. Olen jojoilija. Kun nyt olen loppuelämäni yksineläjä, ajattelen, että mitä välii.Itsepä läskini kannan. Näinhän ei tietty ole. Diabetes ym.ovat uhkana. Mutta katsellaan kuunnellaan kesää.


      • MAKSAJA

        * Paino on noussut reilusti, vaatteet kiristävät. Olen jojoilija. Kun nyt olen loppuelämäni yksineläjä, ajattelen, että mitä välii.Itsepä läskini kannan.

        Näinhän ei tietty ole. Diabetes ym.ovat uhkana. Mutta katsellaan kuunnellaan kesää. *

        Näin ei todellakaan ole, yhteiskunta kantaa ne läskit maksamalla sairauksista.


      • ent.siivoojaparka
        MAKSAJA kirjoitti:

        * Paino on noussut reilusti, vaatteet kiristävät. Olen jojoilija. Kun nyt olen loppuelämäni yksineläjä, ajattelen, että mitä välii.Itsepä läskini kannan.

        Näinhän ei tietty ole. Diabetes ym.ovat uhkana. Mutta katsellaan kuunnellaan kesää. *

        Näin ei todellakaan ole, yhteiskunta kantaa ne läskit maksamalla sairauksista.

        Minäkin olen osa yhteiskuntaa. Itse kannan läskini ja voin hyvin niitten sisällä.
        Jos ne jotain toista häiritsee, niin sehän on hänen ongelmansa eikä minun.
        Laihat leukojen kiristelijät saavat helposti päänsärkyä, mutta omapahan on särkynsä.


      • lesken
        MAKSAJA kirjoitti:

        * Paino on noussut reilusti, vaatteet kiristävät. Olen jojoilija. Kun nyt olen loppuelämäni yksineläjä, ajattelen, että mitä välii.Itsepä läskini kannan.

        Näinhän ei tietty ole. Diabetes ym.ovat uhkana. Mutta katsellaan kuunnellaan kesää. *

        Näin ei todellakaan ole, yhteiskunta kantaa ne läskit maksamalla sairauksista.

        Olen kieltäytynyt aina verenpainelääkkeistä ja kolestrolilääkkeistä. Yksi lääkäri oli rehellinen ja sanoi, että turhia lääkkeitä minun kohdalla. Siitä on 15 vuotta. Toinen lääkäri totesi minut Käveleväksi katastrofiksi. Myös 15 vuotta sitten. En käytä mitään lääkkeitä, enkä luontaislääkeitä varsinkaan. Tähän mennessä olen ollut aika edullinen tyyppi yhteiskunnalle.
        Nyt kun olen ollut raittiina 4 vuotta, enkä ole koskaan tupakoinut, niin tunnen olevani ja eläväni ylipainosta huolimatta.


    • nikkiMikki

      Aloittaja, olet väärässä.
      Olen heti 70v enkä tunne noin.
      Tietenkin ihminen vanhenee, olisi luonnotonta jos niin ei kävisi. Muutoksia tapahtuu, turha haikailla mennyttä. Elämä on ihan mukavaa, toimeentulo on taattu, kuntokin ihan hyvä, elämäni parasta aikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      164
      2783
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2011
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1816
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe