Nuriya Pirogova Nuorten Olympiavalmentajaksi??!

sanaton

Tämä on Suomen olympiavalmennuksen ikävä loppu ja voimme unohtaa tasa-arvon. Harmi. Valmentaja, joka tuskin osaa luistelun sääntöjä, ei hallitsee luistelun tekniikkaa, ei osaa kommunikoida luistelijoiden kanssa, ei osaa suomea.. ei ei ei voi olla totta! Toivottavaasti lähtee eläkkeelle kohta...

http://www.stll.fi/?x2126=6028411

16

1960

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erikoisasiantuntija

      Toisaalta eihän täältä kukaan olympialaisiin enää pääse. Sen liitto on jo varmistanut v. 2011-2012. Nyt he enää rahastavat mamutuksella.Surullista.

    • harmi

      Luistelijoilta ei ole kysytty, harmi.

    • Pesti

      No eipä sitä paikkaa kukaan parempikaan hakenut ;) Nuriya oli näistä paras vaihtoehto.

    • Pelican

      Nuriyan valinta taitoluisteluliiton Talent-ja maajoukkuevalmentajaksi on jatkumoa liiton ala-arvoisesta ja ammattitaidottomasta toiminnasta. Nuriaya jatkaa liiton leirissä samaa toimintaa, jota on harrastanut vuosia seuratasolla eli rahastusta ja häikäilemätöntä omien lellikkien suosimista, jossa taidolla ei ole niin merkitystä (tätä tosin on ollut ennenkin liiton valmennusryhmien toiminnassa). Ja tätä toimintaa ei kukaan uskalla kyseenalaistaa tai saatikka siihen avoimesti puuttua. Voisi tietysti olettaa, että olympiavalmentajalta edellytettäisiin edes alkeellisimmat luku-ja kirjoitustaidot, ettei tarvitsisi käyttää aina sihteeriä.

      • Semmoistamenoa

        Voisi myös odottaa, että Olympiavalmentajalta löytyisi edes yksi luistelija, jolle hän ITSE on opettanut vaikkapa 2A ja muutaman kolmoishypyn. Tai valmentanut kolmea vuotta pitempään samaa luistelijaa...tai pysynyt samassa seurassa. No nopea työpaikkakierto lupaa lyhyttä uraa myös nykyiseen pestiin.


    • Zärppä_alkup

      Onkohan näillä kirjoittajilla ihan oikeasti kokemusta tai jotain tuntemusta asiasta, vai onko tää samaa loan heittoa mitä tällä palstalla tunnutaan viljelevän kirjoittipa joku mistä tahansa asiasta?

      • Happamia_sanoi_kettu

        Samaa mietin minäkin. Turhaa loan heittoa ja valitusta. Haluaisin myös nimiä, kuka olisi sitten ollut parempi? Nuriya oli hyvä valinta. Ahkera ja taitava valmentaja, jolla on pitkä kokemus. Ja se, ettei ehkä ole valmentanut montaa luistelijaa alusta loppuun asti, mutta on monen nykyisen huipun valmennuksessa ollut jossain vaiheessa mukana on vaan hyvä. Tuntee siis muitakin luistelijoita kuin omansa. Ja Tapparan luistelijoita lukuunottamatta, kuinka moni tämän hetken huipusta on pysynyt samalla valmentajalla koko uransa?


    • tääontätä

      No se voi olla yhden tai kahden kirjoittajan mielipide, mutta sitä pitää vaan purkaa, mitä on pinttymänä, kaikenlaisia faktoja voi löytää jos haluaa. Ja perusteluja on niin paljon nykyäån, puoleen ja toiseen.

    • mistä_valmentajia

      Ongelmahan on se, että Suomessa ei ole näitä kunnon valmentajia. Pari vuotta sitten parhaalta juniorilta vaikuttanut Alisa Mikonsaarikin katsoi parhaaksi lähteä Venäjälle Aleksei Urmanovin valmennukseen.

      • 1233

        Kyllä hyviä valmentajia löytyy esim. Tapparasta ja EsJt:stä, sillä sieltähän niitä huippuja on tullut


    • Eelis74

      Hyvin on saanut maajoukkueen tyhjennettyä vuodessa. Vielä toinen vuosi, niin loputkin lähtee.

    • asldjlseoifweoifwiow

      Muutama vuosi sitten ajateltiin, että nyt tulee kyllä olemaan paljon uusia todella lahjakkaita lupauksia taistelemassa arvokisaedustuspaikoista, mutta taas meni vähän ennustukset plörinäksi

    • Ghggi

      Jeps. Eipä ole mitään helmiä kenestäkään ainakaan toistaiseksi tullut ja osa taantunut ja jokunen lupaus nähtävästi ehtinyt lopettaakin. No toivottavasti joku lyö läpi ainakin jollakin tasolla.

    • maajoukkue1617

      Vivecan sijoitus ekoissa EM-kisoissa oli kyllä hyvä ja MM-kisoissa myös vähintään tyydyttävä, vapaaohjelma varsinkin. Ei pienestä maasta tuleva ensikertalainen välttämättä jatkoon pääse MM-lyhkäristä ja EM-lisäpaikan hankkiminen Suomelle oli jo aivan huippusuoritus. Aallonpohja nyt tuli junnujen MM-kisoissa, mutta harvapa koko kauden onnistuu jokaisessa kisassaan. Toivotaan että Anni ja Jenni kuntoutuvat ensi kaudelle ja saattaahan joku muukin päästä pinnalle. Se on vain hurjaa, että miesten maajoukkueessa on enää kolme luistelijaa, viime vuonna oli ainakin kuusi. Nyt Matthias on siirtynyt jäätanssiin Juulia Turkkilan parina (onnea ja kaikkea hyvää heille!), Viktor lopettanut ja liekö Belakin, koska ei enää ole mukana maajoukkueessa?

    • Naapurista

      Bela Papp ei täyttänyt valintakriteerejä.
      On se mielenkiintoista, että 12:sta maajoukkueluistelijasta kolme on Venäjällä luistelun aloittanutta, joiden kotikieli on venäjä. Tämä lienee tulevaisuuden trendi kun maajoukkueen päävalmentajakin on naapurimaasta.

    • Sivustaseuraava

      Kyllä se taitaa olla niin, että luistelijan pitää osata vaikeat hypyt jo 16 vuotiaana eikä sekään takaa kansainvälistä menestystä, jos muu luistelu ja esittäminen on mitä on. Vuosien varrella tämä asia on tullut selväksi monen luistelijan kohdalla menestyksestä uneksittaessa. Jokainen varmasti yrittää tehdä parhaansa resurssiensa rajoissa mutta se ei näytä riittävän menestykseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1686
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1315
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1210
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1186
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      143
      1173
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1065
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1061
    8. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      10
      997
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      6
      976
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      864
    Aihe