Aino joutsen

Ainonpuolesta

Sydäntä särkee kun nään sen yksin uivan lammella. Toivon, että se selviää syksyyn ilman pahoja hyökkäyksiä laulujoutsenten tai muitten. Kyllä noihin luontokappaleisiin vaan tykästyy. On ne niin upeita! Kun sitten Aino pääsee onnellisesti Ähtäriin niin toivon, että Hämeenlinna jeesaa sille kunnon lammen ja mitä se tarvii sinne Ähtäriin ja se saisi viettää eläkepäivänsä siellä turvallisessa ympäristössä, ehkä näkisi lajitovereitansakkin naapuri tarhassa. Siellä on pätevät hoitajat eläimiä varten. Toivon, että sitä ei tuoda enää Hämeenlinnaan kokemaan alue riitoja ja loukkaantumisia! Häpeän olla hämeenlinnalainen, jos päättäjiltä ei löydy empatiaa eikä varaa tehdä oikein! Menis verorahat joskus johonkin järkevään! Me hämeenlinnalaiset voidaan käydä Ainoa katsomassa Ähtärissä..Ja voihan sen kuulumisista tehdä edelleen juttuja koska montaa kiinnostaa. Muitakaan lintuja ja eläimiä ei kannata lammelle enää huviksi tuoda. Toivon Ainolle pitkää ja onnellista elämää!

499

639

    Vastaukset

    • lintujenystävä

      Suren paljon Jannen kohtaloa! Suren Ainoa!
      Niille oli annettu kodiksi Aulangon lampi ja turha uhri oli Janne..!
      Ainoa ei aiotakaan tuoda takaisin enää, viimeiseksi kesäksi jää tämä tässä sille rakkaassa paikassa. Mahtaako vaistota Jannen poismenon vai odottaako Jannen palaavan?
      Eläimilläkin on tunteet ja ymmärrys.
      Janne alkoi parantua, nautti uimisesta vapaana lammella..
      onnetonta : Raajarikkoiseen kesyyn lintuun iskettiin taas.
      Siis - ei ole varmuutta minne Aino siirretään. Sille täytyy järjestää hyvä koti, kovia kokenut lintu.. leskeksi jääneet joutsenet voivat myös pariutua uudelleen, Aino on vielä nuori. Mutta ilmeisesti luontoon ei ole turvallista päästää. Pitää kohdella hyvin, ei jättää heitteille, ihmisellä vastuu kun on otettu lemmikeiksi nämä linnut!

      • Ainonpuolesta

        Kyllä se varmaan odottaa siippaansa takaisin..ikävöi ja joutuu olemaan alati valppaana, että sen kimppuun ei hyökätä!
        Olen kyllä todella helpottunut, että täiiainen uuden kodin etsintä ja toteutus päätös on tehty! Sitten Aino voi alkaa uuden elämän; saada virikkeitä ja herkku ruokia!


    • Kirjekyhky

      Ottakaa lemmiksi ens kerralla varpunen tai jokin toripulu. Osaa ite lennellä sinne Ähtäriin saatana.

      • outi.tuomi

        Ei olla otettu lemmikiksi mitään.Metsähallitus on ottanut Ähtäristä nämä vangitut, jotka ovat tottuneet ihmiseen ja kesyyntyneet.


    • Mutta_missä_koska

      Mihin ne laulujoutsenet katosivat? Ampuiko kaupunki ne kuleksimasta kaikessa hiljaisuudessa

    • nmyurtdfww

      Kyllä minuakin suretta, olisi edes pari poikasta joita hoitaa läpi kesän. Nyt on niin yksinäinen. Joutsenethan on yleensä vielä yksi avioisia, niin kovin on yksinäinen lintu on kaunis Aino. Mulla on kuvia Jannesta kun muutamia vuosia sitten , Aino oli poikasten kanssa lamessa ja Janne maalla. Lähti kovaa meitä kohti, ajamaan pois ja varmaankin myös kerjäämään jotain syötävää. Kiire tuli autoon, on se senverran iso lintu, otin kuvia sitten Jannesta. Nyt kun kävin muutamia viikkoja sitten, en silloin tiennyt Jannen kohtalosta, ihmettelin missä se on. Aino oli saaressa, näytti että hautoi, niistä ei sitten mitään tullut. Se siitä sitten, enää ei tarvi viedä vieraita katsomaan meidän joutsenpariskuntaa....no voihan sitä Ainoa käydä katsomassa vielä tänä kesänä.

    • outi.tuomi

      Etelä - Pohjanmaa -Ähtäri. Kirjoittakaa sinne näkemyksiänne ja toivomuksianne palstalle .Avatkaa oma Aino-ketju. Menee sitä kautta tiedoksi myös eläintarhaan.

    • AinooJoutsen

      No voi vittu, menkää nyt näyttään lapsillenne sitä Ainoa, perkele luonnonlinnuille tässä vielä nimiä antamaan. Outs sehän oli lasse varis ku lensi taas ikkunan ohi.

      • outi.tuomi

        Lähetä kiroilusi Metsähallitukseen ja HML:n kaupungille. Ne aikoinaan nimikilpailun järjestivät matkailun edistämiseksi. Jos nämä joutsenet olisivat saaneet elää luonnon vapaudessa, sopisi minulle oikein hyvin. Muuten, minulla oli Vaakku-niminen kesyvaris lapsena.


      • ei_huono_yritä

        Hyvä Outi, onhan nuita loukkaantuneita luontokappaleita tullut nuorempana kasvatettua aika monia, osa toipui, osa ei. Taidot ei 70-luvulla olleet aivan priimaa ja tieto hankalammin saatavissa, lintuja oli vuorollaan n. 10 ja yksi lepakko, sitä ei saanut kyllä lentoon enää.


    • rrtgrtgrt

      Suren myöskin Ainon ja Jannen kohtaloa

    • outi.tuomi

      En arvostele tunteiden ilmaisua, mutta Metsähallitukseen ei kannata uskoa.

      • höpsömarjutta

        Luonto kuovin puuhun ajaa, sanotaan. Minulla on tuossa Kutalanjoella kesy pullasorsa Aune nimeltään. Välillä tekee heikkoa kun Aune ystävineen joutuu olemaan ulkosalla kylmälläkin säällä.


      • ainonpuolesta

        Tottakai sorsatkin säälittää! Varsinkin mitkä talvehtii täällä. Jos alat ruokkia niitä, niin ravinnon tarvitsee olla monipuolista ja ne tarvitsevat talvellakin sulan vesipaikan ja ruokinta täytyy olla säännöllistä. Tiesitkö, että Hämeenlinnan eläinsuojeluun voi antaa lahjoituksia, koska he ruokkivat täällä talvehtivia sorsia tuhansilla kaura kiloilla talven aikana. Sellaista työtä kyllä arvostan! On hyvä, että tällaistäkin halutaan vapaaehtoistyönä pyytteettömästi tehdä meidän itsekeskeisessä omaan napaan tuijottavassa yhteiskunnassa. Kaikki luontokappaleethan on tärkeitä! Ja siksi aloinkin Ainon elinolosuhteista täällä kirjoittaa


      • outi.tuomi

        Kyseinen yhdistys lienee h-laisten yhdistys. Ei kannata lahjoittaa rahaa.Eläintenystävät olisi parempi nimi, eivät mitään suojelutyötä tee.Tuo.ed. viesti yksi asia, joka saa maan nimimerkin vakaumusta.


      • ainonpuolesta

        Todella hyvää työtä:
        Hämeenlinnan Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry tekee!
        Tukee myöskin kissakoti kattilan toimintaa.
        Erittäin ihanaa väkeä siellä!


      • ainonpuolesta
        outi.tuomi kirjoitti:

        Kyseinen yhdistys lienee h-laisten yhdistys. Ei kannata lahjoittaa rahaa.Eläintenystävät olisi parempi nimi, eivät mitään suojelutyötä tee.Tuo.ed. viesti yksi asia, joka saa maan nimimerkin vakaumusta.

        Lahjoituksena voi yhdistykselle antaa; arpajaisvoittoja, leipomuksia myyjäisiin, eläinten ruokaa, kirpparitavaraa, peittoja kissakodin kissoille taikka liittyä mukaan yhdistyksen jäseneksi ja halutessa mukaan sen toimintaan.


    • outi.tuomi

      Kävin aamusella lammella. Aurinko paistoi, oli mukavan lämmintä ja rauhallista. Ainokin näytti sille ,että oli rauhallinen ja hyvä olo. Tuli itsellekin hyvä mieli.

    • outi.tuomi

      Aulangon FB :en on tullutklo8.10 viesti: tänä aamuna laulujoutsenet yrittivät taas aluevaltausta. Aino pääsi metsään karkuun. - Minä lähdin sieltä pois vähän seitsemän jälkeen. Sen jälkeenkö tapahtui. VIEKÄÄ NYT, -KELE, AINO JONNEKIN TURVAAN.

      • ainonpuolesta

        Kiitos, kun kerroit! Tuntuu niin turhauttavalta...kuin huutais kaivoon ja kuulis vaan oman äänensä vastaavan..Tulis nyt joku vaikutusvaltainen lukemaan näitä! Joku jolla liikahtaa mielessään halu auttaa! Aino voi joutua kodittomaksi ja kadota! Sille pitäisi saada heti turvapaikka ja loppu elämän koti! Tulisit nyt hyvä ihminen jolla olisi avaimet, tunne mukanaan, järkkäämään Ainolle hyvän paikan!


      • outi.tuomi

        Niitä hyviä ihmisiä on ruvennut ilmestymään sinne Aulangon FB:hen.


      • ainonpuolesta

        Oikein ihanaa!
        Käyn kanssa kurkistamassa..


    • jiöää

      Eiks sen vois jo lopettaa .

    • pelastusainolle

      Ei ole varmuutta haluaako Ähtäri ottaa Ainoa?
      Säälittää katsella sitä yksin, menettänyt viisi munaansakin, hautoi niitä ilolla ja raajarikkoinen Janne halusi isäksi, halusivat luonnollista elämää lammella joka annettu niiden kodiksi!
      Paha mieli tulee jokaiselle katsella yksinäistä joutsenta! On suojaton ja saa koko ajan pelätä että se raadellaan! Se kuuluu turvaan ja mahdollisesti että saisi uuden puolison tai osaksi muiden joutsenten porukkaa.
      Kesy kiltti lempeä lintu, niin oli Jannekin. Olen surrut koko alkukesän niiden kohtaloa.
      Ja että olisi pitänyt aavistaa tämä.. kun nähty Jannen kohtalo, miksi Ainolle annetaan tapahtua sama! Ihmisen vastuulla nuo linnut!
      Pitää alkaa kerätä addressia tämän asian puolesta ja julkiseksi!
      Metsähallitus toivookin että asia hoituisi että Ainokin raadellaan.
      Se on yksikö, uniikki olento, ei mikä vain lintu ! Ystävä, todella monelle!

    • tehkääjotain

      Ottakaa yhteys Heinolan lintutarhaan ja muihin tarhoihin!

      • outi.tuomi

        Tee itse jotakin. On sinullakin puhelin.


    • suojelua

      Lammella tulisi olla joku vartioimassa... ilmakiväärin kanssa jos ei muutoin saa laulujoutsenta häippäämään kimpusta!

      Oli todella oikein että viime syksynä saatiin suojaan kolme poikasta, että niiden takia taisteltiin.. jäivät viimeisiksi poikasiksi.. ehkä ainoat jotka elossa, hyvässä lykyssä.. mitä tulee Ainon ja Jannen poikasiin!
      Aino on urhea taistelijajoutsen.. kovia kokenut!
      Auttakaa sitä, suojatkaa!!!!

    • piittaamattomuus

      Että jätetään uhriksi tällä tavoin suojaton lintu, nimikkolinnut..
      Olen järkyttynyt!
      JOS Ainolle tapahtuu sama kuin Jannelle, alan hävetä ja inhota Metsähallitusta ja koko Hämeenlinnaa.. ja alkaa meteli.. jää ikuinen tahra, paha muisto! linnut olleet minulle jotain parasta täällä! Sielun vertauskuva koko lintu..

      • outi.tuomi

        Minä olen taistellut joutsenten puolesta viime kesästä alkaen. Mikään taho ei halua puuttua asiaan, koska tajusivat kuinka pimeetä porukkaa vastapuolella on. Lisäksi tulisi eturistiriitoja:pitää tulla toimeen "Metsähallituksen " kanssa, ettei oma toiminta vaikeudu. Tekivät porukkapäätöksen,että ovat kenttäpäällikön puolella ja vaikenevat epäkohdista (näin kertoi luetettava taho, joka itse on puun ja kuoren välissä tässä asiassa.) Eipä ole tahoa, minkä puoleen kääntyä. "Yleinen mielipide" taitaa olla ainoa.


      • ainonpuolesta

        Ihania kirjoituksia tänne sadellut! Kiitos ystävät! Meitä on monta saman henkistä täällä...Eilen tuli taas niin paha olo tän asian takia, että en jaksanut paljoa täälläkään kirjoittaa..Odotan ihmettä, tuntuu että vähempi ei enää riitä! Ikinä ei tule unohtumaan tämä ihmisten huolettomuus eläinten hoidossa! Kaupungin maine tulee ansaitusti heikentymään ja voi vaikuttaa jopa matkailuun! Joutsenet otettiin osaks turisti nähtävyytenä ja matkailun piristäjänä...ja jos ne jätettiin kuolemaan lammelle! Miten kuoleman ja välinpitämättömyyden "luonnonsuojelu puisto"(mikä vitsi!) Vetää turisteja! Saako siellä hyvän fiiliksen retkeilyyn...


    • ottaapäähäntodella

      Urhea hyväkuntoinen ylväs hieno ihailtu Aino..nuori vielä myös..

      Koko Aulangon maine menee, sen romantiikan imago, jos siellä annetaan tapahtua Ainon tappaminen! Ei voi sanoa ettei olisi tiedetty!
      On oksettavaa miten lintuja vain haluttu käyttää hyväksi esineinä jossain imagokampanjassa.. on olemassa ihmisiä joilla on tunteet, sadat ihmiset rakastivat Jannea ja rakastavat Ainoa! Olleet ilona ihmisille!
      Aulangon tulen muistamaan vain tämän murhaamisen. Ja miten Metsähallitus " ei aikonutkaan puuttua.."!

    • outi.tuomi

      Selvittäkää itsellenne, mtä tarkoittaa "Metsähallitus" = kenttäpäällikkö ( ja mikä onkaan laumansa)

    • ValkoisinSiivin

      Uros se siellä uiskentelee naaraan hautoessa munien päällä. Älä huolehdi
      linnuista kyllä ne pärjäävät, ja syksyllä nousevat siivilleen talvilennoilleen.

    • ewcfe55565

      kiitokset outi Tuomelle ja kaikille muillekkin joilla on sydäntä ja hyvää tahtoa näitä Hämeenlinnan nimikkojoutsenia kohtaan. On ollut todella surullista seurata näiden joutsenten kohtaloita.

      • ystävä.hädässä

        Onhan se kiva, että joku kiittääkin.Tuolla toisessa ketjussa minusta on valitettu ja ylläpito uhkaa lopettaa koko ip:ni. Kun siellä pari nimimerkkiä rupesi antamaan ohjeita ja nimittelmään, käskin pitää pään kiinni, elleivät ole ylläpitoa.


    • pdpo

      Tuo kärsivä lintu olisi syytä lopettaa, tosin luontokin sen pian hoitaa.

    • posset

      Se elukka pitäisi lopettaa ,ettei kärsi enempää .

      • outi.tuomi

        Olen todellakin samaa mieltä.


    • Keimunki

      Sairasta pitää jotain joutsenia vankeina pienellä lammella. Ja syksyllä rahdata kauas toiseen koppiin. Parempi vaan että kuolevat pois, kun ovat olleet sirkuseläiminä, pullaruokinnalla ja ties mitä muuta.

      Ei siinä mitään, jos luonnollisesti joutsenia tulee, mutta että niitä pitää väkisin pitää pienellä alueella.

    • outi.tuomi

      Kävin aamulla aikaisin. Aino tuli innokkaasti luokse, kun näki minun tulevan, mutta ei jaksanut keskittyä syömiseen kuin hetken kerrallaan.Syötiin aamupala monessa eri otteessa.Ainolla oli pinna kireällä. Ettei olisi taas aamulla ehtinyt tapahtua jotakin.

      • outi.tuomi

        Siis aivan varmasti oli tapahtunut.


      • outi.tuomi

        On saattanut tapahtua jo edellisenä päivänäkin eikä välttämättä laulujoutsenten taholta. Sitä oli kyllä pahasti häiritty.


    • kauhuissani

      Jos Aino ei pärjää vapaudessa, Suomessa on lintutarhoja.. Aino on terve, reipas ja elämänhaluinen nuori lintu!
      Ihmiseen luottavakin ja kesy, kiltti! Kaunis ja ylväs!
      On otettava julkisesti puheeksi Ainon tilanne ja se ettei sitä jätetä heitteille tai ehkä jopa jotkut tahot toivovat sen tulevan raadelluksi jotta voidana lopettaa.
      Ettei täytyisi järjestellä jatkopaikkoja.
      Todella sielutonta, raakaa.
      Tässä on kyse koko Aulangon maineestakin!

      • kauhuissani

        ps.
        Siksi juuri Metsähallituksen vastuuihminen antoi lausunnon ettei Metsähallitus aio puuttua reviiritaisteluihin!
        Kuin tehtäisin raadollinen testi -katsotaan sivusta - miten Aino ehkä raadellaan. Kuin olisi huvia kuin aikoinaan ihmisten heittäminen leijonille!


    • outi.tuomi

      Kävin syöttelemässä Aulangon yksinäistä.Oli voimissaan, mutta siipisulkia on revitty pois.Vasemmalta puolelta enemmän. Oikealla puolelella kaksi isoa sulkaa roikkui irrallaan ja tipahtivat sitten pois.

      • kdjhfu

        Toivotaan ,et joku kettu söis se pois kuleksimasta .


      • ainonpuolesta

        Toivon, että kun toivot pahaa toiselle, niin se toteutuisi sinulle..Saisit "uida" elämääsi yksin vastavirrassa ja kun koputtaisit ovelle sinulle ei avattaisikaan. Kun yrittäisit saada ääntäsi kuuluviin sinua ei ymmärrettäisi. Ymmärtäisit pian niitä heikkoja joita et ollut valmis auttamaan.. Me yritämme olla Ainon sanat, me yritämme tuoda kuuluviin sen toiveet! Näin iso maa mahdollisuusineen, rikkauksiniin, mutta täältä ei löydy kotia joutsenelle joka on lemmikki lintu eikä ole koskaan tehvyt muuttomatkaa! Luin joutsenten voivan elää lähes 30 vuotiaiksi suotuisissa olosuhteissa. Se on oikein toivottavaa myös Ainolle! Jannelta jäi elämä tosi lyhyeksi, ihmisten huolettoman toiminnan vuoksi.


      • surussa

        miksi joku rakastava ihminen ei saisi ottaa Ainoa suojiinsa jos hyvä koti ja hyvät olosuhteet! Ellei muuta löydetä! Aino on ihana lintu, yksikö, uniikki..
        Kovia kokenut, silti urhea ja ryhdikäs.. minua ahdistaa koko ajan tämä miten Jannen elämä jäi lyhyeksi, oli elämänhaluinen lintu.. Miten A inoltakin viedään nyt tuttu koti ja kaikki!
        Viisi munaa tuhoutuivat nyt myös!
        Luojan kiitos viime kesän poikasten puolesta taisteltiin, Aino sai pitää edes yhden poikueen lähellään luonnollisesti kevääseen ja ehkä ovat hengissä jossain..
        Rakastin ja rakastan noita lintuja! suren kuin ystäviä!


      • surussa

        PS.
        metsähallitus ilmoitti lintujen olevan heidän.. siellä EI kukaan välitä niiden elämästä!


      • ainonpuolesta

        Moi, ihanat lintu ystävät! Kävin lammella iltakävelyllä klo 22.30. Sain kiertää koko lammen ennenku näin Ainon tekevän nukkumaan menoa yksin pikkuisessa saaressaan. Jäin katselemaan. Vielä tuli muitakin lammelle vierailemaan. Ajatuksissani toivotin Ainolle hyvää yötä. Kylläpä sen yksinäisyys tuntui, kun lampi oli tyyni eikä muita lintuja ollut uimassa vain sorsa emo söpöjen kuuden poikasensa kanssa. Hämärä alkoi kietoutua ympärille ja liikenne oli rauhoittunut. Aino jäi sinne yksin. En aiemmin ole huomannut niin paljon joutsenen sulkia veden pinnalla ja oliko irtosulkia aika paljon sen vieressä saarellakin? Jotain valkoista oli kasa sen vieressä..Tuntuu, että jotain kahinaa sillä on ollut vai miksi sulkia on niin paljon tiputellut? Kunpa ei ois sairastunut! Ja mä kun luulin, että joutsenia kävi joku ruokkimassa, että oikeen ois palkattu tähän? mutta ei oo kai koskaan käynytkään!(Muutakun ihan tavalliset ihmiset!)Eli ihan oman onnensa nojassa ovat olleet?Annan arvoa teidän ihanille kirjoituksille! Kunpa vain tämä kaikki kääntyis vielä hyväksi Ainollekkin! Aino on kyllä specely! Ihmisistä tulee paljon parempia ja jalompia sen seurassa! :) Toivoisin senkin saavan jotain hyvää meiltä ihmisiltä! Vastapalvelukseksi,menetyksistään ja vääryyksistä,korvaukseksi kauniista kuvista mitä on saatu,turistnähtävyytenä olosta.Haluaisin sen ansaitsevan vain olemalla olollansa arvostusta ja että Sen elämä sais uutta tarkoitusta ja se sais olla tyytyväinen ja hyväkuntoinen joutsen ilman mitään varjoja! Mä kyllä menisin sitä sitten visiteeraamaan sen uuteen koti paikkakuntaankin, oikein mielelläni, kun tietäisin että sen on hyvä olla! Tai jos saa yksityisen tarjoaman kodin, niin sitten tietty jos se on mahdollista, mut varmaan kuulumisia sais ainakin välillä jostain kuulla. Nyt oikeastaan pelottaakin mennä jo Aulangon lammelle, ku ei voi olla varma mitä sieltä löytää ja kestääkö sitä...PIDÄN ONNELLISISTA LOPUISTA!


      • outi.tuomi

        Jotenkin van olen epäluuloinen yllä olevan nimimerkin suhteen.Oli sellaistavakauksellisen tuntuista moralismia nimimerkille kdjhfu.


    • outi.tuomi

      Vietin tänään aamulla vähän pidemmän ajan lammella. Aino on alkanut muistaa,että on kaunis joutsen. Tykkää huomiosta ja voikukan lehdistä. Ihailu tekee hyvää.(Älkää surkutelko tai voivotelko Ainon kuullen.(Isoja sulkia tippuu edelleen.)

      • ainonpuolesta

        Hyvän aamun terveiset Ainolle, jos käyt aamusella taasen siellä...


    • Kiitoksetteille

      Suuret kiitokset ainonpuolesta ja outi.tuomi. Onneksi on ihmisiä jotka tuntevat eläimen tuskan ja yrittävät auttaa edes läsnäolollaan. Kävimme myöskin vaimoni kanssa ja tuntui tosiaan että Aino haki ihmisten seuraa surunsa keskellä. Keräsin viime kesänä ilmeisesti Jannelta jääneen suuren sulan ja se on nyt minulla kunniapaikalla saunatuvassa.

      • toivonparasta

        Tuntuu hyvältä lukea Ainosta välittävien ihmisten kommentteja! Itse en ole ko. joutsenta vielä nähnyt, mutta surettaa sen kohtalo.


      • ainonpuolesta

        Aivan mahtavia ihmisiä täällä on taas käynyt! Hieno tuo kirjoitus, että Jannen sulka on saanut kunniapaikan!
        Aino varmasti kokee turvaa meistä lammella vierailevista ihmisistä. Vaistoaa, että ollaan hyviä!


      • lintuvaaneikala
        ainonpuolesta kirjoitti:

        Aivan mahtavia ihmisiä täällä on taas käynyt! Hieno tuo kirjoitus, että Jannen sulka on saanut kunniapaikan!
        Aino varmasti kokee turvaa meistä lammella vierailevista ihmisistä. Vaistoaa, että ollaan hyviä!

        ainonpuolesta
        Ihan julkiseltakin puolelta löytyy apua psyykkisiin ongelmiin. Hae ihmeessä apua ennenkun sekoat ihan lopullisesti. Vai onkohan jo liian myöhäistä?...


      • ontunnevammaisia

        Ihmiset jotka pilkkaa tuntevia eläinrakkaita ihmisiä tarvitsisivat itse hoitoa!


      • joku.vainen

        niitä ei pysty hoitamaan, on niin pahoja prsoonallisuushäiriöitä heillä. käy sääliksi parhettä ja varsinkin koiraa. - minusta olisi kiva saada "metsähallituksen sarvet" saunatuvan seinälle tai ei sentään sinne,vaikka puuseen seinälle


      • ainonpuolesta

        Heh,heh...metsähallituksen sarvet puuceen seinälle! Hyvä idea! Ois kyl varmaat rumat - mutta kävishän ne wc paperin pidikkeenä...
        Mies oli käyny Ainoo kattoo tänä aamuna, mut oli ollut vielä kauneusunilla saaressa. Ehdin itsekkin nyt useammin lammelle, kun tänään alkoi loma! :)


      • ainonpuolesta
        joku.vainen kirjoitti:

        niitä ei pysty hoitamaan, on niin pahoja prsoonallisuushäiriöitä heillä. käy sääliksi parhettä ja varsinkin koiraa. - minusta olisi kiva saada "metsähallituksen sarvet" saunatuvan seinälle tai ei sentään sinne,vaikka puuseen seinälle

        Hyvä idea! Tosin sarvet on kyl varmasti rumat, mut voishan ne toimia siel puuceessa vessapaperipidikkeenä, heh!
        Mies kävi aamulla kattoo Ainoa, ei kyllä paljoo siitä näkynyt, kun oli vielä lepäilemässä saaressa.


      • ainonpuolesta

        No joo, tuli varmasti selväks ku tuli kahteen kertaan äskönen..
        Toisin ajattelevat ihmiset suuttuvat, kun niiden aivon tunnepuolella tuntuu ja ku se yleensä on kuopalla ja pois käytöstä! :) Ole iloinen siitä - Älä vihainen!


    • outi.tuomi

      AINO ON SULOINEN.

      • outi.tuomi

        Näin oli aamulla. Jos laulujoutsenet iskevät taas aamuyöllä,Aino voi huomen aamulla olla henkihieveriin revitty.


      • ainonpuolesta

        Pettyisin kyllä itteeni,jos näin olis käynyt! Vaikka eihän mulla ole kovinkaan kummoisia mahdollisuuksia sitä auttaa. Edellis viikolla kirjoittelin Ähtärin eläintarhaan ja tällä viikolla Heinolan lintutarhalle...mut eikai ne mitään voi tehdä,koska Aino on metsähallituksen. Ajattelin vain,että olisko niillä paremmat mahdollisuudet neuvotteluille..Mehän täällä jo neuvottelemmekin Ainon puolesta!


      • outi.tuomi

        No sittenhän metsähalliltus saa sulan hattuunsa, kun Aino saatu hengiltä.Se toinen on siellä saunatuvassa. (ei, pahalla, mutta rehellisyyden nimissä, minusta vaan tuntuu sille, että tämä on h-laisten trolliketju. Niiden, joilta joutsenia olen yrittänyt suojella.)


    • outi.tuomi

      NO NIIN,TUNNEIHMISET. MILTÄ METSÄHALLITUKSEN VASTAUS TUNTUU?On kuolemantuomio Ainolle. Käsittääkseni teikäläisiin kuuluu eläinlääkäri. -Lukekaa Aino on yksin ketju.

      • outi.tuomi

        Niin, ajatus katkesi.Voisiko eläinlääkäri lopettaa Ainon piikillä?


      • ainonpuolesta

        Onko sulle kerrottu, että lopetetaan val oletko lukenut sen jostain?
        Minkä takia terve lintu pitäisi lopettaa? Hämeenlinna muistuttaa kehitysmaata päätöksineen, " kun ei ole varaa ni lopetetaan, helpompi ja halvempi" -ratkaisu..."jää meille lopuille enemmän kun ei ole täällä kilpailemassa elintilasta ja ravinnosta"


      • armokuolema

        Ei ole kerrottu mitään, mutta olisi armeliaampi ratkaisu kuin se, mikä nyt on edessä.


      • outi.tuomi

        Ei tässä ole Hämeenlinna päättämässä , vaan Metsähallitus= joutsenten hoidosta vastaava kenttäpäälikkö, h-.En viitsi tähän teidän ketjuun kijoittaa "sitä", mutta "sen" voi lukea Aino on yksin-ketjusta.


    • Taas_mennään

      Aikooko Hämeenlinna lopettaa piikillä muutkin yksinasuvat naiset ja yh-äidit?

      Miettikää tämän kaupungin mainetta. Ennen oli kaunis puistomainen kaupunki. Nyt saakelin ruma Goodman-hökötys, ja lisää taitaa tulla rumaa arkkitehtuuria...
      Joutsenlampi, tuttu nähtävyys jo lapsuudesta, monelle ulkopaikkakuntalaisellekin, siitä tehdään living horror movie. Ei hyvää päivää taas. Nyt päättäjät vaihtoon, jos ei kukaan heistä saa neuvoteltua metsähallituksen kanssa Ainolle turvallista paikkaa.

      • outi.tuomi

        Siis vielä selvyyden vuoksi, minä=outi.tuomi, ehdotan sitä piikkiä, koska olisi armollisempi kuolema kuin tulla laulujoutsenten hengiltä repimäksi tai metsään paenneena nääntyä kuoliaaksi, kun ei pysty luonnossa selviytymään.


      • VaiPuisto

        Goodmannin tilalla oli kylläkin ruma parkkipaikka ja motarin varressa ryteikkö...


      • ainonpuolesta

        Näin vanhan lehtikuvan Janne joutsenesta(oli otettu hetkeä ennen kun se kuoli uudessa tappelussa), kuvassa se venytteli siipiään ja selvästi oli edellisenkertainen taistelu vieläkin sen toisessa siivessä näkösällä!! Vaillinainen ja harva siipi ei yhtään niin jäntevä kuin toinen. Kuka idiootti pystyi pãättää sen puolesta ja päästää sen vajaahuntoisena Aulangolle! Jos olis ollu täysin terve se ois ajanut laulujoutsenet ikiajoiksi hemmettiin! Ja nyt olis Aino ja Janne vielä yhdessä poikasineen! Ja nyt pitää Ainosta pitää yhtä huonoa huolta!! Joo hyysätään vaan Kantolan tyhjää tapahtumapuistoa euron kuvat silmissä ja odotetaan sitä tappelevaa ja roskaavaa juhlakansaa tänne telttoineen nukkumaan ja kuseksimaan ympäriinsä! Näihin mielestäni vähemmän tärkeisiin asioihin täällä riittää pätäkkää ja energiaa! Koskas Ainon huvittelua mietitään? Koska meitä vähempilukuisia eläinrakkaita ihmisiä kuullaan? Ja tuntuu, että kovemmaksi vaan touhu muuttuu! Ihmisillä ei ole aikaa empatiaan, ei osata asettua huonosti voivan asemaan on se sitten eläin tai ihminen ei tajuta mikä "rikkaus" tulee itselle takaisin välittämisestä, toisen huomioimisesta ja vuorovaikutuksesta. Mikä onnellisuus tulisi, kun Aino saisi uuden kodin mihin voisi kotiutua! Vai onko onnellisuuden tunteminen jotenkin utopiaa...
        Huomaan, että moni muukin vuodattaa täällä sitä pahaa oloa mikä tuntuu kun mitään hyvää ei mistään kuulu!
        Sinä joka voit päättää Aino joutsenen paremman elinmahdollisuuden puolesta, Sinun olosi täytyy olla todella RASKAS, jos et edelleenkään ole tehnyt asian hyväksi mitään! Ihan mielelläni kuulisin jo jotain mukavaa..
        Ihanaa, että Ainolla on mitä parhain ystävä verkosto!


      • inho.oliot

        HML:n kaupunki ei päätä Ainon asioista.Se joka päättää, on tunnekylmä psykopaatti. Ainoa myös kiusataan lammella viime vuotiseen tyyliin.Samat ihmiset asialla. -Ehdollistetaan esteitä sen tekemiseen, mitä haluaisi, ja tekemään sellaista, mitä ei haluaisi.


    • elämäävarten

      Onhan mahdollista että Aino pärjäisi merellä, kyhmyjoutsenet ei edes muuta koska siellä usein sulaa ja kykenee lentämäänkin, ainakin osin.
      Jos saisi uuden puolisonkin. Vapauteen luontoon - tai jonnekin suojaisaan tarhaan!
      Ei mitään arnopiikkejä terveelle nuorelle ja elämää täynnä olevalle linnulle!!!!!!

      • inhottaa

        Heko,heko


      • tunneasia

        Piikitkin murhaamista. Ei oikeutta! Luottaa ihmiseen!
        Ainolle on löydettävä hyvä paikka... ei voida heittää minne vain. Tai .. minne se joutuu jos itse lähtee hortoilemaan!?


      • tunneasia

        Ottaisin itse jos voisin...! Jos saisin. Rakastavaan suojaan.


    • tunneasia

      On rikos heittää lemmikkikissakin heitteille tai mikä vain lemmikkieläin!
      Aino on kesy, ottaa pehmeän hellästi ruokaa sormista.. se on tunteva olento, myös uniikki, eikä että yleistetään miksi vain linnuksi..
      On ihmisen vastuulla.
      Muillekin eläimille ja lemmikeille etsitään uusi koti jos tulevat hylätyiksi! Eikä että lopetetaan tai jätetään heitteille!
      Aino on kiintynyt Aulangon lampeen ja varmaan tulee sitä kaipaamaan. On murheellista kaikki!

    • ainonpuolesta

      Tänään kävin päivä kävelyllä lammella. Aino viihtyi ja oli seurallisena ihmisille jotka sitä ruokkivat. Sää oli mukavan pilvipoutainen. Parkkipaikka oli täynnä vierailivien ihmisten autoja. Kesä on kyllä parasta aikaa!

      • outi.tuomi

        Hyvä juttu, jos on ollut tällainen tilanne päivällä.Aamulla kävin kolme kertaa, kun Ainolla meni monella lailla huonosti.


      • outi.tuomi

        Aamulla näki, että Aino on taas ehdollistettu raivoisasti häätämään sorsia. Ei ehdi itse syödä, kun pitää koko ajan häätää. Tänä vuonna tähän asti on käyttäynyt niiden aikana ihan rauhallisesti.Sorsat ei osaa vielä pelätä.Kohta ne suuttuvat ja alkavat juokolla jahdata Ainoa.- Ja sitten ne kusipäät sanoo,että on vain lajityypillistä käyttäytymistä. -Aamulla Aino oli ehdollistettu niin, ettei pystynyt syömään voikukanlehtiä.Ei silloin kolmannella kerrallakaan, kun oltiin kaksin. Koski nokallaan vedessä olevaa lehden palaa, mutta joutui jättämään siihen.-Sun muuta sairasmielistä. Näköjään siellä on se littanaama, joka viime vuonna rääkkäsi Ainoa ja Jannea näillä ehdollistamisilla.


      • Toinen_puoli_asiasta

        Voi toki olla myös niin, että ihmisten käsitys eläinten käytöksestä on vääristynyt.
        Jos Aino ei kädestäsi syö, siinä on joku vika, vai?
        Olisko kuitenkin niin, että lintu on nyt tervempi, kuin koskaan, sillä on toimintaa, eikä maha ole täynnä pullaa.
        Janne on poissa, AInon pitää päästä luontoon, eikä kaikenmaailman suojelijoiden kiusattavaksi.


      • outi.tuomi

        Ihan pelkkää paskaa tuo kommenti, minun mielestäni.Alatyylinen sanan käyttö minulla, koska en tuollaiseen kommenttiin rupea asiallisesti perustellen vastaamaan.


      • outi.tuomi

        itse asiassa toinen_puoli_asiaa menee melkein" metsähallituksen kaavan" mukaan.


      • elluntalainen
        Toinen_puoli_asiasta kirjoitti:

        Voi toki olla myös niin, että ihmisten käsitys eläinten käytöksestä on vääristynyt.
        Jos Aino ei kädestäsi syö, siinä on joku vika, vai?
        Olisko kuitenkin niin, että lintu on nyt tervempi, kuin koskaan, sillä on toimintaa, eikä maha ole täynnä pullaa.
        Janne on poissa, AInon pitää päästä luontoon, eikä kaikenmaailman suojelijoiden kiusattavaksi.

        Kirjoittaahan joku asiaakin tän kaiken hörhöilyn sekaan !


      • sakkehanakaasu

        Perkele näitä maailman halaaja kukka hattu tätejä jotka tuputtavat laulu jousenille voi kukan lehtiä normaalin vesi kasveihin perustuvan seka ravinnon sijaan. Sitten ihmetellään perkele jossain face bookissa että lintu parka voi huonosti ja maha ruikulilla kököttää lumpeen lehden takana vaikka ollaan itse aiheutettu tilanne etten paremmin sano. Keski asteen taksonomisella osaamisella varustettu maailman halaaja kukka hattu täti ei osaisi edes aamu velliä keittää ja kuitenkin hiki panta otsalla kirjoitetaan inter nettiin sydäntä särkeviä itku virsiä miten villi eläimiä pitäisi jossain hoito laitoksessa hyysätä perkele.


      • outi.tuomi

        En ole kukkahattutäti.( On muuten akateeminen loppututkinto ja paljon sen päällekin.Kun vielä sattuu olemaan kaksinkertainen tutkijakoulutus,vielä vanhoilla päivillä tiedän, miten havaintoja tehdään ja johtopäätöksiä voidaan vetää.Mielenhäiriöiden dg:kin sujuu ihan ammattimaisesti edelleen).Minä olen suositellut lopetuspiikkiä, en laitoshoitopaikkaa loppuiäksi.Hihhulit heidän itse ollen jossakin ehdollistetussa tilassa, kävivät laumoittain syöttämässä Ainolle, ei poikasille, ruisleipää.Kun BirdLifen sivuilla on ohje, ettei ruisleipää saa syöttää esim. sorsille, koska aiheuttaa ripulia, kysyin asiaa Markku Alangolta. Olen saattanut FB:ssäkin mainita. -Sinulta itseltä on tainnut jäädä kansakoulukin kesken, vaikka ei se mikään selitys olisi.t-Sinulla itsellä on pää täynnä myrkyttynyttä paskaa.


      • Pahaveli
        outi.tuomi kirjoitti:

        En ole kukkahattutäti.( On muuten akateeminen loppututkinto ja paljon sen päällekin.Kun vielä sattuu olemaan kaksinkertainen tutkijakoulutus,vielä vanhoilla päivillä tiedän, miten havaintoja tehdään ja johtopäätöksiä voidaan vetää.Mielenhäiriöiden dg:kin sujuu ihan ammattimaisesti edelleen).Minä olen suositellut lopetuspiikkiä, en laitoshoitopaikkaa loppuiäksi.Hihhulit heidän itse ollen jossakin ehdollistetussa tilassa, kävivät laumoittain syöttämässä Ainolle, ei poikasille, ruisleipää.Kun BirdLifen sivuilla on ohje, ettei ruisleipää saa syöttää esim. sorsille, koska aiheuttaa ripulia, kysyin asiaa Markku Alangolta. Olen saattanut FB:ssäkin mainita. -Sinulta itseltä on tainnut jäädä kansakoulukin kesken, vaikka ei se mikään selitys olisi.t-Sinulla itsellä on pää täynnä myrkyttynyttä paskaa.

        Jos ihmisellä on akateeminen loppututkinto, tutkijakoulutus sun muuta,vois kuvitella että päälimmäinen elämän sisältö olisi jotain muuta kun joku onneton lintu.
        Sääli on sairautta,mutta kun olen nähnyt tämän naishenkilön taluttavan fillariaan Aulangon metsälammelle päin aamulla ennen kuutta, niin ei voi säästyä tunteelta.


      • outi.tuomi

        Ajelen autolla Aulangolle, siis omalla.Käyn aamuisin, ettei ole turistiruuhkaa. Tykkään muutenkin varhaisista kesäaamuista.- Ja sitten on loppupäivä muuhun.-Valitettavasti loppupäivää häiritsee helluntailaisten vuosia kestänyt vaino, joka on joka päiväistä, kaikkialle ulottuvaa, sairas- ja rikollismielistä. Tätä eläinsuojeluprojektia on mutkistanut se, että olen joutunut suojelemaan joutsenia siltä samalta sakilta, joka vainoaa minua.- Lue Ihana Aino ja uljas Janne -ketju.


      • heilahelluntaina
        outi.tuomi kirjoitti:

        Ajelen autolla Aulangolle, siis omalla.Käyn aamuisin, ettei ole turistiruuhkaa. Tykkään muutenkin varhaisista kesäaamuista.- Ja sitten on loppupäivä muuhun.-Valitettavasti loppupäivää häiritsee helluntailaisten vuosia kestänyt vaino, joka on joka päiväistä, kaikkialle ulottuvaa, sairas- ja rikollismielistä. Tätä eläinsuojeluprojektia on mutkistanut se, että olen joutunut suojelemaan joutsenia siltä samalta sakilta, joka vainoaa minua.- Lue Ihana Aino ja uljas Janne -ketju.

        Hallelujaa...


      • Toinen_puoli_asiasta

        outi.tuomi suuressa viisaudessaan lohkaisi "Ihan pelkkää paskaa tuo kommenti, minun mielestäni.Alatyylinen sanan käyttö minulla, koska en tuollaiseen kommenttiin rupea asiallisesti perustellen vastaamaan."

        Asiallista perustelua kirjoituksissasi on ollut tähän saakka muutekin todella vähän.
        Ihmiset inhimillistävät eläimiä, kuten outi.tuomikin nyt.
        Et sinä oikeasti tiedä, mitä sen Ainon päässä liikkuu ja se on syntyessään ollut villi.
        Ei sitä ole tarkoitettu outi.tuomien paapottavaksi. Se on pakotettu siihen, varmastikaan jos Aino saisi valita, se ei olisi päivääkään enää Joutsenlammella. Vielä vähemmän Ähtärissä.
        Luontoon se kuuluu, kaikkine raadollisuuksineen, mitä luonto keksii, ja se se vasta keksii.
        Tuo vainoaminen outi.tuomi, huh huh...no se on täyttä paskaa kuten kirjoitit, en viitsi asiallisesti perustella.
        Parhaan palveluksen Ainolle teette, kun jätätte sen rauhaan. Älkä yrittäkö täällä tulkita sen ajatuksia, koska ette voi.

        Ja outi.tuomi, meistä minä olen todennäköisesti oikeasti pelastanut viimeksi linnun, en yhtään ketjua siitä tullut toki avanneeksi Suomi24:ään..


      • outi.tuomi

        No hellanduudelis.Mitenkäs sinä sitten voit tietää, mitä Aino ajattelee. En ole avannut ketjuja sen takia, että olen pelastanut linnun, vaan sen takia, että ihmiset olisivat heränneet pelastamaan Jannen ja Ainon. -Sinun näkemyksille ei näissä ketjuissa kannatusta ole. Olet varmaankin hirviö heidän silmissään. -Kun olet niin varma mielipiteitäsi, kirjoita nimellä.Eikö ole noloa huudella nimimerkin suojista.


      • Toinen_puoli_asiasta_

        He ..villieläin ajattelee villieläimen lailla. Joutsen ei ole koira, sillä ei ole sisäänrakennettua tarvetta miellyttää ihmistä.
        Tässä ei olla hakemassa mitään kannatusta mielipiteelle, vaan hiukan tasaamassa korkealentoista ego-käsitystäsi. Sinällään ei ole mitään sinua vastaan, mutta akateemisilla loppututkinnoilla ja vastaavilla asioilla elvistelevät kujeilijat ovat aina ottaneet pannuun.
        Tällä taustalla voi ihan hyvällä omallatunnolla antaa jokaisen muodostaa oman käsityksensä, hirviö-realisti-enkeli-akselilla.
        Nimeni ei sinulle kerro yhtään enempää, kuin nimimerkkini, joten ei ole yhtään noloa.
        Koska valokuvaaminen kuitenkin on lähellä sydäntä, ei ole poissuljettu, etten morjesta sua joku aamu lammella ihan livenä. Ennen kuin Aino saa päähänsä vaihtaa maisemaa.


      • outi.tuomi

        En ole elvistellyt tutkinnolla.Koulutuksestani vain esitettiin aliarvio. Korjasin sen.Koska olen mustamaalattu fantasiahahmo, jolta on viety maine ja uskottavuus, on pakko joskus esittää, mille pohjalle johtopäätökseni perustuvat.- >Ei kuule kiinnosta morjenstaa livenä. Olen joka kerta iloinen,jos olen saanut rauhassa käydä Ainoa moikkaamassa. Viime vuonna jouduin stalkkauksen kohteeksi joka kerta, todella rajunkin joskus.- Ja mitä hittoa ylipäätään kiinnostaa minun kirjoitteluni tai persoonani. Joutsenista tässä on kyse. -Vielä vuosi sitten en tiennyt joutsenista muuta kuin,että ovat kauniita valkoisia lintuja. Minut vedettiin juonittelemalla ja aivan vastoin tahtoani tähän joutsensoppaan.Tarkoituksena panna minut kärsimään.Se tavoite on vainoajiltani onnistunut.


      • Minierkki
        sakkehanakaasu kirjoitti:

        Perkele näitä maailman halaaja kukka hattu tätejä jotka tuputtavat laulu jousenille voi kukan lehtiä normaalin vesi kasveihin perustuvan seka ravinnon sijaan. Sitten ihmetellään perkele jossain face bookissa että lintu parka voi huonosti ja maha ruikulilla kököttää lumpeen lehden takana vaikka ollaan itse aiheutettu tilanne etten paremmin sano. Keski asteen taksonomisella osaamisella varustettu maailman halaaja kukka hattu täti ei osaisi edes aamu velliä keittää ja kuitenkin hiki panta otsalla kirjoitetaan inter nettiin sydäntä särkeviä itku virsiä miten villi eläimiä pitäisi jossain hoito laitoksessa hyysätä perkele.

        Yhdys sanat selkeesti hallussa.


    • Ainokulta

      Luulisi että Ähtäriin voitaisiin ottaa pysyvästi, siellä ja muissa eläintarhoissa on
      " avuttomia" lintuja ja eläimiä hoidossa pysyvästi turvassa!
      Aino on erityistapaus, ja lisäksi todella ihmisiin luottavainen ja kesyyntynyt!
      Olisi todella julmaa ja väärin jättää Aino heitteille!
      Moni kävisi yhä tervehtimässä jos Aino olisi jossain avoimesti tallessa ja tervehdittävissä!
      Ainon urheus, yksinhuoltajana viime kesänä ja nyt yksin hyökkäysten kohteena, tekee siitä entistä ihailtavamman!

      • outi.tuomi

        Jotkut saa siitä julmuudesta kiksejä. Tänäänkin Ainolla meni tehtyjen ehdollistusten takia osin huonosti . En viitsi selittää niitä, en edes luetella.Kyllä Ainosta saa hengen lähtemään ilman laulujoutseniakin.


    • Jailfish

      - Oliko Aino siinä siinä syntymäkodin lammella ...

      • ainonpuolesta

        Hei kaikki!
        Eilinen Hämeenlinnan kaupunki uutiset: ETUSIVUN JUTTU AINOSTA!
        Hyvä, että asia saa julkisuutta!
        Kummaa, että metsähallitus kertoo, että Aino voi lähteä lammelta omatoimisesti.
        Ei mulla olis sen vapautta vastaan mitään, mutta kun Vapautta ei ole kukaan siIlle opettanut! Ja kun siivet on operoitu(eikö?)niin eihän se pärjäisi siellä luonnossa....
        Lukekaa se Hämeen kaupunki uutiset...Toivottavasti saadaan lisää keskustelijoita tänne!
        Kukkahattu tädeissä ei oo mitään vikaa, jos ne edustaa niitä pehmeitä arvoja..Joo voin kuulua sitten niihin - ei haittaa!


      • outi.tuomi

        Vielä kerran, en ole kukkahattutäti. Minulla on selkärankaa ja moraali kunnossa. Puolustan niin ihmisten kuin eläimien oikeuksia. En hyväksy eläimien huonoa kohtelua , saati sitten rääkkäystä. Ei esim.SEYssä tai Animaliassa ole kukkahattutätejä.- Kun ihminen on ottanut eläimen hoitoonsa, sille pitää antaa kunnollinen hoito ja välttää turhan kärsimyksen aiheuttamista.Pitää myös yrittää järjestää mahdollisuutta lajityypilliseen käyttäytymiseen. (Viimeksi puolustin Hämeen Sanomien päätoimittajaa, jota yritettiin ruveta vainoamaan, vaikka en edes ole samaa mieltä asioita,useista.)


      • Pahaveli
        outi.tuomi kirjoitti:

        Vielä kerran, en ole kukkahattutäti. Minulla on selkärankaa ja moraali kunnossa. Puolustan niin ihmisten kuin eläimien oikeuksia. En hyväksy eläimien huonoa kohtelua , saati sitten rääkkäystä. Ei esim.SEYssä tai Animaliassa ole kukkahattutätejä.- Kun ihminen on ottanut eläimen hoitoonsa, sille pitää antaa kunnollinen hoito ja välttää turhan kärsimyksen aiheuttamista.Pitää myös yrittää järjestää mahdollisuutta lajityypilliseen käyttäytymiseen. (Viimeksi puolustin Hämeen Sanomien päätoimittajaa, jota yritettiin ruveta vainoamaan, vaikka en edes ole samaa mieltä asioita,useista.)

        Tää on ihan huippu. Puolustit Hämeen Sanomien päätoimittajan mahdollisuutta lajityypilliseen käyttäytymiseen. Oot sie aika epeli outi.tuomi.


      • Ainonpuolustaja

        Eikö joku voi ottaa yhteyttä Markku Alankoon joka puolusti joutsenia viime syksynä mediassa! Eikö hänellä olisi tietoa paikasta Ainolle!?
        Ja muut tarhat, Korkeasaari ja vastaavat, Ähtäri.. ottakaa yhteyttä!


      • outi.tuomi

        Ota itse yhteyttä.Turha odottaa ,että muut tekee jotakin.Minä olen jo viime vuonna kaikki paikat käynyt läpi . Ja kun tähän minun vainooni kuuluu mustamaalaus, maineen ja uskottavuuden tuhoaminen, en ole paras mahdollinen hoitamaan asiaa. Viime vuonna pistin itseni likoon, kun ajattelin,ettei itselläni ole enää mitään menetettävää, niin kuin muilla tuntuu olevan..-tämäkin ketju on vähän turhaa suunsoittoa


      • Toinen_puoli_asiasta

        Niin on, varsinkin, koska olet ylentänyt itsesi kaikkitietäväksi joutsenen fiiliksistä.
        Tosiasia on, että luonnossa se, joka ei pärjää reviirillä, lähtee pois. Aino voi lähteä ja se tekee sen siinä vaiheessa, kun se katsoo parhaaksi. Ei sitä helluntailaiset siellä rääkkää. Se toistaiseksi vahtii lampeaan, välillä tulee selkään, mutta se kestää. Koska sen luonto sanoo niin.


    • outi.tuomi

      AINO EI OLE VITSI!

      • Pahaveli

        Eipä mikään luojan luoma ole vitsi, vaan nämä sinun kirjoituksesi tässä ketjussa ovat menneet jo kirkkaasti tragikomiikan puolelle.


      • outi.tuomi

        Aivan oikein ymmärretty jotkin viestini. Sitä tämä tilanne alkaa olla.


      • outi.tuomi

        Jaa niin, enkö minä olekaan luojan luoma.


      • Toinen_puoli_asiasta

        Paha veli ei näytä puuttuneen persoonaasi, vaan kirjoituksiisi.
        Toisten kommentit ovat "paskaa", metsähallitus on perseestä ja helluntailaiset pilaa päiväsi joka päivä...hmm, on vain oikea mielipide,omasi. En uskontokuntia missään arvossa itsekään pidä ja kivahan se olis, jos ei sinunkaan eläintä tarvisi tulkita, mutta lue nyt ajatuksella muutamakin juttusi, ja ennenkaikkea, laske niiden määrä, jos ei vaikuta vouhotukselta, on tutkintokin mennyt hukkaan.


      • outi.tuomi

        En ole käyttänyt perseestä sanaa, ihan vain jotkut kommentit ovat paskaa.Olen oppinut sen sanan käytön tässä muutaman kuukauden aikana, kun olen keskustelupalstoilla käynyt.Ja sinäkö pystyt arvioimaan onko tutkintoni mennyt hukkaan. En opiskellut eläinsuojelua ja nettikeskustelupalstojen käyttöä.Olen kyllä tutkintoni käyttänyt hyödyksi työuran aikana.-En ole täydellinen ihminen, ihan vain teen parhaani tässä asiassa. Nettikirjoittelu on enää ainoa väline. Oletko itse tehnyt jotakin muuta asian eteen. -Tämä oli viimeinen viestini tälle trolliketjulle. Älä lue muita, niin ei tarvitse mielenrauhasi häiriintyä.-Muuten,minulle on täysin yksi lysti, mitä minusta ajattelet. Minä en ole tämän asian pulma. Ja tiedoksi:ed.viestisi oli kovasti stalkkaustyyliä.Oletko gs-rotta?


      • outi.tuomi

        Tämän aamun kokemus:helluntailaisten kannattaisi satsata näyttelijäkoulutukseen, JOS tarkoitus on,että esitys on uskottava. Muulta osin lukekaa Aino on yksin ketjusta lokkien hyökkäyksestä.


      • Toinen_puoli-asiasta

        Joo..o, alkaa olla liian hämärää tekstiä ja karata aiheesta..
        Toivotan tässä vaiheessa Ainolle hyvää Joutsenen elämää.
        Ihmisten leluna ei ole helppo olla.
        Ja outi.tuomelle mielikuvitusrikasta kesää.


    • ahdistavaa

      Kuten aiemmin oli eräs kirjoitus, Janne oli raajarikkoinen ja osattiin odottaa taas laulujoutsenten hyökkäystä kuten viime kesänä, koska laulujoutsenet pyörivät lähialueilla! Oli virhe - kuin eläinkoe - jättää Janne avuttomana luonnon armoille revittäväksi, puolustuskyvytön. Nyt ei tehdä mitään Ainon suhteen myöskään!
      Tuntuu että Metsähallitus odottaa luonnon ratkaisevan " joutsenongelman", sijoituspaikan vaikeuden ymn.. ovatkin julkisesti ilmoittaneet etteivät aio puuttua
      " reviiritaisteluihin" jos niitä tulee..
      Todella: ajatellaan vain esineellisesti.. eläimetkin esineitä.. kyse rahasta, pinnallisista seikoista, tässä kaupungissa puuhataan vain näyttäviä showareenoita ja tapahtumapuistoja.. Jos Metsähallitus haluaa kohentaa imagoaan, se järjestäisi Ainon olosuhteet kuntoon.. tarkoittaa sen turvaamista, sen hengissä pysymistä.
      Eläimiä ei voi voida käyttää vain leluina..
      vaikka valitettavasti ihminen tekee sitä kaikelle mihin koskee, myös toisilleen, ja muiden tunteille.

      • outi.tuomi

        Kulissien takana pahuuden voimat vaikuttavat. Ihan oikeasti, ei kuvaannollisesti. Ja realismia:yhden joutsenen kohtalo ei Metsähallituksen mainetta hetkauta. Minä en jaksa enää toivoa muuta, kuin nopeaa ja kivutonta kuolemaa Ainolle. ja sitäkään ei tule.


      • Toinen_puoli_asiasta

        Onko luonto siis lähtökohtaisesti paha?
        Jos voimakkaampi lintu häätää heikomman pois jostain, onko se lintu paha vai hyvä?
        Luonto on käsittääkseni sellainen, että vahva pärjää. Ja se on siis hyvä, koska se on luonollista.
        Joutsenet kiinnostavat teitä siksi, että ne ovat isoja ja valkoisia ja nättejä ja syövät kädestä.
        Sama reviiritaistelu on käynnissä naakoilla, variksilla ja harakoilla. Pitäisikö niistäkin se häviäjä liputtaa aina Ähtäriin ja jos ei, niin miksi ei?


    • outi.tuomi

      NO TUNNEIHMISET, pehmeiden arvojen edustajat, ottakaa nyt kantaa tähän harmaalokkiasiaan. Ihan vain tähän ketjuun. Avaamani ketju on jo tappeltanner, joka ei pysy asiassa.

    • tunneasia

      Miksi sitten otetaan hoitoon ja pysyvästi asumaan loukkaantuneita lintuka Heinolan lintutarhalle ja esim. Korkeasaareen ja muitakin paikkoja on! Jos ihminen voi jotain tehdä auttaakseen, miksi ei tekisi! Sensijaan villissä luonnossa ei voi olla pelastajana..
      Mutta vaikkapa kesytetty eläin, jota voi auttaa..
      Heinolan tarhalla oli Paco- papukaija joka kuollut nyt ja oli ihmisten lemmikki. Erikoislintu. Sama koskee vaikkapa jonkun kissaa, koiraa.. kiinnytään yksilöinä eläimiin!
      Kesäkissojen jättäminen pakkaseen on rikos.. vaikka kissat repivätkin lintuja.
      Ihmisten maailmassa on sama sotiminen aina ollut kaikkialla mutta silti se ei ole syy estää ka lopettaa humaani auttaminen ja suojelutyö!

      • outi.tuomi

        Kiitos tästäkin viestistä.


    • viisaatratkaisut

      Aino on yksin suomi24- ketjussa mainitaan miten kuulemma lammen joutsenilta on typistetty lentosulkien kärkiä jotteivat pääse lähtemään kauas. Siis eivät nouse korkealle.. Aulangon joutsenet on lentäneet vain alhaalla, eivät kohonneet. Tarkoittaa ettei Aino edes kykenisi olemaan todella vapaa... minne jäisi pyörimään lähialueille - ja mahdollisesti hyökkäysten kohteena edelleen! Jos siis lähtisi jonnekin.. Vanajaveden alueella ei ole kyhmyjoutsenia myöskään ollenkaan. Jossain Valkeakoskella lie lähimpiä. Merellä ovat..
      Lisäksi joutsen on reviirisidonnainen ja halua olla tutussa omassa paikassa. Mikä olisi Ainon kohtalo yksin hukassa ties missä? Talvikin tulee.

      • hmmm_

        "kuulemma" ei kuulosta ihan faktalta. Tietääkö joku oikein oikeasti, miten typistysten kanssa on.
        Sitten tullaan siihen asiaan, miksi näin olisi? Eli poistuisiko Aino lammelta samantien.


      • outi.tuomi

        Metsähallituksen mukaan "luonto hoitaa pois tämmöset". Siis Ainon kohtalo olisi kitumalla kuoleminen. Ja se, mitä olen hoidosta vastaavasta/päättävästä ihmisestä kuullut, ei lupaa hyvää ja mitä tuli viime syksynä poikastaistelussa esille.- Siksi olen enää vain sitä lopetuspiikkiä anellut.


      • hmmm_

        Eikös tämmöiset typistetytkin, jos niin olisi, sulat sulkasadossa uusiudu siinä, kuin muutkin.
        Jos Metsähallitus haluaisi Ainon lähtevän, tuskin se siipisulkia typistettäisiin uudelleen, jos niin on koskaan tehty.
        Miksi terve lintu pitäisi lopettaa?


      • outi.tuomi

        Tämä typistys juttu kerrottiin minulle kesällä 2014 henkilökunnan jäsenen toimesta, vakuutteli, ettei ole mitään sen pahempa tehty. -Kun tulee uudet sulat, typistetään taas.


      • Ruokavalio

        Eli se halutaan pitää lammella.
        Nyt, kun tilanne on rauhoittunut, kaikki on siis ok.
        Joutsen on yksin, mutta niin on moni villijoutsenkin. Lokit on, mutta nekään ei ole Ainoa häätämässä pois, joten voimme olla rauhallisin mielin taas.
        Jos sitä pullaa ei kannetaisi sinne rantaan, lokitkaan ei niin viihtyisi.


      • huono.tilanne.edelleen

        En tiedä, mitä siiville on tarkoitus tämän sulkasadon jälkeen tehdä.Aikaisemmin on aina typisetty uudet sulat.


    • outi.tuomi

      Viime vuoden poikasista kun oli puhe,sain tiedon,että niiden vapauttamiseen tarvitaan luonnonsuojeluviranomaisen lupa. Luulisi, että tällaisen kesyjoutsenen vapauttamiseen tarvittaisiin lupa .Ottakaa yhteyttä ja kysykää, jos oikeasti olette Ainon asialla, ettekä vaan pese käsiänne kirjoittamalla tähän trolliketjuun. Sain tiedon Karri Jutilalta,aluessihteeri ,Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiiri, e-mail [email protected]

    • Ainonpuolustaja

      Katselin eilen miten todella kaunis Aino on, myös tullut lempeäksi, herkemmäksi kuin ennen! Lapset syötteli sitä heinällä ja näytti niin kauniille, ottaa kädestä ruokaa hellästi.. kuin varoisi ettei satuta! Olen kokenut sen. Eräs mies sanoi katsoessaan" on kaunis lintu!"
      Eläimillä on tunteet.. siitä oli Ajankohtaisessa kakkosessa tänään. Villisiat otettu turvaan Someron eläinhoitolaan, meinattiin tappaa, osa tapettiin. Sika makasi lempeänä kun sitä hellittiin. Jokainen luontokappale haluaa elää ja on ainutlaatuinen. Kaloilla on tunteita ja kiintyvät toisiinsa ohjelman uusien tutkimusten mukaan!
      Aino-joutsen on tunteva, ainutlaatuinen yksilö: joutsenet elävät yli 20- vuotiaiksi ja tulevat yksilöiksi. Aino on ihmeellinen lahja että sen olen saanut tuntea, samoin oli Janne. Ovat tulleet ystäviksi, joita ajattelen rakkaudella.
      Tänään kuulin laulujoutsenten lentohuutoa Hätilän alueella. Illalla. Pelko jatkuu!

    • Ainonpuolustaja

      ps.

      Pitäisi ottaa yhteys valtakunnallisiin medioihin... Iltalehti, Iltasanomat jne!!!! Heti! Valtakunnallinen asia...!
      Todella oli aiheellista taistella viime syksynä Ainon poikasten takia; viimeiset poikaset, edes ne selvisivät - jos onnea on! Sai olla Aino edes yhden talven lastensa kanssa.
      Kaikki nyt menetetty.

      • Kiitos_riittää

        Älä nyt vouhota, lintu elää ja voi hyvin.
        Joutsenelle" lasten kanssa olo" ei merkitse muuta, kuin, että poikaset isoiksi ja menoksi, sitten tehdään uusia, jos tehdään. Joutsenet eivät muodosta perheitä eliniäksi.


      • siirry.muihin.ketjuihin

        hittooko luet tätä ketjua, jos noin kovasti riittää jo


    • ainonpuolesta

      Kävin lammella iltakävelyllä. Aino haeskeli ruokaa puolisukellellen kohti pohjaa. Sitä oli mukava katsella. Kyllä joutsen rakastaa elämää! Olisi kiva vaan kun tiedettäis että se on saanut kodin jostain!
      Kävimme luontokeskuksesse lomamatkalla. Järkytyksekseni se oli metsähallituksen paikka! Nimiä ei tullu laitettua tietenkään vieraskirjaan ja mitään ei sieltä ostettu! (Pienen ihmisen pieni kannanotto...,mutta voi ollakin yllättävän iso jos niitä valitsevia pieniä ihmisiä on enemmän)Mihin nekin "tukirahat"menisi?! Odotin näkeväni siellä ikkunan takaa meren alaista maailmaa, mutta pientä akvaarioa lukuunottamatta siellä ei ollut mitään elävää. Paikassa sensijaan oli paljon täytettyjä eläimiä! Täytettyjä norppia, merikotkia, ilves ym. Mistä nekin sinne on saatu? Jotenkin tuli huono olo niitä katsellessa...
      Ihana oli lukea paikoista missä on otettu eläimiä suojaan, että tällaisiakin ihmisiä sentään on!

    • ei_voi_kuin_ihmetellä

      Kauhee hoppu jollain on viedä tuo joutsen lammelta, tai lopettaa se?
      Lintu on täysin kunnossa ja virkeä, mitäköhän tällä ketjulla haetaan?
      Ei sitä Ainoa tarvi mihinkään kanalaan laittaa, tuolla se sittailee sulassa sovussa lokkien ja sorsien kanssa, ilman hädän päivää.

      • kohtaloedessä

        Kysymys on tulevaisuudesta. Metsähallituksen ilmoitus oli että Aino siirretään elokuussa... minne?
        Joutsen on hyvin reviirisidonnainen, ei lähde itse minnekään, tuttu paikka, koti nyt.
        Minne se aiotaan viedä, siitä kysymys. Ei voida mielestäni vapauttaa luontoon.. olisi hukassa ja vieraassa paikassa yksin missä tahansa. Liian kesy ja hoidossa ollut poikasesta saakka, tottunut vain siihen.


      • nimeä.vailla

        Metsähallitus ilmoitti, että jos Aino on vielä elokuussa lammella, pyritään siirtämään jonnekin. Pitää selviytyä hengissä elokuuhun asti. Kun laulujoutsenille on uudet siipisulat kasvaneet, voivat hyökätä taas. -Sen jälkeen, kun olin puhunutkin eräälle h-pariskunnalle lammen rannalla ja kirjoittanut palstalle, Ainon kimpussa olleet 5XL koon lokit hävisivät jonnekin. Niiden jättipoikanen majailee parkkipaikan rannassa. Ainosta on tullut "allerginen " tiiroillekin.Heti kun niitä ilmestyy syöttötilanteeseen,Aino kiirehtii pois.-Eli Aino ei juuri turistien tarjoiluista pysty nauttimaan.Lampi on hyvin matala.Toivottavasti siitä löytyy Ainolle ruokaa.


      • outi.tuomi

        Minua jäi vaivaamaan tämä Ainon herkkä reagointi tiiroihin ja nopea karkuun lähtö.Viime kesänä ei voinut tehdä äkkilähtöä, kun oli oltava poikasten luona, niin en nähnyt tällaista..Nyt tietenkin oltuaan kuukauden 5XL koko-lokkien hyökkäysten ja jahtaamisen kohteena, sekin saattaa tätä pakoherkkyyttä aiheuttaa. MUTTA siltikin kalvaa epäilys, että onko taas tehty samaa kuin viime vuonna. Viime vuonna Ainolle ja poikasille (ja Jannelle) oli tehty ehdollistus, jolla ne saatiin jähmettymään liikkumattomiksi suolapatsaiksi.Tätä käytettiin moneen kiusaan. Yksi oli sellainen, että joutsenet jähmetettiin.Sitten niiden ympärille ja päälle heitettiin leivänpaloja.Tämä sai sitten lokit ryntäämään paikalle tappelemaan leivänpaloista ja nokkimaan niitä suuhunsa.Joutsenet eivät pystyneet hievahtamaankaan. -Tila oli ehdollistettu mm.punaiseen väriin.Riitti, että punapuseroinen tai -housuinen ihminen tuli joutsenten i silmien eteen.


      • outi.tuomi

        Muitakin epämiellyttäviä/kysymyksiä herättäviä huomioita olen tehnyt.Kirjoitan niistä, kun olen ensin varmistanut asiat.


      • Tietäväinen
        kohtaloedessä kirjoitti:

        Kysymys on tulevaisuudesta. Metsähallituksen ilmoitus oli että Aino siirretään elokuussa... minne?
        Joutsen on hyvin reviirisidonnainen, ei lähde itse minnekään, tuttu paikka, koti nyt.
        Minne se aiotaan viedä, siitä kysymys. Ei voida mielestäni vapauttaa luontoon.. olisi hukassa ja vieraassa paikassa yksin missä tahansa. Liian kesy ja hoidossa ollut poikasesta saakka, tottunut vain siihen.

        Olen käynyt Aulangolla edellisen joutsenen aikana ja silloin kun Aino ja Janne olivat vielä nuoria. Sittemin olen muutanut pois Hämeestä. Moni ei tunnu muistavan että 2000-luvun alkupuolella Aulangolla oli vuosia vain yksi joutsen. Kunnes syksyllä 2004 kun se oli tarkoitus siirtää talvipaikkaan, se otti ja lähti ihan itse. Eikä tullut takaisin. Tämän jälkeen lampi oli vuosia ilman joutsenia. Lehdissä kirjoiteltiin etenkin keväällä että on surku kun ei ole joutsenia ja noloa että on joutsenlampi muttei lintuja. Sitä saa mitä tilaa. Vuonna 2008 tuli Forssasta Aino ja Janne. Jotka siis ovat Forssan Ankkalammen joutsenten jälkeläisiä, eivät mitään luonnosta pyydystettyjä. Forssankin joutsenet viettävät talvensa ihmisten hoidossa sisätiloissa.
        Aino voisi siis aivan hyvin lähetä lammelta pois jos niin haluaa, onhan näin tapahtunut ennenkin. Luulisi sen pärjäävän luonnossa. Onhan tarhassa kasvatettuja lintuja vapautettu luontoon vaikka kuinka. Se että luottaa ihmisiin ei liene haitaksi, osaa ainakin siten hakeutua ruokintapaikalle joita tuolla rannikolla on useita asutusten lähellä. Toinen vaihtoehto voisi olla paikka jossain tarhassa. Mutta onko se sitten parempi kun täälläkin on kritisoitu joutsenen tuomista ihmisten ihailtavaksi. Ainakaan missään tarhassa ei taida olla noin suurta lampea kotilammeksi.
        Ja mitä tulee Metsähallituksen vastaukseen niin itse arvioisin sen olevan jonkun kesätyöntekijän vastaus jolla oli tarkoitus rauhoitaa FB:n kommentointia. Eiköhän kaikki asioista päättävät pomot ole tällä hetkellä lomalla. Tai sitten Ainolle on ihan oikeasti joku paikka varmistettu ja se siirtyy sinne elokuussa.


      • luuloja

        Kyllä ilmoitus oli kenttäpäällikkö Jere Rauhalan.Löytyy laajempana Ajankohtaista Aulangolta. _jos joku joutsen on lähtenyt karkuun ja joutunut hukkateille, ei se sitä kerro,että on pärjännyt luonnossa.Kyllähän Aulangon joutsenetkin ovat karkuun lähteneet, mutta sitten saatu kiinni.


      • herätetty

        Tuli muuten kiire jollekin taatalle kirjoittaa pitkät höpinät, että minu viestini eivät niin näkyisi. Taisi olla hihhulien tilaustyö,niin että omin sanoinesi:rauhoittaa kommentointia.


      • Tietäväinen

        Ajankohtaista Aulangolla kerrotaan kyllä 12.6 julkaistussa jutussa kenttäpäällikön sanoneen, että Ainon seuraavia vaiheita mietitään syksyllä. 6.7 jutussa häntä ei ole siteerattu. Jos on koskaan ollut töissä isommassa firmassa ja ollut vähääkään tiedotuspuolen kanssa tekemisissä, niin tietää miten tuo tiedotus ja nettisivujen päivitys toimii. Ei sitä mitkään päälliköt tee, siihen on ihan omat tekijänsä, näin varmaan myös Metsähallituksella. Ja kun noita päivityksiä lukee, niin kyllä niistä saa sen käsityksen ettei päätöksiä ole vielä tehty suuntaan taikka toiseen.
        Ja mitä tuohon luonnossa pärjäämiseen tulee, niin voihan sen nähdä myös toisin eli vaikka aiempi joutsen karkasi niin ei se sitä kerro etteikö se olisi pärjännyt luonnossa.
        Tässä ketjussa näköjään hyväksytään vain yksi näkökanta, ja jos siitä hiukan poikkeaa niin heti epäillään vaikka miksi. Ainon ystäville ilmainen neuvo, teidän kannattaisi perustella kantanne paremmin, jos haluatte vakuuttaa suuremman määrän ihmisiä siitä, mikä olisi joutsenelle parhaaksi. Itselleni ei esimerkiksi riitä tuohon luontoon vapauttamisen esteeksi se, että lintu on tottunut ihmisiin ja ei siksi pärjäisi. Kun on niin paljon lintuja ja eläimiä jotka ovat olleet ihmisen hoivissa ja pienestä asti, ja sitten vapautettu luontoon ja ovat pärjänneet. Joten olisiko jotain muuta faktaa? Tai jos ette luota siihen, että Metsähallitus hankkii uuden tarha/puistopaikan, niin mikä estää itse kyselemästä ko. paikoista olisiko mahdollista että jos tarjolla olisi joutsen niin ottaisivat tarhaansa.


      • tiedän.paremmin

        Onko itselläsi jotakin faktaa siitä, että ovat pärjänneet.-Kaikissa asiantuntemusta omaavissa paikoissa, joissa eläimiä yhtään pidempään hoidetaan, pidetään huolta,etteivät joudu ihmisen kanssa tekemisiin,e i ainakaan myönteisesti. Jos katsotaan,että on yhtään päässyt tottumaan tai kesyyntymään, ei pidetä vapauttamista enää mahdollisena. -Jos on ollut isossa firmassa töissä tai on muuten vaan täysjärkinen, tietää, ettei voi firman elukkaa itse ruveta sijoittelemaan. -Kysy ihan vaikka mistä, äläkä valita, jos emme siitä vaan luovu omista näkemyksistämme ja vaihda niitä sinun epämääräisiin luuloihisi.


      • Tietäväinen

        Monikin tuttavani on kasvattanut varislintujen poikasia isoiksi ja väittävät niiden pärjänneen. Viime kesänä yhdellä tuttavallani oli myös tervapääskyn poikanen kasvatettavana, se istui useasti olkapäällä. Sitä ruokittiin Korkeasaaresta saaduilla ohjeilla, ja kun oli kasvanut tarpeeksi niin vapautettiin luontoon. Kyllähän noita linnunpoikasia hoitopaikoissa paljon hoidetaan ja vapautetaan sitten luontoon. Varmasti ovat oppineet, että ihmiseltä saa ruokaa. Ja Jouko Alhainen on monia kurkia hoitanut ja sitten luontoon vapauttanut, ovat pärjänneet. Jos nuo poikaset eivät pärjäisi luonnossa niin miksi niitä edes yritettäisiin auttaa? Sitten on vielä Korkeasaaressa kuoriutunut maakotka joka siis syntyi tarhassa eläneille kotkille. Tämä poikanen vapautettiin luontoon, kun se oli kasvanut isoksi. Oppi saalistamaan, löysi itselleen villin maakotkan puolisoksi ja on saanut useat poikaset tässä vuosien varrella. Hyvin pärjää ja on elänyt yli 10 vuotta luonnossa.
        Tuossa asuinpaikkani lähellä on joessa sulapaikka, missä on talvisin satoja sinisorsia. Vanhempi rouvashenkilö niitä käy päivittäin syöttämässä. Sorsat tunnistavat hänet, rynnivät innokkasti vastaan ja tulevat maallekin syömään. Rohkeimmat nappaavat leivänpalan kädestä. Eipä näytä haittaavan villejäkään lintuja tuo ihmisiin tottuminen.
        Silloin kun Aulangolla kävin niin Ainoa ja Jannea kävi ruokkimassa kaksi naishenkilöä. Joutsenet tunnistivat heidät ja tulivat aina rannalle kutsusta. Kyllä he vaikuttivat ihmisiltä, jotka oikeasti välittivät joutsenista ja kauniisti niistä puhuivat. Joten kaikki nuo kirjoitukset joutsenten rääkkäämisestä yms. tuntuvat oudoilta. Onhan toki ihmiset voineet vaihtua, mutta jos todistettavasti huonoa kohtelua on niin kannattaa ottaa yhteyttä valvontaeläinlääkäriin eikä kirjoitella netin keskustelupalstoille.
        Uskon että Metsähallituksella on hyvää tahtoa järjestää Ainon asiat parhaiten päin. Kyllähän viime talvenakin löytyi uusi talvehtimispaikka Ainolle ja Jannelle sekä poikasille.
        Ja en kehoittanut sijoittamaan joutsenta vaan kyselemään tarhoista/puistoista/kotieläipihoista, mitä niitä nyt on, olisiko heillä tilaa joutsenelle. Siis tyyliin "hei, olen n.n Hämeenlinnasta. Olen huolestunut tuosta Aulangon joutsenesta ja sen tulevaisuudesta lammella. Siksi soittelenkin ja tiedustelen että olisiko teillä tilaa jos joutsenelle täytyisi löytää uusi koti?" Jos paikka löytyy niin välitätte tiedon Metsähallitukselle, ovat varmasti vain tyytyväisiä kun joku tekee työn heidän puolestaan. Ja usko pois, noihin tarhoihin tulee vaikka mitä yhteydenottoja joten ei siinä ole mitään ihmeellistä jos tuollaista asiaa kyselisi.


      • rukkaset.tiskiin.iskenyt

        Vai silleen on linnut pärjäilleet. Olen aivan varmasti ottanut yhteyttä vaikka minne.Nykyinen eläinsuojelulaki ei yllä tällaisiin tapauksiin.Jos eduskunta olisi ehtinyt vahvistaa uuden lain, siitä olisi ollut apua. Ja nettihän nyt on paikka jonne kirjoitetaan, kun ei ole viranomaisilta saatu apua -Voisit kelailla taksepäin ja hakea ketjun Ihana Aino ja Uljas Janne, jos vielä on tallella. Siitä valkenee jotakin.-Täällä ketjussa vain huokaillaan,voi kun joku tekisi sitä tai sitä, mutta itse ei tehdä mitään.


      • hyi.h.vetti

        Sitähän minä jo ensimmisellä kerralla epäilin,että tietäväinen on "metsähallituksen" trolli. Nyt on sitten hommannut asiantuntijalausunnot, että ei muuta kuin vaan Aino yksin taipaleelle vaan, on siellä parempienkin paikkojen linnut selvityneet, tai ainakin sinne lähetetty. Onko Aino pakko rääkkäämällä tappaa. Kertokaa nyt kuinka isot kiksit siitä saatte.Kuvailkaa, kun meikä ei osaa edes kuvitella.


      • saisi.aino.sen.piikin

        Niin, onhan tässä ketjussa moneen kertaan kerrottu ja kuvattu kuinka hirveältä ja kauhealta Ainosta tuntuu Hämeen metsissä, että varmasti tiedetään, sitten kun tulee uutinen, että Aino on häipynyt. Mutta pitäisi vielä kuvailla ne sadistin saamat kiksit. Kun on ihan tuntematon asia minulle.


      • Tietäväinen

        Itselläni sattuu olemaan laaja tuttavapiiri missä on useita lintuharrastajia ja kyllä, muutama on myös töissä Metsähallituksella. Itse en ole. Työssäni ja vapaa-ajalla olen paljon tekemisissä eri eläinten kanssa. Itsekin olen toimittanut loukkaantuneita lintuja hoitoon, näin Heinolan lintutarha ja Korkeasaaren eläinhoitola ovat tulleet tutuiksi. Talvisin ruokin lintuja omassa pihassa omaksi ilokseni ja toisinaan käyn syöttämässä sorsia. Toripuluille annan aina ruokaa, ne kun ovat niin veikeitä lintuja. Aulangon edellinen ja nykyinen joutsen tulivat aikanaan tutuiksi ja olen niiden elämää seurannut nykyisin uutisoinnin kautta. Ihan tällä kokemuksella kommentoin. Metsähallituksen luontokeskukset ja etenkin Korteniemen perinnetila ovat tulleet tutuiksi ja olen myös osallistunut Metsähallituksen talkoisiin, jossa niitettiin niittyä. Näiden kautta itselleni tullut positiivinen kuva firmasta.
        Sadismista en tiedä ja en saa "kiksejä" eläinten kärsimyksestä. Päinvastoin, esim. vastustin taloyhtiömme hanketta myrkyttää rottia, koska se aiheuttaa rotille tuskaisen kuoleman.
        Eipä tästä aiheesta itselläni enempää. Jään odottelemaan syksyä ja uusia uutisia Ainosta. Itse toivon vapauttamista merelle. Noin isot linnut eivät kuulu tarhoille, harva tarha pystyy järjestämään tarpeeksi hyvät tilat. Ja terveen nuoren linnun lopettaminen olisi järjetöntä.


      • Hyvä_teema

        Kyllä vain, merellä selviämismahdollisudet ovat hyvät, ruokaa riittää. Luontokin kutsunee mukaansa jossain vaiheessa ja pääsee lintu oikeisiin piireihin.
        Näin se pitäisi mennä. Jos haluaa lammelle palata, tervetuloa, jos ei, kaikki onok.


      • ainomme

        NYT KAIKKI AINON AUTTAJAT, PUOLUSTAJAT, YSTÄVÄT,JNE(Markku Alankokin) kirjoittakaa näkemyksiänne Ainon mahdollisuuksista selviytyä merellä.(Onhan kantaa jo otettukin, mutta vaikka uudestaan velä.)


      • kaikki.arvaa

        Metsästäjät lopettaa terveitä eläimiä jatkuvasti. -Minulla ei ole sidoksia metsähallitukseen eikä lintuharrastajin.Ei tarvitse nuoleskella mihinkään suuntaan.


      • NIMEÄ.KEHIIN

        NO, TIETÄVÄINEN.ILMOITAPA NYT NIMESI.SINÄHÄN VOIT OLLA IHAN MIKÄ TAHANSA SATUSETÄ.


    • Suomenäärioikeisto

      Hei, Suomen Äärioikeisto on kiinnostunut sulkasatoisista joutsenista. Kertoisitteko hieman mistä saattaisi olla kyse?

      Terv.: Suomen Äärioikeisto

    • ihminen.ihmettelee

      Anna eläimelle ihmisen nimi ja sitä aletaan pitämään ihmislapsena.

      • hävettää.olla.ihminen

        Voisitko itse kertoa nimesi ja aloittaa vaikka eläinrääkkäyksen hyväksyjien ketjun.Saattaisi tulla paljon viestejä, mutta mielellään nimen kera. - Vaikka ihmislapselle annetaan nimi, ei se takaa ihmisarvoista kohtelua. Oletko kuullut, vaikka lastensuojelusta. - Eläintensuojelulakikin on olemassa.


      • edelleen.häpeän

        Lehmillekin on kautta aikojen annettu nimiä. Ei niistä silti ole tullut lapsia.Hyväksikäytettyinä tuotantoeläiminä ovat pysyneet. -Kun valtakunnallisella nimikilpailulla haettiin nimet Ainolle ja Jannelle, ei se ollut eläinystävien hellimistä, vaan imagon luomista turistihoukuttimille, missä roolissa ovat vuosien ajan joutuneet toimimaan. - Niin,että jos oli tarkoitus lohkaista kuolematon totuus, niin ei tällä kertaa onnistunut.


    • viisaatratkaisut

      Kiintoisaa tuo tieto että aiemmin on ollut lammella vuosia vain yksi joutsen - se siis siirrettiin hoitoon talviksi!
      En tiedä onko mahdollista että Aino voisi tottua uuteen puolisoon ja ne tuotaisiin jatkossa lammelle?
      Ongelmana tietenkin laulujoutsenet.
      Mutta, joutsenlampi jää todella tyhjäksi ja autioksi ilman joutsenia. Laulujoutsenraatelijoita en kaiken jälkeen sinne kaipaa, tuskin kukaan...
      Minne Aino osaisi mennä täällä Hämeessä vapaana, kylmä talvi tulee ja ei täällä ruokita, ei toisia saman lajin lintuja ole ja vaara edelleen hyökkäykset..
      Pitäisi viedä varmaan meren rannikolle, vähintään se.. en tiedä minne siellä päätyisi?

      • viisaatratkaisut

        ps.
        Jotenkin minulla on tunne että Aino on kiintynyt juuri tuohon lampeen tuttuna kotina ja jopa tuntee tietyt ihmiset turvallisina - moni käy usein sitä katsomassa.
        Sama koskee talvihoitopaikkoja. Miten jos se on äkkiä totaalisen vierauden keskellä?
        Tuntuu myös olevan poikkeavia näkemyksiä voiko leskeksi jäänyt joutsen ottaa uutta puolisoa. Olen lukenut että muut kyhmyjoutsenetkaan eivät välttämättä suvaitsisi alueellaan, puhumattakaan että mukaansa.. en tiedä.


    • totuus___

      Nii..i tästä kaikesta tunteilusta huolimati Aino pärjää hyvin, vaikka ei siltä Tunnu!

      • että.silleen

        Ei Ainoa ihmisten tunteilu haittaa, tunteeton toiminta kylläkin.


    • ainonystävä

      Olin lammella tänään kauan. Aino tuntee minut koska olen vuosia käynyt usein..
      Tajusin että se hakee turvallisuutta ihmisestä, kyse ei ole vain ruoasta. Sitä oli syötelty kun tulin ja oli menossa saareen, kääntyi kun kutsuin. Otti tunteja heinää sormistani pehmeästi, seurasi minua lampea pitkin.. kun olin lähdössä se aina tuli rantaa kohti jälkeeni. Se ei enää halunnut syödä mutta hakeutui lähelle. Tuli voimakas tunne että se pelkää yksin, on turvaton olo. Kuin pitää ihmistä perheenään, on kuin liikuttava lapsi..
      Väisteli vaisusti lokkeja ja sorsia. Vaikutti säikylle muutenkin. Samoin katseli tielle ja metsään kauan välillä kuin odottaisi jotain. Varmaan ajattelee että viedään Jannen luo tai Janne tuodaan.. ei ennen ole ollut kokonaan yksin. Janne on aina ilmestynyt takaisin aiemmin.
      Nyt Aino vaikuttaa todella orvolle yksin. On niin kesy myös - aina ihmisen hoidossa poikasesta ja ihminen huolehtinut talvien yli ja siihen tottunut - ettei sitä voida heittää luonnon armoille! En tiedä voisiko saada puolison enää tai jonnekin tarhaan jossa lajikumppaneita! Olen todella huolissani Ainosta ja toivon koko sydämestäni että sille löytyy turvallinen paikka, mielellään jossain missä sillä olisi seuraa.
      Kaikki pimeät yöt se on yksin ja ei ehkä tunne oloaan suojaisaksi, ei ole koirasta puolustamassa, ja koko ajan hyökkäysten uhka. Kukaan ei voi väittää ettei eläimillä ja linnuilla ole tunteita ja tietoisuutta, pikemmin on löydetty merkkejä että juuri niitä on! Aino vain ei osaa puhua ja muutoinkin on " mykkä joutsen."

      • ei.vitsi

        Minkä väriset vaatteet sinulla oli silloin, kun Aino aina vaan tuli rantaa kohti jälkeesi?


      • outi.tuomi

        Kerro ihan todella, minkä värisissä vaatteissa tämän ehdollistuksesi teit.


    • ainonystävä

      jk.

      Vaikkei olisi nälkäinen, ruohon ottaminen ijmiseltä kuin ainoa tapa kommunikoida.. voisi itse nyhtää heinää. Jokin tarve tulla huolehdituksi ja huomatuksi.
      Tajusin ettei kyse ole vain ruoasta, koin että ihminen on vastuussa Ainosta! Luottaa että ihminen auttaa ja välittää! Ellei niin käy, koen itsenikin petturiksi ja rikolliseksi..
      tekisin mitä vain jos saisin Ainon eteen. Jos olisi paikka, ottaisin..
      He jotka päättää Ainosta, suhtautuvat tunteettomasti.

      • outi.tuomi

        Minun kanssani Aino on kommunikoinut monella muullakin tavalla, mutta huolellisesti vaikenen niistä, koska niitä ruvettaisiin tuhoamaan heti. Saa nähdä, .miten juttelun kanssa on käynyt.-Aino ei voi määräänsä enempää ruohoa syödä.Jos on nälissään ja muuta ei ole mahdollista syödä, voi syödä liikaa. Lehmiäkin on kuollut suolitukokseen ja ähkyyn.


    • ainonystävä

      jkk.
      Eläimillä ja linnuilla on tietoisuus ja tunteet, se on jopa tutkimuksin todettu!
      Minua surettaa yhä Jannen kohtalo, tuntuu turhalle.
      Olen katsellut miten lempeitä nämä kyhmyjoutsenet olivat, ja Ainokin on.
      Laulujoutsen on aggressiivisempi ja juuri se valtaa alaa kaikkialla Suomessa.
      Aino on poikkeuslintu, Suomen tunnetuin kyhmyjoutsen. Urhea taistelija ollut ja on.
      Rukoilen ja toivon että ihminen kantaa siitä ryhdikkään ja kauniin vastuun!
      Ellei tee niin, minusta tullee ihmisvihaaja.

      • arvaa.kuka

        Onkohan tämä ainonystävä lintu vai kala? Ei ainakaan ole mikään ylitunteellinen eläimiä inhimillistävä höppänä. Kirjoituksensa ovat hyvin laskelmoivia, ovatko edes omia vai tiimin suunnittelemia. - Ja mikä on varsinainen tavoite niillä? -Pahassa maailmassa vihdoinkin ja nykyään netissä epäluuloiseksi oppinut olen vihdoinkin.


      • kirjoittamisen_riemu

        Nii..i :)
        Se mitä ihminen tuntee joutsenen nähdessään, ei riipu joutsenesta.
        Aivan yhtä faktaa olisi kirjoittaa Ainon ilkeästä mulkaisusta, kun sai väärän ruohon voikukanlehtien joukossa tai todellinen syy kädestä syömiseen...joka on omistushalu. Lintuhan vain nappaa ruohot, ettei ihminen syö niitä itse.

        Tässä nyt sama kirjoittaja ikäänkuin omii kyseisen joutsenen, no sehän on ilmainen, eikä kakkaa matolle, ei tarvi ulkoiluttaa ja on paikalla silloin, kun kirjoittajalle sopii. Kätevä lellikki.
        Käydessäni lammella joutsen (Ei muuten takuulla tiedä olevansa Aino nimeltään) käyttäytyy, kuten ihmisiin tottunut eläin käyttäytyy, syö kaikkien kädestä. Sitä siis ei ole kiusattu ihmisten toimesta, itse en ole lokkien nähnyt sitä vainoavan ja laulujoutsenet ilmeisesti ovat reviirille yrittäneet, jotka taas kyseiset lokit häätivät pois.

        Kaikki on hienosti, mutta "sureminen" vaan jatkuu?...


      • Pahaveli
        arvaa.kuka kirjoitti:

        Onkohan tämä ainonystävä lintu vai kala? Ei ainakaan ole mikään ylitunteellinen eläimiä inhimillistävä höppänä. Kirjoituksensa ovat hyvin laskelmoivia, ovatko edes omia vai tiimin suunnittelemia. - Ja mikä on varsinainen tavoite niillä? -Pahassa maailmassa vihdoinkin ja nykyään netissä epäluuloiseksi oppinut olen vihdoinkin.

        Eiköhän kyseessä ole aino.tuomen alter ego. Samanlaista säälittävää tuubaa suoltaa kun aikaisemmissakin ketjuissaan.


      • hyvä.sisko

        Vaikka Aino onkin kesy joutsen, joka on aikaisemminkin silloin tällöin syönyt kädestä , niin nyt tämä ylenmääräinen kaikkien kädestä syöminen ja aina ensimmäiseksi robottimaisesti nokan työntäminen syöttäjän käteen,ei ole luonnollista käyttäytymistä. -Voisin kertoa, miten sellaisen tilanteen saisi ehdollistamalla aikaiseksi. - Aino on turistihoukutin. Ja Ainonystävä on jo useamman kerran mainostanut asiaa. -Ei ole kiva"huomata"kaikkea.


      • että.silleen

        mikähän tämä pahaveli on.Onko maksettu rääpimään vai onko pomo määrännyt.Koetapa kirjoittaa ihan omasta päästä joku asiallinen viesti.Se mistä olen joutunut kirjoittamaan, ei ole edes säälittävää, vaan rikollista ja sairasmielistä.Joutais helvettiin koko se porukka, joka on tekijänä.


      • Pahaveli
        että.silleen kirjoitti:

        mikähän tämä pahaveli on.Onko maksettu rääpimään vai onko pomo määrännyt.Koetapa kirjoittaa ihan omasta päästä joku asiallinen viesti.Se mistä olen joutunut kirjoittamaan, ei ole edes säälittävää, vaan rikollista ja sairasmielistä.Joutais helvettiin koko se porukka, joka on tekijänä.

        Kiitos kysymästä. Ei ole maksettu eikä pomoja ole.
        Ihan omasta ja (vielä) terveestä päästä kirjoittelen. Pikkasen itsehillintä rakoilee näemmä, koska provosoidun ilmiselvän mielenterveysongelmaisen henkilön kirjoituksista. Tietysti tämä kirjoittelu toimii sinulle eräänlaisena terapiana aino.tuomi, kuitenkin, jos vaan vielä ymmärrät ja pystyt, hanki apua.


      • gs-uhri

        Kyllä varmaan traumaterapia olisi tarpeen jouduttuani todistamaan kaikkea sitä sairasmielistä pahaa. minkä kohteeksi joutsenet hihhulien taholta ovat joutuneet.Pää vain on liian vanha sellaiseen. Täytyy vain kasata muistot tapahtuneista siihen samaan ongelmajätekasaan, minne on kertynyt muistikuvat omista stalkkauskokemuksista ja nimittää sitä sitten elämänkokemukseksi. Paha maailma.


    • Ihmineneioleeläimenäiti

      Voiko ihmiset tosiaan olla noin sekaisin... Hämeenlinnan päättäjät, järjestäkää sinne lammelle mielenterveyslääkäreitä ja -hoitajia!

      • ihminen.on.hirviö

        Joo, ei ole äiti eikä isä, mutt jos on ottanut hoiviinsa pois luonnsta, niin ettei läin enää luonnossa pärjäisi, on vastuussa eläimen hyvin voinnista jasiit, että tarpeetonta kärsimistä pyritään välttämään. Tunne-elämältään terveelle ihmiselle tuottaa pahaa mieltä nähdä,että näitä periaatteita rikotaan. -Joo siellä lammella ravaa sekopäisiä hihhuleita. Ne voisi ottaa talteen kaikki ja panna pakkolääkitykselle. Siltä osin samaa mieltä


    • ainonystävä

      Kirjoitin vain tosiasioita, ei mitään laskelmointia. En kutsu Ainoa tuolla nimellä, vaan eri nimi jolla olen kutsunut jo aikoinaan Janneakin. Kai oppivat ainakin äänestä tuntemaan ihmisen, on tieteellistä faktaa.
      Aino tuntuu pitävän ruohosta ja haluaa sitä, ei vain leipää. Tässä asiassa eikä viesteissäni ei pitäisi olla mitään kummallista, ihmiset jotka kehittelee kaikesta negatiivisia ajatuksia, se on heidän oma rajoittuneisuutensa..
      Onko Ainon tuttavallisuudessakaan senkummempaa kuin minkään lemmikkieläimen.. normaalia kun poikasesta tottunut ihmiseen. Jopa kesytetyt leijonat syö ihmisen kädestä tai halaavat tassuillaan kynsimättä. Totesin että Aino vain on tullut kesyksi ja on avuton yksin luonnossa, ei verrattavissa villeinä olleisiin lintuihin.

      • noita.akka

        Jos Aino ja Janne ovat Forssan lammelta kotoisin, on vähän kumma juttu, että ovat alkuun vuosia olleet ihmisarkoja. Olen netistä lueskellut Aulangon ajan historiaa.Jonakin vuonna sitten todetaan että ovat alkaneet tottua ihmiseen, mutta vierailjoita kehotetaan vielä pitämään välimatkaa , jne. Ei sitten joutsenilla sisäsiittoisuus näytä haittaavan. Sisko ja veli saivat aikaan tosi terveet ja fiksut poikaset.Ja filmaattiset.


      • Tietäväinen

        Kyllähän siitä silloin kirjoiteltiin lehdessäkin kun joutsenet lammelle tulivat että ovat Forssasta. Löytyy netistäkin kun osaa etsiä. Alkuun ei tiedetty joutsenten sukupuolta ja oli myös epävarmaa tulevatko ne jäämään lammelle kun talvehtimispaikkaa ei vielä ollut tiedossa. Sittenhän selvisi että kyse on naaraasta ja koiraasta ja talvipaikaksi saatiin Ähtäri. Edellinen joutsen oli viety talviksi Pyhtäälle, mutta sinne ei enää ilmeisesti mahtunut, paikkahan on ensisijaisesti luonnonvaraisten lintujen hoitola.


      • jestan.poo

        Siis tämä Ainon ja Jannen rakkaustarina onkin siskon ja veljen sukurutsaa.


      • outi.tuomi

        Nyt ensin ruusut, sitten...Ensin kiitän ainonystävää lukuisista ainon oikeuksia puolustavista,ymmärtäväisistä viesteistä. Mutta kun mihinkään ei voi luottaa.Samana syksynä -13 kun Ari Väänänen kirjoitti herkän, myötäelävän ja asiatietoa sisältävän kertomuksen kyhmyjoutsenten poikasten kehittymisestä ja siitä, että kehittyvät lentokykyisiksi vasta keväällä. Samaan aikaan metsähallitus kenttäpäällikön suulla ilmoitti,että poikaset viedään talvihoitoon Ähtäriin. Ja keväällä ilmoitettiin, että nyt päästettiin vapaaksi merelle.Poikasia ei viety Ähtäriin eikä keväällä ollut mitään vapaaksi päästettävää.Toivottavasti tapettiin edes nopeasti.-Tätä lajia on piisannut. Olisi kyllä rajoittuneisuuden merkki, jos en olisi nostanut epäluuloisuustasoa korkealle. -En viitsi tarkistaa, mutta suunnilleen näin kirjoitin aiemmin jossakin ketjussa:olen huomannut merkkejä mistakin ehdollistuksista.Tarkistan ensin asian, kirjoitan sitten. En kerro , mihin päätelmäni perustuu, mutta lopputilanne oli:Aino pystyi syömään voikukanlehtiä ja ruohoa kädestä, mutta ei veden pinnalta, vaikka oli pahasti nälissään. Ja kun tähän liittyi vielä ainonystävän useaan kertaan tekemät :aino syö hellästi kädestä-mainokset (kokeilkaa itse) MYLVÄHDIN. Ainoa ei voi verrata tavallisiin lemmikkeihin, nk.ainonystävä tekee.Koirilla ja kissoilla on pieni perhe.joskus vain yksi ihminen.Ainon olisi nälissään alistua syömään kymmenien,satojen, jopa tuhansien vieraiden ihmisten kädestä.Ja hellästi. -Tämä koulutusko oli tunteja käynnissä, kun" aino otti tunteja heinää sormista pehmeästi lammela".- Ihmettelisin, kuinka ainonystävä on voinut olla tällaisessa mukana, ellen olisi joutunut näkemään vaikka mitä kauheuksia joutseniin kohdistettuina.-Ja ihmisille pyrittiin antamaan käsitys, että kädestä syöttämällä olisivat tehneet hyvää Ainolle, vaikka todellisuudessa olisivat osallistuneet eläimen tuhoamiseen - Kun kävin tänään lammella, tilanne oli pikkaisen korjaantunut..Aino pystyi hitaasti pienissä erin syömään voikukan lehtiä. Jos aikaisemmin heiniä veteen, ryntäsi kohti, mutta ei pystynyt muuta kuin nokalla tökkimään ja levittämään. Tänään jo sai menemään suusta alaskin. Tähän laitan nimeni-


      • outi.tuomi

        Niin,aino pystyi syömään veteen heitettyjä leivänpaloja. siinä vaan on se pulma,että heti kun leipä otetaan esiin, ryntäävät tiirat paikalle. Ja jo aiemmin totesin, että aino on tullut "allergiseksi" tiiroille. Hei kun yksikin sinkosi paikalle Aino hätkähti ja lähti pian pois. siinä jäi sitten sekin syöminen. Onnistuin syöttmään leipää Ainolle, kun kyttäsin tilannetta, milloin oltiin hetki kaksin, varhain aamulla.Päivällähän niitä iioja on paljon. - Viimeisin huomio, mitä en ehtinyt tutkia sen enempää, oli Ainon suhtautuminen puhumiseeni. Olen aina jutellut joutsenille. Aikaisemmin vihollinen pystyi tuhoamaan sanoja, joita kuuli minun käyttävän. Ne ehdollistettiin johonkin pahaan Sen tiesin, että äänensävy oli tärkeä ja sen piti olla aito..Nyt pari päivää sitten huomasin, ettei Aino siedä puhettani lainkaan. Lähti karkuun, heti rupesin puhumaan. -Tämä asia pitää vielä tutkia ja se,että koskeeko muidenkin ihmisten puhumista.


      • asiantuntijako

        Älä nyt joutsenelle leipää syötä. Se ei ole sen luonnollista ravintoa, kuolee vielä lisäaineisiin tai pötsi räjähtää..


      • se_on_moro

        Tuo puhejuttu "ehdollistamisineen" viimeistään vakuutti, että nyt on todella kyse siitä, mistä nimimerkki Pahaveli mainitsi.


      • outi.tuomi

        Jonkun sanan tuhoamiseen riittää, että sen sanoo Ainon kuullen useaan kertaan pahalla, aggressiivisella tavalla. Ei sen isompi homma.-En tiedä, rotta, veditkö sinäkin nyt mielenterveyskortin esille, vai voisitko olla niin tietämätön asiasta.


      • Totta_ku_rotta

        Rotittele rauhassa, tuo mitä mainitsit ei pidä silti paikkaansa.


    • ainonystävä

      jk.
      On myös niin että linnutkin oppivat tuntemaan ihmisiä yksilöinä, eikä suinkaan vain kasvottomana massana. Voivat erottaa tietyt ihmiset.. usein tavoin.
      Sanotaan myös että lintu muistaa aina vaikkapa kokemansa uhkan tai luottamuksen menettämisen jonkun ihmisen taholta.
      Samoin linnut ovat yksilöitä. Tämä sama koskee muitakin eläimiä, ihminen aliarvioi eläimiä ja niiden tietoisuutta ja tunteita.

      • rääpijät.häipyköön

        Ei kannata ottaa viestejäni erityisen henkilökohtaisesti.Olen epäluuloinen kaikkien suhteen , jotka netissä kirjoittavat. Ei ole rajoittuneisuutta, vaan käytännössä opittua viisautta. Siellä laumasieluissa se rajoittuneisuus asuu. -Ja vielä kun on Aulangon joutsenista kyse, en usko mitään, ennen kuin jotakin kautta varmistuu. - Ja ne eläinten tunteet. Mistä tiedät,että kyseessä on lempeys. Jos onkin kysymys väsymisestä, alistumisesta, luovuttamisesta. -On ihan turha ruveta väittelemään. -Kirjoitat kuitenkin nätisti Ainon asioista. -Käsittääkseni olet helluntailainen eli kuulut lahkoon ,joka tälläkin hetkellä vainoaa minua täysillä. Sen takia joudun olemaan tuplaepäluuloinen sinun suhteesi.- Minun tavoitteeni on suojella Ainoa ja olla äänitorvi asioille, joiden katson olevan uhka turvallisuudelle.-Olen kyllästynyt niihin tyyppeihin, jotka olen saanut kimppuuni sen takia,että olen kirjoittanut nimellä. Tästä eteenpäin kirjoitan nimellä vain erityisen painavat asiat.


      • Minä_tyyppi

        "Kimppuusi"?? Jos julkisuushakuisuudessaan kirjoittaa täällä ns omalla nimellään, vastaukset tulevat sille nimelle, jos kirjoitat nimimerkillä , vastataan sille nimimerkille. Ei siinä käydä kenenkäänkimppuun, vaan sillehän se on vastattava, mikä präntissä lukee, vai mitä.
        Itselleni joku outi.tuomi, ainonpuolesta,rääpijät.häipyköön yms on ihan yhdentekevää,olkoon vaikka joulupukki ja tosirohkeathan kirjoittaa kuvalla, pistää luottokorttinsa ja pankkitietonsa ja autonsa rekkarin, että ns "sana painaa enemmän" he he...ihmettelen ainoastaan tekstien paatosta, millä "suojellaan" jotain, millä ei oikeasti ole minkäänlaista hätää.
        Siinä sivussa yritetään mahdolliselle lukijoille vittuilla helluntailaisista ja tuoda omaa erinomaisuutta esiin..


      • outi.tuomi

        On kyllä helvetinmoinen homma yrittää suojella Ainoa hihhuleilta.Jo keväällä olen esittänyt lopettamispiikkiä.Ainoa keino päästä teiltä suojaan.


      • Pikku_tarkennus

        Sinultahan sitä pian suojella pitää..ainakin minua tuo paatos alkaa kohta pelottaa.
        Joutsen on ok ja turvassa.


      • joku.vain

        Älä enää käy tässä ketjussa tai älä lue viestejäni.Sillähän sinä itsesi suojella voit.


    • ainonystävä

      Outoa että yksinkertaisesti välittäminen ja kiintymys Ainoon aiheuttaa kauheita ylireaktioita. Olen antanut heinää koska haluaa sitä.. olen heittänyt veteenkin ja syö ahneesti siitä. Tuntuu ettei Aino enää mielellään tule maalle vaan haluaa olla vedessä, ehkä turvallisuuden tunne siellä vahvempi.. haluaa syödä vihreääkin eikä vain leipää.
      Ottaa yhtä innolla ruohoa vedestäkin kuin kädestä. Ruoansulatus kaipaa kasveja eikä vain leipää.
      Mistä olen huolissani nyt, on se että Aino joutuu lopullisesti jättämään tutun kotilampensa. Joutsen on reviirilintu ja luin että jopa leskeksi jäänyt joutsen pyrkii palaamaan kotireviirille. Surullista että koko ajan on viime hetket tuossa lammessa.
      Huolestuttaa minne Aino joutuu!? Kyse on siitä että se siirretään jonnekin suhteellisden pian. Minne?

      • outi.tuomi

        Minulla pahat kokemukset viime vuoden ehdollistamisista. Kun Aino yhtäkiä voimakkaasti muuttaa käytöstä, herää epäily.Viime vuonna Ainoa väsytettiin ja kiusattiin "raivoisalla sorsien häätämisreaktiolla."Kun sen merkit yht'äkkiä ilmaantuivat (8.7), otin asian esille.Kun Aino sulkasadon takia ei voinutkaan lentää,eikä sitä näin ollen olsii voinut pakottaa lentämään itseään näännyksiin sorsien jahtaamisessa,tämä reaktio( hävisi/poistettiin). Samaan aikaan huomasin, ettei enää syö voikukan lehtiä.Kun joskus kädestä tarjosin,otti pari. Vedestä ei.Sitten tuli tilanne, että ryntäsi luokseni ja alkoi kädestä syödä raivoisan ahneesti.Oli niin nälkä. Sormiin tuli haavoja. Pudotin lehdet veteen.Ei pystynyt syömään niitä sieltä, vaikka oli kauhea nälkä. Tarkkailin tilanteita. Oli monenlaisia Tarkistin myös sen, ettei kyvyttömyys syödä lehtiä vedestä, johtunut minun paikalla olosta. Ei johtunut. Sama tarina ruohon kanssa. Aino ei aikaisemmin kesällä välittänyt leivästä. minulla oli mukana sitä sorsia varten. Ihmettelin, kun halusi sitä.No, eihän pystynyt syömään muuta. -Tästä ruohon syömisestä kaikkien kädestä olen jo kirjoittanut.


    • ainonystävä

      Aino myös tulee tervehtimään ihmisiä, kohti ihmisiä, kokee ehkä yksinäisyyttä. Joutsen on parisidonnainen. Aino tulee ilahduttamaan ihmisiä kauniilla olemuksellaan.
      On todella tullut kesyksi. Juuri siksi sitä ei voi päästää vapauteen, vaan ihminen on vastuussa siitä. A ino on tottunut että on talvet ihmisen hoidossa ja olettaa että sama jatkuu. Ei ole villi luonnonvarainen lintu. Eikä villinä selviäisi. Minne lähtisi.. lähimetsiin hortoilemaan, jäätymään Vanajaveteen..
      entä meri? tuntisiko siellä olonsa kodikkaaksi, vai olisi aivan eksyksissä ja joutuisi muiden joutsenten aggressioiden kohteeksi sielläkin?
      .

    • ainonystävä

      Puhumisesta.. puhun aina Ainolle ja se ei pelkää puhettani. Pikemmin tulee keskeltä lampea kohti jos kutsun sitä!
      Eikä tässä ole mitään tämänkummempaa!

      • outi.tuomi

        Minun kohdalla on ollut kummempaa. Jo viime vuonna. Aino on näyttänyt tykkäävän siitä,että höpöttelen ystävällisellä äänellä. Nyt tilanne muuttui kuin veitsellä leikaten.Kun alan höpötellä, lähtee heti vauhdikkaasti pois. On niin uusi ilmiö, etten ole ehtinyt tutkia asiaa.Mutta tutkin. -Se, että ilmoitat ettet voi ymmärtää, miksi kiintymyksen esiin tuominen herättää reagointia.. Siihen ovat kyllä ylrieagoineet ihan muut kuin minä koko ketjun olemassa olon ajan. Minä reagoin sitten, kun haistan manipuloinnin mahdollisuuden .nk. nyt. Se, että kiistät kaiken, mitä olen kertonut havainneeni ja siitä päätelleeni, ei hävitä tosiasioita.


      • väärinymmärryskö

        Ai tulee kutsusta?
        Eihän rantaan tarvi kuin kävellä ja joutsen lähtee tulemaan kohti.
        EI se mistään puhumisesta piittaa, jos sattuu kiinnostamaan seura ja ennenkaikkea ruoka.


      • No_joo_puhumalla_vaan

        Kannattaa puhua joutsenelle akateemisesta koulutuksesta ja sen eduista.
        Sitä puhetta viisas ja kaunis lintu diggaa.
        Se ei jaksa kuunnella höpinää helluntailaisista..
        Vaikeita sanankäänteitä miettiessään se pupeltaa leipää niin, että kohta on lampi vihreenä ja jos kiinnostus kohdennetaan (tai siis "ehdollistetaan") lentämisen opetteluun, vetää "Aino" pian immelmanneja ja vaakakierteitä etelän peltojen yllä.
        Taitavana lentäjänä pysyy myös koiraiden hännässä kiinni ja on heti huudeilla, kun niiltä eukko kupsahtaa.

        Lammelle ensi keväänä uusi Janne vaan ja näette todellisuudessa, mitä on joutsenten parisidonnaisuus..munat on pesässä takuuvarmaan kesäkuussa.


    • ainonystävä

      Kaikki eläimet tottuvat ihmiseen jos ihminen on niille vaaraton ja hyvä!
      Katsoin dokumentin leijonista, otettu pentuina jo hoitoon ja nuolivat ja halailivat hoitajaansa vielä aikuisina. Kyse Afrikassa olevasta suojeluresevaatista. Siis eläimet erottavat yksilön eli tietyn ihmisen. Ja voivat tuntea kiintymystä, ovat tuntevia eikä että kyse on vain ruoan saamisesta!
      Tätini on ruokkinut oravaa mökillään ja nykyään orava kuulemma antaa silittää itseään!
      Kaipa eläisimme paratiisissa jos olisi vain rakkautta eikä että mikään laji on uhka toiselle. Mutta ihmisetkin on vaarallisia toisilleenkin aina olleet ja ovat.
      Fransiscus Assisialainen pitää lintuja kädellään kuvissa.. eläin voi vaistota rakkauden.

      • outi.tuomi

        Tämän ketjun aloitti nimimerkki ainon.puolesta. Hänet tunnistin satavarmasti helluntailaiseksi.Teitä aino-alkuisia on joko useampia tai sitten yhdellä monta nimimerkkiä. Olenkin ehdotellut, että saattaa olla tiimi kyseessä. olen myös joutunut miettimään, onko tällä ketjulla muuta varsinaista tavoitetta, kuin edesauttaa sitä, että Ainolle hankitaan sijoituspaikka eikä jättää luonnon armoille.


    • twilightzone

      Miten ihmeessä helluntailaisuus tähän Ainoon ylipäätään liittyy?

    • outi.tuomi

      Kävin aamulla/ap:lla lammella. Ainon tilanne helpottunut.Kun heitin veteen voikukanlehden palasia, ei enää jähmettynyt, vaan pystyi syömään niitä. Samoin kun heitin Ainon eteen silputtua ruohoa, kyllä sekin suuhun hävisi.Tiira-"allergiakin" on helpottanut Ei heti enimmäisen tiiran tullessa lähelle hätkähtänyt ja lähtenyt karkuun. Sisukaasti pysytteli paikalla useammnkin tiiran aikan. Väisteli kaulaa vääntäen ja piti huolta,että sai leivänpaloja.- Kävin vielä puolelta päivin katsomassa, miten pärjäilee.Lokkeja ei ollut niin sankoin parvin kuin viime vuonna, mutta sen verran kuitenkin, että ruokintatilanteissa kilpailua piisasi. Aino kävi katsomassa turistejakin, mutta mielellään oli yksin paikoissa, joissa oli rauhallista. -Ei ehtinyt potea yksinäisyyttä. -VIELÄ KIITOS KAIKILLE KIRJOITTAJILLE, JOILLA ON SYDÄN PAIKALLAAN AINON ASIOISTA KIRJOITTAESSAAN.Ja kyllä teillä todelisuudentaju ja terve järkikin on tallella. -minulle nyt vaan tullut kokemuksen perusteella seuraava lausahdus:en usko mitään, mitä en ole omin silmin nähnyt, toisaalta olen omin silmin nähnyt asioita, joita on vaikea uskoa todeksi.

      • outi.tuomi

        Sitä puhumiseeni/höpöttämiseen reagointia joudun tutkimaan.Päivällä, kun kävin lammella, Aino ui siinä lähellä ja muut linnut olivat kaukana kilpailemassa syömisestä, sain viestitettyä Ainolle,että minulla on leipää.Ui ihan lähelle rantaan ja minä tiputtelin leivän palasia ihan nokan eteen. Söi ahneesti. Sitten tulin sanoneeksi jotakin tavallista, en valitettavasti muista mitä. Aino rupesi katsomaan minua oudosti.Rupesi peruuttamaan kauemmaksi.Yritin vielä heittää leivän paloja sinne. Ei enää huolinut, vaan ui kiireesti pois. -Aion selvittää, mistä on kyse. Minulla on jo kaksi tutkimuslinjaa mietittynä.Julkaisen sitten tulokset.-Joko yksittäisiä tavallisesti käyttämiäni sanoja tai ääni.Ääninäyte on viimeksi saatu, kun herra E tunki paikalle syöttötilanteeseen videoimaan varmastikin äänen kera.


      • pehmustettuhuone
        outi.tuomi kirjoitti:

        Sitä puhumiseeni/höpöttämiseen reagointia joudun tutkimaan.Päivällä, kun kävin lammella, Aino ui siinä lähellä ja muut linnut olivat kaukana kilpailemassa syömisestä, sain viestitettyä Ainolle,että minulla on leipää.Ui ihan lähelle rantaan ja minä tiputtelin leivän palasia ihan nokan eteen. Söi ahneesti. Sitten tulin sanoneeksi jotakin tavallista, en valitettavasti muista mitä. Aino rupesi katsomaan minua oudosti.Rupesi peruuttamaan kauemmaksi.Yritin vielä heittää leivän paloja sinne. Ei enää huolinut, vaan ui kiireesti pois. -Aion selvittää, mistä on kyse. Minulla on jo kaksi tutkimuslinjaa mietittynä.Julkaisen sitten tulokset.-Joko yksittäisiä tavallisesti käyttämiäni sanoja tai ääni.Ääninäyte on viimeksi saatu, kun herra E tunki paikalle syöttötilanteeseen videoimaan varmastikin äänen kera.

        Voi hyvä jumala, aina vaan sairaammaksi menee. Joko tämä outi.tuomi on maaninen trolli tai todellinen sekopää.


    • kokemuksesta

      Se on syönyt hyvin ihan koko ajan..nim kokemusta on.

      • outi.tuomi

        Minulla on toisenlaiset kokemukset. koska minun ja Ainon (ja muidenkin joutsenten) välejä on koko ajan yritetty sotkea, otin huomioon sen, että nytkin voi olla kyse siitä. Eilen, kun paluumatkalla rengastieltä pysäköin lammen parkkipaikalle, Aino oli saaren lähellä.Näytin ,että minulla on voikukanlehtiä.Ainon nähden katkoin niitä ja heittelin veteen.Siirryin autoon.Aino lähti uimaan rantaa kohti. Kun lähestyessään sai silmiinsä lehdet, oikein hyökkäsi niitä kohden. Jonkin ajan päästä meni kauempaa sivusta katsomaan.Aino tökötti siellä paikoillaan.Kaikki lehdet olivat vedessä syömättöminä.- Ei oikein voinut johtua minusta.


      • Kokemuksesta

        Teidän väleistä en tiedä, muiden kanssa se näyttää pärjäävän hyvin..jopa turistien.
        Ei kai kukaan tai mikään Aina syö??
        Mä odotan sitä päivää, kun kerrot joutsenen puhuneen sinulle :)


      • tuomionouti

        Toi viiminen lause kerrassaan mainio.


      • lintubioloogiergonomi

        Tuohon on selvä syy, joutsen on fiksu, se katsoi, että tuo hylkäsi nuo ja lähti meneen, eivät ole syömäkelpoisia.
        Hyvä taktiikka on istua sivuttain joutseneen ja mutustaa voikukanlehteä, se bonjaa, että "Ahaaa..nuo on hyviä" ja eikun syömään.


    • etovaa

      Jos Aino laitetaan mieron tielle, voisiko siihen laittaa sellaisen lähettimen, pannan, vai mikä se on.siitä sitten nähtäisiin, missä on.

    • verusse

      noita joutsenia on nykyään liikaa
      voisi pistää vadille ja paitaa liha on hyvää

    • herätetty.taas

      Kun tänään menen lammelle, mielenkiintoista nähdä onko tullut lisää vai purettu entisiä pois.Jatkan juttua tunnin päästä, kun on seuraava herätys.

      • Wake_up

        Taisi tyhjentyä pari herätyskelloa liikaa, ei pahalla, vaan huumorilla..


    • ei.ei.ei

      Ainoko yksin merelle.Ei kelpaa porukkaan.Nokitaan ja ajetaan pois.Meri aivan outo ympäristö.Ei muutenkaan ole saanut mitään oppia luonnosta selviytymseen, eikä mitään kokemusta asiasta.

      • Älä_ny_viitti

        Hemmetin itsekästä. Tällä joutsenella, joka on nuori lintu, on vielä useita parinmuododtusvuosia edessä.
        Ymmärtäisin, että pyrit estämään sen, jos olisit koiraspuolinen joutsen. Koska tämä joutsen ei kuitenkaan voi pariutua sinun kanssasi, älä omi sitä.
        Anna sille mahdollisuus palata sinne, minne se oikeasti kuuluu.
        Meren rannikko ei ole vieri vieressä joutsenia, siellä on tilaa, ruokaa ja sulapaikkoja läpi vuoden.


      • ihmisystävä

        Käsittääkseni Aino on n.14-vuotias, yht.laskua nettitiedoista. -Jos olisin urosjoutsen,rakastuisin päätä pahkaa tähän päivä päivältä kaunistuvaan leskirouvaan. Pitäisin loppuelämänsä huolta ,ettei enää tehdä pahaa.


      • ihmisjaeläinystävä

        Aino on käsitykseni mukaan noin 7- vuotias vasta! Joutsenet elävät yli 20- vuotiaiksi!
        On todella koko ajan kaunistuva olento, ja viehättävä, eloisa ja herkkä mutta urheakin luonteeltaan myös..
        Meri olisi mielestäni myös liian raaka ja outo ympäristö ja mahdolllisesti joutuisi hyökkäysten kohteeksi sielläkin.. On elänyt aina hoidossa ja kiintynyt Aulangon lampeen kotinaan. Joutsen on paikkoihin kiintyvä.


      • ihmisjaeläinystävä

        joo, jos vapautettaisiin luontoon, pitäisi panna seurantapanta jalkaan..
        moni tahtoisi tietää missä Aino on ja onko hengissä.
        Tulen ikävöimään Ainoa jos ei enää tule olemaan tavattavissa , jo nyt suren eroa!
        Toivoisin että olisi jossain tarhassa missä seuraa,( on sosiaalinen lintu, sellaiseksi tullut!) ja tavattavissa.


      • olisipa.valta

        Aino ja Janne tuotiin Aulangolle 2008.Ei niitä poikasina tuotu.Kyllä olivat aikuisia. Jossakin netissä lukee, että olivat 7-vuotiaita vai oliko,että kun täyttivät 7 v tuli ekat poikaset. Tarkistan huomenna.Mutta kiitos,että kijoitit, kun näytti sille,että kaikki ystävät katosivat.


    • ihmisjaeläinystävä

      Minulla on käsitys että tuotiin vasta vuoden tai parin ikäisinä, ja ei edes alussa siksi tiedetty sukupuolta.
      Vaikea kuvitella Ainoa meressä, hakeutuu ihmisiä kohti, ja siellä rannoilla ei suhtauduta kuten täällä lammella!
      Ihmiset kuin turva, perhettä... tottunut olemaan hoidossa kaikki elämänsä talvet, puolet elämästään.

      • olisipa.valta

        En viitsi tarkistaa netistä, mutta muistelen nähneeni kuvan, jossa ovat vitivalkoisia.Menee ainakin pari vuotta, ennen kuin muuttuvat valkoiseksi, ellei sitten kolme.Niin että ynnälaskuna 9-10 v. - Tänä aamuna lammella oli viehko näky.Aivan tyyni vesi. Jkv.ohutta usvaa leijaili. Aino keskellä lampea ja ympärillä laajan ympyrän alueella muut linnut:lokit,sorsat. Kaikki olivat ihan paikallaan.Lähimmät aivat Ainon lähellä.-ei tietenkään ollut kamera mukana.- olisikohan linnuilla jotakin vaistoa:tuon elämä on vaakalaudalla.


      • saa.nähdä

        Tai sitten linnut tietävät, että Ainoa kiusataan. Minä näen sen seurauksista. -kaikki muut Ainon ystävät-, puolustajat sun muut ovat näköjään vaienneet.On ylhäältä päin tullut kielto kirjoittaa.


      • Ota.Rennosti

        Mitä sitä jankkaamaan, lintu voi hyvin, ei ole poikas-ja reviiritaisteluja, kunhan nauttii kesästä. Tee sinäkin niin, könsikäs följyyn ja pusikkoon, mansikkaa maistamaan.


      • nimimerkillä

        Olen allerginen mansikalle.Miehille ei olel enää mitään käyttöä, kun on saatu remontit tehtyä. Nautiskelen kyllä kesästä ja aamuisin Aulangon maisemista ja kaikistakin lammen linnuista, paitsi kun väistämättä näen, että....Tänään Aino voi hyvin ja piti puoliaan tarjoiluun osallistumisessa.


      • Noo___

        Et vaan muista..vähä vauhtia ny kesään:)


    • ainonystävä

      Minulla on tunne että Aino meinataan viedä merelle. Perustellaan ettei voida pitää vankeudessa, vaikka kyse ettei löydy paikkaa Ainolle!
      Toivon että asiantuntijat ottaisivat kantaa tähän, selviytymiseen yksin tuollaisena kesynä ja hoidossa aina olleena! Hakeutuu ihmisiä kohti, heti kun näkee ihmisiä.
      Joutsen on myös reviirilintu ja kaipaa ja haluaa tutulle omalle paikalleen. Miten kokonaan oudossa ympäristössä, jota merikin on, raaka myös.

      • surullista.tämä.elämä

        Minulla on tunne, että päästetään päiviltä, mutta valehdellaan, että on viety merelle.-Olisi helpoin näköpiiriissä oleva vaihtoehto Ainollekin.


      • nimimerkillä

        Kirjoitelkaa viestejä, oikein tarkkoja kuvauksia siitä, minkälaista Ainolla olisi merellä, miltä tuntuisi. -Kun Hämeen metsiin joutumisesta kirjoiteltiin näin, eivät enää kehtaa sinne omin päin lähettää. -Valkeankosken lintuhoitolasta Markku Alanko osaisi kertoa.En vaan tiedä, voiko omalla nimellä virallisesti tehdä sitä.ettei tule itselleen pulmia. Epävirallisesti saattaisi antaa tietoja tai mainita hyviä tietolähteitä.


      • Tunteillen__

        Minulla on tunne, että Ainosta tulee merten kingi, varsinainen suihkutorpedo.


      • swangirl
        surullista.tämä.elämä kirjoitti:

        Minulla on tunne, että päästetään päiviltä, mutta valehdellaan, että on viety merelle.-Olisi helpoin näköpiiriissä oleva vaihtoehto Ainollekin.

        Terveen nuoren elämänhaluisen olennon- Sibeliuksen Ainon mukaan nimetyn rakastetun olennon! - murhaaminen on rikos! Lintu myös luottaa ihmiseen!
        Jos tehdään pahaa Ainolle, pitäisi päästää päiviltä tappajat!
        Pitäisi kertoa minne Aino on viety, ettei epäilyksiä synny, ja että voi tarkistaa asian todeksi!
        Aino haluaa elää, pitää elämästä ja - ihmisistä, jopa!
        Jos ihminen pettää sen, häpeän olla ihminen!


      • outi.tuomi

        Hyvä kommentti.


    • swangirl

      Reipas taistelijasieluinen olento, kestänyt jo paljon, ylväänä yksin..
      Jos ei yhdelle kauniille rakastetulle linnulle tästä maasta löydy suojapaikkaa, on törkeää! Sieluttomat esineellistäjätkö päättävät sen kohtalosta, eivätkä saa päättää ihmiset joilla sydän.. Lammella on lapsia jotka juoksee kohti ruohoa kädessä ja huutavat " Aino, Aino.." ja kaikki ihmiset siellä ( perheet, miehetkin!) ovat huolissaan ja ilmaisevat sen-- tätä ei Metsähallitus tunnu käsittävän! Jos he lisäksi valehtelevat jatkossa mitä ovat tehneet, se asia kyllä tulee päivänvaloon!

      • outi.tuomi

        Hyvä kommentti.


    • swangirl

      Ja.. olen nähnyt joutsenia muissa tarhoissa ja paikoissa, ulkomaillakin, mutta EN yhtä viehättävää, yksilöitynyttä, kesyä ja ihmistä tarkkailevaa ja länsäolevan tietoista joutsenta kuin mitä Ainosta on tullut! EI ole mikä tahansa joutsen! On uniikki!
      Lahja ja ILO ihmisille. Siksi on järkyttävää että joudutaan edes spekuloimaan tuskanhiessä tässäkin ketjussa mitä järkyttävää on uhkaamassa! Tulisi olla ITSESTÄÄNSELVÄÄ että tästä linnusta pidetään huolta ja ARVOSTETAAN sitä!
      Vaikkakin tunnottomuus on tämän ajan yleinen ilmiö, ja tässäkin kaupungissa bisnes, raha ja pinta ja imago, kulissit ja suuret tyhjää kalskuvat hankkeet ovat ydinasia.
      Miltä ulospäin näyttää. Kuulisipa kärpäsenä katossa päättävien ihmisten julmat ja pinnalliset lauseet kulissien takana todellisuudessa!

      • outi.tuomi

        Hyvä kommentti.


    • wangman

      Mitäpä sinä hättäilet, iisisti vaan, kaikki hoituu.

      • tervettä.harkintaa

        Käykää lukemassa Ainon toivomus Aino on yksin -ketjussa. Onpas järkevä lintu.


      • Tätä_on_varrottu

        No nytkö se puhuu...tai siis kirjoittaakin jo???


      • ihme.lintu

        Kannatti varrota. Tiedä, mitä sanottavaa vielä on.


      • outi.tuomi

        Sateinen päivä.Tuskin on ruokkijoita käynyt. Matala lampi.Paljon nälkäisiä lintuja.Toivottavasti on syötävää löytynyt. Sorsat haeskelevat syötävää ruohikosta. Aino ei uskalla nousta maalle. Miksiköhän. Viimeksi näin ruohikolla sinä aamuna, kun laulujoutsen oli kameramiehen aikana käynyt paikalla. ETTEI OLISI TULLUT JALKAAN/JALKOIHIN JOTAKIN VIKAA.?Olisiko mahdollista tarkistaa ?


      • outi.tuomi

        Jos laulujoutsen sattuisi taas tulemaan, ei ehkä pystyisikään enää pakenemaan metsään.


    • ededff

      Lähden tänään käymään ruokkimassa Ainoa

    • ainokulta

      Epäilen että jalassa on jotain vialla! Aino nostaa sitä usein ylös kylkeen ja selän päälle, oikoo sitä ja ojentelee! En ole nähnyt maalla aikoihin Ainoa. Jalassa saattaa olla jotain vialla. Eli sitä suuremmalla syyllä on TARHAlintu ja suojaan otettava!!
      Aino näyttää elekielellä että tahtoo ruohoa.. nyhtää sitä hiukan itse rannalta missä sitä ei juurikaan ole.. sitten ahneesti ottaa sitä kun ihminen heittää sille!
      Ei siis tahdo tai jaksa maalle.. kokee suojattomuutta maalla!
      Kun teen lähtöä lammelta, Aino tulee perään rantaa kohti kuin ei tahtoisi jäädä yksin.
      On yksin siellä ja kokee uhkia koko ajan. On parisidonnainen sosiaalinen lintu!

      • outi.tuomi

        Viime syksynä samalla tavalla Aino elekielellä osoitti,että ruohoa pitäisi saada.En ihan heti tajunnut. Jos jollakin voikukanlehtiaterialla en muistanut ruveta nyhtämään ruohoa, uusi "näytöksen."Oppi varmaan silloin, että tämän ihminen ymmärtää. -Kyllä joutsenet tekee sitä, että nostavat toisen jalan näkyviin sivulle, mutta pitävät yleensä suht. paikallaan. Jos ihmisen nähden venyttelee, voi se olla viestitystä:tässä on vikaa.(nämä miesasiantuntijat ovat tietenkin eri mieltä.)- Kiitos,että kävitte syöttämässä.Ja kirjoititte kuulumisia


    • ainokulta

      Tuntuu että Aino kokee ihmisen olevan sen puolella ja hakee turvaa. Tottunut aina että se otetaan suojaan talveksi ja ruokitaan. Luottaa ihmiseen. Ihmettelee ehkä missä muut ovat( Jannea ja poikasia ei ole, ensi kertaa aivan yksin!) Nyt varsinkin kun yksin - ja ei oppinut korkealentoa ja ehkä jalka vahingoittunut - otettava hoitoon!
      On avuton kesy ja säyseäksikin tullut, ( väistää lokkejakin) kuin suloinen lapsokainen.

      • outi.tuomi

        Aikaisemmint tiirat vain kilpailivat leivänpaloista. Aino yleensä uikin kauemmaksi.Viimeksi kun kävin, näin kun tiirat jahtasivat Ainoa.Ei ollut ruokailutilanne.Kolme neljä tiiraa yritti päästä nokkimaan Ainon päätä.Aino ui nopeasti, mutta kyllähän tiirat lentävät nopeammin.Aino yritti painaa päätä alas lähelle vedenpintaa.Minä kiljuin ja hosuin käsillä.Ehkä auttoi. -Silloin kun siellä käy ihmisiä,Aino saa varmaan paljon huomiota ja syötävää. Jos lokkeja ottaa se päähän, kun niilläkin nälkäiset poikaset.


      • Ennuste_hyvä

        Mä luulen, että Aino kirjoittaa pian kolumnin aiheesta" heinänsyönnin vaikutus luuvaloon."
        Kunhan kiiruiltaan ehtii.
        Odota rauhassa, asia selviää pian.


      • outi.tuomi

        Voit olla iloinen, jos en viitsi kirjoittaa siitä, miten Ainon ja Jannen elämä muuttui helvetiksi.


    • outi.tuomi

      Onneksi kävin osoitteessa ajankohtaista Aulangolla. Siellä on ilmoitus:....Mäkirullalautailutapahtuma Aulangolla 15.8.2015 klo 14.00 -19.30 Aulangon yksisuuntaisella ajotiellä...jäätelökioskin parkkipaikalla...................Siis Puistometsässäkö ?!TOIVOTTAVASTI AINO EI OLE ENÄÄ SILLOIN SIELLÄ METELIN KESKELLÄ.Ottakaa nyt ihmiset selvää.

      • PainiHoitoon

        Vittu mä otan kohta sen saatanan ainon kiinni ja vedän sitä perseeseen. Vittu mä en enää kestä tätä henkistä väkivaltaa täällä. KUKAAN ei ole koskaan ollut yhtä rasittav kuin OUTO.TUOMI


      • ihmettele.joku

        ONKOHAN TÄMÄ METSÄHALLITUKSEN VIRALLINEN KANNANOTTO.


    • iisisti_ihmiset

      No,mitäs te huudatte?
      Tuo rullailutapahtuma on ollut siellä aiempinakin vuosina. Se on ok, ei ne lammessa lautaile, Aino ei piittaa muutamasta lautailijasta. Hyvä tietää, jos kävis muutaman kuvan nappaamassa.
      Outi.tuomi hiukan hössöttää, mutta tapansa kaikilla.
      Mennään porukalla katsomaan, mitä nuoriso puuhaa.
      Iloisella mielellä, kesä ja vesi kielellä, kukaan ei puistossa kaahaa ja outikin könsikkään pian puskaan raahaa. Hyvä meininki.

    • ainokulta

      Aino on säikky, väistää koko ajan lokkeja, ja lähtee kauas lokeista, ei edes sähise.. tulee tunne että kokenut rankkana Jannen raatelun ja laulujoutsenten iskut myöhemmin.. EI missään nimessä voida - ei saa! - vapauttaa omilleen tuntemattomaan villiin luontoon! On kuin lemmikkieläin. Hakee ihmiseltä ruokaa, tottunut siihen. Avuton luonnossa viidakonlakien armoilla!

      • outi.tuomi

        Hyvä,että tämä nimim. on uskaltanut kirjoittaa, mitä ajattelee, mitä on havainnut.


    • outi.tuomi

      Kävin lammella eilen aamulla.Näin jotakin sellaista, että toivon, ettei se, mitä tuli mieleen, olisi totta. Nyt satelee, mutta kun toivottavasti myöhemmin selkenee.Menen sitten käymään ja varmistamaan asian.

      • keli_heikki

        No juu, sateessa ei eläimiä suojella, se on vanha fakta kaikkien eläinsuojelijoiden ja mielenosoittajien kohdalla.
        Kaikki on mukavampaa poutasäällä.


      • se.sama

        Sitä ei tapahdu sateella. Pitää olla poutaa, että pääsee näkemään.(En nyt enää vesisateesta välitä, kun rapaa sataa päälle koko ajan muutenkin.)


      • Älä_stressaa

        Yritä nähdä asiat positiivisesti, luonto on raju, mutta jos joku sulka on poikittain se voi olla vaan merkki elämästä.


      • vanha.kaava

        Yleensä, kun jostakin metsähallituksen suunnalta puhutaan luonnon julmuudesta, on ollut kyse ihmisen julmuudesta.


    • outi.tuomi

      Kävin tänään päivällä.Ei ollut sulka poikittain. Mutta OLI VAIN KOLME SORSAA,mihin kaikki sorsat ovat hävinneet, ne kaksi lentokyvytöntä poikuettakin.Telkän poikasia en nähnyt. Kaksi varispoikuetta on ollut. Nyt näin yhden variksen. -Millä tavoin hävitetty, häädetty.-KIITOS SEURASTA SILLE H-PARISKUNNALLE, JONKA SEURASSA ISTUSKELIN LOPPUAJAN. Esitin tyhmää ja tietämätöntä Siinä luottamuksellisesti hölpötellen sain tuotua esille asioita, joita en viitsi nettiin kirjoittaa, mutta haluan hihhuleiden tietävän, että tiedän .Ja teidän kauttahan ne tiedot menevät eteenpäin.KIITOS VAAN ETUKÄTEEN!

    • valvotettu.myrkytetty

      Kirjoitan nyt tähän sen, mitä tapahtui keskiviikkoaamuna, taustoineen. Lammella on ollut sorsaemo ensin 6, sitten 5 poikasta. Aino on seurannut pienestä pitäen, miten olen niitä ruokkinut.Kun näki,että poikaset ovat tulossa, siirtyi sivummalle odottamaan vuoroaan.Tykkäsi myös syödä yht'aikaa poikasten kanssa. Eli suhtautui niihin hyvin. Ke-aamuna istuskelin penkillä.Yht'äkkiä näin,miten Ainon siivet alkoivat nousta sivuille ja kaareutua hyökkäysasentoon ihan täysille. Lammella olivat 5 poikasta ja emo.Alkoi raivokkaasti ajaa niitä takaa.lopulta poikaset selvisivät rannalle.Läsähtivät väsyneinä ja pelästyneinä jalkoihini. - Oli ilmiselvää, että Ainolle oli tehty ehdollistus. Oli enää epäselvää,koskiko vain näitä poikasia vai kaikkia sorsia.-Kyllä sorsatkin katsoivat rannalla ihmeissään tätä jahtaamista.Niillä kaulat venyivät pitkiksi ja laihoiksi. Piti tänään tarkistaa asia.

      • Ainoa_ehdollistutti

        Sorsaparat, Aino ehdollisti sapuskan niiltä?


    • valvotettu.myrkytetty

      Voisikohan Ainon ehdollista häätämään hihhulit pois, ihan vaikka Suomesta kokonaan.Minullakin saattaisi elinikä pidentyä ja riittäisi virtaa muuhunkin, kuin vainosta selviytymiseen.

      • onsekummajuttu

        Puhutaanko tässä nyt Ainosta vai vainosta?
        Sanon nyt tämän ihan suoraan. Ei sitä lintua ole "ehdollistettu" mihinkään muuhun, kuin siihen, etä ihminen tietä sapuskaa..mu ehdollistus on omassa päässäsi.


      • outi.tuomi

        Ihan turha kiellellä. Jouduin näkemään ihan turhan paljon viime vuonna ja tiedän asioista tarpeeksi. Mutta eihän teillä ole varaa myöntää.(Vainosta puhutaan minuun kohdistettuna.Mutta sitä asiaa käsittelen muissa ketjuissa.) Toukokuussakin osuin paikalle, kun ehdollistamista tehtiin.Luultiin,että olin lähtenyt pois.En ollutkaan. Jonkun kielipuolen kiistämisillä nimimerkin suojista ei ole mitään merkitystä. -Ilmoita nyt ensin nimesi.


      • outi.tuomi

        Vielä tarkennus. Ainoa ei oltu ehdollistettu niin, että heti kun näkee sorsan, tulee raivo-häätö päälle. - Viime vuonnakin tämä tila laukaistiin jollakin napsautuksella päälle. Ensin l-naama, sun muu hk.tiesi. Sittenhän se annettiin lukuisten srk-laisten tietoon, jotka kävivät sitten tällä tempulla uudestaan ja uudestaan näännyttämässä Ainoa. -Näin on nytkin.Metsuripoika oli aika kauan parkkipaikalla roskia etsimässä.On siellä rannoilla joku muukin puskissa voinut olla Kyllä se tila nytkin päälle "napsautettiin." Olin istuskellut siellä hyvän aikaa, eikä mitään häätämisiä ollut. Ennen kuin sitten yht'kkiä, kun poikaset olivat lammella, eikä muita sorsia.-Napakymppi:minähän niitä poikasia olin lähes joka aamu ruokkinut.Että kiva seurata näännyksiin jahtaaminen niiden salta


      • ei_ole_tosi

        Joo, luovutan.
        "metsähallitus" juonii selkäsi takana, että yksi lintu ei tykkäisi sinusta, ei niillä muuta puuhaa olekaan?
        Koitapa ystävystyä hirven kanssa, olis hauska kuulla, miten "metsähallitus" sen hoitelisi..
        Ehdollista sinä ainoja, tämä riittää nyt.


    • outi.tuomi

      Kävin lammella.Aino oli ehjänä.5 isompaa poikasta ilmestyi emon kanssa, samoin kaksi pienempää. Variksen poikasiakin oli enemmän kuin yksi .Aikuisia sorsia oli kymmenkunta rauhallista eilisen kolmen vauhkoontuneen sijaan.Kukaan ei jahdanut ketään.Ihan idylliä vaan.(Silti koko sen ajan, kun Aino vielä on Aulangolla, tulen vainoharhaisen tarkasti seuramaan olojaan ja tilojaan.

      • Pahaveli

        Kerro seuraavan kerran hyvissä ajoin etukäteen kun aiot lammelle mennä. Runsas yleisö olisi taattu. Meitä on monta jotka haluaisivat nähdä millainen sekopää näitä kirjotuksia rustailee.


      • hoo.pee

        Katsokaa peiliin.Sieltä pitäisi näkyä joukkopsykoosissa olevia laumasieluja, minulla on turhankin terävä pää ja hyvät hoksottimet.


      • Kotipelipasianssi

        Lukaisepa hieman psykoosista.

        Sieltä löytyy mm "oudot tunnekokemukset" ..."Oudoista tunnekokeuksista muodostuvat harhaluulot"..todellisuuden ja epätoden hämärtyminen..

        Yksi kirjoittaja täällä puhuu usein siitä, miltä joutsenen elämä hänestä tuntuu, ja jatkaa sitten, mistä se todennäköisesti johtuu. Vrt oudot tunnekokemukset ja niistä syntyvät harhaluulot.


      • outi.tuomi

        Olen korkeasti koulutettu ammatti-ihminen, evp. Edellä kirjoittelee joku keittiöpsykologi. _Kyllä näistä joutsenen tunneasioista ihan muut ovat kirjoitelleet. -No teillähän ei mahdollista antaa asiallisia vastineita.Täytyy vain yrittää peitellä tilannetta kuuluttemalla:ihan höperö mummu,älkää uskoko.


      • krhm..arvon_mummo

        Kukaan ei puhu joutsenen tunneasioista..vain omista tuntemuksistaan ja niistä aiheutuvista halluista..siinä on ero.


      • kröhöm

        Kirjoitapa omalla nimellä.


    • Onko_muilta_pois

      Onko se jotenkin väärin tai kiellettyä että joku Aino joutsenesta välittää. Minusta on hyvä että joku sitä pitää silmällä, kun jäi yksin. Onko pakko lukea palstaa jos vaivaa jonkun huolenpito, me kaikki pidämme eri asioista. Minusta on aina hyvä että eäimistä huolehditaan ja kannetaan huolta ja vastuu, vaikka sitten joutsenesta.

      • outi.tuomi

        Kiitos tuesta.


      • hullumikähullu

        Mielisairaan kanssa on turha väitellä.


      • tuomionouti

        Onneks suht harmiton hullu.


      • outi.tuomi

        Älä kuule tuudittaudu siihen luuloon.Pidän nyt vaan mölyt sisälläni. Kostettaisiin Ainolle.


      • Pahaveli

        Montako tuntia meinaat keretä nukkuun, ennenkun meet moikkaan Ainoo?
        Jos näät partasia miehiä fillareilla, niin oo varuillas. Hui, hui...


      • outi.tuomi

        En nähnyt miehiä.Kylälläkin t-paitaan ja pikkareihin sonnustautuneen naisen valkoisen noutajan kanssa. Tietää, miten häätö-raivo laukaistaan päälle. -Enpä viitsi enempää kertoa.


      • hyi.helvetti

        Sen verran lisään,että olen tähän noutajaan ja naiseen noin matkan päästä kiinnittänyt huomiota aiemminkin.-Mitä kaikkea onkaan Ainolle tehnyt.


      • jumal_

        Shortsit ei ole muuten pikkarit ja "outille" nyt varoitus..sanakin naapurini rouvasta tuohon sävyyn, niin asia menee hänen tietoonsa ja saat syytteen parhaassa tapauksessa kunnianloukkauksesta. Hyvin asiansa hoitavaa hoitoalan ihmistä et halluihisi sotke.


      • kusipäät

        Ilmoitti itse, että hänellä on pikkarit jalassa. Että sen takia ei lähde koiraa järvelle asti käyttämään.- Ihan vapaasti voit kertoa hänelle - Entäs nämä minun hulluksi huutelut- .On lääkärin näkemys asiasta,että en todellakaan ole psykiatrinen tapaus.. -Ei perkele ollut hallusinaatiota tämän päiväinenkään.-


    • ainokulta

      Minusta on myös hyvä että Ainosta välitetään! On syytäkin. Sen kohtalo ja tuleva on auki! Sillä on nyt tuttu kotilampi jossa viihtyy mutta minne joutuu seuraavaksi? Aino joutuu jättämään ikuisesti kotilampensa! Sitä ei tuoda enää tänne! Se on surullinen asia! Samalla joudumme sanomaan sille hyvästit, ellei siirretä julkiseen tarhaan( jota toivon.) Ikävä tulee
      ja huoli.. siitä mitä sille tapahtuu!
      Olen lukenut Konrad Lorenzin teosta Eläimet kertovat--todella suosittelen! Lorenz oli eläinten käytöksen tutkija, tieteellinen tutkija eikä seko. Teoksessa hän puhuu saaneensa yhteyden lintuihin ja niiden viestintään ja myös kertoo että linnut tuntevat ihmisen ja oppivat eleitä( vaikka sama henkilö vaihtaisi vaatteet).. miten eläimet ja linnut ovat viisaampia, tuntevia ja tiedostavampia kuin luulemme!

      • Homma_selvä

        Nyt, kun tämä pääpiru palstalla paljasti todellisen karvansa ilmoittamalla tuntemastani henkilöstä "epäilyksensä", minulle on aivan sama, vaikka tuo lintu laitettaisiin saman tien pataan, yhtään sympatiaa ei heru moiselle tädille,joka hurskastelee lintuihmisenä ja syyttelee ihmisiä, jotka ei taatusti ole kuin ihailleet kyseistä eläintä.


      • kusipäät

        Hyökkäys on paras puolustus, sanotaan.Mutta kyllä hyökkäyksillänne ette muuta kuin paljastatte itseänne lisää. -Ja on ihan sekopäinen tuo edellinen viesti, ei loogisen ajattelun alkeitakaan.


      • saatanan.sekopäät

        Niin että jumaliste voinhan minäkin puhua vaikka mihin sävyyn. Niinhän tekin teette. Kuka sen varmistaa,että hoitaa hommansa hyvin. Hoitajia on jos jonkin sorttisia. Ja vaikka hoitaisi hyvin, mitä tekemistä sillä olisi tämän asian kanssa.


    • Bööööööö

      Antakaa nyt sen lintuparan olla. Mitä helvetin sekopäitä sielläpäin hämeenlinnaa asuu. Jos joku sitä Ainoa käy katsomassa onko se teiltä muilta pois...ihan älytön juttu. Onkohan kaikki kotona....Toivottvasti se siirretään pian pois, turvaan sekopäiltä.

    • krisu.lehtinen

      On tää Hämeenlinna vaan ihmeellinen paikka! Yksi ihminen kantaa huolta joutsenesta ja seuraa sen vaiheita ja raportoi niistä ja toiset sitten haukkuu ja hyökkää tän ihmisen kimppuun jopa "raivopäisesti". Tässäkin ketjussa on mitä ihmeellisempiä kommentteja, haukuntaa, riitelyä jne...Antaa hänen ja muiden huolehtia ko. linnusta ja minäkin toivon ettei tänne tuotaisi enää ikinä yhtään lintua millekkään lammelle (luonnonvaraiset, vapaaehtoisesti niissä asustavat ovat luku erikseen), siksi hullun kuuloista touhuu on jo tämän yhden lintupolon ympärillä vellomassa. No, toivottavasti tämä on viimeinen kesä, jolloin moista polemiikkia käydään! Tsemppiä Ainolle ja kaikille siitä "riiteleville" osapuolille!

      • No_oikeastaan

        Ei tässä ole kyse linnusta, vaan aloittajan minästä ja sen semmoisista asioista, Joutsen on mukana, että olisi joku teema.


      • luulevan.minä

        Oletko huomannut muut ketjut?


    • julma.luonto

      Metsähallitus on ilmoittanut, että Aino pyritään siirtämään pois lammelta.Entäs jos jää aikomuksen tasolle.Jääkö Aino lammelle oman onnensa nojaan Kun ei pysty edes kuivalle maalle nousemaan, niin jäätyy sitten kiinni .Tai jos "sattuisi" vaikka maakotka tulemaan lammelle ja nälissään hoitaisi pulman pois.

      • krisu.lehtinen

        Tai kun yks yö katos niiden ekat kolme poikasta tuosta noin vaan..."tämmöstä nyt sattuu"...kolme poikasta yhdessä yössä??!!Kettu/kotka/pöllö/susi tai karhu vei varmaan mennessään....Ihminen? Never mind!!"


    • yksi.ystävä

      Aino kaipaa huomiota ja seuraa. Jos vain ystävät ehditte, käykää moikkaamassa.

      • seuraako.vai.ei

        No joo...vedän jonkin verran fillarilla lenkkejä tuosta ohi ja mitä nyt viime päivinä olen seurannut, joutsen on omissa oloissaan, ihmiset katselee tovin ja kyllästyvät lokkeihin.. se siitä seurankaipuusta


      • yksi.ystävä

        Ainon tuntemat ystäväihmiset ovat eri asia kuin vieraat turistit.


    • ainonystävä

      Aino todella tuntee tutut ihmiset, ystävät...siksi koen vastuuta linnusta! luottaa että välittävät ihmiset pitävät huolta siitä. Ei lähde kotilammeltaan.. tottunut talvihoitoonkin aina!
      Ei voida vapauttaa villiin luontoon, mahdoton ajatus, kun on vaarassa jo tuossa lammella. Pitäisi siirtää Aino suojaan tarhaan missä ystävät voisi käydä sitä katsomassa. Että avoimesti tiedetään missä lintu on, muutoin saa elää tuskassa ja surussa että missä se on ja mitä tapahtuu.. suuri määrä ihmisiä on oikeasti hyvin kiintynyt Ainoon!

      • yksi.ystävä

        Ainon ystävät! Kun käytte lammella, ottakaa mukaa hyvää kokojyväleipää. Antakaa Ainon syödä leivän palat sormistanne. Ei pääse lokit väliin. Aino on nälissään.


      • Pahaveli

        No pärkkele, miehän meen. Kelpaakohan sille Tuuloksen Rievä?


      • ainon.hyväksi

        Tänä aamuna Ainolla meni hyvin. Ei ollut kuin yksi tiiranpoikanen. Sorsatkin käyttäytyivät rauhallisesti. Aino sai masun täyteen hiilareita ja ruohoa.Ja sen huomasi.Muuttui niin pontevaksi,että. - Silloin kun nälkäisiä tiiranpoikasia on paikalla, ei pärjää niille ollenkaan.


      • Pahaveli
        ainon.hyväksi kirjoitti:

        Tänä aamuna Ainolla meni hyvin. Ei ollut kuin yksi tiiranpoikanen. Sorsatkin käyttäytyivät rauhallisesti. Aino sai masun täyteen hiilareita ja ruohoa.Ja sen huomasi.Muuttui niin pontevaksi,että. - Silloin kun nälkäisiä tiiranpoikasia on paikalla, ei pärjää niille ollenkaan.

        Ettäkö ihan masun täyteen. Ihan kaikki, kupu, rauhasmaha, lihasmaha ? Voi zeesus, oot sie huippu.


      • Pahaveli
        Pahaveli kirjoitti:

        Ettäkö ihan masun täyteen. Ihan kaikki, kupu, rauhasmaha, lihasmaha ? Voi zeesus, oot sie huippu.

        Ja vielä, kerrotko millainen on ponteva Aino ???


      • että.silleen

        Masu on hellittelynimi, ei anatominen kuvaus joutsenen ruoansulatuksesta. -Ponteva kuvaa vaikka vastakkaista olemusta ja olotilaa kuin Ainolla oli löydettyäni sen lähdettyään pesästä saaresta:silloin löysin joutsenta muistuttavan loppuun väännetyn tiskirätin.(Ei ollut anatominen. vaan vertauskuvallinen ilmaisu.)


    • Kliseitä

      Ootteko Mölkkyä kokeilleet?
      Joutsenella on tylsää, pari erää vois piristää sitä.
      Ainakin itse otan korttipakan mukaan, ja pussin norttia, kun menen viettämään laatuaikaa linnun kanssa.

    • Aspseppo

      Joutsenpurilas on namia.

      • kysyn.vaan

        Söitkö mahdollisesti Jannen?


      • Sokerihernepeti

        Pikkupoikaset ovat mureampia.


      • ainokulta

        Te jotka päätätte Ainosta.. teidän on ymmärrettävä ettei se sovellu vapaaseen luontoon enää. On ollut poikasesta talvet hoidossa, tottunut koko ajan ihmisen ruokintaan, tulee odottamaan ruokaa, tulee kohti ihmisiä. Säikkyy jo lokkeja, ja isoja lintuja, uskon Ainon saaneen trauman kun näki Jannen kohtalon!
        Minusta on murheellista kun se ei enää voi palata kauniille lammelle ja saareen lammessa jotka ovat olleet sen koti puolet elämää yli seitsemän vuotta! Viihtyy lammella, nauttii uimisesta siellä. Joutsen on reviiriinsä kiintyvä lintu!
        Jopa lesket luonnossa palavat takaisin kotipaikoilleen!


      • ainonystävä

        Halveksittavaa piruilevat ihmiset.. mitä pahaa on eläinten oikeuksien ajamisessa, olla luonnonystävä.. olen itse ihmisystäväkin, ja ihmisten oikeuksien!Ei ole jokotai.
        Lemmikkieläimistä on vastuu, kaikista ihmisen ottamista eläimistä.. ei niitä saa jättää heitteille! On rikos. Eläimet ovat heikompia, avuttomia.. en kaipaa viidakonlakia ihmistenkään maailmaan!


      • Leski_luonnossa

        Minä en tunnista luonnossa liikkuvaa leskeä kysymättä häneltä asiasta.

        Leskeyshän liittyy uskontoon, kuten koko avioliittokin, ilman avioliittoa ei ole leskiä.
        Kyllä se lintu ihan hyvän majan saa, ei se täällä vouhottamalla huonone.
        Olen kyllä sitä mieltä, että ei ensi vuonna enää lintua lammelle, se stressaa niin paljon tiettyjä tahoja.


      • esimerkiksi

        Oletko kuullut, että on siviilivihkimisiäkin.Ihan laillisia ovat ja jos puoliso kuolee, kyllä ihan laillisesti leskestä puhutaan


      • Varallaolokorvaus
        ainokulta kirjoitti:

        Te jotka päätätte Ainosta.. teidän on ymmärrettävä ettei se sovellu vapaaseen luontoon enää. On ollut poikasesta talvet hoidossa, tottunut koko ajan ihmisen ruokintaan, tulee odottamaan ruokaa, tulee kohti ihmisiä. Säikkyy jo lokkeja, ja isoja lintuja, uskon Ainon saaneen trauman kun näki Jannen kohtalon!
        Minusta on murheellista kun se ei enää voi palata kauniille lammelle ja saareen lammessa jotka ovat olleet sen koti puolet elämää yli seitsemän vuotta! Viihtyy lammella, nauttii uimisesta siellä. Joutsen on reviiriinsä kiintyvä lintu!
        Jopa lesket luonnossa palavat takaisin kotipaikoilleen!

        Tilatkaa Ainolle terapeuttiaika.


      • valvotettu.myrkytetty

        Riittäisi, että pääsisi eroon nykyisistä kiusaajista, jotka joko itse ovat addiktoituneet kiusaamiseen tai pää manipuloituna tottelevat mielisairaan puppet masterin määräyksiä.-Kyllä oksetti eilenkin.


      • Ryhmäterapiaa

        Ikävää käytöstä lokeilta.


      • Aino.Ruutana

        Oletteko huomanneet, että metsähallitus on määrännyt myös lammessa hilluvat ruutanat nyppimään joutsenta varpaista, siksi se nostelee jalkoja välilä ylös.


    • ainokulta

      ps. Ainolla ollut jo muutoinkin vaikeaa, menetti puolisonsa traagisella tavalla, näki hyökkäyksen! Elää pelossa koko ajan. Menettänyt poikasiaan ja munia.
      Kokee turvattomuutta ja ehkä suruakin yksin - yleensä koiras suojelee, joutsenet aina kaksin!

    • katriinaX

      Eli.. Aino tulisi sijoittaa suojaan tarhaan, jossa sitä voisi yhä käydä tapaamassa...
      Ähtäri on tuttu paikka entuudestaan sille, tai jokin vastaava.. missä olisi muita lintuja myös, lajisukulaisia.. jossa voisi uidakin.

      • KalleY

        Kysymys, johon mielellään rehellinen vastaus: Kuinka monta kertaa ajattelit matkustaa Ähtäriin tapaamaan joutsenta?


    • FuckTheDuck

      Ainolla ei ole enää miestä, voisin käydä nussimassa sitä jos se on puutteessa.

      • ihmisiäkö.nämäkin

        Tuleekohan tämä tarjous enemmän metsähallituksen vai hellareiden taholta?-uuteen eläinsuojelulakiin tullaan sisällyttämään eläinseksin kieltävä pykälä. Näyttää tulevan tarpeeseen.


      • Pahaveli

        Nyt ei Aino tykkää,rumaa, rumaa. Eiköhän pidetä tää ketju "asiallisella" tasolla.


    • katriinaX

      Kävisin katsomassa useita kertoja vuodessa Ainoa Ähtärissäkin! Tulisi ikävä ellen mene!

      • KalleY

        Kummalle tulisi se ikävä?


      • aino.joutsen

        Ainolle!


      • KalleY

        Mistä sen tietää, että joutsenella on ikävä?


    • aino.polo

      Että "aikuiset" ihmiset viitsii.

      • KalleY

        Älä nyt kiemurtele, kysymys oli selkeä ja luonnonläheinen.

        Tarkennan sitä vielä hieman, eli mistä tietää, että joutsenella on ikävä ja jos tähän löytyy vastaus, mistä tietää, että joutsenella on ikävä sinua?

        Koko ketjun uskottavuuden kannalta asialla on merkitystä, siis sillä kuka tulkitsee joutsenen käytöstä, ja millä perusteella.


      • ainon.ruokkija

        "Viitsimisellä" viittaan ihmisten käyttäytymiseen lammella,esim.tänään aamulla.


      • KalleY

        Oman kokemukseni mukaan lammella vierailevat ihmiset käyttäytyvät ihan normaalisti, ihmettelevät aikansa lintuja ja häipyvät. Olen siellä kuitenkin melko usein.


      • kusipäät

        Minä puhunkin "ihmisistä", hihhuleista, jotka tahallaan tulevat estämään tai häiritsemään Ainon ruokailua, nk.hihhulina hyvin tiedät. Tavalliset ihmiset eivät käyttäydy niin.


      • KalleY

        Miten nämä ihmiset "estävät" tai "häiritsevät" ruokailua?
        Onko kyse siitä, että kun sinä saavut lammelle, muiden pitää väistyä, että voit pitää ikävää joutsenen kanssa?
        Tietänet jo tuossa iässä Eppu Normaalin asiaa käsittelevän kappaleen?
        Ellet, tässä linkki ole hyvä: https://www.youtube.com/watch?v=EDL_7z31_uU
        Ajalta, jolloin kumi paloi ja teltta heilui.


      • hoo.pee.kusipäät

        Itse tietävät, itse tiedätte.Minä en rupea kuvailemaan. _Odotan aikaa,että Aino muuttanut jonnekin. Ei tarvitse käydä koko Hämeenlinnassa . Ketä ja mitä ne sikäläiset hihhulit sitten stalkkaavat.


      • KalleY

        ? ..kyllä se ehkä on hyväksi, joutsenen siirto, tuntuu aiheuttavan tietyillä tahoilla harmia.


    • oikea.ystävä

      Aino-parka, keiden manipuloitavana oletkaan.

    • krisu.lehtinen

      Hulluja ootte te Hämäläiset ja noh; me kyllä nauraen katsellaan riitelyänne; jatkakaa vaan!Tsemppiä teille "mielipuolille", kuten toisianne kutsutte mm.!

      • outi.tuomi

        Luulin ensimmäisen viestisi perusteella, että sinulla olisi tervettä järkeä. -Tai sitten et tiedä tosiasioista, joissa ei ole kenenkään osapulen kohdalla mitään naurettavaa.Selaapa taaksepäin Hämeenlinna-ketjua. Talvella aloitin Ihana Aino ja Uljas Janne-ketjun.Sen jälkeen olen aloittanut, saadakseni asian esille, useita Ainoon liittyviä ketjuja. Lueskelepa niitä ja mieti, vieläkö naurattaa.-Voit myös käydä Aino ilman Jannea blogissa. Olen itse poistanut sieltä osan viestejäni, moderaattori osan, mutta vielä on jäljellä ja olen sinne nyt bannissa. Siellä on useiden nätisti kirjoittavien viestejä viime syksyn poikastaistelussa.- Tai voit käydä Aulangon Luonnonsuojelualueen FB:ssä. Selata taaksepäin lisää tarinoita klikkailemalla.-Luepa ne ensin ja kirjoita sitten viesti näkemyksestäsi.


      • outi.tuomi

        Krisu, sinua ja muitakin varten nostin vanhoja ketjuja esille.


      • tuomionouti

        Mene nyt jo sinne hourulaan sekopää. On pieni mahdollisuus sinunkin parantua, onkohan ?


      • krisu.lehtinen
        outi.tuomi kirjoitti:

        Krisu, sinua ja muitakin varten nostin vanhoja ketjuja esille.

        Ei, en sinua hauku. Ihmettelen vaan tuota HML:n ihmisten ilkeyttä ja jumalatonta halua olla ilkeä; sinulle, asialle tai muuten vaan.Pitäsköhän heidän mennä esim. Goodmanniin ja ostaa sieltä ihka uusi elämä? Suosittelen!!


      • tuomionouti

        Hau hau, sano koira ja haukkui vain. Oikeesti, elättekö te puolijauhoiset tässä maailmassa?Jos se tarmo ja omistautuminen minkä te uhraatte jonkun linnun hyvinvoinnille suunnattaisiin ihan oikeisiin ongelmiin, vanhuksilla laitoksissa olisi hyvä olla, ilmaston muutos ois torjuttavissa ym. Ootte surkimusten huippuja.


      • tervejärkinen

        Jos tuo edellinen viesti on tosissaan kirjoitettu, niin voi herran jestas.


      • Pahaveli
        tervejärkinen kirjoitti:

        Jos tuo edellinen viesti on tosissaan kirjoitettu, niin voi herran jestas.

        Tosissaan todella. Tosikkona en ymmärrä tälläistä hörhöilyä mitä tässä ketjussa, "ainon ystävät" sun muut kirjoittelee. Tuntuu, että joku helkkarin lintu on maailman tärkein asia. Miten ois pakolaiset, köyhät eläkeläiset, työttömät, vammaiset...
        Laittakaa energianne vaikka heidän asiansa ajamiseen. Mutta eihän se ole niin "seksikästä" elitistisille pikku idiooteille.


      • Minäjakoirani

        Siis kotimaan köyhät, eläkelläiset, työttömät, vammaiset.. Elintaso shoppailupakoloiset ei kuulu joukoon, eikä tänne meidän maahan muutenkaan....Ainolle kaikkea hyvää ja hyvä että joku/jotkut on siitä luonokappaleesta kantanet huolta, kuuluu myös sivistysvaltioon huolehtia eläimistä...


    • Njoo_sano

      No itte luen näitä siitä näkökulmasta, mikä tämän ketjun tarkoitus on. Sikäli täyttää tarkoituksensa, että ainakin yhdellä ihmisellä on puuhaa.

      Joutsenen hyvinvointi ei varmastikaan ole se pääasia, mukava on päästä kirjoittamaan, "tunnistamaan" eri ihmisiä mielikuvituksessaan ja jopa "aavistamaan" mitä heillä on mielessä. Pieni vakuuttaminen omasta viisaudestaan siinä sivussa ja joittenkin helluntailaisten haukkuminen "kostoksi" (ne nyt ei tarvi lisää negaatioita, ovat ihan itse tehneet sen eteen kaikkensa) tuo pikku bonusta.
      Uskokaa pois Pahis ja muut, terapiaa se tämäkin lienee.

      Seuraavaksi alkaa varmaan Ähtärin palstalla sama ruljanssi.

    • outi.tuomi

      Biologi, eläinten kognition, tunteiden ym tutkija on julkaissut uuden kirjan:Millaista on olla eläin. (Nisäkkäät ja linnut) Eläimet kokevat voimakkaita tunteita. Mm.perustunteet kuten pelko, ilo ja suru ovat eläimillä samanlaisia kuin ihmisellä. Ne kokevat myös ahdistusta, pelon lievempää muotoa. eläinten kyky ajatteluun on kuitenkin hyvin erilainen kuin ihmisellä. ---Eläin on tietoinen tunteistaan, eivät käyttäydy vain automaattisesti. -----Eläinten reaktioihin vaikuttavat myös edellisten päivien ja viikkojen muistot. ---Googlaa nimellä. aikaisemmin julkaistujen Tiede-lehden artikkeleita on luettavissa.

      • No_niin_

        Outi, kai sinä lukeneena ihmisenä tiedät, että ihminen on eläin, ei kuten eläin.
        Eläinten tunteet ovat samankaltaisia, se minkä tunteen mihinkn yhdistää, on eri juttu, samoin niiden käsittely.
        Ajattelepa laumaa kauriita, iso sonni tulee paikalle ja parittelee kaikki naaraat. Linnut eivät näin toimi,mutta jos sopiva siippa osuu kohdilleen, joutsen vain ajattelee suvunjatkamista, ei ikävöi esim sinua.


      • Pahaveli

        Jumalaut, nyt alkaa jo huolestuttaan. Ei ole outi.tuomen raportointia Ainon hyvinvoinnista kuulunut vähään aikaan. Onko Aino kehoittanut outia pitämään nokan supussa, vai mitä?


      • projektio.kohde

        Olet vissiin hellari, etkä saa lukea Facebookia.


      • Lamppu_syttyy_sen

        Tuli mieleen, kun nyt on pimeää ja synkkää, niin pitäisikö joutsenelle ostaa kimpassa otsalamppu, ettei kompastu lammessa ruutanaan tms?


    • silminnäkijänä

      Olin perjantaina yhdeksän jälkeen illalla lammella kävelyllä.. jouduin silminnäkijäksi puskista Ainon kiusaamiselle ja häirinnälle. Oli pimeää ja minua ei nähty, kiusaajat luuluvat olevansa yksin paikalla. Näin auton ja miehet.. he jahtasivat vihreällä laservalolla joutsenta! " Lähtee viivana menemään heti", kuulin sanottavan. Aino pakeni ja kiersi saarta, valo ajoi sitä takaa ja osui siihen!Näin myös valonheittimen joka ylsi vastarannalle asti, valaisi puut. Nyt tajuan että Aino ei haluaisi jäädä yksin yöhön.., se on vaarassa IHMISTEN taholta!
      Soitin poliisille asiasta heti!
      Laseria ei saa kohdistaa eläimiin, se on aina vahingollinen vaikka sitä onkin eri voimakkuuksia. Ystävät., käykää pimeässä ja öisin tekemässä pistokokeita keitä hiippareita lammellla pyörii ja mitkä motiivit!
      Auto lähti nopeasti pois kun paikalle tuli toinen auto...

    • tappajan.apulaiset

      Ainon kaula on kummallisen ohut. Onkohan sitä vahingoitettu. -Ei muut ole niin sairasmielistä porukkaa kuin hellarit. En jaksa selostaa, mitä torstaina näin ja missä kunnossa Aino oli. - Ei tässä ystävät pysty mitää estämään.

      • Jukka_Sorvari

        Näin eilen varmuudella helluntailaisen, joka on pian palkaton, vievän sorvia lammelle.
        Veikkaan siinä olevan selityksen siemen kaulan ohkaisuudelle..


    • tappajan.apulaiset

      AINOLLE NYT JO SE LOPETUSPIIKKI.Eikö Aino ole jo kärsinyt jo tarpeeksi.Tulevaisuus ei lupaa mitään hyvää.

    • silminnäkijänä

      Ei, vaan pois lammelta suojaan!!!!!!!!!!!!! Nuori, terve ja elämänhaluinen, ihana kaunis kiltti lintu!
      Onko kaikkea olevaa kiusattava, eikö mikään saa olla rauhassa!
      Tappaisin ihmiset jotka kiusaa, jos voisin!

      • ihanaaa..a

        Joskus tuntuu, että näitä kirjoittavalla on käsi hieman väärässä...hmm tai väärässä ja väärässä, paikassa.


    • silminnäkijät

      Miksi lopettaa hyvää, viatonta, kaunista ja iloa antavaa - miksi ei lopeteta tuhoajia ja psykopaatteja, jotka kiusaavat heikompiaan - suurena riesana, taakkana ja ongelmana maailmassa.

      • tappajan.apulaiset

        No kuule sen takia ei lopeteta psykopaatteja , että niitä on paljon ja siitä joutuisi vankilaan. -Jos laser osuu silmiin,meneekö Ainolta näkö.


      • Pahaveli

        Huh huh, hurjemmaks vaan menee. Tätähän odottaa kun Sillan uusia jaksoja.


      • tappaja.pellet

        Väitätkö, että ehkä nimimerkki silminnäkijä on nähnytkin harhoja, on hullu. Tapaus ei ollut yksittäinen.- Kaikki hellarit ovat kusipäitä, mutta kaikki kusipäät eivät ole hellareita. Että sikäli ei voi laser-tyyppien mahdollisesta vakaumuksesta sanoa mitään.


      • tappaja.pellet

        Aina kun keskustelupalstalla on viesti, on kaksi mahdollisuutta.1. viesti on aito ja pitää paikkansa 2. viesti on trollin kirjoittama. En vo itietää, miten asia on , mutta suhtaudun siihen niin kuin aitoon.


    • tappaja.pellet

      Yöllä jo aloitin ja päivällä jatkoin tämän asian tietoon saattamista usealle taholle: pari sanomalehteä, useiden paikkakuntien suomi24 keskustelupalsta, mm. Ähtäri, Aulangon luonnonsuojelualueen FB,oma FB.Heti kun keksin muita areenoita niin sinne menee.

      • kysymysmerkkierkki

        siis...minkä asian?


      • enkelisiipi

        Ainolle tulee löytää HYVÄ sijoituspaikka, tarha jossa saa uidakin! On nuori joutsen, rakastaa uimista, ei tule maihinkaan enää, haluaa olla vedessä. Jokin avoin tarha jossa Ainon ystävät voisi sitä käydä katsomassa! Jos olisi avoin paikka, ei synny spekukaatioita mitä linnulle on tapahtunut!
        Ähtäriin pitäisi mahtua yksi kyhmyjoutsen, siellä on useita eläinlajeja rinnan, ei ole kyhmyjoutsenta tietojeni mukaan! Ainolle tuttu paikka myös!
        Suomessa on muitakin lintutaloja ja hoitoloita ja tarhoja!!


      • tappajapellet

        Aino ei tule maihin sen takia, että sille on selvästikin tehty ehdollistus, joka estää sen.Olen useamman kerran nähnyt Ainon katselevan kaihoisasti/kateellisena, kun nousevat maalle esim.minun viereeni. On tullut ihan rantaan.Venyttänyt kaulaa voidakseen itse nokalla napsia ruoha.Ehkä tämä on tehty turvallisuussyistä.Kun laulujoutsen oli kesällä sen kuvia ottaneen miehen aikana käynyt Lammella, Esko vai mikä,ei Aino ole enää sen jälkeen lampeen mennyt.Olen pari kertaa kysynyt asiaa, miksi, ei ole vastattu.Asasta päättävillä on täysin kylmä asenne Ainoa kohtaan:tännekin on kirjoitettu:lintuja tulee, ja lintuja menee - .Kun talvi tulee, se lintu häviää,jne.-Nk.lehtijutusta kävi ilmi. mitään ei ole ehty sijoituspaikan löytämiseksi.


    • enkelisiipi

      ps. Aino rakastaa elämää, on elämänhaluinen, on terve ja nuori lintu! Se ei kärsi ellei sitä kiusata ja saa olla rauhassa ja hyvää kohtelua!

      • tappaja.pellet

        Niin mutta kun ei saa olla rauhassa, kiusataan, kohdellaan huonosti.Nytkin pitäisi ruveta saamaan lisäravintoa talon puolesta. Lammesta ei löydy tarpeeksi.


    • enkelisiipi

      Katsokaa googlen kautta kaksi juttua Oulusta " Kyhmyjoutsenesta tuli julkimo Ari- Pekka Tuovinen" ja " Tuiran joutsen viihtyy aloillaan"..
      Näistä käy ilmi että kaikkialla ihmiset liikuttuu ja ihastuu joutseniin! Samoin että kyhmyjoutsen kesyyntyy ja EI halua välttämättä lainkaan muuttaa minnekään - vaikka osaisi lentääkin - koska on paikkalintu, ja säästää mieluummin energiaa olemalla paikoillaan JOS kokee paikan turvalliseksi ja saa ruokaa!
      Tuli sekin ajatus mieleen jos lampi voitaisiin pitää sulana - aiemmin on sitä tehty laitteilla! - ja on ruokittu.. Joutsen siis itse viihtyisi rauhassa paikoillaan jos voi.
      En ole asiantuntija mutta onko uusi puoliso mahdoton leskeksi jääneelle?
      Tai vaihtoehtona myös pitää Ainoa sisällä jossain jos pakkaskuukausia ja tuoda takaisin lammelle, koska kokee sen kodikseen. Lampi tulee olemaan todella autio ilman joutsenia! Olleet lammen sydän!
      Edellyttäen ettei vaaroja eikä kiusaajia olisi!!!!

    • Totuuslista

      Sille joutsenelle on kyllä olemassa suunnitelma, eikä siellä lammella oikeasti ole yhtään kiusaajaa. Eilen ajellessani tuolla joutsen oli lunkisti parin turistin kanssa, se ei menisi lähellekään ihmistä, jos sitä kiusattaisiin.
      7- v joutsen voi pariutua uudelleen.
      Lammessa on riittävästi ruokaa.
      Sitä, mitä joutsen kokee, me ihmiset emme todellisuudessa tiedä.
      Kyllä se sieltä ennen jäiden lähtöä haetaan pois, ja luet sitten Hämeen sanomista tai kaupunkiuutisista, minne meni. Sitte vaan suhaat perässä.

      • tappajan.apulaiset

        En rupea väittelemään kiusantekoasiasta. Minulla on omat tietoni, havaintoni ja johtopäätökseni. -Ihan vain laser-kiusaamisesta. Minä en ollut tuo silminnäkijä.-Älä sinäkään väitä tietäväsi, mitä joutsen ei muka koe.- Voit rauhottaa sitä mahdollista sijoituspaikkaa. En suhaa perässä. - Mutta asia ei silti pääty, koska minun gang stalking -vainoni tuskin päättyy ennen kuolemaani ja tämä joutsenten rääkkääminen on liitetty siihen ,siis sama lahko asialla. Kun käsittelen stalkkaustani eri yhteyksissä, tulen liittämään siihen soveltuvin osin myös joutsenstalkkauksen kuvailua. Ei ole enää eläinsuojelupojekti.


      • lampeen.jäätynyt

        Siis, apua. Luin nyt vasta totuuslistan tarkkaan. Aino haetaan pois ENNEN JÄIDEN LÄHTÖÄ. Aino siis talven lammessa


      • pitkä.muisti

        ONKO TÄMÄ METSÄHALLITUKSEN VIRALLINEN TIEDOTE. Syksyllä 2013 hoidosta vastaava pomo oli myös ilmoittanut, etä lammesta löytyy ruokaa. -Silloin henkilökunta ruokki joutsenia omalla kustannuksella salaa.


    • Tavisko

      Tarkoitt varmaan ennen jäiden tuloa...Eihän sitä voi sinne jättää se lampi jäätyy umpeen eikä sillä olisi ruokaa. Olet varmaan käsittänyt väärin. Sehän olisi jo eläinrääkkäystä, jos se sinne hylättäisiin yksin kun Jannen kanssa aina haetiin pois. Ei se ole edes tottunut olemaan talvella ulkona...

      • tappaja.pellet

        Ei sitä tiedä. Onkohan tämä totuuslista helluntailaisten totuuskomitean laatima vai kenen?


      • tappaja.pellet

        Ainakin siinä valehdellaan asiat juuri päinvastaisiksi kuin totuus on, ihan kuin "metsähallituksen" tiedonannoissa on ollut tapana.


    • viisaatratkaisut

      Parasta olisi että haetaan Ähtäriin jälleen talveksi ja tuotaisiin sille rakkaaseen kotilampeen uudelleen.. miksei jo huhtikuussa eikä vasta toukokuussa!
      Jos kerran joutsen voi ottaa uuden puolison, miksei kokeilla jos Aino hyväksyisi ystävän seurakseen!!!!!!!!!!!! Lampi on autio ilman joutsenia!

      • ei.ollut.viisasta

        Entäs reviiristä taistelevat laulujoutsenet.Edes tänä kesänä ei olisi enää saanut tuoda kyhmyjä takaisin. Jos nyt sinulle on luvallista käydä Facebookissa, niin käy Aulangon luonnonsuojelualueen FB:SSä lukemassa, mitä ihmiset ovat kirjoittaneet.Ei ole kukaan samaa mieltä kanssasi.


    • tappajan.apurit

      Kun tuolla edellä oli viestissä laserista ja valonheittimestä, mainitsin kommenttina, ettei ole yksittäinen tapaus.Viime syksynä kuulin muutamia kertoja ihmisten puhuvan samanlaisista tapauksista. Valonheittimilläkin oli kiusattu ja hätistelty joutsenia.Aino hoiti silloin yksin kolmea poikasta. Olen tänä syksynä yhtenä aamuna aikaisin tullessani törmännyt tilanteesen, että Ainon kimpussa on häärännyt mustiin pukeutuneita ihmisiä, jotka lähtivät juoksemaan pakoon, kun näkivät minut.

    • eläinsuojelija

      Kävin aamulla lammella.Aino oli kunnossa ja arvot kohdallaan: minulle kaikki heti, muille ei saa antaa mitään.(Ehkä mukana oli kaipuuta saada olla jollekin se ainoa.)--------.-Kun nyt kerran laulujoutsenet ihan väkisin haluasivat tulla pesimään lammelle , niin antaa tulla kokeilemaan. Jos olosuhteet eivät miellytäkään, pystyvät lähtemään pois. Viimeistään syksyllä muuttavat pois ihan omin nokin ja siivin.Ihmisen ei tarvitse tehdä mitään . --Mutta sitä ennen Aino pois, niin kunnolla ja kunnialla, ettei nolota lukea netistä, kun sinne kirjoitan ,mitä todella tapahtui

      • tappajan.pellet

        Kun mnä poistuin lammenransta joskus yhdeksän aikoihin, Aino oli hyväkuntoinen.Sinne tuli joku kusipäähellaripariskunta ja muija tod.näk.teki Ainolle jotakin. Jos Aino on ollut vaikka surkea mytty, missä jamassa perjantaina puolilta päivin sen löysin hellaripeheen kynsistä, tai suolapatsaaksi jähmetetty tai pakonomaisen raivokkaasti sorsia jahtaava tai voi olla jotakin uutta sadismin ilmentymääkin, mitä en ole ennen nähnyt,niin tietäkää,että se muija on syyllinen.-ei muuta kuin povosoikaa vaan lisää, kyllä multa pesee.


    • tappaja.pellet

      Niin, tietenkin sinne aamulla tuli hellaripariskunta. Nainen meni syöttelemään ranskistaan. En tiedä, tekikö Ainolle mitään. Minä jäin puhumaan miehelle, joka alkoi "kuulustella". Tuli aina vaan vihaisemmaksi vastauksistani. Tein näkemyksiäni selväksi joistakin asioista, kun toivoin,että Ainolle voisi olla jotakin hyötyä Tuskin oli, luultavasti päin vastoin. Ennen pariskunnan tuloa olin ihan virkeä. Joillakin triggerisanoilla saivat minulle pahasti väsähtäneen olon päälle.Katsoivat toisiaan voiton riemuisesti ja muija sanoi tutut sanat: no niin me voimme nyt lähteä. Viime vuonna aina kun hellarit olivat ehdollistetussa tilassa tehneet ohjemoidusti jonkin sairasmielisyyden Ainolle, lopuksi poistivat tämän ehdollistetun tilan näillä sanoilla.-että semmoista sairasmielistä. ala-arvoista paskaporukkaa nämä hellarit ovat, mielisairaan psykopaattipomon tappamisvainoon osallistuvat robotit.-Aino parka.Minä niille näytän vielä närhen munat.

      • hellari.lampi

        Niin se äijän iljetys uteliaasti tarkist,pystyykö Aino lentämään, ja hetken päästä epämielältävän uteliaasti tarkisti:eikö Ainollakin olekin tapana ajaa sosia kauemmaksi. Nyt jälkeenpäin tuli epämiellyttävä tunne, että tarkistiko. voisiko Ainolla laukaista päälle viime vuonna Ainon rääkkäämiseen käytetyn raivo-häätä-reaktion, jonka triggeri on yleisesti hellareiden tiedossa. -Sitä eivät itse tänään tehneet. Mutta jotakin paskamaista se muija Ainolle. Aino oli kaula pystyssä siihen asti, kun se muija kiireellä tuli sieltä pois. Mnä:mihin se Aino hävisi, rupesiko se syömään.Mutta minut juuri isketty väsyksiin, ei enää aivot toimineet.Helvetinmoinen kiire sillä parilla oli lähteä pois.-Eihän siellä käy muuta kuin hellareita. Ei olisi Ainolla ollut apua seuraavista kävijöistä.-Ja voi hyvänen aika, mitä halveksuntaa se niljake- äijä minuun kohdisti, itse on alle kaiken .arvostelun


    • tappajan.apulaiset

      Tervetuloa van huomennakin munaamaan itseänne, aivopestyt robotit.Ehkä pääsette nettiin, ehkä vain itsekseni vahingoniloisen halveksivasti kohennan oloani kustannuksellanne:jessus, olen sentään ihminen noihin limanuljaskoihin verrattuna.

    • ykskävijä

      Tänään illalla huomasin lammella ollessani että sinne on laitettu kyltti " taltioiva kameravalvonta." Niitä on helppoa asentaa nykyään ja yleisesti käytetään. Ennen sitä ei ollut. Oli soitettu poliisille perjantai-iltana laseroinnista. Eli vihdoin on kamerat lammen alueella!

      • tappaja.pellet

        Tai ainakin kyltti. Senhän saa päältä pois, silloin kun hellarit on pahuuhden töisä. Ja kuka niitä "nauhoja" rutiinisti tarkistaisi. Pitäisi aina joku olla silminnäkijänä ilmoitusta tekemässä. Mutta hyvä, että soitti. Minua ei uskota tai on tullut inflaatio, kun olisi loputtomast raportoitavaa. Kiitos, että ilmoitit ihmisille huomiostasi (Minut tässä juuri äsken taas herätettiin.)


      • hellarit_ja_kaikki

        Raportoitavaa tuntuu tosiaan olevan kovasti ..:)


      • tappajan.apurit

        On ihan luonnon tuomia pulmatilanteitakin, mutta enimmäkseen Ainolle kiusaa ja rääkkiä ovat tekemässä hellarit.Eivät ilmeisesti edes aina tajua tekojensa merkitystä, kun ihan vaan tottelevat ja tekevät niin kuin on käsketty.- Isiksen porukatkin tekevät niin kuin käsketty, omasta mielestänä oikeutetusti. Se mikä on normaalia isikselle, on tavalliselle ihmiselle kauhistus.Skaalan lievemmässä päässä on ihan sama tilanne lahkon "normaalin"ja tavallisen ihmisen "normaalin" välillä.


    • ihmettelen

      Jää aivan hämäräksi nämä puheet helluntalaisista. Uskovaisuus ei tee sadistiksi, senhän tulisi lisätä rakkauden filosofiaa!
      Ulkopuolinen joka ei nähnyt mitään " ehdollistamisia" tai ´kiusaa, ei tajua ollenkaan.
      Täytyy olla erikoisosaamisenm psykiatrian tajua - ja motiivi! - että edes tulee mieleen, tai osaa hypnotisoida.. edes ihmisiä, puhumattakaan eläimistä!

      • rauhan.filosofiaa

        Islamia pidetään rauhan uskontona Isisiksen porukat ovat islamilaisia.


    • kummallistaon

      Ei voi käsittää ulkopuolinen lukija miten helluntalaisuus liittyy sadismiin - uskonnoiden filosofia on rakkaus!
      Täytyy olla erikoistaitoa osata - ja motiivi - hypnotisoida, edes ihmisiä, puhumattakaan eläimistä.

      • No_näin_se_liittyy

        Tämän ketjun pyörittäjä nyt vaan haluaa sparrata helluntailaisten kanssa, totta tai ei, ovat vissiin olleet joskus tekemisissä jollain tasolla.
        Joutsen on sivujuonne.


    • ihmeissäni

      Pakko raportoida, jää muuten vaivamaan. Olen jo ikaisemmin ihmetellyt ihmisille Ainon kaulan ohuutta, varsinkin yläpäästä. Olen puhunut Ainon nielemisvaikeuksista. Nyt viime tostaiaamuna Aino ui aivan eteeni Avasi nokan niin auki kuin mahdollista. Satoin katsoa suoraan nieluun: se oli harmaa. Ei ollut iso putki. -Aino on niin fiksu,että on ennenkin tullut näyttämään minulle asioita.(Niin teki Jannekin)-Nyt en tiedä,tuliko Aino näyttämän nieluaan:tarvitsen apua vai Nielu on kunnossa, turha olla huolissaan.-Kuka tuntee joutsenen anatomiaa.

      • Klumpsin_Heidi

        Joo, kukaan ei ole pystynyt nielemään Ainoa...on siis nielemisevaikeuksia.


    • hoitakaa.omat.asianne

      Metsuripoika sanoi tiistaina, että Aino ilmeisesti on lammella yhtä kauan kuin joutsenet ovat muulloinkin olleet. Kerroin tämän Ainolle.Aino jotenkin vähän lysähti ,ei ainakaan innostunut.Sanoin Ainolle, että käyn tapaamassa usein. Joitakin ihmisiä lintujen ruokkimiseni tuntuu kovasti ärsyttävän.

      • huh_huh

        Kerroin? Sanoin......nyt herätys


      • Pahaveli
        huh_huh kirjoitti:

        Kerroin? Sanoin......nyt herätys

        Niinpä. Jos tämä kirjoittaja on ihan tosissaan, eikä vain herjana näitä kirjoittele, niin kyllä mielen terveys pahasti rakoilee.


      • Juur_näin

        On aika pihalla, pakko olla..


      • hyi.helvetti

        Persoonallisuushäiriöt kunniassa joutsenlammella.Kammattovaa katseltavaa kun kusipäähellarit vetää sadistisia kikseja ja luulee olevansa maailmavaltiaita, kun pystyvät rääkkäämään puolustuskyvytöntä joutsenta ja pelästyttään sorsia. -kirjoitan aivan tosissani tämän.Teitä luusereita ei auta muu kuin kuula kalloon.


    • ei.auta.hoito.noille

      Kävin aamulla lammella. Entinen peli hellareilla menossa. Nyt asiayhteydestään irrotettuna kerron vain esim. yhden kuvion. Aino oli saaressa. Parkkipaikalle tuli iso paku ja siltä pari pomon oloista,mm l-naama.Jotakin työllistettäviä luusereita ym. Oli oranssia liiväi päällä ja yksi huomiovihreäkin. Mies vihelsi korkeaa ääntä, vissiin kutsuvihellys Ainolle. L-naamalla oli valkoinen pieni ämpäri, jossa sanoikin olevan kauranjyviä Ainolle. Aino varmaankin tiesi sen. Siis kaksoisviestyksen kohteeksi joutui, koska Ainolla on päällä edelleen oranssista väristä:seis,vaara,pysy poissa.Tällaisesta eläimen kiusaamisesta hellarit vetelee kiksejä. -Menin vähän kauemmaksi tarjoilemaan sorsille loppuja eväitä.Huutelin Ainolle, tule tänne.Aino lähti tulemaan HupsYht'kkiä sorsat pelästyivät ja lehahtivat lentoon tai uivat kauemmaksi. Ainokin lähti uimaan pois.Tämä tehtiin 2-3 kertaa. Menin huomauttamaan asiasta parkkipaikalle, koska sieltä pelästyminen aikaan saatiin.Tietenkin kielsivät.Minuahan ne linnut kuulemma olivat pelästyneet. Tuli luusereille tuplakiksit:eläinten pelästyttäminen ja turhauttaminen:olisi ollut SYÖTÄVÄÄ TARJOLLA, MUTTA ESTETÄÄN SYÖMÄSTÄ.Siinä yksi hellareiden perustilanne. Ja tietenkin ,kun kuvittelevat tekevänsä minulla kauheasti kiusaa, saivat kiksejä. AINO PARKA.-Kun seuraavan kerran menen käymään, ei ole yllätys, jos Aino ei pysty syömään leipää, ei pysty syömään kädestä yhtään mitään jos sitten ylipäätään pystyy syömään mitään.-Toisetkin keljut havainnot tein. hellarimummon kiusanteoista.

      • pieninä.palasina

        Hellarimummosta vain yksi juttu. Oli kerännyt pussillisen voikukanlehtiä.Isoja, leveitä ja pitkiä ja upesi panemaan niitä tarjolle. Sanoin, ettei Aino pysty syömään niitä kokonaisina., pitäii pilkkoa. Siinä vähän intti ja jätti niitä kokonaisina tarjolle veden rajaan kiville.Olen nähnyt niitä sillä ennenkin, ei ole Ainolle uusi juttu.Salaattiakin oli siellä vedenpinnalla suuri määrä ja niin isoina kappaleina, ettei Ainolta syöminen onnistu. Siitäkin yritin varovasti sanoa.


    • flunssa-tulee

      viekää se jo lammille syötäväksi että toi ääliö saa rauhan joutsenia on jo muutenkin liikaa

    • jopas.nautinkin

      Nyt juuri rupesin nauttimaan aidosta vahingonilosta. Olen luvannut tehdä Ainosta ja Jannesta Suomen kuuluisimmat hellarien uhrit. Se muuttui juuri maailman kuuluisimmiksi. Katolinen kirkko kun on saanut kokemusta pahuuden tutkimisesta pedofiliajuttujensa takia, käyttää nyt tämä kokemustietoaan gang stalking (vastaavien)vainojen tutkimiseen ja lopettamiseen. Alkavat tietojen keräämisellä.Omaan vainotarinaani liitän( ja kun se omaan vainooni liittyykin) Ainon ja Jannen sairasmielisen sadistisen rääkkäämisen. Pääsee siitä hämeenkin hellarit laajalti tunnetuiksi.Ensi alkuun kaikki katoliset piispat pääsevat lukemaan teistä erinäiset keskukset. (Ihan tiedoksi joillekin, kyllä mä englanniksi jutun saan aikaseksi)

    • TÄRKEÄ-ASIA

      KARI TUKI SCC HANKETTA

      • eri.juttu

        Petti arviointkyky. Ei ole sairasmielisesti vainonnut ihmisiä tai rääkännyt eläimiä.


    • sisukas.ystävänsä

      Kävin aamulla tarjoilemassa aamupalaa Ainolle ja muille. Vakituiseen paikkaan joku oli pannut rantakiville PIENIKSI PÄTKITTYJÄ VOIKUKANLEHTIÄ.Kun Aino huomasi, kyllä ilahtui ja innolla popsi. Kiitos jollekin fiksulle.

    • asiallisesti

      Oranssit liivit on metsähallituksen työntekijöillä ja joka syksy alkaneet ruokkia kauralla tähän aikaan. Ehkä Aino aiotaan viedä Ähtäriin suojaa ja sehän olisi hyvä asia!

      • ainon.tosi.ystävä

        Ihan asiallisesti.Vielä viimeksi, kun Ainon tapasin, oli päällä tuo ehdollistus: oranssi on yhtä kuin varo vaaraa, älä mene lähelle, ei pystynyt Aino menemään ämpärin lähellekään ja se joukkio oransseissa liiveissä ei ollut metsähallituksen työntekijöitä, vaan jotakin luusereita, joita ikäänkuin työllistettiin ikäänkuin keräämällä olemattomia roskia. -Ihan asiallisesti, minua ei kannattaisi kauheasti povosoida, voi purkautua vaikka kirjoittamisena. - Näillä kahdella ikäänkuin pomolla, ei ollut oranssia päällä.


      • nilsholgersson
        ainon.tosi.ystävä kirjoitti:

        Ihan asiallisesti.Vielä viimeksi, kun Ainon tapasin, oli päällä tuo ehdollistus: oranssi on yhtä kuin varo vaaraa, älä mene lähelle, ei pystynyt Aino menemään ämpärin lähellekään ja se joukkio oransseissa liiveissä ei ollut metsähallituksen työntekijöitä, vaan jotakin luusereita, joita ikäänkuin työllistettiin ikäänkuin keräämällä olemattomia roskia. -Ihan asiallisesti, minua ei kannattaisi kauheasti povosoida, voi purkautua vaikka kirjoittamisena. - Näillä kahdella ikäänkuin pomolla, ei ollut oranssia päällä.

        En tiedä miksi näitä luen? Olen ilmeisesti yhtä sairas kun sinäkin.


      • heepo_heeko

        Mä tiedän, tää on hauskin ketju aikoihin, ei tuo tosissaan ole, kunhan testaa kuinka monta saa ketjutetua esittämällä hullua.


      • että.silleen

        Sairauden määritelmä riippuu (ala)kulttuurista.Hellaritpitävät minua sairaana, kun en siedä joutsenten rääkkäämistä. -Heille kun se normaalia viihdettä


      • kaiken.voin.jo.uskoa

        Luusereitten pomo yritti viheltää niin korkealta kuin mahdollista, katseli Ainoon päin. Yrittikö palauttaa Ainon mieleen ultraäänen.


    • arvaa.kuka

      Toivottavasti joutsenia ja nyt Ainoa, ei ole kiusattu ja häiritty ultraäänihitsauslaitteella , mitä kuulemma on käytetty minun häirintääni. Riihimäki palstalta voi lukea lisää, hellarit toki tietävät muutenkin.

      • AssembliesofGod

        Näitä me seurakunnassa ollaan jo odotetukkin. Pitkään olitkin hiljaa.Kirjoittele vähän muulloinkin kun yön pikku pieruissa.


      • pimeitä.idiootteja

        Jos minä olen kirjoittanut pieruissani, niin ihmeen asiallista ja hyvää tekstiä verrattuna niin ala-arvoisiin huuteluihin, mitä ilmeisesti olette tehneet normaalitilassanne.


    • yx.ihmis.uhri

      Käykää osoitteessa yhteiskunta - salaliitoteoria - säteilyttäminen on rikos -nimim. tietoja.lisää 3.10.2015 11:45 ---sieltä löytyy kuvaus elektroniikkahäirintäyöstä ---ei ole ihan ketjun lopussa, vaan vähän aiempana--

    • tiedonhaluinen.x

      Vainoavatko vapaamuurarit Aino-joutsenta. Riihimäellä ollaan sitä mieltä, että ovat yhteisövainon takana.

      • Hia.watsa

        Ja intiaanit, sitä mieltä ollaa Korsossa


      • rikolliset

        Onko Marja Terttu hyväkin ystävä ja neuvonantaja.


    • julma.luonto.mitä.siitä

      Miten Aino selviää pakkasella, kun ei voi tulla maalle.Nukkuu siellä juurien ja oksien päällä, vissiin osin vedessä.

    • yksimoni

      Kiusaajia ja hulluja on maailma täysi, voi olla missä tahansa uskonnossa, tai ateisti..
      en tajua tietyn uskonsuunnan syyttämistä tässä ketjussa...
      Ainolle tulisi löytää talveksi suojapaikka, Ähtäri olisi tuttu paikka ja asiantunteva. Tästä asiasta lienee moni ottanut yhteyttä metsähallitukseen! Aino on kuin lemmikkieläin, hoidossa poikasesta asti ja ei sovellu villiin luontoon, ei selviä!
      Odottaa ruokintaakin ihmisen taholta.

      • loppuun.väsynyt.mummu

        Perustuu havaintoihin.Kaikki kiusaajat ovat olleet samasta lahkosta. On voinut olla muitakin. Sun muita perusteita, mutta nyt enempää.


      • sydän.pakahtuu

        Täysin samaa mieltä nimimerkki ´yksimonin´kanssa. Aino tässä on tärkein ja nuo kirjoitukset ehdollistamisista, uskonnosta ym. saattavat jopa vaikeuttaa Ainon asemaa. Kysymys on sentään eläimestä, joka luottaa meihin ihmisiin ja jolla ei enää muita ole. Jos olisi mahdollista , hakisin sen joutsenparan sieltä omaa hoivaani, mutta kun ei ole. Eli Aino Ähtäriin. Säälittävä näky jäätyvällä pilkkopimeällä lammella. Vaikea tässä on opettaa lapsia kunnioittamaan luontoa ja selittää, että eläintä ei oteta leluksi, vaan sitä tulee hoitaa koko sen elämän ajan ja arvon mukaisesti. Juhlajoutsenen ja lammen vetonaulan kun voi tuosta vain unohtaa; tehtävä suoritetttu ja sillä selvä. En mene enää ikinä lammelle, jos Ainoa ei viedä turvaan siten että hänen elämäänsä voi seurata.


      • hellareiden.vainoama

        kun eivät ole puheita, vaan havaittuja tekoja ja tekijöitä, olen Ainon tänäkin kesän auttanut pulasta jos toisestakin. niin että hoopee tekopyhät puheesi ja , syyllistämisesi. lapsille voi kertoa,että tässä on huono esimerkki, näin ei saisi toimia


      • sydän.pakahtuu
        hellareiden.vainoama kirjoitti:

        kun eivät ole puheita, vaan havaittuja tekoja ja tekijöitä, olen Ainon tänäkin kesän auttanut pulasta jos toisestakin. niin että hoopee tekopyhät puheesi ja , syyllistämisesi. lapsille voi kertoa,että tässä on huono esimerkki, näin ei saisi toimia

        En ymmärrä tekstiä. Tuntuu vähän että sinulla on tarkoitus vaan itseäsi ja hyvyyttäsi esille tuoda. Toivokaamme ja pyytäkäämme siis kaikki Ainolle turvallista paikkaa ja huolenpitoa ja jätetään noi scifi-hömpötykset tästä ketjusta pois. Mitä ihmettä helluntailaisilla ja Ainolla on toistensa kanssa tekemistä. Kenenkään haukkuminen ei vie tätä asiaa eteenpäin. Olen seurannut paljon lintuja ja tiedän, että joku lause, lähdetäänkin tästä kotiin, ei mitään ehdollistamista ole, Aino on sen vaan monesti kuullut ja tietää että silloin yleensä ihmiset poistuvat. Kuka täällä nyt noita juttuja kirjoittaakin, niin älä vie asiaa liian kaus pääasiasta eli Ainosta. Muutkin hänestä välittävät, joten voisitko käyttäytyä asiallisesti.


      • kusipäät

        pitää vissiin nostaa taas ketjut esille


    • seuraavaksi_perhosta
    • Huolissani

      Kuka siitä on vastuussa tai mikä taho. Eihän sitä sinne voi jättää. Lampi jäätyy umpeen, koska siirtävät sen pois????

    • ounou_-

      Kauhea kielikuva on mm. PMMP:n viisussa jossa lauletaan "Joutsenet jäätyy kiinni jaloistaan" !

    • ainon.ystävä

      Iltapäivälehdestä tänään näin, että Oululaisilla on oma kyhymyjoutsen Jokke. Sieltäkö Ainolle uusi puoliso. Olen jo jättänyt paikalliseen keskustelupalstaan treffi-ilmoituksen.

      • aino.esille

        aino.esille


      • hggfgdsfwdgghjhjkjk

        Jokke on huumoria. Ei mitään luontoa tuntemattoman idealisointia. Voi jessus ,että on samasta asiasta pitänyt kahteen paikkaan repiä.- Ei ole romantisoitua toivoa, että Ainolla olisi lajikumppani seurana. -Eläinsuojeluihmiset ovat eräistä tuotantoeläimistä joutuneet toitottamaan, että ovat laumaeläimiä ja sitäkin pidetään turhana vouhottamisena.-Muuten, Birdlife ei uskalla sanoa mitään, mistä Metsähallitus ei tykkäisi.-Niin kuin ei muutkaan.Ettei oma toiminta vaikeutuisi.-On ruskea kieli yleinen ilmiö.-Ja nyt Ainosta tehdään taas kiiltokuvaversio.


    • uusi_maailmanjärjestys

      Vaadin että Intia on palautettava välittömästi takaisin intiaaneille ja navetoihin vangitut lehmät vapautettava takaisin luontoon ASAP.

      • odota.vaan

        kyllä tänne suomeen uusi maailmanjärjestys tulee mamujan ja isiksen myötä


    • ystäväaino

      Pitäisi ilmoittaa metsähallitukselle tuosta Oulaisten kyhmyjoutsen Jokesta...että jos Aino hyväksyisi.. tai joku muu yksinäinen urosjoutsen!

      • kaunis.ja.yksin

        Siis Oulussa on/on ollut Jokke, ei Oulaisissa.On varmaan jo paennut etelään päin.Aino oli vielä tänään lammella ja veteli naamariin puoli kassillista mehevää ruohosilppua.(salaisesta paikastani haettua)


    • öjgfds

      Aino-parka.ihan entinen peli jatkuu.

    • outi.tuomi

      Kävin tänäkin aamuna lammella.Aino vielä siellä.Mikäs on näillä säillä ollessa. Sorsat on nälkäisiä. Varmaan siellä vielä käy ihmisiä, eläkeläisiä, kun on näin hyvät ilmat.

      • ota.selvää

        Tänäkin amuna kävin. Metsurimieheltä tivasin tietoja. Arveli, että ensi viikolla viedään turvasäilöön. Kai ensin Ähtäriin.-Ei kai tiennyt tarkemmin tai ei ole valtuuksia kertoa


      • nvgftunhgtyumkoihnhgt

        Ensi yönä on pakkasta.Eikä Aino pysty nousemaan maalle.


    • Poistetaanmuita

      Mikähän poliittinen puolue pitää tätä idiootti ketjua yllä?

    • ainonpuolesta

      Kävin viemässä iltapalaa Ainolle. Kyllä kelpasi. Toivon, että moni ruokkii kun on näin viileää niin ruokaa kuluu lämpimänä pysymiseen..

      • mnhbvgfrtyhgtyinfdrr

        Kiitos!!!. Minä kävin viimeksi perjantaiaamuna.Sorsat ovat niin nälkäisiä, ettei Aino pystynyt syömään leipää muuten kuin kädestä. Ruohoa söi myös. Huomenna voi olla taas sadepäivä.


      • Pahaveli

        Jännitys tiivistyy, panokset kovenee???


      • mnbgfdtuyuuhggjhgjfhd

        Aino-parka


      • nhgffttyyuuiikjhjhgfcfde

        Jos Ainolle tapahtuu vielä joku eläinrääkkäyksen huipentuma, joka tietenkin selittäisiin" luonnolliseksi sattumaksi", niin en yhtään ihmettele.


      • nhjgjtyuiiokjhjyuyuijhh

        Ihan tiedoksi, ettei jää epäselväksi:vankiloissa pedofiilit luokitellaan alimpaan kastiin.Jos ruvettaisiin saamaan eläinrääkkääjiä vankiloihin, niin samaan kastiin joutuisivat.


    • mnhcvtyuiuijhjhhk

      Pyydän, menkää Ainon YSTÄVÄT käymään lammella. Viekää syötävää ja jutelkaa ystävällisesti. Sitä ei tiedä, mitä niillä hulluilla on mielessään.

      • joutsenkuiskaaja

        Mikä siitä joutsenesta nyt on niin hullun tehnyt?


    • mnjgfryiiohgkfjcfhxjfg

      Lukekaa tämän päivänen HäSa:n juttu.Kenenkähän perseestä toimittajan kieli on ruskeana.-Jo kesän alussa metsähalliyus toi aikeensa esillejoutsenet jätetään luonnon armoille.Niin ettei tässä mitään uutta ole.

      • mnhjgfdthgjjnhuyujhjh

        Mikäli toimittaja on ollut pakotettu nuolemaan, otan osaa.-Sai Aino ainakin kunnolla palstatilaa ja tilanne esitettiin. Että kiitos kauniista kuvasta.


      • nmhfddsrtyhjkjhnbjh

        P.S. olen ollut luontoihminen(nykyään vain varjo).En romantisoi yhtään mitään. Mutta olen lähietäisyydeltä nähnyt kaikenlaista rankkaa, mitä Aino on joutunut kokemaan.-Birdlife ei nauti luottamustani paikallisten työntekijöittensä takia,aluevastaava esitti uhkauksia, jos vien asiaa eteenpäin. Ja minähän vein.-Ihme,että olen vielä hengissä.


      • khjgjhdfssfsfvmhjll

        Aino on piinattu, kiusattu ja traumatisoitunut lintu, joka on tottunut siihen, että ihminen huolehtii siitä.


    • jnhgfrttuikjjhhghhj

      AINOLLE TERVEISIÄ.Säätiedotus lupailee marraskuun olevan tavallista lämpimämpi.Minä käyn usein katsomassa. Täytynee siirtyä ostosalaattilinjalle, ruohoa on vaikea löytää.-Otetaan päivä kerrallaan.

    • antaa.linnun.olla

      joo...komentti ja "nosto" kerrallaan vaan, vaikka maailman tappiin..

      • hjjhjhjhjhjjjjjjhgddsd

        nostan päällimmäiseksi, kun on tuoreinta asiaa


    • hgjffdsasxhjjdsa

      Tietolähdettäni suojellakseni olen pysynyt hiljaa mutta minulle jo aiemmin ilmaistiin,ettei Metsähallitus aio hankkia mitään sijoituspaikkaa Ainolle. HÄMEENLINNASSA JONKUN TAHON PITÄISI RUVETA SELLAISTA JÄRJESTÄMÄÄN. JA HETI .Rupeaa olemaan kiire.

      • ghghhjjhjhjjkjkjkhjghss

        jos hellaripirut luuluvat,että minulta karkuun pääsevät,niin unta näkevät


    • ainokultajoutsen

      AUTTAKAA AINOA! Ottakaa yhteys kaikille mahdollisille tahoille heti! Ottaisin itse rakkaan Ainon jos olisi maatila ja vettä! Oli shokki uutinen HS: ssä tänään. Kirjoitin Metsähallitukseen suorasanaisesti asiasta, mutta ei siellä edes lueta, koska joutsen on pelkkä esine heille. Tässä maassa nostetaan nykyään meteli ELÄINSUOJELURIKOKSISTA ja tässä tapauksessa siitä tulee olemaan kyse! Ainolla ei ole lentovoimaa, ei pääse 50 c, korkeammalle. Törmäilisi sähkä- ja voimalinjoihin korkeintaan. Olisi autojen alla ja petojen kynsissä, hukassa. Ei oppinut muuttoa koskaan, ei osaa. Muut linnut iskee kimppuun. Ollut ihmisen vastuulla ja hoidossa poikasesta, suojassa talvet, ruokittu ja ruokitaan. Luonnossakaan ei saa lakata talviruokintaa jos linnut tottuneet! Aino on lemmikin asemassa ja luottaa ihmiseen, kesy. Jäätyisi kiinni missä onkaan. Kukaan ei ruokkisi. Hukassa. Ei edes ole rengastettu jotta seurattaisiin, ei piitata lainkaan. Vaikka Suomen ihailluin joutsen joka tuonut mainetta Aulangolle. Häpeän tätä kaupunkia, sen päättäjiä!

    • ainokultajoutsen

      Aino ei halua lammelta pois koska joutsen haluaa olla kotipaikallaan jos voi. Viihtyy lammella ja saa ruokaa. Jos katoaa sieltä, on väkisin viety salaa!
      Jos jotkut ihmiset haluaa auttaa sitä ja hoitaa, se lienee sallittua. Paitsi Ainon kohtalo lie sydämettömien byrokraattien käsissä! On oikeus tietää minne Aino viedään ja joutuu ja oikeus koettaa auttaa ja VÄLITTÄÄ! Ainolla on aitoja YSTÄVIÄ! Se on uniikki joutsenyksilö! Lisäksi se on sosiaalinen ja tulee kohti ihmisiä, odottaa huomioa ja haluaa seuraa ja ruokaa. Tämä on ollut sen elämä 8 vuotta ja ei osaa muuta. On rikos jättää heitteille kuolemaan lemmikkieläimiä! Eikä niitä ole oikeus armomurhatakaan - samalla logiikalla jokainen päänvaivaa tuottava tai heikompi ihminen tulisi tappaa!
      Viidakonlakiajattelu on lempisanansa asiasta päättävillä karkeilla kovanahkoilla.

      En koskaan luottanutkaan Metsähallitukseen.

      • ainokultajoutsen

        Hämeen sanomien jutussa kuvattiin luonnonvaraisia aina vapaina olleita lintuja.. Aino ei ole koskaan ollut sellainen. On kuin vauva. Hellyttävä, säykseä, myös säikky ja arka! EI ole kertaakaan tullut maihin Jannen kuoltua! Kokee suojattomuutta maissa! Haluaa olla tutulla lammella ja saaressa! Sitten lintu jätettäisiin heitteille yksin tuntemattomaan. Ja pakkastalven tullessa. Osaamatta lentää ja muuttaa. Ilman ruokaa. Ajatelkaa!
        Auttakaa löytämään sijoituspaikka Ainolle! Jokin hyvä tarha ehkä olisi sopiva, koska Aino joutuu iäksi jättämään hyvästit rakkaalle kotilammelleen vastoin tahtoaan.


      • ainokultajoutsen

        Jos on ihmisiä jotka on valmiit barrikadeille tämän asian takia, tulen mukaan. Olen valmis mihin tahansa.
        Sibeliuksen juhlavuosi ja Aino- lintu... eläinsuojelurikos. Häpeän tätä kaupunkia ja sen arvoja!


    • jhgdsssasfhgjhyjki

      Aino on sadististen sairaiden lahkolaisten kynsissä. Liittyy myös minun gang stalking vainooni, jossa on mukana myös muurareita, yksittäisiä ihmisiä SDP:stä ja poliisi,ihan avoimesti. Voi olla myös muitakin yhteyksiä. Kukaan ei uskalla ottaa Ainoa. Ei millään lailla puuttua asioihin. AINON AINOA PELASTUS KÄRSIMYKSELTÄ ON LOPETUSPIIKKI. Keväästä asti toin esille, että molemmille joutsenille olisi pitänyt saada piikki, koska kummallakaan ei ollut edessään kuin kärsimystä. -USKOISITTE NYT MINUA.

      • lintusielu

        tälläisten sekokommenttien kai on tarkoitus harhauttaa ettei otettaisi todesta mahdollisuuksia ja toiveita pelastaa Aino!


      • outi.tuomi

        Ei ole sekokommentti. Olen ollut vuosia gang stalking vainon kohteena.Hämeenlinnassakin se tiedetään. -En jaksa jatkuvasti kirjoittaa samoista asioista. Nostan esille ensimmisen ketjuni.


    • lintusielu

      Aino tarvitsee hyvän sijoituspaikan! Terve ja elämänhaluinen lintu! Jos se katoaa ja väitetään itse lähteneen, on valhe koska ei jätä kotilampeaan jossa viihtyy ja saa ruokaa! Ainon tulee tietenkin saada elää, nuori lintu!
      Mutta se ei pärjää enää villissä luonnossa! Nääntyy nälkään ja jäätyy jäihin jos pakkasta tulee.Lisäksi se on rakastettu lintu, Suomen tunnetuin joutsen! Siksi on outoa ellei mikään taho halua ottaa Ainoa! Kesy ja ihmisiin liikaakin luottava, säyseä ja suloinen joutsen! Ottaisin riemulla Ainon jos voisin, jos olisi paikka!
      Eläimilläkin on tunteet. Se tuntee ystävänsä lammella ja murheellista jos heistäkin joutuu eroon ja kaikesta tutusta. Omilleen. On lemmikkilintu, ei luonnonvarainen. Kuoriutumisestaan hoidossa ja ihmiseen tottunut. Lemmikkikin voi olla onnellinen jos saa hyvän kohtelun ja hoidon ja suojaa ja välittämistä! Aino on minulle hienoin ja kaunein asia tässä materialistisen tunteettomassa maailmassa!

    • hjhgfddssfhjkjkmjmhjgfgx

      Nostan ylös hyvät kirjoitukset, siis muiden kirjoittamat.

    • kuminaama

      Pistä samalla peukalo perseeseen ja toinen suuhun. Sitten kun maku loppuu niin vaihda.

    • ainonpuolesta

      Kävin lammella vasta klo 21.30. Ympärillä oli pimeää lammen lyhtypylväiden valot ei pala! Kylmää, lähes jäistä tuulensekaista sadetta satoi. Niin kylmä. Kädet muuttui punaisiksi kylmästä kun paloittelin Ainolle jäävuorisalaatin. Iltapalana se söi koko salaatin ja lähes kolme sämpylää, mitkä paloittelin pieniin paloihin, että sen olisi helpompi syödä. Toivon, että se sillä eväällä saa vähän nukuttua ja pysyy lämpimänä kunnes seuraava ruokkia saapuu paikalle! Kyllä sen vointia miettii, kun itse saa olla lämpmissä sisätiloissa-tälläisillä säillä! Saan kyllä kosolti hyvää mieltä Ainon ruokkimisesta, mutta toisaalta olen kyllä huolissanikin,että saako se tarpeeksi ruokaa..Eikä mitä vaan ruokaa vaan mahdollisimman ravintorikasta. Eikö se yleensä ole jo tähän aikaan viety talvihoitolaan pois säiden armoilta? Hyvät Ainon ystävät - muistetaan käydä lammella katsomassa ystävää! :) Hyvä me, kun uskallamme näyttää tunteita!

      • outi.tuomi

        Ihme, että söi jäävuorisalaatin. Minä kun vien ruukkusalaattia ja saksilla suikaloin, syö pehmeät osat. Heti kun mukana on paksumpaa ruotiosaa, jättää syömättä. Sämpylöissä on kuoriosaa maksimaalinen määrä. Nykyään on taas pystynyt nielemänä paremmin, mutta silti annan leivänviipaleesta vai pehmeää sisusta.


    • shokkiuutinen

      Etkö ole tietoinen että Ainolle EI ole löydetty mitään sijoituspaikkaa talvisuojaksi, ei ehkä välitetty edes hakea! Ähtäri ei ota! Nyt on tosihätä kyseessä! Ainolle on löydettävä paikka heti ja samoin otettava yhteyttä metsähallitukseen asiasta, mahdollisimman usea ihminen!!!!! Eilen sunnuntaina Hämeen Sanomissa asiasta ja valheellista manipulointia kuin Aino olisi samanlainen kuin aina vapaana ollut lintu, ei ole! Ei selviä! Syö ihmisen kädestä!
      Kauhea painajainen ajatella Aino yksin vietynä tuntemattomaan paikkaan, jäätyviin vesiin, ja ilman että kukaan enää ruokkii!!!!!!!!!!!!!!!! Olen nyt jo shokissa tästä!
      Miksi valot pimennetty, siellä valvontakamerat.., toivottavasti ei suunnitella jotain pahaa ja kieroa ja väitetään Ainon itse lähteneen .. ei lähde kodistaan, ei osaa lentää korkealentoa, viihtyy siellä missä saa ruokaa ja siitä välittävät lammelle ystävät!!!!!!!!!!!

      • outi.tuomi

        ONKO JOKU JO SOITTANUT VIRKAELÄINLÄÄKÄRILLE ,ETTÄ METSÄHALLITUS ON PÄÄTTÄNYT JÄTTÄÄ IKÄNSÄ IHMISTEN HOIDOSSA OLLEN AINO-JOUTSENEN HEITTEILLE. -PITÄISI SOITTAA MYÖS POLIISILLE, JOLLA ON VASTUULLAAN ELÄINSUOJELUASIAT.On parempi,että minä en enää pyytele apuja.


    • ollakovaieiolla

      Vai että poliisille.Anna mun kaikki kestää.Et voi olla tosissasi.

    • ainonparas

      Jos Aino viedään vapaaksi, ainoa viisas ratkaisu on koko talven sulana pysyvä paikka.. jossa myös ruokinta talvella! Sellainen on Naantalissa Ukkopekan sulassa ja Raumakarilla siellä... Suomen runsain vesilintujen talviruokinta käsittääkseni, luin asiasta.. myös kyhmyjoutsenia... siellä olisi muita lajikumppaneita ja hyvässä lykyssä sopeutuisi koska myös vapaus ja muita lintuja.. Lounais- Suomen rannikko on usein sulempaa ja lämpimämpää ja paljon matalikkoja joista saa pohjakasveja..
      myös muita lajikumppaneita, leskiäkin varmaan!
      JOS täytyy valita vielä huonommista vaihtoehdoista, kuten siitä että Aino lähtisi hortoamaan täällä sisämaassa jäätyviin vesiin jossa ei edes ruokaa!
      Kuulemma ei enää kuljetettaisi lammelle mistään... laulujoutsenten uhka.
      En usko että Ainolla on siivissä lentovoimaa pitkiin matkoihin, mutta jos olisi sulapaikka jossa ruokaa, se riittäisi talveksi. En ole varma onko tarhalintuna olo onnellisempaa? Ongelma on se ettei yksikään Suomen eläintarha eikä lintutarha halua ottaa Ainoa!

    • ainonparas

      Ps. JOS täällä olisi SULANA pysyvä paikka - avantouimareillekin pidetään auki vesialueita ja lammellakin voisi saman tehdä - ja ihmisten ruokinta, Aino pärjäisi Hämeenlinnassakin! Onhan sinisorsiakin täällä virtapaikoissa ja ruokitaan talvisin.
      Jos on lämmin alkutalvi ja lampi pysyy sulana, ei ole kiirettä siirtääkään pois.
      Vuosi sitten satoi vettä joulukuun ajan.

      • ojhfeaefbjkkjnmrjkmmnj

        Mieluummin pois Hämeenlinnasta sinne Naantaliin.Olisi joku mahdollisuus selviytyä hengissä ja olisi lajikumppanien parissa. Sielläkin varmaan hakeutuisi ihmisen lähelle, kun niitä rannalle tulee ruokkimaan.-Ei meidän ikävät saa määritellä tätä poisvientiä. -Ja jos jäisi tänne, ne laulujoutsenet.


    • suruAinostaSyvä

      Pitäisi valita murheellisista vaihtoehdoista helpoin ja ehkä se olisi tämä sulaan ruokintapaikkaan vienti.. sitä en tiedä miten Aino suhtautuisi äkkiä muihin joutseniin ja miten ne Ainoon? Olisiko shokki Ainolle kun kokenut laulujoutsenten iskut ja ollut itse ainoa suuri lintu lammella ja säikkyi jo lokkeja! Olisiko lajikumppanien runsaslukuisuus ENSI kertaa elämässä shokki vai ilo?Kyhmyjoutsenillakin on taisteluita, vahvemmat hyökkää... Aino on hauras, arka, kokematon lintu. Itse se ei lennä minnekään kauas täältä jos lammesta on pakotettú lähtemään sen jäätyessä.. sitä ennen ei lähde lammesta ja sitä ruokitaan siellä. Aino törmäilisi jossain lähialueilla, en usko sen kykyyn, voimaan suunnistaa kauemmas.. vaarana voimajohdot, maantiet, kaikenlainen! Jos todella haluttaisiin täällä voitaisiin järjestää sulapaikka sille ja ruokkia, pitää kaupungin omana aarteena ja ilona! Monissa paikoissa on kesyjä joutsenia vapaina ihmisten ilona. Miksi sitä mahdollisuutta ei oteta huomioon Ainon kohdalla - jos ei haluaisi lähteä täältä. Joutsen on paikkauskollinen sinne ja viihtyy aloillaan jos suinkin voi. Lisäksi haluaisi palata kotiin takaisin! Surullista ajatella jos Aino koettaisi palata keväällä kotiin ja ei selviäisi matkalla!

      • hyhuhuhuhuhuhuhuh

        Onhan se niinkin.Aino pelkäsi lokkeja ja muutama sorsa syöttöpaikalla sai jo konseptit sekoamaan, ei pystynyt pitämään puoliaan . --Siis: Ainoa ei oteta mihinkään tarhaan, ei voi tänne jäädä, ei voi enää kesällä olla lammella, isossa luonnonlintuporukassa selviytyminen ongelmallista.


    • ainorakasjoutsen

      Eikö muuallakin ole samat vaarat, enemmänkin vaaroja.. kyhmyjoutsenetkin saattavat iskeä kimppuun, voivat olla aggressiivisia, vaarallisiakin.. Aino heikompi, erilainen.
      On säikky myös, ei maihin halua tulla ollenkaan! Laulujoutseniakin on muuallakin..
      Katsoisin että paras ratkaisu saattaisi olla että Aino olisi edelleen hoidossa talven ja pääsisi takaisin tutulle kotilammelleen taas,,,, saattaa olla vedet auki joulukuun puoluväliin ja voitaisiin tuoda tänne jo huhtikuussa!
      Miksei ole mahdollista että Aino saisi olla Hlinnan seudulla.. miksi sille ei järjestetä sulana pysyvää vesipaikkaa jonnekin, se on kuulemma helppoa, avantouimareillekin!
      Lisäksi ruokinta kauralla ei olisi vaikeaa ja useat ihmiset ruokkivat! Miksi emme pitäisi tätä joutsenaarretta ilonamme täällä vaan veisimme pois!! Useissa kaupungeissa on vetonaula, nähtävyys ja kansansuosikki ja ilo juuri joutsen... Ainon veroista ei toista missään silti! Ottakaa yhteys päättäjiin heti Hämeenlinnassa! Aino on suuri ilo monelle ihmiselle ollut ja on.

    • ainorakasjoutsen

      Kuten on todettu, Aino säikkyy jo lokkeja.. sen olisi ehkä järkyttävää tai mahdotonta olla jossain missä sadat linnut ympärillä kilpaillen ruoasta... jossain meren sulassa...
      tämä minuakin askarruttaa. Keväällä linnut hajoilevat tahoilleen, minne Aino jäisi yksin.
      Kaipaisi kotiin tänne mutta ei löydä eikä jaksa eikä selviä takaisin koskaan.

    • vaihtoehtojostaeipuhuttu

      Oletteko tulleet ajatelleeksi että pitäisimme tälläisen joutsenaarteen täällä! Miksi se pitää viedä minnekään ellei lähde! Lahdessa on kaiket talvet Vesijärvessä joutsenpari jota kaupunkilaiset ruokkivat ! Monessa paikassa juuri joutsen on vetonaula, ilo ja erikoisuus ja täälläkin se on ollut ja on suuri ilo lukuisille ihmisille! Meillä on etuoikeutena tuollainen joutsen ja meidän tulee hoitaa sitä! EI ole kuulemma suuri homma pitä jokin vesipaikka sulana, avantouimareillekin on sellaisia, Aulangollakin! Ainolle riittää pieni paikka sulaa ja ruokaa. Talvesta saattaa tulla lämmin. Sitten se voisi palata lammelle jos tahtoo.. sitähän ei ole siltä kielletty. Jos se saisi toimia vapaan tahtonsa mukaan! Jos se lähtisi Vanajavedelle, oletan että se suuntaan tottumustensa mukaan kohden ihmisiä... se ei hortoile minne sattuu jos vain ruokaa ja vettä jossa uida. Se on järjestelykysymys.
      En halua että menetämme Ainon! Miettikää heti mahdollisuuksia tämän suhteen, ottakaa yhteys Hämeenlinnan päättäjiin, kaupunkiin jne!

    • bbbbbbbbbbbbbbbbb

      Olin lammella itkemässä. Metsähallitus kiduttaa ihmisiä sillä etteivät anna mitään valaistusta, ja eivät ehkä edes ole luotettavia, voiko luottaa lausuntoihin minne Aino viedään jne? Pyhtäällä olisi lintuhoitolassa paikka, siellä on tilaa, usea ihminen on soittanut sinne. Sieltä on sanottu että Metsähallitus päättää asiasta.. Tuntuu ettei metsähallitus haluakaan suojapaikkaa Ainolle eikä tulevaisuutta, juuri se on pöyristyttävää! Lintu joka ollut vetonaula Aulangolle, tuhansien ihailema ja rakastama. Tänään siellä oli perhe ja mies sanoi ottavansa yhteyttä metsähallitukseen koska hekin on huolissaan ja koska haluavat että juuri Aino tuodaan takaisin lammelle, ei ole korvattavissa, on uniikki lintuyksilö! Ballerina ihmisten edessä, availee siipiään ,tulee kaikkia tervehtimään, valaisee jokaisen mielen!
      Suren Ainon tilannetta niin että varjostaa koko elämäni. Miksi Ainon asioista ei saisi siitä välittävät ihmiset, niinhän tulisi olla! Ainolle kuuluu jatkossakin jokin puistopaikka jossa saa olla huomion kohde, silti suojassa.Hieno ihana lintu. Jakanut 8 vuotta ihmisten kanssa elämää ja luottaa ihmiseen. Liikaakin?

    • bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

      Kaikki joiden kanssa olen lammella puhunut Ainosta( muutama tusina ihminen!) ovat hädissään ja suruissaan linnun puolesta!Se on myös aina elänyt ihmisen lähellä kesynä, ja sellainen elämä on sille tutuinta ja se viihtyy siten! Eikö tästä maasta muka löydy mitään paikkaa jossa Aino voisi yhä olla tavattavissa - moni haluaisi tietää missä se on, nähdä sen, tietää että sen asiat ovat kunnossa! Pahinta on epätietoisuus jos lintu vain viedään jonnekin ja edes ei sanota missä se on! Tulee ikävä Ainoa!
      Tulee suuri ahdistus siitä missä se on ja miten voi! Miksi ei voi olla avointa kaikki.. ja avoimeen paikkaan! Eikö Hämeenlinnassa ole paikkaa jonne sen voi tuoda takaisin, se kuuluisi tänne!

    • vanamonkukat

      Miksi EMME saa pitää täällä jatkossakin ystäväämme Aino- joutsenta! miksi tulee murheellinen ero ja ettei enää voi nähdä; sadat ihmiset jäävät kaipaamaan..!
      Tapasin Ainon tänään ja jo nyt on ikävä sitä. Se on niin kaunis, vilpitön, persoona, ballerinatyttö!

      • hyvään.paikkaan

        AINO ON ELÄIN. Mikähän sen parasta olisi. Ei ole mikään ihmisten tunteilukohde .Tai rääkkäyskohde. -Hankkikaa ihmiset joku ihminen kohteeksi. - Mutta koska Ainolta on riistetty vapaus jo poikasesta alkaen ja niin pitkäksi aikaa,ettei paluuta ole, on ihminen velvollinen huolehtimaan siitä jatkossakin tai lopettamaan, mutta ei heitteille jättämään.


    • aino.ainoinen

      Kohta tämä ketju tulee täyteen ja suljetaan.Toivottavasti ei ole enää muuta kirjoitettavaa kuin ilonilmaus siitä, että Ainon jatkoelämä on järjestetty eläinsuojelullisesti ajatellen hyvin.

    • kjdcin

      Aino on Delta. IIHAHIII.

    • 8ybny8å

      Aino jos voi niin ehkä. Mutta toisinkin voisi käydäkkin käydä. Ainoa jos Aino ei.

    • fffc

      Ja kyllähän Aino. Ainoastaankin. Ei epäilystäkään.

      • suljetaan

        Suljetaanpa tämä ketju.


    • täyteen

      ketju täyteen

    • täyteen

      täyteen

    • täyteen

      täyteen

    • täyteen

      täyteen

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5289
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1562
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      191
      1449
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe