Pitäsköhän nyt perua matka ?!

Vfjojtdvnlh

Lainaohjelma lopetettu ja ihmiset tyhjentää tilejäään. Täys kaaos Kreikassa. Just ehittiin Kreetan matka varata mut onko mitään järkeä lähtä ?? Kaaos varmaan leviää jokapaikkaan....

51

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Reppumatkaaja

      Ei kannata perua. Turismi on Kreikan tärkein elinkeino ja varmasti se yritetään pitää käynnissä kaikin keinoin. Uskon että pakettimatkoilla pystytään huolehtimaan toiminnoista jollakin tavalla, omatoimimatkailijat törmäävät jokseenkin varmasti nyt lakkoiluun eli jukinen liikenne ja laivamatkat saattavat tökkiä. Kreeta on henkisesti etäällä Ateenasta, joten ei siellä vaikutuksia luultavasti heti huomaa muuten kuin mahdollisesti kiinni olevina pankkeina ja suljettuina pankkiautomaatteina. Myös polttoaineiden saanti voi hyvin pian alkaa vaikeutua. Seurauksena voi olla myös sähkökatkoksia.

      Kaikki tarvittava raha kannattaa tuoda kotimaasta ja runsaasti myös pieniä 10...20 euron seteleitä sillä vaihtorahat loppuu äkkiä, tallelokeroon tai muuten tavallista tarkemman huolenpidon alle. Ei kannata luottaa luottokorttien toimintaan, jos pankkijärjestelmä romahtaa. Visa-kortti on muuten kelvannut jo kauan vähänkin isommissa kaupoissa mutta esim. komissioiden takia silti käteinen on kova sana vaikka mopo/mp -vuokraamoissa. Ainakin helpottaa tinkimistä varsinkin tässä tilanteessa!

      Itse ainakin aion matkustaa omatoimisesti Kreetalle jälleen syksyllä. Aurinko ei himmene ja hiekka polttaa varpaita ihan yhtä lailla kuin aina ;-) Eli horiatiki- ja gyros-tarpeet eivät lopu!

      • Asiaa-

        Hyvä kirjoitus, olemme lähdössä keskiviikkona Haniaan. Hyvä vinkki oli tuo pienet setelit.


      • fgvkllöä

        Joo - kantakaa vaan kaikki setelinä mukananne niin on helpompi ryöstää. Mun rahat on jo viety Kreikkaan, itse en jalallani siihen maahan astu. Kiva katsoa töllöstä kun pilkkaavat maita jotka heille ovat rahaa lainanneet. Ei kiitos ketkulandia.


      • buldoggi
        fgvkllöä kirjoitti:

        Joo - kantakaa vaan kaikki setelinä mukananne niin on helpompi ryöstää. Mun rahat on jo viety Kreikkaan, itse en jalallani siihen maahan astu. Kiva katsoa töllöstä kun pilkkaavat maita jotka heille ovat rahaa lainanneet. Ei kiitos ketkulandia.

        Miksi ihmeessä mennä varkaitten ja valehtelijoiden maahan?
        turvallisuus lie loman ehdoton nro 1.


    • harkitse

      Sitä samaa olemme mekin mieheni kanssa miettineet. Syksyllä matka varattu rodokselle ja vähän arveluttaa tuo tilanne. Ollaan harkittu matkan siirtämistä esim. Kyprokselle.

      • lakkoihinaikavaraa

        Kypros aivan yhtä pahassa liemessä, kuin Kreikka. Liikuin juuri busseilla ja laivoilla Kreikassa, eikä mitään edes aikatauluongelmia ollut. Pakkiautomaatit toimivat, mutta kuititonta kauppaa käydään, eli käteistä mukaan. Viisikymppinenkin on siellä aivan normiraha pikkumarketeissakin.


      • älähänyt
        lakkoihinaikavaraa kirjoitti:

        Kypros aivan yhtä pahassa liemessä, kuin Kreikka. Liikuin juuri busseilla ja laivoilla Kreikassa, eikä mitään edes aikatauluongelmia ollut. Pakkiautomaatit toimivat, mutta kuititonta kauppaa käydään, eli käteistä mukaan. Viisikymppinenkin on siellä aivan normiraha pikkumarketeissakin.

        Kypros on kyllä oma valtionsa, joten ei todellakaan ole samassa liemessä kuin Kreikka, muut maat ovat velvoitteensa hoitaneet, Kreikka ei, eikä hoida. tämä on se ongelma.


      • kassatyhjäkyproksella
        älähänyt kirjoitti:

        Kypros on kyllä oma valtionsa, joten ei todellakaan ole samassa liemessä kuin Kreikka, muut maat ovat velvoitteensa hoitaneet, Kreikka ei, eikä hoida. tämä on se ongelma.

        Kypros nimenomaan on ja on ollut täysin kusessa. Pyörii enää lähinnä ryssä-mafian rahoilla.


    • enn.lähtisi

      Välttäisin nyt viimeiseen asti tuonne matkaamista, saattaa yhteiskuntajärjestys vähän järkkyä, kun yhtäkkiä eläkkeet, palkat ja tulonsiirrot jätetään maksamatta. Saattavathan ne alkaa ryöstämään turisteja. Ihminen ei pitkää elä tai ole toimetta ilman rahaa ja ruokaa.

      • Reppumatkaaja

        No, Kreikasta voi varmuudella sanoa että eivät ala ryöstelemään toisiaan tai varsinkaan turisteja. Johtuu kirkon/uskonnon edelleen vahvasta asemasta kasvatuksessa ja yhteiskunnassa. Jos joutuu ryöstetyksi, tekijä on ei-kreikkalainen mitä suurimmalla varmuudella. Ja paikkakin Ateena.

        Mutta kattava matkavakuutus pitää olla matkaan lähtijöillä - lienee itsestäänselvyys missä päin maailmaa tahansa.


    • haniasta_palannut

      Tulimme eilen viikon lomareissulta Hanian rannikolta Plataniaksesta. Kaikki palvelut toimivat hyvin eikä tällaisessa turistikohteessa kriisi näkynyt. Kuititkin saatiin miltei kaikista ostoksistamme.

      Meillä oli varattuna hyvä määrä käteistä jolla pärjäsimme melkein koko reissun. Viimeisenä iltana (pe 26.6.) nostettiin varoiksi hieman rahaa. Ainakin tuolloin automaatti toimi ongelmitta.

      Kannattaa ottaa mukaan käteistä ja kuten aiempi kirjoittaja totesi, niin pienistä seteleistä on hyötyä. Tuntuivat tykkäävän kun saivat tasarahan. Pieni määrä käteistä mukaan kun lähtee ostoksille... ja loput hotellin tallelokeroon. Hyvin siellä pärjää :)

      • dsfdfer

        Viikot eivät ole veljiä keskenään. Mennyttä on seesteinen elämä Kreikassa, kaaos ja anarkia tullut tilalle. Syttynyt ilmiliekkeihin eilen. En kyllä menisi sinne turistina paikallisten solvattavaksi. Syyllisiä tilanteeseenhan ovat kaikki muut euroopplaiset.


    • mahtavaa

      Kreikkaan vaan!Voi olla kiva yllätys kun käy marketissa ja pommi räjähtää kassalla...ja tulee ruumispussissa takas...

    • Veikkoolavi1970

      Zafiroula, eläkkeelle jäänyt historian opettaja on jo käynyt kahdella Kreetalla sijaitsevan Kissamoksen kaupungin pankkiautomaateista. Mutta turhaan, sillä rahaa ei ole.

      Nyt Zafiroula yrittää nostaa rahaa kolmannesta automaatista.

      "Olemme pahoillamme, mutta valitettavasti rahaa ei nyt voi nostaa", lukee automaatin näytöllä kreikaksi.

      Sairaseläkkeellä oleva kolmen pienen pojan äiti, Mary, yrittää hänkin turhaan saada rahojaan ulos Kissamoksen pankkiautomaatista.

      – Ei voi olla totta, hän sanoo turhautuneena, kun rahaa ei automaatista tipu.

      – Emme kestä tätä tilannetta enää. Olen sairaseläkkeellä ja saan epäsäännöllisesti 500 euroa kuussa ja lääkärille on kolmen kuukauden jonot.

      Tästä se kaaos alkaa ja pahenee vaan.

    • jännittää

      Neljän viikon päästä pitäis olla Kreetalla, saa nähdä miten käy. Vielä en peru.

    • Krikkaansyyskuussa

      Niin kuan kun mitään sekasortoa tms. ei ole, ei ole mitään ongelmaa, kun on vain käteistä, eikä riippuvainen automaatista.

      • buldoggi11

        Kohta kun kansalta loppuu raha/ruoka, niin alkaa kauppojen ja kaiken mahdollisen ryöstely.


    • Veikkokalevi1970

      Kreikan pankit saattaapi olla kiini 1-2viikkoa.
      Mitäs jos saarilla rafloista vaikka loppuu ruoka ?

      Lomamatkoja ei kuulemma vielä ole peruttu tai niin väittävät ja matkalaisia kehotetaan ottamaan paksu lompakko mukaan.
      Kentällä matkalaiset naureskeli että ei oo hätää, kun käteistä on niin et lomakot pursuaa rahaa. Koskahan ensimmäinen turistibussi ryöstetään vaikka kentältä hotellille ennenkun niitä jemmataan kassakaappeihin ?
      Siinä tienais hyvät rahat

      • KreikanRomahdus

        Kreikan pankit saattaa olla kiinni 1-2 kuukautta kun rahaa ei ole. Nostorajoitukset ovat varmaan käytössä 1-2 vuotta oli käytössä euro tai drakman kaltainen raha (maksusitoumus euron rinnalla).


    • Veikkokalevi1970

      Viiminen Deadline kun Kreikan pitää maksaa EKP:lle 3,5miljardia on 3vko päästä 20.7, kun ollaan Kreikassa jo para-aikaa lomalla.
      Kansan äänestyksestä jos tulee vielä Ei tulos niin Kreikka on maksukyvytön ja sit ei tiedetä mitä tapahtuu.

      Kuulemma Drakmaan siirtyminen hyvin todennäkösesti alkaa tapahtumaan samantien.
      Pitääköhän tässä perkele Drakmojaki käydä jo vaihtamassa!

      Luulenpa et 3vko aikana alkaa jo matkoja peruuntumaan ellei kreikkalaiset äänestä kyllä ja Kreikka saa taas lisäaikaa, jolloin tilanne taas rauhottuu hetkeksi.

      • DrakmaVaiEuro

        Ei uuden valuutan käyttöön saaminen ole yksinkertainen asia. Varsinkaan nykyhallituksen kykyyn siirtyää uuteen valuuttaan on vaikea uskoa. Tavallisesti uuden valuutan saaminen markkinoille kestää jopa vuoden ja maksaa miljardin euron luokkaa. Jos maalla ei ole vara ostaa edes paperia niin kovin epätodennäköiseltä drakmaan siirtyminen ihan lähiaikoina vaikuttaa. Sen sijaan eläkkeet ja muu valtion maksut jouduttaneen maksamaan maksusitoumuksilla kun valtiolla ei ole rahaa.


    • Veikkokalevi1970

      "Poliisit jouduttiin hälyttämään Kreikassa lomalta töihin - Rosvoilla on nyt elämänsä tilaisuus

      Talletuspaon johdosta ihmiset kantavat Kreikassa nyt tavallista suurempia rahasummia mukanaan, mikä tekee heistä otollisia kohteita varkaille, kertoo Kathimerini."

    • Kreetalle_suuntaamassa_

      Tällä hetkellä Kreetalla kuulemma vielä normi meininki mutta mitähän se on sitte 2-3vko päästä ei voi tietää..

      Turisti pärjää, kun ottaa käteistä mut entäs paikalliset.
      Alkaa varmaan ravintoloista tarjonta vähenemään jos pankit pitkään kiini.
      Bensa jos alkaa loppumaan niin ei tarvi vuokrailla autoja eikä matkanjärjestäjät pysty järjestämään retkiä, joko lie peruvat jo retkiänsä ?

      Ei viittis koko lomaa viettää vaan hotellilla ja lähirannalla, kun oli tarkotus auto vuokrata :(

      Rikollisuus on jo lisääntyny turistikohteissakin ja varmaan lisääntyykin kun kaikki kantelee enemmän rahaa mukana.

      Tiä sitte kuinka hankala matkaa on perua tai vaihtaa.
      Ei huvittas ainakaan rahojaan menettää, että luulis kriisitilanteen vaikuttavan siihen että jos matkoja perutaan ei menettäs rahoja..
      Matkan vaihtokin kävis esim Kyprokseen, jos onnistus.. Pitänee kohta alkaa kyselemään..

      • KyproksellakinKäynyt

        Olet aivan oikeassa tuossa asiassa. Jos ensi sunnuntain jälkeen Tsipraksen linja voittaa ja Kreikka ajautuu vararikkoon eikä kykene kansalaisistaan huolehtimaan (lainarahallakaan!) niin levottomuudet leviävät ja turistitkin tuntevat olevansa vaarassa. Kierre ruokkii itseään: Kreikka menettää tärkeimmän tulonlähteensä kun turismi hiipuu. Hyvin herkästi etsitään vaihtoehtoisia maita, jos vähääkään levottomuuksia esiintyy vaikka todellisuudessa Kreikka silti on turistille maailman turvallisimpia maita.
        Itseäni turistina tilanne ei huoleta, sillä olen ennenkin tottunut Kreikassa kulkemaan omia teitäni ja kiertänyt pakettimatkakohteet kaukaa ja muutenkin köyhän NÄKÖISENÄ.
        Kypros taas on vähän sellainen feikki-Kreikka (siis eteläosa saaresta) eikä siellä täysin tavoita Kreikan tunnelmaa, vaikka aurinko paistaa sinisemmältä taivaalta kuin missään muualla!


    • Kreetalle_suuntaamassa

      Oikeus perua matka ilman että menettää edes varausmaksua jos:

      "Hänellä on perusteltua aihetta uskoa, ettei matkaa voida toteuttaa sovitulla tavalla tai hänen terveyttään tai henkeään vaarantamatta matkakohteessa tai sen läheisyydessä ilmenneiden sotatoimien"

      Ei taida täyttyä ehdot ihan vaikka rikollisuutta ja kaaosta ilmeneekin...

      • LaLuta_continua

        Maailmassa on vallinnut tietynlainen luokkayhteiskunnan sotatila.

        Kaikissa slummeissa, Eli ghetto asutuksissa tämä on myönnetty jo esi-Yhdistyneiden kansakuntien eli kansanliiton ajoista lähtien. Matkapaketin majoitusvalinta ei yhdelläkään matkanjärjestäjällä ole Apartment / Flat tyyppisissä ghettoasutukseksi kuluneessa korttelissa. Turistit sijoitetaan kortteleihin, jotka ovat "hyvällä alueella". Pelättävä voisi joinakin kellonlyöminä terrorismille potentiaalisilla alueilla, joissa kokoontuu tiheään paljon ihmisiä. Tosin ISIS:sen kaltaiset uhkat eivä ole ulottuneet pienille Kreikan saarille. En usko, että heillä motiivia iskeä oikein muualla Kuin siellä, lisää he isottelee USA:n sotakoneistolle, omalla tavallaan.

        Summa summarum, nälkä muovaa mieltä ja tekee lähinnä taskuvarkaita. Ja, tilaisuus tekee varkaan. Ehkei kande sitä järkkärikameraa ottaa, jos hilluu paljo vilkkaamman kaupungin ostoskadun kahvilois ja tilaa rentouttavia olusia.
        Siis Kypros on Asia erikseen, mitä tulee Kreikkaan ja maihin, joissa samoja tuotteita on turisteille eri tavalla saatavilla kuin sikäläisten ihmisten arjessa. Esim. saarivaltion Orphanage -supermarkeissa myytävänä kaikki tuotteet, mitä on laivattu ja lentorahtina saadaan sinne Kreikan tehdastuotannosta toimitettua.


      • Omoniaa

        Kreikassa lähinnä Ateenan Omonia ympärtistöineen profiloituu matkailijan silmin hieman slummimaiseksi alueeksi, jossa ei kannata yöllä lähteä yksikseen kävelylle. Narkkareita, epämääräistä tyhjäntoimittajaa päiväsaikaankin joskin ovat onneksi omissa maailmoissaan. Kaikki ei-kreikkalaisia. Ympäristönä jonkun verran vastenmielinen.
        Tuolta löytyy Ateenan halvimmat hotellit, jotka todellisuudessa ovat aivan siistejä ja mukavia keskimäärin. Enkä ole koskaan reissuillani kokenut turvattomuutta edes tuolla, liikenteessä olen ollut korkeintaan puoleen yöhön kuten muutkin turistit.
        Eikä Omoniaakaan voi verrata mihinkään oikeaan slummialueeseen jonne taksitkaan eivät uskalla ajaa.
        Pakettimatkoja ei Omonian alueelle todellakaan järjestetä!


    • manolito-aijaijau

      Peru vaan, rahojasi et saa takaisin. Jos kohde on turvaton ja matkailijoihin kohdistuu uhkia, matkanjärjestäjä peruu matkan kaikilta ja saat rajasi takaisin. Jos itse et uskalla lähteä, se ei ole mikään peruutuksen syy.

    • viidakonlaitvoimaan

      Kreikassa alkaa ajat vain vahvemmat selviää! Loputon korruptio, verokierto ja eu:n
      huijaaminen on tiensä päässä! Rahahanat on suljettu maa ei tuota mitään mitä voisi viedä ulkomaille, turismi ja aurinko ei vaan elätä! Ystävän neuvo pysykää kaukana Kreikasta.

      • TurismiElää

        Kiitos neuvosta! Se on varmaan mennyt monille perille - nyt onkin saatavilla halpaa lentoa syksylle!
        Reilulla satasella pääsen syksyn sateista jälleen yli kahdeksi viikoksi ihanaan aurinkoon ja lämpöiseen meriveteen uiskentelemaan kuten liki joka vuosi - lennot tänään varattu.
        Giroja, horiatikia, rakia, retsinaa, Boutaria mussakaa, lammaspaistia ym. Vesi herahtaa kielelle! Ja varmasti yltiöystävällistä kohtelua kun turistit vähenee. Vaeltelua saarilla, prätkä tai skobe ehkä taas kulkupeliksi.


    • Nytseloppu

      Ei koskaan enää Kreikkaan, vittuilkoot toisilleen, ei meille.

    • eikusinnevaan

      sehä o sellanen homma, että normiperheellä ei oo varaa perua matkaa, ku ei siitä saa rahoja takas, koska matkanjärjestäjä tekee matkoja iha normisti ja ei oo valtiolta tullu varoitusta matkustamisesta sinne. että me lähtään ainaki hyvillä mielin saareen reissuun kahen vkon päästä eikä olla sen kummemmin huolissaan. käteistä ollaan jo vuodet pidetty mukana koko matkakassa joten ei siinäkään ongelmaa. enemmän pelottais jos oltais menossa egyptiin tai sinne naapuriin...

      • peruinmatkan

        Miten niin ei saa rahoja takaisin?
        Meillä meni varausmaksu, mutta suurin osa rahoista saatiin takaisin.


      • Kreetalle

        Ei taida vielä riittää perustelut peruutukseen tällä hetkellä. Ei tiedä kyllä, miksi tilanne kehittyy. Moni tuttavani on juurikin Kreikassa ja ei ongelmia.
        Itsellä matka syyskuussa. Lennoista hotelleista osat maksettu. Toivottavasti selkiytyy tilanne.


      • Stressiä

        Alle 28pv matkaan jää varausmaksu sisään jos peruu..4 henk perheeltä 800,-. Eipä sitä oo uutta matkaa sitten varaa tilatakkaan enää. Tässä itsellä aikaa vielä pari vk tehdä ratkaisu.Nytkin jää toimistokulut jo sisään. Kun sitä reissua koko vuoden varttuu ja siihen säästää niin ei sitä mielellään lähtis perumaankaan. On stressaava tilanne. Jos se niin on että voi siellä viettää mukavaa lomaa ja autetaanhan samalla paikallisia selviytymään arjesta tässä tilanteessa niin ok, mutta jos ollaankin sylkykuppeja heidän tilanteeseen niinkuin joku sanoi..onko se lomaa. Kun tietäisi mitä se sitten on..muutamien viikkojen päästä.


      • NoWorriesss

        Ihan turhaan stressaat mikäli matkustat saarille.
        Kannattaa ottaa pienempiä seteleitä mukaan (max. 20€ setelit), koska vaihtorahat on vähissä.
        Nämä katkerat ulisijat, jotka täällä levittävät turhaa propagandaa eivät varmaan ole edes ikinä olleet Kreikassa.
        Voit viettää ihan normaalin leppoisen loman Kreikassa ilman stressia.


    • lämmin111

      Tulin 5.7 täällä kaikki pelaa ainostaan 32 lämmintä

    • trtryrr

      Miksi perua täällä pelaa kaikki ,ota käteistä mukaan tulin sunnuntaina tänne lämpöä32

      • MinäPeruin

        Syy perumiseen: mellakat, ryöstely, ruumispussissa takaisin kotimaahan.


      • ttyyyu
        MinäPeruin kirjoitti:

        Syy perumiseen: mellakat, ryöstely, ruumispussissa takaisin kotimaahan.

        Missä mellakat ei ole näkynyt sun kuvitus maailmassa näkyy


    • EnPeru

      en peru ennen kuin UM antaa vahvan suosituksen tai matkanjärjestäjä ilmoittaa.

    • NäinOnAsianLaita

      Ihan turhaan panikoitte.. mielenosoituksia on jo Ateenassa ollut vuosia.
      Saarilla on ihan eri tilanne.
      Ateenassa/Ateenan lähettyvillä on myös paljon maahanmuuttajia.

    • TuristitRyöstetään

      Mellakat alkaa ylihuomenna kun pankkijärjestelmä romahtaa. Pankeista ei nimittäin tuolloin saa enää rahaa ollenkaan. Menkää Kreikkaan jos uskallatte.

    • EskoMörkölä

      Ihme kiihkoilua jokapaikassa, mediassa ja varsinkin täällä suoli24:ssä. Olen menossa rauhallisin mielin taas jokavuotiselle Kreetan matkalle elokuussa.

      Aion nauttia lämmöstä, hyvästä ruuasta ja kreikkalaisesta vieraanvaraisuudesta täysin rinnoin. Kärsikää te täällä kylmässä Suomessa.

      • pusukitsoi

        Juuri näin. Olin juuri kuukauden Kreikassa mantereella, eikä mitään ongelmia. Myös turismin ulkopuolella ystävällistä meininkiä. Ateena tietenkin erikseen, kuten kaikki miljoonakaupungit. Hupaisaa seurattavaa nämä kiihko-kommentoijat. Keitähän mahtavat olla..ja mikä elämässä piinaa? Syksyllä voisi lähteä uudelleen.


    • Eiolekansanvika

      Kreeta ja muut saaret ovat olleet aivan ihania loman vietto paikkoja, haluaisin tänäkin syksynä lähteä taas sinne pariksi viikoksi, niin kiitos niistä oikeista loma viesteistä. Paskan puhujat älkää vaivautuko.

    • 77-88

      Aivan turvallista Kreikan saarille on varmasti matkustaa, siitä ei ole kysymys. Eikä turisteilla ole toistaiseksi ollut minkäänlaisia ongelmia. Ongelmat alkavat vasta sitten, kun Kreikka eroaa eurosta ja joutuu ottamaan valuutakseen drakman. Jos taskussa riittää pieniä seteleitä ja kolikoita, ongelmia ei tule.
      '
      Jos tulee tarve käydä pankkiautomaatilla siinä vaiheessa, kun se on suljettu tai siellä ei ole rahaa, ongelmia saattaa tulla. Tähän ei välttämättä kulu kovin monta päivää.

    • eipaniikkia

      Ihan rauhassa tässä katsellaan, syyskuussa on matka Kreikan saarelle. Kuten joku aiemmin kirjoitti, ei perheellisen kannata perua , kyllä se 800e aika iso raha on. Matkakassa ollut aina käteisenä, niin eipä sekään uutta. Katsellaan miten tilanne kehittyy, tuskin kreikkalaisilla on varaa meitä "sylkykuppeina" pitää eikä kuulu edes heidän luonteeseensa moinen. Joten rauhassa odotellaan:)

      • NoWorriesLadies

        Ei tarvitse stressata tuosta, että kreikkalaiset pitäisivät muita sylkikuppeina :)..
        Kyllä heillä hyvät tavat on.
        Toki en suosittele tekemään samaa kuin eräs suomalainen poika, joka meni heiluttelemaan seteliä jonkun kreikkalaisen edessä pilkkamielessä.

        Vaikka Kreikkaan nyt tulisikin Drakma käyttöön, niin kyllä eurot silti kävisivät normaalina maksuvaluuttana.
        Todennäköisempää on, että Drakma otetaan rinnakkaisvaluutaksi ja mm. palkat ja eläkkeet maksetaan Drakmoissa.
        Euro tulee kuitenkin pidemmän aikaa olemaan halutumpi valuutta.

        Mitä petrolin loppumiseen tulee, niin lentokoneet kyllä voidaan tankata muissakin maissa.

        Kreikassa on aika paljon kansainvälisiä ruokakauppoja, eli elintarvikkeita kyllä saadaan niihin (Lidl, Carrefour, Metro jne).
        Pienemmissä voi tehdä vähän tiukempaa jos välttämättä haluaa ostaa esim. juuri sitä Valion juustoa.

        Omaa rahaa kannattaa tosiaan ottaa mukaan ja mielummin kolikkoina ja pieninä seteleinä (5-20€).
        Vaihtorahasta (kolikot) on aika usein pulaa, koska suuri osa turisteista maksaa ostokset seteleinä.


      • MoninkertKreikanKävijä
        NoWorriesLadies kirjoitti:

        Ei tarvitse stressata tuosta, että kreikkalaiset pitäisivät muita sylkikuppeina :)..
        Kyllä heillä hyvät tavat on.
        Toki en suosittele tekemään samaa kuin eräs suomalainen poika, joka meni heiluttelemaan seteliä jonkun kreikkalaisen edessä pilkkamielessä.

        Vaikka Kreikkaan nyt tulisikin Drakma käyttöön, niin kyllä eurot silti kävisivät normaalina maksuvaluuttana.
        Todennäköisempää on, että Drakma otetaan rinnakkaisvaluutaksi ja mm. palkat ja eläkkeet maksetaan Drakmoissa.
        Euro tulee kuitenkin pidemmän aikaa olemaan halutumpi valuutta.

        Mitä petrolin loppumiseen tulee, niin lentokoneet kyllä voidaan tankata muissakin maissa.

        Kreikassa on aika paljon kansainvälisiä ruokakauppoja, eli elintarvikkeita kyllä saadaan niihin (Lidl, Carrefour, Metro jne).
        Pienemmissä voi tehdä vähän tiukempaa jos välttämättä haluaa ostaa esim. juuri sitä Valion juustoa.

        Omaa rahaa kannattaa tosiaan ottaa mukaan ja mielummin kolikkoina ja pieninä seteleinä (5-20€).
        Vaihtorahasta (kolikot) on aika usein pulaa, koska suuri osa turisteista maksaa ostokset seteleinä.

        Noista ulkomaisista ruokakaupoista. Pahoin pelkään että lopettavat hyvin äkkiä toiminnan, jos eivät pysty maksamaan tavarantoimittajilleen. Kreikka voi väliaikana ottaa käyttöön velkasitoumukset maksuvälineinä ja niillä on ulkomailla yhtä paljon arvoa kuin vessapaperin arkeilla ;-) Eurot katoavat hyvin nopeasti käytöstä, jos ei niitä enää muualta kuin turisteilta saa.
        Drakma tietenkin myöhemmin kelpaa kauppoihin, mutta tekeekö se jostain Lidlistäkin kreikkalaiselle aivan liian kalliin kaupan? Se drakma kun devalvoituu nopeasti 20...50% euron arvosta.


      • SamoinMoninKertGRkävijä
        MoninkertKreikanKävijä kirjoitti:

        Noista ulkomaisista ruokakaupoista. Pahoin pelkään että lopettavat hyvin äkkiä toiminnan, jos eivät pysty maksamaan tavarantoimittajilleen. Kreikka voi väliaikana ottaa käyttöön velkasitoumukset maksuvälineinä ja niillä on ulkomailla yhtä paljon arvoa kuin vessapaperin arkeilla ;-) Eurot katoavat hyvin nopeasti käytöstä, jos ei niitä enää muualta kuin turisteilta saa.
        Drakma tietenkin myöhemmin kelpaa kauppoihin, mutta tekeekö se jostain Lidlistäkin kreikkalaiselle aivan liian kalliin kaupan? Se drakma kun devalvoituu nopeasti 20...50% euron arvosta.

        Kansainväliset kaupat eivät todennäköisesti pidä kaikkia rahojansa kreikkalaisissa pankeissa, joten maksut onnistuu.

        Vaikka Kreikka ottaisi drakman käyttöön, niin eurot olisivat hyvin korkeassa arvossa juuri tuon devalvoitumisen takia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      341
      3841
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1709
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      59
      1473
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1318
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1285
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1231
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1167
    Aihe