Kalajoen houkuttelevuus matkailukohteena

Massipussi

Kalajokisten matkailuyrittäjien usko paikan ylivoimaisuuteen on kyllä liioiteltu. Näin eteläisestä osasta maata tarkasteltuna paikka on palveluidensa osalta ala-arvoisen ylihinnoiteltu. Olen muutaman kerran paikkakunnalla vieraillut ja kokemukseni on, että hintataso on aivan liian korkea, palveluita puuttuu ja asenne on pielessä.
Kohtuullisen hintaista majoitusta on hankala löytää, ravintoloiden ruokatarjonta on ala-arvoista ja esimerkiksi kalaravintolaa ei kylästä löydy.
Illanviettopaikat ovat tylsiä ja mielikuvituksettomia ja muutamiin on jopa joutava sisäänpääsymaksu, jolle ei ole mitään järkevää perustetta.
Teillä on asenteena vähän sama, kuin Lapissa, että otetaan etelän herroilta rahat pois.
Ohikulkiessa voin jäätelölle pysähtyä, mutta muutoin vien rahani muualle.

9

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • peruskalajokinen

      Onpa harvinaisen osuvaa kommentointia Hiekkasärkkien tilanteesta. Hintataso on todellakin vedetty aivan käsittämättömän ylös, kun verrataan palvelujen laatuun. Toki on niin, että kaikesta yrityksestä huolimatta turistisesonki on onnettoman lyhyt, vain pari kuukautta. Sitten tuona aikana yritetään tehdä vuoden tulos! Edelleen yrittäjät luottaa siihen, että nimi "Hiekkasärkät" vetää tyhmää ja tietämätöntä väkeä tänne ja sitten noilta poloisilta voidaan ottaa ruuasta, juomasta ja majoituksesta mikä hinta tahansa. Erityisesti majoitushinnat on hinattu pilviin - löytyykö mistään noin kallista yösijatarjontaa? Lapissa on kallista, mutta sieltä kyllä etsivä löytää majoitusta hyvinkin edullisesti Kalajokeen verraten. Tosiasia on, että viikon loma perheelle Kalajoella tulee jopa kalliimmaksi kuin viikon loma Välimeren maissa, vaikka ei olisi edes äkkilähtötarjouksiakaan. Ja mitä viikon aikana Kalajoella voi tehdä? Ei paljon mitään, kyllä käy aika pitkäksi, kun odottelee kotiin lähtöä. Eipä ole ihme , että yrittäjät täällä tuskailee matkailijan viipymän lyhyyttä. Olisi syytä katsoa peiliin ja tehdä asialle jotain; uusia virikkeitä, toimintoja, retkiä ja ennen kaikkea hintataso kohtuulliseksi, siis sellaiseksi, että turisti ilahtuu, että täällähän on halpaa. Ja jää sitten pariksi lisäpäiväksi.

    • budjetti

      Kun niillä halvoilla hinnoilla ei vaan tule tarpeeksi katetta. Ja miksi pitäisi myydä sesonkiaikana halvemmalla, kun majoitustilat ovat lähes täyteen varattuina nytkin. Sama kausiluontoisuus näkyy hinnoissa ja varausasteissa ympäri maapallon, ei Kalajoki ole poikkeus.
      Viikon mökkimajoitus heinäkuulle 4-hengen perheelle maksaa tänään http://www.kalajokikeskusvaraamo.fi/ -sivuilla 970 - 1393 euroa, riippuen mökin tasosta (3 -5 tähteä). Sillä rahalla saa yhdelle aikuiselle normaalihintaisen vaatimattoman majoituksen sisältävän matkan välimerelle.
      Ruokailu Kalajoella ei maksa sen enempää, kuin muuallakaan Suomessa. Kalleimmat ruokapaikat taitavat olla pääkaupunkiseudulla. Edullisimmat ruokapaikat löytyvät Kalajoen keskustasta, jossa on mm. kolme pitzeria-tyyppistä ravintolaa, useita ns. huoltoasema-ravintoloita, yksi tavanomainen ruokaravintola ja Thai-ravintola. Asiakas itse valitsee itselleen sopivat ruokailupaikat ja ateriat oman kukkaronsa sallimissa rajoissa. Ei ole pakko syödä sitä kalleinta mahdollista pippuripihviä. Mökkimajoituksessa voi kokkailla itse ja säästää siten kuluissa.
      Ohjelmatarjontaa on yllin kyllin nimenomaan lapsiperheille, pitää vaan osata kysellä tarjonnasta. Valitettavasti asia on myös niin, ettei kaikkia ihmisiä voi tyydyttää kaikessa. Toinen etsii sitä ja toinen tätä.

      • peruskalajokinen

        Siinäpä ilmeisen yrittäjän taholta tuli kommentti ja selitys! Tuo mökin hinta viikoksi ilman mitään aamupaloja ja palveluita on aivan hirveä. Ja on aivan varma, että tuolla hinnalla lomailee 2 henkilöä Välimerellä loisteliaasti, kun hieman tarjontaa seurailee. Ja kaikki eläminen tulee siellä puolta halvemmaksi. Ja mikä ero näköaloissa, kulttuurissa ja palveluissa! Mutta mikäpä siinä, kun tyhmiä maksajia riittää, niin antaa mennä. Se on totta, että Kalajoen keskustassa on hyvinkin halpoja ruokapaikkoja. Mutta eihän siinä ole mitään järkeä, että Hiekkasärkkien turisti lähtisi syömään 6 km päähän. Turisti ottaa lomalla siideriä ja kohtuuhintaisen ruokapaikan on oltava lähellä. Ja vertailepa Kalajoen "kylpylän" hintoja muihin kylpylöihin ja vertaa samalla tasoa!!
        Ja toden totta, kun hinnat on tuollaiset, niin kausiluonteisuus varmasti säilyy. Ja kyllä nettiaikana tieto leviää - hyvä ja huono. Kyllä yrittäjien kannattaisi saada aikaan sellainen maine,e ttä Kalajoki on edullinen lomapaikka. Tarkennan vielä: ei minulla ole mitään Hiekkasärkkien yrittäjiä vastaan, päinvastoin veronmaksajana toivon,että siellä menisi hyvin ja tyhmyys vähenisi, jolloin verotulot lisääntyisi.


      • Tuotanoin111

        Tuota, onko esimerkiksi sesonkiaikana Lapin hiihtokeskuksissa halpaa? Asukaspohja on pieni käyttämään ravintoloiden palveluita ympärivuotisesti. Jos halparuokaa haluaa, niin onhan siellä Särkillä monia grillejä. Vertailin hintoja esimerkiksi Vaasan kylpylän hintoihin ja sesonkiaikana Vaasa aikuinen 23 €, Kalajoki 15 €, Lapsi Vaasassa 23 €, Kalajoki 9 €.


      • Jarckiyh

        Aikuinen 15 euroa kylpylääm?Multa on aina otettu 21euroa kin käynyt. Kuka aikuinen pääsee noin halvalla? Vai onko minua kusetettu???


    • Juppi5

      Ootsä käynyt Lohilaaksossa, sielt saa hyvää kalaruokaa ! Oootkkos maistanu Siikarysän siikoja, ei oo herkumpaa, pöytäliinoja kaipaaville ei sovi. Ehkä joskus kannattaa suhtautua massipussin omistavana positiivisesti, jos massi painaa liikaa voi lähtee kauemmas

      • monikakkupäältäkaunis

        Ootsä itse katsonut mitä ne maksaa? Keskiverto turisti ja paikallinenkin vertaa hinta/laatu suhdetta


    • rosatumbumbum

      turistit äänestää jaloillaan mutta kyllä mopo on karannut käsistä. Maisemat on pilattu pian tuo kupla puhkeaa. Voimme liittyä sitten pyhäjokeen ja elellä fennovoiman imussa.

    • Silikonitissi

      Mutta yksi valtti on käyttämättä. Siellä on se silikonikalu. Eikös tämä virossa kalun pidennyksen tehnyt vois näyttää sitä , luulis , että vetää ainakin homomiehiä sinne??Sais silikonikalua imeä, 50 euroa imu. Hyvä liikeidea,miksei toteuta? Onhan ollut aikanan toplessa tarjoilijatkin? En mista tai tiedä kuka on jatkanut, mutta kuulemma siellä on mies. Joka tehnyt niin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe