MIKÄ TAI KUKA LOI JUMALAN ???

UskonTietoon

Nyt siis erittäin tärkeä kysymys siis, että miten jumala on syntynyt ja miten ja kuka sen on luonut ???
Voisinko saada kysymykseeni selvän, viisaan ja perustellun vastauksen ?

Olen itse miettinyt syvällisesti ja yrittänyt saada tietoa asiasta, mutta yhtään mitään ei ole selvinnyt.

72

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vienokehoitus

      Etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan.

      • ei.ole.kerrottu

        Meille ei ole kerrottu sitä asiaa Raamatussa, joten en tidä. Ihmisaivot eivät kykene tajuamaan Jumalan tasoisia asioita, ja minun mielestäni se on hyvä!


    • Frans_2

      Yksityiskohdat saattavat vaihdella riippuen siitä mitä jumalaa tarkoitat mutta yleisesti ottaen tapoja on kaksi:
      - joku julistautuu jumalaksi koska kuvittelee olevansa muitten yläpuolella. Tästä esimerkkinä vaikka vanhan Egyptin faaraot tai vanhan Japanin keisarit ja nykyisistä Pohjois-Korean Kimit
      - aikuisten viihdyttämiseksi tai lapsien pelottelemiseksi keksityt sadut ja tarinat muuttuvat ajan myötä joko tarkoituksella tai tarkoituksetta sisältämään yliluonnollisia aineksia, joista kehitetään tarvittaessa jumala tai jumalia. Tästä hyvänä esimerkkinä kristinusko.

      • tärkeimmät-ensin

        Minä taas ihmettelen, miksi pitäisi mokoma tietää??


      • Akbar

        Jos uskotte Ihmisen luoneen Jumalan, miksi hermoilette, jos joku sanoo olevansa Jumala, tai edes joku ominaisuutensa, ikäänkuin "ADJEKTIIVI"? Onko olla Ihminen eri asia kuin olla Jumala? Jeesus oli Ihminen, Hänen sanansa kaikki toteutuivat,-nee, ja sanoi olevansa Jumalan Poika, emme me tiedä, oliko se "Isämme" biologisessa mielessä apina, tai Saatana, lohikäärmekin joillakin. Enpä tiedä, onko. Tietysti materialistit ja tiedemiehet haluavat jumaloida fysikaalisia suureita ja matematiikkaa muotoineen, mutta enpä ole varma onko se parempi Jumala, kuin tehdä rakkudellisia ja kaidan tien, kauniita asioita. Se joka pitää henkeä Jumalana, on löytänyt elämän.


    • se.oli.joku

      joka alkoi miettimään,miten saisi porukat kuriin

    • kysymätönkysymys

      Ja sitten kysytään kuka oli ennen sitä

      Onko mitään syytä lopettaa kysyminen kun vastaus on aina sama - kuka loi sen

    • järkemmeeiylety

      Jumala on ikuinen, kaikkivaltias, kaikkitietävä. Ei luotu voi koskaan ymmärtää kuin pienen rahtusen Jumalan olemuksesta. Kysymykseen voisi vastata vain Jumala. Ja jos ihminen pystyisi kysymykseen vastaamaan niin hän olisi jumala.

      • UskovatOvatItsekkäitä

        Miten sitten "luotu" voi koskaan ymmärtää vähääkään mistään jumalista.
        Kyllähän se on niin, että ihminen on KEKSINYT jumalansa joihin muka uskoo.

        "Kysymykseen voisi vastata vain Jumala"
        Eikö ne, jotka ovat yhteydessä jumalaan voi sitten kysyä sitä ja selvittää asia ???


      • ajattelehanhieman

        Ihminen, siis tiede, ei osaa vastata ja selvittää edes universumin laajuutta ja mitä se sisäällään pitää saati sitten sen Luojaa Ja Jumala pitää systeemiä kuitenkin koko ajan kämmenellään.


      • satuahannevain

        ihminen on tähän päivään mennessä keksinyt noin 500 000 eri jumalaolentoa. Yhdenkään jumalan olemassaolosta ei vain ole ensimmäistäkään todistetta. Voit uskoa vaikka riihitonttujen olemassaoloon mutta mitään hyvää perustetta sinulla siihen ei ole.


      • uskomaton_jumala

        "Jumala on ikuinen, kaikkivaltias, kaikkitietävä."

        Tämä lause Raamatussa on mielenkiintoinen kirjoittajalta, joka varmaankin halusi tällä vain ylistää Jumalan ihmeellisyyttä ja suuruutta! Ehkä hän ei ymmärtänyt, mitä tulikaan väittäneeksi.

        Kaikkitietävyys on noista ihmisen kannalta ongelmallisin ja luo ongelman niin sanotun ihmisen vapaan tahdon -käsityksen kanssa.
        Jos Jumala on kaikkitietävä, niin yksinkertaisesti Hän tietää kaiken. Piste. Hän on tietänyt jo aikojen alusta, milloin sinä synnyt, kuolet, miten sinä elät ja miten sinä kuolet. Kaikkien ihmisten elämät ja kuolemat Hän tietää ja on jo tiennyt aikojen alusta asti. Myös sen Hän on tiennyt, ketkä pääsevät taivaaseen! Me vain tuomitsemme toisiamme helvettiin, mutta Jumala tietää ja on tiennyt koko ajan, olemmeko oikeassa vai emme.
        Voi olla, että ihminen tekee valintoja elämässään, mutta Jumalan kannalta ihminen tekee vain niin, kuin Hän on tiennyt ihmisten tekevän elämänsä aikana.
        Jumalan kannalta ihmisen elämä on jo määrätty ja kaikki tapahtuu niin kuin Hän on jo tiennytkin. Hän vain katsoo elämäämme kuin filmiä, jonka on nähnyt miljoonia kertoja. Tylsää.

        Tässä viestikeskustelussa joku kirjoitti myös: "Ja kun raamatussa sanotaan, että sinun päiväsi ovat luetut jo etukäteen ja sitten joudutkin tapetuksi, niin jumala on määrännyt sen tapahtumaan ???"

        Ehkä ei määrännyt, mutta hän on tiennyt asian.

        Jos asiaa ajatellaan järkevästi, voiko oikeasti olla tuollaista Jumalaa. Mikään persoonallinen olento ei pysty kaikkea tietämään, se on vain Raamatun kirjoittajan virhe.

        Uskotteko, että Pegingin olympialaisten kaikkien stadionilla olevien katsojien ajatukset joku pystyy lukemaan tai pitämään kirjaa hiuksista, jotka päästämme lähtevät. Ymmärrättehän, että tuo stadionin suuri ihmismäärä on hyvin pieni siihen verrattuna, mitä maapallolla asuu ihmisiä'.
        Minä sanoisin, ettei minun uskoni riitä tuollaisen Jumalan olemassaoloon.


      • >>Jumala on ikuinen, kaikkivaltias, kaikkitietävä.<<
        Tuokin on pelkkää vaivaisen ihmisen harjoittamaa määrittelyä, mutuilua. Jos sellainen "Jumala" olisi olemassa, niin kuinkapa sinä mato matkamies maan voisit hänen olemuksestaan voisit mitään TIETÄÄ?


      • Krevo

        Mistäs ihmisen päähän syntyi koneisto, joka päättelee asioita? Jos tietokoneelle tekisi vastaavan hermopuun, se vaatisi suunnitelua. Ja oliko esikuvallaan silti parempi hermosto? Vaiko: "Kehittyi pienillä askelilla miljardien vuosien kuluessa?" Voi voi, kun sekään aika ei riitä, jos kukaan ei ole järki ja järjestely ja siivoaminen.


      • Krevo

        Tässähän on nämä kaksi vaihtoehtoa:"Jumalia on äärettömästi, tai vain yksi, MINÄ OLEN; jokaisen MINÄ, tai sitten ei yhtään, jos ei ole Herraa kenellekään?" Kultainen keskitie? Kerubeja on kaikkialla neljä. Ja 24 vanhinten keskellä, Jumalan Karitsa, Ihminenkö? 1/0.000000000000000000000000000000000000001 = 10^-?


      • Noompasilti
        satuahannevain kirjoitti:

        ihminen on tähän päivään mennessä keksinyt noin 500 000 eri jumalaolentoa. Yhdenkään jumalan olemassaolosta ei vain ole ensimmäistäkään todistetta. Voit uskoa vaikka riihitonttujen olemassaoloon mutta mitään hyvää perustetta sinulla siihen ei ole.

        Joo, Jumalasta ei todistetta? Todistaminen ja Totuus on Jumalanne?


      • Hihu

        Jumala on Taivaassa, ektoplasmahaamuna tilavuudessa, pilvet paljastavat toisinaan liian kaoottiset muotonsa, ja ihminen on maan päällä, äiti maan rakastamana, pienenpieni eliö ja eläin. Mutta Jumala on myös kaikessa koodien järjestelyssä, Jeesus, järjestelee satunnaisuutta, ilman sitä ei ole elämää.


    • Ihminen_rakentanut

      asejärjestelmät ja talousjärjestelmät ja koulutusjärjestelmät ja yhteiskuntajärjestelmät. Ihmisen omassa elämässä hän rakentaa itselleen mahdollisuuksien mukaan omat järjestelmänsä.

    • Rakensiko_Mooses

      uskonnollisen järjestelmän Israeliin vain antoiko Jumala sen Moosekselle?

    • Kuka_rakentaa

      sikiöstä syntyvän vauvan?

    • Jumalan_alkuperä

      on ajan ulkopuolelta, ja ihminen elää tässä ajassa aikansa.

      • Kuka tai mikä loi ajan ulkopuolen?


    • Koko_ihmisen_tuntema

      maailman kaikkeus voi teoriassa olla vertauskuvallisesti kuin ihmisen DNA:aan yksi kromosomi tai vähemmänkin, kun sitä vertaa ihmiseen.

    • Mitä_on_ihminen

      Mitä on ihminen, joka tahtoo toisten ihmisten kunnioitusta eikä tuo esiin sitä että ihmisten on hyvä kunnioittaa Jumalaa Luojanaan? Toki ihminen on luotu Jumalan kuvaksi, ja Aadam ja Eeva myös näkivät että hyvän ja pahan tiedon puusta syöminen lisäsi heille ymmärrystä, ja alasti sitten huomasivat olevansa ja piiloutuivat Jumalaa, sillä Jumala oli heitä opettanut olemaan siitä puusta syömättä etteivät kuolisi hengellisesti. Paratiisin käärme oli petollinen eläin, ja nykyään myös tekee työtään laajasti ihmiskunnan keskuudessa.

    • VELMIE

      IHMINEN LOI JUMALAN. OMAKSI KUVAKSEEN.

      • eipahalle

        Erehdyitkö kertomaan luomisen väärinpäin ihmisen suhteessa Jumalaan.
        Kysyjän kysymys vaikuttaa ensi alkuun vaikealta mutta toisaalta helpolta vastata.
        Kysymyksen asettelu on hieman harhaan johtaja koska siihen on mahdoton vastata.
        Jumala on omin toimenpitein ja sanoin tuonut itsensä ihmisille tiettäväksi olemassa olonsa kaikkitietävänä ja kaikkeen pystyvänä joka kristinuskossa selviää Raamatusta. Raamatun kirjoitukset antavat vastauksen ihmisille Jumalan olemassa olosta. Olemme tietoisia kaikesta siitä mitä historiallisesti on tapahtunut ja se vakuuttaa Jumaluuden olemassa olosta.
        Mitä Jumala ihmisiltä vaatii niin se ahdistaa joitakin ihmisiä tekemään Jumalan tahdon kun omatahto monesti haluaisi jotain muuta jonka seurauksena olisivat uudet Nooan ajat.
        Parasta Jumalan olemassa olosta on se että meillä ihmisillä on uskottava Jumala.


      • satujahve

        5. Moos. 12:27 Kun toimitatte polttouhrin, uhratkaa sekä liha että veri Herran, Jumalanne, alttarilla.

        Vanhaa testamenttia ei tarvitse kauaa lukea huomatakseen että jumala ei luonut ihmistä omaksi kuvakseen vaan ihminen loi jumalan omaksi kuvakseen. Siksi tämä uhreilla ja verellä mässäilevä narsistinen, sadistinen ja moraaliton jumalaolento on täysin luojansa, paimentolaismiehen kaltainen.


      • eipahalle
        satujahve kirjoitti:

        5. Moos. 12:27 Kun toimitatte polttouhrin, uhratkaa sekä liha että veri Herran, Jumalanne, alttarilla.

        Vanhaa testamenttia ei tarvitse kauaa lukea huomatakseen että jumala ei luonut ihmistä omaksi kuvakseen vaan ihminen loi jumalan omaksi kuvakseen. Siksi tämä uhreilla ja verellä mässäilevä narsistinen, sadistinen ja moraaliton jumalaolento on täysin luojansa, paimentolaismiehen kaltainen.

        Mistä johtuu kun vihamielisyytesi johonkin suuntaan varsin voimakkaasti säteilee aivan että koen sen täällä asti. Tunteet ovat sellaisia että niitä on vaikea hallita mutta kannattaa pyrkiä niitä kuitenkin pyrkiä hallitsemaan kohtuudella itsensä parhaaksi. Voisit vaikka tehdä itsellesi kysymyksen miksi?
        Muuten Raamatullisesti olet ymmärtänyt kertomasi vajaasti. No kukapa se kaikki täysin ymmärtää kun Raamatulliset asiat ovat pääsääntöisesti hengellisesti sävytettyjä.
        Jos lukisit Raamatun alusta vaikka luomiskertomuksen niin ehkä siitä sinulle luominen selviää.
        Ystävyydellä neuvoin.


      • Vieras_universumista
        satujahve kirjoitti:

        5. Moos. 12:27 Kun toimitatte polttouhrin, uhratkaa sekä liha että veri Herran, Jumalanne, alttarilla.

        Vanhaa testamenttia ei tarvitse kauaa lukea huomatakseen että jumala ei luonut ihmistä omaksi kuvakseen vaan ihminen loi jumalan omaksi kuvakseen. Siksi tämä uhreilla ja verellä mässäilevä narsistinen, sadistinen ja moraaliton jumalaolento on täysin luojansa, paimentolaismiehen kaltainen.

        Kyllä, sillä tuo Raamatun Jumala ei ole kaikkivaltias Jumala, vaan persoonallinen, nälkäinen ja kalleuksia haluava olento, jota ihmiset erehtyvät pitämään jumalanaan, koska hän on kuitenkin ominaisuuksiltaan kehittyneempi olento, ehkä vieras jostakin muualta maailmankaikkeudesta.


    • näinmonilöytänyt

      Jos kaipaat löytää ja päästä Jumalan yhteyteen, niin rukoile, että Hän itse ilmaisisi sinulle olemassaolonsa niin että voisit uskoa, jos Hän on.

      • täytäskeebaa

        Ihminen on tähän päivään mennessä keksinyt noin 500 000 erilaista jumalaa, jokainen täyttä hölynpölyä.


      • eipahalle
        täytäskeebaa kirjoitti:

        Ihminen on tähän päivään mennessä keksinyt noin 500 000 erilaista jumalaa, jokainen täyttä hölynpölyä.

        Totta sanoit pakana jumalat ovat täyttä hölynpölyä. Jos menemme ajassa taaksepäin aikamatkalle niihin olosuhteisiin jossa tuhansia vuosia sitten ihmiset ovat eläneet niin ymmärrämme jotain enemmän miksi ovat palvelleet mitä ovat keksineet.
        Esim. Mooseksen aikaan kaikki on ollut varsin alkukantaista. Elämä on ollut yhtä puurtamista pysyäkseen elossa. Kaiken kukkuraksi kaikkinainen rikollisuus on rehoittanut ollut melkoinen riesa. Kameli kuskit ovat olleet kovilla kun ovat kulkeneet kauppareittejään kuormiensa kanssa joutuen usein rosvojoukkojen ryöstämäksi tai tapetuksi. Mutta sitkeästi he kuitenkin yrittivät pärjätä.
        Yleensä muista ei tiedetty kuin lähimmästä majassa asuvista. Ei ollut kännykkää oli tavattava henkilökohtaisesti jos halusi ulkomaailmasta tietoa.
        Lukutaitoa ei ollut pitkiin aikoihin kuin aivan harvoilla.
        Onneksi kristinuskon Jumala ja profeetat joiden kautta Jumala johdatti heitä oikealle tiellä toteuttamaan elämäänsä Jumalan tahdon suuntaan.
        Voinemme vain kuvitella Mooseksen tehtävän vaikeudet kun kansalaiset karkailivat palvelemaan pakana jumalin joita riitti vaivaksi asti.
        Oli käsittämättömän suuri siunaus kun Jumala johdatti nykyiset kristityt kaikkien karikoiden ohitse.
        Se että olemme tässä että Jumala on pitänyt sillä tavalla huolta luoduistaan olemme paljosta velkaa Jumalalle. Merkittävää historiassa on ollut se että on ollut vain yksi Herra jota häneen uskovat ovat aina palvelleet. Valitettavasti on ajansaatossa ollut niitä jotka ovat sortuneet epäjumalien kelkkaan mutta se ei ole kauas kantanut.
        Haluaisin tähän loppuun kertoa että ei Raamatun kertomukset tarkoita että se mitä ihmiset ovat ennen tehneet että sitä pitäisi matkia vaan uskossa palvella Herraa. Raamattu on sekä arkea että hengellisyyttä mitä muut ovat tehneet ja sanoneet. Mutta kuitenkin kaikki mikä kirjoitettu on se on totta piirulleen kuten Jeesus on sanonut tapahtuneen. Maailma on muuttunut ja me sen mukana.
        Jumala on aina yksi ja sama Hänen sanansa on tie totuus ja elämä tulevaisuudessakin.


    • AjattelenJärjellä

      Sekin on järjetöntä, että jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, eli siis myös raiskaajat, murhaajat, juopot,rosvot yms. rikolliset ja hullut.
      Jos minä olisin ollut jumala, niin olisin luonut sellaisen ihmisen omaksi kuvakseni, että hän ei tekisi MITÄÄN pahaa.
      Siis olisin poissulkenut pahuudet maailmasta tyystin, myös sodat.

      En olisi luonut mitään inhottavia sairauksiakaan, kuten syöpiä, aidsia yms.
      Punkit ja muut inhottavat elukat olis myös jääneet tekemättä minulta.

      Ihmisen keksimää jumalaa ei siis ole olemassa lainkaan.
      Pyrkikää uskovaiset ajattelemaan järjellä.

      • eipahalle

        Onneksi et ole Jumala kun ajattelet ihmismäisesti. Jumala tahto on että kukaan ei tee pahaa.
        Älä unohda että sinulla on vapaa tahto jota voit käyttää että kaikilla olisi kaikki hyvin.
        Järki ei ole riittävä ymmärryksen lähde koska usko on hengellinen.
        Oletko ajatellut että vastukset opettavat ihmiset kohtaamaan elämän monimuotoisuuden sillä ihminen tarvitsee selvitäkseen vastoinkäymisiä ne kummasti vahvistaa ihmistä kaikin puolin selvitessään niistä.
        Kuinka heikko ihmisellä olisikaan itsetunto jos puuttuisi selviämisen ja osaamisen riemu teoistaan.
        Eikö ole paljon viisaampaa tehdä Jumalan tahto kun meillä ihmisillä on kummallinen luulo hyvästä kun saamme itselle niin kaikki on hyvin ja unohdamme muut.
        Eikö yksinomaan antaminen tee ihmisen onnelliseksi sanoin ja teoin.
        Eikö vastoinkäymisetkin ole vain haasteita kun asenteemme on selvitä. Elämässä on hyvä olla kompastuksia että viisastuisi niin paljon että ymmärtäisi olla kiitollinen siitä että olisi voinut käydä pahemminkin.
        Elämä on helppoa kun ohjeistus on jo valmiiksi laadittu Raamatun opetuksissa eli katsokaamme käytöksen ohjeet sieltä uskossa.
        Maalari pyrkii tekemään kaunista tehkäämme samoin.


      • JumalaaEiOLE
        eipahalle kirjoitti:

        Onneksi et ole Jumala kun ajattelet ihmismäisesti. Jumala tahto on että kukaan ei tee pahaa.
        Älä unohda että sinulla on vapaa tahto jota voit käyttää että kaikilla olisi kaikki hyvin.
        Järki ei ole riittävä ymmärryksen lähde koska usko on hengellinen.
        Oletko ajatellut että vastukset opettavat ihmiset kohtaamaan elämän monimuotoisuuden sillä ihminen tarvitsee selvitäkseen vastoinkäymisiä ne kummasti vahvistaa ihmistä kaikin puolin selvitessään niistä.
        Kuinka heikko ihmisellä olisikaan itsetunto jos puuttuisi selviämisen ja osaamisen riemu teoistaan.
        Eikö ole paljon viisaampaa tehdä Jumalan tahto kun meillä ihmisillä on kummallinen luulo hyvästä kun saamme itselle niin kaikki on hyvin ja unohdamme muut.
        Eikö yksinomaan antaminen tee ihmisen onnelliseksi sanoin ja teoin.
        Eikö vastoinkäymisetkin ole vain haasteita kun asenteemme on selvitä. Elämässä on hyvä olla kompastuksia että viisastuisi niin paljon että ymmärtäisi olla kiitollinen siitä että olisi voinut käydä pahemminkin.
        Elämä on helppoa kun ohjeistus on jo valmiiksi laadittu Raamatun opetuksissa eli katsokaamme käytöksen ohjeet sieltä uskossa.
        Maalari pyrkii tekemään kaunista tehkäämme samoin.

        Kylläpä oli tyhmää tekstiä (eipahalle).
        Kun "jumala" kerran olisi ollut kaikkivaltias, niin hänen olisi ollut helppoa luoda ihminen täydelliseksi, ilman mitään kärsimyksiä ja kompastuksia (raiskauksia, sotia, rikollisuutta, pahuutta).


      • Järjetöntä
        eipahalle kirjoitti:

        Onneksi et ole Jumala kun ajattelet ihmismäisesti. Jumala tahto on että kukaan ei tee pahaa.
        Älä unohda että sinulla on vapaa tahto jota voit käyttää että kaikilla olisi kaikki hyvin.
        Järki ei ole riittävä ymmärryksen lähde koska usko on hengellinen.
        Oletko ajatellut että vastukset opettavat ihmiset kohtaamaan elämän monimuotoisuuden sillä ihminen tarvitsee selvitäkseen vastoinkäymisiä ne kummasti vahvistaa ihmistä kaikin puolin selvitessään niistä.
        Kuinka heikko ihmisellä olisikaan itsetunto jos puuttuisi selviämisen ja osaamisen riemu teoistaan.
        Eikö ole paljon viisaampaa tehdä Jumalan tahto kun meillä ihmisillä on kummallinen luulo hyvästä kun saamme itselle niin kaikki on hyvin ja unohdamme muut.
        Eikö yksinomaan antaminen tee ihmisen onnelliseksi sanoin ja teoin.
        Eikö vastoinkäymisetkin ole vain haasteita kun asenteemme on selvitä. Elämässä on hyvä olla kompastuksia että viisastuisi niin paljon että ymmärtäisi olla kiitollinen siitä että olisi voinut käydä pahemminkin.
        Elämä on helppoa kun ohjeistus on jo valmiiksi laadittu Raamatun opetuksissa eli katsokaamme käytöksen ohjeet sieltä uskossa.
        Maalari pyrkii tekemään kaunista tehkäämme samoin.

        Onko jumala niin sadistinen, että hän nauttii katsella jostain ylhäältä, kun esim. somalit raiskaavat suomalaisten lapsia, tai vanhuksia ryöstetään ja toiset tappavat toisiaan ???
        Siis jumala loi ihmisen ?
        Ja kaikki ihmisen teot ovat jumalan kädessä ?
        Ja kun raamatussa sanotaan, että sinun päiväsi ovat luetut jo etukäteen ja sitten joudutkin tapetuksi, niin jumala on määrännyt sen tapahtumaan ???
        Hän on luonut sen tappajan ja suunnitellut kaikki asiat.


      • eipahalle
        JumalaaEiOLE kirjoitti:

        Kylläpä oli tyhmää tekstiä (eipahalle).
        Kun "jumala" kerran olisi ollut kaikkivaltias, niin hänen olisi ollut helppoa luoda ihminen täydelliseksi, ilman mitään kärsimyksiä ja kompastuksia (raiskauksia, sotia, rikollisuutta, pahuutta).

        Niin, Adam ja Eevalla ensin yritettiin mutta he tekivät jotain väärin niin kuin nykyäänkin monet tekevä siksi yritämme nyt tehdä parannusta että pelastuisimme.
        Ihmiset ovat itse tehneet tekonsa joten jatketaan kantapään opetuksen tavalla.


      • e.lämäon

        "Onko jumala niin sadistinen, että hän nauttii katsella jostain ylhäältä, kun esim. somalit raiskaavat suomalaisten lapsia, tai vanhuksia ryöstetään ja toiset tappavat toisiaan ???"
        Eikö tosta vastaa se Lusiferi, joka on vähän niin kuin poika sille Jumalalle tai ainakin sijaislapsi, no joku luotu enkeli kumminki. Se Jumala ei vaan oikein osaa laittaa tota rikollista lastansa kuriin ja on muutenkin vähän vajavainen sijaisvanhempi. Ehkä sen Jumalan pitäis mennä parenting schooliin ja ehkä sitten kun vahvistuu vanhempana ja ehkä vähän integroi itseään, niin sit vaikka laittas sen Lusiferin johki uudelleenkoulutusleirille Koreaan tai jotain.


      • Geenipanipulaatiota

        Eihän Jumala luonut sitä, mitä ihnmiset tekevät, Hän loi vain ihmisen, joka on geeneiltään Jumalan kaltainen. Siis geenimanipulaatiota. Eiväthän ihmiset ole kaikki samanlaisia, vaikka geeniperimältään ovatkin. Geenit luovat ihmisen, mutta elämän olosuhteet, millainen ihminen on.


    • MukaJumalankuva

      https://www.youtube.com/watch?v=3evVlJgBtS8

      Tuo video näyttää sellaisen osan maailmankaikkeudesta, että se on kuin valtamerestä otettu tippa vettä.
      Yhdelläkään meistä ihmisistä ei ole minkäänlaista tietoa koko maailmankaikkeuden synnystä, eikä sen luojasta.
      Eikä luojan luojasta.
      Eikä myöskään luojan, luojan, luojan, luojan luojasta.

      • EletäänNauttien

        Ihminen on tosiaankin mitättömän pieni ja merkityksetön maaimankaikkeudessa.
        Turhaa on elää kuvitelmissa ja harhoissa.


      • LoputonAvaruus

        Siinä on muitakin hyviä videoita.
        Mutta missään ei edes vilahda rajoja, joten maaimankaikkeus voi jatkua loputtomiin ja sitä on ihmisen vaikea ymmärtää, kun on ollut olemassa niin pienen hitusen ajan ja on niin mitättömän pien ja sulkeutunut.


      • eipahalle
        EletäänNauttien kirjoitti:

        Ihminen on tosiaankin mitättömän pieni ja merkityksetön maaimankaikkeudessa.
        Turhaa on elää kuvitelmissa ja harhoissa.

        Ihminen on tosiaan pieni ja avuton mutta Jumala pitää kuitenkin jokaista ihmistä kutsumisen arvoisena jos vaan haluat kutsun ottaa vastaan.
        Oletko huomannut että Jumala pitää jokaista ihmistä tasa-arvoisena valikoimatta sen kummemmin kunhan vaan uskot niin Hän ottaa vastaan ja antaa ikuisen elämän.


      • satujahve
        eipahalle kirjoitti:

        Ihminen on tosiaan pieni ja avuton mutta Jumala pitää kuitenkin jokaista ihmistä kutsumisen arvoisena jos vaan haluat kutsun ottaa vastaan.
        Oletko huomannut että Jumala pitää jokaista ihmistä tasa-arvoisena valikoimatta sen kummemmin kunhan vaan uskot niin Hän ottaa vastaan ja antaa ikuisen elämän.

        14 "Jos joku tahtoo uhrata Herralle polttouhrina linnun, hän tuokoon uhrilahjaksi metsäkyyhkyn tai muun kyyhkysen. 15 Pappi tuokoon linnun alttarin luo, repäisköön irti pään"

        Millainen jumalaolento vaatii linnulta pään revittäväksi irti ja veren roiskimisen ympäri omaa alttariaan? ... Arvasit oikein, nimittäin se narsistinen, sadistinen, moraaliton ja paha jumalaolento, jonka paimentolaismies loi oman kuvansa mukaiseksi.


      • eipahalle
        satujahve kirjoitti:

        14 "Jos joku tahtoo uhrata Herralle polttouhrina linnun, hän tuokoon uhrilahjaksi metsäkyyhkyn tai muun kyyhkysen. 15 Pappi tuokoon linnun alttarin luo, repäisköön irti pään"

        Millainen jumalaolento vaatii linnulta pään revittäväksi irti ja veren roiskimisen ympäri omaa alttariaan? ... Arvasit oikein, nimittäin se narsistinen, sadistinen, moraaliton ja paha jumalaolento, jonka paimentolaismies loi oman kuvansa mukaiseksi.

        Minä putosin kärryiltä liekö perälauta ollut paikoillaan. En ymmärrä miten erilaiset uhrit liittyy luomiseen kertoisitko miten?
        Jätetäänkö tämä asia hautumaan kun en usko että keskustelu voisi kääntyä hyödylliseksi. Mukava oli rupatella vaikka ei yhteistä näkemystä varmaan meille koskaan ehkä tule olemaan tai sellaista näkemystä joka edes ihmisjärjellä ajatellen voisi hyväksyä mahdolliseksi.
        Ilmat ovat parantuneet joten viihtyisiä kesäpäiviä.


      • satujahve
        eipahalle kirjoitti:

        Minä putosin kärryiltä liekö perälauta ollut paikoillaan. En ymmärrä miten erilaiset uhrit liittyy luomiseen kertoisitko miten?
        Jätetäänkö tämä asia hautumaan kun en usko että keskustelu voisi kääntyä hyödylliseksi. Mukava oli rupatella vaikka ei yhteistä näkemystä varmaan meille koskaan ehkä tule olemaan tai sellaista näkemystä joka edes ihmisjärjellä ajatellen voisi hyväksyä mahdolliseksi.
        Ilmat ovat parantuneet joten viihtyisiä kesäpäiviä.

        "Ihminen on tosiaan pieni ja avuton mutta Jumala pitää kuitenkin jokaista ihmistä kutsumisen arvoisena"

        Liittyyhän se. Katsos tämä mainostamasi jumala on pelkkää paimentolaismiehen kehittämää satua mikä käy eläin ja veriuhreista hyvin ilmi.


      • eipahalle
        satujahve kirjoitti:

        "Ihminen on tosiaan pieni ja avuton mutta Jumala pitää kuitenkin jokaista ihmistä kutsumisen arvoisena"

        Liittyyhän se. Katsos tämä mainostamasi jumala on pelkkää paimentolaismiehen kehittämää satua mikä käy eläin ja veriuhreista hyvin ilmi.

        Katso aikaisemmin kirjoittamani viesti se oikeastaan vastaa tähän sinun väittämääsi.


      • JumaluudetHarhaa

        https://www.youtube.com/watch?v=3evVlJgBtS8

        Tuokin videon on tosiaan vain olemattoman pieni hitunen koko maailmankaikkeudesta.
        Kun näette videolla pilkkuja esim. sentin erolla toisistaan, niin ihmisen ikä ei riittäisi matkustamaan sitä sentin matkaa.
        Yrittäkää siis miettiä millainen maailmankaikkeus on kokonaisuudessaan.
        Jos ja kun ei siihen yksikään ihminen KYKENE, NIIN YKSIKÄÄN IHMINEN EI KYKENE YMMÄRTÄMÄÄN KAIKEN LUOJAA.

        ALKUIHMISET OVAT KEKSINEET JUMALAT ITSELLEEN TURVAKSI, KOSKA OLIVAT HIRVEÄN PELOISSAAN JA HIRVEÄN ALKUKANTAISIA JA TIEÄMÄTTÖMIÄ ASIOISTA.


    • Ensin pitäisi määritellä tuo jumala! Aloittajan kysymys on järjetön ilman jumalan määritelmää. Muslimi oletttaa tietysti allahin ja kristitty jeesuksen väitetyn isän, mutta asia ei ole niin yksinkertainen. Kaikilla lahkoilla ja jopa yksilöillä lahkojen sisällä on oma käsityksensä näistä taruolennoista.

      Joku voi korjata, mutta väitän jumalan olevan mahdottomuus seuraavasti:

      1. Jumalan tulee olla kaikkivaltias, koska ei se reppana muuten olisi kovin kummoinen jumala.

      2. Pystyykö kohdassa 1 kuvattu jumala luomaan niin ison kivenjärkäleen, ettei jaksa sitä nostaa?

      Nyt kaikki uskovaiset joukolla miettimään...

      • eipahalle

        Voisit määritellä Jumalasi siitä Joka loi kaiken ihminen mukaan lukien. On vain yksi Herra joka on kaiken luonut.
        Ethän hukkaa Jumalaa enää sillä ihmiset ovat Häntä aina tarvinneet ja tulevat tarvitsemaan.


      • eipahalle kirjoitti:

        Voisit määritellä Jumalasi siitä Joka loi kaiken ihminen mukaan lukien. On vain yksi Herra joka on kaiken luonut.
        Ethän hukkaa Jumalaa enää sillä ihmiset ovat Häntä aina tarvinneet ja tulevat tarvitsemaan.

        Tästä juuri on kysymys. Ei ole olemassa mitään näyttöä siitä, että mikään jumalolento olisi olemassa, saati sitten ettämse olisi pystynyt jotain luomaan.

        Uskovaisena et tietysti ymmärtänyt tuota kahden kohdan ongelmaa, joten yritän kirjoittaa hitaasti ja vääntää rautalangasta:

        Jos kaikkivaltias jumala pystyy luomaan niin ison kiven,mettei jaksa sitä nostaa, ei hän ole kaikkivaltias. Jos taas hän ei pysty luomaan niin isoa kiveä, ei hän taaskaan voi olla kaikkivaltias. Et löydämtuosta ulospääsyä millään tavalla.

        Ja jos jumala ei ole kaikkivaltias, ei hän ole kovin kummoinen jumalakaan. Turvallisinta lienee olettaa, että kaikki uskovaiset palvelevat epäjumalaa, olipa tuo aplvonnan kohde mikä tahansa.


      • eipahalle
        he-ma kirjoitti:

        Tästä juuri on kysymys. Ei ole olemassa mitään näyttöä siitä, että mikään jumalolento olisi olemassa, saati sitten ettämse olisi pystynyt jotain luomaan.

        Uskovaisena et tietysti ymmärtänyt tuota kahden kohdan ongelmaa, joten yritän kirjoittaa hitaasti ja vääntää rautalangasta:

        Jos kaikkivaltias jumala pystyy luomaan niin ison kiven,mettei jaksa sitä nostaa, ei hän ole kaikkivaltias. Jos taas hän ei pysty luomaan niin isoa kiveä, ei hän taaskaan voi olla kaikkivaltias. Et löydämtuosta ulospääsyä millään tavalla.

        Ja jos jumala ei ole kaikkivaltias, ei hän ole kovin kummoinen jumalakaan. Turvallisinta lienee olettaa, että kaikki uskovaiset palvelevat epäjumalaa, olipa tuo aplvonnan kohde mikä tahansa.

        Ymmärrätkö että epäuskosi johdosta aivoistasi ei löydy Jumalaa siksi et ymmärrä Jumalan olemassa oloa.
        Näyttöä on vaikka kuinka paljon kun luet Raamatun ja lisäksi tutustut historiallisiin kirjoihin. Tiedosta ei pitäisi olla kiinni käsitys Jumalan olemassa olosta.
        Sinusta yksin on kiinni koetko tosiasiat tosina.
        Ei Jumalan tarvitse mitään kiviä luoda sillä Hän on jo ne luonut.
        Meille ihmisille on tärkeää tiedostaa että Jumala edelleenkin luo meidät siinä on jo yksi osoitus Jumaluuden kaikkivoipaisuudesta.


      • eipahalle kirjoitti:

        Ymmärrätkö että epäuskosi johdosta aivoistasi ei löydy Jumalaa siksi et ymmärrä Jumalan olemassa oloa.
        Näyttöä on vaikka kuinka paljon kun luet Raamatun ja lisäksi tutustut historiallisiin kirjoihin. Tiedosta ei pitäisi olla kiinni käsitys Jumalan olemassa olosta.
        Sinusta yksin on kiinni koetko tosiasiat tosina.
        Ei Jumalan tarvitse mitään kiviä luoda sillä Hän on jo ne luonut.
        Meille ihmisille on tärkeää tiedostaa että Jumala edelleenkin luo meidät siinä on jo yksi osoitus Jumaluuden kaikkivoipaisuudesta.

        Raamattua lukemalla voi saada historiatietoa ihna yhtä paljon, kun lukemalla Harry Potteria.

        Raamatun uuden testamentin kirjat ovat todistettavasti kirjoitettu vuosikymmeniä väitetyn jeesushipin väotetyn kuoleman jälkeen. Yhtään aikalaismainintaa ei ole ja se on merkitsevä tieto, kun katsotaan jeesushemmon väitettyjä ihmetekoja.

        Lähdekritiikki johtaa välttämättä siihen johtopäätökseen, että jumalan lapsesta ei ainakaan ollut kyse, eikä ihmetekoja koskaan tehty. Jeesus on myytti, jonka on pakko kuolla pois mahdottomana.


      • Hihu

        Voi toki, toki voi. EI täällä maailmassa monikaan asia ole Jumalan Tahdon mukainen. Jumalan vaikein "kivenjärkäle" lienee se, ettei hän vapaaehtoisesti orjuuta kenenkään henkeä. Ei Jumalakaan voi pakottaa perkeleitä uskomaan häneen. Herran henkeä ei silti moni saa, joten jos pysyttelee palvelijan asemassa tarpeeksi kauan, voi lopulta "Kuolla" ollakin lapsensa, eikä vihaisen Julman Jumalansa palvelija ja soturi. Ongelma on se, että kaikki Jumalankaan palvelijat puhu Jumalasta ja lähimmäisistään loogisia asioita, vaan pilan päiten pilkaavat ketä sattuu, ja se sattuu Jumalaankin, jos joku sen takia tekee itsarin, että saa liian typerän ja hullun maineen. Vaikka ei tällä kuorellamme, ruumillamme, tällä väliaikaisella temppelillä ole suurtakaan merkitystä, Jumala rakentaa ajallaan meille kaikille paremman, jouduimmepa sitten Helvettiin tai Jumalan Valtakuntaan.


    • IsäJumala

      Jumalan loi tietysti jumalan isä.

      • Pani kuin kaniini jumalan äitiä.

        Ihminen loi näin jumalan omaksi kuvakseen ja kirjoitti ihan itse pyhät tekstit. Helposti höynäytettävät vieläkin luulevat lukevansa jumalan sanaa...


      • Fyfäthis

        Jumissa olevan alan isä? Kiihtyvyys ja aika? Mutta kun nekin havaitaan alalla?


      • Kumpikampi
        he-ma kirjoitti:

        Pani kuin kaniini jumalan äitiä.

        Ihminen loi näin jumalan omaksi kuvakseen ja kirjoitti ihan itse pyhät tekstit. Helposti höynäytettävät vieläkin luulevat lukevansa jumalan sanaa...

        Kumpihan tässä on höynähtänyt? Osaatko kertoa kuka sinut on ohjelmoinut?


    • eipahalle

      Eiköhän se riitä mitä Raamatun alkulehdillä lukee.

      • japöh

        miksi riittäisi?


      • eipaanalle

        No, okei, lue ne loppuun asti.


    • Hihu

      Kysy Jumalalta. "Minä Olen kysyy sinulta: Synnyitko evoluution kautta, suvunjatkamisella, ja/tai/ei kuin ihminen rakensi koneensa?"

    • kummajuttu

      Ihmettelen sekä kysymyksiä mistä tuli Jumala(t) kuin mistä tuli Big Bang. Miksi kaikki merkittävä vain tupsahtaa olemaan?

      • Hihu

        Mistä tuli Jumalat? Juuri sieltä, mistä tahansa, mutta "EI_MISTÄÄN", ei ole kovin tarkka ilmaus sekään.


    • mikääneiluonut

      Jumala vaan oli eli Jumalaa ei luotu. Näin siis niiden hörhöjen mielestä, joilla on mielikuvituskaveri taivaassa.

      Samat hörhöt eivät usko alkuräjähsykseen...hhahahahhaha!

    • sieluton_

      MIKÄ TAI KUKA LOI JUMALAN ??? Vastaus on evoluutio.

      Tarkemmin sanottuna, "Jumala" on alkukantaisesta uteliaisuudesta, pelosta ja mielikuvituksesta kehittynyt ja viimeistelty "vastaus" vastaamaan kysymykseen, miten kaikkeus on muodostunut tai syntynyt.

      Jos tuolla jossain todellakin on jokin "Luoja", niin sitä totuutta tuskin yksikään muinaistietokokoelma meille kertoo. Kaikkein masentavinta on, että näyttää vahvasti siltä, että joka ikisen mysteerin takana on aina, AINA!, täysin luonnollinen selitys. Näin on ollut ensimmäisten mysteerien ratkaisemisista lähtien. Innolla odotan, milloin tiede löytää luonnollisen selityksen viljaympyrämysteeriin. Saadaan kerralla pyyhkäistyä monta uskomusta.

    • Vanha aloitus, aloittaja ei välttämättä ole kuulolla, mutta vastaanpa kumminkin jotain.
      Ensiksikin jaat olemassaoleviksi uskomasi oliot kahteen joukkoon:
      1) niihin, mitkä eivät ole ajattomia
      ja
      2) niihin, mitkä ovat ajattomia, siis ikuisia
      Sitten tarkastelet osajoukkoa 2. Jos se on tyhjä joukko, kysymyksesi on sinun uskomusmaailmassasi kohdillaan. Jos taas osajoukossa 2 on jotain (vaikka energiaa), niin silloin vähintäänkin pitää kysyä, miksei Jumala ole mahtunut luokittelussasi tähän osioon.

      Nimittäin Athanasioksen uskontunnustuksessa Jumala on sijoitettu juurikin ikuisten olentojen luokkaan:
      "Isä on ikuinen, Poika on ikuinen ja Pyhä Henki on ikuinen, eikä kuitenkaan ole kolmea ikuista, vaan yksi ikuinen, niin kuin ei myöskään ole kolmea luomatonta eikä kolmea ääretöntä, vaan yksi luomaton ja yksi ääretön."
      http://www.evl.fi/tunnustuskirjat/ekumeeni.html
      Uskontunnustus on tietenkin uskon tunnustamista, eräänlaisia lähtökohtia uskon tielle. Niitä ei todisteta, kuten ei matematiikassakaan todisteta aksioomia.

    • OnneksiUskonnotKatoavat

      Jumaliin uskominen häipyy ajansaatossa kokonaan, niin kuin on häipynyt noitiin uskominenkin.
      Vai onko muka vielä olemassa sellaista idioottia, joka uskoon jonkun olevan noita ?

    • UskokaaNyt

      MINÄ tein jumalan !
      Uskokaa se !

    • IhmisetKeksineet

      Vaikka maailmankaikkeus olisikin joskus hirveän kauan aikaa sitten luotu, niin ei ihminen ymmärtäisi VÄHÄÄKÄÄN MITÄÄN siitä, miten se on tehty.

      Kaikki jumaluudet sun muut höpötykset ovat pelkkää mielipuolista luuloa ja harhaa.
      Sekin jos jumala olisi varmistettu olemassa olevaksi, niin silloin se olisi kaikille YKSI ja SAMA jumala.
      Mutta niitä on ihan hirveästi ja niiden vuoksi soditaan.
      Se yksistään jo poistaa sen, että ihminen muka tietäisi asiasta jotain.
      Jokainen jumala on ihmisen keksimä.

      • Universalismi-Henoteismi

        Yksi- ja monijumalaisuus on oikeasti helposti yhteensovitettavissa, kuten esimerkiksi hinduismissa on tehty. On yksi alkulähde ja elämä, joka on meidän jokaisen perimmäinen itse ja jota voidaan nimittää Jumalaksi(kin). Ihminen on eräs ilmentymä tätä elämää, ja luomisessa tämä lähde ei "muutu luomakunnaksi" vaan jää myös puhtaana olemaan. Ihmisen ja alkulähteen väliin mahtuu suuri määrä ihmistä mittaamattoman paljon korkeampia olentoja, joita voidaan nimittää jumaliksi(kin). Sekä myös Jumalaksi, kuten ihmiset kaikissa uskonnoissa ovat tehneet.

        Raamatun Mooseksen käsitys ei ollut varsinaisesti monoteistinen (Mooses ei väittänyt, että hänelle ilmestynyt jumala on ainoa jumala, ja hän jopa kysyi tältä jumalalta kuka jumalista tämä on), vaan monolatrinen (Mooses kehotti kansaansa palvomaan vain tätä jumalaa ja olemaan asettamatta muita jumalia tämän jumalan edelle). Nykyiset kristityt ovat menneet paljon Moosesta pidemmälle ja asettaneet Moosekselle ilmestyneen jumalan maailmankaikkeuden alkulähteeksi ja demonisoineet muut jumalat (syyllistyen siten jumalanpilkkaan). Kun muissa uskonnoissa tehdään sama asia, ovat sovittamattomat uskonnolliset kiistat valmiit.

        Nykymaailmassa tämä asenne on etenkin abrahamisten uskontojen ongelma. Edeltävinä aikoina kansat ja ihmiset tunnustivat yleisesti toistensa jumalat, ja kisasivat hivenen lapsellisesti korkeintaan siitä, kenen jumala on mahtavin. Intian tavattoman monipuolisessa uskonnollisessa kentässä sellaiset mahtavuuskiistatkin ovat jääneet taakse henoteistisellä ajattelutavalla: jokaisen jumalan tunnustetaan edustavan korkeinta (tai olevan yhtä korkeimman tai alkulähteen kanssa), mutta kunkin ihmisen on helpointa keskittyä näistä vain yhteen.


    • pohditanpa

      Jumala hallitsee paikallisuniversuamiamme , Luoja on meidät kaikki luonut . Tiettävästi Luojalla ei ole alkua tai loppua , mutta on toki myös rinnakkaisuniversumija joissa pätevät eri lainalaisuudet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      3578
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2201
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1985
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1662
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe