Osa-aikarakkauttako?

Sarona

Olen aivan kypsä avomieheni tapaan kohdella minua muiden ihmisten seurassa. Esim. eilen olimme syömässä ulkona. Viereisestä pöydästä, humaltunut tuttu nainen alkoi kesken syöntimme huudella tyyliin; oletko ...fani, kun sull on tollanen paita päällä... ( pisteet merkkaavat 70-luvun hevibändiä) , mistä olet saanut sen? Ja että; seurustelitko sinä ennen sen ... kanssa ... niin sehän oli se ... (pisteet merkkaavat henkilön etu- ja sukunimeä). Avomieheni ei vastannut mitään, joten vastasin sitten naiselle ensin, että , paita on ostettu Virosta. Ajattelin että hän jättää sitten meidät rauhaan, mutta ei, vaan seuraavaksi hän tosiaan puuttui epätahdikkaasti mieheni entiseen kihlattuunsa. Siihen mieheni vastasi asiallisesti että, kyllä. Nainen ei vaan vieläkään jättänyt meitä, entiset heilat -aiheesta, rauhaan, jolloin huikkasin hänelle, että; kiva aihe, että kenenkäs kanssa sinä seurustelit 10 vuotta sitten?
Siihen mieheni kivahti minulle, että oles nyt kunnolla, vai haluatko kävellä kotiin?
Olimme ensin veneilemässä, ja hän oli alkoholittomalla linjalla. Minä siemailin lämmintä olutta. Päästyämme rantaan, menimme omalla autolla sitten siis syömään, jolloi sain kylmää olutta. Mainittakoon että minä maksoin ruoan ja juomat.
Nyt harmittaa, että olisipa pitänyt siitä paikasta lähteä baaritiskille maksamaan lasku pois, ja hävitä vähin äänin soittamaan taksia kotiin.
Hänen yllämainitun esimerkin tapainen käytöksensä loukkaa minua Kun puhun asiasta hän joko suuttuu, jopa räjähtää tai selittää asian että; ei, en missään tapauksessa ole tarkoittanut sitä niin. Eli hän kieltää koko tilanteen, pesee siis kätensä. Hänen toimintatapansa on sellainen, että hän haluaa näyttää muille ihmisille miten typerä olen. Hän nauttii siitä. Olen jo pitkään harkinnut, että lähden, mutta meillä on paljon yhteistä hankittua omaisuutta sekä kissa josta en tahdo luopua. Lisäksi olen yli 50, paljon muuttanut, enkä millään jaksaisi taas alkaa samaa rumbaa. Hän on iältään 62v.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ödklmödklr

      Kerroit yhden yksittäisen tapahtuman... Mitä sitten? Ei maailmassa ole yhtäkään ihmistä, joka ei joskus möläyttäisi jotain mitä ei pitäisi. Ei sen perusteella suhdetta pidä lopettaa.

      Jos miehesi käytös on aina sinua häiritsevää, niin silloin voit harkita eroa. Se että millaista käytöstä odotat tai kaipaat, ja mitä olet valmis hyväksymään, riippuu sinusta. Tuo miehesi yksittäinen kommentti mielestäni olisi anteeksi annettavissa hyvinkin.

    • Marga-Reeta

      Tuollaisessa tilanteessa näkisin parhaimmaksi, että olisit ottanut taksin ja mennyt kotiin. Mies ei todellakaan käyttäytynyt naistaan kohtaan lojaalisti, jos hänellä on jotain huomautettavaa, huomauttakoon kahden kesken ilman julkista nöyryytystä.
      Mieshän saa olla mitä mieltä tahansa, sitä kukaan ei voi estää, mutta antakoon oman naisensa sentään säilyttää kasvonsa.
      Julkinen nolaus jää pitkäksi aikaa mieleen ja on kiero tapa ilmaista aggressiota. Asian voi selvittää jälkikäteen kotona, koska jos mies alkaa naistaan toisten nähden häpäisemään, häpäisee mies myös itsensä.
      Likapyykit pestään aina kotosalla, eikä saa jättää sivullisille sitä riemua, mikä tulee julkisesta likapyykin pesusta tai muusta välien selvittelystä tai vaimon nolaamisesta.
      Sama myös naiselle, puolisoaan ei kannata kovin sanoin halventaa julkisuudessa eikä järjestää täten riemunäytelmiä muiden huvitukseksi.
      Sivullisten vahingonilo osuu silloin myös miehen nilkkaan, ja pariskunnasta tulee tietyllä tavalla leimattu vaikeaksi pariskunnaksi. Seurapiireissä/tuttavapiireissä ei kyseisesti leimattu maine edistä suosiollisuutta.
      Kun otat puheeksi miehesi kanssa asian, korosta näitä seikkoja, että hänen omakin hieno maineensa tahriintuu, koska loan heittäjä yleensä koetaan perin kiusalliseksi ihmiseksi.

    • Marga-Riina

      "hän haluaa näyttää muille ihmisille miten typerä olen. Hän nauttii siitä"

      Ai näinkö? Itse tulkitsin tuon niin, että miehesi halusi, ettei toisiin pöytiin huudeltaisi. Tuo juopunut nainen huuteli kysymyksiä, sinä ärsyynnyit ja huusit takaisin "kiva aihe, että kenenkäs kanssa sinä seurustelit 10 vuotta sitten?" Tämä puolestaan ärsytti selvää miestäsi, joka kenties pelkäsi että juopunut nainen ei lopeta kysymyspatteriaan, tai alkaa haastaa jopa riitaa kanssasi.

      Voin tietysti olla väärässäkin, ainakin joltain kohdin. Mutta silti sinä itse sanoit tuon "haluaa näyttää muille ihmisille miten typerä olen" Miksi ihmeessä miehesi haluaisi "näyttää typeryyttäsi" muille? Eihän siinä ole mitään järkeä? Etenkin, kun tuossa ei edes ollut mitään mikä olisi ollut puoleltasi typerää. Ehkä hieman provosoiden vastasit tuolle naiselle, mutta mitä siitä? Eikä miehesi tietenkään olisi pitänyt sanoa "..vai haluatko kävellä kotiin", mutta kerrankos sitä sanoo harmistuksissaan pieleen. Älä tee kärpäsestä härkästä: sano vain kuuluvasti AUTS , aina kun miehesi mielestäsi loukkaa sinua.

    • Sarona

      Laitoin vain yhden tuoreen esimerkin, jotta idea tulee selväksi. Olen siis aivan kypsä nimenomaan hänen julkiseen loukkaamistapaansa. Kyllä, olen usein puhunut hänen kanssaan näistä tilanteista joita on ollut ja, että se loukkaa minua. Niin tosiaan, en ole keksinyt sitä mainita, että hänenhän pisteet siinä putoaa. Kummallista on se, että kotona kahden kesken hän ylipalvelee minua. Joudun usein sanomaan, että hei, minulla on kaksi kättä ja toimintakyky tallella! Hän jopa käyttäytyy kuin olisin yht´äkkiä kuningatar. Tämä ominaisuus vaan häviää HETI kun tilanteessa on yksikin henkilö meidän lisäksemme.
      Olisiko hän piilomasentunut...vai jotain ihan muuta...

      • Marga-Reeta

        Piilomasennukselta miekkosen toiminta suin surminkaan ei näytä, vaikka armollisesti ja kiltisti hänestä haluat ajatella, että miesparka olisi salaa masentunut.
        Pikemmin vaikuttaa käytöksensä alistamiselta eli hänen luonteensa tapaan suhtautua naiseen kuin ohjastettavaan tammaan.

        Kyse on hallitsemisesta! HÄN päättää, milloin sinua pidetään kuin kuningatarta, HÄN päättää, milloin olet häväistävänä. Sinä et päätä (hänen mielestään), vaan olet kohde.
        Miehen käytöksessä on rippunen sadismia. Hän antaa sinun maistaa kotioloissa, miltä tuntuu, kun kohdellaan taivaallisesti, kuinka makealta hunajalta se tuntuisi sydämessä olla korotettuna kuningattareksi. Hän suo sinulle vertailukohdetta siihen, miltä tuntuu äkkiä olla ihmisten edessä nolattavana ja häpeissään. Siis tunteitten vuoristorata, ensin ylös, ja sitten alas.
        Kaikki tuo on HÄNEN hallinnassaan, tulee vuoroin keppiä ja porkkanaa. Ja kun vielä keppiä annetaan niin, että muutkin näkevät, niin HÄN saa tyydytyksen sinun hämmennyksestäsi. Ja sen oletkin huomannut.

        On niin kuin suurempi pudotus, kun kuningatar tipautetaan "kansan" eteen nolattavaksi ja kepitettäväksi. Kahden kesken voi taas tarjoilla porkkanoita, että suhteenne ei päättyisi. Muutoinhan, pelkkää keppiä saaneena, sinä lähtisit liukkaammin pakoon. Mutta kun välillä lahjotaan, niin pysyt uskollisesti hänen rinnallaan mahdollistaen pelin jatkumisen.

        Mutta... pelinhän voi katkaista, eikä ihmisen tarvitse suostua siihen. Kierteen katkaisu ei vaan ole helppo, mutta mahdollinen. Nolaustilanteista on syytä lähteä heti pois. Jättää hänet siihen välittömästi.
        Mies tuskin suostuu terapoitavaksi, vaikka sen tarpeessa hän olisi.
        Tavallisessa arkielämässä yritä ottaa enemmän päätäntävaltaa omissa asioissasi ja kasvattaa itsetuntoasi. Hyvin olet oivaltanut, että et anna hänen ylipalvella itseäsi, vaan olet yrittänyt asettaa miehen kohtelemaan sinua tasaveroisesti ja kunnioittavasti.


    • Sarona

      Siis todella rakentavia neuvoja tällaiselle jo "hiukan" enemmän elämää kokeneelle naiselle. Hienoa saada uusia toimintaehdotuksia. Kiitos. Eroaminen olisi minulle luovuttamista, jopa hylkäämistä. Olen aikaisemmissa elämissäni joko antanut miehen lähteä ilman "taistelua" tai lähtenyt itse ilman ongelmien oikeaa tunnistamista ja selvittämistä.

    • mamamamama

      Mulle mies ei sanoisi tuollaisia uhkailuita, tohan kuulostaa ihan kuin äiti/isä sanois lapselle käyttäydy kunnolla tai ....
      Nostaisin kyllä asian pöydälle ja kysyisin miksi hän tekee niin, koska julkinen loukkaaminen/alentavasti kohtelu ei todellakaan kuulu parisuhteeseen jossa on rakkautta. Monesti puhuminen auttaa ja kertominen jos jokin asia satuttaa tai loukkaa.

    • Sarona

      Jups, olen usean kerran silmiin katsoen vaatinut häneltä selitystä. Tulos on tähän saakka ollut seuraavanlainen: kun puhun asiasta hän joko suuttuu, jopa räjähtää tai selittää asian että; ei, en missään tapauksessa ole tarkoittanut sitä niin. Eli hän kieltää koko tilanteen, pesee siis kätensä.

      • mamamamama

        No tossa tilanteessa voit kertoa miehelle että et varmaan ole tarkoittanut, mutta sinä olet kokenut asian niin ja se mitä sinä koet ja tunnet on se mitä hän ei voi mitätöidä. Ja jos alkaa huutamaan, älä sinä korota ääntäsi vaan puhu itse hitaampaa ja hiljempaa, huutokilpailussa ei kukaan voita

        Ehkä noin vanha mies ei opi enää uusia temppuja? Jos niin on, silloin voi ero olla paras ratkaisu tai terapia, teille


    • Kilttis

      Mitä vanhempi niin ei ole aina viisaampi.

    • hunkj

      Kun ajattelee, että toisella puolella on humaltunut nainen rääpimässä suutaan. Viisain teko olisi ollut, että et olisi edes vilkaissut naiseen päin, saatikka sanonut yhtään mitään.
      Tuo nainen se itsensä nolasi, miehesi kertomuksesi nojalla yritti olla hiljaa ja provosoitumatta, mutta sinun piti avata juopuneelle suusi.

      Ei miehesi sinua nolannut, vaan sinä ihan itse sen teit. Vai onko teillä jotain kränää näistä menneistä, mustasukkaisuutta ???

    • Sarona

      Niin, mustasukkaisuutta ja omistushalua kyllä hänen puoleltaan. Minä en tunnusta että olisin hänestä kumpaakaan. Saatat olla oikeassa, että reagoin turhan takia....mutta, siinä hetkessä koin, että minulla on oikeus puolustaa miestäni paita-asiassa, ja suoda itselleniKIN pöytärauha. Olen jopa sanonut miehelleni, että on hyvä että juttelet sekä miesten että naisten kanssa, koska niinhän minäkin teen. Minä myös halaan paljon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2501
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1958
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1766
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe