"museorekisteri" aikansa elänyt?

mopilisti

joutaisi koko tuo museorekisteri käsitteenä sinne historian lehdille. siinä kun ongelmana ja rajoituksena että ainoastaan alkuperäiskuntoiset tai entisöidyt kelpaavat, mitkään rodit, kustomit jne. ei mitään asiaa.

museorekisterin tilalle samantyylinen mutta myös rakennelluille ajoneuvoille kelpaava rekisteri, näinhän ne monet normi ajoneuvorekisterissä roikkuvat pelit saataisiin pois tilastoja vääristämästä. muutenkin tuosta museo-käsitteestä tulee mieleen lähinnä joku hevoskärryn pohjalle tehty mummoankan auto.

se onkin taas eriasia että kuka tällaista hanketta ryhtyisi ajamaan saati mitä maksaisi. tässä taloustilanteessa ei varmaan päällimmäisin asia..

10

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paapppa90

      Kyllä luokkia pitäisi olla enemmän kuin tavis ja museo. Vanhoille harrasteautoille jotka ei käy nyky museoleimaan omat luokitukset. Joku 3-5 luokitusta työllistäisi sopivasti virkamiehiä.

    • Liian pilkuntarkkaa tuo museorekisteriin pääsy. Jotain muutoksia pitäisi saada aikaan nuo rakennellut autot ovat tekniikaltaan paljon parempia kuin tehtaalta lähtiessään.
      Jarrut, jousitus ym. osat läpikäytyjä tai vaihdettu tehokkaampiin ja parempiin.
      Että silleen.

    • E220_CDI

      Täältä löytyy ymmärrystä museorekisterille konseptina, vaikka omaa Mikkelin läänin kilpiin rekisteröityä ei olekaan.

      Museorekisterin pitääkin vaalia alkuperäisen kaltaisten yksilöiden perinnettä.

      Muunkinlaisia harrastevehkeitä on, joten nille voisi toki olla joku muu sopiva luokitus esim vakuutuksen suhteen.

      SAHKin pussihousujen kanssa olen täysin eri mieltä jatkuvasta ikärajan nostamisesta. Jonkun T-Fordin tai vastaavan saa ostaa netistä valmiina osina tai rakentaa lautakasasta, suorasta pellistä ja nahasta. Uudelleen rakennetun auton alkuperäinen puolen metrin pätkä runkopalkkia ei käytännössä uudelleen rakennetun auton historiallista arvoa paranna, vaikka lopputulos olisi kuinka kaunista työtä.

      Ikärajan nosto tekee lisäksi karmean vääryyden uudemmille autoille. Kun japanilaisen erikoismallin pisteosia ei ole, niin niitä ei silloin kerta kaikkiaan ole, eikä jonkun 30-vuotiaan auton sisustusta tehdä nahasta ja laudasta. Samoin harvinaisen varhaisen elektroniikkakomponentin korjaaminen lähestyy pahimmillaan mission impossiblea.

      Jos aika pysähtyy 70-luvulle, silloin on parasta romuttaa koko etuoikeusjärjestelmä, jonka tarkoituskaan ei ole kaikkien aikakausien ajoneuvohistorian säilyttäminen vaan pienen harrastajajoukon halvat vakuutukset.

    • LisääTiukennuksia

      Minusta taas MR statuksen säilymisen kuin arvostuksenkin kannalta on äärimmäisen tärkeää että ns tosiharrastajat ja heidän tekeleensä hyväksytään moisten vero-vakuutus helpotusten piiriin,antaa ajoneuvon arvon stabilisoinnin eli ulkopuoliset tarkastaneet ja hyväksyneet moiseen ajoneuvoluokkaan johon ei halutakkaan niitä kesän kauppakasseja,papan perintökuplaa johon tuli yhtäkkinen kiinnostus..tai muita kuin nimenomaan alkuperäisenä säilyneitä tai entistettyjä ajokkeja oli sitten mopo,mp tai auto.

      Nythän tilanne on se että puskaradio tietää mihin mennä jos huono tai erittäin surkea "museoajoneuvo"tarvii saada MR kilpiin ja tälläinen taasen ei ole puhtain paperein oleva harrastaja vaan yleensä veronkiertäjä-trokari ym hyötyjä,itse ajoneuvoharrastus tälläistä ei kiinnosta,vain taloudellinen hyöty.
      Moinen aiheuttaa sen mitä nettiauto näyttää nykyään MR osalta.
      Mitä muihin kuin MR luokkiin tulee,vaikea juttu koska tuuninki Bemarit,viri viri Asconat sekä vaikkapa hyvin säilynyt pappamallin tolppa mersu pitäisi niputtaa johonkin luokkaan ja löytää niille jopa vakuutusmaksut,vapaudet alennuksiin ja millaiset kun toisen omistaja voi olla lippispäinen 25v ikäinen älyvapaan ajotyylin Bemu-Audi kuski ja toisen 60vuotias setä jolla se harmaa Carina kakkonen 80-luvulta ja ei taatusti hurjastele...

      • E220_CDI

        MR-statuksesta ja sen arvostuksen takaamiseksi riittävän tarkasta seulasta aivan samaa mieltä. Valitinkin aikarajan jatkuvasta rukkaamisesta silläkin ehdolla, että se karsii teknisesti ihan mielenkiintoisia malleja.

        Vaarin perintökupla ei tietenkään MR statusta ansaitse, ellei se ole oikeasti MR-kunnossa.


    • eore

      Ensinnä voisi poistaa käyttömaksut yli 30-vuotiailta autoilta ja alentaa liikennevakuutuksen samalle tasalle kuin museoautoissa. Tämä mahdollistaisi harrastamisen. Jos joku hullu sitten ajaa ympäri vuoden tuollaisella autolla niin siinäpähän ajaa - maailmassa on varmaan pahempiakin ongelmia. Ratkaisu on siis näin helppo - siitä vain ajamaan.

    • museomanne

      Museonnilla pilataan moni auto. Autot on tarkoitettu ajettaviksi eikä säilöttäviksi.

    • Romunkerääjä

      Eiköhän tämä museorekisteri koe ihan lunnollisen poistuman romutuspalkkion kautta. Aika harva museoauto on yli 1500 euron arvoinen, eikä niillä ole käyttöarvoakaan, joten paaliinhan niistä lähtee 90% lähivuosina.

      • gtgrggg

        kuiva naurahdus tähän päälle, ja pakko todeta, että nämä suoli24-provoviestitkin menneet aika heikoiksi.


      • mikääneimuutu

        Katellisuus, kateellisuus...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      104
      1656
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1285
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1200
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      142
      1148
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1136
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1049
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1031
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      952
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      937
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      824
    Aihe