Lastenvaunu-Salonen ja "tehotarhaus"

Intti_Ranne

Torstaina 11. kesäkuuta alettiin näyttämään vihdoin telkusta eduskunnan kyselytuntia ja tuli erinomainen tilaus seurata taas kerran opposition rääkymistä.

Eräs mielenkiintoinen puheenvuoro tuli Rauman lahjalta SDP:n eduskuntaryhmälle, Kristiina "Paljon melua lastenvaunuista" Saloselta. Puheenvuoron kokonaisuudessaan voi lukea täältä:

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Puheenvuoro/Sivut/PUH_19 2015 4.1 5 5.aspx

Kommentoituna soveltuvin osin:

"Liian suuret ryhmäkoot lisäävät stressiä päivähoidossa työskentelevien mutta myös lasten arjessa. Sosiaalisten taitojen oppiminen ja turvallisuudentunteen saaminen vaikeutuvat liian isoissa ryhmissä. "

Itse asiassa ei ole mitenkään ehdoton selvyys, että isot ryhmäkoot "lisäävät stressiä" tai oppiminen "vaikeutuu liian isoissa ryhmissä". Huomatkaamme sana "liian". Jos 21 oppilasta per ryhmä on liikaa, miksei 20 ole. Ryhmäkoon "liiallisuus" on usein mielivaltainen kysymys.

Daniel Kahneman kommentoi kirjassaan "Thinking fast and slow" isoja ryhmäkokoja. Iso ryhmäkoko ei hänen mukaansa ole välttämättä huonompi kuin pieni, mutta ihmiset usein ajattelevat niin, koska pienissä ryhmissä ääritapaukset näkyvät helpommin. Toisin sanoen jos pienessä ryhmässä on lahjakkaita oppilaita, nämä saavat enemmän näkyvyyttä kuin isossa. Siten tämä Salosen pointti on aika kyseenalainen.

"Hallitus suunnittelee nyt tehotarhausta varhaiskasvatuksen sijaan."

Mielenkiintoinen ilmaus tuo "tehotarhaus". Varsinkin kun ottaa huomioon, että demareiden eduskuntaryhmässä on ainakin Marin viherhihhuliaatetta edustamassa. Viherhihhulismiin kuuluu (eläinten) tehotarhauksen vastustus, mutta usein viherhihhulismin nimeen vannovat vannovat myös rajoittamattoman maahanmuuton, islamin, feminismin ja (uros)eläinten kastroinnin nimeen. Täältä löytyy ehkä paras viherhihhulifilosofiaa objektiivisesti kuvaava kirjoitus, joka on saatavilla:

http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2011/08/kettutytot-ja-rukoilijasirkat-mihin.html

On joka tapauksessa mielenkiintoista, että Salonen samastaa lasten ja eläinten kohtelun keskenään. Kuvannee demarityyliä.

"Aikuiset, erityisesti rikkaat aikuiset, ovat mukana säästötalkoissa vapaaehtoisesti, mutta lapset otetaan mukaan säästöihin pakolla. "

Tämä menee hieman yli hilseen. Koulut rahoitetaan julkisista varoista, joten "säästötalkoot" (Salonen ilmeisesti ei ymmärrä sanan merkitystä) ovat pakolliset.

"Onko todella niin, että tässä ajassa säästöt on järkevä tehdä lapsilta, eikä niin, että nyt panostettaisiin lapsiin ja tehtäisiin sitä kautta säästöjä tulevaisuudessa? "

Salonen siis haluaisi "panostaa" lapsiin. Hänellä ei ole oikein sana hallussa. Termi "panostaa" viittaa alunperin sotilasoperaatioon, mikä antaa sille väkivaltaisen vivahteen. Kuitenkin onko tässä tarkoitus jotenkin auttaa lapsia? Demarityyliin? Hallitus joka tapauksessa ON tekemässä säästöjä, sillä ryhmäkokojen kasvattaminen tuo niitä, ja kasvattamisen haittapuolet ovat kyseenalaisia.

Salonen ehkä ei ole paras mahdollinen ihminen puhumaan säästöistä. Taannoin hän kritisoi Kokoomuksen kansanedustajan ja kaupunginvaltuutetun Piia Kauman puheenvuoroa Somalian Sanomissa, kun Kauma sanoi:

"miksi maahanmuuttajaperheen pitää esimerkiksi hankkia uudet lastenvaunut sosiaalituella, jos suomalaisperhe kierrättää vanhoja vaunuja"

Huomatkaa sana "uudet" ennen lastenvaunuja. Ennen pitkää demarit olivat saaneet väännettyä tuon lausuman muotoon, että Kauma ei halunnut minkäänlaisia lastenvaunuja maahanmuuttajille. Joka tapauksessa Somalian Sanomien mukaan:

http://www.hs.fi/politiikka/a1409967289033

Salosta siteerataksemme:

"Erityisesti tänä aikana on vastuutonta leimata toimeentulotukea tarvitsevia ihmisiä jonkinlaisiksi sosiaalipummeiksi, jotka käyttävät järjestelmää hyväkseen",

Ehkä niin, olkoonkin että ennakkotapaukset pistävät ihmettelemään, mikä on "sosiaalipummausta":

http://www.halla-aho.com/scripta/monikulttuurisuuden_ongelmia.html

Blogistekstissään 2006 vuodelta Jussi Halla-aho (PS) sanoo, että etniselle perheelle ei kelvannut veronmaksajien kustantamat lastenvaunut, koska ne olivat käytetyt. Lisäksi kyseiset kulttuurimme rikastajat heittivät pihalle saamastaan maksuttomasta asunnosta huonekalut, koska ne eivät olleet uusia. Myönsipä sossu vielä perheen äidille maksusitoumuksen kalliiseen merkkiliikkeeseen, sillä perheen piti pukeutua tavalla, jota "perheen sosiaalinen asema yhteisössä" edellytti

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Intti_Ranne

      Päivitystä tähän lapsinarinaan: SDP:n rikollinen kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta on twiitannut 1. heinäkuuta seuraavaa:

      " Eeva-Johanna Elorant @elorantaeevajoh

      Perusporvarihallituksen suunnitellut varhaiskasvatusleikkaukset lasten tulevaisuudesta ovat lyhytnäköisiä. http://www.sdp.fi/fi/component/content/article/10-sdp/ajankohtaista/uutiset/9857-varhaiskasvatus-on-tulevaisuusinvestointi … "

      Tuossa leikkauksessa on kyse siitä, että varhaiskasvatuksen ryhmäkoko kasvaisi seitsemästä lapsesta kahdeksaan. Tuskin mikään merkittävä kasvu varsinkin kun pienten ryhmien edut ovat joka tapauksessa kyseenalaisia. Toisaalta Eloranta näkee huolta SDP:n äänestäjäkunnan viimeisestä linnakkeesta:

      http://eeva-johanna.net/2015/05/12/valtuutettu-eloranta-hiekkakenttien-kayttomaksut-pois-elakelaisjarjestoilta/

    • tarkkanäköinen

      7 lasta on hyvä 8 lasta on liian paljon , tässä on Rauman turhin lässyttyjä , kun tämän pellen rinnalla asetetaan porin piru kiuru . Lisäksi huovinen, urpilainen ym . Säälittävää!!!!

      • IdioottiDemut

        Käytännössä ei mitään eroa onko 7 vai 8. Demut koittaa viilata pienintäkin pilkkua hallituksen horjuttamiseksi.


    • salostusta

      Mistä se tulee, että jos lapsi on tänään päiväkodissa ja huomenna koulussa niin tänään pitää olla 7 lasta per hoitaja, mutta huomenna saa olla 30–40 oppilasta per opettaja. Pitäisikö päiväkoteihin hankkia hoitajiksi peruskoulun opettajan koulutuksen saaneita jotka pärjäävät jopa 40 lapsen ryhmän kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      295
      3239
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      82
      1601
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1321
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1222
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      44
      1136
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1117
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      156
      1025
    Aihe