yläaste pelottaa

yläasteellemenijä

Oon 13v tyttö eli menos yläasteel ja kuulin juttuu et kouluu ois 30 tuntii viikos eli keskimäärin 6 tuntii päiväs?? Ja tulee kuulemma läksyjäki kauheesti ja käsitellään asioit laajemmin?? Miten mä tuun ikinä kestämään joka päivä 6h kouluu ja tota muutaki?

27

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Xeeda

      Ei meillä ainakaan koulua ollu joka päivä 6h. Mut jonain päivänä on 5h, jonain 7h. Ja näi. Ja olin matikkaluokalla, joten oli vielä 1 tunti enemmän ku muilla. Ei 7 tunnin päivätkään kauheen raskailta tuntunu, kuhan oli nukkunu hyvin. Tosin itellä oli vaikeuksia nukkumisessa. Aluks saattaa tuntua vähä vaikeelta, mut siihen tottu nopeesti.

      • yläasteellemenijä

        Mä sanoin et _keskimäärin_ xD


    • Vinkivinkinen

      Vapauksia on kuiteki huomattavasti enemmä ku ala-asteel, ni seki auttaa jaksamaa. Suosittelen muute ottaa mukaa jotai välipalaa, koska itel ainaki semmone et bussii pitää oottaa aika kaua ni kannattaa ottaa vaik ees joku välipalapatukka. Seiskal on mun mielest aluks kertausta, mist sit siirrytää laajempii asioihi. Meil päivät jakaantu sillee aika kivasti et koulu alko välil myöhempää ja välil tosi aikasi.

    • dfrtycgvh

      joo näinhän se on. yläaste oli kyllä aivan perseestä

      • djsoefvjdshnfkashflise

        Yläaste ei ole perseestä, asenteesi on


    • nlogdwrczhk

      mäki oon yläasteelle menossa ja mietityttää noi samat asiat mut oli samat asiat mielessä ku menin kutoselle nii uskon et iha hyvi menee

    • Ray9

      Joo itellä 31h viikos kaks 8 tunnin päivää

    • tyämiäs

      Jo on murheet tytöllä :D Itel oli kauppiksessa 41h/vk jaksoja: ma, ti, to, pe 8-16 ja keskiviikkoisin 8-17, lisäksi viikonloput töissä...

    • yläasteonparas

      Ylä-asteen rytmiin tottuu, ainut miten se eroo ala-asteesta on et se on vapaampaa. Vanhat asiat käsitellään uusiks mut laajemmin kaikkee uutta. Sul on silti oma luokka ja luokanvalvoja mut et vaa istu siin samas pulpetis koko päivää. Seiskalla (ainaki meillä) ihmiset oli helvetinmoisia paviaaneja ja kiusas opettajia 24/7 mut sit ysiin mennes kaikki aikuistu sen verran et rauhottuivat ees vähän. Mulle ainaki mun luokasta tuli vähän niinku toinen perhe, meil oli mahti luokkahenki ja kaikkee. Loppujen lopuks mul on järkky ikävä mun ylä-astetta (as wierd as it sounds) XD.

      • yläasteonparas

        Ainii ja sit vielä niistä läksyistä et ne hutasin aina välitunnil ennen tuntia, suurin osa vissii teki nii. Ei niit oikeesti tuu nii paljoo. Vaik olinki läksyjenkaa laiska sain silti loistavan keskiarvon (suosittelen kyl tekee rauhas ne ihan vaa varmuuden vuoks). Mut joo yläaste on way better ku ala-aste. c:


    • gghdkkgffx

      Kyl siihe tottuu

    • fuergnmefkl

      Mulla oli yläasteella joka päivä 6h. Siihen kyllä tottu nopeesti, eikä niitä lyhyempiä päiviä enää oikee ees ajatellu. Päivät meni ihan nopsasti. Meillä tuli oikeestaan vähemmän läksyä yläasteella, ku ala-asteen lopussa. Ysillä sitä tuli oikeestaa vaa parista aineesta enää (enkku, matikka, ruotsi, äikkä, joskus fyke) ja ihmeteltii sitä melkein koko luokka. Ei se oo niin paha ku miltä se kuulostaa :)

    • Yritys-luokalla tulee joka päivä kolmeen koulua, mutta muista en tiiä. Sun kannattaa alkaa käytää dödöä (ellet jo tee niin) miettiä ulkonäköäsi, alkaa meikata, pitää huoli perseen koosta, ja tisseistä.

      • Öööööok

        Mitä vittua


    • moikkuliimoimoi

      Meil on aina 6 tuntii kouluu .ut uskokaa tai älkää koulupäivät mennee noppeesti! Myös vapauksia on enemmä ja saadaan ite päättää istuinpaikat ja ryhmätyöparit ja opetettajat 'luottaa' meihin enemmä ku alaasteel. PAREMPI YLÄASTE ON KUIN ALAASTE (Paitsi terveystiedon tunni)

    • eioopaha

      Meidän koulussa seiskalla vaan kerrattiin ja meillä oli viikossa 32 tuntia sen takia että oon kieliluokalla. Yläaste on kivempi kun alaaste, mutta kyllähän se tietysti vähän muuttuu. Siihen kyllä sit tosi nopeesti tottuu et älä huoli, mut tunneilla kannattaa kyllä oikeesti kuunnella ja olla hiljaa koska muuten ei vaan opi. Jotkut asiat mitä ne opettajat (välillä tylsätki) on kokeissa arvokkaampia kun nenä kiinni kirjassa pänttääminen. Nyt kun ajattelen niin vähän harmittaa et silloin seiskal ei tullu hirveesti kuunneltua...

      • eioopaha

        Siis jotku asiat mitä ne opettajat (joskus tylsätki) SELITTÄÄ tosta jäi se pois XD


    • entinen7lk

      Meillekin sanottiin, että yläasteella tulisi olemaan enemmän läksyjä, mutta totuudessa niitä oli vähemmän kuin ala-asteella.
      Meillä oli myös kaksi puolentunnin välituntia jotka auttoivat jaksamaan, ja niillä ehti tehdä läksyjä.

    • Tuleva9

      Meillä täällä päin on joka päivä. 6h päivät, aluksi se hirvitti mutta pikkuhiljaa siihen alkaa tottua. Läksyjä on toki paljon enemmän kuin ala-asteella mutta kyllä niistä suoriutuu. Alku alkaa ainameidolla totuttamisella joten kyllä kaikkeen pääsee loppujen lopuksi mukaan

      Onnea ylä-asteen alkuun!

    • EienäänYAlla

      Se 6h päiväs menee tosi nopeesti. Välil on 8-16:30 päivii eikä ne oo ees nii rankkoi. Jakosojen tuntimäärät vaihteli ya:lla meillä 28-40tuntiin viikossa eli noin 6h 7h.
      Välil päivät on esim sanoisin et yleisin tuntimäärä päiväs on 8;15-14;30

    • 9llemenossa

      Itteäkin pelotti mut ylä-asteella on oikeesti mukavaa. Niihin päiviin, lukuisiin eri opeihin ja luokkien vaihtamiseen tottuu ja on mukavaa ku on vapaampaa. Aiheet laajenee jonkin verran mut en huomaa mitään hirveetä eroa (tosin meillä oli 5-6 -luokilla ihan kohtuu laajaa ja ylä-asteella eri opeissa on HIRVEESTI eroja) ja läksyistä sen verran et ns opeteltavaa läksyä tulee enemmän mut tehtäviä mun mielestä TODELLA vähän. Meen nyt ysille ja ootan sitä ku oon tukioppilas ja pääsee järkkään kaikenlaista kivaa!! Mua jännittää jo lukio;)

    • Jaffaz

      Meillä ainaki kaikki opettajat näytti luulevan että niiden opettama aine on kaikista tärkein ja anto aikas runsaasti niitä läksyjä, mutta kyllä niistä kunnialla selviytyy jos tekee koulupäivän aikana kaiken minkä pystyy. Useimmat meidän opettajista oli kyllä muuten ihan mukavia, paitsi ruotsin ope joka ei edes opettanut vaan soitti ruotsalaisräppiä koko tunnin ja kysyi sitten miksei kukaan osannut mitään.
      Vitutti silloin mutta nyt lähinnä naurattaa.
      Päiviin tosiaan tottuu vaikka ne tuntuukin eka pitkiltä. Itellä oli 2h koska ranska ja tosiaan kannattaa ottaa eväitä mukaan, mutta älä säilytä niitä kaapissa jos sen pystyy avaamaan ruokalan veitsellä, tai ne ei oo siellä enää kun haluaisit syödä niitä.
      Yläaste oli kaiken kaikkiaan mukava paikka ja nyt on ainakin tarinoita joita muistella sitten joskus.

    • Kasillenyt

      Siis yläkoulus on oikeesti paljon kivempaa ku ei oo pikkusii juoksemassa jaloissa! Meil ei ainakaa päivät hirveesti pidentyny seiskalle tultaessa, tosin kutosel meil oliki keskivertoo pidemmät :'D Ja niihi kyl tottuu tosi nopeesti! Noh. Ja aihealueet tosiaa on vähä laajempii, mut opettajat ainaki meillä ihan sairaasti parempii! Opettaa paremmin ja on hauskoi yms. Läksyjen määrä kyl lisääntyy mut toisaalt ehtii tekee niit tunnil enemmän. Ja kyl siihenki tottuu. Ylipäänsä yläkoulu on tosi kiva mesta! Onnea, menesystä ja iloa yläkoulun alkuun!

    • PIRUJENPELASTAJA3

      Mullakin on sama ees, ja oon tyttö. Yritä ottaa rennosti, ja ajattele just hyviä puolia! Kyllä se hyvin menee! (Toivotan sulle kumminkin onnea varuiks!)

    • kylläsesiitä

      Heh. En ees muistanu enää, et ylä asteel oli noin lyhyitä päiviä... Ite tein viime viikol kuus päivää töitä, reilu 60 tuntii ja täl viikol oon tehny kolmeen päivään 35 tuntii...

    • ssdgsgdfgsdgd

      Suoritin ylä-asteen äskettäin. Uuteen rytmiin tottuu nopeasti eli älä ota turhia paineita. Luota sanaani.

    • ylä_aste_o_perseest

      Seuraavassa jaksossa 32h viikossa ja läksyähän tulee sen verran et pitää joka päivä käyttää 2tuntia läksyihin... oon 8luokal

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5670
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3597
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      210
      1732
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1712
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1176
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1135
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe