Nopeustutkan mittausalue

yxkaikkonen

Sain ylinopeussakot ajettuani reilua 80 tiellä joka hetkeä aiemmin oli ollut 50 tie. Aloin nostamaan nopeuttani rajoituksen päättymismerkin kohdalla jolloin vastaan tuli poliisiauto joka mittasi mielestään ylinopeuden 50 km/h alueella. Tie oli mutkainen ja poliisiauto tuli minua vastaan kohdassa jossa mutkan takia tie kaartuu voimakkaasti peltojen keskellä rajoitusalueen jälkeen. Kävin katsomassa jälkeenpäin kohtaa josta sanoivat mitanneen ylinopeuden. Siitä on tosiaan viisto n. 30-45 asteen kulmassa näkyvyys rajoitusalueen loppuun n. 20 metrin matkalle. Ajoin 50 alueella hyvin tarkkaan rajoituksen mukaan ja sen päättyessä vasta lähdin nostamaan nopeutta enkä mielestäni syyllistynyt ylinopeuteen. Poliisitkin miettivät asiaa pitkään ennen kun päätyivät kirjoittamaan sakon koska tutkassa oli kuulemma vilahtanut hetkellisesti 90 km/h nopeus. Kaiken kaikkiaan poliisin epävarmuudesta ja arpomisesta jäi sellainen kuva että tässä nyt päätettiin että kirjoitetaan sakko kun tuli pysäytettyä. Riitautin asian saman tien ja nyt kysynkin mielipiteitä siitä, onko liikkuvan ajoneuvon tutkalla mahdollista liikkeestä mitata 30-45 astetta etuviistosta kohti tulevan ajoneuvon nopeutta ja jos on ja tallentaa esim kuvaa tai videota niin pystyykö siitä esim. todentamaan kohteen sijainnin GPS:n tms avulla??

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 16-6

      Tuskinpa täällä kukaan osaa vastausta antaa. Koska kiistit syyllisyytesi, niin syyttäjä pyytää poliisia suorittamaan esitukinnan. Poliisit antavat oman selvityksensä ja sen jälkeen syyttäjä päättää, jättääkö hän sakon vahvistamatta, vai viekö sen käräjille päätettäväksi.

    • Tutkaava

      Nopeustutka ei ole aivan sataprosenttisen varma mittausväline, on tapauksia jossa asiasta tehty tutkimus on kumonnut sakon, mutta se voi olla pitkä ja kivinen tie...
      Tutkan toimintaan voi vaikuttaa mm. lähettyvillä olevat isot metalliset esineet (esim. metallikaiteet tms.) ja lisäksi mitattavan ajoneuvon lähestymiskulma (tosin tällä lähinnä mittaustulosta alaspäin vääristävä vaikutus, koska ajoneuvo ei lähesty tutkaa samalla nopeudella kuin sen todellinen nopeus on). Lisäksi voidaan todeta, että tutka on elektroninen radioaaltohin perustuva laite, joissa kaikenlaiset toimintahäiriöt ovat mahdollisia (ei tosin varmaankaan kovin yleisiä???), eli virheellisen mittaustuloksen todennäköisyyttä ei voida täysin sulkea pois.
      Jos sinulla on ollut autokamera käytössäsi, ja sen hetken tallenne yhä tallessa, voisi sen kuvan perusteella tehdä karkeata tarkistuslaskenttaa, jos jutussa joutuu todistelemaan omaa kantaansa, en tiedä miten pätevä sellainen todiste oikeudessa olisi, mutta ei sinulla paljon muutakaan todistetta ole, jos ei sitten ollut auto täynnä kyytiläisiä ja kaikki todistavat sinun puolesta.
      Onnea valitsemallasi tiellä, toivotaan että oikeus voittaa ;-)

    • ieyuysugyugsh

      Viistous pienentää tutkan lukemaa, koska nopeutta mitataan tutkaan. Esim jos ajat ympyräradalla tuhatta ja sataa, ja tutka on ympyrän keskellä, nopeutesi on nolla koska et lähesty tutkaa.
      Mutta väittämäsi asteluvut ovat tosi suuria.. "etuviistosta" Katso google mapsista tai kansalaisen kartta paikasta kyseinen kohta siinä kansalaisen karttapaikassa on myös ilmakuva ja matkanmittaus mahdollisuus.

    • Tutkaava
      • 16-10

        Joo, ehkä kaikkosen kannattaisi ottaa nyt yhteyttä poliisiin ja kertoa omat arvelunsa. Niin kauan kun sakkoa ei ole lähetetty syyttäjälle voi sakon antaneitten poliisien esimies sen mitätöidä, jos katsoo aiheelliseksi.


    • yxkaikkonen

      Kiitoksia asiallisista vastauksista ja kommenteista. Auto oli täynnä väkeä, alaikäiset lapset ja vaimo etupenkillä, eivät taida kelvata todistajiksi. Kävin paikanpäältä mittaamassa etäisyyksiä ja näkyvyyksiä. Näin kuinka poliisiauto tuli esiin metsäsaarekkeen takaa edessäni juuri kun olin nostamassa nopeutta rajoitusmerkin kohdalla. Näkyvyyttä poliisiauton paikasta 50km/h rajoitusalueelle on n. 20 metriä ja lähestymiskulma mutkan vuoksi todellakin n. 30-40 astetta. Jos oletetaan normaalin reagointiajan olevan n. 1 sekunti, olen siinä ajassa jo liikkunut vajaa 20 m jolloin ko mittaus on tapahtunut vasta 80 km/h alueella. Paikkatietoa ja kuvaa tallentavaa kameraa autossani ei ole mutta tällainen "varmuuden vuoksi" sakottaminen saa harkitsemaan sellaisen hankkimista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6689
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4330
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2760
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2080
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1633
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1071
    Aihe