Turvalaitteet ikääntyville. Mistä kannattaa ottaa

Heikintyttö

Olisi hyvä tietää, mikä on nykyinen tilanne turvapuhelinmarkkinoilla. Esim. Esperi, jonka laite on omalla vanhuksellani, on siirtynyt Stellalle. Sinne on vaikeaa saada puhelinyhteyttä asioiden hoitamiseksi. Täytyy jonottaa jatkuvasti. Tulikin mieleen, onko valvonta ja hälytykseen reagointi yhtä huonoa, pitäiskö vaihtaa firmaa. Hinnat kyllä ovat aika korkeat. Uudet laitteet tulevat markkinoille. Siellä on ainakin yksi hyvä turvarannelke joka hälyttää ulkonakin, mutta heikkous on akun kesto. Ei iäkkään yksin kotona asuvan vanhuksen voi odottaa muistavan tai ymmärtävän ladata akkuja joka toinen tai kolmas päivä, joten tällaista on turha hankkia. Voisiko joku valaista asiaa?

11

988

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysypä oman kuntasi vanhustyön palveluvastaavalta miten kuntasi turvapuhelinasiat on järjestetty.

    • olikaatunut

      Minusta nykyteknologialla pitäisi pystyä valmistamaan sellaisia turvalaitteita,jotka reagoisivat ilman painamista kun vanhus esim.kaatuu,eikä välttämättä ymmärrä painaa napista.

      • Kaikkeekanssa

        Saahan niitä kaikenlaisia teknisiä apuvälineitä, mutta kuka ne kaikki maksaa? Ei ole mitään halpaa lystiä ihmisten koteihin niitä asennella.


    • arvotontaa

      Stellalla on ihan kiskurihinnat ja huono palvelu. Joillakin paikkakunnilla kunta kilpailuttaa hälytyspalvelut mutta joillakin kunta ei laita tikkua ristiin asiassa, kaikki jää omaisten sovittaviksi ja maksettaviksi. Vanhukset jää käytännössä heitteille.

      • 118

        Oho, sinähän oletkin oikea asiantuntija, tiedät kaikki paikkakunnatkin...itsellä ei taida olla kiinnostusta hoitaa omaa isää-äitiä, vaan vaadit kuntaa hoitamaan kaiken, niinkö? Perintörahojen hupeneminen taitaa olla perimmäinen syy kiukutteluun? Mietippä vähän, ennenkuin kirjoittelet ihan puutaheinää


    • Kotihoitaja

      Ainakin www.seccosystems.fi löytyy edullisia laitteita.

    • Finnjet

      Vanhusten turvalaitteilla rahastetaan, ensin ei kukaan tehnyt isoilla-numeroilla ja näytöllä varustettua kännykkää vanhuksia varten, nyt kun sellainen on markkinoilla niin hinta on 100€:n luokkaa. oikeastaan ekat NMT:t olivat tuollaisia, niitä saa nykyään kirpparilta eurolla. Olen huomannut että suomalaisella nimellä varutettu tavara on 10* kalliimpi suomessa kuin ulkomailta ostettuna, siihen tulee heti suomi-lisä kun se tulee rajojen sisälle. säälittävää.

    • Asiaaanonyymisti
    • 220

      Vaihda ihmeessä, hanki hänelle kännykkä, jolla hän voi hälyttää suoraan sinulle 24/7, sitten riennät apuun, siinähän se, helppoa!

    • Paremminkin

      Äitini 91 vuotias käyttää kännykkää "Duro 580" . Siinä on 4 soittovaihtoehtoa ja nappia painamalla pääsee perille. Ei ole mitään numeroita. Hän makasi Helsingissä Laakson sairaalassa "kuolemaan tuomittuna", vaikeasti halvaantuneena, mutta mummu ei halunnut vielä lähteä tästä maailmasta. Vastarintaa oli kovasti tuon puhelimen käyttöönotossa, mutta vähän kerrassaan oppi sitä käyttämään ja ymmärtää pitää sitä laturissakin. Kiva kun pystyy soittamaan ja vastaanottamaan puheluja kaikilta omaisilta. Hän soittaa ja me soitamme takaisin, jotta ei kovin usein tarvitse siihen ladata lisäaikaa R-kioskista. Ei ole myöskään huolta, jos se häviäisi. Emme pidä siinä mitään salasanaa, joten käyttö on helppo.

    • Poikajainsinööri

      Laitanpa kokemuksiani Maxcom MM715BB turvarannekkeellisesta matkapuhelimesta, jollainen 84-vuotiaalla Äidilläni on nyt ollut käytössä hiukan yli vuoden verran.
      Laite on edullinen ja toimii kyllä muuten, mutta se lähettelee aika ajoin hälytyksiä omia aikojaan.
      Aluksi virheellisiä hälytyksiä tuli niin tiheään, että olimme jo luopumassa koko laitteesta. Lähetin laitteen kertaalleen huoltoon ja sain takaisin toisen, joka oli saatekirjeen mukaan huollettu, mutta virhehälytykset jatkuivat edelleen.
      Asiaa yritettiin selvittää maahantuojan, L-energyn kanssa, joka epäili ympäristössä olevia samalla taajuudella toimivia laitteita.
      Lopulta L-energy lähetti uuden rannekkeen ja hälyytykset loppuivatkin kuukausiksi, mutta viime aikoina niitä on ruvennut taas "tippumaan" muutaman päivän välein.
      Päiväsaikaan ei virhehälytyksistä ole haittaa, mutta yöllä ne ovat ikäviä...

      Onkohan muilla vastaavia kokemuksia kyseisestä laitteesta ja onko joku keksinyt ratkaisun virhehälytyksien välttämiseksi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe