SRS merkkivalo

Avecmään

Autossani ave -10 syttyi SRS merkkivalo joka palaa kokoajan. Virtojen ollessa päällä siis. Oliskohan sille joku sulake vai pitääkö nollata vikakoodi tai jotain? Ohjekirjassa oli vähän sekava tuo sulakeasia tältä osin. Kellään tietoa. Kiitos.

19

6819

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • avecmään

      Niin ja lisäys että se valo palaa siis auton käydessäkin.

    • Huolto-sepe

      Yleensä johtuu esim. löysästä johtoliitoksesta jonkin turvalaitteen kohdalla. Ensiksi kannattanee lukaista koodit ja muu mahdollinen data semmoisella testerillä jolla tuohon srs-ohjausyksikköön pääsee käsiksi. Kyllä tuon valon syttymiseen aina syy löytyy.

      • Contacthäikkä

        Kannattaa kokeilla työntää kuskin penkin etureunan alta olevia sähköpistokkeita vastakkain, ilmeisesti keltainen on se tähän vaikuttava.


    • pysy_kaukana

      Kannattaa olla nyt varovainen. Toyotahan on kuuluisa kenkkuilevista turvatyynyistä. Joskus voi paukahtaa turvatyynyt naamalle kesken ajon ja joskus ei paukahda kolarissakaan. Kun siellä kerran valo palaa, niin siellä on jo jotakin vikaa. Suosittelen, ettet ajaisi ollenkaan, ennen kuin joku ammattilainen on auton tarkistanut ja korjannut.
      http://www.iltasanomat.fi/autot/art-1435203991331.html

      • penkitystä

        Eikös se suositus ollut, ettei ketään etupenkeille, kun tohjossa on ne tappajatyynyt.

        Siis penkit pois ja ajetaan takapenkiltä käsin ;-D


    • avecmään

      No broblem. Liitin löysällä. Sen verran otin kuitenkin selvää että jos olisi turvatyynyissä ollut vikaa niin maahantuoja olisi kustantanut korjauksen.

      • toooosi_uskottavaa

        Niin varmaan joo... mua ei kauheasti liikuttaisi edes jos kesken ajon laukeaa turvatyyny ohjainlaitevian seurauksena mutta maahantuoja kustantaisi korjauksen.
        Koskahan se kustantaisi noita kansivikoja?


      • kaivutyöt

        No minä en kyllä haluaisi nenänkaivun aikana saada sitä paukkua päin naamaa:). - riippumatta siitä kuka maksaa.


      • Yarisman
        toooosi_uskottavaa kirjoitti:

        Niin varmaan joo... mua ei kauheasti liikuttaisi edes jos kesken ajon laukeaa turvatyyny ohjainlaitevian seurauksena mutta maahantuoja kustantaisi korjauksen.
        Koskahan se kustantaisi noita kansivikoja?

        Älähän kirjoita potaskaa. Toyotan moottoreissa on ollut harvinaisen vikoja. Ne ovat kestävyydeltään suorastaan ylivoimaisia. Niillä puolimiljoonaa kilometriä on vain sisäänajo. Siinä vaiheessa se on vielä uuden veroinen.


    • tarkkanäköinen

      Ei se kytevä tumppi keuhkoissa tai mahassa auta auton hallintaa luppumetreillä, turvatyynyn poksaduksen jälkeen. Siksikin on parempi, että siirryt piipun polttajaksi , tulee tojo kuskin elämästä vieläkin jännempi.

    • MIK.KYN

      KANATTAA ENSIN KOKEILLA AKUNKENKÄ POIS JA SITTEN KÄYTTÄÄ KAIKKI PISTOOKKEET IRTI OJAUSYKSIKÖSTÄ TIETINKIN LAITTAA TAKAISIN KOKEMUS TOYOTA AVEENC 2002 MINULLA SAMMU VALO SILLÄ KONSTIN OJAUSYKSIKKÖ ON ETUPENKIENVÄLISSÄ TOYOTA LIIKE EI ANNA NEUVOA JOSKYSYY PITÄS TILATAAIKA TOJOTAN OMIIN MITTARIIN SITTEN ALKAA TUNNIT JUOKSEEN TULEE HINTAA JOS JOUTUU OSTAAN OJAUSYSKIKÖN KANATTAA KYSYÄ ENSIN PURKAAMOSTA KORJAYS MAKSAA VÄHINTÄÄN 150.e

    • Meidän_Mersussa

      oli äänimerkin spiraali paskana ja se aiheutti SRS-valon palamisen.

    • Yrittelijäs

      Jos nuo liittimet avaa ja kytkee takaisin, ja vian olettaisi olleen niissä, kuittaa tuu ko vika itsestään vai tarvitaanko obd:n kautta myös kuittaus? Onko ilmaissoftaa joka toimii myös tähän?

      • OBD

        Turvalaitteiden ja päästöjen säätelyn vikakoodit jää päälle vaikka hälytyksen aiheuttanut vika korjattaisiin. Vikailmoitukset tulee kuitata.


    • Valotvilkkuu

      Mikä siinä on ettei tätä aven merkkivalohässäkkää saa kuriin? Joka talvi sama keskustelu ja nyt kesälläkin. Itselläni toistaiseksi kokemusta vaan vilkuttelevasta öljynoaineen merkkivalosta. Kun siitäkään ei tiedä onko öljynpaineet oikeasti huonot vai onko Nipponin poika säätänyt liitäntöjen kanssa.

      • Faktaa

        Jos vika ei poistu öljynpaineen anturin vaihdolla, on öljyn paine liian matala. Vika voi olla pumpussa, väljissä laakereissa tai tukoksissa.


    • Yrittelijäs

      Kokeilin skannata vikakoodin Elm 327 play kaupasta saatavilla ilmaissoftilla "Car Scanner" ja "ElmScan Toyota", kumpikaan ohjelma ei löytänyt yhtään vikakoodia vaikka Airbag valo palaa...
      Onko ehdotuksia millä ilmaissoftilla pitäisi onnistua, tai millä halvalla softalla?

    • Yrittelijäs

      Mikä softa Elm 327 kanssa löytää nuo airbag vikakoodit?

    • Anonyymi

      Corollassa jäi kattovalo päälle pitkäksi aikaa niin akku meni aivan tyhjäksi. Srs valo paloi sen jälkeen. Helppo nollata netistä saatavilla ohjeilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe