Parkanon terveyshuolto

piipuupii

Mitenkä on parkanolaiset.

Onko nyt kaikki parantunut Pihlajalinnan myötä.
Pääseekö nyt vaivattomasti erikoislääkärille.
Onko terveyskeskuslääkärien taito huipussaan..

55

407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eipareetaihuompi

      Ei pääse ei, ei ole vielä ainakaan parantunut, odotusajat on ehkä jopa pitempiä kun ennen. Toivottavasti tulevaisuudessa paranee... Kantaan liittyivät toukokuun alussa myös, tosin omaKannassa ei mitään potilastietoja ole näkyvissä , vai onko jollakin jo ?

    • uskomennyt

      Ei ole parantunut. Lähetteitä ei saa mihinkään vaikka mikä olis. Samasta asiasta saa käydä monta kertaa vastaanotolla. Pihlajalinnan tilaisuudessa vielä oikein kehdattiin mainostaa sitä, että saa pyytämälläkin jopa lähetteitä erikoislääkäreille.

    • eijaksa

      Olen tosi pettynyt palveluihin, ei auta muu kuin muuttaa paikkakuntaa.

    • booopppolli

      Ja jos lähetteen saa, se jää makaman tk:n kuukausiksi, jos et pidä itse puolias...

    • oonvaantöistäällä

      Terveyskeskuksen päivystysnumerosta kehotettiin soittamaan kiireettömän terveydenpalvelun numeroon ihan näillä sanoilla. Mistähän sellainen numero löytyy , jatkan taas toistaiseksi yksityispuolella asiointia.

    • Sietämätöntä

      Palvelu on huonontunut muuallakin kuin terkkarissa.Esim. Vanhusten kotihoitoa on karsittu kovalla kädellä.lakia rikotaan kuulemma monessa kohtaa.Rahat kyllä kelpaavat mutta palvelut senkun hunonee.Kuinka kauan tätä mallia pitää sietää?

    • TOIMIVATAAS

      Työterveyshuolto on ainakin parempi. Tanjan kun saimme. Toinen tth on ku sompi. Eihän se tee sielä mitää saati kuka sille viittii ees mennä!

      • KUKAVAIHTAALAMPUT

        Olihan Parkanossa käynyt tässä ylin virkamies/päättävä työterveyshuollosta Pihlajalinnan Kehräsaaresta. Kaikki sairaat ja vajaa kuntoiset pihalle. Näinhän on kertonut joku joka on kuullut , et Pihlajalinna ei "vajaakuntoisista pidä" ja ne kai pistetään pihalle. Serkkupoika kertoili


      • huhujaliikkuu

        Vähä ihmeelliseltä vaikuttaa että kuinka vakituisessa työsuhteessa oleva voidaan pistää pihalle. Luulis liitonkin sellaseen puuttuvan. En kyl tiedä onko sairastuminen pätevä peruste potkuille. Sijaiset on kuulemma jo pistetty pihalle.


    • uteliaskansalainen

      Eikös paikallislehdessä juuri ollut juttua, että karvialaiset käyvät nyt Parkanossa terv.keskuksessa, kun Posan palvelut ei vedä ja että Karvian kunta joutuu koville maksujen kanssa, kun Pihlajalinnan terv.käyntimaksut kaksi kertaa kalliimmat kuin Posassa?

    • lomalaine

      Kävin korvakipuisen lapsen kanssa, odotusaika tunnin (olin varautunut pidempään). Lääkäri mukava ja pätevän oloinen, apu saatiin ja tyytyväisinä lähdettiin.

      • kyllä.maksaa

        Niin katsos, maksaja ei ollut Parkano, vaan sinun oma verotuskuntasi. Mutta lasku oli aika huikea tuosta reissusta.


      • Onkstäätotta
        kyllä.maksaa kirjoitti:

        Niin katsos, maksaja ei ollut Parkano, vaan sinun oma verotuskuntasi. Mutta lasku oli aika huikea tuosta reissusta.

        Tarkoitatko ihan tosissasi, että Pihlajalinnan lääkärit kohtelevat parkanolaisia huonommin kuin ulkopaikkakuntalaisia? Ovatkohan tuttavani ja minä myös ulkopaikkakuntalaisia, kun meillä ei ole vastaavia kokemuksia.


    • 3-5-5

      Jos jollain olisi suositella hyvää yksityistä lääkäriä tässä lähialueella, niin olisin enemmän, kuin kiitollinen. Pihlajalinna ei apua halua tarjota. Yritetty on, mutta en jaksa enään ravata siellä ongelmani kanssa ja maksaa turhasta puhelusta.. On se jumalauta kumma, kun ei voida tutkia potilasta oikeasti.

      • Tampereelta.löytyy.hyviä

        Terveystalo ja Mehiläinen Tampereella, hyvät palvelut, mutta ota ensin selville, minkä alan vaivoista menet lääkärille ja valitse sitten hyvä lääkäri.


      • heitteillä

        Juoru kulkee, että Terveystalosta omistaisi Pihjalalinna jo osan samoin kuin Lähi-Tapiolasta. Siksi esim. työtapaturmat lentävät pumerangina Lähi-Tapiolasta, ei korvata, syitä keksitään vakuutusyhtiöstä yksipuolisesti edes tutkimatta työtapaturmaa kohdannutta.


    • Nuosukas

      Tämän päivän Ylärissä pientä palautetta Ojennukselta Pihlajalinnan toimintatavoista.Nyt Reijo jos toimisit kuntalaisten edustajana kirjasit valitukset ylös ja kysyisit Pihlajanlinnalta onko kirjoituksissa perää.Eipä taida uskaltaa toimia sillä valtuudella mitä äänestäjien etu vaatisi.Persuilla on nyt valta nousut päähän.Kun luki sitä Ojennuksen mielipidekirjoitusta.Kovasti tuli sellainen tunne,että maassa on nyt asiat paremmin kuin koskaan.Perusporvarit jyllää ja työttömyys kasvaa vaan.
      Talkoovoimin tuntuu maan hallitus kovasti ajattelevan laittaa Suomen nousuun.

      • Sisyfos

        Tämä Reijo- setä ylistää ihen onnessaan yksityistämisen myötä saatuja säästöjä.
        Miten hitossa hän voi tuulettaa tässä vaiheessa, kun uusi järjestely ei ole ollut toiminnassa vielä ensimmäistä vuottaan. Järjetelyn todellinen hinta nähdään vasta sitten, kun palvelut kilpailutetaan seuraavan kerran. Eli kymmenen vuoden kuluttua. Silloin nähdään, miten palvelut ovat toimineet ja mitä seuraava kierros tulee maksamaan kaupunkilaisille. Mutta Reijo-setä tuskin onkaan enää silloin kantamassa vastuuta päätösistään.
        Raadollisesti kilpaillulla kuljetusalalla on yleistä, että tehdään hintatarjouksia kuljetuksista reilusti alle kannattavuusrajan. Näin yritetään kampittaa kilpailijoita ja saada yritys sidottua omaan logistiikkaketjuun, lisäksi kilpailija joutuu supistamaan omaa toimintaansa ja "parhaassa" tapauksessa menee konkurssiin. Kun sopimuskauden jälkeen käydään uusi tarjouskierros, on yritys sidottu omaan organisaatioon, niin että siitä on hankala irrottautua. Kuljetusliikkeen vaihtamisesta tulee aina omat ongelmansa ja kilpailijoita on vähemmän ja ne ovat pienempiä. Näin voidaan nostaa hintoja reilusti.
        Pelkäämpä, että Parkanon terveyspalveluiden kanssa käy samoin. Pihlajalinna teki edullisen tarjouksen, jotta saa niin sanotusti pään auki ja ajettua kunnan oman organisaation alas. Kymmen vuoden kuluttua hinta nousee reilusti ja Parkanon on maksettava kiltisti mitä pyydetään, koska ei ole enää omaa tietotaitoa eikä organisaatiota terveyspaveluja tuottamaan ja tyhjästä aloittaminen on todella kallista. Pihlajalinnan riski on vain siinä, että joku muu yksityinen tekee halvemman tarjouksen, mutta sekin riski on vähäinen, jos se saa vain sidottua Parkanon riittävän hyvin omaan organisaatioonsa.


    • piiipaaako

      Kuulimpa taas tapauksesta, jossa paperit oli jälleen jääneet makamaan TK:n eli lähetettä ei oltu pistetty eteenpäin.
      Jos potilas ei olisi oluut aktiivinen, olisi hän todennäköisesti nyt kuollut.
      Että sellaista hyväähoitoa Pihlajalinnassa saa...

    • Linnapihlajassa

      Olisi ollut mukavaa, kun pihlajalinna olisi tullut Parkanoon. Olisi ollut omassa kylässä huippusairaala. Mutta taksikuski johtajat jotka olivat kaupungin johtavissa elimissä, torppasivat tuon rakentamisen. Kelakyydit Tampereelle olisivat heiltä loppuneet. Silloiset Hallituksen ja Valtuuston puheenjohtajat ovat kummatkin taksikuskeja. Et semmoisia veijareita.

    • suuttunut

      Pihlajalinna on ihan p***a, siirtää potilaita muihin yksiköihinsä heidän tahtoaan kuulemata, sijaisia ei oteta sairastuneiden työntekijöiden tilalle, opiskelijoita käytetään työvahvuudes, sijaisten työsopimuksia ei uusita, pienellä porukalla pitää yrittää hoitaa potilaat. Kaikki mitä kauniisti puhuivat ennakkoon, on romuttunut.... Olen pettynyt toimintaan. Kotona pitäis vanhuksien pärjätä yksin, jos kävelet, et saa kotihoitoo, vaikka esim. tarvisit jotain apuja kotona, lääkkeet,ruuan ym.

    • Eläke-ukko

      Parkanon terveyspalvelut paranivat Pihlajalinnan myötä. Hammashuolto toimii
      tosi hyvin, kuten yläkertakin. Nuoret lääkärit hallitsevat yllättävän hyvin työnsä,
      niin ammatillisesti kuin siinä että asenne työhön on kohdallaan. Olen tosi tyyty-
      väinen tähän.

    • Ripeästi

      Toimiiko hammashuolto silloin hyvin, jos joudut odottamaan hoitoon pääsyä
      3 kuukautta? Omasta mielestäni näin ei pitäisi olla.

    • kokeiltuon

      Ei saanut mitään apua. Odotusajat pahimillaan yli 7h ja sairaana pitäisi puupenkeillä nuokkua. Saisi lopettaa ja siirtää toiminnot muualle.

    • juo

      tovoisin odotushuoneeseen jonkilaista juontimahdollisuutta (vettä)!

      • Telkkari

        Parempia telkkariohjelmia sais olla ku siä joutuu odottaan, meinaan kanavavalinta oli aika suppea.
        Olis mukavampi mennä vaik hatanpäälle odottaan vuoroonsa ku tää parkanos.


      • Hyvä_ratkaisu
        Telkkari kirjoitti:

        Parempia telkkariohjelmia sais olla ku siä joutuu odottaan, meinaan kanavavalinta oli aika suppea.
        Olis mukavampi mennä vaik hatanpäälle odottaan vuoroonsa ku tää parkanos.

        Todella hienoa, että meillä on omassa kunnassa terveyskeskus, jossa saamme terveydenhoitopalveluja. Jonotin joskus Hatanpäällä ja kyllä tämä ajaa reilusti sen edelle. Omien kokemusteni mukaan vanhaan verraten Pihlajalinna on suoriutunut hyvin.


      • Nääs

        Hatanpäällä ei onneksi ole tarvinnut jonottaa moneen vuoteen, kun päivystys on ollut Acutassa.


    • odottavanaika

      Kyllä ne lähetteet makasivat siellä jo ennen Pihlajalinnan aikakautta. Kerran jopa samasta sain soittaa kahdesti kun ei ollut "jostain syystä" lähtenyt.

    • hoitaja11

      Onko tämä nyt oikein että kaikki sijaisuudet pihlajalinna lopettaa vuoden loppuun mennessä kun juuri valmistui lähihoitajia koulusta. Työttömäksi jees. Ai niin alkoihan nyt uusi lähihoitaja koulutus niin saavat opiskelijat tehdä ne työt mistä juuri valmistuneet menee kortistoon... Onko nyt kaikki kohdallaan???

    • Narutettava

      Älä valita lähihoitajana, totta kai yksityinen ajattelee voittoa, ei kannata jatkaa työsopimusta, kun uusia narutettavia tulee ja ne tulee taas vähän aikaa halvemmaksi. Työsopimus jatkuu sinullakin, kun liityt lestadiolaisiin, uskoisin.

    • Huonoltavaikuttaa

      Huonoksi näyttää menneen Parkanon terveydenhuoltopalvelut, kun lueskelee tätä palstaa, kuuntelee ihmisiä kadulla, todella huonoksi. Siis lääkärifirma ei kunnioita ihmisiä. Ilmeisesti raha on pääasia, ei kait se nyt tänä päivänä voi ammattitaidostakaan olla kiinni.

    • Voi....voi

      Raha on tosiaan pääasia kun rajusti voittoa tavoiteleva yhtiö toimii.
      Tälläinenhän osakeyhtiö P-linna on.Kaupunki ja sen virkankoneisto on kuitenkin vastuussa P-linnan palveluiden laatutasosta.Vaatikaa ja valittaakaa virallisiin tahoihin huonosta palvelusta.

    • maksuton

      "Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on ottanut kantaa terveyskeskuksissa kirjoitettavien lääkärintodistusten maksuttomuuteen asiakaspalautteen vuoksi. Viraston saamien tietojen mukaan Parkanon terveyskeskus peri asiakkailtaan maksun niin sanotusta B-lausunnosta, joka tarvitaan Kelan erityiskorvauksen hakemiseksi pitkäaikaissairauden lääkehoidon kustannuksiin, Kelan kuntoutukseen haettaessa ja pitkäaikaisen sairasloman tarpeen osoittamiseksi."Avi: Potilaan pitää saada sairauteen liittyvä lääkärintodistus ilmaiseksi."
      http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195002766155/artikkeli/avi potilaan pitaa saada sairauteen liittyva laakarintodistus ilmaiseksi.html

      • KENELLE

        Maksuton vai? Olen tänä vuonna maksanut jo monta B-lausuntoa Parkanon tk:lle. Siis kuukausi sairauslomaa jne.. Ja aina pyöreät 40.€ . Ja olin kuntoutuksessa ja taas maksoin Parkanolle. Eli saan periä maksujani takaisin: Mutta


    • huonojakokemuksia

      Parkanossa osaamaton hammaslääkäri, ei tiedä asioista mitään. Ei edes tuntenut kaikkia lääkityksiä, mihin vaivaan ovat.

    • surkeaa

      Lievästi sanottuna omituiseksi koko systeemi mennyt. Viimeksi reilut 2 vuotta sitten kävin lääkärissä ja ajan varaus onnistui näppärästi ihan siinä neuvonnassa aulassa. Nyt jollekkin hemmetin omahoitajalle pitää soittaa ja hän sitten määrittää tarvitaanko lääkäriaikaa. Samoin tuo työterveyspuoli on hankaloitunut merkittävästi. Onko Parkanossa yksityistä lääkäriä, joka ottaa vastaan potilaita vielä? Tuo arvauskeskus on sellainen paikka, jota haluaa välttää kyllä.

    • öoöopöpöpoooooo

      Nyt parkanolaiset ostamaan Pihlajalinnan osakkeita. Voitte rikastua sillä, minkä alun alkaen hylkäsitte.....

    • Nälkäpalkalla

      Vitut millä ostat.Kun työttömyyskorvauksia ei muutenkaan juhlita.Suomen kansa jakautuu nyt kiihtyvällä joukolla työttömäksi tai entistä pienipalkkaisimpiin palkansaajiin.

    • Mummoke

      Osakeyhtiölain mukaan osakeyhtiön tavoite on vain ja ainoastaan tuottoa voittoa yhtiön osakkeenomistajille.

      Revi siitä. Mummo/sairas yms.

      • päääppiiiiipeeee

        Pihlajalinan osake on pörssissä noussut kuin kiitotähti...


    • liipalaapi

      Nyt on vuosi kulunut.
      Mitkä on päällimmäiset kokemukset Pihlajalinnasta.
      Onko erikoislääkärille pääsy nyt ollut taattua ja onko lääkärit olleet "ajantasalla"

    • Pakkopullaako

      Tehy kyseenalaistaa Pihlajanlinna OY:n toimintavat Tampereella. Hoitajia vanhuksia hoitamassa kuulemma liian vähän. Miten parkanossa mahtanee asian laita olla?
      Kotihoidon maksut ovat nousseet kohtuutomasti ja siivoustyön laatu huonontunut oikein rajusti kun verrataan entiseen kunnalliseen työhön. Näinkö vanhukset ja apua tarvitsevat maksavat hinnankorotuksin ja laatutason laskun myötä paljon mainostetun ns.halvemmaan sote-palvelujen hinnan. Metsään mennään ja on menty tämän sote- palvelujen hinnoittelun ja laatutason suhteen.

      • Metalliliitto

        Taisipa olla Super eikä Tehy.


    • parantuneet

      Mikko Viren sanoi tv:ssä, että palveluja on koko ajan parannettu, ettei tarvitse Parkanossa kitistä. Palvelut olemme itse valinneet. Mikko sanoi, että parempaa kuin kunnallisessa järjestelmässä.

    • työtää

      Mitähän jos vaikka tehyläiset alkaisivat tekeen töitä. Se aika on nyt mennyt
      jolloin oltiin kaikki muka esimies asemmassa ja kukaan ei tehnyt mitään.
      Nyt vaan töihin vai luulevatko että siivoojat tekee työt ja he vaan nostavat palkan.

    • eiisw

      Ei se mitään kunhan maahantunkeutujat vaan saavat ilman asunnot.ruuan ja terveydenhuollon.Ei kantasuomalaisten ja veronmaksajien terveydellä tunnu niin väliä olevan.On malli päällänsä.

    • Eiiikööö

      Eiköhän Virenin Mikko ole jäävi henkilö arvioimaan palvelun laatua.Kyllä se tk;onn asikas on se joka laadun arvioitsee.

    • ruuskuu

      Kuule käytä kaksois veetä kun puhut johtajasta.

    • xyzöä

      Odotusajat lääkärin vastaanotolle ovat pidentyneet. Lääkärit ovat usein myöhässä useita tunteja. odotusaika voi olla jopa yli 4 tuntia. Lääkärit ovat kokemattomia, joten kunkin asiakkaan asioiden käsittely kestää pitkään. Kerron erään elävän esimerkin. Asiakas meni lääkärin juttusille, oli siellä sisällä 3 varttia. Sitten, kun hän tuli sieltä pois, hän kertoi odotushuoneessa. Hänellä on niin monia sairauksia ja monenlaisia lääkkeitä, ettei lääkäri vielä uskaltanut määrätä hänelle mitään. Lääkäri lupasi konsultoida lääkäreitä Tampereelle. Konsultaatio keski jälleen 3 varttia. Sitten asiakas kutsuttiin taas sisään ja hän viipyi siellä puoli tuntia. Tullessaan hän kertoi, että nyt asia järjestyi. Ko. potilaan kanssa lääkäriltä meni 2 tuntia. Toiset vaan odottelivat odotushuoneessa. Yksi toinen odottaja useita tunteja odotettuaan kertoi, että hänellä on diabetes. Vaimo jo soitteli, että pitääkö tuoda ruoka odotushuoneeseen, että pysyy tolpillaan ja sokerit kohdallaan. Tähän pitäisi tulla muutos. Näin ei saisi jatkua.

      • Oskar.Uuninpankko

        Olipas hyviä lääkäreitä, kun eivät hoitaneet lotto-systeemillä. Uusi lääkäri tarvitsee ehdottomasti konsultaatiota kokeneemmilta erikoislääkäreiltä. Suomessa kuolee vuosittain noin 1700 ihmistä hoitovirheeseen, mistä suurimmassa osassa on osallisina lääkäreitä ja lääkkeitä.

        On hyvä, että on saatavissa konsultaatioita antavia kokeneita lääkäreitä. Terveyskeskuksissa ei näin aina ole, tiedän kokemuksesta. Joudut tulemaan uudelleen eri lääkärille, jolle saat ajan kolmen viikon päähän, etkä siltikään tiedä, kuka siellä on vastaanottamassa. Onko se Ludmila, joka ei osaa kuin hono suomi, vai onko se joku auringonpaahtama Kasabupu. Mikäli terveyskeskuksesta pääset jonottamaan keskussairaalaan, niin menee väliin puoli vuottakin ennen kuin pääset hoitoon sinne. Ja jos et vaadi välitöntä leikkaus- tai muuta pikaisempaa hoitoa, voidaan sinua siirtää jonossa aina taaksepäin. Näin minullakin kävi kerran, kun ennen joulua annettiin lupaus leikkauksesta, mutta aina siirtyi myöhemmäksi niin että pääsin juuri sopivasti juhannusviikolla kun kuulemma ihmiset eivät tule keskikesän aikaan hoitoihin.

        Pitkällä vuodatuksellani ajan takaa sitä, että mikään systeemi ei pelaa perustyytymättömän ihmisen mieliksi. Pitää olla jonkin verran ymmärrystä mukana. Ei Roomaakaan päivässä tehty. Ja että pulloja puhaltamalla tehdään.

        Olen käyttänyt Pihlajalinnan lääkäreitä jo viime vuosituhannelta saakka, varsinkin erästä parkanolaisperäistä, jonka onnistuitte sössimään lähtemään muualle ja puolisonkin vielä. Onkohan teissä parkanolaisissa pahaakin luonnevikaisuutta?


    • impilampi

      No kyllä parkanossa on päässäkin vikaa. Mamut muka raiskaa nää ihanat
      vittuilevat mammat joilla on juokksuaika aina. Kansan valitsemakin impi kirjoitti että mamut raiskaa. Ennen 70 luvulla ei ollut ongelmia immet ymmärsi antaa ja saivat itsekin.

    • lottovoittoparkanolainen

      Kyllä Parkanossa kelpaa nyt terveydenhuollossa kun on yksityinen, ei tarvitse maksaa sairaanhoitopiirin tasausmaksujakaan. Onneksi olkoon, teillä on oma sairaalakin Jämsässä. Siellä kuulemma tulevaisuudessa hoidetaan kaikki leikkaukset ja muut tutkimukset. On lottovoitto olla parkanolainen. HEH

    • solut

      Eihän se nyt niin huonosti ole. Onhan täälläkin melkein oma kansanedustaja joka ei ole sanonut mitään muusta kuin maahansaapuvista.

    • Vääristelemättä

      Tervehdys. Voisitte vaikka googlailla hakusanoilla punnitse ja säästä Mikko Wiren, niin huomaisitte minkälaisen helppoheikin kanssa olette tekemisissä. On vain ajan kysymys milloin tämäkin korttitalo kaatuu. Maksajahan sille on jo tiedossa, te Parkanolaiset valitettavasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      377
      3518
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      192
      1621
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1307
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      145
      1182
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      853
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      835
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      116
      804
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      799
    9. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      50
      793
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      782
    Aihe