Vuokratako kämppä johon tulossa putkiremppa?

rempattaa

Mitä tulee ottaa huomioon putkirempasta. Pohdin muuten tosi loistavan kämpän vuokraamista, johon tulossa ensi vuoden aikana putkiremontti.

Vuokranantaja kyllä kertoo tarvittaessa mielellään lisää urakoitsijan sopimuksesta. Mitä minun kannattaa ottaa huomioon? Itselläni on mahdollisuus asua osa aikaa muualla, käydä suihkussa muualla jne. Lähinnä mietin kuinka kauan vessattomuus ja vedettömyys ruokailun suhteen saattaa kestää?

Valitettavasti ei vielä tarkempia tietoja antaa. Asuntoa ostaessa olen näitä kohteita vältellyt kuin ruttoa, nyt pohdin vuokralaisena olon kannalta.

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • enmäävarmaanvuokraisi

      Puoli vuotta kurjuutta, likaa ja meteliä - enpä vuokraisi, jos ei ole ihan pakko.

      Tosin samalla saisi vuokranalennusta olosuhteista ja asumisen haitoista, jos taloustilanteesi on tiukilla.

    • kirsikka39

      Mulla oli laaja putkiremppa v.2013 ja kesti 4 kk. Kaikki kamat piti viedä pois kämpästä mikä oli rankinta rempassa. Sain asua ystäväni luona tuon koko 4 kk.

      • eisevaintoimi

        Onneksi oli ystävä, jonka luona asustit - putkiremppa voi olla todellakin piinallinen - kaikki se piikkauksen melu ja pölyhaitta voi olla joillekin liikaa.

        Joten harkitse tarkkaan ennen vuokraamista tai ainakin varaudu haittoihin etukäteen.


      • kirsikka39

        mulla on 24 neliön yksiö niin on aika vaikea asua silloin rempan aikana.Koska remppaa tehtiin myös muuallakin kuin vessassa niin sen takia koko asunto piti tyhjentää.Remppamiehet mokasi sen verran pahasti että koko lattia piti vaihtaa huoneiston puolella,vaikka mun kämppä oli remontoitu 2008.Eli yllätyksiä voi tapahtua rempan aikana.Itseasiassa melkein kaikki piti uusia paitsi eteisen naulakko jäin vanhana kämppään.


      • onsejärkkyy
        kirsikka39 kirjoitti:

        mulla on 24 neliön yksiö niin on aika vaikea asua silloin rempan aikana.Koska remppaa tehtiin myös muuallakin kuin vessassa niin sen takia koko asunto piti tyhjentää.Remppamiehet mokasi sen verran pahasti että koko lattia piti vaihtaa huoneiston puolella,vaikka mun kämppä oli remontoitu 2008.Eli yllätyksiä voi tapahtua rempan aikana.Itseasiassa melkein kaikki piti uusia paitsi eteisen naulakko jäin vanhana kämppään.

        Ylläreitä voi tapahtua koska vain kun rakentamisen reiskat pääsee kehiin - on sattunut omalle kohdalle eikä tulos ole ollut mitenkään kehuttavaa.

        Joskus toivoisi, että hommat sujuisivat kohdilleen, mutta kun ei vaan kusevat pahemman kerran käsille.

        Et silleen rempat etenee eli hitaasti ja häiritsevästi.


    • Tiiliseinäinen_WC

      Kaksiossa kamat oli onneksi helppo kerätä makuuhuoneeseen, jossa ei ole vesipisteitä. Kuulemma joku sitkeä sissi B-portaassa asuikin koko remontin ajan, mutta minä hankin suosiolla tilapäisasunnon ja kävin vain harvakseltaan katsomassakaan. Meno oli totisesti sennäköistä, ettei elämästä putkiremontin keskellä olisi mitään tullut. Väistöliike kesti kolme kuukautta.

    • toteaja-

      riippuu remontista...
      meillä tehtiin putkiremontti pinnoittamalla. päivät kun oli itse poissa (=töissä), niin eipä tuo remontti haitannut yhtään. viimeistään klo 18 oli vedet ja vessa käytettävissä joka päivä. yleensäkin rajoitteita oli vain muutamana päivänä.

    • pinnoitus_vai_korjaus

      Riippuu tosiaan siitä remontin laajuudesta. Viemärien pinnoitus tai pelkkä vesijohtojen uusiminen voi olla muutaman päivän haitta. Näitäkin mielellään täytenä putkiremonttina markkinoidaan, kun asuntoa myydään...

      Se todellinen ongelma on aina rakennetekniikka. Jos/kun kylppärissä ei ole vesieristyksiä (tai on ollut, mutta 30 vuoden käyttötunnit ovat tulleet täyteen) ja/tai hormikuilut pitää syystä tai toisesta repiä auki, niin sitten voi varautua siihen, että 3 kk on oma KPH pois käytöstä eikä keittiössäkään vesi tule ja mene ainakaan koko aikaa meluhaittaa (piikkausta/porausta) riittää 12 kk (kun naapurihuoneistoja remontoidaan ennen/jälkeen omaa). Kastumaan päässeistä rakenteista tms. ylläreistä voi vielä tulla kuukausi lisää lusittavaa. Tämä on siis se oikea/perusteellinen putkiremontti, missä pistetään kuntoon myös vesieristykset ja, usein, uusitaan myös sähköjärjestelmiä yms.

      Ne pinnoitukset ovat vain *siirtokorjaus*, millä ostetaan joku 10-15 vuotta lisäaikaa. Jos ostetaan. Näiden "onnistumisesta" on kuulunut aika ikäviä uutisia.... pinnoitteet irtoilee jo muutaman vuoden päästä yms.

    • Putkiremppaveteraani

      Riippuen taloyhtiön koosta ehkä noin vuoden verran porataan kiviporalla pihaa, rappukäytävää ja naapurikämppiä, tulee pölyä ja vesikatkoja, rappukäytävä on täynnä roinaa. Koko remontin aikana pihaa tai rappukäytävää ei siivota remonttiroinasta, jonka remonttimiehet heittävät sinne minne kädestä sattuu putoamaan (kuten omat tupakantumppinsakin). Remonttimiesten murtovaraskaverit tai muuten vain remonttitaloissa asioivat murtovarkaat vierailevat säännöllisesti öisin hakemassa raksatavaraa ja samalla murtavat kaikki kellarien ja vinttikomeroiden ovet rei'ittäen säilytyslaatikot ja vieden arvotavarat. Remonttireiskat viimeistelevät tuhon valuttamalla jotain mönjää kellarin putkista kellarikomeroihin (suojaus ei oikein ole heidän juttunsa).

      Kun viimein oman asuntosi remontti koittaa, niin vietät viikon paketoiden tavaroitasi muovin alle. Se on täysin sinun vastuullasi. Sitten asut kolme kuukautta evakossa jossain ties missä. (Isossa asunnossa ehkä voi asua, jos on todella sissihenkinen ihminen ja jos menee joka aamu töihin samoihin aikoihin kun remonttimiesten työpäivä alkaa. Jos on päivisin kotona, niin saa kuunnella piikkausta vierestä noin kahdeksan tuntia. Pienessä asunnossa ei voi asua remontin aikana, koska sinne ei kerta kaikkiaan mahdu.)Vuokranantajasi mielestä voisit hyvin maksaa myös evakkoajalta osan vuokrasta ihan siitä ilosta, että tavarasi pölyyntyvät kämpässä. Tähän älä suostu, sillä oikeasti vuokranantaja saa kiittää polvillaan hyvää onnea, jos joku asuu remontin alkupäivään asti ja alkaa taas vuokranmaksun heti remontin päätyttyä. Vuokranantajalle putkiremontti on todella kallis keikka, mutta ei ole sinun asiasi sääliä häntä ja maksaa vuokraa kahdesta asunnosta yht'aikaa. Remontin jälkeen vuokraa taatusti nostetaan asunnon parantuneen tason nojalla (oikeasti remontin huikean hinnan takia).

      Koko kolme kuukautta kämppäsi ovi on päivät selkosen selällään kenenkään vartioimatta, joten mikä vain tavarasi voidaan pölliä. Remontti myöhästyy yleensä joitain viikkoja, joten huomioi tämä evakkoasunnon vuokrasopimusta tehdessä. Myöhästymisestä ilmoitetaan ehkä pari päivää etukäteen. Kun palaat, kaikki on kymmenen sentin laastipölykerroksen peitossa. Huomaat, että remppafirma on ystävällisesti poistanut muovisuojauksesi lähtiessään, joten kaikki tavarasi ovat sen em. mainitun pölykerroksen alla paljaina. Tuurilla Remontin loppusiivous on asukkaan = sinun tehtäväsi. Luonnollisesti myös esimerkiksi pesukoneen roudaaminen ja asentaminen takaisin.

      Jos edellä kerrottu houkuttelee, niin ei kun nimi vuokrasopimukseen vain.

    • putkihaitta

      Kannattaa ottaa huomioon, että myös asbestipöly saattaa lentää vanhoja rakenteita purkaessa... Monesti tämä saattaa tulla yllätyksenä, kun työt on jo aloitettu.

      • eteläsuomen_tyyli

        Nimenomaan asvbestipöly ei lennä, kun asbestipurku tehdään alipaineistetun "teltan" sisällä.

        Sitten pölyää, kun on päätetty, ettei meidän talossa ole asbestia (siis ei ole tutkittukaan) ja/tai hommiin otetaan halvimmat "eteläsuomalaiset", jotka ei moisista pikkuseikosta piittaa. Eli puretaan ilman mitään suojauksia ja roinat vaan avoimelle lavalle pihalla.

        Joskus on purkutyöt teetetty asbesitpurkuna, vaikkei abestia edes näytteistä löytynyt. Juuri siitä syystä, että asbestipurku ei pölyä levitä.

        Mutta kerkiää se kämppä silti pölyyntymään. Joskus tein itse KPH-remppaa ja sain todeta, että jo niinkin yksinkertainen juttu kuin laastin kaataminen ämpäriin tuottaa muikean pölypilven. Sitä laastipölyä löytyi jopa suljettuna olleiden komeroiden hyllyiltä eli joka paikkaan se tunkee...


    • cont-rol_

      Jos putkiremontti tehdään ammattitaidolla niin yhden pystylinjan osalla vedet ja viemäri on poissa käytöstä kuukauden. Tämä tosin on harvinaista. Pientä yksiötä lukuunottamatta asuminen on mahdollista jos ei ole herkkä pölylle. Tietysti porausäänet on kuuluvia ja häiritsevät jos on päivisin kotona. Jokainen päättää itse missä asuu remontin aikana.

      • rakennetyöt_kestää

        Nii, vedet poikki kuukauden. Tämä vaikuttaa lähinnä silloin, kun on keittiö kytketty samaan nousulinjaan = kuukauteen ei keittiössäkään vesi tule eikä mene.

        KPH on yleensä pois käytöstä 3 kk - purkutöiden aloituksesta siihen asti, kunnes on kaikki pinnat valmiit ja kalusteet paikoillaan. Näissä rakennehommissa se aika kuluu (kuivattelut yms.), ei putkitöissä.

        Tosin nythän on jo markkinoilla sekin systeemin, missä KPH sisälle rakennetaan uusi eli tekniikka tulee valmiina elementteinä, seinät levytetään yms. jolloin työaika lyhenee kuukausista viikkoihin.


    • cont_rol_

      Se, että vesi tulee ja menee on paljon isompi juttu kuin kylpyhuoneen käyttökatkos. Ihminen voi pestä itsensä monissa eri paikoissa ja tavoilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5168
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1343
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1036
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      948
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      727
    Aihe