Epilointi/karvojen poistaminen, kokemuksia?

yks_tv-tyttö_vaan

Onko kokemuksia, eli vähentääkö tai peräti lopettaako sitkeä epilointi karvan kasvua lopulta? Itse epiloin sääret ja reidet useamman kerran viikossa, tuntuu että koko ajan "puskee" uutta karvan sänkeä näkyviin, tai sitten uudet karvat kasvat ihon sisään. Teen ihon kuorinnan vähintään kerran viikossa ja rasvaan useasti. Onko tämä yhtä työlästä koko ajan vai onko epiloinnilla lopulta vaikutusta karvan kasvuun?

15

1310

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • karvaturpa

      Laserepilointi moneen kertaan toistettuna poistaa osan mustista ja tummista karvoista, osaa jää aina vain kiusaamaan. Harmahtavat ja vaaleat karvat jäävät kiusaamaan.
      Täällä aina suositellaan neulaepilaatiota, mutta mistään ei löydä sen tekijää.

    • nainen666

      Juuret pitää tappaa, tummat karvat laserilla ja vaaleat neulaepiloinnilla. Hormoonihoito vähentää kyllä karvoituksen, se on geeneistä kiinni mutta partakarvat pysyy.

    • Näin_täällä

      Säännöllinen epilointi laadukkaalla epilaattorilla heikentää karvankasvua. Mutta uusintakäsittely pitää tehdä jo ennen kuin karvat ovat kasvaneet täyteen mittaan. Suositeltavaa on että ajellaan epilaattorilla viikon välein vaikka karvoja on vielä vähän.
      Sänkeä ei saa syntyä epilaattorin jäljiltä, jos tulee niin karvat on vain katkenneet eikä irronneet juurineen.
      Epiloidut karvat eivät kasva takaisin ainakaan kuukauteen. Heti kasvavat karvat on lepovuorossa olleita karvoja. Sisäänkasvavat karvat vähenee ja todennäköisesti loppuu kunhan epilointia jatkaa säännöllisesti.
      Estrogeenin käyttö heikentää karvankasvua ja ainakin minulla laserointi/neulaepilointi lopetti karvankasvun kokonaan käsitellyiltä alueilta. Sääret, käsivarret ym. on ajeltu epilaattorilla ja karvankasvu on loppunut näiltäkin alueilta. Kainaloissa kasvaa hyvin heikosti, ajelu epilaattorilla riittää 2-3 kk välein eikä silloinkaan karvat vielä näy sivullisille.
      Mikäli kyseessä on transvestiitti, testosteroni ilmeisesti jatkaa karvankasvua jolloin uusintakäsittelyjä tarvitaan.

    • karvojatarpeeksi

      Kuka ja missä tekee neulaepilaatiota? Yksikään kosmetologi ei ole tiennyt.

      • Näin_täällä

        Neulaepilaatiosta käytetään eri nimityksiä (esimerkiksi Blend epilaatio) ja jos kosmetologi ei tiedä mistä on kyse kun tiedustelet neulaepilaatiota, sellaiseen paikkaan ei kannata mennä. Neulaepilaatio opetetaan kosmetologeille jo koulussa, mutta itseoppineet eivät ole ehkä koskaan nähnyt kyseistä menetelmään. Joka tapauksessa kannattaa valita neulaepilaatioon pätevöitynyt kosmetologi, sillä ammattitaidoton ei saa karvoja kuolemaan ja pahimmillaan tekee arpia.


      • n22

        Kuule voin kertoa ettei neulaepilaatiota ainakaan minun koulussani opetettu. Olen ihan pätevä & valmistunut kosmetologi muttei meillä sellaisesta puhuttukkaan kuin korkeintaan sivulauseessa. Tiedän toki mikä neulaepilaatio on.


    • Pistelty

      Blend-neulaepilaatiota tekee Helsingissä ainakin kauneushoitola Soulmates:

      http://www.soulmates.fi/

      Tunti maksaa muistaakseni 65 euroa ja sen aikana irtoaa n. 300-400 karvaa.

      • Myös_käynyt

        Hinnasto löytyy netistäkin. Tunnin käsittely 67 €.


    • Pistelty

      Vielä jatkaakseni: Blend-epilaatio tuhoaa keskimäärin 70% karvasoluista, tuloksena siis ei ole laaki ja vainaa. Uudelleen kasvavat karvat ovat toki heiveröisempiä ja niiden kasvu hitaampaa. Niinpä karvojen kasvattaminen epilointiin sopivaan 2-3 millin pituuteen kestää pitempään prosessin loppuvaiheeessa, kun suurin osa karvatupista on jo kertaalleen käsitelty.

      Tämän lisäksi on vielä mustettava, että vain osa karvasoluista on kerrallaan aktiivisena, joten kaikkien polttaminen pois kestää käytännössä vuosia - ja maksaa maltaita.

      • Myös_käynyt

        Vaikka Riikka on tarkka, huteja tulee joten tuo 70% voi olla aika hyvä arvio. Jos kerralla saatiin poistettua kaikki karvat, seuraava hoitokerta voisi olla 4-6 viikon kuluttua (kuten laserillakin) kun lepovuorossa olleet karvat kasvaa näkyviin. Alussa karvoja voi olla niin paljon ettei kaikkia saada edes kahdessa tunnissa käsiteltyä (oma sietokykyni oli maksimissaan tunti). Hoitokertoja tarvitaan yleensä vähintään tusinan verran (riippuen alkukäsittelyistä eli montako kertaa menee perusputsaukseen). Jos on estroilla, tulos on melkoisen pysyvä.


    • Se_pistelty

      Kun karvoja on aluksi tuhansia eikä läheskään kaikkia ei kerralla kuitenkaan saada poltetuksi, ei uuden polven odottelu ole ongelma. Paussi riippuu siis käytännössä siitä, kuinka hyvin epiloinnista ärtynyt iho kestää uuden käsittelyn. Itse olen pitänyt noin kuukauden väliä. Nyt, kun karvankasvu on heikentynyt, se tarkoittaa noin viikon kasvatusvaihetta sitä ennen.

      Ja kyllä, kahden tunnin sessio on koettelemus.

      • En_muista_paikan

        nimeä, mutta se oli rautatientorin vieressä. Olikohan juuri tuo Riikka joka sitä teki? Siellä minulle tehtiin neulaepilaatiota, mutta tulos oli yhtä tyhjän kanssa. Maksoin 6000 euroa täysin turhasta. Parta karvat kasvavat samalla lailla kuin ennenkin.


      • Se_pistelty

        Sama paikka ja sama Riikka, mutta muuttanut nyt Kamppiin. Kolme vuotta pistelyä on tähän mennessä vähentänyt kasvua merkittävästi, karvojen määrä on nyt ehkä kymmenes lähtötasosta. Mieshormonit voivat kuitenkin aiheuttaa yksilöllisiä eroja vaikutuksiin ja takapakki voi olla joillakin aika iso.


      • Just_juu

        6000 euroa mennyt eikä parraskasvu ole vähentynyt tippaakaan. Hukkaan heitettyä rahaa koko touhu. Samaa menoa rahaa palaisi 100000 euroa.

        Pitäisi kai sentään rahalle saada jotain vastinetta?


      • Myös_käynyt
        Se_pistelty kirjoitti:

        Sama paikka ja sama Riikka, mutta muuttanut nyt Kamppiin. Kolme vuotta pistelyä on tähän mennessä vähentänyt kasvua merkittävästi, karvojen määrä on nyt ehkä kymmenes lähtötasosta. Mieshormonit voivat kuitenkin aiheuttaa yksilöllisiä eroja vaikutuksiin ja takapakki voi olla joillakin aika iso.

        Partani oli puoliksi vaaleaa ja puoleksi mustaa, kasvu todella järeää (vaati parranajoa kahdesti päivässä). Töölön 7 laserkertaa ja loput mustat ja kaikki vaaleat Riikan kädenjälkeä niin nyt vuosien kuluttuakaan ei kasva kuin yksittäisiä karvoja (niin vähän ettei viitsi tuhlata edes 15 minuuttia blendiin).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe