Suosittele isännöitsijää Helsingistä!

ToimivaPalvelua

Vanhan ketjun nostaminen

3

102

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ToimivaaPalvelua

      Edellinen ketju oli suljettu, nostelen vähän. Olin yllättynyt edellisestä ketjusta, miten moni EI SUOSITTELE ainakaan TALOHALLINTA nimistä isännöitsijätoimistoa. Mitä sitten suosittelette?

      • Jjjyil

        Helsingissä on paljon isännöitsijätoimistoja. Vaikea lähteä suoralta kädeltä suosittelemaan mitään. Kannattaa kilpailuttaa toimistoja ja kysellä referenssejä. Huonoja toimistoja ovat Realia, Ovenia, Isännöintiverkko ja SKH, niitä kannattaa välttää eivät hoida asioita hyvin. Yleensäkin isoissa toimistoissa eivät asiat hoidu.


      • hallitushai
        Jjjyil kirjoitti:

        Helsingissä on paljon isännöitsijätoimistoja. Vaikea lähteä suoralta kädeltä suosittelemaan mitään. Kannattaa kilpailuttaa toimistoja ja kysellä referenssejä. Huonoja toimistoja ovat Realia, Ovenia, Isännöintiverkko ja SKH, niitä kannattaa välttää eivät hoida asioita hyvin. Yleensäkin isoissa toimistoissa eivät asiat hoidu.

        Olen asuntosijoittaja ja istunut/istun lukuisissa hallituksissa. Lähtökohtaisesti isännöinti on Helsingissä laadultaan kehnoa. En ole törmännyt kuin kahteen (2) erinomaiseen isännöitsijään, vaikka vuosien mittaan on varmaan yli 25:n kanssa tullut tehtyä yhteistyötä. Joukossa on sitten ihan ok-tyyppejä ja pahnanpohjimmaisina näitä strong avoid-tapauksia.

        Olen samaa mieltä, että suuret toimistot ovat ehdottomasti vältettäviä. Ongelmana onkin se, että mistä löytää sen pienehkön toimiston, koska yleensä näillä on jo nyt kädet täynnä työtä, eivätkä välttämättä ota uusia asiakkaita.

        Isot toimistot ovat olleet kekseliäitä ottamaan käyttöön mitä erilaisimpia lisäveloituksia. Eräässäkin taloyhtiössä meni hallintokuluihin enemmän kuin lämmitykseen. Nyt kun remontteja tehdään paljon, tulee isännöitsijältä laskutustakin paljon. Ihan ok, jos rahalle saa vastinetta. Mutta useimmiten ei saa, vaan erilaiset prosenttiperustaiset "rakennuttajapalkkiot" on puhdasta rahastusta, jos taloyhtiöllä on erilliset ulkopuoliset valvojat ja projektipäälliköt sunnittelijoiden lisäksi.

        Useimmilla isoilla toimistoilla on vielä se piirre, että asiakasvirtaa on koko ajan sisään ja ulos. Sen vuoksi jotkut toimistot markkinoivat itseään aktiivisesti, kun lähteneiden tilalle pitää saada uusia. Jos toimisto markkinoi, se ei ole alalla hyvä merkki.

        Omasta kokemuksesta sanoisin, että kehnonkin isännöitsijän kanssa pärjää, mutta silloin koko hallituksen ja ennen kaikkea puheenjohtajan pitää olla _todella_ aktiivinen kaikissa hallintoon liittyvissä ja ennen kaikkea remontteihin liittyvissä asioissa. Parasta on, jos hallitukseen saadaan osakkaiden joukosta rakennusinssi ja juristi. Tarkista ja tarkista taas. Jossain vaiheessa tämä jatkuva tarkastaminen alkaa kyrsiä, jos kyseessä on iso toimisto isolla veloituksella. Kaiken huippu on SKH, jossa on aivan oma "isännöintimallinsa". Riviosakas ei pääse koskaan suoraan keskustelemaan isännöitsijän kanssa, vaan joku asiakaspalvelukeskus jossain Kainussa vastaa puheluun tai sähköpostiin. Kun osakas ei pääse hoitamaan itselleen tärkeää asiaa isännöitsijän kanssa ja saattaa vähän ottaa itseensäkin tästä, niin miettikääpäs kenelle hän sitten soittaa? Aivan oikein! Puheenjohtajalle tai muulle hallituksen jäsenelle! Osakas sinänsä aivan oikeutetusti kokee, että hän maksaa isännöinnin ja hän on kuitenkin täysin sivuroolissa kun isännöitsijä keskustelee vain hallituksen ja mieluusti vieläpä sen puheenjohtajan kanssa.

        Kannattaa kiertää lähitalojen porrashuoneet ja kaivella sieltä ilmoitustauluilta tai suoraan kaupparekisteristä hallituksen jäseniä ja kysellä heiltä kokemuksia. Tämä lienee ainoa järkevä konsti. Harmillista, että asunto-osakeyhtiöiden hallituksilta puuttuu järkevä keskustelufoorumi, jossa voitaisiin vaihtaa kokemuksia eri palveluntarjoajista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1799
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1132
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe