Minkä ikäisenä aloitit AMK-opinnot?

91vanhus

Juu hei vaan. Olen nyt syksyllä aloitteleva tradenomiopiskelija. Ikää itselläni on 24 vuotta, joten pohdiskelin vain, minkä ikäisenä aloititte omat opintonne. Jotenkin tuntuu, että päädyn yksin 19-vuotiaiden sekaan. Eikä siinä oikeastaan mitään, mielenkiinnosta vain kyselen :)

24

2234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mlopönki

      Minä aloitin 23 ikäisenä. Tulet näkemään, että sinua vanhempia on paljon. Aika vähän taitaa olla alle 20-vuotiaita. Sinun ja nuorimpienkaan välillä ei ole huomattavaa eroa, vaikka joku saattaa olla vielä hyvin lapsellinen. Sopiva opiskelukaveri löytyy varmasti.

      • op.e

        Aloitin amk opinnot monimuotokoulutuksena 51-vuotiaana. Opiskelu meni kohtuu hyvin, koska ala oli käytännön tasolla hallussa. Olin kyllä opiskelijana aika outolintu, opiskelijoiden keski-ikä about 35. Ryhmässä oli huono yhteishenki, joten sain kyllä niskaani saibaa kyllä aika runsaasti. Ryhmässä "annetaan" kyllä rooli (nokkimisjärjestys) jokaiselle, eriasia pystyykö sen ottamaan "vastaan". Jos ei annettu roolia pysty itse hyväksymään on ongelmia luvassa.


    • vanhusko

      Mie lähen nyt lääkärin määräyksestä 26-vuotiaana amkhon

      • 112112112

        Kertoisitko lisää? Minkälaisen todistuksen tarvitsit lääkäriltä? Minulla olisi samantyyppinen ongelma mutta te-toimisto tuntuu suhtautuvan nihkeästi asiaan.


    • vanhako

      täällä 32v uudelleenkouluttautuja lähdössä amkhon..

    • aala--

      Täytin hiljattain 23 vuotta, ja AMK-opinnot alkavat nyt syksyllä toisen tutkinnon valmistuttua. :) Minäkin olen kuullut, että ammattikorkeassa on suht paljon meitä "vanhuksia" (:D), eli en usko että jäät ikäsi puolesta ainakaan yksin. Onnea opiskelupaikasta sullekin!

    • mimmimiina

      "91vanhus"

      Heh! Luulin ensin, että joku 91-vuotias teräsvaari tai -muori tulee ammattikorkeaan. Mutta ei sentään.

      Joku 24-vuotias luulee olevansa vanhus. Tuo 24 on kuitenkin ihan normi ikä ammattikorkeassa. Itsekin aloitin opinnot juuri tuon ikäisenä.

    • perssilerä

      Itse kanssa täytän loppuvuodesta 23 ja aloitan amk:n nyt syksyllä

    • samulipamuli

      Täytin keväällä 30 ja menen opiskelemaan raksainssiksi, että ei huolta.

      Lisäksi kävin 26-vuotiaana opiskelemassa uuden ammatin ihan ammattikoulun nuorisopuolella 16wee vilipettereiden seassa. Se oli saattanan raskasta mutta silti sieltä löytyi fiksuja sällejä joihin edelleen pitää yhteyttä :)

      Tää raksainssi on tavallaan jatkoa amiskan opinnoille.

      • vanhako

        mihinpäin olet samulipamuli menossa opiskelemaan rakennusinssiksi?


    • VessaLörö

      30 vuotiaana aloitin uudelleenkouluttautumaan. Tuossa 18-25 iässä sitä kuvittelee, ettei voi missään tapauksessa jäädä muista jälkeen, mutta eihän se niin ole. Kaikilla luokilla taitaa olla pari kolmikymppistä ja muutamia sitä vanhempiakin mahtuu mukaan. Ryhmätöissä yms. ei ole ollut ongelmia. Eihän iällä ole väliä vaan sillä mitä tekee. Vanhemmilla opiskelijoilla on yleensä muitakin velvoitteita ja harrastuksia kuin käydä haalaribileissä tms. mutta kyllä niissäkin tulee aina joskus käytyä :)

    • bnmä

      Aloitan tradenomiopinnot syksyllä ja täytän tässä kuussa 34v.

    • 91vanhus

      Mukavan asiallisia vastauksia on tullut. Aloitin ketjun tosiaan siitä syystä, että kaikki ystäväpiirissäni ovat jo kouluistaan valmistuneet, mutta itse vasta aloittelen amk-tiellä. Tästä syystä lievä ikäpaniikki... Mutta eipä pitäisi liikaa verrata itseään muihin. Selvennän vielä, ettei tässä nyt ollut tarkoitus ketään loukata millään "vanhusjutuilla", yritin vain olla vitsikäs enemmän tai vähemmän onnistuneesti. Kiitos vastauksista, niistä on ollut apua!

    • repikäästäst

      Aloitan Helsingin yliopistossa ja ikää on 29 vuotta. 5 vuotta enemmän ku sulla :D lisäksi on lapsia ja yksi tutkinto takana, uskoisin etten ole edes vanhin...

    • trdnm

      Itsekin olen 23-vuotias ja menossa syksyllä amkkiin. Jonkin verran olen saanut asiosita selvää, ja vaikuttaa siltä, että ainakin vanhoista opiskelijoista suurinpiirtein kaikki ovat itseäni vanhempia.

    • peach0

      Olen 26-vuotias ja aloitan nyt syksyllä amk-opinnot. Monet muut kaverit jo opiskelleet ja olleet töissäkin melkein kymmenen vuotta. Ja mies ja lapsetkin löytyy. Ja asuntovelat. Itse olen vähän niinkuin siitä Titta- Maailma loppuu tänään-kappaleesta :D Näillä mennään..

    • Hilantti

      Itse täytän syksyllä 36v ja aloitan nyt toisen kerran AMK-opinnot. Yksi tutkinto löytyy siis jo taskusta mutta työllisyystilanne on niin huono että vaihdan alaa :)

    • Hidasko

      Mä olen 27v. Ja aloitan nyt opinnot metropoliassa. Aviomies on sieltä valmistumassa.. :) 2 ammattia löytyy taskusta ja juuri valmistuin levyseppä-hitsaajaksi.

    • Neljäkymppinen

      Heips :) Aloitan amk-opinnot tulevana syksynä 40- vuotiaana ;) Haluan uudelleenkouluttautua, koska aiempi ala ei innosta enään yhtään. Itseäni ei haittaa olenkaan, vaikka suurin osa on minua nuorempia. Eihän iällä ole merkitystä, vain sillä, miten tulee toimeen muiden kanssa. Mahtavaa päästä koulunpenkille monen vuoden jälkeen! Im happy :)

    • Tändem

      AMK-opinnot aloitin kakskymppisenä. Nyt 29-v ja toinen tutkinto on alkamassa yliopistossa. Kova into on opiskelemaan. Motivaatio on huipussaan. :)

    • Neppo9

      26-vuotias ja syksyllä AMK-opinnot alkamassa.

    • Trade

      Täältä löytyy myös syksyllä tradenomin opinnot aloittava ja ikää on ehtinyt kertyä 27 vuotta.

    • tääonniintätä

      Valmistuin kesäkuussa . Täytin keväällä 50 vuotta. Opiskelin kun töitä ei löytynyt, eipä kyllä ole tärpännyt opiskelun jälkeenkään.

    • tohtori2013

      Aloitin tradenomiopinnot 39-vuotiaana ja väittelin tohtoriksi (KTT) 55-vuotiaana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      310
      3513
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1659
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1415
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1280
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1240
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      49
      1202
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1137
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      177
      1129
    Aihe