Merkinantopistooli

Lupahakuun

Ovatko merkinantopistoolit nykyään luvallisia kun joskus niihin ei tarvinnut lupia lainkaan mutta miksi ne ovat taas luvanvaraisia,eiväthän ne ole aseita.

5

1076

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eiääliö

      Kysytkö jotain vai vastaatko itsellesi ja ihmettelet aselain kiemuroita?

    • pyöräkö

      Ellei niillä voi ampua kovia ovat lupavapaita eihän polkupyöräkään tarvi aselupaa kun sillä ei pysty ampumaan kovia.

      • ökäröyp

        Kyllä polkupyörä tarvitsee aseluvan eli aseen osan luvan. Satulaputkeen menee haulikonpatruuna sisään, joten se voidaan hatsoa aseen piipuksi. Koska piippu on kätketty satulan alle osin runkoputken sisään, niin se on erittäin vaarallinen aseen osa, ja siihen luvan saaminen on vaikeaa.
        Polkupuorän ketju on myös vaarallinen esine, joten sen kanniskeleminen yleisellä paikalla on kiellettyä ilman hyväksyttävää syytä.


      • ebbes

        Järki mukaan ja saivartelu pois, Monet merkinantoaseet ovat kohtalaisen kestävää terästä ja suurimmaksi osaksi aitojen ruuti-aseiden mukaisesti tehty ja ne on kohtuullisen helppo muokata ruutiaseiksi varsinkin sellaiselta henkilöltä joka taitaa metallityön ja käytössään jonkinlaiset metallintyöstökoneet ja ihan vaan muiden "kokeilijoiden" turvallisuuden vuoksi ne on luvanvaraisia.

        Kaikilla kun ei ole sitä riittävää itsesuojeluvaistoa eikä riittävää varovaisuutta ja siksi on järkevää että ne on luvanvaraisia ja näin säästetään yhteiskunnan rahojakin kun ei tarvitse paikkailla kenenkään nahkaa lasareteissa sillä sekin maksaa.

        Jos on riittävän kova halua päästä käsiksi aseisiin ja kova halu päästä ampumaan niin järkevä ja fiksu harrastaja hankkiutuu ampumakerhoihin ja sitä kautta oman aseen haltijaksi mutta toisilla tahtoo olla halu vaan omistaa jokin mutka ja en kyllä ymmärrä miksi, vakavammin rikoksien poluilla tallustavien aseiden hallussapidon nyt tietää miksi ja nyt kesälomien aikaan kannattaa pitää erityisesti huolta aseistaan ja asekaapistaan, kameravalvonta ei nykyään paljoa maksa ja sitä voi olla hyvällä tuurilla hyötyä että varkaat saadaan kiinni.

        Kannattaa ostaa järeä kaappi vaikka olisi yksi ase ja kaappi kiinni talon rakenteisiin eikä jätetä niitä aseista mökeille kesäloman jälkeen ei edes mökki-pienoiskivääriä eikä myöskään tehokkaita ilmakivääreitä ja patruunoistakin syytä pitää tarkka huoli etteivät joudu vääriin käsiin.


    • nauranmakeasti

      Kohtalaisen kestävää terästä, anna mun nauraa sun juttujas. Ei kai koirankouluttaja ala magnum 44 revolverilla ammuskeleen, mieti vähän mitä kirjoitat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe