aloinpa tässä pohtia...

asptätämä

Minusta siivoojat saavat jutella asukkaiden/asiakkaiden kanssa samalla kuin siivoaa. Töitten täytyy kuitenkin edistyä oli sitten minuutti aikataulu taikka ihan omanmenon mukainen aikataulu...

Vai olisiko kaikista se parempi, että siivoojat olisivat vain tuppisuuna ja eivätkä edes sanoisin aamulla huomenta tai mitään!?

Sitten kuinka montaa ärsyttää se, että siivooja kuuntelee musiikkia ?

KERTOKAAPA !?

23

1035

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilomielin

      Muutama kohtelias sana ja hyvät huomenet ja päivät kuuluu hyviin tapoihin
      Jos aikaa liikenee niin jään muutamaksi minuutiksi jutteleen. Vanhukset usein kiittävät kun joku heitä hetken kuuntelee.

      • Asptätämä

        Olen kyllä juuri sammoo mieltä siunkaa :)


    • Siivoooja

      Minua ärsyttää joskus, että supertehokkaan ja ripeän minuuttiaikataulutekijän lisäksi pitäisi olla myös iloinen, joustava ja hymyhuulinen asiakaspalvelija. Aika helposti sitä on sitten joko tai, tai ei kumpikaan.

      Itse kuuntelen musiikkia kohteissa, joissa ei ole asiakkaita paikalla. Siitäkin tietysti yksi työkaveri jaksoi ihan periaatteesta valittaa, mutta se valitus oli esimiehenkin mielestä aiheeton. Aikaa en ottanut, mutta ainakin työ tuntui kulkevan paremmin musiikilla rytmitettynä.

      • seuranpitoerikseen

        olen samaa mieltä. seurusteluun olisi varattava palkallista työaikaa. yleensä nämä vanhukset yms. eivät tahua, miten tarkkaan sekunnit on laskettu. Jatkuva hymyily ja lirkuttelu ei ole asiallista eikä takuulla edes ystävällistä


      • näitäkintöitätehnyt

        Kyllä siivoojilla on vielä hyvin asiat kun on mitoitetut työt. Riippuu tietty paikasta missä työskentelee... toisissa tosi väljä mitoitus, toisissa voi olla tiukkakin (esim. hotellit).
        Hoitolaitoksissa on pakko olla ystävällinen ja hieman kommunikoida. Ajattelepa itse että olet potilas tai asukas ja huoneeseesi tulee siivooja, kyllä varmaan olettaisit että hän ainakin tervehtii sinua? Sama se sitten on jos muuten vaikka kuuntelisikin musiikkia. Kunhan kohtaa sinut ihmisenä ei esineenä.


      • com.com

        Siivoaja on ollut monesti se ystävällinen ihminen joka on jäänyt potilaan mieleen. T. hoitsu


    • joskusitekinsiivonnu

      Minusta musiikin kuuntelu kuulokkeilla töitä tehdessä on moukkamaista asiakasta kohtaan (kaikki ei tunnu välittävän vaikka asiakas on paikalla kun siivotaan) ja työtoveria kohtaan. Kiva kun saa mennä ihan naaman eteen huitomaan jos on jotain (työ)asiaa. Muuten ei näe eikä kuule, kun on niin omissa maailmoissaan niiden kuulokkeidensa kanssa. Ei kuulisi edes, jos koettaisin varoittaa HEI! Jotain kaatuu... tän työntekijän päälle... tai muuta vastaavaa (tuo oli vain keksitty esimerkki). Kuulokkeet ovat työturvallisuusriski, tällä perusteella luulisi työnantajankin puuttuvan asiaan (jos ei ole mikään pieni hiljainen toimisto jota siivotaan). Mutta ei nykynuoriso tunnu pystyvän tekemään töitä ilman, että musiikki tai radio möykkää koko ajan korvan juuressa. Liian tylsää, ei oo yhtään ihqua töiden teko... Tää oli mun mielipide.

      • sama445

        myyjän musiikinkuuntelu on takuulla moukkamaista. siivooja on eri juttu


    • JeeeJeeeJeee

      Siivoajalla pitäisikin olla henkilökohtainen avustaja. Joillakin onkin.

    • NytMeniYli

      Riippuu missä siivoaa ja mitä, mutta minua ei ainakaan häiritse jos siivooja kuuntelee musiikkia. Muuta en avauksessasi oikein ymmärrä, tai ymmärrä mitä ajat takaa. Ärsyttääkö sinua se että siivooja juttelevat muille vai se jos eivät? Selität että jutella samalla kun tekevät töitä vaikka olisi aikaa?

    • Kallejoonas

      Tottakai saa ja pitää jutella! Sehän on ihan peruskäytöstapojen mukaista. Musiikin kuuntelu kohteessa jossa on asiakkaita ei ole hyvä juttu. Joskus hankalaa myös kun työkaverille pitäisi sanoa jotain mutta se ei kuule kun napit korvilla....

    • apuuvaa89

      Jotkut virmat edellyttävät aurinkoisuutta ja jatkuvaaa asiakkaitten mielistelyä. Plus tietysti sekuntipelia ja oman ajan käyttöä. Usein vaan nämä aurinkoiset, naama kroonisesti irvessä siivoojat vaikuttavat kovin lääkityiltä.

    • adonissupervisor

      Jos on hyvännäköi niin ilman muuta saa flirttailla vaikkei siivooja koskaan kovin älykäs ole. Rumat suohirviöt voi olla hiljaa. Mut kuten sanoin, siivoojat on enimmäkseen vajakkeja joiden kanssa ei jaksa säästä jutella.

      • afroditebesserwisser

        No sun pitää itse avata keskustelu arvioimalla siivoojan ulkonäkö ääneen. Mistä siivooja muuten tietää, onko kriteeriesi mukainen ja saako jutella sulle, varsinkin kun on lähtökohtaisesti vajakki. ;)


    • pomotperseestä

      Se siivoushan ei ole enää niin tärkeää vaan se , että tulee firman pomojen kanssa juttuun ja jaksaa niiden kanssa seurustella ja ottaa kaikki "paskat niskaansa" niin
      ettei sano vastaan. Monikin pomo elää kovia aikoja ja se siivooja on juuri se jolle
      vali, vali , valittavat omaa pahaoloaan. Rankkaa on , mutta täytyy kestää ....

    • heilhitlermeilkosola

      Siivooja saa jutella asiakkaidensa kanssa.
      Jos on työkavereiden kanssa ryhmätyössä ja täytyy keskustella työhön kuuluvista asioista, niin musiikin kuuntelu on ylimielistä ja työturvallisuusriski.
      Kotisiivouksessa, porrassiivouksessa ja muissa paikoissa joissa asiakkaat ovat joskus läsnä jutustelu on mukavaakin ja ei ole kohteliasta kuunnella musiikkia asiakkaan läsnäollessa.
      Yleisillä paikoilla/yksin siivotessa kuuntelulla ei ole niin väliä, mutta työturvallisuuteen se vaikuttaa.
      Jos naama on mutrussa jo aamusta ja muutenkin päivän mittaan, niin kannattaa vaihtaa alaa. Ei juttelu ole asiakkaan mielistelyä. Jos se siltä tuntuu, niin asenne on siivoojalla hieman vinksallaan.
      Mitä sinä yli-ihminen adonissupervisor teet tällä ali-ihmisten palstalla?
      Tiedoksi sinulle, että Natsi-Saksan pomo piti hyvää siivousta arjalaisuuden yhtenä tunnusmerkkinä ja arvosti siivoojia.
      Tarkastelehan ensiksi itseäsi ja tietämystäsi aatteestasi.

      • adonissupervisor

        Kiva että rinnastat itsesi natsisaksan tärkeisiin ihmisiin. Nyt eletään tätä päivää eikä mitään sota-aikaa. Vaikuttaa siltä että yleissivistyksesi ei kata kieliä eikä paljon muutakaan. Kannattaa pysyä niissä natsijutuiss vaan sinun. Tyypillinen siivoojavajakki.


      • Afroditebesserwisser
        adonissupervisor kirjoitti:

        Kiva että rinnastat itsesi natsisaksan tärkeisiin ihmisiin. Nyt eletään tätä päivää eikä mitään sota-aikaa. Vaikuttaa siltä että yleissivistyksesi ei kata kieliä eikä paljon muutakaan. Kannattaa pysyä niissä natsijutuiss vaan sinun. Tyypillinen siivoojavajakki.

        Hih, mitenhän on oman yleissivistyksesi laita... Natsisaksan aikakausi kun oli pidempi kuin pelkkä sota-aika. Saati luetun ymmärryksesi muuten. Malka omasta silmästä...


    • heilhitlermeilkosola

      Rupesiko adonissupervisoria vituttamaan?
      Oma älysi ei taida olla kovin täydellinen.
      Kun korvien väliin mahtuu vain ajatus omasta täydellisyydestä ja muiden huonoudesta, niin pienet ovat aivosi.
      Toisia halveksimalla ilmaisee oman pienuutensa.

      Minä halveksin sinua. Tosin samalla vajoan sinun tasollesi. Heh, heh. Tuntuupa olo arjalaisena aika hulppealta. Tuntuu kuin olisin maailman paras ja älykkäin.

      Nyt palasin takaisin omaksi itsekseni ja tarkistin nimimerkkisi suomenkielisen vastineen. Näkyy olevan superkusipää.

      Ja yhä ihmettelen, mitä kaltaisesi valioyksilö tekee tällä palstalla?

      • adonissupervisor

        Valitettavvasti olet vain siivooja. Minä en tyytyisi siihen. Kunnianhimoa ja älyä minulla on ihan toiseen malliin kuin sinulla. Painele vain takaisin mopin varteen. Sinusta kyllä irtoaa kunnon huutonaurut natsileikkeinesi, hauskaa luettavaa. Siksi välillä katson mitä tänne matalaotsien palstalle kuuluu. Et osannut edes nimimerkkiä kääntää, varmaan väärä kieli arjalaisleikkijälle.


      • Anonyymi
        adonissupervisor kirjoitti:

        Valitettavvasti olet vain siivooja. Minä en tyytyisi siihen. Kunnianhimoa ja älyä minulla on ihan toiseen malliin kuin sinulla. Painele vain takaisin mopin varteen. Sinusta kyllä irtoaa kunnon huutonaurut natsileikkeinesi, hauskaa luettavaa. Siksi välillä katson mitä tänne matalaotsien palstalle kuuluu. Et osannut edes nimimerkkiä kääntää, varmaan väärä kieli arjalaisleikkijälle.

        "vaan siivooja" xD Kai se jonku pitää putsaa hienojen itseään ylöspäin katsovien ihmisten pöntöt ku ei osaa ite jarrujälkii poistaa. :) Siivoja voi tienata yllättävän paljonki jos perustaa oman yrityksen tai etenee firmassa ylöspäin ja siivojalla on iso merkitys monen ihmisen elämässä ni ei kande väheksyy mitää aloja. Kaikkii tarvitaan ja lähes jokainen työ on tärkeä. 😌


    • Anonyymi

      Vaikka itse tervehdin,niin opettajat mulkoilee eikä sano mitään, keskustele nyt siinä reippaana ja rempseänä:D

    • Anonyymi

      Riippuu ihan kohteesta,ja vaatiiko sen työt mitä,onko aikaa jutella ihmisten kanssa.
      Jos mitoitus on turhan tarkka,ja meluisa kohde,eipä siinä muuta kuin suojaimet korvilla tekee,nyökkäilee työläisille huomenet.
      Sekin riippuu,voiko kuunnella musiikkia. Jos työturvallisuus vaatii,että jotain kuulee suojainten läpi,niin mikään kiva äänimaailma ei käy.
      Kotisiivouksissakin on trendi,ettei asiakas ole kotona,joten missä sitä suutaan ehtii juuri aukoa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      239
      3706
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2264
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe