kotihäät!!

morsian2016

Oisko täällä joku joka olis järjestänyt kotihäät? :) tai ainakin harkinnut? Miten hommat sujui? Vai oletko kenties ollut vieraana pienissä kotihäissä? :) ajatus alkoi minua kiehtomaan nyt tosissaan.. ikinä en ole suuria häitä halunnut! Ois kiva kuulla vaan kokemuksii, puolin ja toisin.

30

4373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvätkokemukset

      Olen ollut kahdesti kotihäissä. Molemmat olivat oikein mukavat.
      Ensimmäiset häät olivat isot, koska paikka oli maalaistalo. Vihkiminen tapahtui tuvassa, mutta kaikki eivät mahtuneet samaan tilaan näkemään. Tanssit oli järjestetty latoon.

      Toiset häät olivat pienet. Läsnä oli lähintä sukua kummaltakin. Ne olivat oikein mukavat, koska talossa (sulhasen vanhempien) oli totuttu järjestämään erilaisia juhlia. Pappi vihki parin olohuoneessa. Miehellä oli puku ja naisella valkoinen morsiuspuku ja huntu. Ruokailun jälkeen olohuoneen lattia raivattiin häävalssia varten.

      Suosittelen häiden pitämistä kotona.

      • alotus

        Ompas kiva kuulla hyviä kokemuksia :) kiitos sinulle!
        Itselläni olisi etuna se että tunnen ihmisiä jotka työskentelevät ravintola-alalla. Ruokien valmisteluihin saisin siis ammattiapua :) ois kiva kuulla vielä lisää kokemuksia!


      • häävieras

        Siskoni avioitui tänä kesänä, ja hääjuhlat pidetiin sulhasen kotona. Paikkana toimi vanha rehulato (jo edesmenneen navetan kyljessä), mikä oli raivattu roinasta ja laitettu muutenkin jo kuntoon itseasiassa jo viimekesänä, kun sulhasen sisko meni naimisiin ja järjesti juhlansa ladossa. Maatilan tuoksua ei enää ollut juuri havaittavissa, sillä eläimiä ei tilalla ole ollut enää vuosiin. Korkeintaan naapuritilalta tuli hienoista aroomia tuulen mukana. Pitopalvelu mahdollisti toimivan tarjoilun; olipa vielä edullisesti saatavissakin: naapurista.

        Korkea tila "kesytettiin" morsiamen idealla ripustaa luonnonkukkamaljakot pöytien yllä ilmaan narujen varaan. Köydet oli heitetty katto- ja poikkipalkkien varaan; taitavat lassoajat olleet asialla. Pöydillä oli kynttilöitä. Ilme rennonpuoleinen, mutta persoonallinen, kuin on pariskuntakin, ja nuori vielä. Morsiuspari ei myöskään istunut ylhäisessä yksinäisyydesäään erillisesssä pöydässä, vaan vanhempien ja kummien (lue: muutaman iäkkäämmän pariskunnan kanssa, mitkä taisivat olla ainoat vanhemmasta väestä) kanssa. Ylipäätään juhlavieraat oli sijoitettu nimilistalla pöytäkunnittain niin, että kenellekään ei jäisi yksinäinen olo; että kaikilla olisi mahd. joku mukava juttukaveri lähellä.

        Juhlan kruunasi (mitä siis ulkoisiin puitteisiin tulee) kattopalkista roikkuva (vaiko katosta? - en muista) nurkkaan sijoitettu pihakeinu, mistä käsin morsiuspari seurasi hääohjelmaa (taisi olla jo edelliskesänkin häissä sama keinu). No, veitikkamaista nuorilta näin - hyvä, että ihmiset saavat järjestettyä oman näköiset häät. Ja mukavat, viihtyisät, rennon leppoisat häät olivatkin. :) Kahvitauko sai venyä (kai tarkoituksella?), jolloin oli aikaa seurusteluun, ja taisivatpa jotkut siinä lomassa heittää tikkaakin tai puuhailla pallon kassa pihamaalla. Olipahan myös lapsille tekemistä! - ja lapsenmielisillä. :)


      • lisäys

        eli muunkinlaiset häät voivat toimia, kuin tyylikään jäykät ja viralliset.


      • Itsellä oli hienot häät hevoskärryillä kirkosta talolle ja pienen intiimiin porukan kanssa :D Kova oli tosin tekenminen kun tein itse kaikki tarjottavat onneksi sain apua. Käynyt toki muissakin oli laitettu telttoja pihaalueelle ja lainattu esim laitteita jolla tehdä jääjuomia.


      • vettä_myllyyn
        lisäys kirjoitti:

        eli muunkinlaiset häät voivat toimia, kuin tyylikään jäykät ja viralliset.

        ... jäykän viralliset = muodolliset ja konservatiivisen normatiiviset... (:D)


      • vielä_hakee
        vettä_myllyyn kirjoitti:

        ... jäykän viralliset = muodolliset ja konservatiivisen normatiiviset... (:D)

        Hyvin sanottu. Elikkäs tarkoittaa sellaista sovinnaisuutta, mitä mitä suuremmassa määrin vierastan - äitini tytär kun olen; ei siitä pääse mihinkään. (Voi ei! - Tai no, varhaiskeski-iän kynnyksellä alkaa tulla sinuksi juuriensa kanssa; niistä voi jopa tuntea hienoista ylpeyttä: materiaalisesti oli vaatimatonta, mutta henkisesti sitäkin rikkaampaa - huolimatta yhden jo toisen psyykettä raskauttaneista tekijöistä suvussa (lue: geenit).

        Ei voi savi muotoansa valita; tämän taisi sanoa itseasiassa jo äitini jossain runossaan, mahd. jo julkaistussa -


      • nyt_muistan
        vielä_hakee kirjoitti:

        Hyvin sanottu. Elikkäs tarkoittaa sellaista sovinnaisuutta, mitä mitä suuremmassa määrin vierastan - äitini tytär kun olen; ei siitä pääse mihinkään. (Voi ei! - Tai no, varhaiskeski-iän kynnyksellä alkaa tulla sinuksi juuriensa kanssa; niistä voi jopa tuntea hienoista ylpeyttä: materiaalisesti oli vaatimatonta, mutta henkisesti sitäkin rikkaampaa - huolimatta yhden jo toisen psyykettä raskauttaneista tekijöistä suvussa (lue: geenit).

        Ei voi savi muotoansa valita; tämän taisi sanoa itseasiassa jo äitini jossain runossaan, mahd. jo julkaistussa -

        jotenkin näin meni se ajatus: "savenvalajan käsissä jokainen muovautuu omanlaisekseen, ei voi savi muotoansa valita."

        Mistä tuleekin mieleeni hiljattain kuulemani Raamatusta siteerattu kohta: "minä olen ihme, suuri ihme ja kiitän Sinua siitä".

        Näinpä. Kiitos. Kunpa tältä tuntuisi joka päivä -


    • kotihäitäkerrakseen

      Olen ollut useammissakin kotihäissä ja parhaat kotihäät olivat aikoinaan Jyväskylässä Kortepohjassa yliopiston opiskelija-asunnossa sellaisessa perheyksiössä vietetyt häät.
      Meitä vieraita oli hieman yli kymmenen kaiken kaikkiaan ja tosi mukava tilaisuus.

      Surkeimmat kotihäät olivat joskus 80-luvun alussa eräässä maalaistalossa keväällä pahimpaan kelirikkoaikaan järjestettynä (morsian raskaana...). Siellä meni oikeastaan kaikki pieleen, ensin opastus oli niin puutteellinen, että osa vieraista eksyi matkalla vaikka mihin ja loputtomalta tuntuva tie juhlataloon oli niin huonossa kunnossa, että autot juuttuivat liejuun ja niitä sitten vedettiin sieltä kurasta juhlavaatteissa, onneksi itse olin maasturilla liikenteessä. Juhlapaikalla, tuolla maatilan pihalla ei ollut parkkipaikoista tietoakaan, hetkessä pihanurmikon tapainen ja mansikkamaa olivat yhtä velliä, mihin autoja yritettiin saada parkkiin. Vieraita oli aivan liikaa niihin tiloihin nähden, ruoka- ja kahvitarjoilut menivät aivan plörinäksi tilan ahtauden ja puutteellisten kylmäsäilytystilojen vuoksi. Navetan takana oli jonkinlainen puucee ja talon ainoa wc oli sisällä niin pieni ja hankala käyttää kaikessa ahtaudessa. En nähnyt hääparia koko aikana siellä talossa, koska siellä ahtaudessa ei voinnut liikkua mihinkään, jossain vaiheessa joku sammutti vahingossa kaikki valot talosta, kun nojasi johonkin (pääkytkin?) katkaisijaan, oma hässäkkä tuli siitäkin. Häävalssi tanssittiin läheisellä nuorisoseuratalolla, jonne piti ajaa samaisen kuralillin kautta ja taas autoja hinattiin... Nuorisoseuratalo oli oikea pers'läpi ja en yhtään ihmetellyt, että miksi siellä ei järjestetty näitä häitä. Näin hääparin tanssivan häävalssin ja minulle riitti ne häät, poistuin hyvällä syyllä niistä jatkoista heti häävalssin jälkeen. Tuo hääpari erosi myöhemmin!

    • pienionkaunista

      Itselläni oli kotihäät n. 15v sitten. Meidät tosin vihittiin pienessä kirkon sakastissa, mutta sitten tultiin meille juhlimaan. Tilaa meillä on n. 80 neliötä ja vieraita noin parisenkymmentä plus muutama myöhemmin kuokkimaan tullut.
      Kun olohuone oli raivattu suuremmilta rikkimeneviltä esineiltä ja saatu lisäistumapaikkoja, niin nitlan ahtautta ei ollut. Keittiössä oli seisova pöytä runsaine ruokineen. Läsnä oli enimmäkseen aikuisia, mutta pikkuväelle oli omaa puuhaa järjestetty. Illan tullen "lapselliset" lähtivät kotia kohti ja aikuiset menimme jatkoille ravintolaan, jossa häävalssi, sukkanauhanheitto ja kimpunheitto tapahtui. Niin saivat muutkin ravintolassaosallistujat olla mukana juhlistamassa häitämme.

    • opitaanmuidenvirheistä

      Vanhempani menivät naimisiin muutama vuosi sitten kotonamme. Kaikki meni muuten ihan ok:sti, vaikka oli surullista miten äitini joutui tekemään koko aika jotakin omissa hääjuhlissaan. Ei ehtinyt edes syömään, kun oli niin paljon vieraita joita piti ottaa vastaan, viihdyttää ja piti vielä tarjoilla ja keittääkkin kaikki kahvit.. Ei meitä kaikkiaan ollut kuin noin 20 yhteensä isossa omakotitalossa ja isoa pihaa käytettiin hyväksi.

      Ei se tuntunut oikeille häille kun ei mahduttu edes tanssimaankaan, vaikka se mahdollisuus järjestettiin terassille, kun taivas pimeni ja tähdet loistivat niin nätisti. Siitä tulikin miesten tupakka- ja kaljapaikka. Me kaikki sukujen nuoret valtasimme minun ja siskoni huoneet, että saatiin olla rauhassa aikuisten hölinältä ja juopottelulta.

      En suosittele kotihäitä ellei todellakin ole isoa kotia ja pihaa, tai hääpari ei tunne jokaista vierasta todella hyvin, muuten kaikki voi hajota kasaan, eikä olekkaan enää mitään oikeaa häätunnelmaa. Kannattaa myös palkata joku tekemään kaikki tarjoilutyöt jos vieraita on enemmän.

      • Theo2013

        Juuri tuo mainitsemasi vieras lista esti meillä koti häät kun muijan puolelta joka toinen oli lusinut varkauksista ja petoksista.Olisi ollut uuvuttavaa kerätä kaikki taskuun mahtuva tavara,ja olis kai ne kännissä pölliny telkkarit ym,kohteet.


      • hesdfasvs

        Meillä oli oikein mukavat häät vaikka viimeisilläni raskaana olinkin.. Olimme suunnitelleet oikein stressaavat juhlat ja pukukin oli ostettu jo seuraavalle kesälle no kohtalo puuttui peliin ja ennen kesää isäni kuoli ja samoihin aikoihin huomasin odottavani kolmatta.. ei tarvinnut suunnitella häitä tai selitellä suvulle että ketä rajataan kun rajattiin lähes kaikki.. sain tärkeimmät juhliini eli lapset ja miehen:) häät pidettiin keskellä viikkoa klo 16 toiselle veljelleni kerroin ja pyysin olemaan panssarina että jos häneen vedettäisiin raja kun on töissäkin. Ymmärti hyvin. häihin osallistui kuitenkin kaksi sisarustani ja isosetä, sekä yksi miehen kaveripariskunta joka oli vaatinut päästä häihin ,sekä tietysti pappi. vihkiminen oli jossain seurakunnan tiloissa lapset leikki siinä alttarilla mikä oli aivan ihanaa koska normi häissä olis joku hätistänyt pois.. toinen veli oli tuonut jonkun kukkakimpun mikä oli aivan ihanaa koska ite en edes muistanut.. juhlia mentiin kotiin jatkamaan jossa sitten kuivakakkua pullaa ja popocornia yms.. ja pommacilla kilisteltiin.. Ainut mikä jäi harmittamaan oli se ettei isäni päässyt saattamaan. silti häät oli ihanat ja ennen kaikkea stressittömät. Parin kk päästä syntyi kolmas ja ristiäisillä oli sitten sitä kakkuakin..


    • Hei nimimerkki, morsian2016

      Onnea jo nyt, naimisiinmeno päätöksestä. Suunnittelu on varmaankin mukavaa vaihetta. Kysyt kotihäistä. Olen ollut 2 kertaa vihkimässä parin kotona. Toisella kertaa pariskunta oli melko nuori, toinen pariskunta oli keski-ikäinen. Kummallakin kerralla vieraita oli vähän, aivan lähipiiri; perheet, n. 10-15 henkeä. Tilaisuus oli kodikas. Soitimme musiikkia levyltä, toisella kertaa yksi perheenjäsen soitti kitaraa. Kotiin, olohuoneeseen oli tehty alttari; valkoinen liina pienelle pöydälle, jossa oli kukkia ja Raamattu ja mukanani tuoma ikoni/risti. Vieraat seisoivat lyhyen vihkimisen ajan.

      Vihkimisen jälkeen söimme kaikki yhdessä. Ruoka oli valmista siten, ettei morsian joutunut laittamaan mitään itse vaan hän sai rauhassa nauttia juhlastaan lähimpien kanssa.

      Hyvää kesää ja iloa suunnitteluihinne,
      Pirkko-pappi

    • sulhanen2006

      Mikäs siinä, koti on ihan hyvä paikka järjestää häät. Vieraiden määrä kannattaa suhteuttaa kodin tiloihin. Parkkipaikat autoille kannattaa miettiä hyvissä ajoin. Pihalle voi vuokrata kunnollisen katoksen, vihkimisen voi suorittaa hyvin ulkona katoksessa. Kylmäsäilytystilaa kannattaa hankkia lisää ylimääräisillä jääkaapeilla, ettei juhlista jää vieraille huonoja muistoja. Ruokatarjoilut kannattaa miettiä tarkkaan tilojen mukaan. V

    • Hei-hulinaa

      Järjestimme itse mieheni kanssa omat häämme v. -77. Meidät vihittiin kirkossa ja juhlat olivat reilun viidenkymmenen neliön rivitalokaksiossamme, ulos oli tehty katos sateen varalta. Sukulaisten kanssa leivoimme ja teimme suolaisen ruuan. Tuttu nainen hoiti tarjoilun ym. Vieraita oli n. 30 ja hyvin vaan mahduttiin. Hyvällä suunnittelulla kaikki onnistuu. Minua kauhistuttaa nämä nykyajan mahtihäät, kaiken on oltava niin suurta ja hienoa ja kallista. Kotihäät ovat lämminhenkisemmät, turha show jää pois.

    • Hei veli meni naimisiin kotona ei hyvä homma vaikka seurakunta keskus tms häävieraat siirtyvät sit vaikka rukoushuone ,Metsästysmaja ja hääpari turvallisesti sitten kotia

    • 1310

      Kyllä, olen harkinnut kotihäiden viettoa. Emme halua suuria keimejä, vieraita olisi n. 10-15 ja emme myöskään halua tuhlata älyttömiä summia rahaa itse hääjuhlaan. Harkinnassa on ollut myös se vaihtoehto, että kävisimme vain kahdestaan "papin puheilla". Kuitenkin itse toivoisin, että saisi jakaa ko. päivän rakkaimpien ja läheisimpien seurassa, joten kotona järjestettävä juhla ei olisi yhtään hullumpi vaihtoehto.

      Meillä on vajaan 80neliön rivaripätkä jossa ihan mukiinmenevä takapiha terassilla jota hyödyntäisin juurikin katoksella ja koristeluilla. Ajankohtana olisi elokuun loppupuoli, joten illan hämärtyessä kynttilöitä, lyhtyjä, ulkovaloja... Ruokapuolen/tarjoilun saisi hoitaa pitopalvelu, ehkä jotakin voisi tehdä itsekin kuten esim. salaatteja, pikkunaposteltavia jne. Budjetin panostaisin pääosin juurikin tarjoilupuoleen ja itse tunnelmaan.

    • 1212

      Itsellä oli 11v sit kesällä kotihäät. Vihittiin myös kotona.hyvin meni .oli kaunis ilma joten vieraat saivat olla ulkona jonne vein keittiön penkit.

    • morsmaikku

      Me pidimme häät kotona v. 1971 - vanhempieni omakotitalossa. Vihkiminen tapahtui kirkossa, mutta hääjuhla kotona. Vieraita oli n. 40. Pitopalvelu hoiti tarjoilut astioita myöten. Sää osui kohdilleen 14.8. Ei ole kun hyviä muistoja!!!

    • suunnittelehuolella

      Kotihäät on ihan ok, jos suunnittelee huolella. Pitää ottaa huomioon sää ja että kaikille on kunnolla tilaa, vessoja jne. Tarjottavat olis hyvä jonkun ammattilaisen hoitaa, ettei tule mitään ruokamyrkytyksiä eikä muutakaan ikävää, kun on niin pienet kylmätilat ja ruokien valmistustilat.

    • Kotimorsian

      Edellisiin vielä lisäisin, että valokuvaukseen kiinnittäisin myös huomiota, ehkäpä palkkaisin kuvaajan kotiin. Muuten tässä viestiketjussa onkin tainnut tulla kaikki oleellinen esille. Itse olemme kotihäät järjestäneet, vieläpä yllätykseksi läheisille ja koko päivä oli aivan mahtava! Pieni intiimi tilaisuus, paikalla kaikki rakkaat ja oikeasti läheiset ihmiset, ei turhaa hössöttämistä, juhlava tilaisuus silti. Pappikin sanoi, että oli lämminhenkisimmät häät, missä oli ollut. Ihania muistoja<3 Onnea häiden suunnitteluun!

    • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

      missä on häät? minä tulen syömään teidän ruuat ja juomaan alkoholiit

    • kotihäät2015

      Menin naimisiin kaksi viikkoa sitten ja häät pidettiin kotona. Meidät vihittiin maistraatissa todistajien läsnäollessa ja kotona olohuoneessa oli avioliiton siunaaminen. Vieraita meillä oli 13 henkeä ja hyvin mahduimme, tosin olin toivonut hienoa ilmaa jotta olisimme voineet olla ulkonakin mutta se ei nyt onnistunut. Ruoan tein itse, kaikki mahdollinen valmistelu etukäteen eli itse juhlaan jäi vain lämmitys ja pöytään laitto eli sekin onnistui hyvin. En muuttaisi hääpäivästäni mitään <3

    • PitopalvelullaToimii

      Olen ollut neljä kertaa kotihäissä. Kahdet isot häät kesällä pihapiirissä - toimi.
      Kahdet pienet ja intiimimmät kootihäät - toimi ja ei toiminut.

      Mikä yhdisti kotihäitä, jotka toimivat? - Osaavat pitopalvelut. On hyvä muistaa ettei kotihäät ole synonyymi sille "että leivotaan kaikki itse". Tarjoilun osalta kannattaa satsata ammattilaisiin.

      • osaajalaittaa

        Riippuu ihan ihmisistä. Jos on osaavia laittajia, niin kaikki ruoat ja kahvitarjottavat voi valmistaa itse. Oleellisinta on se, että tarjoiluun on varattu henkilökunta. Ovat sitten kaukaisempia sukulaisia, kavereita tai ammattilaisia.

        Tämä mielipiteeni perustuu siihen, että olen pienestä pitäen pyörinyt pitoja järjestämässä ja auttelemassa.


    • Niin-aina

      Jestas. Suomessahan on iät kaiket häitä vietetty ja tanssittu kotona. Niin minunkin ja ollaan oltu naimisissa vuodesta 1968 ja ollaan edelleen. Ilma oli kaunis kesäinen ja omakotitalon piha ja sisätilat olivat kaikkien käytössä. Naiset laittoivat ruuat talkoilla ja hyvää oli.

      • jdjcsdsh

        mutta nykyään ei ole talkoohenkeä.. jos morsiamella ei ole äitiä tai anoppia niin kaikki tehään ite.. (ehkä tietysti morsiamen isä voi lidlistä pakastepullia tuoda hätiin)


      • ennenoliennen

        Ennen oli hyvin yleistä, että häät olivat kotona, penkkejä oli pihalla ja tanssittiin jossain ladossa taikka navetan ylisillä.
        Tuossa kuva äitini tädin albumista, kuva jostain Jyväskylän läheltä, Jyskän valokuvaamo luki kuvan takana, muuta en kuvasta tiedä. http://aijaa.com/S7B5FV


    • puutarhaonnea

      Meillä oli pienet kotihäät. Asumme maalla ja järjestimme häät kotona. Vieraita oli vain 60 henkeä. Vietimme juhlat kesällä ja sääkin suosi silloin. Vuokrasimme juhlateltan joka kasattiin takapihalle. Siellä oli ruoka- ja kahvitarjoilu. Itse leivoin ystäväni ja siskoni kanssa kaiken minkä pystyimme. Kakut ym. Ruoka tilattiin pitopalvelulta. Koristeena käytimme paljon luonnonkukkia. Juhlat oli intiimit ja lämpimät. Häät alkoi kirkossa aamulla Klo. 10.00 ja hääjuhla sitten Klo.11.00 kotona. Siinä välissä kävimme kuvauksessa.
      Siskoni ja pitopalvelun henkilökunta teki viime silauksen kotona.
      Häät loppuivat Klo. 17.00 jonka jälkeen me lähdimme häämatkalle.
      Sisareni siivosi miehensä kanssa paikat koton kuntoon.
      Nyt kun vuosien jälkeen istumme puutarhakeinussa ilta- tai aamukahvilla väkisin hymyilyttää, sillä puutarha on sanu uuden merkityksen.
      Suosittelen jos haluat pienet häät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4944
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3237
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1385
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      180
      1216
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      66
      912
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      847
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      718
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe