Onko naapurisi syrjäytynyt?

Kamomillasaunio

Löytyykö sinunkin naapuristasi yksinäinen ja syrjäytynyt ihminen? Tai kenties samasta rapusta useampi? Se tyyppi, jonka näet korkeintaan vievän roskat tai käyvän postilaatikolla. Nyt kun paremmin ajattelet niin et ole huomannut siellä käyvän ainuttakaan vierasta.
Voi tietysti olla mahdollista, että hän on paljon pihalla, parvekkella jne. Juttelee muiden naapureiden kanssa iloisesti ja pintapuolisesti.
Ehkä hän on koululainen/opiskelija, joka on ensin menevinään kouluun mutta tulee pian takaisin kotiin..
Mieti hetki omia naapureitasi. Kysymys kuuluukin mitä tekisit jos huomaisit
naapurissasi asuvan yksinäisen ja syrjäytyneen ihmisen?

18

194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syrjässäoon

      Ei kait siinä enää mitään oo tehtävissä!Minäkin kuulun tähän ryhmään,vien vien vain roskat,ja käyn postilaatikolla.Saatan vaihtaa naapureiden kanssa jonkun sanan jos satutaan vastakkain,mutt näyttää siltä,että ollaan kaikki samanlaisia syrjäytyneitä,kellään ei käy vieraita!Nykyään on näin!

    • kotionlinnani

      Jos näen että joku on yksin ja näyttää apaattiselta, yritän jotenkin ottaa kontaktia: alussa tervehtiä, sanoa muutaman sanan, hymyillä. Eipä sitä oikein viitsi alkaa soittelemaan vieraan ihmisen ovikelloja ja ei voi väkisin viritellä tuttavuutta, jos se ei ala syntyä luontevasti. Kyllä naapuri tai ihminen jotenkin viestittää, jos haluaa lähempää tuttavuutta ja kontaktia.
      Olen sosiaalinen ja tutustun helposti, mutta en kyllä tykkäisi jos joku seisoisi ovella ja tuppautuisi kylään ilman kutsua ja ennakkosopimusta.

    • eitarviihuolehtia

      En mä haluis et joku alkais kyttää et oonko syrjäytynyt.

    • akueinari

      Olen olosuhdesyrjäytynyt monista eri syistä johtuen. Sapuskanlaitto omaan käyttöön ja osittain jopa siivous.Ikääntyminen on tuonut tressiä ja väsymystäkin.
      Alkoholin käyttö aiheuttaa pieniä ongelmia. Rahaa kuitenkin harvoin viinaksien nautiskeluun. On tärkeämpiäkin rahanreikiä.
      En tuppaudu puheisiin juurikaan toisten kanssa. Olen tottunut yksinäisyyteen.
      Lomalle tekisi jo mieli. Sitä varten on taas iso lottoharava vetämässä.
      Iso ja iso, viikossa n.75 euroo nettipelaamiseen.

      Tunnen yksinäisiä miehiä, joilla ei ole rahasta puutetta kuten minulla. Tekevät lomamatkoja, mutta kuitenkin tulevat kotikonnuilleen ikävystymään irtosuhteineen.
      Olen kokeillut ulkomailla asumista, mutta tänne ikävään ilmastoon tunnen enemmän kuuluvani.

      • 9-8

        Ei ole rahasta pulaa sinullakaan..

        Laitat peleihin kuukaudessa lähes sen mitä minä saan tuloja..

        Jos säästäisit sen 300 euroa kuukaudessa, niin jo vuodessa sinulla olisi 3600 euroa. Todennäköisesti voisit säästää paljon enemmänkin kuin 300 euroa kuukaudessa.

        Lotossa on lähes mahdoton voittaa. Päävoittoa alemmat voittoluokat ovat nauretavan pieniä.


    • luuseri36

      en minä kehtaa tervehtiä naapureita tai ketään. kivaltahan se tuntuu jos joku tervehtii, mutta en vain yleensä kehtaa vastata. kun sen jälkeen pitäisi normaalisti puhua muutenkin.

      jos naapurit yrittävät ottaa kontaktia niin minä olen aina välttänyt entistä enemmän ulos menemistä. kaikkein vaikein tervehdittävä on naapurissa asuva nätti nainen. kun en minä ole koskaan seurustellut tai mitään.

      näin täydellinen syrjäytyminen on todella hävettävä asia. käytännössä olen yläasteen jälkeen ollut lähinnä sisällä omissa oloissani. en käy edes kaupassa.

      minulla on paha paniikkihäiriö ja minut on kiusattu kokemaan itseni huonoksi poikkeavaksi ja arvottomaksi. siitä se paniikkihäiriökin tuli.

    • ssyrjö

      En tiedä onko naapureissa syrjäytyneitä, itse ainakin olen.

    • Naapuri53v

      Yx naapurineukko ei välitä jutella nykyään. Kerran juteltiin sen verran, että selvisi, ett ollaan molemmat keski-ikäisiä työttömiä naisia, joiden pesä on tyhjentymässä. Miehelläni on töitä, niin kai hänenkin miehellään. Vieraat ovat vähissä, viinakäyttö ei kai ketään meistä kiinnosta tai ainakaan se ei ole ongelma, uskoisin. Hän on selin, kun kävelen ohi talonsa. En sitten tuppaa, kun ei tykkää.

    • vaikea_asia

      Syrjäytynyt voi olla rasittava ja siitä voi olla vaikea päästä eroon jos sille vaikka säälistä tai pelkästä hyvästä tahdosta mennyt keskustelemaan ja antamaan puhelinnumeron. Vaikka tarkoitat hyvää, niin saatat silti turhautua henkilön takertumiseen ja soitteluun tai mahdollisesti omalaatuiseen persoonaan. Pahimmassa tapauksessa joudut sanomaan henkilölle liian suoraan, että kaveerasit vain säälistä ja se murentaa entisestään syrjäytynyttä.
      Ja muut kaverisuhteesi saattavat kärsiä jos kaveeraat kovin epäsosiaalisen henkilön kanssa.
      Surullista mutta totta.

      • 2-12

        mutta miksi syrjäytyneen kanssa ystävystyvä ei halua olla hänen kanssaan päivittäin yhteydessä, kun "normaalien" ystäviensä kanssa hän haluaisi olla koko ajan?

        miksi "normaalit" takertuvat toisiinsa ja pelkäävät olevansa liian paljon syrjäytyneen kanssa?

        kumpi siinä on todella epäsosiaalinen ja omituinen jos "normaali" kammoaa syrjäytyneen seuraa, mutta silti haluaa jotenkin omistaa, kontrolloida syrjäytynyttä tai huvittaa itseään syrjäytyneen kustannuksella? kumpi siinä on takertuja ja kumpi aidosti ystävyyttä haluava?


      • 2-12

        sen olen huomannut että rehellisyys, vastuullisuus ja jalat maassa eläminen ovat vastenmielisiä sosiaalisesti menestyville ihmisille. ne ovat monesti se viimeinen niitti jolloin syrjäytynyt/syrjäytyvä jätetään tai häntä ryhdytään kiusaamaan.

        ihmiset haluavat elää sellaisessa utopiassa jossa itse viihtyvät ja menestyvät. sitä kuplaa ei saa mikään puhkaista. reaalimaailma ei siihen sovi ja syrjäytynyt voisi sen puhkaista. syrjäytynyt elää yleensä reaalimaailmassa korruptoimatta sitä tosiasioiden kieltämisellä ja utopioiden luomisella. sen vuoksi syrjäytynyt ei menesty sosiaalisesti tai muissa asioissa.


    • sdfhvb

      Vittua se kenellekään kuuluu, jos joku haluaa olla yksin. Jos joku idiootti rupeaisi jauhamaan paskaa mun kanssa kun luulee mun olevan syrjäytynyt, niin haistattaisin kyllä pitkät vitut saman tien! Olen työssäkäyvä ja valitsen yksin olemisen ihan omasta tahdostani, koska vihaan ihmisiä.

    • FinnishStyleOfLiving

      Mielestäni on hyvä muistaa kunnioittaa ihmisiä jotka arvostavat omaa yksityisyyttään. Naapuruus ei välttämättä ole velvoite ystävyys- tai ihmissuhteelle sillä sehän perustuu täysin sattumaan kuka /ketkä sattuvat asumaan siinä liki omaa perhettä. Toki siihen on hyvä pyrkiä että on kaikkia kohtaan korrektin ystävällinen vaikkapa eikä häiritse ketään kohtuuttomasti omalla elämäntyylillään.

    • kaksikymmentäkmpvssä

      Minä ajattelin tos kuukausi sitten et nyt tämä syrjäytyminen ja yksinäisyys saa loppua.Suunnittelin meneväni työväenopiston(vai mikä se nykyään on) kurssille.Työttömälle se olis maksanut vain 32 euroa.Olis kurssi kestänyt ensi kevääseen.

      Sitten rupesin laskemaan pudjettia tälle kuulle.Kaikkien laskujen jälkeen minulle olisi jäänyt vain 14 euroa.

      Joten se sitten siitä kurssista.Jatkan samaa rataa kuin ennenkin.
      Keitän aamuisin kahvit ja puuron,Päälle vähän sokeria.Korppuja 1-2.Päivällä perunoita ja ehkä 1-2 nakkia.Iltapäiväkahvit ja yksi korppu.Illalla puuroa. Näin 7pv viikossa.

      Ei tupakkaa ja viinaa.Mutta pyörässä on uusi takakumi.Ei muuta kuin menoksi ja keräilemään tyhjiä pulloja ja tölkkejä.Se on elämäni tarkoitus.

      • 11-17

        Tyypilliseen rahojen riittämättömyydestä ruikuttavien tapaan listaat vain asioita joihin sinulla ei mene rahaa tai menee hyvin vähän.

        Listaamatta jää aina ne asiat joihin rahat menevät. Siellä kun on aina jotain tarpeettomia menoja tai velkaa jne vastuutonta rahankäyttöä.

        Tuloni ovat taatusti paljon pienemmät ja silti minulla ei ole mistään puutetta. Syön aivan normaalisti. Tietenkin myös terveellistä ja hyvää puuroa aamuin illoin. Voisin helposti käydä kerran vuodessa ulkomaan lomalla. Mutta mielummin teen vaatehankontoja ja hankin pikkuhiljaa kaikkea mitä nyt asumiseen tarvitsee..

        Kysypä kunnalta mitä tukia opistokursseihin voisi saada. Tukea voi saada harkinnanvaraisena toimeentulotukena ja yleensä myös joltain sivistyslautakunnan tapaiselta lautakunnalta. Jälkimmäinen myöntää tukea myös hyvin toimeentuleville. Yleensä näistä tuista tiedotetaan vain pienelle piirille.

        Hyvin tapoihin kuuluu pysyä avauksen aiheessa tai aloittaa uusi keskustelu.


      • kaksikymmentäkmPVssä

        Minulla ei ole ollut hyviä tapja aikoihin.Eikä tule.
        Miksi? Koska siihen ei ole mitään syytä.
        Muutoinkin kirjoittelen mitä haluan enkä kysele miltään 11-17:sta syytä toimintaani.
        Tuliko selväksi toope?


    • tiiqeri

      Olen syrjäytynyt, enkä todellakaan tahtoisi, että naapurit kyttäilisivät tekemisiäni, että kuinka paljon poistun kotoani ja käykö minulla vieraita yms. Tuollainen olisi minusta naurettavaa ja törkeää ja kehoittaisin naapureita hankkimaan elämän toisten tekemisten kyttäämisten tilalle. Itse kärsin sosiaalisten tilanteiden kammosta ja olen tullut hyvin kaltoinkohdelluksi ihmissuhteissa, joten luotto toisiin ihmisiin mennyt. Siksi en enää halua liiemmin olla ihmisten kanssa tekemisissä vaan viihdyn yksin. Ja ihan oikeesti viihdyn yksin, paremmin kuin seurassa, koska toisten ihmisten kanssa oleminen tuottaa minulle useimmiten vain ahdistusta. Täten olisi kamalaa, jos naapurit yrittäisivät tehdä itseään tykö, minua ahdistaa jo ihan tarpeeksi joidenkin naapureideni intensiiviset tervehdykset kunnon katsekontakteineen, en haluaisi osakseni sellaista, lyhyt ja nopea tervehdintä riittäisi ihan hyvin. Ja tuntuu, että naapurini vähän paheksuvat sitä, etten lähde heidän tervehtimis tyyliinsä mukaan, vaan omani on lyhyt ja etäinen, nopealla vilkaisulla. En pysty "parempaan", muun lainen tervehtiminen ei vain ole minua, se rikkoisi omia raojani, kun olen jo valmiiksi niin ahdistunut, etten oikeasti haluaisi tervehtiä ollenkaan. Eikä se ole mitään henkilökohtaista, omia ongelmiani vain.

      • älkäätulkolähelle

        Mä en edes tervehdi.
        Ei se kauaa kestänyt kun sain ruveta olemaan omissa oloissani.
        Se on hyvä.
        Saan puhua ja mumista ihan itsekseni kenenkään häiritsemättä.
        Aamulla kun herää on mukava sanoa itselleen:"Huomenta.Kuis panee?No,mutta huomenta! Ihan hyvin täs.Taidanpa keittää aamukaffeet ja käydä sitten paskalla."


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe