Imuri kanavapuhdistukseen?

Ras234

Millainen halpa imuri toimisi IV kanavien puhistuskäyttöön? Riittäisikö 180W kanavapuhallin?

9

2097

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • remppamies1

      Onko painovoimainen ilmanvaihto/putkisto, pienikin pölyimurin imu piisaa jos vedät jonkin sudin samalla läpi kun imuroit ???

    • Juu-Pe

      Kanavapuhallin ei muuta tilannetta ilmanvaihtokoneeseen verrattuna. Kanavien puhdistamiseen tarvitaan suuri virtausnopeus kanavaan ja puhdistusharja. Puhdistusfirmoilla on erillinen imuri, jolla kanavaan saadaan kunnon imu. Sitten kaikki venttiilireiät tukitaan ja kanavisto puhdistetaan pyörivällä harjalla haara kerrallaan.

    • LUXUS82

      Kanavapuhallin toimii kyllä jos sinulla on pieni Huippari tai muu koneellinen poisto noin 140m2 ja LTO taloissa max 120m2 ja kaikki kanavat putää tukkia eli ottaa venttilit irti merkata niiden paikat mistä ottanut, jotta voit sitten samalla pestä ne.. Venttilin voit tukkia esim. vaahtomuovi paloilla, teipillä tai yms... kunhan se on vain mahdollisimman tiivis. Sitten harjaat poravarsi vaijerilla missä harja päässä taikka harjakoneella (tässä vaiheessa saattaa tulla siis ongelma, koska kyseiset vehkeet simmpelimmötkin maksaa poravarsi 8 metrinen pari harjaa n. 400€ ja harjakone 3000-4000€). Eli jos löytyy tuollaiset vehkeet, niin harjaat kanavat joka venttiililtäkäsin ja otat aina tukken pois siitä mitä harjaat jotta paine pysyy maksimaalisena.
      PAINEISTAMINEN:
      Jos sinulla on huippuimuri laitat sen päähän kanavapuhaltimenja muuntokappaleen (iv-osa) huipparin putken koko eli yleensä 125/160mm ja kanavapuhaltimen koko eli 300mm Kanavapuhaltimen pitää olla vähintään se 300xl...
      LTO taloissa puhallin jäteilmaan ja tukkii koneelta raitisilman, jotta se ei pääse sieltä imemään , muuten painetta ei tule venttiileille asti.. ja lopuksi kun kaikki muu kanavisto harjattu otat raitisilman tukken koneelta pois ja harjaat raitisilman ja tukit poiston tai tulo (paras jos molemmat) ja läytät kantta kiinni jotta se imaisee rojut sieltä pois....Viimeiseksi harjaat jäteilman koneeltapäin puhaltimelle .. sit se on valmis.. ja venttiliit takas paikoilleen

      MUTTA KUTEN AIKAISEMPIKIN KAVERI SANOI, NIIN EI OLE HALPAA ALIPAINEISTAJAA, SILLÄ SAA PARHAAN TULOKSEN JA KUNNON HARJAKONEELLA TIETENKIN.. TUO ON KONSTI VAIN MILLÄ SAA AINAKIN PAHIMMAT POIS..

    • jusa2015

      Olisitko tarvinnut halvan puhdistuksen.. Kaikki alipaineistajat, harjakoneet ja mutt tarvittava kyllä löytyisi..?

    • Ras234

      Minkähän tehoinen pitää imurin olla (L/s, pa) ?

      Tarkoitus on hankkia itselle vermeet. Vaijeri (8m) ja pari harjaa näyttäisi maksavan 150e. Haluaisin harjata IV-kanavat (7 tuloa, 8 poistoa) pari vuoden välein.
      Tarkka (resoluutio 1.2pa) prossupohjainen alipainemittari on rakenteilla joten venttilien säädötkin voisi samalla käydä läpi.

      Ei se putsaaminen ja säätäminen mitään ihmeellistä ole.

      • EI se olekaan.. Se ei todellakaan ole rakettitiedettä... Mutta sanotaan nyt näin että kaikki ei ole yhtä valmiita 'panostamaan asiaan'.. Oon itse LVIs asentaja ja päädyin pitkän IV ja LV asennus uran jälkeen puhdistus, mittaus ja piensaneeraus hommiin.. Harvoin tulee kaveria vastaan joka on valmis panostamaan kanavistoon noin kovasti.. Joten autan sua niin paljon kuin pystyn vaan..

        Mutta tarvisin tietoja talosta.. sanoit 7 tuloa 8 poistoa eli siis LTO.. Mikä kone.. onko se ylä tai alakerrassa. talon asuinneliöt.. Minkälainen jäteilma meptek/Vilpe vai joku muu.. Minkä vuoden talo? Kanava koot? Mikä on isointa kanavaa? onko koneelta 2 lähtöä tulo ja poisto puolella (esim. muh ilmava, parmair, yms)... ja semmoinen suurinpiirtein arvio paljonko kanavaa löytyy...Sit voin luvat vasta että saat hyvää jälkeä kanavapuhaltimella.. Ja voin antaa muitakin tipsejä..


      • Juu-Pe

        Mielenkiinto heräsi, kun kerroit rakentavasi painemittaria. Kun mennään alle pascalin tarkkuuteen, mittarien hinnat alkavat 500€:sta. Miten sinun mittarisi toimii?


    • LTR-6

      Itse hankin, olisiko ollut 2008, 10m pituisen poravarren ja erikokoisia harjoja. Harjojen koot muistaakseni 125, 160 ja 250mm. Kustannus muistaakseni 300e yhteensä, eli eivät mitään halpoja olleet. Ongelma oli löytää liike mikä noita myy, koska ovat ammattilaisille tarkoitettuja eivätkä esim. rautakaupat myyneet niitä.

      Kyselemäsi halpa imuri on itselläni ollut tavallinen kakkosimurini (1600W?).

      Harjaus tulopuolella koneesta poispäin kanava kerrallaan ja poistopuolella toiseen suuntaan. Harjauksen aikana tukin kaikki muut venttiilit paitsi tuon yhden kanavan mitä harjaan.

      Toimenpide sujuu käytännössä niin, että itse syötän vartta sisään edestakaista liikettä tehden ja pidän imuria samalla tuloventtiilissä (virityksellä, että venttiilin saa muuten tukittua) ja natiainen pitää akkuporasta liipaisinta pohjassa. IV- Kone puhkuu täysillä imurin apuna.

      Poistopuolella sitten hieman erilailla, mutta ymmärtänet idean.

      Varsi menee yleensä kahdesta, tai kolmesta mutkasta läpi. Kokeilemalla selviää.

      Olen tehnyt tuon 2v välein aina kun venttiilit ovat näyttäneet likaisilta ja ne pitäisi pestä. Toimenpide on varsin nopea, kunhan tulee tehtyä. Menisikö yhteensä aikaa 1-2 tuntia. Yllättävän paljon tuolta tavaraa tulee parin vuoden väleinkin tehtynä. Hieman ihmettelen näitä 10v välein suosituksia.

      Laita tietoa tuosta alipainemittarista, jos saat valmiiksi. Vaikuttaa aivan mielenkiintoiselta puuhastelukohteelta, jota itsekin joskus ajatellut rakentelevani.

      • Ras234

        Tuollaista itsekin tosiaan tuuminut. kanavat on kyllä viime vuonna puhdistettu ja säädöt uusittu.
        Ehkä hankin puruimurin. 1500W vehkeellä saa tolkuttoman imumäärän ja aikas kovan alipaineenkin. Toinen vaihtoehto olisi käyttää omaa ja kaverin talli-imuria (niitä pönttömallisia) yhteen liitettynä.
        Harjat ja varren näyttäisi saavan 100-200e hintaan riippuen varren pituudesta.

        Tuloputkia ei oikeastaan tarvitse puhdistaa. Siellä ei 13 vuoden jälkeen vieläkään ollut kuin sen verran mitä pöydälle laskeutuu parin päivän aikana olohuoneessa. Suodattimina on koneessa F5 ja sen jälkeen vielä paperikasetti F7. Noista ei pölyä läpi pääse.

        Se on ihmetyttänyt jo toistakymmentä vuotta että miksi poistokanaviin ei ole suodattimia putkeen heti venttiilinä jälkeen. On aivan idioottimaista imeä putki täyteen huonepölyä kun se F5 suodatin voisi poistiaa suurimman osan möhnästä.
        Niille joille Fn tai EUn numerointi ei ole tuttua niin sanottakoon että rautakaupassa myytävä suodatinmatto on F3. Sitä ei pitäisi LTO laitteissa edes käyttää.
        Yksi naapuri kehui että ei heidän suodattimessaan ole kuin vähän pölyä vuodne jälkeen ja hän vani pesee sen astianpesuaineella. Heh :-) meillä Koneen F5 suodatimen on pakko vaihtaa 3kk välein kun ne alkaa olla täynnä. Nyt kesällä piti vaihtaa 1kk päästä kun imupuolen suodattimessa oli puolen sentin kerros siitepölyä. 25m rullasta riittää 15 suodattimet vaikka vaihtaa 3kk välein.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1358
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1240
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1165
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1115
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1068
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      31
      1027
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1012
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1001
    Aihe