Valtuutetun osaaminen

vituttunut

Kokko taas blogissaan kirjoittelee vaihteeksi Himoksen asioista. Muistaakseni hän Himoshaiskan tapauksessa täysin totuuden vastaisesti esitti väitteen alueen rakennusoikeudesta ja halveksi kaupungin asiantuntijan oikeaa tietoa. Nyt hän vääntelee rautalangasta rakennusoikeustulkintoja. Miten olemme tällaisia päättäjiä saaneet riesaksemme? Oikeasti luotan enemmän näissä asioissa kaupungin asiantuntijoihin kuin tähän "laatupäällikköön".

68

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Savuasilmille

      On kovasti muka edistämässä Jämsän ja Himoksen kehitystä jopa uhkailemalla omilla arvonimillään valittajia, mutta sitten taustalla tekee myyrän työtä ja kaivelee "vääriä" hankkeita "laskelmillaan". Näkeehän tuon missä ohjauksessa sokeasti toimii. Onkos niillä myyrillä eli kontiaisilla muuten silmiä? Itse ajoin ne palstalta pois vetämällä letkun dieselin pakoputkesta tunnelin päähän ja antamalla vähän kierroksia.

    • sanelukone

      "Mielenkiintoinen Ilvestelijä tänään. Kirjoitukseni ärsyttävät tiettyä joukkoa, mutta yritän ajatella ääneen. Nyt yritetään saada vaiennettua, kun Himoksen asioista kerrotaan toisin kuin, mitä jämsäläisille on annettu ymmärtää."

      Kokko kirjoittaa Himoittu vuori eeppoksen jatko-osaa sanasta sanaan niin kuin hänelle sanellaan.

    • Monenlaista.on.faktaa

      "Käsittääkseni nyt yritetään vielä saada totuuden äänitorvi hiljaiseksi. Yllättävän hyökkäävä kirjoitus Ilvestelijältä."

      Totuuden äänitorvi? Mistä lähtien mutu ja kritiikitön lapsenusko sopivan uhrin löytäneeseen mielipidejohtajaan on luokiteltu totuudeksi?

    • himosfani

      Viimeisimmän kirjoituksen perusteella Kokko on tyhmä ihan ilman muualta tulevaa ohjausta. Ei kylpylä ole koskaan ollut tulossa Jussin maalle. Jussi sen rakentamisen kuitenkin valituksellaan esti. Minusta valitus oli raukkamainen. Hallinto-oikeus näet totesi että Jussilla ei ole valitusoikeutta. Ja nyt tämä opetuslapsi jakelee viisauksiaan tosiasioita selvittämättä.

      • Laskettelijafani

        Siis valitus ei kaatanut hanketta, kun "Hallinto-oikeus näet totesi että Jussilla ei ole valitusoikeutta." Mikä sen kaatoi?


      • Turhaavänkäämistä
        Laskettelijafani kirjoitti:

        Siis valitus ei kaatanut hanketta, kun "Hallinto-oikeus näet totesi että Jussilla ei ole valitusoikeutta." Mikä sen kaatoi?

        Kyllä sen Jussin valitukset kaatoi. Valittaminenhan ei päättynyt tähän, vaan sitä jatkettiin euroopan unioniin saakka. Kun aikaa niiden käsittelyyn tuhraantui vuosia, rakennusliikkeen ja Holiday klubin suunnitelmat muuttuivat ja ne perääntyivät koko hankkeesta. Lamakin siinä ehti tulla ja Holiday klubi alkoi puuhata vastaavaa kylpylää Lappeenrantaan. Ne on sen kokoluokan hommia, ettei niitä samaan aikaan monia rakennella. Jon on sen kuulun himoskirjan lukenut, niin siinähän Jussi itse myöntää kaataneensa hankkeen.


      • Laskettelijafani

      • Arvailua
        Laskettelijafani kirjoitti:

        Estikö ne valitukset vielä nytkin, ettei kylpylä tule aikoinaan suurena uutisena asemakaavoitetulle paikalle, vaan pitää hakea uusi paikka?

        http://dynasty.jamsa.fi/kokous/2015761-3.HTM

        Saattoihan ne hyvinkin estää. Kokemuksista on otettu opiksi.Tuskinpa kyseisen valittajan suhteen halutaan ottaa enää mitään riskiä. (kuten rajanaapuruus) ?


    • LopettakaaHölmöily

      Ahonen ja kokko ovat näköjään ottaneet urakakseen yrittää polkea jälleen yksi kylpylähanke suohon, vaikka tekeytyvät muka hankkeen kannattajiksi. Itse saavat kirjoitella ihmisistä nimiltä mainiten, mutta niihin parjauksiin ei sopisi vastata.

      Herrat ovat kärkkäitä neuvomaan mitä paikallislehti saa kirjoittaa ja mitä ei. Helvettiäkös se asia heille kuuluu. Tietääkseni lehdellä on päätoimittaja ym vastuuhenkilöt, jotka vastaavat lehden sisällöstä. Ei siihen Ahosta ja Kokkoa tarvita.

      " No tästä seurasi se, että tietty taho ilmaisi asian niin, että kuules Ojala, kylpylä ei tule koskaan sinun maillesi."

      Satua. Kylpylää ei ole koskaan suunniteltu Ojalan maille. Jos hän on omalla käytöksellään ja jääräpäisyydellään karkottanut kaikki yhteistyökumppanit, niin turha Ahosen ja Kokon on siihen asiaan sekaantua. Ei ne takaisin tule, vaikka kuinka kampanjoisitte.

    • Rauhanenkeli

      Mitä asiaa ja kaupungin etua nämä Kokko ja Ahonen kuvittelevat ajavansa kaivelemalla jatkuvasti vanhoja jo useimmilta unohtuneita Himoksen riita-asioita? Eikö ne olisi jo aika unohtaa ja katsoa elämää eteenpäin. Ei ne menneet siitä kaivelemalla muuksi muutu, eikä kenenkään etua edistä.

      • yksynnäyks

        naamioitumalla muka rauhantekijöiksi nämä heppelit yrittää rakentaa riitaa kaupunkilaisten ja himoksen aktiivisten yrittäjien välille. Omasta päästä rustaillut laskelmat, joiden pohjana on menneisyyden toteutumattomat suunnitelmat ja mielikuvitus on tämän insinjöörin mielestä vertailukelpoisia oikeiden hanke laskelmien kanssa.


      • Hunttilan-Juuso

        Haljalat ovat jo pitkään joka vuosi satsanneet miljoonia Himoksen kehittämiseen. Nyt siellä on semmoiset puitteet megaluokan tapahtumille että ei juuri missään. Kokko ja Ahonen eivät tunnu noteeraavan näitä asioita ollenkaan, vaan satuilevat rinteiden rakentamisesta ym "kehitysideoista". Ymmärtäkää nyt hyvät miehet, että Himoksessa on rinteitä niin paljon kuin tarvitaan. Talvet ja olosuhteet ovat muuttuneet sillä tavalla, ettei rinnerakentaminen näin etelässä ole enää millään mittareilla järkevää. Eikä laskettelu joka miehen tasolla ihmisiä edes kiinnosta entiseen malliin.


    • Ytimekkäästi

      "Kritisoin nimettömiä ilvestelijöitä avoimesti nimelläni." (Ahonen kökköblogissa)

      Ei se paskasta paremman hajuista tee, vaikka Ahonen tai Kokko signeeraa sen nimellään.

      • Vaimitä

        Eikös sinun pitäisi singneerata nimesi "ytimekkäästi" mielipiteesi alle!


      • Ytimekkäästi
        Vaimitä kirjoitti:

        Eikös sinun pitäisi singneerata nimesi "ytimekkäästi" mielipiteesi alle!

        Eikös se asia tuosta selvinnyt, ei se allekirjoituksesta parane.


      • Vaimitä

        Siis sinun mielestä!


    • Itkumuurille

      Ahonen-Kokko rauhaanpakottamisjoukkio voisi seuraavaksi mennä oikomaan Israelin ja Palestiinan kiistaa.

      Heidän hallussaan olevaa konfliktinsössimispotentiaalia on turha tuhlata mitättömien jämsäläisvuorten parissa.

    • altavastaaja

      Nyt on niin värikästä luettavaa täällä, että pitää ihan kommentoida. Suomi24 on oikea paikka niille jotka eivät nimellään halua, uskalla tai kehtaa kirjoittaa.

      Kyllä minulla on ihan omat mielipiteet Himoksen asioista ja olen taustoihin melkolailla perehtynyt. Minulla ei ole myöskään mitään näitä eriäviä mielipiteitä vastaan, jos ne eivät ole herjaavia ja uskottavia perusteluita löytyy. Hiukka noloa vaan on nimettomien kanssa keskustella ;-)

      Minulla ei ole mitään liittoumaa Jyrki Kokonkaan kanssa. Juttelemme ja usein olemme eri mieltäkin asioista. Jätetään nimittely ja mollaus mieluummin pois tältäkin foorumilta ja opitaan kuuntelemalla toistemme perusteluja mielipiteille.

      Tervaksin Risto Ahonen :-D

    • Jämsänoppi

      Venäjän ja Ukrainan kiista Krimistä saataisiin ratkaistua kun vietäisiin Jämsästä oppia toisen osapuolen kuuntelemisesta ja ymmärrystä Puuttinin olevan kiistattomasti alueen vilpittömin ja demokraattisin kehittäjä ja alkuperäinen visionääri. Ei sinne tarvitse tulla länsimaista uusia toimijoita turvatakuineen tai talousliittoineen kiusaamaan alueen vanhaa kukkulan kuningasta.

    • eikiitti

      Ahonen perää kuuntelua ja toisten mielipiteiden kunnioittamista. Oikeat tavoitteet, mutta kuinka voisi kunnioittaa kirjoittelua joka vilisee valheita? Opit suoraan Venäjältä.

    • MinunNäkemys

      Tokihan saa olla omat mielipiteet Himoksesta tai mistä vaan, mutta jos ei ole oikeasti faktoista perillä ja ne taustatkin perustuu mutuun, niin ei kannata miksikään asiantuntijaksi ja mielipiteiden muokkaajaksi heittäytyä.

      Kukaan ei aseta kyseenalaiseksi Ojalan ansioita Himoksen perustajana, mutta viimeiset kymmenen vuotta mies on keskittynyt kehittämisen sijasta kampittamiseen, kun asiat eivät menneet pilkulleen oman mielen mukaan.

      Nyt on viimeinen sauma saada siellä kehitystä eteenpäin, joten ei kannata heittäytyä kampittajan kelkkaan. Jos isot rakentajat Himoksen lopullisesti hylkäävät, se on sitten sen lorun loppu. Pienet ei tuon mittakaavan investointeihin koskaan tule kykenemään.

      Epäluulojen kylvämisen ja kaunojen ylläpitämisen sijasta nyt on aika puhaltaa yhteiseen hiileen.

      • Nurkkapaalu

        Rakentajat päättävät mistä tonttinsa valitsevat. Ei ne kaipaa siihen Kokon tai Ahosen tai kenenkään muunkaan sivullisen ohjeistusta.


      • OnMinunNäkemys

        MinunNäkemys

        6.7.2015 09:42

        "Tokihan saa olla omat mielipiteet Himoksesta tai mistä vaan, mutta jos ei ole oikeasti faktoista perillä ja ne taustatkin perustuu mutuun, niin ei kannata miksikään asiantuntijaksi ja mielipiteiden muokkaajaksi heittäytyä. Kukaan ei aseta kyseenalaiseksi Ojalan ansioita Himoksen perustajana, mutta viimeiset kymmenen vuotta mies on keskittynyt kehittämisen sijasta kampittamiseen, kun asiat eivät menneet pilkulleen oman mielen mukaan."

        On sinun näkemys.

        Mihin perustuu sinun näkemyksesi, kun pystyt noin kirjoittamaan?


      • Arvelua
        OnMinunNäkemys kirjoitti:

        MinunNäkemys

        6.7.2015 09:42

        "Tokihan saa olla omat mielipiteet Himoksesta tai mistä vaan, mutta jos ei ole oikeasti faktoista perillä ja ne taustatkin perustuu mutuun, niin ei kannata miksikään asiantuntijaksi ja mielipiteiden muokkaajaksi heittäytyä. Kukaan ei aseta kyseenalaiseksi Ojalan ansioita Himoksen perustajana, mutta viimeiset kymmenen vuotta mies on keskittynyt kehittämisen sijasta kampittamiseen, kun asiat eivät menneet pilkulleen oman mielen mukaan."

        On sinun näkemys.

        Mihin perustuu sinun näkemyksesi, kun pystyt noin kirjoittamaan?

        Perustuu varmaan tapahtuneisiin tosiasioihin ja kirjaan himoittu vuori, jossa ojala kertoo kuinka esti kylpylähankkeen valituksillaan.


      • OnMinunNäkemys
        Arvelua kirjoitti:

        Perustuu varmaan tapahtuneisiin tosiasioihin ja kirjaan himoittu vuori, jossa ojala kertoo kuinka esti kylpylähankkeen valituksillaan.

        Luin kirjan nyt kolmannen kerran läpi. Millä sivulla "ojala kertoo kuinka esti kylpylähankkeen valituksillaan."


      • Lueneljäskinkerta

        Viimeistäänkin sillä sivulla, jolla rehentelee valituksestaan eeuulle.


    • Mitästuosta

      Kokko jatkaa taas valitsemallaan tiellä. Toimii nyt mittamiehenä rinteiden ja kylpylätontin välillä. On mielestään löytänyt taas uusia seikkoja myyrän työlleen ja epäluulojen kylvämiseen.

      • OikeaEtäisyys

        "On mielestään löytänyt taas uusia seikkoja myyrän työlleen ja epäluulojen kylvämiseen."

        Kyllä ne mitat selviää hankkeen tidotteesta Himoslomien sivulta "ilmakuva alueesta ja Palvelujen etäisyys kylpylästä".

        http://www.himoslomat.fi/fi/himoslomat/media/tiedotteet/himoslomat/matkailualan-merkittaevae-investointi-himokselle/

        Tiedotteessa ilmeinen virhe, mikä selviää ilmakuvasta ja kuvassa olevasta mittakaavasta. Minunkin mielestä epäluuloja herättävä tiedottaminen, että rinteet olisivat 250 m:n etäisyydellä tulevasta kylpylästä.

        Mitä myyrän työtä taas tekee omalta osaltaan 6.7.2015 10:51 kirjoittaja? Miksi ei kirjoita omaa mielipdettään asiasta, jos on kerta toinen näkemys tiedotteessa esitetystä välimatkasta.


      • Mitästuosta
        OikeaEtäisyys kirjoitti:

        "On mielestään löytänyt taas uusia seikkoja myyrän työlleen ja epäluulojen kylvämiseen."

        Kyllä ne mitat selviää hankkeen tidotteesta Himoslomien sivulta "ilmakuva alueesta ja Palvelujen etäisyys kylpylästä".

        http://www.himoslomat.fi/fi/himoslomat/media/tiedotteet/himoslomat/matkailualan-merkittaevae-investointi-himokselle/

        Tiedotteessa ilmeinen virhe, mikä selviää ilmakuvasta ja kuvassa olevasta mittakaavasta. Minunkin mielestä epäluuloja herättävä tiedottaminen, että rinteet olisivat 250 m:n etäisyydellä tulevasta kylpylästä.

        Mitä myyrän työtä taas tekee omalta osaltaan 6.7.2015 10:51 kirjoittaja? Miksi ei kirjoita omaa mielipdettään asiasta, jos on kerta toinen näkemys tiedotteessa esitetystä välimatkasta.

        "Miksi ei kirjoita omaa mielipdettään asiasta, jos on kerta toinen näkemys tiedotteessa esitetystä välimatkasta."

        Ei ole toisenlaista eikä mitään mielipidettä. Olkoon vaikka kymmenen kilometriä, mitä väliä sillä on? Sehän on kylpylän ja lomaosakerakentajien asia, mihin katsovat voivansa kannattavasti rakentaa. Jos on pieleen välimatka arvioitu, niin mitä se kuuluu sen enempää kaupungille kuin luottamusmiehillekään? Pääasia, että hanke toteutuu.

        Se on ihan varma, että Kokko ei kylpylän paikkaa määrää vaikka kuinka paljon ja minkälaisia vihjailuja esittäisi. Näyttää taas kerran olevan tavoitteena kehitellä riitaa ja kitkaa asian ympärille sylttytehtaalta tulevan ohjeistuksen mukaan.


      • KävellenRinteeseen
        Mitästuosta kirjoitti:

        "Miksi ei kirjoita omaa mielipdettään asiasta, jos on kerta toinen näkemys tiedotteessa esitetystä välimatkasta."

        Ei ole toisenlaista eikä mitään mielipidettä. Olkoon vaikka kymmenen kilometriä, mitä väliä sillä on? Sehän on kylpylän ja lomaosakerakentajien asia, mihin katsovat voivansa kannattavasti rakentaa. Jos on pieleen välimatka arvioitu, niin mitä se kuuluu sen enempää kaupungille kuin luottamusmiehillekään? Pääasia, että hanke toteutuu.

        Se on ihan varma, että Kokko ei kylpylän paikkaa määrää vaikka kuinka paljon ja minkälaisia vihjailuja esittäisi. Näyttää taas kerran olevan tavoitteena kehitellä riitaa ja kitkaa asian ympärille sylttytehtaalta tulevan ohjeistuksen mukaan.

        "Sehän on kylpylän ja lomaosakerakentajien asia, mihin katsovat voivansa kannattavasti rakentaa. Jos on pieleen välimatka arvioitu, niin mitä se kuuluu sen enempää kaupungille kuin luottamusmiehillekään?"

        Kyllä väärä mainonta on myös väärän mainonnan uhrin asia.


    • Koljatti

      Mein kampf. Koraani. Himottu vuori. Siinä uskonkappaleita opetuslapsille. Ja tämä ei ole herjausta tai pilkkaa. Demokratiassa kaikki on sallittua vai miten Tsipras?

    • Peilintakaa

      Kokko jatkaa jääräpäistä päänsä seinään hakkaamista kuten esikuvansakin.

      "Hienot suunnitelmat vaativat aina täydellisen toteutuksen. Mutta toteutus jäi tekemättä? Mihin se kaatui? Onko katsottu peiliin?
      Masterplanin toteutus pysähtyi Jämsän kaupungin ja rinneyrittäjän vuokrasopimuksen tulkinnan erimielisyyksiin"

      Onko tuo Kokko ihan terve? (Anteeksi vaan). Ei Jämsän kaupungilla ollut mitään erimielisyyttä. Kaupunki toimi ihan Master Planin mukaan. Ojala ei toiminut. Typerillä valituksillaan sai aikaan hankkeen kaatumisen ja pitkällä tähtäimellä menetti Himoskylän keskuksen oman liiketoimintansa vierestä. Sitä saa, mitä tilaa.

      Niin, olisiko tosiaan viimeinkin aika katsoa siihen peiliin?

    • Hunttilan-Juuso

      "Jäin syvällisesti miettimään: Mitä Kari Vaaran Masterplanista oikeastaan toteutui?"

      Ei kai se mikään Kari Vaaran Masterplan ole? Eikös siinä ole monta osapuolta, joista Vaara taitaa olla se ulkopuolisin? Mitä siitä toteutuu, on tänä päivänä aivan mahdoton sanoa. Se nähdään seuraavan 50 tai 100 vuoden aikana.
      Onko tämä Kokko niin tyhmä, että luulee suunnitelman aikajänteen olleen joku kymmenen vuotta?

      • AjatustenTonava

        Olisi varmaan Jämsän kaupungin tulevaisuuden kannalta parasta, kun Kokko lopettaisi syvällisen miettimisen. :>)


      • Sananvapaus
        AjatustenTonava kirjoitti:

        Olisi varmaan Jämsän kaupungin tulevaisuuden kannalta parasta, kun Kokko lopettaisi syvällisen miettimisen. :>)

        Ymmärtääkseni valtuutettu Kokko äänestänyt valtuustossa 22.6.2015 http://dynasty.jamsa.fi/kokous/2015761-3.HTM "Himoksen kylpylähankkeen ja kaupungin osallistuminen alueen kehittämiseen" -hankkeen puolesta.

        Hanke on ollut luottamushenkilöiden tiedossa ja arvioitavissa 8.6.2015 lähtien, eli nyt "vain" kuukauden ajan. Kyllä kaikilla valtuutetuilla olisi paikallaan käydä läpi, että miksi ei Lemminkäisen aiempi vuosi sitten rauennut aiesopimus sitten kaupungin kanssa edennyt? Valtuutettu Kokko on blogissaan kirjoittanut, että tämä uusi kylpylähanke maksaa maanhankintana kaupungille saman, mitä se olisi saanut maanluovutuksena vanhasta alueesta, eli sen negatiivinen nettovaikutus kaupungin kassassa on n. 10 M€. Valtuuston pöytäkirjan 22.6.2015 liitteen viimeisellä sivulla "Eteneminen" on, että kaupunginhallitus hyväksyy aiesopimuksen 24.8. - 31.8.2015, joten valtuutettu Kokolla, eikä muullakaan valtuustolla, ole enää mahdollisuutta "päätäntäkeskusteluun". Kokko kirjoittaa aivan aiheellisesti, että miten on mahdollista, ettei kaupunki ole päässyt Himosvuori Oy:n kanssa sopimukseen maanvuokrasopimuksen riita-asioissa kuluneen 10 vuoden aikana, kun nyt pystyy kuukaudessa näin suureen päätökseen Himoksen kehityksessä. Eikö kaupunkia kiinnosta tai eikö ole kiinnostanut kuluneen 10 vuoden aikana Himosvuori Oy:n liiketoiminnan kehittyminen?

        Kylpyläoperaattori on valinnut liiketoimintapaikkansa Himoksella ja kaupunki tekee päätöksensä osallistumisesta näköjään elokuun 2015 loppuun mennessä. Kaupungin päätöksen jälkeen tulee hankkeen muut päätökset. Olisiko kylpyläoperaattori valinnut Himoksen, jos siellä ei olisi ollut Himosvuori Oy:n liiketoimintaa?

        Jos valtuusto lehtitietojen mukaan taputti tekemälleen päätökselle, niin tulevan lopullisen päätöksen valmisteluvaiheen tulee kestää julkinen kriittinenkin keskustelu.


      • talikynttilä

        Kaupunki ei ole päässyt sopuun? Hyvät hyssykät. Kaikki oikeusasteet on käyty ja kaupunki on jutun voittanut. Mistä ihmeestä olisi pitänyt sopia? Antaa miljoonia ilman perusteita? Eiköhän YIT, Keskimaa, HCR ja Lemminkäinen ole jo nähneet kuka alueen kehitystä jarruttaa.


      • rghjjkiiio
        Sananvapaus kirjoitti:

        Ymmärtääkseni valtuutettu Kokko äänestänyt valtuustossa 22.6.2015 http://dynasty.jamsa.fi/kokous/2015761-3.HTM "Himoksen kylpylähankkeen ja kaupungin osallistuminen alueen kehittämiseen" -hankkeen puolesta.

        Hanke on ollut luottamushenkilöiden tiedossa ja arvioitavissa 8.6.2015 lähtien, eli nyt "vain" kuukauden ajan. Kyllä kaikilla valtuutetuilla olisi paikallaan käydä läpi, että miksi ei Lemminkäisen aiempi vuosi sitten rauennut aiesopimus sitten kaupungin kanssa edennyt? Valtuutettu Kokko on blogissaan kirjoittanut, että tämä uusi kylpylähanke maksaa maanhankintana kaupungille saman, mitä se olisi saanut maanluovutuksena vanhasta alueesta, eli sen negatiivinen nettovaikutus kaupungin kassassa on n. 10 M€. Valtuuston pöytäkirjan 22.6.2015 liitteen viimeisellä sivulla "Eteneminen" on, että kaupunginhallitus hyväksyy aiesopimuksen 24.8. - 31.8.2015, joten valtuutettu Kokolla, eikä muullakaan valtuustolla, ole enää mahdollisuutta "päätäntäkeskusteluun". Kokko kirjoittaa aivan aiheellisesti, että miten on mahdollista, ettei kaupunki ole päässyt Himosvuori Oy:n kanssa sopimukseen maanvuokrasopimuksen riita-asioissa kuluneen 10 vuoden aikana, kun nyt pystyy kuukaudessa näin suureen päätökseen Himoksen kehityksessä. Eikö kaupunkia kiinnosta tai eikö ole kiinnostanut kuluneen 10 vuoden aikana Himosvuori Oy:n liiketoiminnan kehittyminen?

        Kylpyläoperaattori on valinnut liiketoimintapaikkansa Himoksella ja kaupunki tekee päätöksensä osallistumisesta näköjään elokuun 2015 loppuun mennessä. Kaupungin päätöksen jälkeen tulee hankkeen muut päätökset. Olisiko kylpyläoperaattori valinnut Himoksen, jos siellä ei olisi ollut Himosvuori Oy:n liiketoimintaa?

        Jos valtuusto lehtitietojen mukaan taputti tekemälleen päätökselle, niin tulevan lopullisen päätöksen valmisteluvaiheen tulee kestää julkinen kriittinenkin keskustelu.

        Hienoa tekstiä Ahonen. Puutaheinää ilman nimeä.


      • Sananvapaus
        talikynttilä kirjoitti:

        Kaupunki ei ole päässyt sopuun? Hyvät hyssykät. Kaikki oikeusasteet on käyty ja kaupunki on jutun voittanut. Mistä ihmeestä olisi pitänyt sopia? Antaa miljoonia ilman perusteita? Eiköhän YIT, Keskimaa, HCR ja Lemminkäinen ole jo nähneet kuka alueen kehitystä jarruttaa.

        Siis ei ole päästy sopuun?


    • ononon

      On.

    • Nylkynnylkyn

      "Kokko kirjoittaa aivan aiheellisesti, että miten on mahdollista, ettei kaupunki ole päässyt Himosvuori Oy:n kanssa sopimukseen maanvuokrasopimuksen riita-asioissa kuluneen 10 vuoden aikana"

      Mikä se riita-asia muka on, josta tietyt tahot aina vaan jatkavat jauhamista. Kun oikeuslaitoskin on eri asteissaan todennut, ettei mitään riitelyn aihetta ole, niin onhan se kumma, että tämmöistä satua vaan sinnikkäästi kylille levitellään. Kun kyseinen Haiskale myytiin Ojalalle alehintaan (vastoin allekirjoitettua sopimusta), niin siltikin edelleen jatketaan samaa nylkyttämistä.

      • Oikeudenkäyntikaari

        Siis oli kumminkin sopimus ja sitten siitä riita, mitä ei saatu sovittua?

        "Kun oikeuslaitoskin on eri asteissaan todennut, ettei mitään riitelyn aihetta ole, niin onhan se kumma, että tämmöistä satua vaan sinnikkäästi kylille levitellään."

        Ei oikeus ole ilmeisestikään noin päätöksessään todennut. Kyllä kanne käsitellään valmistelevassa istunnossa ja sen jäkeen käräjäoikeus ottaa asian käsittelyyn.


      • Tulihintoihinsa
        Oikeudenkäyntikaari kirjoitti:

        Siis oli kumminkin sopimus ja sitten siitä riita, mitä ei saatu sovittua?

        "Kun oikeuslaitoskin on eri asteissaan todennut, ettei mitään riitelyn aihetta ole, niin onhan se kumma, että tämmöistä satua vaan sinnikkäästi kylille levitellään."

        Ei oikeus ole ilmeisestikään noin päätöksessään todennut. Kyllä kanne käsitellään valmistelevassa istunnossa ja sen jäkeen käräjäoikeus ottaa asian käsittelyyn.

        Oikeus käsitteli moneenkin kertaan ja totesi joka kerta, että ei anna aihetta. Räppäsi haastajalle kovat kulukorvaukset. Taisi niitä kertyä lähemmäs 100 000? Kyllä sillä summalla jo pitäisi uskoa, ettei mitään riitaa ole.


      • Mukanaistunut
        Tulihintoihinsa kirjoitti:

        Oikeus käsitteli moneenkin kertaan ja totesi joka kerta, että ei anna aihetta. Räppäsi haastajalle kovat kulukorvaukset. Taisi niitä kertyä lähemmäs 100 000? Kyllä sillä summalla jo pitäisi uskoa, ettei mitään riitaa ole.

        Näin on.


    • Tonttikaupat

      Kokko jatkaa palstallaan metrien veivaamista ohjeistuksen mukaan ja on huolissaan mainonnan rehellisyydestä vaikka mitään ei ole vielä mainostettukaan. On sitä epärehellisempääkin mainontaa Himoksella nähty. Eräs yrittäjä myi Länsi-Himoksen päältä kymmeniä mökkitontteja mainostamalla alkamassa olevaa kylpylähanketta, jonka sitten valituksillaan kaatoi kun sai tontit myytyä. Tämä ei ole "syvällistä mietiskelyä" ei fundeeraamista, vaan näiden pettyneiden keskuudessa hyvinkin tunnettu ja paljon kirottu tositapahtuma.

      • Monokävelijä

      • Mökkisiellä

        "Eräs yrittäjä myi Länsi-Himoksen päältä kymmeniä mökkitontteja mainostamalla alkamassa olevaa kylpylähanketta, jonka sitten valituksillaan kaatoi kun sai tontit myytyä."

        Oliko se kylpylä tulosssa Länsi-Himoksen päälle?


      • oooooooo
        Mökkisiellä kirjoitti:

        "Eräs yrittäjä myi Länsi-Himoksen päältä kymmeniä mökkitontteja mainostamalla alkamassa olevaa kylpylähanketta, jonka sitten valituksillaan kaatoi kun sai tontit myytyä."

        Oliko se kylpylä tulosssa Länsi-Himoksen päälle?

        Älä yritä hämätä.


    • drthyyyu

      On harvinaisen lapsellinen mies tämä Kokko.

      • sirkkuli

        Ja harvinaisen tyhmä.


    • Korkkijapurkki

      Satun tuntemaan hänet kouluajoilta. Hän on täysin itteensä täynnä ja kuvittelee itsestään aivan liikoja. En ole ollenkaan yllättynyt näistä hänen lausunnoistaan.

      • Purkinavaaja

        Pistä purkin kylkeen nimesi.


    • Eetvart

      Voisiko tämä herra kokkonen kirjottaa sinne palstalleen mikä on häne tavoitteensa noilla panettelukirjoituksillaan? Saada aikaan epäluuloja, epäsopua ja pahimmassa tapauksessa tuhota tämäkin hanke? Ei tuommonen paskan ruikkiminen sitä ainakaan edistä.

    • Karttakeppi

      "Kokko jatkaa palstallaan metrien veivaamista ohjeistuksen mukaan"

      Katsoin karttaa minäkin. Kokkohan veivaa palstallaan tarkoitushakuisesti eri matkaa kuin mikä Lemminkäisen kuvassa on. Siinä matka on ARVIOITU kylpylähotellin uloskäynniltä rinnealueelle, eli vaunualueen ja konttoritalon risteykseen. Kokko sen sijaan käy hakemassa vauhtia Säyryläntieltä ja haarukoi mittakepillään mahdollisimman pitkälle rinteen alle. Jopa hiihtohissien ala-aseman ohi, joten hän ilmeisesti olettaa kylpylävieraiden menevän haarakäynnillä mäen päälle?

      Joten mitään harhaan johtamista tuossa en pysty Lemminkäisen osalta näkemään. Ei myöskään puhuta mistään Ski In - Ski Out hotellista. Eikä Kokkokaan olisi älynnyt tuota termiä, ellei ilmi selvästi saisi panettelulleen ohjeita tietyltä suunnalta.

      • Hultahuttunen

        Tämä Kokko pukeutuu hurskaan miehen kaapuun ja itkee muka moraalin perään. Hyvällä syyllä voi kysyä mikä on hänen oma moraalinsa, kun jatkuvasti yrittää tarjoilla tarkoituksella vääristeltyä tietoa Himoksen asioista.


      • Häiriintyynyt

        Hallissa häiriköi kukko ja jämsän keskustassa kokko.


      • EtäisyydetTiedotteessa

        Katsoin "karttoja" http://www.himoslomat.fi/fi/himoslomat/media/tiedotteet/himoslomat/matkailualan-merkittaevae-investointi-himokselle/ minäkin. Kovin on "karttakepillä" karttasuhde sekä selittely hukassa.

        Hankkeen julkaisumateriaalissa, mikä on oheisessa linkissä, on kolme karttaa, joista selviää kylpylän paikka, Masterlan mittasuhteella ja sitten oikein erikseen kartta, missä esitetään "RINNEALUEIDEN ETÄISYYS KYLPYLÄSTÄ". Olen Kokon kanssa samaa mieltä, että tiedotteessa ilmoitetaan virheellisesti ko. etäisyys, koska se on näiden liitekarrttojenkin mukaan yli kaksinkertainen immoitettuun etäisyyteen nähden. Hankkeen valmisteluvaiheessa on virheellinen tieto korjattava, sillä se on merkittävä, koska karttaliite on nimenomaan otsikoitu esittämään "Rinnealueen etäisyyttä kylylästä".


      • Sitäsaamitä.jne
        EtäisyydetTiedotteessa kirjoitti:

        Katsoin "karttoja" http://www.himoslomat.fi/fi/himoslomat/media/tiedotteet/himoslomat/matkailualan-merkittaevae-investointi-himokselle/ minäkin. Kovin on "karttakepillä" karttasuhde sekä selittely hukassa.

        Hankkeen julkaisumateriaalissa, mikä on oheisessa linkissä, on kolme karttaa, joista selviää kylpylän paikka, Masterlan mittasuhteella ja sitten oikein erikseen kartta, missä esitetään "RINNEALUEIDEN ETÄISYYS KYLPYLÄSTÄ". Olen Kokon kanssa samaa mieltä, että tiedotteessa ilmoitetaan virheellisesti ko. etäisyys, koska se on näiden liitekarrttojenkin mukaan yli kaksinkertainen immoitettuun etäisyyteen nähden. Hankkeen valmisteluvaiheessa on virheellinen tieto korjattava, sillä se on merkittävä, koska karttaliite on nimenomaan otsikoitu esittämään "Rinnealueen etäisyyttä kylylästä".

        Kun olisi jäänyt ne valitukset aikoinaan tekemättä niin nyt ei tarvisi tämmöisten mitättömien asioiden kimpussa mittatikkujen kanssa heilua.


      • kokkojambo

        Millä ihmeen kompetenssilla tää laatupäällikkö yrittää kampittaa nämä hankkeet? Pysykööt paperin parissa, vaan ei taia taiot piisata!


      • ffhuii

        Laatupäällikkö ei enää olisi töissä jos kaupungin leivissä olisi. Sieltä on turhat nilkit pistetty pois.


      • Nilkki
        ffhuii kirjoitti:

        Laatupäällikkö ei enää olisi töissä jos kaupungin leivissä olisi. Sieltä on turhat nilkit pistetty pois.

        Just joo, ai että kaupunki toimii tehokkaasti....turhia nilkkejä ei ole eikä ole ollut? Ei tehottomuutta, mutta jostain syystä sitä tehokkuutta sitten uskotaan saatavan esimerkiksi SoTen ulkoistuksen myötä, vaikka ilmeisesti ei tarvitsisi tehostaa, vai onko kaikki SoTe-työntekijät näitä nilkkejä kohta?


    • Ei_ihminen_ymmärrä

      On se aika erikoista, että ensin estetään valituksilla ja käräjöinneillä kylpylän rakentaminen vuoren juurelle kaupungin maalle ja nyt kun se ei sinne tule, niin pitäisi kaikin keinoin saada tulemaan. :D

      • Logiikkaa

        Kysymyshän on vaan yksinkertaisesti siitä, että Ojalan pitäisi päästä määräämään ja ennen kaikkea rahastamaan jokaisesta hankkeesta mikä Himokselle tehdään. Siksi Mestarin ja hänen opetuslastensa alituinen muistuttelu Himoksen perustajasta. Nyt ei pääse, mutta ketä siitä voi syyttää?


      • OikeaaLogiikkaa
        Logiikkaa kirjoitti:

        Kysymyshän on vaan yksinkertaisesti siitä, että Ojalan pitäisi päästä määräämään ja ennen kaikkea rahastamaan jokaisesta hankkeesta mikä Himokselle tehdään. Siksi Mestarin ja hänen opetuslastensa alituinen muistuttelu Himoksen perustajasta. Nyt ei pääse, mutta ketä siitä voi syyttää?

        Nyt tuli asiaa.
        Ojala on perustanut Himoksen. "Himottu vuori" kirjan mukaan Ojalan kehittämistaktiikka oli, että hänelle kuuluu kaupungin kanssa tekemänsä vuokrasopimuksen mukaan alueen rakennusoikeuksista osuus, mistä kaupunki kieltäytyi ja YIT:n kasaan juoksema kylpylhanke kaatui.

        Haljala on perustanut Himokseen festariliiketoiminnan. Nyt Himokseen on tulossa festarikylpylä, minkä Haljala kaupungin avustuksella rahastaa http://dynasty.jamsa.fi/kokous/2015761-3.HTM
        Ojala ei ole ymmärtääkseni vaatinut Lemminkäisen kasaan juoksemassa kylpylähankkeessa osuuksia tulevista rakennusoikeuksista.

        Kannattaisi hiukan tarkistaa logiikkaa "Himottu vuori" kirjasta. Ei kannata vasta ta tähän, että historiikki on valhetta, koska miten sinun uskottavuutesi näillä sivuilla todistetaan.


      • Saiskolainaksi

        Kyllä se hyvä kirja täytyy olla, kun tekijätkin sitä jatkuvasti näyttävät tutkivan. :D


    • Hehhehheee

      Nyt Arja Paakkanen on Kokon hampaissa. On se kovaa, kun tuskin Ilvestelijän hampaista on selvinnyt. Jurna siinä toista jurnaa kampittaa. Se siitä vielä puuttuisikin, että joka asiassa jurnaisivat yhdessä, mutta Himoksen kohdalla kuitenkin syleilevät toisiaan tulisesti. :-D

      • Sokeasilmäinen

        Samaa naureskelin.
        Kokko tohkeilee kun asian A vastustajat jurnaavat lainvoimaisen päätöksen vastaisesti.

        Kuitenkin Kokko on sokea omalle jurnaamiselleen, kun on itse asiassa B lainvoimaisen päätöksen jälkeen yhä jälki-iltalypsämässä erinäisiä etuja hissimiehelle.


      • jurvankynäilijä

        Mää muistan tään kokon työmaalimasta. Kyllä on on äijän koulutus menny harakoolle.
        En oo tyhymempää inssiä nähäny vielä koskaan. Ja tää tekeytyy vielä asiantuntijaksi Himos-kuvioohin
        Harkitaans ny jämsälääset ketä äänestetähän seuraavahan valtuustohon


    • ValitusStop

      Keskisuomalaisen aluetoimittaja Ira Blomberg- Kantsila kirjoittaa tänään 12.7. pääkirjoitussivun mielipideosastolla mm. seuraavasti:

      "Uskallan väittää, että sinänsä upeaa demokratiaa osoittavaa valitusoikeutta on käytetty monissa kohdin väärin: lyömäaseena, uhkana, jalan polkemisena, itkupotkuraivareina, kun omaa tahtoa ei ole saatu läpi. Uskallan jopa väittää, että valituksia väkerretään toisinaan ihan vain kiusanteon ja koston vuoksi. Voi vain miettiä kuinka aikuista käytöstä se on."

      Tällä kertaa Kokko on Paakkasen suhteen ihan oikeassa. Valituksella ei ollut mitään läpimenon mahdollisuutta, sen Paakkanen ja Putkonenkin varmaan hyvin tiesivät. Silti se tehtiin. Miksi? Miksi jankutusta laillisesti tehdystä päätöksestä yhä jatketaan?

      Kokko ei ole Himoksen asioista valittanut (ainakaan vielä), mutta toivottavasti ymmärtäisi lopettaa myös vanhojen asioiden kaivelun ja jankuttamisen blogissaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      1874
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe