Joko on kämppäasia kunnossa?

WERWER

Onko syytä alkaa jo etsimään nyt?

Onko ollut teillä vaikeuksia löytää?

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iamdeit

      no otin ite ylikalliin kämpä vuode sopimus kampukse vierest mut ihan mahtava sen jälkee katon edullisemma ku paikat tiedos

    • kiireon

      Kämppäasia on syytä panna kuntoon heti! Opiskelu alkaa ensi kuussa.

    • kuumaon

      Eikö ensimmäisen vuoden voi aika hyvin käydä myös etänä? Käsitin ettei niillä peruskursseilla ole niin läsnäolopakkoa, sellaista luin tuolta toisesta viestiketjusta. Itselläni ei tosiaankaan vielä kämppää, muutto Jyväskylään edessä.

      • Pussynessman

        En suosittele. Ainakin LUT:ssa läsnäolopakko koskee lähinnä vain kielten opintoja ja muutamaa harvaa muuta, mutta silti ainakin ryhmätöiden takia kampukselle on tarvetta. Tietysti voithan tehdä osuutesi ryhmätöissäkin täysin etänä, mutta monesti tuloksena on muiden ryhmäläisten sivujen kanssa irrallista ja päällekäistä paskaa. Ja ryhmätöitä meillä oli jokaisessa periodissa fuksivuonna.
        Monesti oppimistulokset kuitenkin korreloi luentojen aktiivisuuden kanssa, vaikka tosin jotkut, kuten meillä kansantalous ja talousmatematiikka, ovat niin itsestään selvyydet, että ei sieltä pahemmin opi. Suosittelen siis kuitenkin ainakin helppoa pääsyä kampukselle


      • Muutajkl

        On kauppiksessa monia läsnäolopakkotuntejakin kuten markkinoinnissa, ja etäopiskelu on muutenkin vaikeaa kun kukaan ei oo esim vaikees yliopistomatikassa opettamassa matriiseja ja voittofunktioita. Mieti nyt kuitenkin vielä kerran.


      • Pussynessman

        Markkinoinnissa meillä taisi olla muutama pakollinen tunti, mutta muuten selvästi suurin osa "vapaaehtoisia". Se riippuu yliopistosta, miten se järjestää kurssinsa, mutta muuten ensimmäisen vuoden kursseista meillä oli läsnäolopakollisten ja -pakottomien suhde on luokkaa 3/12, jos kahden luennon pakollisuus ei tee vielä kurssista läsnäolopakollista. En siis sanoisi, että monia. Enkä silti suosittele luentoja skippaamaan.

        Ja matematiikan haastavuus riippuu pitkälle siitä, kuinka paljon sitä jaksoi lukea lukiossa. Itse pärjäsin siinä hyvin ja siksi koin talousmatematiikan naurettavaksi. En tehnyt koskaan läksyjä, skippasin ainakin puolet luennoista ja sain 5. Pruju oli tasokas ja pelkästään sillä pärjää, jos lukion pitkämatematiikka on kohtuudella hanskassa. Tehtävät olivat hyvin yksinkertaisia, myös matriisilaskut. Tietysti jollekin toiselle se voi tuottaa haasteita, mutta tämä ei koske kaikkia. Matematiikka muilla kursseilla on sitten asia erikseen.
        Näin, mietin vielä toiseen kertaan, eikä vienyt eteenpäin.


    • aaltoonopiskelemaan

      Hei! Jos haen AYY asuntoa niin mitä laittaisitte liitteeksi kohtaan jossa pyydetään todistusta opiskelupaikasta? Läsnäoloilmoitus tehtynä ja lukukausimaksu maksettuna.

      • nnäinminä

        Oletko saanut hyväksymiskirjeen? Siitä kopio liitteeksi.


    • Rtere

      Oulusta hain Psoasilta kämppää, sain solun heti seuraavana päivänä.

    • Oas-asuja

      Kannattaa laittaa hakemukset heti sen kaupungin opiskelija-asuntosäätiölle, sieltä sain itse viime vuonna asunnon aivan yliopiston vierestä halpaan hintaan! Sitten jos ei saa asuntoa sieltä ja tulee hätä niin yksityiseltä vähäks aikaa vuokralle ja heti syksyllä taas oas-jonoon :)

    • Opiskeluasunto

      Suosittelen pyytämään vanhemmilta rahaa lainaksi asunnon ostoa varten, ellei itse ole saanut jo tarpeeksi säästöön. Kampuksen läheltä kaksion tai kolmion ostaminen on hyvä sijoitus. Jos itselle ei tule kaikille lukukausille käyttöä, niin aina sitä voi vuokrata ulkopuoliselle. Vuokralla asuminen on pidemmän päälle kestämätön ratkaisu ja erittäin kallista. Kärjistäen sanottuna rahan heittämistä hukkaan.

      Lisäksi monessa yliopistokaupungissa kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen saaminen voi olla hankalaa ja viedä paljon aikaa. Itselläni meni asunnon etsimiseen ja ostamiseen ja vapautumiseen noin 2 viikkoa aikaa, eli erittäin nopeakin tapa.

      • Ihanoikeeeesti

        Absurdi idea ostaa suoraan lukiosta omistusasunto. Kaikilla ei oo montaa kymmentä tuhatta laittaa noin vaan lainan omavastuuseen, eikä kaikkien vanhemmilla. Eiköhän suurimmalle osalle realistinen vaihtoehto ole opiskelija-asunnot, mutta kiitos kun kerroit muillekin, että sinulla on liikaa rahaa ja voit ostaa 2 viikon sisällä asunnon. :)


      • ehshjsksks

        Ihan asiallinen kommentti oli että kannattaa ostaa se asunto JOS rahaa löytyy


      • Asdööosd

        Jos saa säätiöltä asunnon, niin omistusasunto voi käydä jopa kalliimmaksi. Vastikkeet vaihtelevat taloyhtiöittäin, mutta se voi olla jopa säätiön vuokraa kalliimpi


      • Putinonmestari
        ehshjsksks kirjoitti:

        Ihan asiallinen kommentti oli että kannattaa ostaa se asunto JOS rahaa löytyy

        No kuule tässä tilanteessa kun Suomi muuttuu Kreikaksi ja Venäjänkin markkinat lähti, tuskin montaa ihmistä tulee ostamaan heti sieltä keskuksesta 400k arvoisen asunnon.


    • Tietämätöööön

      Olenko ainoa, jota mietityttää jo miten muutto tulee sujumaan? Itsellä ainakin näillä näkymin muuttopäivä 1.syyskuuta eli täsmälleen sama päivä kuin ensimmäinen päivä uudessa yliopistossa. Alustavan ohjelman mukaan juuri ensimmäisenä päivänä on kaikennäköistä ohjelmaa ihan yömyöhään saakka, joten missä välissä sitä ehtii hoitaa muuttotoimenpiteet kun ei haluaisi skipata mitään ensimmäisiltä hetkiltä, silloinhan ilmeisesti tulee paljon kaikkea tärkeää tietoa?

      • joensuuhun

        Just tän takii laitoin asuntohakemukseen et voin ottaa sen vastaan 1.8. :/


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      285
      3147
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1575
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1301
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1215
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1129
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe