Minkälaisia tukia saa ja

harkintaantarkoin

ja mitä poistuu kun muuttaa miehen kanssa yhteen jolla on viisi lasta jayhteishuoltajuus, joka tarkoittaa että lapset osittain asuvat hänen luonaan. Samoin mull aon yksi lapsi joka asuu pääosin mun luona, yhteenmuuttaessa lapsilukumme vaihtelee viikottain. Lisääkin on meillä toiveissa mutta nyt on kyllä kuusi lasta tässäkin.
Loppuuko yh korotukset, entä matalantuuko elarit, saanko asumistukee, entä toimeentulotukee, ym ym... pitäs tietää rahavarat ennenkuin luopuu yhdetäkään tukiaisesta, miten iehen rahat jakautuu, etten minä joudu makseleen toisen lasten asioita.
Nyt olen työtön, eikä tarkoitus ole mennä töihin vähään aikaan, miehellä on oma tölli, jossa asuisimme ja auto, ja lupasi mulle ostaa oman auton. Menoja siis olisi, mutta entä tulot. Saanko käyttööni miehen lapsista mitään rahoja, vai meneekö ne minne? En ole koskaan asustanut tämmöisessä perheessä, aina olen omieni kanssa, nyt vaan harmittaa kun miehellä on velvoitteita moneen lapseen että miten me pärjäämme.

26

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanhaäiti

      Ellet pysty elättämään itse itseäsi etkä lastasi, niin elä missään nimessä mene viiden viattoman lapsen elätettäväksi. Riittää, että yhteiskunta elättää sinut.

    • ljysyväeitieltäeksy

      riippuu siitä kauanko kuukaudesta ne lapset siellä asuu. Kysy suoraan kelalta ja sossusta, he osaavat antaa lisäkysymyksiä. Joihin vastaamalla saat parempaa infoa, kuin tuolla tiedonannolla täältä. Niiltä instansseilta voit kysyä hakemattakin, joten teeppä se.

    • MeTienataanTällä

      Kannattaa ehdottomasti vääntää lisää lapsia sillä välimeren yli tulee venelasteittain korkeastikoulutettuja koneinsinöörejä nostamaan maamme jaloilleen ja paikaamaan huutava työvoimapulaa.

      Tienaat perseelläsi, sillä mitä enemmin väännät lapsia veronmaksajien elätettäväksi sitä suuremmat avustukset ja lapsilisät saat.
      Kannattaa hankkia joukkoon myös pari mulattimukulaa sillä tunnetusti ne saavat sosiaalihuollon kukkahatuilla rahapussinnyörit aukeamaan.

      Lisääntymisen lisäksi voitkin maata sohvalla ja piereskellä sekä
      imeä sidukkaa ja syödä suklaata.
      Veronmaksajat kiittää.

      • hyikunpuhutrumia

        Hyi kun puhut rumasti perheellisestä ihmisestä. Lapset ovat voimavara ja tulevia veronmaksajia, joill amyös sinun tulevat lapset tai jo olevat elävät työttöminä ollessaan.
        Mikä väääryys on olla työtön kun hoitaa samalla omat lapset, jakodin, sehän on myös työtä.


      • 148

        Tuskin ovat tulevia veronmaksajia, kun kotoa opitaan vain tuilla eläminen. Kyllä tuollainen työn vieroksuminen periytyy, valitettavasti. Tulevia sossupummeja!


      • tietäjänainen
        148 kirjoitti:

        Tuskin ovat tulevia veronmaksajia, kun kotoa opitaan vain tuilla eläminen. Kyllä tuollainen työn vieroksuminen periytyy, valitettavasti. Tulevia sossupummeja!

        Työttömyys ei ole sairaus, se ei periydy.


      • vanhaäiti
        tietäjänainen kirjoitti:

        Työttömyys ei ole sairaus, se ei periydy.

        Periytyy tai opitaan. Ei toki aina, mutta yllättävän usein.


      • 148

        Työttömyys ei toki sinänsä periydy, mutta työn vieroksuminen ja tuilla kikkailu kyllä valitettavan usein opitaan jo kotoa.


      • Köyhyys_periytyy

      • 741

        Sääli näitä lapsia. Toki Suomessa tukienkin varassa pystyy elämään kohtuullisen mukavasti, monen mielestä liiankin mukavasti. Kuitenkin tuollainen sukupolvelta sukupolvelle siirtyvä elämäntapa on aika surkeaa. Tukien varassa et koskaan hanki mitään suurempaa, aina olet tilivelvollinen tekemisistäsi viranomaisille, elelet penniä venyttäen jne.

        Itse ainakin toivon edelleen sitä, että omalla lapsellani olisi mahdollisuus elää paremmin ja erityisesti vapaammin, kuin minä. Ja kyllähän se niin on, että työ antaa niin hyvinvointia kuin vapauttakin. Joten vaikka joskus tekisi mieli heittäytyä yhteiskunnan elätiksi, niin ihan esimerkin vuoksi en sitä tee.


    • kotityötontyötä

      Monet ovat kätevämpiä kotitöissä kuin kenenkään orjana.

    • mulleparasta

      Tuet on tehty siksi, että jos jotain ei vaan huvita käydä töissä, he saavat ruokaa ja vaatteita. Minä en ole käyny töissä 30 v ja tykkään tästä systeemistä, saa elää omaa elämää ja rahaa riittää.

    • HarIeyman

      Minä ostin keväällä tukirahoilla Harley Davidsonin 1600kuutioisen.

      • pakkovaanolla

        Me saatiis sossuta uusi pesukone, mirko ja hella. Nyt jäi rhat muuhun, aiomme mennä omalle amerikkaan tai jonnee...
        Työttömyys kannattaa, vaikkei rahaa oopaljoo, mutta saa joitain asioita ilmatteeks kunnalta. Noi oli vielä itse kaupasta valitut.


      • viru

        Ei ihan noilla rahoilla vielä ameriikkoihin mennä, mutta käykää vaikka Tallinnassa.


      • Onnellinenköyhä
        viru kirjoitti:

        Ei ihan noilla rahoilla vielä ameriikkoihin mennä, mutta käykää vaikka Tallinnassa.

        Matkustaminen on nykyään niin halpaa, että ei mikään ongelma mennä Amerikkaan taikka muuallekaan, vaikka ei oliskaan suuria tuloja. Se on ihan asenteesta kiinni.
        Me käydään 5h perheen kanssa talvisin melkoisen kaukana halvoilla lennoilla, jotka nykyään on halpisyhtiöillä melkein ilmaisia. Ei mitään ongelmaa matkustella, kun eläminen monessa maassa on paljon halvempaa, kuin Suomessa.


    • vakavasttosiasiat

      Aloittaja hyvä, sen sijaan että mietit, mitä tukiaisia saisit, sinun on viisainta alkaa miettiä, miten voisit itse parantaa taloudellista asemaasi. Itse autat itseäsi parhaiten. Töihin meno voisi olla hyvä juttu.

      Siitä miehestä sellaisen lapsilauman kanssa sinun pitäisi pyrkiä eroon. Et hyödy hänen lapsistaan missään tapauksessa. Yritä nyt vain itse oman lapsesi kanssa saada asiasi kuntoon.

      Kun haluat miestä, sitä saat ilman, että otat koko konin pentuineen. Yhtäkään pentua lisää älä sille tee. Et selviydy siitä. Eikä se mieskään.

      • töihinenmene

        En ehdi töihin kun töitä on kotonakin, enkä tykkää talvesta jos talvella pitää töissä käydä. Kuka hullu lähtee lumeen ja hemmetin kylmään pakkaseen, kahlaamaan ja putsa autoa, kun voi olla lämpimässä kotona jamennä ulos jos haluaa. En mene töihin, viihdyn kotona ja kun tukiaisia tulee sen verran että pärjäämme, se riittää. Ulkomaille emme koskana ole innotuneita lähtemään edes lomalle. No jos 7000 vähintään saa palkkaa voisi ajatella.


      • nnmml
        töihinenmene kirjoitti:

        En ehdi töihin kun töitä on kotonakin, enkä tykkää talvesta jos talvella pitää töissä käydä. Kuka hullu lähtee lumeen ja hemmetin kylmään pakkaseen, kahlaamaan ja putsa autoa, kun voi olla lämpimässä kotona jamennä ulos jos haluaa. En mene töihin, viihdyn kotona ja kun tukiaisia tulee sen verran että pärjäämme, se riittää. Ulkomaille emme koskana ole innotuneita lähtemään edes lomalle. No jos 7000 vähintään saa palkkaa voisi ajatella.

        "Kuka hullu lähtee lumeen ja hemmetin kylmään pakkaseen, kahlaamaan ja putsa autoa, kun voi olla lämpimässä kotona jamennä ulos jos haluaa. "

        Minä lähden töihin joka säässä, vaikka ei huvittaisikaan. Minun ja muiden kaltaisteni ansiosta sinäkin saat leivän suuhusi. Joten pidäpä pienempää ääntä, ettet saa vielä turpiisi mokoma yhteiskunnan loinen!


    • JoopajooXY

      Juuri aloittajan kaltaisten sossupummien ja työhaluttomien laiskureiden takia muutimme pois Suomesta.
      Todellisessa hädässä olevia avustan, tuollaisia yhteiskunnan elättejä en.

    • köyhä_

      Mä sain kirkon diakonissalta 100 euron osto-oikeudet lähi-K-kauppaan. Sain niistä 50 euroa kaverilta. Ei kannata enempää kuulemma maksaa, koska K-kauppa on niin kallis.

      Sain toiselta kaverilta ilmaisen Tallinnan matkalipun, joka olisi muuten mennyt vanhaksi. Lähdin Tallinnaan. Sain rahalla 11 puolen litran vodkapulloa. Niiden nauttimisessa menee ainakin viikko. Sen jälkeen lähden sossuun.

    • oikeaeteen
    • jyx

      Hienoa, että niin moni tuilla elävä on tyytyväinen tuloihinsa. On varaa reissata jne. Ehkäpä se onkin niin, että Suomessa köyhyysloukussa ovatkin ne työssäkäyvät, jotka tienaavat juuri sen verran, että mitään tukia ei tipu ja palveluista maksavat kovimman mukaan.

      • työeikannata

        No nyt puhut asiaa, suomessa on palkat niin huonot että palkalliset käy leipäjonossa ja eivät tule toimeen, koska rahaa jää vähemmän käteen kun maksat työmatkat, mahdolliset eväät ja tuöamineet ja autokin oln lähes pakollinen olla tai ainakin bussikortti tai junalippu, ja ne vasta kalliita ovat, joten ne on aina pois palkasta.

        Kun olet työtön kaiken rahan saat omaan käyttöön, ja töitä on kotonakin.

        Joten työ ei suomessa kannata, sen on moni huomannut. Siksi en ole minäkään töissä, kun työttömänä rahaa on enempi, ja sitä vapaata. Työttömyys kannattaa.

        Kyllä sen oikeesti olisi oltava toisinpäin, että palkalla ihinen eläisi, mutta ei elä.


    • työtön20vuotias-

      Minä kun muutin lastenkodista omilleni niin en saanut mitä n tukea Omat vaatteet sain, tuolin ja pöydän jotka tein koulussa. Ei ollut varaa sänkyyyn joten ostin 10 euron patjan ja kirpparilta olen ostanut huonekaluja. En saanut pesukonetta sossusta edes vaan ostin osamaksulla ja makselin sitä pitkään.

      • iinesankkavankk

        on kurjaa kun kukaan ei auta. Minä taas olen ollut toimeentuloasiakas parikymmentä vuotta, laskut tulee maksettua ja ruokaa pöytää ja käydään leipäjonossa. EI nykypalkoilla pärjää, jos et ole työtön, niin köyhä olet.

        Työttömänä saat kaikki tulet, mutta kun menet orjatöihin tuet lakkaa.
        Olin 4 kk töissä ja huonosti kävi, käteen jäi 500 e vähemmän kuin työttömänä ollessa, nyt olen ollut 14 v yhtäjaksoiseti työtön ja yhtä juhlaa on kun rahat riittää. Yhttensä olen ollut 30 v työttömänä tuota pientä orjatyöaikaa lukuunottamatta, enkä töihin mene.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1432
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      977
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      229
      764
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe