Tervasaaren jälkeinen liikenneympyrä

Autoilija84

Huolestuttavaa seurata autoilijana, kuinka moni unohtaa käyttää vilkkua ajaessaan Helsingintien suunnasta Haminaan päin uuden ja keskeneräisen liikenneympyrän kautta. Tervasaaren vanhan sillan suunnasta tuleville ja STOP-merkillä pysähtyville nämä vilkkuttomat autot aiheuttavat todellisia vaaratilanteita, kun luulee toisen autoilijan ajavan suoraan Tervasaaren vanhan sillan kautta keskustaan, mutta niin monesti vilkuton auto sujahtaa keulan edestä liikenneympyrään.

Itse meinasin autoni kurtata, mutta onneksi reagoin ajoissa :( Tulin STOP-merkin takaa ja jouduin tekemään äkkijarrutuksen, kun joku mennä kaahari uudella citymaasturilla liikenneympyrään... Olisi luulut niin hienossa autossa vilkkujen toimivan, mutta ei :(

Et onko ne vilkut rikki vai onko käyttäjissä vika ;)

42

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • otsakin.kurtussa

      Missä vika ?? Haloo !!!
      "mutta niin monesti vilkuton auto sujahtaa keulan edestä liikenneympyrään."

      Liikenneympyrään/kiertoliittymään ajettaessa EI VILKUTETA .
      Siitä POIS käännyttäessä,siis jo ennen kääntymistä PITÄÄ VILKUTTAA,se antaa muille tietoa omasta kääntymisaikeesta.
      STOP-merkki on myös väistämismerkki.

      Joka tapauksessa ajakaa kaikki hiljaa,koska kaikki eivät toimi samojen sääntöjen mukaan.Säästyy peltiä.

      Niin,MISSÄ SE VIKA ON !!

      • Reinikaane

        Se ei ole vielä kiertoliittymäkäytössä, vaan tavallinen risteys. Idiootti.


      • äo-kortti

        "mutta niin monesti vilkuton auto sujahtaa keulan edestä liikenneympyrään. "

        Liikenneympyrään-kuten aloituksessa mainitaan-sujautetaan aina ilman vilkkua.
        Ajakaa hiljaa kaikki osapuolet.


    • hehhehhehhehhehehe

      minkähän takia se STOP - merrki siinä mielestäsi on sitten ? Ihan siksi että ajattelisit...

    • Vilkkua.peliin

      Vilkun käytöllä voi hyvin selventää aikeitaan ja ottaa huomioon muut tienkäyttäjät vaikka ei olisikaan pakko vilkkua käyttää. Aloittajan kanssa olen samaa mieltä. Käyttäkää nyt ihmeessä sitä vilkkua niin vältytään turhilta vahingoilta.

    • Autoilijamyös

      Kyllähän tässä pääsyyllinen on destia joka ei ole osannut laittaa liikennemerkkejä/opastusta kohdilleen... Pääväylä kulkee tällä hetkellä kotisaaresta liikenneympyrään, sivutie menee vanhalle sillalle jonne mennessä pitäisi näyttää vilkkua, mutta monen mielestä se on vaan suoraan ajoa !!!

      Tottakait voi auttaa muita jos näyttää vilkkua oikealle/vasemmalle mutta ei se pakollista ole jos ajaa päätietä ja tulee pikku kurvi vastaan.

      Ihme ettei pahemmin ole napsahtanut !
      Eikös poliisit voisi sakottaa urakoitsijaa jos ovat töpeksineet ?

      • Vasen.vilkku

        "Tottakait voi auttaa muita jos näyttää vilkkua oikealle/vasemmalle mutta ei se pakollista ole jos ajaa päätietä ja tulee pikku kurvi vastaan."

        Miksi se sitten on niin saatanan vaikeaa näyttää sitä vilkkua? Onko kaiken oltava pakollista? Eikö sitä liikennesilmää voisi käyttää vai onko se todellakin puhki? Jos vilkkuja ei käytetä niin eikun vasarallla vilkut paskaksi. Eihän niitä tarvita. Tyyliin: Ja sitten vasen vilkku..."


    • kolmassiltajaheti

      Eikö se nyt hyvänen aika kannattais laittaa hätävilkut päälle varmuuden vuoksi niin sitte vois kääntyy tai olla kääntymättä mihinkään. Tämähän olis kaikille kaikkein selvintä siknaalii et kansii varoa ny ainaski vähäsen. Sitte vielä kytkee peruutusvalokin päälle, et muutki tietäis jos vaik alkaskii peruuttaa sinne pitskulle tai kotisaaree tai eteenpäin.

      • itekomppaan

        jooooooo


      • V.ilkku

        Niinpä, idioottien kanssa on turha keskustella. Sitten kun kolahtaa niin toivottavasti osuu juuri sinun kohdallesi. Älä vaan vahingossakaan näytä vilkkua, vain siksi ettei ole pakko.


    • vaikneljäskii

      Eiku ny mää tiän. Semmonen laki et sielt ei sais ajaa ku sil Speden aikanaa kehittämäl autol jos oli kaks keulaa mut ei yhtää takapäätä. Se olis vähä niinku speden spympyrät ja sit veikkauksen kaa diili uuest kohteest et kuin mont perääajoo tulee vuaden aikan.

    • Autotietäjä

      Kaupunkiin jos mennään terviksen sillan yli ja ohitetaan se liikenneympyrä on kyseessä käännös oikealle siis vilkku oikealle.
      mikäli mennään liikenneympyrään ei vilkkua näytetä tälläi ne opasteet ja tiemerkit on suunniteltu.
      Destia teki tämän vähän päin vittua mutta näin se laki sanoo opasteista.

      • Voiperkele

        Noinhan se oikeasti on. Mutta kun nämä mulkut eivät näytä vilkkua ajaessaan vanhan sillan kautta. Viisainta on näyttää vilkkua ajoipa sitten kumpaa reittiä hyvänsä, se varmasti selventää tilannetta vaikka ei olisi pakko näyttää. Miksi pitää olla se pakko ennen kuin voi sujuvoittaa liikennettä. Sitä en vaan ymmärrä.


      • Jjessssee

        Olet oikeassa :)


    • Haminalainenjalankulkija

      No, hei. Milloin Haminassa autoilijat ovat käyttäneet vilkkua?

      • Miäoonvehkalahelt

        Kyl miä tiiän oon stevecol töis


    • Vilkkutornirulais

      Mie ehottasin sellast et aina ku kääntyy kaupunkii päin nii sateliitin välityksel yhel napinpainalluksel alkaa saviniämen vesitorni vilkkuu kaikis väreis ja siit tiätäs et pitskun ympyräs ollaa kääntyys Haminaa päin uuelle sillalle. Voisko joku nyt soittaa Toikan Timolle ja ehottaa tätä, sekä tiätyst NSA:n satelliittijohtajalle.

    • vinkkarit.ruttuun

      Missään päin Suomea ei käytetä vilkkua liikenneympyrään ajaessa. Kiitos Suomen järjettömän tieliikennelain. Muualla maailmassa taas vilkutetaan ja kerrotaan aikeistaan. Suomessa kielletty.

      • AivanTurhaa

        Ja ketähän varten yksisuuntaiseen ympyrään ajava vilkuttaa, kääntymissuuntahan on itsestään selvä. En usko väitettä "muualla maailmassa", tai sitten ovat siellä ihan idiootteja.
        Tosin jos aikomus on poistua heti ensimmäisestä haarasta, niin silloinhan vilkun voi laittaa jo ympyrään mennessä, tai on jopa suotavaa.


      • Voiperkele
        AivanTurhaa kirjoitti:

        Ja ketähän varten yksisuuntaiseen ympyrään ajava vilkuttaa, kääntymissuuntahan on itsestään selvä. En usko väitettä "muualla maailmassa", tai sitten ovat siellä ihan idiootteja.
        Tosin jos aikomus on poistua heti ensimmäisestä haarasta, niin silloinhan vilkun voi laittaa jo ympyrään mennessä, tai on jopa suotavaa.

        Juuri noin saadaan aikeet toisille autoilijoille tehtyä selväksi. Vaan mikä siinäkin on niin mielettömän vaikeaa???


      • Idioottimaista
        Voiperkele kirjoitti:

        Juuri noin saadaan aikeet toisille autoilijoille tehtyä selväksi. Vaan mikä siinäkin on niin mielettömän vaikeaa???

        Siis mitä? Eihän kiertoliittymässä ole kuin yksi ajosuunta ja se on vastapäivään. Minkä vitun takia pitää näyttää vilkkua ajettaessa sisään ympyrään?


      • Idioottimaista
        Voiperkele kirjoitti:

        Juuri noin saadaan aikeet toisille autoilijoille tehtyä selväksi. Vaan mikä siinäkin on niin mielettömän vaikeaa???

        Siis mitä! Kiertoliittymässä on yksi ainoa ajosuunta ja se on vastapäivään. Minkä vitun takia pitäisi käyttää vilkkua ajettaessa sisään ympyrään?


      • Tonterijoonas

        Ei jumalauta... tää ympyrässä vilkuttaja on varmaan niitä uunoja jotka laittaa ympyrässä vilkun vasempaan? Kenellehän se on epäselvää ympyrään tulijoista, että sinä aiot jatkaa pakolliseen suuntaan niin kauan kunnes vilkutat oikealle poistumisen merkiksi?

        Samaa näkee jossain kouvolassa ja kotkassa kun on rinnakkaisilla kaistoilla pakollinen ajosuunta esim. vasempaan käännyttäessä, kahdella kaistalla, niin eikös sitä vilkku ole vasemmalle. Tajutkaa, että rinnakkaisilla kaistoilla se merkitsee aietta vaihtaa kaistaa! Ja jos ajosuuntia ko. kaistalla on vain yksi (vaikka ollaan risteyksessä) niin kyllä varsinkin valo-ohjatussa risteyksessä on aika vaikea saada aikaan vaaratilannetta, mikäli vilkku ei ole päällä.


      • Autoilija84

        Blaablaablaa.... vinkutan sen verran ympyrään mennessä, että vanhaa tietä tulevat huomaavat että käännyn eivätkä tule STOP-merkin takaa päälle ja sammutan vilkun parin vilahduksen jälkeen eli... Ympyrässä en tietenkään vilkuta, koska olen autokoulun käynnyt ja sen opit sisäistänyt.


      • Roundabouttown
        Autoilija84 kirjoitti:

        Blaablaablaa.... vinkutan sen verran ympyrään mennessä, että vanhaa tietä tulevat huomaavat että käännyn eivätkä tule STOP-merkin takaa päälle ja sammutan vilkun parin vilahduksen jälkeen eli... Ympyrässä en tietenkään vilkuta, koska olen autokoulun käynnyt ja sen opit sisäistänyt.

        Selkeämpää olisi ilmaista, että vilkutat kääntyäksesi siihen mutkaan ennen ympyrää, et ympyrään mennessä. Ketjusta päätellen monelta on mennyt tämä asia ohi ymmärryksen, tai sitten todellakin jotkut apinat katsovat velvollisuudekseen vilkuttaa jokaikiseen ympyrään sisään ajaessaan.


    • sipulixx

      tuppaa venäläiset käyttämään vilkkua sisään mennessä kiertoliittymään. ja hätävilkkua jokapaikassa ..

      • njet-hätä

        Venäjällä käytetään hätävilkkua hiukan toisin kuin Suomessa. Se on siellä ennemminkin varoitus- tai huomiovilkku, eli poikkeavissa tilanteissa vilkutetaan muille varoitukseksi. Jos esimerkiksi joutuu ajamaan huomattavasti hitaammin kuin muu liikenne tai jos näkee edessä jotain vaaraa aiheuttavaa niin vilkutetaan. Silloinkin kun näkee edelläajavan vilkun laitetaan omat vilkutkin päälle, näin varoitus kulkee jonossa taaksepäin.
        Suomessakin voisi tällaista varoittavaa vilkun käyttöä hiukan lisätä, mutta täällä nyt ei juuri vaivauduta käyttämään suuntavilkkujakaan silloinkaan kun tarvisi.


      • jassooooooo
        njet-hätä kirjoitti:

        Venäjällä käytetään hätävilkkua hiukan toisin kuin Suomessa. Se on siellä ennemminkin varoitus- tai huomiovilkku, eli poikkeavissa tilanteissa vilkutetaan muille varoitukseksi. Jos esimerkiksi joutuu ajamaan huomattavasti hitaammin kuin muu liikenne tai jos näkee edessä jotain vaaraa aiheuttavaa niin vilkutetaan. Silloinkin kun näkee edelläajavan vilkun laitetaan omat vilkutkin päälle, näin varoitus kulkee jonossa taaksepäin.
        Suomessakin voisi tällaista varoittavaa vilkun käyttöä hiukan lisätä, mutta täällä nyt ei juuri vaivauduta käyttämään suuntavilkkujakaan silloinkaan kun tarvisi.

        ja täällä ne kayuttää hätävilkkua kun menevät kuselle motarin sivuun.


      • pihhittäää

        silloinhan on toellinen hätä.


    • Nyrkki

      En koskaan näytä vilkkua ajaessa suoraa tietä.´,,

    • vilkuttaja88

      Tälle vilkku vinkujalle pitäisi tarjota kunnon sarja polkunpyörän vilkuista ja työntää vielä vilkku perseeseen ja monta kertaa.

    • KukkaHattuTätsy

      Tervasaaren uusi liikenneympyrä ei ole vielä liikenneympyrä käytössä, joten kyllä pitäis vilkuttaa, kun sinne kääntyy, ainakin niin kauan aikaa, kun Tervasaaren vanhan sillan kautta kulkee osa liikenteestä. Vältytään kolareilta

      • KukkaTötsyHattu

        Sillähän ei ole mitään merkitystä onko ympyrää tai ei, se ihmisten pasmoja sekoittava kurvi, jossa on stop-merkki ON ENNEN liikenneympyrää! Totta kai siinä voi vilkuttaa vasemmalle, tai oikealle, jos siltä tuntuu. Liikenneympyrään sisään mennessä ette saatana vilkuta, ellette aio poistua heti seuraavasta haarasta, ettei tule sinnekin niitä läheltä piti tilanteita.


    • Kunneskolahtaa

      Vilkkua on vain pakko käyttää, vaikka turhalta tuntuisikin. Säästyy monta ihmishenkeä ja noloa kolaria.

    • a.a.a

      Jos ei osaa ajaa Haminassa, voi luovuttaa kortin poliisille ja jatkaa kävellen.

    • Hesantie

      Eilen noin kello 13.00 menin kaupungin suuntaan ja oli vilkku päällä vanhaa helsingin tietä tuli kaupungista vihreä opel astra varkku ,stop merkin takaa suoraan ,eikä meinannut pysähtyä,oli läheltä piti tilanne .Auto ajoi vanha papparainen ja vauhtia oli aika reilun näköisesti.Miksihän harvempi noudattaa pakollista pysähtymis merkkiä??? Vai auttaisikohan optikolla käynti ?????

      • johtajaturhapuro

        Samaa huomannut, kakarat vetää pemareillaan reipasta ylinopeutta muista välittämättä stopin takaa. muutaman läheltä-piti -tilanteen itsekin todistaneena.

        Vanhan sillan suunnasta voisi muutaman töyssyn laittaa ennen sitä stoppia, ehkä se vähän herättelisi katselemaan ympärilleen?


    • Åkeri

      On siinä se lohtu, että jos rysähtää niin se joka tulee stopin takaa niin on varma maksaja ja saa vielä boonuksena stopmerkin noudattamatta jättämisestä mukavan sakon kaupanpäälle.

      • hannu_karpon_serkku

        Näin toki siinä tapauksessa että teini-pemarissa on vakuutukset maksettu. muuten voi olla vaikea saada rahojaan, noilla työttömillä elämänkoululaisilla kuitenkaan mitään rahaa ole tai tule koskaan olemaankaan...


      • ladakombi
        hannu_karpon_serkku kirjoitti:

        Näin toki siinä tapauksessa että teini-pemarissa on vakuutukset maksettu. muuten voi olla vaikea saada rahojaan, noilla työttömillä elämänkoululaisilla kuitenkaan mitään rahaa ole tai tule koskaan olemaankaan...

        http://www.kymensanomat.fi/Online/2015/07/27/Rattijuoppo teki donitseja Haminan torilla/2015319351144/4

        olikos bemmikurko


    • Helvetin_hönöt

      Haminalaiselle pärinärajoitteiselle vilkkukin on haaste. Tosin moiselle on kaikki muukin haastetta.

    • 6xpäivässä

      Onhan se liittymä nyt aika sekava, koska liikennettä on paljon. Kotkan suunnalta tultaessa ja vanhan sillan suuntaan ajettaessa ylitetään selvästi maalattu reunaviiva ja vilkkua on käytettävä. Stop merkin takana odottavia helpottaa myös, jos näytät kääntyväsi vasemmalle, eli kohti keskeneräistä liikenneympyrää. Eli muitakin kannattaa ajatella, vaikka kuinka asiat tietäisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      89
      4194
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4102
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      609
      3914
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      20
      2725
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2475
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2074
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2072
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      190
      1950
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1609
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1422
    Aihe