haluan varastaa meikkejä

poikanenn

oon 14 vuotias tyttö joka täyttää pian 15 mulla ei oo yhtää rahaa ja vanhemmilla ei oo antaa haluisin kaikkia kivoja meikki ja hius juttuja että voisin kokeilla, ja uusii vaatteitaki mut ei oo yhtää rahaa mihinkää. Tosi monella meiän koulustaki on hienoja vaatteita ja upeet silmä meikit ja paljo muitaki hienoja tuotteita, ite kuljen halvoissa retsuissa :(

Oon alkanu miettii et oisko paha jos varastaisin jotai iha vähä, ja jäisinkö kiinni? Ei mitää kalliita vaa jotai perus meikkejä vaikka alkuunsa joku huulipuna.

Mitä seurauksia on jos jää kiinni varastamisesta?
Mitä tässä tilanteessa kannattais tehä?

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 7-1

      Tässä vaiheessa kannattaa unohtaa sellaiset. Jokainen varas aloittaa pienestä, ei kukaan aloita pankkiryöstöstä.
      Varkaan rohkeus kasvaa, kun huomaa, ettei ole jäänyt kiinni. Sen jälkeen siitä tulee jo tapa, mistä ei pääse eroon, kunnes häkki heilahtaa ja elämä on sitten siinä. Et kelpaa sen jälkeen työmarkkinoille ja elät sossun elättinä.

      • Uunoo

        Voisko aatella että tuo sama koskee petos ukkoja/akkojakin.? sillä ainakaan itse en usko että kukaan olis ens kertaa tekemässä kymenien tuhansien petoksia ja osaaminenhan on perustaltaan kokemusperäistä..asiaa tulin pohtineeksi,kun tiedän erään tapauksen jossa näin on ikävä kyllä menetelty ja tekijän toimesta anettu mm.poliisllekin hyvin vakuuttavasti perättömiä selittelyjä..asiain oikean tilan peitelemiseksi...en vaan tiedä mitä tehdä..hän tekeytyi "auttajaksi"


      • 12-1
        Uunoo kirjoitti:

        Voisko aatella että tuo sama koskee petos ukkoja/akkojakin.? sillä ainakaan itse en usko että kukaan olis ens kertaa tekemässä kymenien tuhansien petoksia ja osaaminenhan on perustaltaan kokemusperäistä..asiaa tulin pohtineeksi,kun tiedän erään tapauksen jossa näin on ikävä kyllä menetelty ja tekijän toimesta anettu mm.poliisllekin hyvin vakuuttavasti perättömiä selittelyjä..asiain oikean tilan peitelemiseksi...en vaan tiedä mitä tehdä..hän tekeytyi "auttajaksi"

        Rikoksena petos on erittäin vaikeaa näyttää toteen. Siinä on neljä eri edellytystä, joista jokaisen on täytyttävä. Jos yksikin jää täyttymättä, ei kyse ole petoksesta.
        Petosta myös useimmiten suunnitellaan etukäteen. Sitten on olemassa myös ns. laillistettua petosta, kuten verosuunnittelua. Siinä yhteiskunnalta pimitetään varoja laillisesti. Se, joka ei pysty suunnittelemaan maksaa viimeisen päälle.


      • Uusmäärittelyä

        Kuten sanoit, verosuunnittelu on laillista. Kuka hölmö sitä nyt tieten tahtoen maksaa enemmän kuin tarpeen.

        Toisaalta vero on käytännössä valtion perimä eräänlainen "suojelumaksu". Sen perintä tehdään tarvittaessa väkivalloin tai uhkaamalla väkivallalla. Siten verotusta voidaan tarkastella laillistettuna ryöstönä.

        Siten käyttämäsi termi "laillistettu petos" tarkoittaa että ihminen suojelee omaisuuttaan siinä ryöstöltä. On kyseenalaista moraalisessa mielessä, voiko ihmisen sanoa syyllistyvän petokseen jos hän suojelee omaisuuttaan toiminnalta, joka täyttää rikoksen tunnusmerkistön (vaikka valtio sen tekee). Toisaalta kun verosuunnittelu joka tapauksessa on laillista määritelmän puolesta niin sikälikin narinasi "laillisesta petoksesta" on täyttä kukkua.


    • Sinun_päätös

      Jos nyt rupeat varkaaksi ja rikolliseksi, niin seuraus on paljon pahempi kuin luulet.

      Ensinnäkin joudut vanhempiesi kanssa lastensuojelun kohteeksi.

      Toisekseen sinut ruvetaan tuntemaan varkaana ja rikollisena. Se vaikuttaa loppuelämäsi siihen miten muut suhtautuvat sinuun! Sinun on vaikeata tai mahdotonta koskaan puhdistaa maineesi ja rakentaa normaalia elämää. Jos onnistutkin opiskelemaan ammatin, niin työnantajat tuntevat sinun historiasi ja et tule pääsemään hyviin työpaikkoihin.

      Jos hankit itsellesi jo nuoresta alkaen esim maksettavia korvauksia ja maksamattomia velkoja (laskuja), kuten varas usein hankkii, niin menetät heti täysikäisenä luottotietosi.

      Luottotietojen menetys tarkoittaa sitä että sinun on lähes mahdoton saada vuokra-asuntoa, puhelinta, internet-yhteyttä, jopa sähkösopimusta. Ja monia muita asioita.

      Ja aivan turhaan yliarvostat kalliita meikkejä vaatteita jne. Eivät ne tee ihmisestä yhtään parempaa tai kauniimpaa, yleensä asia on päinvastoin. Koulussa ne vaikuttavat tietenkin suosioon, mutta onko sellainen suosio oikeasti tavoiteltavaa..

    • Hras-mies19xx

      Varakkaat herrasmiehet tulevat apuun kun osaat oikein kauniisti pyytää. Jos olet kaunis, niin riittää normaalimpikin vinkkaus, ei tarvitse olla niin kovin kaunis pyyntö.

      • 10-2

        sitten apuun tulee jo poliisi ja tuomari.

        lopetahan ajoissa se pedofiilaamisesta haaveilu.


    • sörkkärules

      Ei vankila on mikää paha se on kiva paikka jossa pelataa pleikkareita ja saa uusia kavereita ja bisneksetkin menee paremmin sitten uusien kaverien kanssa ku sieltä tullee aika niin kivoja uusia ideoita!

      • JokuNuori

        Niinpä! En yhtään ihmettele niitä toisinaan pinnalle tulevia puheita miten liian hyvä suomalaisissa vankiloissa on olla.


    • analyysi

      Pysyhän vaan koulun penkillä ja keksi mistä voisit saada rahaa. 14-vuotiashan saa tehdä jo muutaman tunnin töitä. Lastenhoitoa/babysittaus, mainoksien jakaminen, tuttujen työpaikalla auttaminen jossakin tapahtumassa...Lainaa kirjastosta kirjoja, joissa saat vinkkejä rahan tekemiseen. Ei sen aina tarvitse isoja summia olla. Sullehan tulee lapsinlisääkin joka kuukausi 100 euroa verran. Kannattaisi neuvotella kotona paljonko voisit saada viikkorahaa tms, jolloin oppisit rahan köäyttöä :)

    • Upeeta

      Hieno provo ja sait haluamasi kun jotkut itse asiassa vastasivat siihen mitä kysyit.

      • Onnibonni

        Huomasitko miten aloittajan nimimerkki on poikanen, vaikka väittää olevansa tyttö...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      368
      4543
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1865
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1600
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      213
      1397
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1390
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1361
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1347
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe