Kaasusumutin

Suolivaivainen

mitä kaausumutinta suosittelisitte vaahto vai juova myös merkkiä? Käyttö olisi jv tapahtumat ulkona kuin sisällä.

6

1097

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KSAPAF

      Juova. Nopeampi vaikutus kuin vaahdolla. Vaahtoa pitää periaatteessa hieroa pokan naamaan että alkaa vaikuttaa. Fox on tehokkain, mutta hankala saada. Vexor myös hyvä.

      • gesfgfg

        Nopeampi? Itse en ole koskaan mitään "nopeus" eroa huomannut ja jonkun verran sentään altistus harjoituksia vetänyt. Juovalla on pieni kantama etu, kun taas vaahto on hieman parempi ympärillä olevien altistuksen välttämisessä.

        Mitä tehokkuuteen tulee, niin Vexor ja muut korkean SHU luvun omaavat sumuttimet, joissa käytetään eri tehoaineita ovat kaksiteräinen miekka. Itse välttäisin niitä seuraavista syistä.

        Teho ei ole niissä varsinaisesti parempi kuin "perinteisissä" sumuttimissa. Kummallakin kunnon osuma kohdehenkilön kasvoille johtaa käytännössä yhtä nopeaan ja samanlaiseen vaikutukseen, ainoa ero on hieman kovempi kipu. Se missä eroa kylläkin löytyy on kuinka paljon sumutetta tarvitsee osua ja kuinka kauan kipu kestää. Ja tämä on Vexorin ja muiden vastaavien sumuttimien akilleen kantapää.

        Pienempi määrä sumutetta myös omille silmille/kasvoille tekee tehtävänsä. Jo pienellä tuulella tai suljetuissa tiloissa ovat nämä sumutteet monesti yhtä vaarallisia niin kohteelle kuin käyttäjälleen. Ja tätä tapahtuu useasti, jo "normaali" vahvuisella sumuttimella, usein niin käyttäjä kuin kohde kakovat yhdessä.

        Vaikutus kestää pitkään. Koska pienempi määrä sumutetta riittää ärsyttämään limakalvoja, ihoa etc on jälkihoito huomattavasti hankalampaa. Monelta poliisilta on tullut palautetta ja kyseisiä sumuttimia toivottu vältettävän, koska he saavat paapoa sumutettuja jopa tunteja tapahtuman jälkeen. Ei sinällään etteivätkö monet näistä ehkä olisi ansainneet pienen opetuksen, mutta muistetaan tuo ensimmäinen kohta siitä kuinka helposti aine on myös omilla ja sivullisten silmillä.

        Itse sumuttimen valinnassa lähtisin ensisijaisesti käyttö olosuhteista. Toimitko enimmäkseen sisätiloissa vai ulkona? Onko sivullisilla suuri riski joutua altistuksen kohteeksi? Juova on hieman parempi ulko käytössä, kun taas geeli tai vaahto sisätiloissa, joissa paljon muitakin ihmisiä. Geelin tai vaahdon välilllä itse ehkä lievästi kallistun vaahdon puolelle.

        PALJON tätä tärkeämpää on kuitenkin se, että tunnet oman sumuttimesi ja kuinka se käyttäytyy eri olosuhteissa. Koska kaikilla edellämainituista homma kyllä hoituu, jos käyttäjä tietää mitä on tekemässä.


    • Alaa_nähnyt

      Juova.

      Ja merkki olisi Fox, mutta maahan tuonti lopetettiin. Löytyy enää todella harvasta. Vexor on hyvä kakkonen. Eli komppaan ylempää.

    • Alaa_nähnyt

      Juova.

      Fox on paras, mutta huonon saatavuuden tähden Vexor. Eli täysin sama vastaus kuin ylemmällä.

    • vesionparas

      voit ihan hyvin pitää sitä hämäyksenä. Ja tuskin muuta tulet saamaankaan. Vartiointivirmat on aika tarkkoja nykyään näistä kuulemma. Suurinosa vartioistakin työntelee kärryjään ja seisoskelee asennossa ilman mitään voimankäyttövälineitä, joskus voi olla käsiraudat mutta harvemmimpa näkyy nykyään kaasua saati telaria. Suunta on siis oikea, koska olette asiakaspalvelijoita, käveleviä käyntikortteja siis. Hyvä näin.

      • Santtu_75

        Tässä ketjussahan oli kyseessä JV-puolen asioista, joten vartiointifirmat eivät kuulu tähän ketjuu. JV-puolellahan kaasut ovat lähes poikkeuksetta henkilökohtaisia (kun taas vartija puolella taasen yhteisöluvilla) ja aika hyvät perustelut saa olla että työnantaja/toimeksiantaja kieltää kaasun kantamisen JV-tehtävissä (ainakaan ravintolakohteissa), koska kysessä on mitä isoimmin määrin työturvallisuuttä lisäävä työväline.
        Se sitten voi olla tapauskohtaista saako kaasua kantaa näkyvillä (vyöllä olevassa kotelossa yms.), vai tuleeko kaasua kantaa piilossa vaatetuksen alla.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      65
      3137
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      547
      2985
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2195
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1972
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      305
      1785
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1562
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      100
      1284
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1208
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1172
    Aihe