Voiko olla vl uskossa jos ei palvele ry:tä

Etäinen_uskovainen

Niin voiko puhujien mukaan olla oikeassa uskossa jos silloin tällöin vaan kuuntelee seurat netistä uskoo sen ja evankeliumin Mutta ei koskaan käy seuroissa ei osallistu rauhanyhdistyksen mihinkään toimintaan elää vaan täällä maailmassa hengaillen. Silloin ei seurakunnalle jää mitään todistusta että hänen sielunsa kerran kelpasi jumalalle. Häntä ei tunneta. Onko hän sittenkään oikein uskomassa?
Jos ei niin johtuuko siitä, että uskovaisen pitää jos elää täällä näyttää muille että palvelee maallista rauhanyhdistystä eli tekee niitä pieniä maallisia maallisen seurakunnanntekoja? miten menee?

...
Niin ja kaveripiiri hänellä sellainen että ei ole uskovaisia vaan tavallisia ihmisiä ympäri maailman....

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jumalan_terve

      arvoisa Aloittaja!

      Eihän rauhanyhdistystä tarvitse palvoa.

      Niitähän on esimerkiksi paljon ihmisiä, jotka sattumoisin ovat saaneet parannuksen armon kuolinvuoteellaan. Joku viereisessä vuoteessa maannut uskovainen on saarnannut katuvalle synnit anteeksi; ehkei ole edes kuullut asianomaisen nimeä. Ei näistäkään henkilöistä jää mitään todistusta seurakuntaan, mutta kuitenkin he pääsevät vanhurskasten lepoon ja Taivaan Kotiin.

      Minäkään ei ole eri syistä päässyt pitkään aikaan mihinkään rauhanyhdistyksen tilaisuuteen. Netistä olen monesti kuunnellut seuroja.

      Olen kyllä ajatellut jotenkin välittää pyynnön rauhanyhdistykselle, että sitten kun aika minusta jättää minun muistolleni veisattaisiin virsi. Sehän tuntuisi komealta kun uskovaiset ihmiset seisomaan nousten vesaisivat sen virren. Mutta eihän se mitenkään välttämätö ntä ole. Kuolemahan saattaa tulla tässä aivan yllättäenkin ennen kuin ehdin toteuttaa tämän suunnitelmani. Koska asun yksin eikä minulla ole ystäviä eikä tuttavia, kuolemaani ei pitkään aikaan edes huomattaisi. Vuokraisäntä varmaan tulisi omilla avaimillaan sisään vuokranmaksun viisästyessä ja sitten yrittäisi tuulettaa täältä kalmanhajun pois.

      Jumalan valtakunnassa on aina saarnattu, että Jumala pelastaa ne, jotka ovat autuuteen aiotut. Eihän meillä kenelläkään ole muuta mahdollisuutta ja turvaa kuin JUmalan armo.

    • tiedän

      Esimerkki tapauksen jossa on lakattu tervehtimästä Jumalan terveellä sellaisia henkilöä, jolla seuroissakäynti ry;llä on harventunut. Mentaliteetilla, ei voi olla uskomassa, kun ei käy seuroissa.

      Minun henkilökohtainen mielipiteeni on, että jos omistaa Jeesuksen Kristuksen sydämessään ja uskoo hänen kuolleen minun syntieni tähden ja siihen, että Jumala on kaikkivaltias, niin on oikealta paikalta uskossa.

    • etsivä-xx

      " Silloin ei seurakunnalle jää mitään todistusta että hänen sielunsa kerran kelpasi jumalalle. "

      Seurakunnalla kun ei ole Jumalan valtuusta todistaa yhtikäs mitään. Sellaisen puhuminenkin on minusta väärää ylpeuttä. Tosin samaa ovat tehneet katolilainen ja ortodoksinen kirkko jotka pyhimyksinen menevät linjalle jota vastaan Luther oli. Meidän ainoa tuomarimme on Jeesus Kristus ja hänkin vasta viimeisenä päivänä. Siinä ei "seurakunnan todistukset sielun kelpaamisest julalalle" paina yhtikäs mitään. Sellaista oppia ei pidä vanhoillislestadiolaisuudessa edes esittää. Voidaan esittää vain toive ja rukous että Kristus on hänet viimeisenä päivänä herättävä. Se lohdutta meitä rakkaitamme surevia jos näin uskomme tapahtuvan. Mistä lienee tämä seurakunna todistus hömppä sekin taas tullut?

      Sensijaan seurakuntayhteyden täydellinen puuttuminen, ei työn tekemisen osalta joka riippuu myös kunkin elämäntilanteesta ja terveydestä vaan täydellinen eristäytyminen joka entisinä aikoina ei edes ollut mahdollista kun nettiä ei ollut. Siitä Raamatussa on kuitenkin kehoitus että henkisesti ja fyysisesti terve ihminen, joka muussa elämässään kykenee kontakteihin ei jättäydy täysin seuroissa käymästä. Sitäpaitsi ehtoollista ei voi nauttia netissä, joten jokin fyysinen yhteys johonkin maalliseenkin seurakuntaan pitäsi olla.

      Hepr. 10:25
      Me emme saa lyödä laimin seurakuntamme yhteisiä kokouksia, niin kuin muutamilla on tapana, vaan meidän tulee rohkaista toisiamme, sitä enemmän mitä lähempänä näette Herran päivän olevan. [Room. 13:11; Kol. 3:16]

      Kol. 3:16
      Antakaa Kristuksen sanan asua runsaana keskuudessanne. Opettakaa ja neuvokaa toisianne kaikella viisaudella ja laulakaa kiitollisin mielin Jumalalle psalmeja, ylistysvirsiä ja hengellisiä lauluja.

      Seurakuntayhteys merkitsee sitä että voi kysyä niistä kysymyksistä joita mieleen tulee. Kuulla niihin vastauksia.

      "Niin ja kaveripiiri hänellä sellainen että ei ole uskovaisia vaan tavallisia ihmisiä ympäri maailman...."
      Tähän on han normaali tilanne sellaiselle ihmiselle, joka ei ole syntynyt vanhoillislestadiolaiseen perheeseen.

    • ggfrerty

      """ Silloin ei seurakunnalle jää mitään todistusta että hänen sielunsa kerran kelpasi jumalalle. "

      Seurakunnalla kun ei ole Jumalan valtuusta todistaa yhtikäs mitään. Sellaisen puhuminenkin on minusta väärää ylpeuttä. ""


      Etsivä-x taas kirjoittaa ihan asiaa! Ei ole mitään valtuutusta! Raamattu ei puhu mistään tällaisesta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1408
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1261
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1205
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1155
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      28
      1147
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1053
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1043
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1038
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe