Onko vielä kaikki tai ei mitään valmennuskursseja?

tulostaiulos

Faija (itsekin KTM) piti mulle eilen jonkunlaisen palopuheen että nyt pitää syksyllä ryhdistäytyä lukion viimeisellä jos haluan päästä kauppikseen ensi vuonna, jutteli myös kauan sitten pidetyistä valmennuskursseista jossa Jari Sarasvuo (!?) oli pitänyt jotain valmennuskursseja? Mä olin ihan että tää ärsyttävä besserwisser Sarasvuoko jolla on ilmeisesti jäänyt kauppiksen opinnot alkutekijöihin?

Sarasvuo oli kuulemma yhdistänyt voiman jonkun Hentusen-wannabeen kanssa jossa tämä wannabe piti huolen itse asiasisällöstä ja Sarasvuo henkisestä valmennuksesta, tarkoitus oli että kurssin käynyty saisi irti 100% oppimastaan valintakokeessa noudattamalla Sarasvuon ohjeita.

Tän kurssin erikoisuus oli se, että se oli tosi kallis mutta rahat sai takaisin jos ei päässyt kauppikseen. Vieläkö tämmöisiä valmennuskursseja järjestetään jossa saa fyrkat takaisin jos ei kauppiksen ovet aukene?

18

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuumotus

      Kyllähän noita on, mutta ovat sitten tosi hintavia. Kursseja, joissa luvataan 100% takaisin jos ei pääse haluaamaansa opiskelupaikkaan ovat hintaluokaltaan varmaan n. 6-10T.

      Useat valmennuskrussit tarjoavat kuitenkin ns. semitakuun, eli esimerkiksi jos et pääse, saat seuraavana vuonna kurssin materiaalien hinnalla jne. Halvimmissa ei luonnollisesti ole mitään takuuta. Vaihtoehtoja kyllä on

    • blablaablaa

      Valmennuskurssit ovat silkkaa rahan tuhlausta, ilmankin pääsee jos vain tietää miten opiskelee. Tiedän monia, jotka ovat heittäneet tonneja valmennuskursseihin, mutta jäävät silti vuosi toisensa jälkeen rannalle ruikuttamaan. Minä en sellaisiin laittanut senttiäkään ja silti pääsin ekalla sisään Turkuun. Kunhan on motivaatiota ja itselle sopiva opiskelutaktiikka, pääsee jo todella pitkälle. Ärsyttää tämä nykyajan mentaliteetti "jos haluut sisään kauppikseen/oikikseen/lääkikseen, pakko mennä valmennuskurssille".

      • kukintavallaan

        No varmasti voi päästä sisään ilman valmennuskurssia. Omalla kohdalla otin sen kurssin nimenomaan siksi, että itselläni ei kunnollista lukutekniikkaa ollut. Plus asioiden muistamisessa auttoi huomattavasti runsas tehtävien määrä joita ilman valmennuskurssia ei olisi ollut oikeastaan ollenkaan.


      • sankareitakaikki

        Äärinmäisen typerä yleistys. Jos koet pärjääväsi paremmin ilman kurssia älä ota sitä.
        Jos koet tarvitsevasi opettajan apua mahdollisien vaikeiden asioiden kanssa, ota kurssi.
        Kurssia valittaessa kannattaa miettiä mitä olet ostamassa. Opetusta saa hankittua maksua vastaan, yliopisto paikan ostaminen ei valitettavasti tahdo Suomessa oikein onnistua..


    • kukintyylillään

      Eheeeii tarvii syksyllä "ryhdistäytyä". Jos et ole vielä "ryhdistäytynyt" lukiossa voidaan laudaturin papereille/lähtöpisteille sanoa hyvästit.
      Itse otin syksyn ja kirjoitukset kevyesti ilman stressiä. Lopputulos oli b-c paperit m-e sijaan. Tottakai jouduin kuuntelemaan huutelua monilta "ns hyviltä lukiolaisilta" Helpon vuoden ansiosta jäi kuitenkin reilusti aikaa tutustua kaikessa rauhassa pääsykoekirjoihin. Tutustuminen alkoi luonnollisesti jo marraskuussa heti kirjojen julkaisun jälkeen.

      Keväällä oli helppoa aloittaa lukeminen täysin voimin. Lopputuloksena oli paikka ensimmäisessä hakutoiveessa. Mukava lukea niiden "ns hyvien lukiolaisten" valitusviestejä menetetyistä opiskelupaikoista. Faktahan on, ettei alle E:n papereilla tee tässä kisassa juuri mitään.
      Tarinan opetus: Pririsoi lukeminen oikein, hyvät Yo tulokset ovat mukavat, mutta VAIN erinomaiset auttavat kauppispaikan saamisessa.

      • Greatmaan

        No en kuitenkaan lähtisi sössimään YO- kirjoituksia pääsykokeiden takia. Toki PK- kirjoihin kannattaa tutustua hieman syksyllä/talvella, mutta ei "raskasta" lukemista. Ensi vuonna kannattaa keskittyä lukioon, sitten kun kirjoitukset ovat ohi niin alkaa lukemaan pääsykokeisiin. Sitä paitsi, vaikka ei ekalla kerralla pääsisikään, seuraavana vuonna on taas hyvä yrittää uudelleen kun lukuaikaa on käytännössä koko talvi ja kevät.


      • EnMinäMuuta

        Nykyäänhän yleisarvosanaa ei edes ole, eli mitä on E:n paperit?

        Erikoista, jos nykyään lukiolaiset tosiaankin "huutelevat" laiskoille lukijoille. Onkohan totta ollenkaan?


      • lukioonjees

        E:n papereilla tarkoitetaan eximian keksiarvoa, kyseessä ei siis ole "virallinen" termi. Ja kilpailu on varmasti lukiokohtaista.


      • äiteeitekin

        Kylläpä on kamalaa jos edelleen vanhemmat sanelee ja ohjailee mitä nuoren pitää alkaa opiskelemaa ja väen väkisin tungetaan valmennuskursseille. Muistakaan nuoret, että teidän pitää elää omia unelmianne, eikä niitä mitä vanhempanne haluavat!


      • 11plus9
        äiteeitekin kirjoitti:

        Kylläpä on kamalaa jos edelleen vanhemmat sanelee ja ohjailee mitä nuoren pitää alkaa opiskelemaa ja väen väkisin tungetaan valmennuskursseille. Muistakaan nuoret, että teidän pitää elää omia unelmianne, eikä niitä mitä vanhempanne haluavat!

        joo mulla on myös sellaiset vanhemmat, ajavat minua kauppikseen kuin kärmettä pyssyyn. Mä heitin niille vastapallon ja sanoin, että yritänhän mä jos pistätte pari tonttua valmennuskurssiin, lupasivat harkita asiaa, jää nähtäväksi miten ensi vuonna käy


      • boniiin

        Itellä C-E papereilla yhtpistekiintiöön ja oli apua


    • okpdsasda

      On niissä hyvät ja huonot puolet.

      Omasta mielestäni luennot turhia, itse oppi parhaiten kotona lukemalla. Työskentely oli silloin paljon intensiivisempää ja tehokkaampaa. Toisaalta taas itseopiskelumateriaalit, harjoitustehtävät- ja kokeet ovat erittäin tärkeitä ja hyödyllisiä.

    • SFRWE

      Hyvä lukutekniikka ja motivaatio ovat tärkeimmät työkalut yliopistoon pääsemiseen, valmennuskurssit ovat ihan hyviä mutta eivät usein hintansa väärtejä. Itselle oli paras ihan kotona lukeminen, rauhallinen taustamusiikki ja netistä löytyvät ilmaiset/maksulliset harjoitustehtävät. Noilla eväillä luin itseni Ouluun tänä vuonna, samalla kun tein täysipäiväistä työtä koko lukuajan pl. kahden viikon lukuloma huhtikuussa.

    • Kdfkxk

      Motivaatio on kaiken a ja o. Itse jopa laskeskelin eri yritysten tunnuslukuja itse "ylimääräisenä" työnä ja näin ollen tulen aina muistamaan nämä kuinka ROE,ROIC,Quick ratio etc. lasketaan! Motivaatiota ja istumalihaksia!! Puhelin sivuun lukemisen ajaksi ja vaikka korvatulpat päähän jotta saat täyden keskittymisen. Itse aina jopa piilotin puhelimen jonnekkii sohvan väliin, jotta en edes näe sitä! Kirjastossa lukeminen mielestäni täällä pk-seudulla ei ollut mieluista, koska lukusalit olivat koko ajan aivan täynnä ja näin ollen sielläkin oli häiriötekijöitä koko ajan:

      - joku tulee lukusaliin
      - ulkomaalaiset näpräilemässä tietokoneitaan ja päästelemässä ääntä
      - hyvännäköiset mimmit jotka istuivat vieressä (:DDDd)
      - joku päättää pitää evästauon ja käy kahlaa kamojaan
      Jne jne..

      Kurssi ei ole välttämätön, mutta avaa hyvin vaikeimpia asioita, esim kuinka rajatulon lauseke saadaan monopolin tilanteessa (vaatii paljon miettimistä pelkän kirjan perusteella), sekä monet muut taloustieteen asiat. Muissa kirjoissa ei oikeestaan ole mielestäni asioita, joita et itse voisi oppia.

    • qwfsdf

      Vuosi vuodelta muuttuu raaemmaksi tämä touhu. Ylioppilaspisteillä ei ole mitään arvoa ellet omista oikeesti todella hyviä papereita. Otin lukiossa jo asenteen että ihan sama miten lukio menee kun en tule saamaan L:n papereita enkä edes E:n papereita. Jopa lukion ykkösellä mietin että ihan sama, pääpaino on kuitenkin ainoastaan siinä pääsykoepisteissä. Ja näin vaa mentiin heittämällä sisään. Intensiivinen valmennuskurssi ja monta tuhatta sivua tekstiä kolmessa kuukaudessa. Sisään mentiin.

      • kfdpsok

        Näinhän se menee nykyjään. CCBC ja 38p kokeesta rankalla lukemisella.


      • justiinsaniion

        Aivan, ccccb, kovalla työllä heittämällä sisään.


    • hyviätehtäviäoikeaasti

      Et tarvitse muuta kuin hyviä harjoituspääsykoetehtäviä. Sitten kun pääsykoekirjat tulee niin tänne tulee ihan varmasti linkki, mistä voi ostaa erittäin hyviä pääsykoetehtäviä. Eräs opiskelija oli tehnyt omia pääsykoetehtäviä yli 100 per kirja ja ne olivat oikeita pääsykoetehtäviä. Ei mitään niitä www.kauppakorkeaan.fi -tasoisia; liian helppoja tai sitten ihan älyttömän typeriä. Ne näyttivät ihan oikeilta pääsykoetehtäviltä ja itseasiassa yksi niistä oli täysin samanlainen kun tämän vuoden kansiksen se työntekijöiden palkkaustehtävä. Eli hyviä tärppejä myös tarjolla. Sain kaikki tehtävät ratkaisuineen hintaan 80e. Tehtävät olivat siis huomattavasti parempia kuin mitkään muut tehtävät joita olin tehnyt JA myös halvemmat. Toivottavasti hän tulee mainostamaan tehtäviään tänä vuonna myös tänne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      13
      1305
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1018
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      8
      974
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe