Tähtikuitu -mieti ennekuin hankit

jäänodottamaan

Kovasti mainostetaan, että hanki tähtikuitu kotiisi, eikä maksa kuin vajaa tuhat euroa. Ottakaa hyvät ihmiset huomioon nyt se, että on tulossa myös se Soneran ja DNA:N yhteisomistuksessa oleva yhteisverkko, jolloin mobiilidata nopeutuu varmuudella. Kertovat sivustoillaan että se on valmis vuoden loppuun mennessä. Ainakin itse aion vielä odottaa ja katsoa miten se palvelee kun verkko valmis. On tuo 1000 euroa tähtikuidusta kotitalouteen melkoisen kallis ja sitten tulee vielä päälle kuukausimaksut ja päätelaitteet ym.

21

257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mokulaaa

      Tämä on totta ja itsekkin peruin tuon kuidun laiton kotiini kun luin lehdestä tätä asiaa. Lisäksi kk maksu on 49 euroa ja soneralla9.90 alk, ja ihan hyvinhän se mokkulakin toimii kuitenkin "melkein aina."

    • afSAf

      DNAn verkko toimii ainakin erinomaisesti. 93 Megaa tuli 100 Megan liittymästä. Hinta 19,90 €/kk. Eikä laite maksuja. Syksyllä tulee vielä nopeammat mastot yhdessä Soneran kanssa. Liittymän voi ottaa matkalle tai mökille.

    • Kunnanbisnekset

      Ei missään nimessä kannata ostaa kunnan tähtikuitua. Tämä mokkulaverkon uudistus mullistaa langattoman nettiverkon ja ne jotka nyt hätäisesti hommaavat tähtikuidun maksavat itsensä kipeiksi.

      • Nettimokkula

        Olisiko linkkiä tuohon Soneran juttuun? Kovasti mietitään täällä tätä laajakaistaa. Jotenkin tuntuu, että mobiili on tulevaisuutta ja hirvittää tuo kuukausihinta, joka on paikkaan sidottu. Kunnan pisnekset nyt on mitä on..


    • Psyllium-sieni

      Normaali surffailussa on ihan sama mitä litymää käyttää. Perus jynkkä pyörii vaikka megasella adsl liittymällä. Ne joilla on tarvetta kiinteälle, suht varmatoimiselle liittymälle, varmaan ovat tähtikuidun asiakkaita.

      Itse en osaa luottaa mokkuloihin jos tarvitaan varmaa kaistaa ja yhtenäistä tiedonsiirtoa.

    • OletteVainNiinNuukia

      Halpahan se on se kuituliittymä kun vertaa sitä sen etuihin. Kaikki maksaa. Pieni raha sille jolla on työpaikka ja palkka. Sen säästää moneen kertaan jo matkakuluissa kun ei tarvitse lähteä johonkin konttoriin passaamaan jotain loisvirkailijaa. Puhumattakaan vaivannäöstä ja ajansäästöstä. Elikkä kaikki asiat voi nykyisinkin jo toimittaa netissä. Internet on ja pysyy.
      Kunnon luotettava liittymä joka toimii on nyt ja tulevaisuudessa elinehto.
      Kaikki siirtyy internetiin. On jo siirtynyt.
      Emme tule pärjäämään enää ikinä ilman sitä.
      Mokkula on hyvä varalta kun ei ole mahdollista käyttää lankaliittymiä.
      Kaikkiko teidän pitäisi saada ilmaiseksi. Pankkitilit pullottaa rahaa miltei jokaisella.
      Hautaanneko te sitä maallista hyvää eli rahaa keräätte, te erkit?

    • Hintatietoinen

      Odotan yhtenäisverkkoa. Tähtikuitu hinnat ovat aloittaessa ilmoitetut, mutta mitä yllätyksiä vielä tulee jää niiden nähtäväksi jotka nyt hätiköivät.

    • ValokuituOnYliveto

      Asiahan on näin: Jos kaikki olisivat langattomasti verkossa, niin se toimisi vielä huonommin. Eli ruuhkautuisi vielä enemmän.
      Elikkä lankaliittymät parantavat langattomien liittymien yhteyksiä.
      Eli ei se signaalin voimakkuus ole se ratkaisu.
      Välillä mokkula toimii ihan hyvin vaikka antennisignaalia ei näy ollenkaan. Välillä ei toimi yhtään vaikka on täysi signaali.
      Siellähän on se pylväs joka näyttää antennisignaalin tason.

    • Mobiilionnykyaikaa26

      Syksyn aikana tulee Sodankyläänkin nopea yhtenäisverkko. Älä tuhlaa rahojasi tähtikuituun vaan malta odottaa kunnes nähdään miten mobiili toimii kun uusi verkko käytettävissä.

    • Nettitökki

      En saatana osta mitään tähtikuitua. Täyttä kusetusta. On luvattu jo ajat sitten että valmis, vaan ei ole valmistunut. Todella kallis ja vain käyttöönottoon liittyviä ongelmia roppakaupalla tiedossa. Olen kypsä, kun luvataan mutta valmista ei tule eikä ole tulossakaan.

      • näknänknäk

        Näinhän se on radiosta kuuluu televisiosta näkkyy kuitua ei kuulu eikä näy!!!!!!


    • atemi

      Nyt on kuitu asennettu, mutta 1 vuosi luvattua myöhässä, ei hyvä.

    • pierru-niila

      Oletteko huomanneet, että poromiehet pieree aivan uskomattoman paljon, ja pierut TODELLA haisee! Ehkä paikalliset on tottuneet niihin, mutta turisti tai junantuoma kyllä ikävästi haistaa nämä poromiehet. Osasyynä voi olla se, että kalsareita ei vaihdeta kovinkaan usein, ja niin on pinttynyt melkoset jarruraidat.

    • Kuitukusetus

      En hanki kuitua. Langaton on tulevaisuutta. 50e kuussa kuidusta? Mokkula kympin. Ei tarvi kauan miettiä.

    • näknänknäknänk

      Se on surkiaa tuo toiminta tuossa tähtikuidun toimistossa, taitaa olla huhaa äijät töissä, ku eivät saa nuita kuituja liitettyä!!!

    • hcsjlöka

      Yhteydet pätkiii vaikka mainostavat että " Valokuidun tärkeimpiä etuja ovat luotettavuus, lähes rajaton kapasiteetti ja valmius tulevaisuuden sähköisten palvelujen käyttöön. Etäisyys tai yhtäaikaisten käyttäjien määrä ei vaikuta yhteyden laatuun tai nopeuteen" Senhän piti olla huippunopea ja ruuhkaton. Silti p...ätk...ii

      • kuitumies

        Sinulla wlan pätkii.


    • kuituusi
    • kuitupaskaa

      Syön paljon puuroa, voin tulla paskantamaan kuitua teille, 1 euro per jöötti ja tieto kulkee!

    • åååååiiii

      Petoja syytetään porotalouden huonosta kannattavuudesta. Poromäärät on kuitenkin jo parin kolmen vuosikymmenen ajan pysytelleet korkeammalla kuin koskaan aikaisemmin ja laitumet on kaluttu aivan loppuun, poroja vain on nykyisellään kertakaikkiaan aivan liikaa se on selvä fakta ! Selvä fakta on sekin, että nykyisellään alle puolet poronomistajista on päätoimisia poronhoitajia, siellä on mukana monenlaista porukkaa pankinjohtajasta kunnan virkamieheen.

      Selvä fakta on sekin , että porotaloudesta on nykyisellään monenlaista haittaa muulle ympäröivälle yhteiskunnalle, maataloudelle ja kotipuutarhoille, mutta ennenkaikkea liikenteelle aiheutuu poroista joka vuosi monen miljoonan euron vahingot, jotka autoilijat maksaa itse omilla vakuutusmaksuillaan - minkätakia yhteiskunta maksaa poronomistajille petovahinkokorvauksia ? minkätakia vahingot ei mene korvattaviksi poronomistajien omista henkilökohtaisista vakuutuksista samalla tavalla kuin porokolareistaa kärsivillä autoilijoillakin ?

      Selvä fakta on sekin, että porotalouden kannattavuus nykyisellään on erittäin heikkoa jopa tappiollista toimintaa, jossa katetta tulee lähinnä erilaisista tukiaisista. Porotalouden oma tuotto menee lähinnä koneisiin, laitteisiin ja polttoaineisiin. Veroja ei taida monikaan poromies maksaa penniäkään.

      Selvä fakta on sekin, että aikaisemmin paljon pienemmillä poromäärillä poromies elätti koko perheensä eikä tarvinnut muita laitteita kuin ajohärän, ahkion, sukset ja suopungin, ulkomailta ei tarvinnut tuoda mitään muuta kuin suolat ja kahvinpöönit.

      Nykyisin poromies tarvii hyvässä kunnan taikka valtion virassa tienaavan vaimon, kun kaikki oman porotalouden tuotto menee pakettiautojen, mönkijöiden, moottorikelkkojen, moottoripyörien, moottoriveneiden ym moottorikaluston hankkimiseen ja korjaamisen ja polttoaineisiin sekä helikoptereiden ja lentokoneiden lentotuntien maksuun. Kaikki perimmältään ulkomaantuonteja, jotenka pääosa porotalouden tuotoista menee ulkomaisten suuryritysten kassoihin.

      Ja julkisuuteen vaan kätistään muutamasta petojen tappamasta kisurasta mukamastes porotalouden suurimpana ongelmana.
      IlmiannaJaa
      251 Vastausta
      Näin on!!!
      27.12.2012 16:15

      Eipä ole paljoa lisättävää tähän kirjoitukseen,sillä täyttä totta joka sana. Hyvä! hyvä! smo jäkälä..
      IlmiannaJaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2161
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe