Suomesta kyttäysvaltio

Nittaminax

Tai on suomi sitä ollut aina, mutta veroviraston lisäksi nyt KELA:kin harkitsee ilmiantolomaketta kansalaisille, jonne voi helposti nimettömänä ilmiantaa naapurinsa jos epäilee sen saavan aiheetta jotain tukia.
Kohta naapurit tekee tuttavuutta vain sen takia kun urkkivat saatko tukia ja oletko niihin oikeutettu. Monikohan saa aiheettoman kirjeen kelalta jossa kysellään tukien oikeudellissuuden perään ja monikohan naapurisopu rakoilee kun mietitään että kuka sen ilmoituksen onkaan tehnyt.
On se lottovoitto syntyä suomeen.
Ostin uuden läppärin ja on tää hankalaa kun koko ajan pitää päivittää ties mitä päivityksiä tunti tolkulla. Joo ja =wc=:lle tiedoksi, en saanut tukea tämän ostoon, joten naljailut voit jättää vaimollesi.

38

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ehkä noinkin sitten.
      Halihan tiukasti pirreäpäs.
      Ehkä saatte aikaiseksi Presidentti-konvention.
      Ahtisaari-tyyppisen hölyn-pöly-pilven.
      Rahallisesti tuottavan.

      H.

    • Olen-Vee-En-Mäinen

      Kyl sä olet jotain fyrkkaa vetänyt ohi Kelalta tai Lumikolalta ja verottajan vetskari taskusta, kun olet ostanut...sanoitko u u d e n...pämppärin?
      Kone kuin kone, on puhtaaksi riisuttu ja eka alkuun se nielee niitä päivityksiä 165 - 200 kpl ennen kuin on lähelläkään käyttövalmiutta. Sen jälkeen niitä "hyväksy ok" pikku ikkunoita ilmaantuu lähes päivittäin.
      Automaattiset päivitykset pitää ruksata pois välittömästi. Vaan päättää itse, mitä päivittää ja mitä roskapaskaa tahtoo koneelleen. Valikoima on runsas.

      • ö-Öö

        Eriävä mielipide.

        Siis siinä olet täysin oikeassa, kun kone lähtee tehtaalta, siinä jo silloin päivitystarve. Päivityksiä tulee jatkuvasti. Riippuu nyt tietenkin siitäkin, mitä sovelluksia itse asentelee koneeseensa. Mutta se on jatkuva prosessi tehtaan liukuhihnalta elektroniikkaromuksi muuttumiseen asti.

        Mulla just päinvastainen mielipide päivityksistä. Kaikki mahdollinen automatiikkapäivityksi. Siis ei tietenkään kaikkien sovellusten täysin uusia versioita, mutta ehdottomasti kaikki bugikorjaukset. Ne loudaantuu hiljakseen, kun niitä julkaistaan. Joku niittimiina sen luokan tietotekniikkakuru, jos se itse tekis kaikki päivityksensä, tuloksena ois pian matolaatikko, missä kaikki turvapäivityket tekemättä ja kovalevy täynnä vakoiluohjelmia ja ties mitä pornosivujen kautta toimivia välityspalvelimia.

        Päivitysten oltava mahdollisimman tuoreita. Kilpajuoksua just tietoturva-asioissa. Eka löydetään sovelluksesta bugi, sitten tehdään virus Ja sitten se hokataan, ohjelmistofirma tekee sitä vastaan korjaussarjan, joka nyt sitten asentuu tai asennetaan automaattisesti aikanaan kotikoneille. Siinä voi olla kone avoimena ties mille hyökkäyksille vaikka kuinka kauan, jos päivitykset ei tule automaattisesti, niitten valmistuttua.

        =DW=


    • Näyttää kolmella vastaajalla olevan täys lukihäiriö, mutta eihän se ole ihme kun tänne kirjoittelevat.
      Hohhoijaa........

      • Elämä-ei-ole-vakavaa

        :DDD = kolme naurua.
        Älä ota kaikkea liian vakavasti, jos totta onkin tutkimus (yleistasolla), että ihmisen tullessa 60 ikäluokkiin, alkaa tosikkous, vakavuus, jopa masennus, vainoharhat ja huumorintaju alkaa hämärtyä.


    • 1eero

      En tunnusta Suomea kyttäysvaltioksi en ainakaa itse ole huomannu ja virastojen nipotus näkevät asiat ettei tulkinnan varaa jos epäselvyyksiä ne hoituu paikanpäällä silmätysten.
      Rajan tollapuolella kyttääminen oli enemmän kuin tapa onko vielä vaikea tietää.

      • Niin eihän se vielä ole, mutta tulossa. Kirjotinkos mää nyt kiinaksi ton alotuksen vai mikä mättää kun kukaan ei tunnu ymmärtävän sitä.
        Ehei kelassa paikanpäällä oleminen ja kertominen riitä, ne haluaa kirjallisen selvityksen. On meinaan 15 vuoden takaa yks selvitys pyyntö multa ja sitä ei voinut selvittää muuten ku kirjallisesti. No sen ne sai ja asia oli sillä selvä.


      • ö-Öö
        Nittaminax kirjoitti:

        Niin eihän se vielä ole, mutta tulossa. Kirjotinkos mää nyt kiinaksi ton alotuksen vai mikä mättää kun kukaan ei tunnu ymmärtävän sitä.
        Ehei kelassa paikanpäällä oleminen ja kertominen riitä, ne haluaa kirjallisen selvityksen. On meinaan 15 vuoden takaa yks selvitys pyyntö multa ja sitä ei voinut selvittää muuten ku kirjallisesti. No sen ne sai ja asia oli sillä selvä.

        AHAA

        Naapuri käräyttynyt teitsin kela-petoksesta ja sen takia jouduit hankkimaan uuden läppärin, että voit kirjoittaa sepustuksen ja sitten kärysit vielä varastettuun tavaraan yhtymisestäkin. Ei ole helppoa Espoossakaan.

        =DW=


    • reilu-juttu

      Hyvä juttu kun tehdään helpoksi ilmoittaa mahdolliset väärinkäytökset. Mielestäni on ikävää jos kukkarollani käydään väärin perustein.

      Heidän jotka toimivat oikein ei tarvitse olla huolissaan.

      • Kantapään.kautta

        Ei se noin mene. Kun on oikeat roistot asialla, niin tekaistut laskut ulosmitataan ilman oikeudenkäyntiä vaikka satukirja nimeltä Suomen Perustuslaki takaa kansalaisille oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin.
        Viimeksi maksoin mennä vuonna reilun tonnin tekaistuja laskuja. Poliisi ei ala tutkimaan rikosta kun on isokenkäiset asialla. Kokemusta tällaisesta jo vuodesta 1978 ja mistään et apua saa. Rikas voisi ostaa mieleisensä tuomion, minä en. Se reilun tonnin menetys on pienempi kuin juristin hyvänpäivän toivotus ja silti tulos negatiivinen. Juristit aina sopivat ennen mahdollista oikeudenkäyntiä, millaisella tuomiolla saavat pumpattua eniten rahaa itselleen. Tämä selittää monta ihmeellistä, kummallista asiaa.


      • outoa-puuhaa

        Kuka niitä laskuja sulle tekaisee? mulle ei ole kukaan koskaan lähettänyt perusteettomia laskuja.


      • Onhan se hyvä juttu, mutta ei silloin jos niitä tehtaillaan pelkkien olettamuksien takia tai että pelkästään epäillään. Et sä voi poliisillekaan tehdä rikosilmoitusta jossa syytät varmasti jonkun tehneen jotain ja sit se ei olekkaan, siin voi joutua itse syytettyjen penkille. Toivottavasti vääristä ilmiannoistakin voi sitten nostaa syytteen, mutta miten teet jos anonyymisti saa ne tehdä. Tässä on mun mielestä isokin epäkohta.


      • Kantapään.kautta

        Aina voi tehdä tutkimuspyynnön epäillystä rikoksesta ja niin olen aina tehnytkin. Siihen saat Poliisilta kirjeen, että rikosta ei ole tapahtunut vaikka asiasta olisi kuinka selvät faktat ja todisteet. Viime kädessä Poliisi antaa kirjallisen lausunnon, että meille kun ei näistä pienistä virkavelvollisuuksien laiminlyönneistä tule mitään sanktioita... Minun tapauksessani tämä pieni rikos oli vain muutamien tuhansien vahinko, Oulun Poliisille pieni. Muilta alueilta samat vastaukset ilman tuota sanktiolauselmaa.
        Näitä tekaistuja laskuja kirjoittaa joku Virkamies tai sellaisen kanssa samassa juonessa oleva. Vuoden 1978 tapauksessa se Virkamies oli ulosottohenkilö Ulla B.


      • Ihan-kiva-sulle

        ...ja sitten myöhemmin 80 tai 90 luvulla pääsit avohoitoon, olit toipunut sen verran.


      • jännä.juttu

        Empä ole kuullut että virkamiet kirjoittelee tekaistuja laskuja kenen hyväksi ja ulosottomies kimpassa.


      • Kantapään.kautta

        Nythän kuulit.
        Tuo ulosottohenkilö Ulla B kirjoitti ulosottouhan ellen maksa hänen henkilökohtaiselle pankkitililleen (tarkistin pankista) vuoden 1970 veromätkyinä jotakin, minkä suuruutta en enää ulkoa muista. Kuitenkin vuodelta 1970 olin saanut veronpalautusta, lisää palautusta veromuistutuksen jälkeen ja vielä lisää palautusta verovalituksen jälkeen. Kuittien kanssa verojohtajan luo ja tämä soitti Ulla B:lle melko tarkasti sanoin "eiköhän anneta olla" ja kertoi minulle, että saan unohtaa asian. Kaikki paperit on vielä tallessa.
        Sitten noin vuonna 2000 Ulla B ulosmittasi veronpalautuksiani tekaistulla syyllä ja kanteluni jälkeen vantaalainen tuomari puolitti ulosmittauksen summan vastoin lakikirjan suoraa tekstiä, johon vetosin. Tuomiossa kirjoitti, että hän ei nyt löytänyt muuta perustetta kuin jostakin kirjasta (romaanista?) löytämänsä. Lakikirjan tekstin jätti täysin huomioimatta. Koska Ulla B ei palauttanut tuota palautettavaksi määrättyä ulosmittausta, tein kuukauden päästä asiasta tutkimuspyynnön kavallusepäilystä. Poliisi soittikin noin viikon päästä ja sanoi edessään olevan kuitin, että raha on palautettu. Raha tulikin tililleni. Katsoin, että loppujen laittomasti perittyjen rahojen vaatiminen raastuvassa tulisi paljon kalliimmaksi kuin menetykseni.
        Seuraavaksi Ulla B:n seuraaja ulosottovirkailija alkoi v 2013 ulosottaa minulta tekaistuja laskuja vastoin parempaa tietoaan ja vantaalainen tuomari määräsi laskut ulosmitattavaksi vastoin parempaa tietoaan. Ja ne ulosmitattiin sekä lisäksi tuomarille siivu lisää. Tämä käynnisti ulosmittausuhkien tulvan, tuli toistakymmentä uhkausta tekaistuilla syillä ja ne maksoin, koska oikeusturvaa Suomessa on turha rehellisen ihmisen hakea. Vahingot olivat alle parin tonnin luokkaa ja vainoamisen aiheuttaman stressin takia hankitut lääkkeet. Ei rahallisesti vienyt minua konkurssiin, mutta kuinka laajaa tällainen on? Pienistä puroista ne suuretkin virrat koostuvat. Rikokseen osallisina oli ainakin neljän kaupungin ns. oikeusvirkailijoita.
        Poliisi Leif M ei ole nähnyt tekemissäni tutkimuspyynnöissä mitään rikosta tapahtuneen. Virkamies toistaan suojelee ja viime kädessä he suojautuvat toinen toistensa selän taakse. Systeemi on sellaiseksi rakennettu tieten tahtoen jo ruotsinvallan ajalta lähtien. Näistä ja paljon törkeämmistäkin tapauksista Suomessa löytyy netistä enemmän luettavaa kuin kukaan jaksaa lukea.
        Ole viimeisen päälle tyytyväinen, jos onnistut välttämään virkamiesvainon! Ei ole hauskaa olla vuosikausia ja vuosikymmeniä syyttä vainottuna Suomessa ilman minkäänlaista oikeusturvaa.


    • Minulla on vielä kesken se eläkeläisen asumistukipäätöksen repostelu. minulle on masksettu neljän vuoden aikana noin 187 euroa liikaa asumistukea. Sain tällä viikolla sellaisen puolen sentin nivastakan paperia, jossa oli verotietoni, palkkatietoni, eläkkeeni sekä saamani asumistuet.

      Minun pitää taas kirjoittaa allekirjoitus paperiin, että en ole ollut vilpillinen. En tietenkään ; )

      Kirjeenvaihtomme on kestänyt kuukauden verran.

      • Eurokin-on-petos

        Kyl se nyt taitaa olla edessä joutuminen Hämeen naisvankilaan 2 tai 4 vuodeksi. Törkeä petoshan tuo on. Sellissä ei ole tietokonetta jotta taukoa pukkaa.


      • ö-Öö
        Eurokin-on-petos kirjoitti:

        Kyl se nyt taitaa olla edessä joutuminen Hämeen naisvankilaan 2 tai 4 vuodeksi. Törkeä petoshan tuo on. Sellissä ei ole tietokonetta jotta taukoa pukkaa.

        Ei ehkä vankilatuomio.

        Jonkinlainen petostuomio kuitenkin. Mimmi retostellut ulkomailla asumisillaan, lomamatkoillaan, kesämökeillään jne suositolkulla netin huuhaa-keskustelupalstoilla. Samalla nostellut yhteiskunnalta köyhäinapuja. Joku vaan tympiintynyt siihen ja kilauttanut viranomaisille. Net sitten käy läpi sen asioita.

        Se totta, nettipalstoilla viisasteleminen kyllä loppuu, jos joutuu vankilaan. Tässä ehkä sen verran pieni petos kyseessä, että saa sakkoja ja niitten maksamiseksi joutuu luopumaan jostain ulkomaan lomamatkasta.

        =DW=


      • Useinhan voi olla että vika on heidänkin laskelmissa ja itse sitten pitäisi olla tarkkana. Mulle joku kerto et käy niinkin et jos ne on maksanut liikaa ja haet uutta asumistukea ja olisit oikeutettu sitä saamaan, niin ne vähentää sen liikaa maksetun summan niin monelta kuukaudelta et se velka tulee maksetuksi ja sen jälkeen saat normaalisti sitä asumistukea.


      • ö-Öö kirjoitti:

        Ei ehkä vankilatuomio.

        Jonkinlainen petostuomio kuitenkin. Mimmi retostellut ulkomailla asumisillaan, lomamatkoillaan, kesämökeillään jne suositolkulla netin huuhaa-keskustelupalstoilla. Samalla nostellut yhteiskunnalta köyhäinapuja. Joku vaan tympiintynyt siihen ja kilauttanut viranomaisille. Net sitten käy läpi sen asioita.

        Se totta, nettipalstoilla viisasteleminen kyllä loppuu, jos joutuu vankilaan. Tässä ehkä sen verran pieni petos kyseessä, että saa sakkoja ja niitten maksamiseksi joutuu luopumaan jostain ulkomaan lomamatkasta.

        =DW=

        Onko DW, ajan tasalla, asumistukea saa lain mukaan kaikki siihen oikeutetut. Jos asun ulkomailla en asu siellä asumistukirahoilla tai verovaroilla vaan mieheni varoilla. Kesämökki lisää asumismenoja, joten ole huoleti en saa kaksinkertaisista kesäasumiskuluista kaksinkertaista asumistukea.

        Vankilaan en siksi joudu, mutta katsotaan onko minulla rahaa kuun lopussa kun pitää maksaa ylinopeussakko. No, onhan minulla kaksi hyvätuloista lasta jos tulee rahasta nuukaa.


      • ö-Öö
        korppis kirjoitti:

        Onko DW, ajan tasalla, asumistukea saa lain mukaan kaikki siihen oikeutetut. Jos asun ulkomailla en asu siellä asumistukirahoilla tai verovaroilla vaan mieheni varoilla. Kesämökki lisää asumismenoja, joten ole huoleti en saa kaksinkertaisista kesäasumiskuluista kaksinkertaista asumistukea.

        Vankilaan en siksi joudu, mutta katsotaan onko minulla rahaa kuun lopussa kun pitää maksaa ylinopeussakko. No, onhan minulla kaksi hyvätuloista lasta jos tulee rahasta nuukaa.

        Hohhoijaa

        Pimatsu nostaa asumistukija, asunto ja kesämökki, siinä toinen liikaa, myyköön jommankumman ja makselkott siit saamilla rahoilla asumisensa itse.. Lisäksi asuu aina joskus ulkomaila. Miks tollaselle loispummille tosiaankin maksellaan mitään tukija, myykööt kiinteistöns suomessa ja muuttakoot ulkomaille, suomi säästää pitkän centin, kun tollasista yhteiskunnanloispummeista päästään eroon.

        Tyyppiesimerkki loisesta, joka tuhlaa luksuselämään tulevien sukupolvien rahoja, vaikka kuinka hyvätuloisia olisivat, sun huvittelunhalu, kusipäisyys ja omahyväisyys menee koko yhteiskunnan maksettavaksi,

        Olet tietenkin hommannut yhteiskunnan piikkiin reseptin lääkepötsyäkin varten, että ei kaikkea tarvitse itse ostaa ?

        =DW=


      • ö-Öö kirjoitti:

        Hohhoijaa

        Pimatsu nostaa asumistukija, asunto ja kesämökki, siinä toinen liikaa, myyköön jommankumman ja makselkott siit saamilla rahoilla asumisensa itse.. Lisäksi asuu aina joskus ulkomaila. Miks tollaselle loispummille tosiaankin maksellaan mitään tukija, myykööt kiinteistöns suomessa ja muuttakoot ulkomaille, suomi säästää pitkän centin, kun tollasista yhteiskunnanloispummeista päästään eroon.

        Tyyppiesimerkki loisesta, joka tuhlaa luksuselämään tulevien sukupolvien rahoja, vaikka kuinka hyvätuloisia olisivat, sun huvittelunhalu, kusipäisyys ja omahyväisyys menee koko yhteiskunnan maksettavaksi,

        Olet tietenkin hommannut yhteiskunnan piikkiin reseptin lääkepötsyäkin varten, että ei kaikkea tarvitse itse ostaa ?

        =DW=

        Tääl ei ole ku yks kusipää ja se olet sinä. Jos sua vituttaa muitten saamat tuet, niin muuta muualle.


      • eivalittamista
        Nittaminax kirjoitti:

        Tääl ei ole ku yks kusipää ja se olet sinä. Jos sua vituttaa muitten saamat tuet, niin muuta muualle.

        Harvoin olen tuon =DW= kanssa samaa mieltä, mutta tiedän, että on paljon näitä yhteiskunnan varoja väärinkäyttäviä.

        Mielestäni on hyvä, jos näitä saisi vähennettyä esim. juuri tällaisella ilmoituksella, sillä onhan kännykkä aika lisännyt esim. poliiseille ilmoituksista, missä juopuneet liikkuu?

        Onko mukamas kiva, että asumistukea saava yksinäinen asuu ylisuuressa asunnossa ja saa yhteiskunnalta apua siihen, kun samalla kuittaa 80.000,€ perinnön? Kysympähän vain. Entäs pariskunta, jotka huumekaupoilla rikastuivat ja sossu maksaa kotiinjäävälle asumisen ja lasten kustannukset, kun rouva lähtee itse ulkomaille?

        Nyt mielestäni tulee piakkoin sellainen järjestely, että Kela maksaa kaikille tarvitsijoille sen määrätyn toimeentulon, että ei tarvitse enää eri luukuilla asioida, joten tarkkuutta kehiin.


      • eivalittamista kirjoitti:

        Harvoin olen tuon =DW= kanssa samaa mieltä, mutta tiedän, että on paljon näitä yhteiskunnan varoja väärinkäyttäviä.

        Mielestäni on hyvä, jos näitä saisi vähennettyä esim. juuri tällaisella ilmoituksella, sillä onhan kännykkä aika lisännyt esim. poliiseille ilmoituksista, missä juopuneet liikkuu?

        Onko mukamas kiva, että asumistukea saava yksinäinen asuu ylisuuressa asunnossa ja saa yhteiskunnalta apua siihen, kun samalla kuittaa 80.000,€ perinnön? Kysympähän vain. Entäs pariskunta, jotka huumekaupoilla rikastuivat ja sossu maksaa kotiinjäävälle asumisen ja lasten kustannukset, kun rouva lähtee itse ulkomaille?

        Nyt mielestäni tulee piakkoin sellainen järjestely, että Kela maksaa kaikille tarvitsijoille sen määrätyn toimeentulon, että ei tarvitse enää eri luukuilla asioida, joten tarkkuutta kehiin.

        Erittäi kivaa, koska jos noin on käynyt kuten kirjoitit, niin silloinhan heillä on ollut varaa maksaa myös liikaa maksetut tuet takaisin, kun ovat kerran kiinni jääneet, ja korkojen kera.
        Ja mitä ihmeen tarkkuutta kehiin. Tietääkseni vastasin dween vittuiluun korppikselle kusipäisyydestä, jos kuka täällä kusipää on niin nimenomaan hän.
        Ai niin kaikkihan me tukien saajat olemme sun mukaan huumekauppiaita ja käymme ihan ulkomailla. Jos joku yksittäinen näin on saanut tukia niin se ei tarkoita että kaikki olisivat vilpillisiä joten älä yleistä.


      • eivalittamista
        Nittaminax kirjoitti:

        Erittäi kivaa, koska jos noin on käynyt kuten kirjoitit, niin silloinhan heillä on ollut varaa maksaa myös liikaa maksetut tuet takaisin, kun ovat kerran kiinni jääneet, ja korkojen kera.
        Ja mitä ihmeen tarkkuutta kehiin. Tietääkseni vastasin dween vittuiluun korppikselle kusipäisyydestä, jos kuka täällä kusipää on niin nimenomaan hän.
        Ai niin kaikkihan me tukien saajat olemme sun mukaan huumekauppiaita ja käymme ihan ulkomailla. Jos joku yksittäinen näin on saanut tukia niin se ei tarkoita että kaikki olisivat vilpillisiä joten älä yleistä.

        No mutta Nitta. Älä hermostu. Ei nuo kumpikaan mainitsemani tapaus ole mitään joutuneet maksamaan takaisin, koska se on ihan laillista nykykäytännön mukaan.

        Mitä tarkoitat "sun mukaan"? Enkä todellakaan yleistä, totesin vain pari esimerkkiä, jossa en sinuun viitannut mitenkään.


      • eivalittamista kirjoitti:

        No mutta Nitta. Älä hermostu. Ei nuo kumpikaan mainitsemani tapaus ole mitään joutuneet maksamaan takaisin, koska se on ihan laillista nykykäytännön mukaan.

        Mitä tarkoitat "sun mukaan"? Enkä todellakaan yleistä, totesin vain pari esimerkkiä, jossa en sinuun viitannut mitenkään.

        Sori jos vastaus oli kärkkäinen. Ihmettelen et miks ne ei ole joutunut maksamaan takasin , kun multa ainakin aikoinaan on kyselty mahdollisista perinnöistä jos niitä olis tulossa lähi aikoina. Mä ainakin olen ymmärtänyt sen kyselyn silloin et kun perintöä olis tulossa niin tutkitaan asiaa uudestaan onko tuelle tarvetta.
        No pari esimerkkiä ei todellakaan kata kaikkia tuen saajia ja siksi mielestäni niihin vetoaminen oli turhaan. Eiköhän suurin osa asiakkaista ole kuitenkin rehellisiä.
        Mietin tuossa et miksi joku yksinäinen mummeli ei saisi asua suuressa asunnossaan jonka on joskus ostanut ja kasvattanut siellä perheensä. Siis et miksi sen pitäis se esim myydä ja muuttaa hikiseen pieneen yksiöön johon ei mahdu edes huonekaluja. Sit taas mites jos asut omakotitalossa jonka olet puolison kanssa rakentanut niskalimassa ja se pitäis myydä koska ei ole varaa maksaa vaikka lämmityskuluja.
        Sen mä taas ymmärrän jos saa jonkun asumis muodon jostain hoivakodista ja sen joutuis maksaa myymällä asuntonsa tai omaisuutensa. Siinä vasta ei ole järkee et sillä olis asunto ja sais sinne hoivakotiin kunnan tukea.


      • madx
        korppis kirjoitti:

        Onko DW, ajan tasalla, asumistukea saa lain mukaan kaikki siihen oikeutetut. Jos asun ulkomailla en asu siellä asumistukirahoilla tai verovaroilla vaan mieheni varoilla. Kesämökki lisää asumismenoja, joten ole huoleti en saa kaksinkertaisista kesäasumiskuluista kaksinkertaista asumistukea.

        Vankilaan en siksi joudu, mutta katsotaan onko minulla rahaa kuun lopussa kun pitää maksaa ylinopeussakko. No, onhan minulla kaksi hyvätuloista lasta jos tulee rahasta nuukaa.

        "korppis"
        Olet tietenkin oikeutettu asumistukeen tulojesi mukaan (kuten kaikki a.o. tuen saajat). Eivät kaikki eläkeläiset sitä saa (DW!), en minäkään!

        Olen kyllä DW:n kanssa samaa mieltä tuosta jonkun lähettämästä kyselystä KELAan - sinulla on tapana suurennella ja kehuskella elämälläsi ja ehkä todellisuudessa elät heikoilla jäillä - annat mennä vapaalla, koska olet tottunut niin tekemään koko pitkän elämäsi ajan. Miksi ihmeessä viranomaiset haluavat sinulta tietoja tuloistasi pidemmältä ajalta, jos jo vuosia kaikki on sujunut rutiinilla!
        Poikiesi tulot olet jotenkin käsittänyt väärin tai luotat äiti-korttiin: - pojat tuntevat olevansa vastuussa sinusta, koska olet kyllä tuonut esiin yksinhuoltajan vahvuutesi täällä, miksi et sitten lapsillesi; äiti on uhrautunut jo niiiin paljon...
        Epäilen, että esikoisesi alkaa ajattelemaan enemmän aviopuolisonsa ykkössijaa, kuin äidin tarpeille uhrautumista! Kuopus ei uskalla olla toteuttamatta äidin toiveita, jo kertomasi siivous ennen vierailuasi pojan kotona, kertoo paljon. Tai - ehkä he tuntevat olevansa velvollisia auttamaan äiti vielä kerran ylös itse kaivamastaan kuopasta... parempi luopua omista tarpeista ja elämänsä intresseistä, kuin kohdata lauman naarasleijonan raivo...
        Ja - mitä tulee 'mieheesi' - ehkä hänkin alkaa pian hahmottamaan nykyisen taloudellisesti autettavan ihmisen erilaisuuden, verrattuna tapaamaansa itselliseen, omavaraisesti toimeen tulevaan naiseen... (Nyt jo ylinopeussakko saa taloutesi sekaisin...)

        Ajatukseni ovat vain omiani. Olen lukenut kirjoituksiasi ja muodostamani ihmiskuva on niiden tulos... ja nyt on täälläkin pitkän hellejakson jälkeen sopiva ilma palstan seuraamiseen ja "maalaisjärkelöintiin" :D ...


    • VihreätKumisaappaat

      ON SE ! Helvetin hauska tulla tuolta ei EU maasta tänne kotimaahan..... ensin rajapässi kysyy passin ja katsoo onko "hakuja" kyselee mistä olette tulossa (vittuako se sille kuuluu) johon minä aina kysyn että otatko banaanin vai pähkinöitä ;)) 3 metrin päässä Tulli kysyy ensimmäisenä passia (mitähän vittua ne sillä tekee?) Siihen mä sanon että sitten se löytyy jos teillä on jotain kirjoitettavaa minulle. Yleensä keskustelu loppuu siihen, paitsi se kiertavä koira mulkku alkaa aina mussuttamaan, ja yrittää puhalluttaa (minä haluan poliisin paikalle puhallutukseen) Siellä se jo 5 km päässä onkin valmiina, ajokortti ja puhallus Kiitos! Ne tehdään ja homma sujuu vaivatta ja oikein.
      Matka jatkuu..... Tullin plikat ja polttoaineen tarkistus OK mutta tiedot saavat ottaa rekisteristä, mitään papereita en kaiva jos polttoaine on kunnossa kuten se aina on. Hetken päästä on henkilöauto pellolla sadanmetrin päässä ulos ajaneena, palolaitos on sulkenut koko tien seitsemällä paloautolla ja 8 ;lla ambulanssilla, palomies nojaa minun konepeltiin ja mölisee menkää kiertotietä. Kaikenlaisia saatanan tarkastajia ja katsastajia pyörii edessä kokoajan verovaroilla. On kameratolppaa ja kamera-autoa, puntaria rekkakorttiin pitäis olla joku helvetin tutkinto kuorman sitomisesta jne jne.... Näitä virkapässejä ja byrokratiaa on ihan LIIKAA!

      • outoa-puuhaa

        Miks mulle ei koskaan tapahdu mitään tommosta?


      • 1eero
        outoa-puuhaa kirjoitti:

        Miks mulle ei koskaan tapahdu mitään tommosta?

        Kerran tullissa kysyi onko paljon viinaa'yksi pullo' virkailija siihen' liian vähän ei sakottanut.


      • ö-Öö
        1eero kirjoitti:

        Kerran tullissa kysyi onko paljon viinaa'yksi pullo' virkailija siihen' liian vähän ei sakottanut.

        Muistui mieleen.

        Aikanaan, tullessani itämailta käymään suomessa, tullimiehillä silmät alkoivat kiilumaan kiimasta. Oli laatikollinen pulloja peräpaksissa. Etikkaa, itänaapurista saa erinomaisen makuista ja vahvempaa etikkaa, kuin suomesta , siinä net sitten haisteli etikkahöyryjä :D

        Etikasta vois kirjoittaa paljon pitemmästikin, mutta se ei kuulu aloitukseen kyllä mitenkään.


    • tolloo

      No mitäs sitten
      - monet sanovat että aika on samaa kuin raha - että "elämän pitkässä juoksussa ei sen suuremmin ole merkitystä sillä onko tappiot miljoonia, ihmishenkiä vai tyhjennettyjä pankkitilejä - vain taivaallisilla on merkitystä. No näkkyy noita koneita pörräävän joka päivä useapiakin.
      En kehtaa ees sanoa mitä vahinkoja ite kärsin ja kuinka pal höplästä vetivät - ne kaikkihan voi pistää maalllisten ja maanppäällisten murheitten piikkiiin. Se etu tietty on toiminnastaan ettei yhtään liikoja luuloja itestään oo ku aikannan veivinsä heittää.

    • lonkero5

      Suomalaisten luonteeseen kuuluu kyttääminen valitettavasti

    • 1eero

      Kyttäämiseen joutuu monessa, tavallinen ilmiö odottaminen mitä tahansa, tällä hetkellä sateen loppumista äsken ruuan valmistumisen kyttäystä. Asiat hoituu vaikka kyttäämme joten kuten.

      • Joo ja mä kyttään millon tänne tulee vastauksia, ihan vaan kyttäämisen ilosta. No ainakin saan ilmotuksen lähes reaaliajassa jos joku on vastannu.


    • de-meter

      Pähkähullu idea. Jokainen ilmoitus täytyy kuitenkin viranomaisen tutkia ja siihen sitä työaikaa meneekin. Joku yksittäinen tuensaaja on tietysti helppo käräyttää, mutta todelliset huijarit osaavat kyllä peittää jälkensä.
      Kun lastensuojelulaki muuttui niin, että ilmoituksen saattoi tehdä kuka tahansa, jopa nimettömänä, se teetti tuhottomasti lisätöitä virkailijoille ja totta kai on aina vaarana, että kunnon keissit jäävät aiheettomien ilmoitusten jalkoihin...

    • roistot-kuriin

      Todella hieno juttu, olisi vähän meikäläiselläkin asiaa.

      Naapurimaan asukit tuossa naapurustossa vedättävät kelaa 6-0.

      Nuoripari osti talon ja heidän vanhempansa asuvat sitä. Nuoret ovat talossa kirjoilla ja nostavat kelan työttömyysavustusta vaikka elelevätkin pääosin kotimaassaan, välillä käyvät täällä tekemässä parin kuukauden määräaikais homman. Vanhemmat ovat jotain viisikymppisiä, eli pitkään hekin vielä saavat nauttia maamme työttömyysturvasta, samoin kuin muista etuusuuksista. Nuoret tuovat aina käydessään pakulastillisen elintarvikkeita ja juomia, siitä vielä sievät lisäansiot irtoaa verottajamme nuollessaan näppejään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      1874
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe