Otakoppi: 10 käskyä on hyvä ! (2.0)

Johdanto: Hyvää sapattia näin lauantaina Juutalaisille ja Adventisteille toivotan !

__________

10 käskyn laki on tärkeä ja sitä tulee jokaisen Jeesukseen Kristukseen uskovan kunnioittaa elämässään mutta uudestisyntynyt uskova elää kuitenkin Jumalan lapsen elämää Jumalan Armosta Uskon kautta ja Laki ei enää ole Tuomarimme ("Syyttäjämme") eikä siis se, jonka mukaan meidät varsinaisesti tuomitaan !

Vrt. Mark 16:16 "Joka uskoo ja kastetaan ("on kastettu"), se pelastuu; mutta joka EI USKO, se tuomitaan kadotukseen." !

... eli kriteeri lopulta meitä tuomittaessa ei ole se miten olemme onnistuneet täyttämään lain vaan se, että USKOMMEKO !

10 käskyä kyllä osoittaa meille syntiä jos sitä tietoisesti teemme ja alati uudestisyntyneen valveutunutta omaatuntoa se siitä myös muistuttaa... mutta se ei ole asia, joka uudestisyntyneen Jumalan lapsen saisi pois Jeesuksesta Kristuksesta ja Jumalan LAHJA ARMOSTA, joka tulee siis Jeesuksen jo täytetyn työn kautta ristillä ja yksinomaan sen kautta !

Eli vain ja ainoastaan Uskon kautta me saamme iankaikkisuuden ja lunastuksen ja Jeesuksen Pyhä Henki on se, joka meitä lapsia pyhittää ja puhdistaa kaikesta vääryydestä, joka sotii Jumalan eli Isän tahtoa vastaan ...

Ja näin ainoastaan Kristuksen Pyhän Hengen johdolla myös meidän lihammekin alkaa hiljalleen kunnioittamaan Jumalan eli "Abban" (tuttavallinen nimi "Iskän","Faijan") tahtoa ! Ja tämä on juuri sitä kun "sana alkaa tulla lihaksi" ja juuri tämä on sitä tuhdimpaa "elämän leipää" joka alkaa kasvattamaan meitä "hengellisiä lapsia" kohti "hengellistä aikuisuutta" !

Eli aivan kuten Paavali sanoo: 2 Kor 3:17 "Sillä HERRA ON HENKI , ja missä Herran Henki on, siinä on vapaus. 3:18 Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niin kuin MUUTTAA HERRA, JOKA ON HENKI."

.

Eli summa summarum kaikki edellinen yhteen nitoen:

.

Me uskosta Jeesuksen Kristuksen kautta uudestisyntyneet elämme USKOSTA ja sen kautta emmekä siis LAIN TEOISTA eli omien tekojen kautta !

Meidän pyhityksemme on Herran henki eikä lihan kautta tapahtuvat teot...

Teot ei meitä pyhitä vaan Usko ja Herran Henki ! ja tämä on tärkeää muistaa muita neuvoessamme ja tuomitessamme !

Vrt. Kol 2:16 "Älköön siis kukaan teitä tuomitko syömisestä tai juomisesta, älköön myös minkään juhlan tai uudenkuun tai SAPATIN johdosta, 2:17 jotka vain ovat tulevaisten varjo, mutta ruumis on Kristuksen.2:18 Älköön teiltä riistäkö voittopalkintoanne kukaan, joka on mieltynyt nöyryyteen ja enkelien palvelemiseen ja pöyhkeilee näyistään ja on lihallisen mielensä turhaan paisuttama 2:19 eikä pitäydy häneen, joka on pää ja josta koko ruumis, nivelten ja jänteiden avulla koossa pysyen, kasvaa Jumalan antamaa kasvua. 2:20 Jos te olette Kristuksen kanssa kuolleet pois maailman alkeisvoimista, miksi te, ikään kuin eläisitte maailmassa, sallitte määrätä itsellenne säädöksiä: 2:21 "Älä tartu, älä maista, älä koske!" 2:22 -sehän on kaikki tarkoitettu katoamaan käyttämisen kautta-ihmisten käskyjen ja oppien mukaan? 2:23 Tällä kaikella tosin on viisauden maine itsevalitun jumalanpalveluksen ja nöyryyden vuoksi ja sen tähden, ettei se ruumista säästä; mutta se on ilman mitään arvoa, ja se tapahtuu lihan tyydyttämiseksi.

Jamppe ♥

( http://otakoppi.webnode.fi/news/a10-kaskya-on-hyva/ )
___________________

Vrt myös: "OLEMMEKO SITTEN NS. ELÄVIÄ KIVIÄ ? MITÄ SE TARKOITTAA ?"
http://otakoppi.webnode.fi/news/hyva-paimen-/

ja KUKA ON "HURSKAS" ? http://otakoppi.webnode.fi/news/oletko-sina-hurskas-/

64

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoksaisikoJonyt

      Käsityskykysi on siinä, että puhut, että toiset ovat laina alla ja sinä siitä parantelet.

      Voisiko jotenkin käydä mielessä, että toiset ovatkin Kristuksessa vapaat ja vieläpä vapaat toteuttamaan Jumalan tahtoa.
      Meinaan karitsan askeleissa Henki vie, kuten kuuluukin Uuden Aadamin askeleissa.

      Sinusta tuntuu, että toiset steppaavat vanhan aatamin valssin askeleissa ja siinä sivussa yrittävät sapatistaa ihmisiä. Mutta, se onkin sinun mielipiteesi, ei HerranPyhän kansalaisten mielipide.

      Sinulla kopittelija on oma jumalasi, jonka Herra on antanut raamatunkäännöksen mukaan kullekin kansalle, kun eivät taivu Jumalan tahdon alle, eikä "lainvanhurskaus" Hengessä toteudu ja saa toteutua.
      Täällä on luterilaisten jumala ja sen hengen sanoittamana kopittelijan aatami perinnäisoppeineen evässalkussa kulkee. Siksi ymmärrän sinun suurta innovaatiota, vaikkapa tällä palstalla. Se henkesi on kovassa, joka todella ei taivu Herran tahtoon, koska sinun jumalasi on tämä kansanjumala.

    • tarkastellaanlisää

      Jamppe. Käytän nyt nimeäsi, allekirjoituksesi perusteella.
      Kol. 2:16 käytät sanalla, Sapain - isolla. Mutta ymmärrätkö, ei tuossa kumota sapattia, ilmeisesti perinnäisoppisilmälasit näkee, että haloo- älkää tuomitko, vaikka vietä sitä sunnuntaita. Näinhän se menee, vai mitä??
      "puhutaan ilman adventistit" sanaa ja ajatusta". Herranhan tuomiot ovat.

      Sapatteja oli monennäköistä, mutta luomisenperusteelle on vain yksi ja se on rikkumaton.

      Hesekieliin on meille muistiinmerkittynä näköala.

      Hes 20:10 Ja kun olin vienyt heidät pois Egyptin maasta ja tuonut heidät erämaahan,
      Hes 20:11 niin minä annoin heille käskyni ja tein heille tiettäviksi oikeuteni: se ihminen, joka ne pitää, on niistä elävä.
      Hes 20:12 Myöskin sapattini minä annoin heille, olemaan merkkinä minun ja heidän välillään, että he tulisivat tietämään, että minä olen Herra, joka pyhitän heidät.
      Hes 20:13 Mutta Israelin heimo niskoitteli minua vastaan erämaassa: he eivät vaeltaneet minun käskyjeni mukaan, ylenkatsoivat minun oikeuteni, jotka ihmisen on pidettävä, että hän niistä eläisi, ja minun sapattini he kovin rikkoivat. Niin minä ajattelin vuodattaa kiivauteni heidän ylitsensä erämaassa ja lopettaa heidät.
      Hes 20:14 Mutta minä tein, minkä tein, oman nimeni tähden, ettei se tulisi häväistyksi pakanain silmissä, joitten silmäin edessä minä olin vienyt heidät pois.
      Hes 20:15 Kuitenkin minä kättä kohottaen vannoin heille erämaassa, etten heitä tuo siihen maahan, jonka olin antanut heille, joka vuotaa maitoa ja mettä - se on kaunistus kaikkien maitten joukossa -
      Hes 20:16 koska he pitivät minun oikeuteni halpoina, eivät vaeltaneet minun käskyjeni mukaan, vaan rikkoivat minun sapattini; sillä heidän sydämensä vaelsi heidän kivijumalainsa jäljessä.
      Hes 20:17 Mutta minä säälin heitä, niin etten heitä hävittänyt enkä tehnyt heistä loppua erämaassa.
      Hes 20:18 Sitten minä sanoin heidän lapsillensa erämaassa: Älkää vaeltako isäinne käskyjen mukaan, heidän oikeuksiansa älkää noudattako älkääkä saastuttako itseänne heidän kivijumalillansa.
      Hes 20:19 Minä olen Herra, teidän Jumalanne; minun käskyjeni mukaan vaeltakaa, minun oikeuksiani noudattakaa, ne pitäkää


      Hoksaapa kopittelija, että Isän, siis tämän LuojaJumalan edessä puhutaan ja mistä puhutaan??

      Hänen oikeuksistaan. !!! Mitä tarkoittaa??? Sinä kun puhelet asioita, muista on kyse Jumalan oikeuksista, ei sinun, ei perinnäissääntöjen, joita isät sen ja sen papin suulla on lausunut.

      Voisiko sinun ja ihmisen- papin suu ohittaa Jumalan oikeuden.

      Menetkö ajatuksissasi nyt paratiisiin.

      Jo ennen luomista- Jumala päätti pelastaa Kristuksessa ihmisen.
      Siis tämä tuleva Poika, jota pelastussuunnitelma toi esiin, kirjoittaen tärkeän vanhanliiton esiin, monessa kohdin varoittavaksi esimerkiksi lopunajan kansalle.

      Siellä taivaassa alkoi tämä rienaaja havittelemaan Pojan paikkaa ja esittämään sijais- ohjeistusta, kuinka kaikkea pitäisi johtaa. Siis jumalaksi, Jumalan sijalle.

      Homma jatkui sitten Eedenissä. Siellä Isä tätä ensimmäistä aadamia ohjeisti elämänpuulle. Tuo on okei, syö ja nauti hedelmästä, eli siitä, minkä Herra antaa tiedoksi.
      Oli sitten tämä toinenpuukin olemassa, jonka Herra hedelmien mukaan tiesi ja se oli hyvän ja pahan tiedon lähde.
      Kas, kas, ja kuinka siinä tuli se käärme esiin. Eli toikin sitä omaa tietoa, tietoa siitä, kuinka asetutaan tiedossa Jumalan paikalle, jumalaksi jakamaan ja jopa ehkä perinnäissäännöillä hyvää ja mahtavaa hedelmänmakua.
      Tässä sinä kopittelija olet. Mahtava ja hyvänmakuinen perinnäisoppien hedelmäkori. Ottakaa, ette te suinkaan kuole, tätä syödessänne.
      On sitä ja tätä opetusta, sen ja sen opettajan suullakin mainiten.

      Mutta, menepä nyt Jeesuksen kanssa, Hänen kasteensa jälkeiseen erämaahan. Taas hyvää hedelmää käärmeensuusta. Ota kivet ja kas, leipää on. tai vaikkapa temppelinharjalta hyppääminen. Kyllä Herra varjelee.

      Mitä meille itse Karitsa antoi ohjeen? Kirjoitukset!
      Siksi pitää tämän Uuden Aadamin henkeen yhtyä ja kirjoituksiin, siihen elämänpuuhun.

      Hän on Sapatin Herra, eikä muuta lepopäivää ole oikeutettu edes hienoina hedelminä kantamaan ihmisten eteen. Sen olet unohtanut ja tuot itsesi korotettuna Herran valtaistuimen viereen ja tarjoat vikaisuutta autuaana.

      Tuntisiko Herra ihmisen, joka vanhan aadamin ja hengen vaikutuksesta kulkee paratiisissamme ja pakenee Sanan kirjoituksia, kun Herra täällä käyskentelee ja kutsuu kuuliaisuuteen?? Kopittelija, missä olet??

      Kuuletko sinä, missä sinä olet?? Kenen hedelmäkoria kannat?

      On kyse Herran oikeuksista, ja siinä sinun on heitettävä se kruunusi Hänen valtaistuimelle, ei se päässäsi tuoda omaa jalkajakkaraa ja julistaa olevansa itse tieto ja arvostella Herran lepopäivää, esimerkkinä.

      Vanhanliiton niskoitteleva ote kansassa, jonka piti olla Pyhä, erotti heidät erämaahan ja he kuolivat sinne. He eivät päässeet perille. Meidän on tänään tarkasteltava tätä ja korjattava omaamme, ettemme enää samassa langettaisi itseämme, perinnäisoppeihin. Siksi Herra sallii meidänkin jumalat, koska

      • tarkastellaanlisää

        Siis Herra sallii meidänkin jumalat, koska me niin rakastamme niitä.
        Siellä on niin mahtavat perinnäissääntöjuhlatkin. Mietiä sitäkin.
        Kuinka hyvänä hedelmänä nekin tarjoillaan ja ne eivät ole raamatullisia.
        Siis asioita on, jos vain alkaisimme perata hapatteitamme.

        kirjoitteli Varpulasta M


      • Exadventistiparka
        tarkastellaanlisää kirjoitti:

        Siis Herra sallii meidänkin jumalat, koska me niin rakastamme niitä.
        Siellä on niin mahtavat perinnäissääntöjuhlatkin. Mietiä sitäkin.
        Kuinka hyvänä hedelmänä nekin tarjoillaan ja ne eivät ole raamatullisia.
        Siis asioita on, jos vain alkaisimme perata hapatteitamme.

        kirjoitteli Varpulasta M

        Mielenkiintoista että aloitit Hes 20 jakeesta 10, eikä vaikkapa jakeesta 3.
        Hes 20:"3 "Ihmislapsi, puhu Israelin vanhimmille ja sano heille: Näin sanoo Herra, Herra: Tekö tulette minulta neuvoa kysymään? Niin totta kuin minä elän, en anna minä teidän kysyä minulta neuvoa, sanoo Herra, Herra.
        4 Etkö tuomitse heitä, etkö tuomitse, ihmislapsi? Tee heille tiettäviksi heidän isiensä kauhistukset
        5 ja sano heille: Näin sanoo Herra, Herra: Sinä päivänä, jona minä Israelin valitsin, minä kättä kohottaen lupasin Jaakobin heimon jälkeläisille, minä tein itseni heille tunnetuksi Egyptin maassa ja kättä kohottaen lupasin heille sanoen: 'Minä olen Herra, teidän Jumalanne'.
        6 Sinä päivänä minä kättä kohottaen lupasin heille, että vien heidät pois Egyptin maasta siihen maahan, jonka olin heille katsonut ja joka vuotaa maitoa ja mettä-se on kaunistus kaikkien maitten joukossa. -
        7 Ja minä sanoin heille: 'Heittäkää, itsekukin, pois silmienne iljetykset älkääkä saastuttako itseänne Egyptin kivijumalilla: minä olen Herra, teidän Jumalanne'.
        8 Mutta he niskoittelivat minua vastaan eivätkä tahtoneet minua kuulla; eivät heittäneet pois itsekukin silmiensä iljetyksiä eivätkä hyljänneet Egyptin kivijumalia. Niin minä ajattelin vuodattaa kiivauteni heidän ylitsensä ja panna vihani täytäntöön heissä keskellä Egyptin maata.
        9 Mutta minä tein, minkä tein, oman nimeni tähden, ettei se tulisi häväistyksi pakanain silmissä, joitten keskellä he olivat ja joitten silmäin edessä minä olin tehnyt itseni heille tunnetuksi viemällä heidät pois Egyptin maasta."
        Kuten tästä näemme, varsinainen Hes 20 sanoma ei suinkaan ole se, mitä jakeesta 10 eteenpäin saattaisi kuvitella - eli että laki ja sapatti olisi annetti Israelille automaattisesti tai lahjaksi. Päinvastoin, kuten jakeesta 9 käy ilmi, lain antamisen toinen mahdollisuus Jumalalle olisi olla tuhota heidät siellä saman tien.
        Mutta Jumala ei valinnut tätä - oman nimensä tähden - ja sen lupauksen tähden joka oli annettu Aabrahamille ja vahvistettu Iisakille ja Jaakobille.
        Samasta asiasta kertoo myös Gal 3:
        "15 Veljet, minä puhun ihmisten tavalla. Eihän kukaan voi kumota ihmisenkään vahvistettua testamenttia eikä siihen mitään lisätä.
        16 Mutta nyt lausuttiin lupaukset AABRAHAMILLE ja hänen siemenelleen. Hän ei sano: "Ja siemenille", ikäänkuin monesta, vaan ikäänkuin yhdestä: "Ja sinun siemenellesi", joka on Kristus.
        17 MINÄ TARKOITAN TÄTÄ: Jumalan ennen vahvistamaa testamenttia ei neljänsadan kolmenkymmenen vuoden perästä tullut laki voi kumota, niin että se tekisi lupauksen mitättömäksi.
        18 SILLÄ JOS PERINTÖ TULISI LAISTA, SE EI ENÄÄ TULISIKAAN LUPAUKSESTA. Mutta Aabrahamille Jumala on sen lahjoittanut LUPAUKSEN kautta.
        19 Mitä varten sitten on laki? Se on RIKKOMUSTEN TÄHDEN jäljestäpäin lisätty OLEMAAN SIIHEN ASTI, KUNNES OLI TULEVA SE SIEMEN, jolle lupaus oli annettu; ja se säädettiin enkelien kautta, välimiehen kädellä."
        Näin siis Hes 20 mukaisesti, Jumala piti kiinni lupauksestaan Aabrahamille, ja siksi ei voinut tuhota Aabrahamin sukua - joka oli jo muutenkin pieni kansa tuolloin. Mutta tuo kansa oli niskurikansa heti Egyptistä lähdön jälkeen, eikä kunnioittanut Herraa. Hänelle ei - nimensä tähden - jäänyt muita vaihtoehtoja kuin lain ja sapatin kautta pakottaa tuo kansa tekemään oikein.
        Näin Jumala sanassaan sanookin kun puhuu sapatista - lähes poikkeuksetta toistetaan uudelleen ja uudelleen samaa asiaa: " Myöskin sapattini minä annoin heille, OLEMAAN MERKKINÄ MINUN JA HEIDÄN VÄLILLÄÄN".
        Jatkuvasti Sanassa Jumala korostaa samaa: merkkinä Jumalan ja ISRAELIN välillä.
        Sapatin merkitys Israelille oli moninainen - muun muassa ulkoisena merkkinä se tehokkaasti ja julkisesti erotti Israelilaiset muista kansoista. Sen tehtävä oli toimia erottavana merkkinä, ja toisaalta myös muistuttaa heitä Egyptistä pois tuomisesta - sukupolvesta sukupolveen - tämä oli tehtävä mitä ei esim. ympärileikkaus tai mikään lakisäännöstä sinänsä tee.
        Laki ja sapatti siis annettiin rikkomusten tähden - eivät Aabraham, Iisak, Jaakob tai Joosef lakia tarvinneet !
        UT ei myöskään vahvista niitä uuteen liittoon. Me emme ole "niskurikansa" jolle olisi pakko antaa laki ja sapatti jotta
        1) se ei ilmisynnissä ja muiden Jumalien perässä vaeltaisi ja
        2) jotta se erottuisi ja pysyisi erillään muista kansoista ja
        3) muistaisi sen, että Jumala olisi tuonut meidät Egyptistä.
        Sapatilla oli tarkoitus.


      • Hes 20:10. "Ja kun olin vienyt heidät pois Egyptin maasta ja tuonut heidät erämaahan,
        11. niin minä annoin heille käskyni ja tein heille tiettäviksi oikeuteni:
        se ihminen, joka ne pitää, ON NIISTÄ ELÄVÄ !
        12 Myöskin sapattini minä annoin heille, olemaan merkkinä minun ja heidän välillään, että he tulisivat tietämään, että minä olen Herra, joka pyhitän heidät
        .

        ja vertaa
        .
        Room 10:5 Kirjoittaahan Mooses siitä vanhurskaudesta, joka laista tulee, että ihminen, joka sen täyttää, ON SIITÄ ELÄVÄ.
        Gal. 3:10 Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee".
        3:11 Ja selvää on, ettei KUKAAN tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska "vanhurskas on elävä uskosta".
        3:12 Mutta laki ei perustaudu uskoon, vaan: Joka ne täyttää, on niistä elävä."
        .
        HUOM: Sapatti on annettu Israelille eli juutalaiselle kansalle eli "Jaakobin lapsille" = Hebr. "be·nei- Eber" = children of Eber = Israelin kansan lapset
        Benei = Poika , "Eber" = "seemiläiset kansat,jälkeläiset Semin "
        http://biblehub.com/lexicon/genesis/10-21.htm

        1 Moos10:20-22
        "Sinä päivänä ei Israelin jäännös eivätkä Jaakobin heimon pelastuneet enää turvaudu lyöjäänsä, vaan totuudessa he turvautuvat Herraan, Israelin Pyhään. Jäännös palajaa, Jaakobin jäännös, väkevän Jumalan tykö. Sillä vaikka sinun kansasi, Israel, olisi kuin meren hiekka, on siitä palajava ainoastaan jäännös."

        Jes10:21 "Jäännös palajaa, Jaakobin jäännös, väkevän Jumalan tykö."

        .
        Sapatinvietto ei ole siis pelastus eikä myöskään tuomion kysymys Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa vaan Usko !
        .
        Vrt. http://otakoppi.webnode.fi/news/ketka-ovat-ns-pyha-jaannos/


      • mietitäänsitäVapautta

        Kopittelija ja raamatunlainaus.
        Room 10:5 Kirjoittaahan Mooses siitä vanhurskaudesta, joka laista tulee, että ihminen, joka sen täyttää, ON SIITÄ ELÄVÄ.
        Gal. 3:10 Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee".
        3:11 Ja selvää on, ettei KUKAAN tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska "vanhurskas on elävä uskosta".
        3:12 Mutta laki ei perustaudu uskoon, vaan: Joka ne täyttää, on niistä elävä." //////

        Katsellaas tätäkautta asiaa.
        Eli kun henkilökohtaisesti perustus ON armo ja Kristuksen täytetty työ, niin siinä EI perusteta Jumalan tahdon toteumista OMIIN tekoihin, vaan Jumalan TEKOA meissä. Eli ei olla laintiellä ominvoimin ansaintamielessä pelastukseksi.
        Eli silloin HENKI toteuttaa Jumalanlain vanhurskauden MEISSÄ! Ei pidä pilkata Hengen saamaa tahtoelämää meissä ja siinä ilmaisua, että meidän elämä on elettävä Jumalan mielen mukaisesti.

        Mitä tämä on suomeksi????? So. Jumalan työ, kysyn, -teetkö sen vain omilla päätelmilläsi tyhjäksi, että Jumalan tahdon laki eläisi ihmisessä ?!? Eikö silloin uskova OLE ELÄVÄ, kun Henki pitää Jumalan voimasta tien puhtaana. ???
        Vai pitäisikö mennä aina synnin kautta, että armo suureksi tulisi??

        Pois se, vaan juuri SIKSI kun Kristus on armahtanut ja -v.a.n.h.u.r.s.k.a.u.t.t.a.n.u.t... niin Jumalan PYHÄ laki asetettu Uudenliitonsuhteessa Uuden Aadamin kautta syntyen ihmisen, uskovan s.y.d.ä.m.e.e.n...
        Ja-
        Siinä armahdettu kiittäen Golgatan täytetystä työstä käsin, antautuu astiaksi, jonka Henki täyttää ja toteuttaa vanhurskauden kautta Jumalan tahdon.
        Tämän käsitys sinulla on vaikeaa kopittelija. Tarjoat mielesi tuomaa hedelmää lainalaisuudesta!
        Sinä aina katsot itseäsi ja luulet ja oletat että ihmiset omasta voimasta pyrkii lain kautta vanhurskauteen. Se on sinulle kirjoituksistasi päätellen ongelma ja vaikeaselkoinen. Mittaat omilla kokemuksillasi Hengen kenttää ja senmukaan määrittelet USKON. Eli ei se näinmene.
        Eli tässä sinulla on tuttimaito vielä pullossasi ja sen maidon kautta, et ole sisällä Hengen armolahjoista ja voimasta, sekä Jumalan tahdon toteutumisesta Jumalan työnä. Sellainen mitä sinä olet, pitäisi toistenkin olla. Entäpä, jos Henki kuljettaa on Hengenjohtaman astian näköinen ja puhuu Jumalan tahdosta PYHÄNÄ, se on astiana erinäköinen, mitä tuossa sinä olet mittauksinesi.
        ..
        Kun vanhurskas on elävä uskosta, niin Henki elää ja toteuttaa Jumalan tahdon, koska uskova Kristuksessa KUULUU Herran Pyhään Kansaan. Nyt ei puhuta kirkkokunnista vaan Herran omasta kansasta, aikain alusta sen ajan loppuun asti, kun Hän saapuu. Hän ”H-kansalainen, -opetuslapsi”, ei enää sydämestään elä maailmalle.

        Se rienaaja itse pyrkii vain teitä viemään Jumalanvaltaistuimen jakkaralle, jossa ikäänkuin "puunhyvänä" hedelmänä selittelette mitä selittelette, ja siksi asettelette tätä syyttäjän tapaa käsitellä lainmittoja ja armon välistä jännitettä. Tämä rienaajan rakentama henki jättää Hengen huomioimatta teidän edessänne. Siksi ja sentähden teille tulee sanoitus laista, että Hengessä se eivoi toteutua ja on lainalla.
        -Ihminen voi ja kykenee vastustamaan perkelettä Hengessä, kun Herra on kirjoituksista esim. esiintuonut sen, mitä pitää tehdä. -Siis älkää tehkö tyhjäksi kirjoituksia ja Jumalan Sanaa.
        Siis "lupauksen" opetuslapset elävät Hengessä ja se on sitä Aabrahamilaisuutta. Totellaan ja myös tehdään, kun Jumalan kehotus on esissä, ts. seurataan Karitsan askeleissa. Mitä Karitsa kulki? Kuuliaisuudessa.
        Siinä olisi se ensimmäinen aadami pitänyt kulkea. Kuuliaisuudessa Jumalan sanalle.
        Kopittelija, sinulle pitää hieman kovemmalla tekstinosoituksella sanoa.
        Äläkä sitten "maalaa" toisten vaellusta omiin muotteihisi, ja sen porukan muotteihin, jotka lihassa vaeltavat.
        esim. todellisesta luterilaisuudesta mitattuna, jonka suunsa tunnustuksella viitoittavat, että lapsikaste riittää ja rippikoulu, ja senjälkeen käydään "ryyppäämässä" synnit anteeksi ja lähdetään ulos kirkosta tekemään tieten sitä lisäsyntiä, koska Henki ei ole tehnyt vapaaksi, koska sydän ei halua vaeltaa Jumalan tahdon mukaan.
        Se teillä luterilaisilla on perinnäisoppina. Ts. teillä on oma jumalanne, jonka kautta luette kirjoituksenne näköisekseen uskonne vahvistukseksi. Tavallaan asetetaan sana perisynti sellaiseen raamiin, että perkelettä ei voisi vastustaa ja on aina lyötävä nokka turpeeseen.
        Jesajassa on muistiinkirjoitettu 45:21-24

        "Minun edessäni on notkistuva jokainen polvi, jokainen suu on vannova minun nimeeni! Näin minusta sanotaan: Vain Herralla on voima, hän tekee pelastuksen tekoja.

        Notkistapa Hengen voimalle polvesi, ja tunnusta, että Henki vie voitosta voittoon, joka kunnioittaa sydämestään Herran lakia, tahtoa, jota ei tarvitse kumota, tahi kieltää elämästä.
        Näin lain vanhurskaus ---täytetään--- meissä.

        Jumalan työnä. .. Siinä ei lihassa yritetä päästä taivaspaikalle.

        Varpulasta M


      • HerranKansalaisina
        Exadventistiparka kirjoitti:

        Mielenkiintoista että aloitit Hes 20 jakeesta 10, eikä vaikkapa jakeesta 3.
        Hes 20:"3 "Ihmislapsi, puhu Israelin vanhimmille ja sano heille: Näin sanoo Herra, Herra: Tekö tulette minulta neuvoa kysymään? Niin totta kuin minä elän, en anna minä teidän kysyä minulta neuvoa, sanoo Herra, Herra.
        4 Etkö tuomitse heitä, etkö tuomitse, ihmislapsi? Tee heille tiettäviksi heidän isiensä kauhistukset
        5 ja sano heille: Näin sanoo Herra, Herra: Sinä päivänä, jona minä Israelin valitsin, minä kättä kohottaen lupasin Jaakobin heimon jälkeläisille, minä tein itseni heille tunnetuksi Egyptin maassa ja kättä kohottaen lupasin heille sanoen: 'Minä olen Herra, teidän Jumalanne'.
        6 Sinä päivänä minä kättä kohottaen lupasin heille, että vien heidät pois Egyptin maasta siihen maahan, jonka olin heille katsonut ja joka vuotaa maitoa ja mettä-se on kaunistus kaikkien maitten joukossa. -
        7 Ja minä sanoin heille: 'Heittäkää, itsekukin, pois silmienne iljetykset älkääkä saastuttako itseänne Egyptin kivijumalilla: minä olen Herra, teidän Jumalanne'.
        8 Mutta he niskoittelivat minua vastaan eivätkä tahtoneet minua kuulla; eivät heittäneet pois itsekukin silmiensä iljetyksiä eivätkä hyljänneet Egyptin kivijumalia. Niin minä ajattelin vuodattaa kiivauteni heidän ylitsensä ja panna vihani täytäntöön heissä keskellä Egyptin maata.
        9 Mutta minä tein, minkä tein, oman nimeni tähden, ettei se tulisi häväistyksi pakanain silmissä, joitten keskellä he olivat ja joitten silmäin edessä minä olin tehnyt itseni heille tunnetuksi viemällä heidät pois Egyptin maasta."
        Kuten tästä näemme, varsinainen Hes 20 sanoma ei suinkaan ole se, mitä jakeesta 10 eteenpäin saattaisi kuvitella - eli että laki ja sapatti olisi annetti Israelille automaattisesti tai lahjaksi. Päinvastoin, kuten jakeesta 9 käy ilmi, lain antamisen toinen mahdollisuus Jumalalle olisi olla tuhota heidät siellä saman tien.
        Mutta Jumala ei valinnut tätä - oman nimensä tähden - ja sen lupauksen tähden joka oli annettu Aabrahamille ja vahvistettu Iisakille ja Jaakobille.
        Samasta asiasta kertoo myös Gal 3:
        "15 Veljet, minä puhun ihmisten tavalla. Eihän kukaan voi kumota ihmisenkään vahvistettua testamenttia eikä siihen mitään lisätä.
        16 Mutta nyt lausuttiin lupaukset AABRAHAMILLE ja hänen siemenelleen. Hän ei sano: "Ja siemenille", ikäänkuin monesta, vaan ikäänkuin yhdestä: "Ja sinun siemenellesi", joka on Kristus.
        17 MINÄ TARKOITAN TÄTÄ: Jumalan ennen vahvistamaa testamenttia ei neljänsadan kolmenkymmenen vuoden perästä tullut laki voi kumota, niin että se tekisi lupauksen mitättömäksi.
        18 SILLÄ JOS PERINTÖ TULISI LAISTA, SE EI ENÄÄ TULISIKAAN LUPAUKSESTA. Mutta Aabrahamille Jumala on sen lahjoittanut LUPAUKSEN kautta.
        19 Mitä varten sitten on laki? Se on RIKKOMUSTEN TÄHDEN jäljestäpäin lisätty OLEMAAN SIIHEN ASTI, KUNNES OLI TULEVA SE SIEMEN, jolle lupaus oli annettu; ja se säädettiin enkelien kautta, välimiehen kädellä."
        Näin siis Hes 20 mukaisesti, Jumala piti kiinni lupauksestaan Aabrahamille, ja siksi ei voinut tuhota Aabrahamin sukua - joka oli jo muutenkin pieni kansa tuolloin. Mutta tuo kansa oli niskurikansa heti Egyptistä lähdön jälkeen, eikä kunnioittanut Herraa. Hänelle ei - nimensä tähden - jäänyt muita vaihtoehtoja kuin lain ja sapatin kautta pakottaa tuo kansa tekemään oikein.
        Näin Jumala sanassaan sanookin kun puhuu sapatista - lähes poikkeuksetta toistetaan uudelleen ja uudelleen samaa asiaa: " Myöskin sapattini minä annoin heille, OLEMAAN MERKKINÄ MINUN JA HEIDÄN VÄLILLÄÄN".
        Jatkuvasti Sanassa Jumala korostaa samaa: merkkinä Jumalan ja ISRAELIN välillä.
        Sapatin merkitys Israelille oli moninainen - muun muassa ulkoisena merkkinä se tehokkaasti ja julkisesti erotti Israelilaiset muista kansoista. Sen tehtävä oli toimia erottavana merkkinä, ja toisaalta myös muistuttaa heitä Egyptistä pois tuomisesta - sukupolvesta sukupolveen - tämä oli tehtävä mitä ei esim. ympärileikkaus tai mikään lakisäännöstä sinänsä tee.
        Laki ja sapatti siis annettiin rikkomusten tähden - eivät Aabraham, Iisak, Jaakob tai Joosef lakia tarvinneet !
        UT ei myöskään vahvista niitä uuteen liittoon. Me emme ole "niskurikansa" jolle olisi pakko antaa laki ja sapatti jotta
        1) se ei ilmisynnissä ja muiden Jumalien perässä vaeltaisi ja
        2) jotta se erottuisi ja pysyisi erillään muista kansoista ja
        3) muistaisi sen, että Jumala olisi tuonut meidät Egyptistä.
        Sapatilla oli tarkoitus.

        Mikä oli Israel???? Herralla on valitsema kansa, eikös vain?
        Ja aina tavallaan ollut, muodossa ja toisessa.
        Siksi Jumala antaa kansalleen lakinsa, että kansa erottautuu epäjumalista ja on tietoinen Herran tahdosta.
        Siksi se on Uudessaliitossa ihmisen sydämeen pantuna.
        Helluntai - niin Siinain aikana ja Uudeliiton aikana, niin Henki vuodatettiin ja Jumalan tahto, että ne johdattavat Hänen tiellään.
        t.s. Jo ennen luomista, Jumala päätti- koska tiesi lankeemuksen, pelastaa ihmisen tämän UudenAadamin kautta kuuliaisuuteen.
        Siis kuuliaisuuteen ja mihinkuuliaisuuteen. Sopii miettiä.
        Maailman, vai Herran sanan kuuliaisuuteen.

        Mikä teki matkan vaikeaksi oli epäusko ja niskurointi.
        Ihmisen sydämiin oli jo pantu aikojen alusta tietoisuus Jumalan tahdosta.
        Turha meidän on väitellä, että "sapatti" olisi myöhäisempi painos, sillä jos haluaa ymmärtää, niin sapatilla on opetuksellinen merkitys aikain loppuun asti.
        Juuri se, että jokainen sukupolvi tietää, -kuka on LUOJA- merkitsee hänelle vastuullisuutta tekemisistään.
        Ja juuri siksi sapatilla on opetuksellinen merkitys. Se on lepoa Hänessä, se on lepoa siksikin, että ihminen on pelastettu jo Herran työnä.
        Hän itse puki ensimmäisen aadamin ja eevan sijaisenä kärsineen ja kuolleen karitsan nahkaan, peittäen heidän alastomuutensa.

        Ne uhrit, kertoivat sen, että oli tieto lankeemuksesta ja sijaisen tarpeesta, kunnes tulee tämä Jumalan uhrikaritsa.
        Mutta, tämä väliaika on tarkoituksella kirjoituksissa, että se valona toisi näkökenttäämme syyt ja seuraukset.
        Israel- Herran kansa, siellä oli lankeemusta. Tuomio läksi Herran huoneesta eli kansa joutui vastuulle asioista. Eli edelleen oli uhrit ja synti sovitus esissä, mutta asenne ja vaellus esti lupauksen maahan pääsyn.
        Me luemme sitä nyt "läksynä"! Opimmeko me?
        Käsitämmekö me nyt tämän elämänpuun äärellä, mistä me syömme ja mitä hedelmää??
        Eli tämä sijais- uhri käsittää elämänpuun, eikä siihen pidä lähteä hakemaan "hyvänjapahantiedon puun hedelmää" jolla korottaisimme "hyvännäköisen" hedelmän maun avulla itseämme paikalle, että julistauduttaisimme jumaliksi ja tekisimme omat kirjoitukset.

        Rienaaja pyrkii jopa sanan avulla tekemään tyhjäksi Sanan ja tarjoaa meille kivileivät joita söisimme perinnäisoppien kautta ja hyppäisimme sitten temppelinharjalta, uskoen, että kyllä se herra auttaa.
        Mutta kieltäytyisimme käyttämästä kirjoituksia, Jumalan sanaa tässä voimana, perkelettä vastaan.

        Siksi opetuslapset Kristuksessa pitävät Jumalan tahdon sydämessä ja vievät sen toiselle ja kolmannelle polvelle sanomana, että myös sapattinsa Hän on antanut meille, että jokainen sukupolvi polvistuisi Luoja- Jumalan edessä, eivätkä toisi vierasta tulta - muun näköisen opin kautta. Eli emme tee tyhjäksi Herran sanaa.

        Varpulasta M


      • Kovin on sinulla halventava tyyli "monisanaisesti" kirjoittaa asioista ja tunnut hyvin tuntevan minunkin tilani ystäväni Jeesuksen edessä... :O
        .
        Lainaus "mikälie Varpula"kirjoittaa:
        "Eli tässä sinulla on tuttimaito vielä pullossasi ja sen maidon kautta, et ole sisällä Hengen armolahjoista ja voimasta, sekä Jumalan tahdon toteutumisesta Jumalan työnä. "
        .
        Ei muuta kommentoitavaa sinulle... Kiitos kannustuksesta :)))


    • Tule kuule kopittelija hyvä pois sieltä lain kirouksen alta. Etkö ymmärrä että laki tuomitsee valheen ja ne jotka valhetta rakastavat.

      • Vanhempien.neuvot

        Minun vanhempani sanoivat "Puhu aina totta, lapseni" , mutta tällä ei nykyään enää ole samaa merkitystä kuin mitä "yksinkertaiset" uskovaiset vanhempani tarkoittivat. He tarkoittivat yksinkertaisuudessaan Älä koskaan valehtele lapseni - sillä Jumala ei rakasta valhetta.
        Nyt haetaankin Raamatusta sanoja - ja jos se mitä valehdellaan osoittautuukin jotenkin seliteltäväksi on se tänään mahdollisesti ainakin totuudellista ja ainakin kunnes joku toinen on osoittanut sen jollain toisella Raamatun Sanalla valheeksi.

        Nyt kysytään onko laki voimassa, ja pitääkö lakia myös noudattaa?
        Nytkö Raamatulla todistetaan, että ei tarvitse, että laki ei koskekaan meitä ?! ME olemme lain ulottumattomissa.

        Mitä sellaisella lailla on virkaa ?

        Jo suomalainen sanontakin kunnioittaa lakia .. "Laki ennen mua syntynyt myös jälkeheni jää"..

        Nytkö lain rikkojat ovat poistamassa lakia ?


    • anneelina8

      Raamattu puhuu hyvin selvästi, että Kristus uhrikuolemallaan lopetti semonia lain merkityksen ja pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen, joka oli meitä vastaan ja oli meidän vastustajamme, sen Hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin Kol. 2: 14.
      Tässä yhdeytessä sanotaan lisäksi: Älköön siis kukaan tuomitko teitä syömisestä tai juomisesta, älköön siis minkään juhlan tai uudenkuun tai sapatin johdosta jae 16.

      Tässä mainitun sapatin kuulee hyvin usein rinnastettavan kymmenen käskyn sapattiin, mutta ajattelevainen ihminen huomaa kyllä ettei tässä yhdeytessä puhuta mitään kymmenestä käskystä eikä seitsemännen päivän sapatista.
      Tässä on pelkästään Juudankansalle annetuista juhlasäädöksistä, jotka olivat vain tulevaisten varjo. Noina juhlapäivinä ja sapatteina uhrattiin uhreja, jotka kuvasivat Kristusta.

      Juutalaiskristityt, jotka vielä noudattivat näitä vuotuisia paasto ja juhlapäiviä, tuomitsivat pakanakristittyjä, jotka eivä seuranneet niitä. Paavali piti tätä kysymystä mielipideasiana, josta ei tullut kiistellä ja tuomita.
      Senvuoksi hän sanookin: Toinen pitää yhden päivän toista parempana, toinen kaikki päivät yhtä hyvinä; kukin olkoon omassa mielessään täysin varma.
      Joka valikoi päiviä, se valikoi Herran tähden, ja joka syö, se syö Herraan tähden, sillä hän kiittää Jumalaa; ja joka ei syö, se on Herran tähden syömättä ja kiittää Jumalaa. Room 14:5,6.

      Nykyaikana ei meillä ole enää houkutusta seremonialain pitämiseen. Mutta on yhtä tärkeää korostaa, etteivät usko ja armo tee tyhjäksi kuuliaisuutta Jumalan antamille kymmenelle käskylle.
      Laki ja evankeliumi kulkevat käsi kädessä, toinen osoittaa synnin ja ihmisen kadotetun tilan, toinen ilmaisee pelastuskeinon. Rakkaus Jumalaan ja lähimmäistä kohtaan on taivaan ikuisen lain runkona, mikä velvoittaa kaikkien aikojen kristittyjä.

      • Lainaan tuolta toisesta ketjusta tähän Exadventistiparan hyvin oivaltavaa vastausta jossa hän hyvin erittelee näitä asioita mistä sinä tässä yrität Anneliina "seremonialakina" ja sitten taas "viikkosapatista" tässä adventistisen väännöksen mukaisesti puhua !
        _______________

        Lainaus:
        Exadventistiparka

        4.7.2015 11:47


        "Älköön siis kukaan teitä tuomitko syömisestä tai juomisesta, älköön myös minkään juhlan tai uudenkuun tai SAPATIN johdosta"

        Tätäkin on kovasti väännetty, että tässä sapatti ei olisikaan sapatti vaan tarkoittaisi juutalaisten juhlia yleensä.

        Rehellinen kohdan tutkiminen kuitenkin antaa selkeän kuvan siitä, ettei "sapatin" voi tarkoittaa "juutalaisen juhlan"... Tässä kun on mainittu KOLME ERI asiaa:

        1) "minkään juhlan" - nämä ovat juutalaiseen kalenteriin annetut juhlat, esim. happamattoman leivän, pääsiäisen tai lehtimajan juhlat. Samaa kreikan sanaa "heorte" käytetään UT:ssä kaikkien näiden kohdalla.

        2) "uudenkuun" - tämä taas oli puhtaasti kuunkiertoon perustuva asia, joka ei ole samanlainen "juhla" kuin esim. pääsiäinen.

        3) "sapatin" - koska tämä on erillinen edellisistä, ei tähän jää enää vaihtoehdoksi kuin viikkosapatti.

        Näin tässä listassa tulee siis esiin kolme ERI asiaa, jonka noudattamisesta tai EI-noudattamisesta kristittyjä ei pidä kenenkään tuomita. Tässähän ei suinkaan sanota ettemmekö SAISI viettää pääsiäistä tai sapattia, mutta niistä ei pidä tuomita. "


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Lainaan tuolta toisesta ketjusta tähän Exadventistiparan hyvin oivaltavaa vastausta jossa hän hyvin erittelee näitä asioita mistä sinä tässä yrität Anneliina "seremonialakina" ja sitten taas "viikkosapatista" tässä adventistisen väännöksen mukaisesti puhua !
        _______________

        Lainaus:
        Exadventistiparka

        4.7.2015 11:47


        "Älköön siis kukaan teitä tuomitko syömisestä tai juomisesta, älköön myös minkään juhlan tai uudenkuun tai SAPATIN johdosta"

        Tätäkin on kovasti väännetty, että tässä sapatti ei olisikaan sapatti vaan tarkoittaisi juutalaisten juhlia yleensä.

        Rehellinen kohdan tutkiminen kuitenkin antaa selkeän kuvan siitä, ettei "sapatin" voi tarkoittaa "juutalaisen juhlan"... Tässä kun on mainittu KOLME ERI asiaa:

        1) "minkään juhlan" - nämä ovat juutalaiseen kalenteriin annetut juhlat, esim. happamattoman leivän, pääsiäisen tai lehtimajan juhlat. Samaa kreikan sanaa "heorte" käytetään UT:ssä kaikkien näiden kohdalla.

        2) "uudenkuun" - tämä taas oli puhtaasti kuunkiertoon perustuva asia, joka ei ole samanlainen "juhla" kuin esim. pääsiäinen.

        3) "sapatin" - koska tämä on erillinen edellisistä, ei tähän jää enää vaihtoehdoksi kuin viikkosapatti.

        Näin tässä listassa tulee siis esiin kolme ERI asiaa, jonka noudattamisesta tai EI-noudattamisesta kristittyjä ei pidä kenenkään tuomita. Tässähän ei suinkaan sanota ettemmekö SAISI viettää pääsiäistä tai sapattia, mutta niistä ei pidä tuomita. "

        Eli "Sapattilaiset" muita tuomitessanne "pedon merkillä" kadotukseen niin muistakaa aina tämä Herran sana:

        Mark 16:16 "Joka uskoo ja kastetaan ("on kastettu"), se pelastuu; mutta joka EI USKO, se tuomitaan kadotukseen." !
        .
        Sapatilla ei saa eikä voi ketään tuomita ! :)



      • Ja tässä esim. Timo Flink vääntää taas selvää asiaa mutkalle !
        .
        Lainaus: "Paavali käyttää kolossalaiskirjeessä muotoa sabbatón. Sitä käytetään Septuagintassa mm. viikkosapatista (esim. 2. Moos. 20:8) ja sovituspäivästä sanaparissa sabbata sabbatón (3. Moos. 16:31; 23:32). Sana itsessään ei vielä kerro mistä juhlasta on kyse. Siihen tarvitaan muita kirjallisia markkereita, kuten määräinen artikkeli, numeraalit jne. Uudessa testamentissa sabbatón tarkoittaa viikkosapattia (esim. Matt. 12:2) ja seitsenpäiväistä viikkoa (esim. Mark 16:9). Kielelliset markkerit (artikkelit, numeraalit jne) osoittavat kummasta on kyse. Tässä ongelma juuri onkin. Paavalin tekstissä niitä ei ole lainkaan, joten on perusteltua kysyä viittaako Paavali sabbatón –sanalla johonkin muuhun kuin viikkosapattiin tai viikkoon?"

        https://timoflink.wordpress.com/2014/10/29/velasta-ja-sapatista-kol-214-16/


      • Eli selvennökseksi, että ymmärrämme kaikki mistä tässä Kol 2:16 kohdassa on kysymys !

        1)"minkään juhlan" = seremonia lakia, juhlasapatit !
        2) tai uudenkuun
        3) tai SAPATIN johdosta" eli Tämä tarkoittaa viikon 7 päivää ja tämän viettämisen takia ei siis saa ketään TUOMITA Paavalin opetuksen mukaisesti !


      • tuomiokuolemanrangaistus
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Eli "Sapattilaiset" muita tuomitessanne "pedon merkillä" kadotukseen niin muistakaa aina tämä Herran sana:

        Mark 16:16 "Joka uskoo ja kastetaan ("on kastettu"), se pelastuu; mutta joka EI USKO, se tuomitaan kadotukseen." !
        .
        Sapatilla ei saa eikä voi ketään tuomita ! :)

        Miksi sitten näitä tuomioita on tullut sapatin johdosta Laodikean kirkolliskokouksessa v.364 jKr. niille, jotka sapatin pitivät pyhänäpäivänä. Eivätkö nämä julistajat ymmärtäneet Raamatun sanaa, että ei tule tuomita ?

        Saattaapi olla kun vallan saavat, niin tuomiot tulevat uudelleen käytäntöön. Se ei ole pelkkää huulenheittoa tuomioista kun nämä vallankahvassa olevat pääsevät tuomitsemaan, vaan silloin alkaa tapahtumaan. He ovat enemmistössä olevia.


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Eli selvennökseksi, että ymmärrämme kaikki mistä tässä Kol 2:16 kohdassa on kysymys !

        1)"minkään juhlan" = seremonia lakia, juhlasapatit !
        2) tai uudenkuun
        3) tai SAPATIN johdosta" eli Tämä tarkoittaa viikon 7 päivää ja tämän viettämisen takia ei siis saa ketään TUOMITA Paavalin opetuksen mukaisesti !

        Vrt. vielä ja sama sana esiintyy täysin tässä ja tarkoittaa juuri 7 päivää eli vikkosapattia !

        (1992) Luuk 24:1 Ensimmäisenä päivänä SAPATIN jälkeen naiset jo aamuvarhaisella menivät haudalle ja ottivat hankkimansa tuoksuöljyt mukaan

        Luke 24:1 N-GNP
        GRK: μιᾷ τῶν σαββάτων ὄρθρου βαθέως

        http://biblehub.com/text/luke/24-1.htm


      • tuomiokuolemanrangaistus kirjoitti:

        Miksi sitten näitä tuomioita on tullut sapatin johdosta Laodikean kirkolliskokouksessa v.364 jKr. niille, jotka sapatin pitivät pyhänäpäivänä. Eivätkö nämä julistajat ymmärtäneet Raamatun sanaa, että ei tule tuomita ?

        Saattaapi olla kun vallan saavat, niin tuomiot tulevat uudelleen käytäntöön. Se ei ole pelkkää huulenheittoa tuomioista kun nämä vallankahvassa olevat pääsevät tuomitsemaan, vaan silloin alkaa tapahtumaan. He ovat enemmistössä olevia.

        En ole tällaisesta "Sapatti Pedon merkillä kadotukseen opista" v.364jkr JÄLKEEN kyllä Rooman kirkon puolesta kuullut ja eiköhän tässä muutenkin ole kysymys erottautumisesta Juutalaisista ja siitä, että he eivät usko Jeesukseen Kristuksena !
        ja tätä kautta siirtymisestä juhlistamaan Jeesuksen Ylösnousemuspäivää eli "Herran päivää" Vrt. Ilm 1:10 "Minä olin hengessä Herran päivänä"


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        En ole tällaisesta "Sapatti Pedon merkillä kadotukseen opista" v.364jkr JÄLKEEN kyllä Rooman kirkon puolesta kuullut ja eiköhän tässä muutenkin ole kysymys erottautumisesta Juutalaisista ja siitä, että he eivät usko Jeesukseen Kristuksena !
        ja tätä kautta siirtymisestä juhlistamaan Jeesuksen Ylösnousemuspäivää eli "Herran päivää" Vrt. Ilm 1:10 "Minä olin hengessä Herran päivänä"

        Vrt Rooman ekumeeniset kirkolliskokoukset...(aikajärjetyksessä oikealla)
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Nikean_ensimmäinen_kirkolliskokous


      • anneelina8

        Saadaksemme tietää, mikä viikonpäivä on Uudentestamentin sapatti meidän tarvitsee vain seurata miten Jeesusta seuranneet uskovat menettelivät Jeesuksen kuoleman jälkeen.
        Ja naiset jotka olivat tulleet Hänen kanssaan Galileasta, seurasivat jäljessä ja katselivat hautaa ja kuinka Hänen ruumiinsa sinne pantiin. Ja palattuaan kotiinsa he valmistivat hyvän hajuisia yrttejä ja voiteita, mutta sapatin he viettivät hiljaisuudessa lain käskyn mukaan.
        Ja kun sapatti oli päättynyt ja viikon ensimmäisen päivän aamu koitti tulivat Maria Magdaleena ja se toinen Maria katsomaan hautaa. Luuk.23: 55,56. Matt. 28:1.
        Uuden testamentin mukaan sapatti oli päättynyt silloin, kun viikon ensimmäinen päivä sunnuntai alkoi. Uuden testamentin lepopäivä on siis lauantai,
        Se väite, että sapatti olisi muka vain juutalaisille annettu, kumoaa Jeesus itse sanomalla että sapatti on asetettu ihmistä varten, eikä ihminen sapattia varten.
        Ja samassa yhteydessä sanoo olevansa sapatinkin Herra.


      • Exadventistiparka
        anneelina8 kirjoitti:

        Saadaksemme tietää, mikä viikonpäivä on Uudentestamentin sapatti meidän tarvitsee vain seurata miten Jeesusta seuranneet uskovat menettelivät Jeesuksen kuoleman jälkeen.
        Ja naiset jotka olivat tulleet Hänen kanssaan Galileasta, seurasivat jäljessä ja katselivat hautaa ja kuinka Hänen ruumiinsa sinne pantiin. Ja palattuaan kotiinsa he valmistivat hyvän hajuisia yrttejä ja voiteita, mutta sapatin he viettivät hiljaisuudessa lain käskyn mukaan.
        Ja kun sapatti oli päättynyt ja viikon ensimmäisen päivän aamu koitti tulivat Maria Magdaleena ja se toinen Maria katsomaan hautaa. Luuk.23: 55,56. Matt. 28:1.
        Uuden testamentin mukaan sapatti oli päättynyt silloin, kun viikon ensimmäinen päivä sunnuntai alkoi. Uuden testamentin lepopäivä on siis lauantai,
        Se väite, että sapatti olisi muka vain juutalaisille annettu, kumoaa Jeesus itse sanomalla että sapatti on asetettu ihmistä varten, eikä ihminen sapattia varten.
        Ja samassa yhteydessä sanoo olevansa sapatinkin Herra.

        "Se väite, että sapatti olisi muka vain juutalaisille annettu, kumoaa Jeesus itse sanomalla että sapatti on asetettu ihmistä varten, eikä ihminen sapattia varten."
        Miten niin kumoaa ?
        Jeesus puhui juutalaisille, ei pakanoille.
        Samoin Jumala sapattia asettaessaan sanoi kristallinkirkkaasti sen, kenelle se kuuluu: Sapatti on Jumalan ja ISRAELIN välisen liiton merkki. Samaa muotoa toistetaan monet monet ja uudelleen monet kerrat... Jumalan ja Israelin välisen liiton merkki. Katsopa Raamatusta ja etsi kohta jossa sanottaisiin että se asetettiin Jumalan ja kaikkien pakanakansojenkin IHMISTEN välisen liiton merkiksi...


      • anneelina8 kirjoitti:

        Saadaksemme tietää, mikä viikonpäivä on Uudentestamentin sapatti meidän tarvitsee vain seurata miten Jeesusta seuranneet uskovat menettelivät Jeesuksen kuoleman jälkeen.
        Ja naiset jotka olivat tulleet Hänen kanssaan Galileasta, seurasivat jäljessä ja katselivat hautaa ja kuinka Hänen ruumiinsa sinne pantiin. Ja palattuaan kotiinsa he valmistivat hyvän hajuisia yrttejä ja voiteita, mutta sapatin he viettivät hiljaisuudessa lain käskyn mukaan.
        Ja kun sapatti oli päättynyt ja viikon ensimmäisen päivän aamu koitti tulivat Maria Magdaleena ja se toinen Maria katsomaan hautaa. Luuk.23: 55,56. Matt. 28:1.
        Uuden testamentin mukaan sapatti oli päättynyt silloin, kun viikon ensimmäinen päivä sunnuntai alkoi. Uuden testamentin lepopäivä on siis lauantai,
        Se väite, että sapatti olisi muka vain juutalaisille annettu, kumoaa Jeesus itse sanomalla että sapatti on asetettu ihmistä varten, eikä ihminen sapattia varten.
        Ja samassa yhteydessä sanoo olevansa sapatinkin Herra.

        Sinä nyt silmälaput silmillä taas outoja haastelet...Jokainen tietää että juutalaisten sapatti on lauantai ! Vai luuletko että tällä palstalla joku ei sitä tiedä ?
        .
        Syy miksi naiset meni vasta ensimmäisenä päivänä huom. viikkosapatin jälkeen tuoksuöljyt mukanaan oli yksinkertaisesti se, että edellisenä päivänä EI SAANUT TEHDÄ TÖITÄ !
        .
        Tämä nyt ei liity yhtään siihen eli tähän aiheeseen mistä edellä oli puhe siis
        Kol 2:16 kohtaan koskien sapatin takia tuomitsemista !..

        Tottakai Jeesuskin juutalaisena meni sapattisin synagogaan saarnaamaan, koska silloinhan Juutalaiset ovat juuri siellä ja samoin Paavali ja Pietari teki...

        Jos minäkin menen esim. livenä puhumaan adventisteille niin minun pitää tehdä se lauantaina ! Ja usein näin olen tehnytkin !
        Ymmärrätkö pointin !
        ______________________

        Eli kerrataanpa vielä !


        Eli selvennökseksi, että ymmärrämme kaikki mistä tässä Kol 2:16 kohdassa on kysymys !

        1)"minkään juhlan" = seremonia lakia, juhlasapatit !

        2) tai uudenkuun

        3) tai SAPATIN johdosta" eli Tämä tarkoittaa viikon 7 päivää ja tämän viettämisen takia ei siis saa ketään TUOMITA Paavalin opetuksen mukaisesti !

        .
        Vrt. Vielä.... ja sama sana sapatti esiintyy täysin tässäkin seuraavaksi ja tarkoittaa juuri 7 päivää eli viikkosapattia !

        (1992) Luuk 24:1 Ensimmäisenä päivänä SAPATIN jälkeen naiset jo aamuvarhaisella menivät haudalle ja ottivat hankkimansa tuoksuöljyt mukaan

        Luke 24:1 N-GNP

        GRK: μιᾷ τῶν σαββάτων ὄρθρου βαθέως

        http://biblehub.com/text/luke/24-1.htm


      • anneelina8

        Olethan sinä exadventisti parka ihminen. Tuossahan Jeesus sanoo että sapatti on asetettu IHMISTÄ VARTEN, eikä ihminen sapattia varten, eihän Jeesus sano että se on vain juutalaisille, vaan ihmisille. Ja sitä paitsi pelastuskin on juutalaisista jos me niin kavahtamme juutalaisuutta kuinka me voimme edes pelastua Jeesuskin oli juutalaisista täällä maan päällä vaeltaessaan.


      • lainlaatijattuomarit
        Kopittelija007 kirjoitti:

        En ole tällaisesta "Sapatti Pedon merkillä kadotukseen opista" v.364jkr JÄLKEEN kyllä Rooman kirkon puolesta kuullut ja eiköhän tässä muutenkin ole kysymys erottautumisesta Juutalaisista ja siitä, että he eivät usko Jeesukseen Kristuksena !
        ja tätä kautta siirtymisestä juhlistamaan Jeesuksen Ylösnousemuspäivää eli "Herran päivää" Vrt. Ilm 1:10 "Minä olin hengessä Herran päivänä"

        Laodikean kirkolliskokouksessa v.364 jKr. Jumalan oikean sapatin viettäjät julistettiin pannaan. Canon XXIXX alkaa: Kristittyjen ei tule seurata juutalaisuutta lepäämällä sapattina, vaan heidän on työskenneltävä tuona päivänä, mieluummin kunnioittaen Herran päivää (sunnuntaita) ja jos voivat levättävä silloin kristittyinä. Mutta jos joku havaitaan olevan juutalaisuuden kannattaja, julistettakoon hänet pannaan, eroon Kristuksesta. - Index Canonum.

        Enemistö vallankahvassa: Vuosisatoihin eivät ole adventistit saaneet pitää kauppojaan auki sunnuntaisin, sillä valta-enemmistön laki koski kaikkia. Jos olisivat rikkoneet sääntöjä, niin tuomioita olisi tullut.

        Tällä hetkellä on tilanne toisin, mitä nyt erikoisia juhlapyhiä koskevat säädökset kauppojen aukioloaikoihin tulee. Lakeja nekin.

        Kellä valta se tekee sääntöjä ja rangaistuksia tilanteen mukaan. Nähtäväksi jää mistä suunnasta tuomioita tulee rikkureita kohtaan kun ajassa etememme. Ei ainakaan vähemmistöltä.
        Kauankos siinä menee kun lakeja säädellään mitä sunnuntaihin tulee.


      • anneelina8
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Sinä nyt silmälaput silmillä taas outoja haastelet...Jokainen tietää että juutalaisten sapatti on lauantai ! Vai luuletko että tällä palstalla joku ei sitä tiedä ?
        .
        Syy miksi naiset meni vasta ensimmäisenä päivänä huom. viikkosapatin jälkeen tuoksuöljyt mukanaan oli yksinkertaisesti se, että edellisenä päivänä EI SAANUT TEHDÄ TÖITÄ !
        .
        Tämä nyt ei liity yhtään siihen eli tähän aiheeseen mistä edellä oli puhe siis
        Kol 2:16 kohtaan koskien sapatin takia tuomitsemista !..

        Tottakai Jeesuskin juutalaisena meni sapattisin synagogaan saarnaamaan, koska silloinhan Juutalaiset ovat juuri siellä ja samoin Paavali ja Pietari teki...

        Jos minäkin menen esim. livenä puhumaan adventisteille niin minun pitää tehdä se lauantaina ! Ja usein näin olen tehnytkin !
        Ymmärrätkö pointin !
        ______________________

        Eli kerrataanpa vielä !


        Eli selvennökseksi, että ymmärrämme kaikki mistä tässä Kol 2:16 kohdassa on kysymys !

        1)"minkään juhlan" = seremonia lakia, juhlasapatit !

        2) tai uudenkuun

        3) tai SAPATIN johdosta" eli Tämä tarkoittaa viikon 7 päivää ja tämän viettämisen takia ei siis saa ketään TUOMITA Paavalin opetuksen mukaisesti !

        .
        Vrt. Vielä.... ja sama sana sapatti esiintyy täysin tässäkin seuraavaksi ja tarkoittaa juuri 7 päivää eli viikkosapattia !

        (1992) Luuk 24:1 Ensimmäisenä päivänä SAPATIN jälkeen naiset jo aamuvarhaisella menivät haudalle ja ottivat hankkimansa tuoksuöljyt mukaan

        Luke 24:1 N-GNP

        GRK: μιᾷ τῶν σαββάτων ὄρθρου βαθέως

        http://biblehub.com/text/luke/24-1.htm

        Miksi sinä Kopittelija laitat oikeat Raamatun sanat vääriksi, etkö sinä ymmärrä vai et tahdo ymmärtää?


      • anneelina8 kirjoitti:

        Olethan sinä exadventisti parka ihminen. Tuossahan Jeesus sanoo että sapatti on asetettu IHMISTÄ VARTEN, eikä ihminen sapattia varten, eihän Jeesus sano että se on vain juutalaisille, vaan ihmisille. Ja sitä paitsi pelastuskin on juutalaisista jos me niin kavahtamme juutalaisuutta kuinka me voimme edes pelastua Jeesuskin oli juutalaisista täällä maan päällä vaeltaessaan.

        sapatti on asetettu IHMISTÄ VARTEN,
        ____________________________

        Tämä tarkoittaa että sapatti on alun perin tarkoitettu ihmiselle levon ja lohdutuksen eli latautumisen päiväksi ! Ei sitä varten että sillä yritetään miellyttää Jumalaa ja ikään kuin kerätä sillä pisteitä !
        Se annettiin sen jälkeen kun Israelilaiset vapautettiin Egyptin orjuudesta jossa ei vapaapäiviä tunnettu ! :O


      • anneelina8 kirjoitti:

        Miksi sinä Kopittelija laitat oikeat Raamatun sanat vääriksi, etkö sinä ymmärrä vai et tahdo ymmärtää?

        Ei vaan laitan ne niin kuin siinä lukee mutta sinut on "aivopesty" adventistiseen ajattelutapaan ja "väännettyihin" raamatun kohtiin täysin ja olet sokea koko asialle... Sinä et näe sapatin merkitystä sinun omavanhurskautesi taakse !


      • lainlaatijattuomarit kirjoitti:

        Laodikean kirkolliskokouksessa v.364 jKr. Jumalan oikean sapatin viettäjät julistettiin pannaan. Canon XXIXX alkaa: Kristittyjen ei tule seurata juutalaisuutta lepäämällä sapattina, vaan heidän on työskenneltävä tuona päivänä, mieluummin kunnioittaen Herran päivää (sunnuntaita) ja jos voivat levättävä silloin kristittyinä. Mutta jos joku havaitaan olevan juutalaisuuden kannattaja, julistettakoon hänet pannaan, eroon Kristuksesta. - Index Canonum.

        Enemistö vallankahvassa: Vuosisatoihin eivät ole adventistit saaneet pitää kauppojaan auki sunnuntaisin, sillä valta-enemmistön laki koski kaikkia. Jos olisivat rikkoneet sääntöjä, niin tuomioita olisi tullut.

        Tällä hetkellä on tilanne toisin, mitä nyt erikoisia juhlapyhiä koskevat säädökset kauppojen aukioloaikoihin tulee. Lakeja nekin.

        Kellä valta se tekee sääntöjä ja rangaistuksia tilanteen mukaan. Nähtäväksi jää mistä suunnasta tuomioita tulee rikkureita kohtaan kun ajassa etememme. Ei ainakaan vähemmistöltä.
        Kauankos siinä menee kun lakeja säädellään mitä sunnuntaihin tulee.

        Tämä sinun pannaan julistuksesi on jo lähempänä totuutta mutta älä välitä Martti Luther ja hänen kannattajansakin on myös julistettu pannaan, että samassa veneessä ollaan ! ;D
        Mutta "Pedon merkillä kadotukseen" tuomitsee vain adventistit ! :O


      • Exadventistiparka
        anneelina8 kirjoitti:

        Olethan sinä exadventisti parka ihminen. Tuossahan Jeesus sanoo että sapatti on asetettu IHMISTÄ VARTEN, eikä ihminen sapattia varten, eihän Jeesus sano että se on vain juutalaisille, vaan ihmisille. Ja sitä paitsi pelastuskin on juutalaisista jos me niin kavahtamme juutalaisuutta kuinka me voimme edes pelastua Jeesuskin oli juutalaisista täällä maan päällä vaeltaessaan.

        " eihän Jeesus sano että se on vain juutalaisille, vaan ihmisille."
        Mutta Anneelina, ymmärrät kai että Jeesus sanoi aika paljon asioita tietylle kohderyhmälle ilman että niistä tarvitsi erikseen mainita ? Tuntuu, että et lukenut kommenttiani ollenkaan - katso Raamatusta KENELLE sapatti ANNETTIIN: Israelilaisille. Ja kenelle Jeesus puhui tuossa kohdassa ? No ISRAELILAISILLE !
        Jos tuolla käyttämälläsi tavalla tulkittaisiin Raamatun opetuksia ja eri henkilöiden sanoja, niin oltaisiin kaukana oikeasta evankeliumista !
        Esimerkki: Tiedätkö, että pystyn Raamatusta aivan kirjaimellisesti osoittamaan, että juuri SINÄ, Anneelina, olet Jeesuksen ÄITI ? Älä nyt vaan lähde Mariasta puhumaan - Jeesuksen äiti olet juuri sinä.


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Tämä sinun pannaan julistuksesi on jo lähempänä totuutta mutta älä välitä Martti Luther ja hänen kannattajansakin on myös julistettu pannaan, että samassa veneessä ollaan ! ;D
        Mutta "Pedon merkillä kadotukseen" tuomitsee vain adventistit ! :O

        Vrt. https://fi.wikipedia.org/wiki/Wormsin_valtiopäivät


      • lainlaatijattuomarit
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Tämä sinun pannaan julistuksesi on jo lähempänä totuutta mutta älä välitä Martti Luther ja hänen kannattajansakin on myös julistettu pannaan, että samassa veneessä ollaan ! ;D
        Mutta "Pedon merkillä kadotukseen" tuomitsee vain adventistit ! :O

        Moneltako adventistit ovat tuomioineen kaulan katkaisseet ja kaltereiden taakse pistäneet. Ei niin pieni vähemmistö kuin adventistit tuomioineen pysty tekemään yhtikäs mitään, sillä heidät itse voidaan nitistää milloin vain.

        Kirjoitukset ovat kirjoituksineen. Tappotuomiot ovat kaikista pahimpia tuomioita.

        Adventistit vain näkevät kuinka Jumala tulee tuomitsemaan pedon kumartajat, mistä kolmas enkeli varoittaa.
        Joillakin on eri pedon merkki ja hekin näkevät Jumalan tuomion merkeistään.

        Antaa jokaisen tuoda oma näkemyksensä pedosta ja merkistä. Kyllä aika paljastaa kuka on ollut oikeassa näkemyksineen.


      • lainlaatijattuomarit kirjoitti:

        Moneltako adventistit ovat tuomioineen kaulan katkaisseet ja kaltereiden taakse pistäneet. Ei niin pieni vähemmistö kuin adventistit tuomioineen pysty tekemään yhtikäs mitään, sillä heidät itse voidaan nitistää milloin vain.

        Kirjoitukset ovat kirjoituksineen. Tappotuomiot ovat kaikista pahimpia tuomioita.

        Adventistit vain näkevät kuinka Jumala tulee tuomitsemaan pedon kumartajat, mistä kolmas enkeli varoittaa.
        Joillakin on eri pedon merkki ja hekin näkevät Jumalan tuomion merkeistään.

        Antaa jokaisen tuoda oma näkemyksensä pedosta ja merkistä. Kyllä aika paljastaa kuka on ollut oikeassa näkemyksineen.

        Niin... adventistit laittaa vaan muut kristityt suoraan kadotukseen Sapattinsa takia ! :O


      • lainlaatijattuomarit
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Niin... adventistit laittaa vaan muut kristityt suoraan kadotukseen Sapattinsa takia ! :O

        Monet julistaa "Älä ota sirua" ja hekin julistavat sirun ottajat suoraan ikuiseen vaivaan kadotukseen.
        Jumala itse laittaa käskyjensä hylkääjät kadotukseen. Taivaaseen ei ole pääsevä mitään epäpyhää.
        Raamatut vuosilta 1642 ja 1903 Ilm.22:14. Löytyy Jumalan ahdas portti: Autuaat ovat ne, jotka Hänen käskynsä pitävät, että heidän voimansa elämän puussa olisi JA HE PORTEISTA KAUPUNKIIN SISÄLLE MENISIVÄT.


      • Pyhäkansa
        Exadventistiparka kirjoitti:

        "Se väite, että sapatti olisi muka vain juutalaisille annettu, kumoaa Jeesus itse sanomalla että sapatti on asetettu ihmistä varten, eikä ihminen sapattia varten."
        Miten niin kumoaa ?
        Jeesus puhui juutalaisille, ei pakanoille.
        Samoin Jumala sapattia asettaessaan sanoi kristallinkirkkaasti sen, kenelle se kuuluu: Sapatti on Jumalan ja ISRAELIN välisen liiton merkki. Samaa muotoa toistetaan monet monet ja uudelleen monet kerrat... Jumalan ja Israelin välisen liiton merkki. Katsopa Raamatusta ja etsi kohta jossa sanottaisiin että se asetettiin Jumalan ja kaikkien pakanakansojenkin IHMISTEN välisen liiton merkiksi...

        Mietitäänpä ajatusta.
        Mikä oli tämä juutalais- kansa????????
        Eikös se tarkoita, että Herralla on oma kansa. Siksi heille Herra antoi sapattinsakin ja lakinsa.
        Pakanathan ovat e.p.ä.j.u.m.a.l.a.n.p.a.l.v.e.l.i.j.o.i.t.a.. siis EI Herrankansaa, ei Jumalan lakia, eikä osaa Pyhästä.

        Tämä pitäisi jo laittaa meidät ajattelemaan syitä syviä, miksi juutalaisille, sitä ja tätä tarjottiin Herralta.
        Ja juuri pakanat, jotka halusivat liittyä Herran kansaan, tuli merkityksenä tehdä Jumalan tahdon mukaan.

        Siis liittyminen.

        Entä tänään???? Herran kansa, Pyhä kansa???

        Olisiko se SUURI JA KAUNIS epäuskoisten ja mussuttajien srk. joka taistelee kaikessa Jumalaansa vastaan ja me niin riemuiten aaamennamme siinä, kun lihassa samaistumme epäjumalanpalvelemiseen.
        Olisiko siitä kirkastamaan Herraa ja olemaan Herran pyhä kansa.??

        Ei, ei ilman parannusta ja mielenmuutosta. Siksihän juuri on VT. muistiinmerkinnyt tämän suuren niskoittelun ja epäjumalanpalvelun.
        Ja juuri siksi he jäivät erämaahan.

        Edelleen, miksi oli juutalaiset?? Jumalan kutsumana kirkastamaan teoissaan Jumalan tahtoa.

        Miksi olisi JumalanPyhä kansa??? Aivan sama ja kummallekin lähtee tuomio Jumalan huoneesta, jos epäuskoisuus lepää sydämessä, eikä tahtoa olisi Pyhyyteen.

        Sanaan muistiinmerkitty. Ei jokainen joka sanoo Herra, Herra pelastu, vaan pelastuu joka tekee Jumalan tahdon.


      • SanahanMittaa
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Niin... adventistit laittaa vaan muut kristityt suoraan kadotukseen Sapattinsa takia ! :O

        Siitä älä hätäile, vaan pidä huoli, että Jumalan Sana ei vain ole tuomarinasi tässä asiassa. Näen niskoittelua hengessäsi.


      • yksinkertainenSyy
        Exadventistiparka kirjoitti:

        " eihän Jeesus sano että se on vain juutalaisille, vaan ihmisille."
        Mutta Anneelina, ymmärrät kai että Jeesus sanoi aika paljon asioita tietylle kohderyhmälle ilman että niistä tarvitsi erikseen mainita ? Tuntuu, että et lukenut kommenttiani ollenkaan - katso Raamatusta KENELLE sapatti ANNETTIIN: Israelilaisille. Ja kenelle Jeesus puhui tuossa kohdassa ? No ISRAELILAISILLE !
        Jos tuolla käyttämälläsi tavalla tulkittaisiin Raamatun opetuksia ja eri henkilöiden sanoja, niin oltaisiin kaukana oikeasta evankeliumista !
        Esimerkki: Tiedätkö, että pystyn Raamatusta aivan kirjaimellisesti osoittamaan, että juuri SINÄ, Anneelina, olet Jeesuksen ÄITI ? Älä nyt vaan lähde Mariasta puhumaan - Jeesuksen äiti olet juuri sinä.

        Ja Israelilaiset olivat Herran kutsumina, siksi heille.
        Mitä sitä annetaan epäuskoiselle naapurin Villelle, eihän hän arvosta Herran Pyhyyttä.
        Mutta, jos Villet naapurista uskovat Herraa, niin silloin he Jumalan kutsumana kansaansa saavat Hänen tahtonsa sydämeen.


      • Exadventistiparka
        lainlaatijattuomarit kirjoitti:

        Moneltako adventistit ovat tuomioineen kaulan katkaisseet ja kaltereiden taakse pistäneet. Ei niin pieni vähemmistö kuin adventistit tuomioineen pysty tekemään yhtikäs mitään, sillä heidät itse voidaan nitistää milloin vain.

        Kirjoitukset ovat kirjoituksineen. Tappotuomiot ovat kaikista pahimpia tuomioita.

        Adventistit vain näkevät kuinka Jumala tulee tuomitsemaan pedon kumartajat, mistä kolmas enkeli varoittaa.
        Joillakin on eri pedon merkki ja hekin näkevät Jumalan tuomion merkeistään.

        Antaa jokaisen tuoda oma näkemyksensä pedosta ja merkistä. Kyllä aika paljastaa kuka on ollut oikeassa näkemyksineen.

        "Adventistit vain näkevät kuinka Jumala tulee tuomitsemaan pedon kumartajat, mistä kolmas enkeli varoittaa."
        Tuo on aivan totta - eli näkevät kuinka Jumala tulee tuomitsemaan.
        Ongelma on se, että adventistit myös opettavat pedon merkiksi sellaista jolle eivät edes pysty antamaan perustelua. Näinollen, he voivat olla täysin väärässä tuon itse merkin suhteen.
        Ja JOS he ovat väärässä, se ei tarkoita yhtään sen enempää eikä vähempää kuin että he tuudittavat ihmiset väärään luuloon - eli että olisivat turvassa pedon merkiltä jos vain pitävät sapatin ! JOS siis tulee pedon merkki, joka on esimerkiksi vaikka mikrosiru, se merkitsee sitä että A-kirkko on ollut eksytys kristikunnalle jo melkein 200 vuotta...
        Olen monasti mietiskellyt, miten mahtaa toimia kirkkonsa oppia vahvasti puolustava ja julistava sapattia viettävä ja sunnuntaita pedon merkiksi uskova adventisti kun tarjotaan mikrosirua oikeaan käteen maksuvälineeksi ?
        Minun mielestäni on oikeaa opetusta kehottaa pitämään silmät ja korvat auki - mutta on vaarallista nimetä mitään yhtä ja ainoaa oikeaa pedon merkkiä vielä.


      • SanahanMittaa kirjoitti:

        Siitä älä hätäile, vaan pidä huoli, että Jumalan Sana ei vain ole tuomarinasi tässä asiassa. Näen niskoittelua hengessäsi.

        Vrt. Mark 16:16 "Joka uskoo ja kastetaan ("on kastettu"), se pelastuu; mutta joka EI USKO, se tuomitaan kadotukseen." !

        Puhutaanko tässä sapatista jotain ? Kenties ?


      • kaikkimerkitesillevaan
        Exadventistiparka kirjoitti:

        "Adventistit vain näkevät kuinka Jumala tulee tuomitsemaan pedon kumartajat, mistä kolmas enkeli varoittaa."
        Tuo on aivan totta - eli näkevät kuinka Jumala tulee tuomitsemaan.
        Ongelma on se, että adventistit myös opettavat pedon merkiksi sellaista jolle eivät edes pysty antamaan perustelua. Näinollen, he voivat olla täysin väärässä tuon itse merkin suhteen.
        Ja JOS he ovat väärässä, se ei tarkoita yhtään sen enempää eikä vähempää kuin että he tuudittavat ihmiset väärään luuloon - eli että olisivat turvassa pedon merkiltä jos vain pitävät sapatin ! JOS siis tulee pedon merkki, joka on esimerkiksi vaikka mikrosiru, se merkitsee sitä että A-kirkko on ollut eksytys kristikunnalle jo melkein 200 vuotta...
        Olen monasti mietiskellyt, miten mahtaa toimia kirkkonsa oppia vahvasti puolustava ja julistava sapattia viettävä ja sunnuntaita pedon merkiksi uskova adventisti kun tarjotaan mikrosirua oikeaan käteen maksuvälineeksi ?
        Minun mielestäni on oikeaa opetusta kehottaa pitämään silmät ja korvat auki - mutta on vaarallista nimetä mitään yhtä ja ainoaa oikeaa pedon merkkiä vielä.

        Niin aika tulee näyttämään kuka on ollut väärässä ja kuka oikeassa.


      • osuisilmääni
        Exadventistiparka kirjoitti:

        "Adventistit vain näkevät kuinka Jumala tulee tuomitsemaan pedon kumartajat, mistä kolmas enkeli varoittaa."
        Tuo on aivan totta - eli näkevät kuinka Jumala tulee tuomitsemaan.
        Ongelma on se, että adventistit myös opettavat pedon merkiksi sellaista jolle eivät edes pysty antamaan perustelua. Näinollen, he voivat olla täysin väärässä tuon itse merkin suhteen.
        Ja JOS he ovat väärässä, se ei tarkoita yhtään sen enempää eikä vähempää kuin että he tuudittavat ihmiset väärään luuloon - eli että olisivat turvassa pedon merkiltä jos vain pitävät sapatin ! JOS siis tulee pedon merkki, joka on esimerkiksi vaikka mikrosiru, se merkitsee sitä että A-kirkko on ollut eksytys kristikunnalle jo melkein 200 vuotta...
        Olen monasti mietiskellyt, miten mahtaa toimia kirkkonsa oppia vahvasti puolustava ja julistava sapattia viettävä ja sunnuntaita pedon merkiksi uskova adventisti kun tarjotaan mikrosirua oikeaan käteen maksuvälineeksi ?
        Minun mielestäni on oikeaa opetusta kehottaa pitämään silmät ja korvat auki - mutta on vaarallista nimetä mitään yhtä ja ainoaa oikeaa pedon merkkiä vielä.

        Tuolla joku helluntaipalstalla kirjoitti perkeleen siru tulossa. Hyi hyi !


      • annelielina8
        Exadventistiparka kirjoitti:

        " eihän Jeesus sano että se on vain juutalaisille, vaan ihmisille."
        Mutta Anneelina, ymmärrät kai että Jeesus sanoi aika paljon asioita tietylle kohderyhmälle ilman että niistä tarvitsi erikseen mainita ? Tuntuu, että et lukenut kommenttiani ollenkaan - katso Raamatusta KENELLE sapatti ANNETTIIN: Israelilaisille. Ja kenelle Jeesus puhui tuossa kohdassa ? No ISRAELILAISILLE !
        Jos tuolla käyttämälläsi tavalla tulkittaisiin Raamatun opetuksia ja eri henkilöiden sanoja, niin oltaisiin kaukana oikeasta evankeliumista !
        Esimerkki: Tiedätkö, että pystyn Raamatusta aivan kirjaimellisesti osoittamaan, että juuri SINÄ, Anneelina, olet Jeesuksen ÄITI ? Älä nyt vaan lähde Mariasta puhumaan - Jeesuksen äiti olet juuri sinä.

        Exadventisti PARKA: Vai haukkumaan sinun täytyy nyt alkaa minua, kun et enää löydä sanoja millä voisit puolustautua sapattia vastaan, mutta ei se minua haittaa hauku pois jos mielesi siitä lohtun saa, eihän haukku haavaa tee. Thank you!


      • Exadventistiparka
        annelielina8 kirjoitti:

        Exadventisti PARKA: Vai haukkumaan sinun täytyy nyt alkaa minua, kun et enää löydä sanoja millä voisit puolustautua sapattia vastaan, mutta ei se minua haittaa hauku pois jos mielesi siitä lohtun saa, eihän haukku haavaa tee. Thank you!

        Haukkumaan ? Ei suinkaan ollut tarkoitus haukkua - kerro toki millä tavalla ymmärsit minun haukkuneen sinua ?


      • hyväniin
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Vrt. Mark 16:16 "Joka uskoo ja kastetaan ("on kastettu"), se pelastuu; mutta joka EI USKO, se tuomitaan kadotukseen." !

        Puhutaanko tässä sapatista jotain ? Kenties ?

        Joh. 14:12 Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo minuun, myös hän on tekevä niitä tekoja, joita minä teen, ja suurempiakin, kuin ne ovat, hän on tekevä; sillä minä menen Isän tykö,

        Kopittelija uskoo Herraan jeesukseen ja siihen, että hän on antanut sapatin ihmistä varten/Jeesuksen omia varten siunaamalla ja pyhittämällä sapatin päivän. Uskomattomia varten ei sapattia ole säädetty.


      • anneelina8
        Exadventistiparka kirjoitti:

        Haukkumaan ? Ei suinkaan ollut tarkoitus haukkua - kerro toki millä tavalla ymmärsit minun haukkuneen sinua ?

        No, ei tuo ollut mikään ystävällinen kirjoituskaan ihan vieraalle hengilölle. Kun kirjoitit että kuinka sinä pystyt Raamatusta todistamaan että minä olen Jeesuksen äiti, lopuksi viellä totesit että Jeesuksen äiti olet juuri sinä. En voi ottaa tuota kuin että siinä on Jumalan pilkkaa, ei tosi uskovainen tuollaisia voi kirjoittaa.


      • hyväniin kirjoitti:

        Joh. 14:12 Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo minuun, myös hän on tekevä niitä tekoja, joita minä teen, ja suurempiakin, kuin ne ovat, hän on tekevä; sillä minä menen Isän tykö,

        Kopittelija uskoo Herraan jeesukseen ja siihen, että hän on antanut sapatin ihmistä varten/Jeesuksen omia varten siunaamalla ja pyhittämällä sapatin päivän. Uskomattomia varten ei sapattia ole säädetty.

        No aikas pieniä ovat sinun Uskon tekosi jos lauantaina kirkkoon on se ainoa... :O


      • Exadventistiparka
        anneelina8 kirjoitti:

        No, ei tuo ollut mikään ystävällinen kirjoituskaan ihan vieraalle hengilölle. Kun kirjoitit että kuinka sinä pystyt Raamatusta todistamaan että minä olen Jeesuksen äiti, lopuksi viellä totesit että Jeesuksen äiti olet juuri sinä. En voi ottaa tuota kuin että siinä on Jumalan pilkkaa, ei tosi uskovainen tuollaisia voi kirjoittaa.

        "Kun kirjoitit että kuinka sinä pystyt Raamatusta todistamaan että minä olen Jeesuksen äiti"
        Anneelina, kuten sanoin, toin sen vain esimerkkinä asioista joissa tartumme yhteen sanaan ja yhteen jakeeseen - ja unohdamme sen lauseen ympäristön, kohteen tai alkuperäisen tarkoituksen - ja sovellame sen johonkin oppiin jota tuo alkuperäinen Raamatun lause ei suinkaan yritä sanoa.
        Tässä "todistus", että olet Jeesuksen äiti - aivan kuin moni muukin:
        Luuk 8: "20 Niin hänelle ilmoitettiin: "Sinun äitisi ja veljesi seisovat ulkona ja tahtovat nähdä sinua".
        21 Mutta hän vastasi ja sanoi heille: "Minun äitini ja veljeni ovat nämä, jotka kuulevat Jumalan sanan ja sen mukaan tekevät"."
        Etkö sinä ole juuri sellainen joka kuulee Jumalan sanan ja tekee sen mukaan ? Silloinhan olet Jeesuksen äiti ?
        Rinnakkaiskohtia:
        Matt 12:50 "Sillä jokainen, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon, on minun veljeni ja sisareni ja äitini."
        Mark 3:35 "Sillä joka tekee Jumalan tahdon, se on minun veljeni ja sisareni ja äitini."
        Nyt ymmärtänet mitä ajoin takaa. Kirjoitit: "Olethan sinä exadventisti parka ihminen. Tuossahan Jeesus sanoo että sapatti on asetettu IHMISTÄ VARTEN, eikä ihminen sapattia varten, eihän Jeesus sano että se on vain juutalaisille, vaan ihmisille."
        Mutta et voi ottaa yhtä lausetta joka sanottiin ISRAELILAISILLE : "Sapatti on asetettu ihmistä varten eikä ihminen sapattia varten." ja sen perusteella julistaa että sapatti merkkinä Jumalan ja Israelin välillä nyt yht'äkkiä ulotettiinkin tämän lauseen perusteella Israelin ulkopuolelle.
        Varsinkaan, koska Jeesus ei tässä julistanut mitään "uutta laajennusta" sapatille, vaan Hän nimenomaan totesi, että jotakin on tapahtunut aiemmin - sapatti ON ASETETTU - koska asetettu ? -no toista tuhatta vuotta aiemmin... ja silloin sapatti on asetettu ihmistä varten. Keille sapatti siis tuolloin asetettiin ? No Israelilaisille, ja heidän jälkeläisilleen. Miksi se asetettiin - no, merkiksi Jumalan ja Israelin välillä.
        Kun Jeesus laajensi jotakin aiemmin annettua käskyä, Hän käytti muotoa "olette kuulleet sanotuksi - mutta Minä sanon teille: ...".


      • anneelina8

        Kiitos exadventisti parka vastauksestasi, voi olla että en ihan käsitä suomea niin kuin te suomessa asuvat, olen niin kauan ollut pois sieltä. Mutta sapatti asian kuitenkin ymmärrän että se kaikille ihmisille, eikä vain juutalaisille annettu ja sitäpaitsi Jeesuskin oli juutalainen kuinka me voisimme ottaa Hänet sitten henkilökohtaiseksi Vapahtajaksi jos kaikki mikä on juutalaista ei sovi pakanoille?


      • kuuntelee

        jaakob mainitsee kymmenestä käskystä kaksi,mutta vetoaa kuuliaisuuteen niitä kaikkia kohtaan kirjoittaessaan:"Sillä se joka muuten kaikessa noudattaa lakia mutta rikkoo sitä yhdessä kohdassa,on sypää kaikilta kohdin Jaak. 2:10,11


      • kerettiläinen--
        tuomiokuolemanrangaistus kirjoitti:

        Miksi sitten näitä tuomioita on tullut sapatin johdosta Laodikean kirkolliskokouksessa v.364 jKr. niille, jotka sapatin pitivät pyhänäpäivänä. Eivätkö nämä julistajat ymmärtäneet Raamatun sanaa, että ei tule tuomita ?

        Saattaapi olla kun vallan saavat, niin tuomiot tulevat uudelleen käytäntöön. Se ei ole pelkkää huulenheittoa tuomioista kun nämä vallankahvassa olevat pääsevät tuomitsemaan, vaan silloin alkaa tapahtumaan. He ovat enemmistössä olevia.

        Enpä usko, että Ekumeniassa Äitikirkon "kristilliseksi seurakunnaksi" tunnustaneiden adventistien (kuten ei muidenkaan ekumeenisten "kristittyjen") tarvitse alkaa pelätä vainoja, mikäli eivät ala JULKISESTI tuomaan ilmi käsityksiään Paavista petona, vaan kuiskivat siitä vain omien kirkkojensa seinien sisäpuolella.
        Seuraava kirjoitus osoittaa mielestäni hyvin sen, mihin suuntaan tässä "pedon kumartamisessa" ollaan menossa ja mikä on se "kriittinen kysymys", jota narsistinen "ainoa oikeaoppinen" Äitikirkko, jonka "pääosin raamatullisen" teologian pääperiaatteet ovat "KIRKKO pelastaa" ja "kirkon ULKOPUOLELLA ei ole pelastusta", EI VOI SIETÄÄ..

        ///Paavi Franciscus piti 28.1.2015 puheen, jossa hän korosti katolisen kirkon merkitystä uskovan elämässä. Tiettyyn rajaan saakka paavi on oikeassa: uskovalla on hyvä olla hengellinen koti, jossa hän voi kasvaa uskossa yhdessä muiden kristittyjen kanssa.

        Yhdessä kohtaa paavi meni kuitenkin liian pitkälle ja harhaopin puolelle. Paavi sanoi: ”On vaarallinen kiusaus uskoa, että uskovalla voi olla henkilökohtainen, suora ja välitön suhde Jeesukseen Kristukseen ilman kirkon yhteyttä ja välitystä.” ("It is a dangerous temptation to believe that one can have a personal, direct, immediate relationship with Jesus Christ without communion with and the mediation of the church.")

        Tällainen opetus pönkittää katolisen kirkon merkitystä ja arvovaltaa samassa hengessä kuin on opetettu jo vuosisatoja, että katolisen kirkon ulkopuolella ei ole pelastusta.

        Opetus ei pidä paikkaansa. Ihminen voi pelastua myös täysin yksin ollessaan, kun hän huutaa Herran puoleen. Raamatun mukaan kirkko ei ole myöskään välittäjä ihmisen ja Jumalan välillä, vaan välittäjä on Jeesus Kristus, jonka kautta syntiset voivat lähestyä Jumalaa.

        Uskovalla voi myös olla henkilökohtainen, suora ja välitön suhde Jeesukseen Kristukseen eikä se ole vaarallista, vaikka paavi toisin väittääkin. Esimerkiksi uskonsa takia vankilassa eristyksissä olevalla uskovalla ei ole muuta mahdollisuutta kuin olla suorassa yhteydessä Jeesukseen, kun häneltä on evätty yhteys seurakuntaan ja muihin uskoviin.

        Paavin puhe on linjaus siihen suuntaan, jossa yksilöllinen usko ja ajattelu kielletään. Kaikkien pitäisi olla tiukasti äitikirkon opetusten, väärienkin, pauloissa.

        Tästä on enää askel lopulliseen luopumukseen, jossa kaikkien tulee alistua yhden maailmanuskonnon vallan alle. Jos ei suostu, leimataan lahkolaiseksi ekstremistiksi, jota pidetään uuden yhteiskunnan vihollisena ja joka voidaan sen takia passittaa joko vankilaan tai psykiatriseen hoitolaitokseen.

        Uskovat tietävät kuitenkin mitä tekevät: he kuolevat mieluummin kuin kieltäisivät Jeesuksen, jota Uuden maailmanjärjestyksen johto vihaa kaikkein eniten.

        Onhan toki silloinkin maailmassa Kristus, jota käsketään palvomaan, mutta hän ei ole Kristus vaan Antikristus, jota ei tule palvoa.///


      • Exadventistiparka
        anneelina8 kirjoitti:

        Kiitos exadventisti parka vastauksestasi, voi olla että en ihan käsitä suomea niin kuin te suomessa asuvat, olen niin kauan ollut pois sieltä. Mutta sapatti asian kuitenkin ymmärrän että se kaikille ihmisille, eikä vain juutalaisille annettu ja sitäpaitsi Jeesuskin oli juutalainen kuinka me voisimme ottaa Hänet sitten henkilökohtaiseksi Vapahtajaksi jos kaikki mikä on juutalaista ei sovi pakanoille?

        Uusi liitto on uusi liitto, eikä samanlainen kuin vanha.
        ""Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa UUDEN LIITON, EN SELLAISTA liittoa kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta."
        Sanoit: "sitäpaitsi Jeesuskin oli juutalainen kuinka me voisimme ottaa Hänet sitten henkilökohtaiseksi Vapahtajaksi jos kaikki mikä on juutalaista ei sovi pakanoille?"
        Kaikki sapatin perustelut itse asiassa perustuvat Raamatun kohtiin jossa puhutaan liitosta Israelin kanssa. UT kertoo mikä kuuluu uuteen liittoon - ja sapattia ei mainita uuteen liittoon kuuluvaksi - aivan samoin kuin se ei kuulunut Aabrahamin kanssa tehtyyn liittoonkaan - ja me olemme uudessa liitossa Aabrahamin lapsia.


      • eimuuta
        Exadventistiparka kirjoitti:

        Uusi liitto on uusi liitto, eikä samanlainen kuin vanha.
        ""Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa UUDEN LIITON, EN SELLAISTA liittoa kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta."
        Sanoit: "sitäpaitsi Jeesuskin oli juutalainen kuinka me voisimme ottaa Hänet sitten henkilökohtaiseksi Vapahtajaksi jos kaikki mikä on juutalaista ei sovi pakanoille?"
        Kaikki sapatin perustelut itse asiassa perustuvat Raamatun kohtiin jossa puhutaan liitosta Israelin kanssa. UT kertoo mikä kuuluu uuteen liittoon - ja sapattia ei mainita uuteen liittoon kuuluvaksi - aivan samoin kuin se ei kuulunut Aabrahamin kanssa tehtyyn liittoonkaan - ja me olemme uudessa liitossa Aabrahamin lapsia.

        Tähän ei viitsi edes vastata !


      • niinoutojakirjoituksia
        Exadventistiparka kirjoitti:

        Uusi liitto on uusi liitto, eikä samanlainen kuin vanha.
        ""Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa UUDEN LIITON, EN SELLAISTA liittoa kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta."
        Sanoit: "sitäpaitsi Jeesuskin oli juutalainen kuinka me voisimme ottaa Hänet sitten henkilökohtaiseksi Vapahtajaksi jos kaikki mikä on juutalaista ei sovi pakanoille?"
        Kaikki sapatin perustelut itse asiassa perustuvat Raamatun kohtiin jossa puhutaan liitosta Israelin kanssa. UT kertoo mikä kuuluu uuteen liittoon - ja sapattia ei mainita uuteen liittoon kuuluvaksi - aivan samoin kuin se ei kuulunut Aabrahamin kanssa tehtyyn liittoonkaan - ja me olemme uudessa liitossa Aabrahamin lapsia.

        Taidat olla provoilija !


      • kerettiläinen--
        Exadventistiparka kirjoitti:

        "Adventistit vain näkevät kuinka Jumala tulee tuomitsemaan pedon kumartajat, mistä kolmas enkeli varoittaa."
        Tuo on aivan totta - eli näkevät kuinka Jumala tulee tuomitsemaan.
        Ongelma on se, että adventistit myös opettavat pedon merkiksi sellaista jolle eivät edes pysty antamaan perustelua. Näinollen, he voivat olla täysin väärässä tuon itse merkin suhteen.
        Ja JOS he ovat väärässä, se ei tarkoita yhtään sen enempää eikä vähempää kuin että he tuudittavat ihmiset väärään luuloon - eli että olisivat turvassa pedon merkiltä jos vain pitävät sapatin ! JOS siis tulee pedon merkki, joka on esimerkiksi vaikka mikrosiru, se merkitsee sitä että A-kirkko on ollut eksytys kristikunnalle jo melkein 200 vuotta...
        Olen monasti mietiskellyt, miten mahtaa toimia kirkkonsa oppia vahvasti puolustava ja julistava sapattia viettävä ja sunnuntaita pedon merkiksi uskova adventisti kun tarjotaan mikrosirua oikeaan käteen maksuvälineeksi ?
        Minun mielestäni on oikeaa opetusta kehottaa pitämään silmät ja korvat auki - mutta on vaarallista nimetä mitään yhtä ja ainoaa oikeaa pedon merkkiä vielä.

        >>Olen monasti mietiskellyt, miten mahtaa toimia kirkkonsa oppia vahvasti puolustava ja julistava sapattia viettävä ja sunnuntaita pedon merkiksi uskova adventisti kun tarjotaan mikrosirua oikeaan käteen maksuvälineeksi ? <<

        Tässä Ilm. 13 kohdassa ei kyllä puhuta mitään mikrosiruistakaan:
        17 ettei KUKAAN MUU voisi OSTAA eikä MYYDÄ kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.

        Raamatusta käy kyllä ihan selvästi ilmi, että kyse on HENGELLISESTÄ KAUPANKÄYNNISTÄ.

        Room.7:14
        Sillä me tiedämme, että laki on hengellinen, mutta minä olen lihallinen, MYYTY SYNNIN ALAISUUTEEN.

        1. Kor. 7:23
        TE OLETTE KALLIISTI OSTETUT; älkää olko ihmisten orjia.

        Hepr. 12:16
        ja ettei kukaan olisi haureellinen tahi epäpyhä niinkuin Eesau, joka yhdestä ateriasta MYI ESIKOISUUTENSA.

        2. Piet. 2:1
        Mutta myös VALHEPROFEETTOJA oli kansan seassa, niinkuin teidänkin keskuudessanne on oleva valheenopettajia, jotka salaa kuljettavat sisään turmiollisia harhaoppeja, KIELTÄVÄTPÄ HERRANKIN, JOKA ON HEIDÄT OSTANUT, ja tuottavat itselleen äkillisen perikadon.

        Ilm. 5:9
        ja he veisasivat uutta virttä, sanoen: "Sinä olet arvollinen ottamaan kirjan ja avaamaan sen sinetit, sillä sinä olet tullut teurastetuksi ja olet VERELLÄSI OSTANUT JUMALALLE IHMISET kaikista sukukunnista ja kielistä ja kansoista ja kansanheimoista

        Ilm. 14
        3 Ja he veisasivat uutta virttä valtaistuimen edessä ja neljän olennon ja vanhinten edessä; eikä kukaan voinut oppia sitä virttä, paitsi ne sata neljäkymmentä neljä tuhatta, jotka ovat OSTETUT maasta.
        4 Nämä ovat ne, jotka eivät ole saastuttaneet itseään naisten kanssa; sillä he ovat niinkuin neitsyet. Nämä ovat ne, jotka SEURAAVAT KARITSAA, MIHIN IKINÄ HÄN MENEE. Nämä ovat OSTETUT IHMISISTÄ ESIKOISEKSI Jumalalle ja Karitsalle,

        Ja KENELTÄ kehoitetaan OSTAMAAN...? >>> Ei ainakaan Paavinkirkolta tai muilta "Babylonin kaupustelijoita"!

        Ilm.18
        21 Ja väkevä enkeli otti kiven, niinkuin SUUREN MYLLYNKIVEN, ja heitti sen mereen sanoen: "Näin heitetään kiivaasti pois BABYLON, se suuri kaupunki, eikä sitä enää löydetä".
        23 ei loista sinussa enää LAMPUN VALO; ei kuulla sinussa enää HUUTOA YLJÄLLE eikä HUUTOA MORSIAMELLE; sillä >> SINUN KAUPPIAASI<< olivat maan mahtavia, ja sinun velhoutesi villitsi kaikki kansat;
        24 ja hänestä on löydetty profeettain ja pyhien veri ja kaikkien veri, jotka maan päällä ovat tapetut.

        Ilm.3
        18 MINÄ NEUVON SINUA OSTAMAAN MINULTA (=Jeesus) kultaa, tulessa puhdistettua, että rikastuisit, ja valkeat vaatteet, että niihin pukeutuisit eikä alastomuutesi häpeä näkyisi, ja SILMÄVOIDETTA voidellaksesi silmäsi, että näkisit.

        Matt.25
        7 Silloin kaikki nämä neitsyet nousivat ja laittoivat lamppunsa kuntoon.
        8 Ja tyhmät sanoivat ymmärtäväisille: 'Antakaa meille öljyänne, sillä meidän lamppumme sammuvat'.
        9 Mutta ymmärtäväiset vastasivat ja sanoivat: 'Emme voi, se ei riitä meille ja teille. Menkää ennemmin MYYJÄIN LUO OSTAMAAN itsellenne.'
        10 Mutta heidän lähdettyään OSTAMAAN ylkä tuli; ja ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssansa häihin, ja ovi suljettiin.


      • kerettiläinen--
        Exadventistiparka kirjoitti:

        "Adventistit vain näkevät kuinka Jumala tulee tuomitsemaan pedon kumartajat, mistä kolmas enkeli varoittaa."
        Tuo on aivan totta - eli näkevät kuinka Jumala tulee tuomitsemaan.
        Ongelma on se, että adventistit myös opettavat pedon merkiksi sellaista jolle eivät edes pysty antamaan perustelua. Näinollen, he voivat olla täysin väärässä tuon itse merkin suhteen.
        Ja JOS he ovat väärässä, se ei tarkoita yhtään sen enempää eikä vähempää kuin että he tuudittavat ihmiset väärään luuloon - eli että olisivat turvassa pedon merkiltä jos vain pitävät sapatin ! JOS siis tulee pedon merkki, joka on esimerkiksi vaikka mikrosiru, se merkitsee sitä että A-kirkko on ollut eksytys kristikunnalle jo melkein 200 vuotta...
        Olen monasti mietiskellyt, miten mahtaa toimia kirkkonsa oppia vahvasti puolustava ja julistava sapattia viettävä ja sunnuntaita pedon merkiksi uskova adventisti kun tarjotaan mikrosirua oikeaan käteen maksuvälineeksi ?
        Minun mielestäni on oikeaa opetusta kehottaa pitämään silmät ja korvat auki - mutta on vaarallista nimetä mitään yhtä ja ainoaa oikeaa pedon merkkiä vielä.

        >>Minun mielestäni on oikeaa opetusta kehottaa pitämään silmät ja korvat auki - mutta on vaarallista nimetä mitään yhtä ja ainoaa oikeaa pedon merkkiä vielä.<<

        Ehkä niitä on muitakin, mutta uskallan kyllä aivan varmasti nimetä ainakin tämän"Antikristuksen merkiksi".

        http://katolinen.fi/?page_id=7279

        776. Sakramenttina kirkko on Kristuksen työväline. KIRKKO on Kristuksen käsissä "kaikkien ihmisten LUNASTUKSEN VÄLIKAPPALE",202 "kaikenkäsittävä PELASTUKSEN SAKRAMENTTI”,203...

        780. Maailmassa KIRKKO on PELASTUKSEN SAKRAMENTTI, JUMALAN JA IHMISTEN VÄLISEN YHTEYDEN MERKKI JA VÄLIKAPPALE

        Jos joku uskoo Äitikirkon opetuksen mukaan, että kirkolla tai minkään muunkaan nimisellä seurakuntaorganisaatiolla on MITÄÄN osuutta pelastuksessa, niin se on kyllä Antikristuksen oppia...
        Ja jos ajatellaan, että pedot kuvaavat maallisia valtoja ja "maan porttojen ja kauhistuksien äitiseurakunta" harjoittaa haureutta "maan kuningasten" kanssa, jonka haureuden tuloksena tuo kristittyjä ja toisinajattelijoita tappanut "ainoa oikeaoppinen" kirkkolaitos eli maallinen ORGANISAATIO syntyi, niin se on silloin myös maallisen vallan eli "pedon merkki".
        Ja onhan näitä "ainoita oikeaoppisia" Äitikirkon "jälkeläisiä" >>> "ainoa oikeaoppinen" Ortodoksinen kirkko, "ainoa oikeaoppinen" Luterilainen kirkko, "ainoa oikeaoppinen" Adventtikirkko, "ainoa oikeaoppinen" Vartiotornijärjestö, "ainoat oikeaoppiset" lestadiolaiset, "ainoat oikealla hengellä täyttyneet ja kielilläpuhujat" eli helluntailaiset ja karismaattiset jne....jopa "ainoa oikeaoppinen" Islam...


      • Exadventistiparka
        kerettiläinen-- kirjoitti:

        >>Minun mielestäni on oikeaa opetusta kehottaa pitämään silmät ja korvat auki - mutta on vaarallista nimetä mitään yhtä ja ainoaa oikeaa pedon merkkiä vielä.<<

        Ehkä niitä on muitakin, mutta uskallan kyllä aivan varmasti nimetä ainakin tämän"Antikristuksen merkiksi".

        http://katolinen.fi/?page_id=7279

        776. Sakramenttina kirkko on Kristuksen työväline. KIRKKO on Kristuksen käsissä "kaikkien ihmisten LUNASTUKSEN VÄLIKAPPALE",202 "kaikenkäsittävä PELASTUKSEN SAKRAMENTTI”,203...

        780. Maailmassa KIRKKO on PELASTUKSEN SAKRAMENTTI, JUMALAN JA IHMISTEN VÄLISEN YHTEYDEN MERKKI JA VÄLIKAPPALE

        Jos joku uskoo Äitikirkon opetuksen mukaan, että kirkolla tai minkään muunkaan nimisellä seurakuntaorganisaatiolla on MITÄÄN osuutta pelastuksessa, niin se on kyllä Antikristuksen oppia...
        Ja jos ajatellaan, että pedot kuvaavat maallisia valtoja ja "maan porttojen ja kauhistuksien äitiseurakunta" harjoittaa haureutta "maan kuningasten" kanssa, jonka haureuden tuloksena tuo kristittyjä ja toisinajattelijoita tappanut "ainoa oikeaoppinen" kirkkolaitos eli maallinen ORGANISAATIO syntyi, niin se on silloin myös maallisen vallan eli "pedon merkki".
        Ja onhan näitä "ainoita oikeaoppisia" Äitikirkon "jälkeläisiä" >>> "ainoa oikeaoppinen" Ortodoksinen kirkko, "ainoa oikeaoppinen" Luterilainen kirkko, "ainoa oikeaoppinen" Adventtikirkko, "ainoa oikeaoppinen" Vartiotornijärjestö, "ainoat oikeaoppiset" lestadiolaiset, "ainoat oikealla hengellä täyttyneet ja kielilläpuhujat" eli helluntailaiset ja karismaattiset jne....jopa "ainoa oikeaoppinen" Islam...

        Ymmärrän, mutta peto ja portto eivät ole sama asia, ja jos ymmärrämme "äitikirkon" portoksi, emme voi puhua sapatista "porton merkkinä" ja ymmärtää sitä "pedon merkiksi" - emme myöskään voi tulkita "pedon merkkiä" "antikristuksen merkiksi", koska peto ja antikristus eivät välttämättä ole ollenkaan sama asia eikä välttämättä edes näkyvästi toistensa kanssa tekemisissä.
        Aiemmin muuten kirjoitit:
        "Tässä Ilm. 13 kohdassa ei kyllä puhuta mitään mikrosiruistakaan:
        17 ettei KUKAAN MUU voisi OSTAA eikä MYYDÄ kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku."
        En ole tässä aivan samaa mieltä. Mikrosiru, esim. tyyppimerkinnältään DCL-16 tai DCI-65 tai ID-15-CL, on kyllä ihan kirjaimellisesti pedon luku.


      • kerettiläinen--

        Historia osoittaa, että kun seurakunta liittoutuu maallisen vallan kanssa, niin siitä itsestäänkin tulee "peto" eli siis kristittyjä vainoava valta. Tämän voi kirjaimellisestikin nähdä siitä, että Katolinen kirkko edustaa langennutta "porttoseurakuntaa" ja sen maallinen puoli Vatikaani "petoa". Siinä on molemmat puolet edustettuina. Kirjoittaahan Paavali, että "joka yhtyy porttoon, tulee YHDEKSI lihaksi tämän kanssa" 1. Kor.6:16, joten toimii se myös toisinkin päin eli jos portto yhtyy petoon, niin sekin tulee YHDEKSI pedon kanssa.


    • anneelina8

      exadventisti parka: Kuuluukos kymmenen käskyn laki sinun mielestäsi uudeen liittoon?

      • Exadventistiparka

        Raamattu ei tunne sellaista kuin "kymmenen käskyn LAKI".
        dekalogi, eli 10 käskyä, kirjoitettiin LIITON tauluihin, jotka laitettiin LIITON arkkiin. Ne annettiin ISRAELILLE, kun jumala teki LIITON heidän kanssaan. Jumala itse asiassa erikseen sanoo Hes 20:
        "10 Ja kun olin vienyt heidät pois Egyptin maasta ja tuonut heidät erämaahan,
        11 niin minä annoin heille käskyni ja tein heille tiettäviksi oikeuteni: se ihminen, joka ne pitää, on niistä elävä.
        12 MYÖSKIN SAPATTINI minä annoin HEILLE, olemaan merkkinä MINUN JA HEIDÄN välillään, että he tulisivat tietämään, että minä olen Herra, joka pyhitän heidät."
        Uuden liiton säännöt ja ohjeet löytyvät UT:sta. Dekalogin käskyjä mainitaan uuteen liittoon ohjeeksi melkein 100 kohdassa, mutta sapattia ei kertaakaan mainita ohjeeksi tai säännöksi uuteen liittoon.
        Sapatti oli merkki Jumalan ja Israelin välillä, eikä sitä ole milloinkaan annettu pakanoille Raamatun mukaan. Ja miksi olisi ? Sapatti on merkki liitosta Jumalan ja Israelin välillä.
        Lepopäivän pyhittäminen on hyvä asia, mutta ei velvollisuus.


      • anneelina8

        Lepopäivän siis sen, jonka meidän Jumalamme on meille antanut on hyvä asia ja mielellämme haluamme noudattaa Hänen antamaa lepopäivää, koska me Jumalan lapset rakastamme Taivaallista Isäämme, koko sydämmestämme emmekä halua olla uppiniskaisia Hänen hänen antamilleen käskyille. Eikös niin exadventisti parka?


      • Exadventistiparka
        anneelina8 kirjoitti:

        Lepopäivän siis sen, jonka meidän Jumalamme on meille antanut on hyvä asia ja mielellämme haluamme noudattaa Hänen antamaa lepopäivää, koska me Jumalan lapset rakastamme Taivaallista Isäämme, koko sydämmestämme emmekä halua olla uppiniskaisia Hänen hänen antamilleen käskyille. Eikös niin exadventisti parka?

        Toit esiin kaksi asiaa.
        1) Jonkin päivän tai ajan pyhittäminen Herralle siten, että valitsee jättäytyä maailman ulkopuolelle ja keskittyä ainoastaan Herran kanssa olemiseen.
        2) Hänen antamansa KÄSKYN noudattaminen, jolloin ainoastaan totellaan sääntöä olla ostamatta ja myymättä - ja ehkä valitsemme esimerkiksi käydä kirkossa sinä päivänä.
        Nämä ovat kaksi aivan ERI asiaa. Israel toteutti tuota kohtaa 2), mutta he eivät koskaan päässeet Hänen lepoonsa.
        Jeesus taas sanoo Matt 11:28 "TULKAA MINUN TYKÖNI, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin MINÄ ANNAN teille levon."
        Ja näin siis kohdan 2) sapatinvietto ei tuota lepoa, mutta kohdan 1) mukainen lepopäivän pyhittäminen ja TULEMINEN Hänen tykönsä on se minkä Jeesuskin sanoo tuottavan sen, että HÄN antaa meille levon.
        Ei siis niin että me hankimme itsellemme levon olemalla tekemättä työtä, tai siten että noudatamme käskyjä ja määräyksiä, vaan siten että pyhitämme aikamme Herran yhteyteen - eli tulemme Hänen luoksensa. Silloin Hän voi antaa meille levon.
        Ymmärrätkö eron ?
        Kerroin jossakin aiemmin siitä että pienenä inhosin kaurapuuroa, koska se oli pakko syödä - kun vanhemmat halusivat minun sitä syövän. Nykyään teen silloin tällöin itse kaurapuuroa ja pidän siitä - voin nauttia sen syömisestä koska se ei ole pakko.
        Samoin on lepopäivän kanssa. Vietämme lepopäivää, koska haluamme sitä viettää aikaa Jumalan kanssa, emmekä siksi että meidän olisi toimittava yhtenä päivänä viikossa tietyn säännöstön mukaan.
        Voit viettää sitä kerran, kaksi tai vaikka neljä kertaa viikossa. Tai joka päivä.


    • 10käskyä

      10 käskyä suomalainen käännös. Älä tee sitä älä tee tätä... Montako käskyä alkaa älä sanalla??

      • jososaalaskea

        vastaus: 8


      • mitenvaanhaluat

        tai 7, jos lukeminen aloitetaan sanoilla "minä olen"


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      274
      2903
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1526
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1250
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1180
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      22
      1058
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe