Borrelioosi

Giiirl

Hei! Minulla oli useampi vuosi sitten, n.5-10, punkki, ja olen viime aikoina alkanut pelkäämään, että olisinko mahdollisesti saanut borrelioosin. Minulla on ollut jo useamman vuoden ajan oireita, joille ei löydy syytä ja jotka sopivat borrelioosin oireisiin. Luettuani kyseisiä oireita totesin että minulla on suurinosa niistä, mm jatkuvaa päänsärkyä ja väsymystä, lihas ja nivelkipuja ja särkyjä, hengenahdistusta, raajojen puutumista, vatsa ja selkäkipuja, niska jumissa, rintakipua ja paljon muita borrelioosin oireita. Joten, jos jollain teistä on borrelioosi, olisin todella kiitollinen jos saisin lisätietoa jatkomenettelyistä ja mm siitä, ottaako lääkärit tosissaan borrelioosiepäilyjä. Olisi kiva kuulla myös jatkohoidoista ja siitä miten taudin kanssa voi elää, pitäisikö hakeutua lääkärille vai onko siitä mitään apua.. Kiitos jo etukäteen jos joku vaivautuu edes lukemaan tämän!

9

788

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Josmo

      Kunnalliselta puolelta tuskin saat apua. Yksityiseltä yritä etsiä lääkäri, joka otattaa kattavat borrelioositestit ja lähettää ne saksaan tulkittavaksi. Jos tulos on positiivinen, tautia pitää hoitaa kroonisena borrelioosina pitkällä antibioottikuurilla tai suonensisäisesti. Pieniannoksisesta naltreksonista voit saada apua väsymykseen.

      • Giiirl

        Kiitos vastauksesta! Minulla ei vain ole varaa yksityiselle mennä koska olen opiskelija eikä vanhemmillakaan sitä rahaa ole yhtään ylimäärästä.. Terveyskeskuksissa nyt ei oteta ikinä mitään vakavissaan, sen tiedän, haluaisin vain saada selvyyden olisiko mahd borrelioosi..


      • Josmo

        No sitten ei kai auta kun koittaa vain kunnalliselta puolelta saada se tutkimus. Lääkärille ei kannata mainita että punkki puri useampi vuosi sitten, vaan mielummin mainitse mitä oireita sinulla on tällä hetkellä ja epäilet voisiko kyseessä olla borrelioosi tai jotain muuta.


    • Ihmekö

      Hei! Olen 57-vuotias nainen. Asun punkkialueella ja punkki iholla lähes aina, kun sienessä tai marjassa. Ongelma se, ettei punkin vaaroista puhuttu vielä vuosikymmen tai kaksi sitten. Itselläni on ollut liki kymmenen vuotta jatkuneet sääri- ja polvikivut (kuin seisoisi nokkospuskassa yms), käsien puutuminen yöllä, hengenahdistus, silmissä sumentumia, joskus yöllä särki korvaa niin, että luulin korvatulehdukseksi mutta aamulla ei ollutkaan mitään, sydänoireita...tuntui, että kaikki täsmää borreliaan. Kesältä 2008 muistan, että yksi punkki oli pitkään selässä, kun luulin sitä luomeksi ja muistan ihmetelleeni, että oli kuumeinen olo kesälomalla. Kun vihdoin työterveydestä menin veritestiin vuonna 2013, jossa otettiin myös borrelia-arvot niin ilmeni,että borreliavasta-aineet olivat huomattavasti koholla, Borrelia IgG vasta-aine 135, kun saisi olla max 10, IgM vasta-aine 21, kun max 18. Työterveydessä borreliaa ei oikein otettu todesta, testitulokset eivät johtaneet toimenpiteisiin (antibioottikuureihin) - tai johtivat siihen, että jalkoja tutkittiin muuten (hermotusta yms.) mutta ne ok samoinkuin sydäntutkimukset. Nyt viimeiset kaksi vuotta säryt ja vaivat vain lisääntyivät ja vaikeuttivat paljon mm. nukkumista. Päivällä liikkeellä ollessa vaivat eivät niinkään häirinneet. Hikoilen öisin paljon, hikoilua on jatkunut vuosikymmen mutta en tiedä ovatko ne enää vaihdevuosiin liittyvää. MUTTA. Oudoin käänne asiassa: luin sattumalta kaupassa Magnesium-purkin kyljestä, että hikoilu kuluttaa magnesium-varoja ja aiheuttaa siten erilaisia särkyjä. Viime lauantaina (neljä pvää sitten) ostin magnesiumia (Magnex)ja kummallisesti, ihmeenomaisesti särkyjä ei ole nyt ollutkaan, ainakaan häiritsevästi. En uskalla vielä toivoa, että magnesium olisikin vastaus vaivoihin, se tuntuu liian yksinkertaiselta vastaukselta. Ja miten kukaan lääkäri ei ole siitä puhunut. Mutta tämä vinkkinä, jos magnesium sattuisi auttamaan jotakuta muutakin. Olen vain ihan puulla päähän lyöty, kun olen ollut satavarma että oireet borrelioosista ja nyt sitten jos eivät olekaan...

    • 9858

      Hei. Hilseileekö iholla oleva borrelioosin aiheuttama rinkula missään vaiheessa. Esim. Jos on ollut jo pidemmän aikaa iholla?

    • voitauti

      Kannattaa sanoa punkista ja mennä yksityiselle. Borrelioositesti ei nyt niin paljon maksa. Itsellä on lapsesta saakka ollut borrelioosiinkiin sopivia oireita. Ja useinkin lapsena ollut punkki kiinni ihossa. Päälle kaksikymppisenä tulin kuitenkin totaalisen teilatuksi kunnallisella arvausasemalla (kun oireissa oli pahempi vaihe).Luulotautisena saatetaan pitää vaikka olisi arpia jäänyt ihottumasta tai justiinsa olisi ihottumaa. Lopulta ihminen väsyy oireisiinsa ja avunsaamisen vaikeuteen niin ettei jaksa yksityisellekään mennä vaikka varaa olisi. Itsekin ajattelin nyt mennä borrelioositestiin. Saa nähdä mikä on tulos. Luulisi v....ttavan jos nyt keski-ikäisenä selviäisi, että kyseessä on koko ajan ollut borrelioosi, jota arvausasemien välinpitämättömät tekohuolehtijat eivät ole halunneet tutkia. Lapsena nivelkivut leimattiin "kasvukivuiksi", aikuisena luulotaudiksi. Lapsena ihottuma oli atooppista ihottumaa, aikuisena "syytä ei löydetty" (tutkittiin muistaakseni vain kahta mahdollista taudinaiheuttajaa ja kumpikaan ei ollut borrelioosia aiheuttava). Iho-oireet onneksi näkyvät päälle päin. Nivelkivut, väsymys, huimaus, puutumiset,jne. eivät.

    • 9858

      Hei. Hilseileekö punainen rinkula iholla. Itselläni on tuollainen noin euron kokoinen rinkula joka näyttää vähän hilseilevän.

    • Etootosissas1

      Minulla oli jumalattomia jalkakipuja ja niitä ei koskaan otettu todesta. Muitakin oireita oli mm. tajunnan lähtemistä. Olin käynyt aiemmin julkisella, ei ne siellä mitään tehneet.
      Kun menin yksityiselle, minulta otettiin selkäydinnesteestä näyte, koska lääkäri halusi borrelioosin sulkea pois mahd.sairauksista. Vaikka en ollut koskaan huomannut edes, että olisi punkkia ollut, mutta koska olin käynyt ns. Punkkialueella, testi otettiin.
      Että sinulla on valitettavasti huonot mahdollisuudet, jos et pääse yksityiselle. Raha puhuu, jos et tuurilla pääse huvälletk lääkärille. Yritä päästä jollekin nuorelle sijaistavalle, ne samassa paikassa istuvat vanhat kääkät on yleensä nimittäin niin kuuroutuneita, että sijaistavat nuoremmat ovat parhain vaihtoehto. Ja niinkuin joku tuossa jo sanoikin, älä missään nimessä mene sanomaan julkisella, että "mulla vois olla borrelioosi". Sillon ne lyö kyllä liinat kiinni.

    • skinnybob

      borrelioosi luulo sairaus

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      71
      3249
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      552
      3063
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      38
      2426
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2012
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      310
      1832
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1825
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1652
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      109
      1332
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1228
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1215
    Aihe