Meikataanko ylä-asteella?

Hammasharjasiko

Lapseni on siirtymässä ylä-asteelle ja miettii, meikataanko ylä-asteella? Hän ei halua tulla kiusatuksi siitä ettei pidä meikkiä jos muut pitää.

28

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 9876123

      Eivät kaikki meikkaa. Kiusaamisen aihetta voidaan kyllä etsiä ihan mistä vaan, jos niikseen on. Meikkaamattomuus ei ole automaattisesti syy kiusaamiseen. Enemmän tulee varmasti sanomista, jos olemus on esim. hyvin lapsellinen (lähinnä vaatteet) tai sotkuinen (unohtuu deodorantti ja hiustenpesu).

    • Tääää

      Todellakin meikataan! Mitä sä oikein luulet?!

      • älälässytä

        Kaltaisesi pikkupissikset yleensä huomaavat vain lähipiirinsä ihmiset, jotka tuppaavat olemaan siitä ihan samasta muotista valettuja. Paitsi tietysti, jos omaa vielä ne kiusaajan v-mäiset piirteet, jolloin otetaan joku/jotkut silmätikuksi oman piirin ulkopuolelta. Muussa tapauksessa muut ihmiset ovat aika yhdentekeviä.


      • ainakinennen

        Kyllä ainakin minun aikana meikkas kaikki, tosin ei ollut vielä pissiksiä keksitykkään.


    • 16v

      Mä en ainakaan meikannu ja frendeistäki vaan muutama

      • 713

        Suurin osa meikkasi. Oli toki heitäkin jotka ei meikanneet. Itse käytin luomiväriä,ripsiväriä sekä huulikiiltoa tuon ikäisenä.


    • fhfgjhdfh

      joo itsekkin aloin meikkaamaan vasta 8luokan lopussa koska pelkäsin että mua aletaan kiusaamaan jos ALAN meikkaamaan :DD

      • Siitä nyt ei todellakaan voi kiusata :D tai no...


    • mmmoa

      ite pääsin just ysiltä ja meikkasin seiskalla tosi vähän. niinkun kaikki kaverit ja luokkalaisetki. kasilla sit vähä enemmän ja ysillä iha kunnol :D mut nii siis et ei tietenkää iha kaikki meikkaa mut suurin osa seiska luokklaisista meikkaa vähän :) (meidän koulussa)

    • lukiolainen-

      Ei seiskalla ainakaan kannata vielä meikata. Menee iho pilalle. Ja aika harva sen ikäinen edes osaa meikata, näyttää vain tyhmiltä.

      • voijestasnäitä

        Meikki ei pilaa ihoa, se on tutkittu fakta. Ilman saasteet jne. pilaa ihon ja väärä ihonhoito, meikki suojaa ihoa saasteilta ja muulta p*skalta.


      • tätiilmankukkahattua

        Meikki suojaa ihoa?
        No ei tasan varmasti suojaa - vaan OIKEA ihonhoito, johon meikkauksen toki voi yhdistää. Se, että vedät esim. suojakertoimellisen meikkivoiteen naamaasi ei nassua "pelasta", vaan se, että pohjalla on ihotyypin mukainen kosteutus.

        Yläasteella ei kaikki meikkaa. Massateineillä on suoristetut hiukset, särmät kulmakarvat, vahvat rajaukset ja Babylips-huulet. Huolitellun näköinenhän voi olla esim. huolehtimalla, että hiukset on malliin leikatut ja käyttämällä omalle ihotyypille sopivia tuotteita niin, ettei huonoa ihoa tarvitse yrittää paklata piiloon.


    • i65743

      Osa meikkaa osa ei :) 7 luokalla on ihan normaalia jos ei vielä meikkaa.

    • onlygirlintheword

      Hyvin useat meikkaa "jo" yläasteella. Pahimmat meikkausmokat on jo yleensä käyty ala-aste vaiheessa, ja jälki luonnollista tai jos meikkiä enemmän niin erittäin huolellista. On kylläkin niitäkin jotka piirtelee itellensä hyvin epäluonnollisia kulmia sen jälkeen ku omat nypitty kokonaan pois. Ja meikkaaminenhan ei mikään pakko ole, ja jokainen meikkaa niinkuin itse haluaa. Sanoisin kylläkin että jos kiusaamiselta haluaa välttyä niin mieluummin on meikkaamatta kuin meikkaisi yliampuvasti taikka huonosti. En ole kuullut tai nähnyt yläaste aikanani kiusaamisesta täysin luonnollisen tyylin takia. Yläasteelta pääsin viime keväänä. Ja sehän on sitten niiden kiusaajien omaa tyhmyyttä jos pitää jonkun luonnollista taikka sitten sitä meikattua naamaa ruveta arvostelemaan, mutta toki ymmärrän jos tytärtäsi on aiemmin kiusattu tai muuten vain jännittää. Yläasteelle menoan on iso ja jännittävä muutos nuoren elämässä.
      Neuvon tytärtäsi tekemään juuri niinkuin itse haluaa välittämättä muista.

    • järjenkäyttösallittu

      Jotkut meikkaa ja jotkut ei. Ne, jotka meikkaa on aika nolon näkösiä ku ei ees osaa meikata... Ja kyl niille naureskellaan. Tietty joku kevyt meikkivoide (jos on tarvetta) ja ripsari on ihan ok. Tosi tyhmää alkaa meikkaamaan sen takia, et pelkää kiusaamista?! Mun kaveri on urheilupainotteisella koululla ja siellä ei kukaan meikkaa, edes lukiolaiset. Ilmaisutaitopainotteisella taas saa kulkea ihan minkä näkösenä vaan ja kukaan ei kiinnitä mitään huomiota. Ihan tyhmää edes miettiä tollasia juttuja. Paras olla oma itsensä ja jos ei ole meikannut tähänkään asti niin miksi ihmeessä alottaa vain sen takia et mitä joku aattelee???

    • meikataan

      Itse olin viimeksi yläasteella 5 vuotta sitten ja kaikki muut meikkasitvat paitsi minä isossa luokassani, en voi uskoa että asia on pahemmin muuttunut.

    • Ylä-asteella ei meikkaa kukaan mutta melkein kaikki tytöt meikkaavat yläasteella. Kaikkihan sen tietää. Taidat olla trolli.

    • Tytönäiti

      Kyllä suurin osa. Meikkaaminen on mielestäni itsestään huolehtimista ja meidän vanhempien pitää osata neuvoa miten se tehdään siististi ja kauniisti ja että meikki pestään iltaisin pois. Meikittämyyskään ei ole huono asia, mutta jos nuori haluaa meikatata, niin tietenkin hänen kannattaa antaa tehdä niin. Sama koskee hiustenleikkauksia ja värjäystä. Jos aina kaikki kielletään ei kehity luottaminen omiin päätöksiin.

    • namuSETÄ1

      ei muuta kuin huorameikit naamaan ja persettä myymään vaikka kampin ostarin liepeillä venaaville namusedille!

    • luciddreamer

      Vaikka siitä on hieman aikaa, omassa kouluhistoriassa kaikki alkoivat totisesti meikkaamaan yläasteella ja itsekin kiinnostuin, mutta kyse ei ollut siitä että pitäisi kuulua joukkoon vaan ihan kokeilua. Kyse oli kuitenkin vain maskarasta ja huulikiilteestä tms. aloittelusta, pakkelia ei kiinnostanut laittaa (niin kuin niin moni ei osannut edes laittaa meikkivoiteita tai mitään muutakaan). Meikit on aika luonnollinen juttu siinä vaiheessa mutta hyvä vinkki on aloittaa hitaasti ja mitä korkeammalla luokalla on, sen parempi meikkivalikoima voisi olla.

    • Huomannut3

      Yleensä ne tupakkaa polttavat, vanhempien poikien kanssa hengaavat tytöt meikkaavat paljon ja raskaasti. Urheilijatytöt (joista osa toki kuuluu tuohon ekana mainittuun ryhmään) meikkaavat kevyesti tai ei ollenkaan. Kiltit tytöt sitten kevyesti tai ei ollenkaan.

    • leidi14

      Ylä-asteella yleensä meikataan jos haluaa ei ketään voida pakottaa siihen että esim näin. NYT MEIKKAAT TAI ET OO MEIDÄN KAVERI ENÄÄN! Mutta kumminki ite meikkaan ja oon nähnyt että yleensä lähes kaikilla on ripsiväriä tai sitten niillä on pelkkää puuteria niin kuin mulla on joskus kun jaksa laittaa ripsaria:) Mutta kumminkin se on lapsen oma päätös jos haluaa meikata tai ei oma mielipide ratkaisee helposti nämä jutut

    • yläastelainen

      Itse meikkaan, mutta suurin osa luokkalaisistani tytöistä ei meikkaa :) Se riippuu ihan haluaako itse meikata vai ei.

    • N11L022

      kello on nyt 1021 kun luettetätä kello voi olla vaikka jos katsotte ilalla kello on nyt 1021 kun katsotte voi olla vaikka 17:00 joo ja muutama kesävinkki olis juokaa vaan koko kesän kaljaa jos ikä ei riitä voi eeässän voimin päristellä koko kesän mikäs sen mukavampaa kuin päristellä kesän eeässällä joo hyi vittu kun on pahaa meinaa oksennus tulla mutta 5/5 joo ON ON ON ON ON ON ON

    • modpwmdap

      Mä rupesin meikkaamaa muistaakseni 14 vuotiaana. Sillonki vaa ripsiväriä et 15-16v rupesin käyttämää iha meikkivoiteita, rajauksia, luomiväriä, tein kulmat... Mutta sen sanon että kenenkään ei pitäisi ruveta meikkaamaan sen takia kun kaikki muut meikkaa. Ei kuulu tehdä semmoista mistä ei pidä. :o

    • 8.-luokkalainen

      Jotkut meikkaa, jotkut ei. Tai no, valtaosa meikkaa. Mutta se ei tarkoita että niitä jotka päättävät jättää meikkaamisen pois kiusataan, ei ainakaan meidän koulussa.

    • Niiiiiiiiikn

      Oon nyt yläasteella otekkin ja toiset tytöistä meikkaa toiset ei mutta se on ihan normaalia jos ei seiskaluokkalainen viellä meikkaa. Ei sittä meikkaamisesta mitään haittaa ole kunhan sen vain osaa tehdä kunnolla ja on itse valmis meikkaamiseen. Mutta tosiaan jokainen aloittaa kun itse haluaa. Kannattaa enemmän huolehtia hygieniasta ja vaateist/puhtaist hiuksist jne

    • 1994

      Itse ainakin muistan että ala-asteella (siinä 5-6 luokalla) rupesin kiinnostumaan meikeistä, mutta sovittiin vanhempien kanssa, että koulun diskoihin sain laittaa meikkiä mutta varsinaisesti sain aloittaa jokapäiväisen meikkaamisen kun siirryn yläasteelle. Heti ensimmäisenä päivänä töhnäsin kirkkaansinistä luomiväriä, mustaa kajaalia sekä ripsiväriä silmät täyteen, kun olin niin innoissani siitä että saan luvalla meikata. :D virheiden kautta sitten opin hillitymmän tyylin meikata. Muistelen, että useimmat tytöt kyllä meikkasivat yläasteella, mutta ei ketään kiusattu siitä jos ei meikkaa. Kiusaajat löytävät kyllä aina aiheen kiusata, oli se sitten hiustenväri, pukeutumistyyli, asumismuoto tai vaikka "vääränlainen" olemus tai tapa olla yleensäkkin. Neuvoisin kaikkia tekemään niinkuin itsestä tuntuu parhaalta, eikä joka päivä välttämättä tarvitse meikata :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      237
      3671
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2248
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      90
      1675
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe